Home Buiten de gebaande paden 5 x Colombia buiten de gebaande paden #1
Colombia buiten de gebaande paden

5 x Colombia buiten de gebaande paden #1

19 maart 2017

De laatste jaren is het toerisme in Colombia explosief gestegen. Sinds het land veiliger is geworden, willen steeds meer reizigers Colombia ontdekken. De gebruikelijke toeristenroute leidt reizigers langs onder andere Salento, Medellín, Cartagena en Parque Tayrona. Prachtige plekken, die tegenwoordig overspoeld worden door toeristen. Bijna elke reiziger maakt dezelfde route, maar het land is groot. Er valt dus nog veel meer te ontdekken, buiten de gebaande paden. In deze serie zet ik prachtige plekken voor je op een rij die vaak worden overgeslagen door buitenlandse reizigers. Plekken die je op een andere manier laten kennismaken met het land. Vandaag deel 1 van Colombia buiten de gebaande paden!

1. Klimmen in Suesca

Slechts op zo’n 1,5 uur rijden vanaf Bogotá vind je een prachtige rotspartij waar elk weekend en tijdens Colombiaanse vakantiedagen actieve Colombianen vastgesnoerd aan touwen de hoge rotsen beklimmen. Slechts weinig toeristen nemen de tijd om een dagtrip te plannen vanaf Bogotá om deze extreme sport te beoefenen. Ja, je moet een begeleider regelen en schoenen huren, maar als je eenmaal aan de steile rots hangt heb je de tijd van je leven! Lees hier alles over klimmen in Suesca.

 

2. De kolibrie-tuin in San Francisco

Ook dichtbij de stad, 1,5 uur met de bus, vind je een dorpje genaamd San Francisco. Een prachtige plek nog niet ontdekt door de toerist. Het dorpje zelf is niet heel speciaal, behalve dan de prachtige blauwe kerk en lekker eten, maar wel typisch Colombiaans. Hier rondlopen geeft je een goed beeld van het normale Colombiaanse leven, zonder toeristen. Daarnaast kun je wandelen en zwemmen in de omgeving. Maar wat dit dorpje nóg meer bijzonder maakt, is de kleine kolibrie-tuin die je hier vindt. De tuin is opgericht door een vrouw die gefascineerd is door vogels, en ze kan je er dus ook alles over vertellen (in het Spaans). Wil je dus graag kolibries zien dichtbij Bogotá? Bezoek dan San Francisco! Lees hier alles over de kolibrie en de kolibrie-tuin in San Francisco.

 

3. Het spectaculaire meer van Guavio

Een van de mooiste plekken in Colombia vind ik het meer van Guavio. Niet alleen is het indrukwekkend mooi, het is ook zeer buiten de gebaande paden. Er zijn vrijwel geen hotels, het klimaat is erg wisselvallig, de weg er naartoe is lang en slecht en het vervoer beperkt. Maar áls je er komt, kijk je je ogen uit zo mooi is het. Om hier te komen heb je dus vooral geduld en tijd nodig, en wellicht een huurauto. Buitenlandse toeristen zul je hier niet of nauwelijks tegenkomen. Benieuwd? Check hier het artikel over deze indrukwekkende plek buiten de gebaande paden!

 

4. Het Museo de ‘El Chicó’ in Bogotá

Ook in Bogotá zelf zijn er genoeg plekken te vinden die maar weinig door buitenlandse toeristen worden bezocht, Museo de ‘El Chicó’ bijvoorbeeld. Je moet er even een stukje voor naar het noorden van de stad reizen, maar dan heb je ook wel een erg mooi museum te pakken met een interessante geschiedenis. Bovendien vind je hier de rode Engelse bus met daarin bakkerij Brot. Het museum is niet ingesteld op de buitenlandse toerist, daar zowel de informatie in het museum, de video en de rondleiding enkel en alleen in het Spaans zijn. Klik hier om meer te weten over dit mooie museum in Bogotá!

 

5. Parque Chicaque

Parque Chicaque is een natuurpark gelegen ten zuiden van Bogotá. Op een mooie plek met prachtige uitzichten kun je hier met gemak een hele dag wandelen. Ook zijn er andere activiteiten, zoals ziplinen en paardrijden. Een gids is niet nodig, maar het kan wel fijn zijn om enigszins aan de hoogte gewend te zijn. Het park heeft af en toe een buitenlandse bezoeker, maar meer Bogotanen die een dagje de stad willen ontvluchten en doordeweeks groepen schoolkinderen die willen leren over de natuur. Zie jij een dagtrip hiken vanuit Bogotá wel zitten? Klik hier voor meer informatie!

 


Ben jij al geïnspireerd om Colombia nóg beter te leren kennen? In deel 2 nog veel meer moois buiten de gebaande paden!


 

DEEL OF LIKE DIT ARTIKEL:

Gerelateerde artikelen

24 comments

yvonne 24 maart 2017 at 14:11

Echt mooi allemaal weer. Jij weet de parels er wel uit te halen.

Reply
Sabine 27 maart 2017 at 10:35

Dankjewel! En er komt nog veel meer 😀

Reply
Nesrin 22 maart 2017 at 17:52

Die kolibri tuin lijkt mij heel bijzonder mooi. Ik vind het zo leuk dat ik meer van Colombia heb gezien dankzij jou, ik had dus echt nooit verwacht dat er zoveel moois is.

Reply
Sabine 27 maart 2017 at 10:38

Dankjewel, leuk om te lezen! Die kolibrituin is echt heel leuk, of vooral de kolibries eigenlijk. Een ideale plek om die snelle beestjes toch op de foto te krijgen 🙂

Reply
carolien 22 maart 2017 at 05:40

Wat gaaf die kolibri tuin! En ook de andere plekjes…. dat ben jij toch niet op die berg he?

Reply
Sabine 27 maart 2017 at 10:39

Haha nee dat is Jimmy! Ik heb hartstikke hoogtevrees dus ik klim niet zo hoog, maar één keer ben ik wel tot de top gekomen. Was doodeng maar gaf ook wel een lekker gevoel haha

Reply
Jeanine Suiker 21 maart 2017 at 09:38

Wat een gave tips! Ik zou helemaal gaan voor de kolibries in het plaatsje San Francisco. (is het plaatsje overigens ook de moeite waard?)
Benieuwd naar deel 2!

Reply
Sabine 27 maart 2017 at 10:41

Dankjewel! San Francisco is niet een heel bijzondere plek, er is in het dorpje zelf niet zoveel te doen. Maar je krijgt er wel een goed beeld van het Colombiaanse dorpsleven. Het dorp heeft wel een supermooie kerk en lekker eten, en je kunt er wandelen in de prachtige omgeving. Uiteindelijk dus toch wel de moeite waard om te bezoeken 😀

Reply
Jenn 21 maart 2017 at 05:54

Heel mooi allemaal!

Reply
Sabine 27 maart 2017 at 10:41

Dankjewel! 🙂

Reply
Esther 20 maart 2017 at 08:58

Chingaza….nog zo’n mooie! En zo zijn er nog zoveel! Colombia is zo mooi! Dank je weer!

Reply
Sabine 27 maart 2017 at 10:42

Jaa zo mooi allemaal! Chingaza staat zéér hoog op de lijst, wil ik echt snel heen (of misschien na het regenseizoen haha).

Reply
Els 20 maart 2017 at 08:08

De kolibrie op de foto is knap vastgelegd!
En…..Je kunt Colombia goed promoten!
xxx

Reply
Sabine 27 maart 2017 at 10:42

Bedankt! Is ook zo mooi allemaal 🙂

Reply
Sandra 20 maart 2017 at 06:41

Wat woon je toch in een mooi land. Je kunt ons echt plekjes laten zien waar de toerist niet komt. Ik zie het meer en het park wel zitten.

Reply
Sabine 27 maart 2017 at 10:43

Ja het is echt zo prachtig hier! Raak maar niet uitgekeken 🙂

Reply
Sandra 20 maart 2017 at 04:47

Fijn om al jouw tips en info via jouw blog te lezen! Het is een bron om onze reis naar Colombia dit jaar nog mooier te maken!

Reply
Sabine 27 maart 2017 at 10:47

Dankjewel, leuk dat jullie er iets aan hebben! 🙂

Reply
Morgaine 20 maart 2017 at 03:01

Prachtig mooi, vooral de kolibrie tuin lijkt me gaaf, maar Schotland blijft nu op nummer 1 staan nog, daarna zien we verder 😉

X

Reply
Sabine 27 maart 2017 at 10:48

Hahaha ja is ook iets makkelijker voor jou, Schotland 😀 Helaas geen kolibries daar 😛 x

Reply
Gerlinde 20 maart 2017 at 02:28

Ongelofelijk mooi allemaal!

Reply
Sabine 27 maart 2017 at 10:49

Dankjewel! Colombia is ook zo mooi 😀

Reply
Kliefje 20 maart 2017 at 00:46

Oh, die kolibries zou ik graag willen zien :))))

Reply
Sabine 27 maart 2017 at 10:49

Kolibrie’s zijn ook zoo leuk! Echt prachtige en fascinerende vogels vind ik altijd.

Reply

Leave a Comment

Scroll Up
%d bloggers liken dit: