Home Lifestyle 10 maanden tot onze bruiloft: of toch niet?
Trouwen met een buitenlander in Nederland

10 maanden tot onze bruiloft: of toch niet?

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Het is zover: het eerste artikel over de plannen voor onze bruiloft! Een plan dat heel duidelijk was, maar na veel nadenken en uitzoekwerk hebben we besloten het toch anders aan te gaan pakken. Eerder heb ik aangegeven dat de Colombiaanse trouwerij die we hebben bijgewoond geen invloed heeft gehad op onze plannen, maar stiekem is er toch één belangrijke overeenkomst. In dit artikel ga ik je vertellen hoe onze plannen zijn veranderd en waarom. Benieuwd? Lees snel verder!

Trouwen met een buitenlander in Nederland: een hoop geregel

Nadat Jimmy mij in februari in New York ten huwelijk vroeg was het direct duidelijk: wij gaan trouwen in het buitenland en wel in Nederland. Wanneer? Eind juni 2017, als de vluchten nog niet al te duur zijn. Er komen immers wat Colombianen over. Na onze bruiloft willen we een paar dagen op huwelijksreis, voordat we weer terugvliegen naar Bogotá. In de tijd daarna zouden we alle papieren laten vertalen, voorzien van een apostille en laten legaliseren, zodat we ons huwelijk ook kunnen registreren in Colombia. Dat is immers heel belangrijk voor mijn visum. Trouwen met een buitenlander in Nederland is echter niet zo simpel: ons huwelijk moet eerst worden goedgekeurd. Daarvoor hebben we al enige gegevens van Jimmy opgevraagd. Totdat we bedachten dat dit misschien toch niet zo een handig idee is waarna we het plan hebben omgegooid.

 

Het nieuwe plan: trouwen in Colombia, een bruiloft in Nederland

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: we gaan niet meer voor de wet trouwen in Nederland, maar in Colombia. Dit heeft 3 redenen:

Wat te doen met ons geregistreerd partnerschap?

Jimmy en ik hebben een geregistreerd partnerschap in Colombia dat niet is geregistreerd in Nederland. Dit kan problemen opleveren met de aanvraag van ons huwelijk in Nederland, omdat ze kunnen vereisen dat wij dit eerst ontbinden voordat we mogen trouwen in Nederland. Echter, dit is niet zo gemakkelijk. Ik heb daarvoor documenten uit Nederland nodig waarop staat dat ik geregistreerd partner ben, iets dat ik niet kan aanleveren aangezien ik voor de Nederlandse wet ongehuwd ben. We zouden dit detail over onze burgerlijke staat weg kunnen laten op het aanvraagformulier, maar dat lijkt me niet een goed idee aangezien ze daar achter kunnen komen en dan alle voorbereidingen voor niets zijn geweest. Daarnaast is mijn visum gebaseerd op ons geregistreerd partnerschap: als ik dat niet heb mag ik hier officieel niet wonen en werken. Ontbinden kan dus niet zomaar en dat wil ik eigenlijk ook niet moeten doen.

Extra kosten en tijd

Om in Nederland te trouwen moeten we eerst allerlei papieren vanuit Colombia laten vertalen en apostilleren. Als we dan getrouwd zijn moet alles weer vanuit het Nederland vertaald en geapostilleerd worden om in te dienen in Bogotá. Dat is dus dubbel werk en dubbele kosten. Bovendien is trouwen in Nederland duurder dan in Colombia. Het scheelt dus geld en tijd.

Ik heb een nieuw visum nodig

De derde belangrijke reden is dat mijn visum om in Colombia te mogen wonen en werken in september 2017 vernieuwd moet worden. Hiervoor heb ik een huwelijksakte of een akte van geregistreerd partnerschap nodig. Mochten we op één of andere manier toch ons geregistreerd partnerschap moeten (en kunnen) ontbinden en vanaf juni eerst nog ons Nederlandse huwelijk in Colombia moeten laten registreren, dan ben ik bang dat dat allemaal niet gaat lukken in die korte tijd. En als ik niet kan aantonen dat ik getrouwd ben met een Colombiaan, dan kan mijn visum niet zomaar verlengd worden. En dat zou een situatie opleveren die ik niet wil. Het is dus beter voor de stress en zekerheid om ons huwelijk tegen die tijd gewoon goed geregeld te hebben.

 

Hoe gaat ons trouwen er dan uitzien?

Omdat mijn ouders komende december in Bogotá zijn en mijn schoonmoeder dan ook vrij makkelijk kan overvliegen, willen we in december in Colombia trouwen. Dit wordt geen uitgebreide bruiloft: we gaan gewoon naar de notaris en tekenen daar de huwelijksakte. Als het lukt gaan we daarna nog uiteten met vrienden en familie om het toch een beetje te vieren. De echte bruiloft zal nog steeds gewoon plaatsvinden in Nederland, met een ceremonie en het geven van de ringen. Tijdens deze ceremonie zullen we echter niets tekenen dat rechtsgeldig is. Na ons huwelijk in december laten we de trouwpapieren vertalen om te laten registreren in Nederland, zodat we alsnog ook in Nederland geregistreerd staan als getrouwd.

 

Is dat niet een beetje vreemd: een bruiloft als we al een halfjaar getrouwd zijn?

Hier kom ik bij het verhaal van de Colombiaanse bruiloft: ook mijn schoonzus en haar man trouwden al maanden eerder in Duitsland. Zelfs een mooi gebeuren, met de (Duitse) familie. Soms gaan deze dingen gewoon zo en ik vind het juist een heel goede oplossing. We trouwen omdat we willen trouwen, omdat we ons leven met elkaar willen delen. Dat er tussen het tekenen van de papieren en de bruiloft een halfjaar tijd zit maakt mij eigenlijk niets uit. Nu zal het makkelijker en minder stressvol zijn, en de bruiloft in Nederland wordt gewoon onze bruiloft. Een klein maar mooi gebeuren met alleen de mensen die het dichtste bij staan. Maar hoe dat allemaal zal gaan, dat komt later!

 

Wij trouwen dus officieel niet in juni 2017, maar inmiddels zijn we getrouwd in november 2016! Joepie! Ook de jurk voor in juni is al gekocht! En hoe zit het met mijn achternaam? In Colombia werkt dat namelijk heel anders dan in Nederland. Vanaf nu ga ik je op de hoogte houden over alle voorbereidingen van deze twee belangrijke momenten! Niets missen? Volg mij dan op Facebook of Google+, of schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrief om elke nieuwe post in je mailbox te ontvangen!

 

Lees meer!

82 reacties

Morgaine 4 november 2016 - 05:30

En december werd al november, hahahaha Wat een gedoe zeg, nu snap ik ook dat mensen met meer tegelijk gehuwd kunnen zijn, dat is eigenlijk heel erg makkelijk op deze manier 😉

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 november 2016 - 12:10

Hahaha ja dat was voor ons ook vrij last minute hoor. Pas een week van tevoren wisten we dat we gingen trouwen haha. Ik had graag mijn ouders erbij gehad, maar nog een maand in de stress voor die papieren vind ik ook niets. Ze zijn wel streng hoor met die papieren, je moet echt wel aantonen dat je niet in NL getrouwd bent. Maar het is wel weer véél makkelijker dan trouwen met een buitenlander in NL. Daar gaat echt veel meer geregel aan vooraf. xx

Reply
Marcella 26 september 2016 - 08:08

Leuk om te lezen Sabine! Ik vroeg me al of hoe jullie het gaan doen, maar dit klinkt als een prima huwelijk. Twee keer een feestje vieren, heerlijk toch!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 september 2016 - 11:37

Dankjewel! Ja lijkt me best een goede oplossing 🙂

Reply
Maris Maria Renne 19 september 2016 - 14:28

Ik buig mijn hoofd in schaamte dat ik DIT gemist heb…! Sorry! Wat ongelooflijk leuk en goed opgelost! Benieuwd naar alle vervolgposts over de voorbereidingen en oh my… wat een gedoe hm, met papieren? Jullie hebben er goed over nagedacht en het worden ongetwijfeld twee geweldige feestjes!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 17:00

Haha nou dat is niet nodig hoor 😛 Ik mis ook weleens wat haha 😀 Inderdaad een fijne oplossing, we zijn nu volop bezig met de voorbereidingen voor in december. Ik hoop dat het meteen lukt bij de notaris en ze niet opeens ook andere papieren willen, dat gebeurt nog wel eens namelijk… 🙂

Reply
Ester 1 september 2016 - 09:36

Ja, een dubbele achternaam! Leuk alles zo te volgen Sabine, klinkt als een goed praktisch geregeld plan 🙂 En zo’n kleinschalige intieme bruiloft klinkt heerlijk, het is heel fijn om zulke grote bruiloften mee te maken maar voor mij hoeft dat later ook niet zo.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 22:10

Ja klopt! Alleen is dat lastig te regelen hier, dus weet niet hoe dat gaat worden uiteindelijk. Ik vind het heerlijk ermee bezig te zijn en om al zo snel te gaan trouwen 😀

Reply
Elaintje 28 augustus 2016 - 19:50

Ik snap het helemaal dat jullie het op deze manier aan gaan pakken. Nu hebben jullie ook nog eens twee keer feest als bonus, ook al is het de eerste keer alleen met ouders. Leuk dat je ons op de hoogte gaat houden. Ben benieuwd!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:34

Precies! Ben ook nog steeds erg tevreden met deze oplossing 🙂

Reply
Saskia 23 augustus 2016 - 04:12

Wat een gedoe en geregel zeg. Maaaar het is uiteindelijk voor een goed doel 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 04:19

Ja precies 🙂

Reply
Miriam 22 augustus 2016 - 15:05

Jeetje, wat een geregel zeg…maarrrr voor een leuk en goed doel! Super leuk =D

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 04:13

Haha ja behoorlijk maar op deze manier in ieder geval een beetje minder 🙂

Reply
jenn 18 augustus 2016 - 05:29

Wauw, wat komt er veel bij kijken! Leuk om te lezen 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 augustus 2016 - 19:05

Dankjewel! Ja is wat geregel, maar dan hebben we ook wat 😀

Reply
Rowan 17 augustus 2016 - 13:04

Wow wat een geregel zeg! Wat komt er veel bij kijken! Het trouwen komt dan wel ineens veel dichterbij, spannend!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 augustus 2016 - 19:03

Ja best wel! Maar ik heb dat er graag voor over 🙂 Nog maar 4 maanden opeens! 😀

Reply
Stéphanie 17 augustus 2016 - 12:28

Wat een hoop geregel kom hierbij kijken. Heel begrijpelijk dat jullie deze beslissing hebben genomen. Zo ben je eerder getrouwd maar heb je nog een mooie ceremonie en huwelijksreis om naar uit te kijken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 augustus 2016 - 19:36

Ja behoorlijk! Ik vind het ook best een goed idee eigenlijk. Het gaat uiteindelijk om het huwelijk en zo vieren we het eigenlijk gewoon 2 keer 🙂

Reply
Koen 17 augustus 2016 - 07:09

Alweer heel herkenbaar. En als je denkt dat alles geregeld is – dan heb ik het over documenten – dan komt er toch nog weer een vraag voor formulier x of y en dan blijkt dat document al wel aangeleverd maar verlopen want het is maar 3 maanden geldig … veel succes. Ik blijf het volgen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 augustus 2016 - 19:35

Ja precies! Ik hoop dat het net zo makkelijk zal gaan als bij ons geregistreerd partnerschap. Het enige was toen dat elke persoon iets anders zei over wat we nodig hadden. We gaan deze keer dus ook een keer of 3 naar de notaris bellen, en als ze allemaal hetzelfde zeggen zal het wel goed zijn 😉

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 16 augustus 2016 - 17:26

Jeetje wat een gedoe zeg! Ik dacht dat het hier al een hoop geregel was, maar dit slaat alles. Wel erg leuk om alles zo een beetje mee te beleven!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 augustus 2016 - 18:57

Ja is best wat werk 🙂 Maar het kan nóg moeilijker als ik in Nederland had gewoond en daar met Jimmy wilde trouwen. Dus het valt nog mee haha

Reply
Nesrin 16 augustus 2016 - 14:38

Wat een geregel allemaal. Jullie liefde is en blijft en dit is het enige wat telt. Jullie hebben een mooie oplossing. Spannend allemaal zeg.

Oh enne mijn man en hebben de bruiloft in oktober 2005 gehad en zijn pas (na twee kinderen) in 2012 officieel getrouwd 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:47

Precies! Het gaat om het huwelijk uiteindelijk 🙂 Wat leuk om te horen van jullie bruiloft! haha leuk gedaan 🙂

Reply
Roos 16 augustus 2016 - 12:56

Ah leuk, je eerste weddingpost! 😀 Hele logische keuze ook die jullie hebben gemaakt. Klinkt wel als een heel gedoe zeg, pff.. Maar, jullie zijn gelukkig en gaan gewoon trouwen, yay! 😀 Ben heel benieuw naar de volgende weddingpost(s). 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:46

Jaaa! 😀 En nog maar een paar maanden opeens 😀 Gelukkig hebben we nog langer de tijd om de jurk en ringen uit te zoeken hahaha 🙂

Reply
Esther 16 augustus 2016 - 11:04

twee keer trouwen, prima! En zo kunnen we er misschien ook eventjes bij zijn!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:33

Jaaa dat is de bedoeling!! Uiteten met de mensen die er niet bij kunnen zijn. Hoop dat het tzt allemaal te regelen is met de Colombianen ook… 😉

Reply
Billy 16 augustus 2016 - 11:04

eigenlijk gebeurt zoiets hier in België ook wel vaker. Eerst huwen voor de wet, en na een tijdje ook voor de kerk (wat ook enkel en alleen een ceremonie is en geen enkele wettelijke verbintenis inhoudt).
Het komt er dus heel vlug aan, Sabine!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:45

Ja klopt! Zo deed mijn schoonzus het ook. Voor de wet en de kerk op twee verschillende plaatsen en momenten. Wij trouwen zelf niet voor de kerk, alleen voor de wet. Maar dat mag de pret niet drukken 🙂

Reply
wilma 16 augustus 2016 - 09:59

we weten wat papier werk is na onze emigratie! Je hoeft maar een foutje, hoe klein ook, te maken en het duurt zo lang voor herstel in papierwinkel. Geniet ervan en wij genieten met je mee op de achtergrond, van veel plaatsen in de wereld!!
Enjoy, a big hug!
Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:33

Haha ja precies! Dankjewel Wilma, leuk om te horen dat jullie meegenieten! 😀 Veel liefs en knuffel terug!

Reply
ivonne 16 augustus 2016 - 08:54

Ha, heel herkenbaar die bureaucratie van het Nederlandse leven en buitenlanders…..Ik werk zelf regelmatig op diverse gemeentes op de afdeling publiekszaken en kom nogal wat tegen. Goed opgelost toch zo?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:32

Ah leuk dat je dit herkent 🙂 Ik denk inderdaad dat dit zo wel goed is opgelost. Hier gaat ook niet alles perfect, maar het is iig makkelijker dan in Nederland.

Reply
Els 16 augustus 2016 - 05:48

Je moet er wat voor over hebben!
Het komt vast allemaal goed!
Geniet naast deze perikelen vooral van de voorpret!!!!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:31

Dankjewel! x

Reply
Michelle 16 augustus 2016 - 03:21

Wat ingewikkeld allemaal zeg! Ik ben blij dat het bij ons zoveel makkelijker was, ik snap helemaal waarom jullie nu voor deze oplossing hebben gekozen. En inderdaad het gaat om het trouwen zelf, dat jullie samen trouwen. Het feest, de gasten, de hapjes etc zijn allemaal (leuke) bijkomstigheden. En op deze manier heb je twee datums om erg naar uit te kijken 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:44

Ja best ingewikkeld! En dan te bedenken dat het nog veel lastiger is als ik zelf in NL zou wonen… Precies: het gaat om het huwelijk, die bruiloft is gewoon heel leuk 😀

Reply
Karien Damen 15 augustus 2016 - 15:08

Wat ingewikkeld allemaal, het klinkt als een cirkel. Voor het één heb je het ander nodig maar dat kan weer niet zonder het eerste. Maar jullie hebben dat mooi weten om te keren.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:31

Haha ja klopt! Is ook vrij ingewikkeld dat we papieren uit NL nodig hebben natuurlijk, maar gelukkig kunnen mijn ouders die meenemen.

Reply
Wanda 15 augustus 2016 - 13:49

Wat een hoop gedoe om te kunnen trouwen joh! Goed dat jullie daar van tevoren zo mee bezig zijn geweest en nu al de plannen hebben omgegooid. En inderdaad, het lijkt mij ook dat het geen verschil maakt dat er wat tijd tussen zit, het belangrijkste is toch dat jullie samen jullie leven willen delen?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:43

Ja best wel! En precies: het gaat om het huwelijk uiteindelijk, de bruiloft is gewoon heel mooi en leuk 🙂

Reply
Zo simpel is dan geluk 15 augustus 2016 - 12:53

Het klinkt als een goede oplossing inderdaad! Wat een geregel allemaal.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:29

Haha ja veel geregel, maar dan hebben we straks ook wat 🙂

Reply
Jennifer 15 augustus 2016 - 12:42

Goede oplossing denk ik zo! Ook wel iets om voor ons (over 100 jaar) over na te denken. Ik vind een toeristenvisum al lastig genoeg, maar trouwen is al helemaal wat

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:42

Haha over 100 jaar?? 😛 Ja met een Ghanees zal ook niet makkelijk zijn, zeker niet in NL. Jet scheelt wel echt enorm als je zelf ook niet in Nederland woont. Als je wel in Nederland woont en wilt trouwen met een buitenlander is het echt nog veel lastiger. Nederland is behoorlijk streng in die dingen 🙂

Reply
Thomas Pannenkoek 15 augustus 2016 - 12:39

Onze Vlaamse nicht die in Australië woont is onlangs gehuwd met haar man. Gehuwd voor de wet in Brugge, het huwelijk voor de kerk volgt in november in Perth. Een heel gedoe, yes indeed!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:41

Haha leuk zo een ervaring haha 😉 🙂 Zo deden mijn schoonzus en haar man het dus ook: voor de wet in Duitsland, voor de kerk in Colombia. Wij trouwen zelf niet voor de kerk dus dat is geen optie, maar dat het een heel gedoe is dat is zeker 😉

Reply
Yvonne 15 augustus 2016 - 12:08

Prima oplossing en zo kunnen de familie en vrienden aan 2 kanten een beetje mee feest vieren. 🙂 In ons geval hadden we vergelijkbaar gedoe met regel- en papierwerk. Wij wilden juist in India trouwen, maar na uitzoeken hoe het zat besloten om het feest in India te doen en het 6 maanden later, na thuiskomst officiëel te maken in Nederland. Goed dat het plan jullie er nu allemaal heel concreet uit gaat zien. Geeft toch rust. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:39

Precies! 🙂 Wat interessant dat jullie een vergelijkbare ervaring hadden. Het is blijkbaar over de hele wereld lastig om zomaar met elkaar te trouwen. Snap ik aan de ene kant ook wel: om te voorkomen dat je met twee mensen tegelijkertijd getrouwd bent bijvoorbeeld. 🙂

Reply
Annemarie van Loo 15 augustus 2016 - 11:05

Wat veel papierwerk, maar goede oplossing! Succes met alle voorbereidingen, geniet ook hiervan dat is erg leuk! Liefs van ons allen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:29

Dankjewel Annemarie! Ja hier gaat een hele organisatie aan vooraf 🙂 Groetjes!

Reply
Myriam 15 augustus 2016 - 08:18

Goed geregeld Sabine!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:28

Dankjewel!

Reply
Melle 15 augustus 2016 - 08:00

Supergoede oplossing. Twee keer feest. Hoera! Heel goed idee om het zo op te splitsen. Ik kijk er zelfs helemaal naar uit 🙂 Liefs!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:28

Haha ja precies 2 keer feest! Wat leuk om te horen dat je er naar uitkijkt 😀 Dankjewel!

Reply
Debby 15 augustus 2016 - 06:56

Jeetje wat een gedoe zeg! Maar fijn dat het geregeld is 😀 wat moet dat spannend zijn!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:28

Ja heel spannend! Nu nog kijken of het ook echt gaat werken zo haha en niet de notaris hier opeens zegt dat die documenten niet kloppen 😉 Maar komt uiteindelijk zeker goed!

Reply
dicky 15 augustus 2016 - 06:48

O wat moet jij veel over hebben voor de liefde van je leven .
maar dat zit wel goed tussen jullie,al het is allemaal heel spannend voor jullie.
en ook spannend voor ons naar je verhalen hoe verder allemaal verloopt.
Ik zou zeggen voor jullie beiden probeer het hoofd koel te houden, en goodluck

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:27

Haha ja hè 😉 Wat ontzettend leuk om te horen dat jullie zo meeleven! Doet me echt goed 🙂 Dankjewel!

Reply
Sandra 15 augustus 2016 - 06:28

Oeeh dus nog sneller nu! Spannend hoor! Ik geef julkie groot gelijk om het nu op deze manier te doen en te trouwen in Colombia. Wat een gedoe en geregel komt er bij kijken zeg, poeh. Wist wel dat het allemaal niet zomaar kon, maar dat er zó veel dingen geregeld moeten worden wist ik niet.
Ik ben zó benieuwd naar de blogs die nog gaan komen hierover! Vind ik leeeeeuk! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:26

Ja nog maar een paar maanden! 😀 Het is inderdaad een uitzoekwerk en geregel, maar het gaat zeker wel lukken. Met name in Nederland zijn ze zeer streng met dit soort dingen. Volgens mij gaan ze elke buitenlander helemaal controleren. In Colombia is het echt veel makkelijker. Leuk dat je het zo leuk vindt 😀

Reply
Jessica 15 augustus 2016 - 06:15

Pfoeh wat een geregel allemaal (niets voor mij haha), maar wat fijn dat jullie het nu zo kunnen aanpakken. Veel plezier in Hongkong trouwens! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:24

Haha wacht maar totdat jij een donkere schone aan de haak slaat 😛 😀 :’ Thnx: nog een week!

Reply
Natasja 15 augustus 2016 - 05:16

Wauw dat is al snel!!! Het is echt een uitzoek werk he? Wat een gedoe om met he grote liefde te trouwen. Maar zoals je het nu doet is er minder stress en kun je lekker genieten.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:38

Ja heel snel, nog een paar maanden! 😀 Het kost even wat werk, maar het komt allemaal gewoon goed met minder stress inderdaad!

Reply
Margo 15 augustus 2016 - 03:59

Wauw wat een verhaal, haha. En wat een gedoe eigenlijk. Het zou allemaal veel makkelijker moeten.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:22

Haha ja het is niet zo makkelijk, maar uiteindelijk komen we er wel uit! Volgens mij hebben ze het in Nederland al iets makkelijker gemaakt. Eerst moesten dingen via een één of ander formulier als je met een buitenlander gaat trouwen, nu kan het via Internet geloof ik…

Reply
Paul 15 augustus 2016 - 03:56

Klinkt als een heel gedoe met al dat papierwerk. Maar goed voor de liefde moet je iets over hebben. Ik heb vorig jaar mijn zus “getrouwd” in een ceremonie die niet rechtsgeldig was (het officiële huwelijk regelden ze in kleine kring), omdat zij de ceremonie helemaal naar hun hand wilden zetten en de regels in Nederland schrijven daarin soms dingen voor. Dus je ziet zelfs in Nederland dat mensen daarvoor kiezen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:20

Oh wat leuk dat je zo een zelfde ervaring hebt met je zus! Wij gaan dus ook niet een officieel iemand vragen, hoe we het wel gaan doen daar zijn we nog niet helemaal uit, maar het zal zoiets gaan worden denk ik 🙂

Reply
Morgaine 15 augustus 2016 - 03:38

Ik zou het net zo doen inderdaad, en een belletje ging al rinkelen toen ik las dat je schoonzus met een Duitser is gehuwd, hahahaha En dat maakt ook weinig uit, dat zei ik ooit ook tegen mijn nu toch wel ex man, we gaan nu gratis naar het stadhuis omdat wij dat willen, niemand erbij, er waren toch wel wat mensen bij uiteindelijk, en we kunnen later altijd nog een groot feest geven met alles erop en eraan als we willen.

Echt heel spannend nu ook allemaal nu het vervroegd wordt ben benieuwd naar het vervolg 😀

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:36

Hahaha zo grappig! 😉 Ja precies: het gaat uiteindelijk om het huwelijk, die dag is gewoon mooi meegenomen haha 🙂 xx

Reply
Falderie 15 augustus 2016 - 03:14

Wow, dat komt ineens in een echte stroomversnelling!
Hoe je alles beschrijft, lijkt dat wel de meest logische oplossing.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:19

Haha ja precies! 😀

Reply
Marion 15 augustus 2016 - 02:58

Wat een gedoe eigenlijk allemaal, maar ja, daar kan je wel over gaan lopen mukken, je kan beter doen wat jullie doen: het goed overdenken en het omgooien! Slim! En leuk, want nu heb je twee keer feest en veel minder stress. Leuk man. Ga je dit jaar al trouwen! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:35

Precies, mooi gezegd! Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan 😛 En inderdaad: trouw ik iig nog voor mijn 32e hahaha 😀

Reply
Gerlinde 15 augustus 2016 - 02:13

Wat een geregel allemaal zulke dingen he. Maar wel leuk om mee bezig te zijn en naar toe te leven!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:19

Ja veel geregel, maar als het allemaal maar goed komt maakt dat niet zoveel uit. Superleuk al die voorbereidingen! 😀

Reply
Jaixy 15 augustus 2016 - 01:36

Wat spannend allemaal!! En onwijs leuk. Goed dat jullie alles zo goed overwegen.
En zo tot de beste oplossing komen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 augustus 2016 - 15:19

Ja zeker spannend! Ik moet eerlijk zeggen dat ik me veel rustiger voel met dit besluit. Het is makkelijker zo en dus minder stress 🙂

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!