Home Het dagelijkse leven Afgelopen week: van alles en nog wat
Stroopwafels en leeswerk

Afgelopen week: van alles en nog wat

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Dat was me het weekje wel! Ik ben behoorlijk gaar kan ik je zeggen, maar ik deel toch nog graag even mijn belevenissen en wat gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Een kijkje in mijn dagelijkse leven. Lees je mee?

Zaterdag

Regelmatig ontvang ik mailtjes via mijn contactformulier van mensen die meer informatie willen over Bogotá of reizen in Colombia in het algemeen. Een paar maanden geleden zat daar wel een heel bijzondere tussen. Namelijk een mevrouw die met haar zus en haar uit Colombia geadopteerde dochter van 14 jaar voor twee weken naar Bogotá zou komen om de biologische familie van haar dochter te ontmoeten. Heel spannend natuurlijk en in veel mail- en app contact heb ik haar wat tips en adviezen gegeven. Op deze zaterdag besloten haar dochter en zus te gaan shoppen, terwijl ik met haar afspreek in de Botanische Tuin. Al vanaf het eerste moment dat ik haar zag was er een klik: wat een tof en ontzettend gezellig mens zeg! Ik heb een paar heel leuke uurtjes gehad waarin ze me alles vertelde over de ontmoetingen met de biologische familie en over de adoptie. Niet alleen gezellig dus, maar ook nog eens een heel interessant verhaal. Bij het afscheid had ze ook nog een hele tas vol met stroopwafels en leeswerk meegebracht. Zo lief!

 

Zondag

Vandaag waren er in het hele land burgemeester-verkiezingen. Ook in Bogotá werd een nieuwe burgemeester gekozen. Eindelijk! Deze stad kan wel wat positieve energie gebruiken namelijk. De winnaar is al eerder burgemeester geweest en heeft destijds veel goeds voor de stad gedaan. Hopen maar dat dit zich gaat herhalen. We waren in ieder geval al stomverbaasd toen bleek dat ze na al die jaren onze wijk opnieuw gaan asfalteren. Iets wat zeer nodig is aangezien onze straat met name bestaat uit kraters.

Nadat Jimmy had gestemd (ik mag niet stemmen) zijn we naar een winkelcentrum gegaan. Ik wilde namelijk nieuwe schoenen. Ik heb dus echt verschrikkelijke voeten en vind nieuwe schoenen kopen dan ook niet leuk. Zacht uitgedrukt. Jimmy heeft nog niet zoveel ervaring met de combinatie mij en schoenen en dacht dat we binnen een halfuurtje wel klaar zouden zijn. Maar helaas. Vier uur en heel veel hoofdpijn en ergernis verder zijn ze er dan eindelijk. Schoenen waar mijn voeten hopelijk een keertje niet zeer in gaan doen. Ik ben er in ieder geval heel blij mee!

 

Maandag

Ik heb werkelijk niets zinnigs over vandaag te vertellen…

Dinsdag

Ik liep vanaf de bus naar huis en opeens gaan er allerlei sirenes loeien en gaan de slagbomen dicht. Blijkt dat er een trein aan komt denderen! Zo’n oude trein waarvan ik dacht dat ‘ie alleen op zondag reed om mensen naar de zoutmijn te brengen. Erg leuk om te zien.

 

In de avond had ik VvE-vergadering. Ja dat bestaat hier ook. En ik heb mezelf in de commissie weten te krijgen dus elke laatste dinsdag van de maand zitten we met z’n vieren om de tafel. Door deze positie hoor ik alle ins- en outs van alles wat er in ons gebouw gebeurt. Voor iemand die altijd alles wil weten is dat bést leuk…

Woensdag

Een paar weken geleden namen twee Belgische dames contact met mij op in verband met hun drieweekse reis door Colombia. Of ik nog tips heb. Natuurlijk! En als jullie willen kunnen jullie ook gewoon bij ons logeren hoor! Dus zo gezegd zo gedaan en vandaag stonden de dames in de avond voor de deur. Meteen die heerlijke Belgische gezelligheid! En vriendlief is helemaal weg van hun accent. Nadoen blijkt lastiger. Ze blijven een paar nachtjes voordat ze verder reizen. Ook zij hadden allerlei lekkers voor ons meegebracht. En nog wel in de zak van Sinterklaas! Ja echt, kijk maar:

 

Zo leuk en origineel! We zijn er ook erg blij mee 😀

Donderdag

Vandaag kwam er iemand op mijn werk langs om me een certificaat te geven voor de presentatie die ik heb gegeven over euthanasie en palliatieve zorg. Heel leuk natuurlijk! Mijn eerste gedachte was wel: als ze je naam maar goed schrijven…

 

Vrijdag

Vandaag was wel de meest bewogen dag van de week. Echt het idee dat we vandaag veel hebben gewerkt heb ik niet trouwens.

Twee weken geleden heb ik Gringo Friday in het leven geroepen. Mijn collega’s willen namelijk graag Engels leren en/of oefenen dus leek het me leuk om dan maar gewoon één dag in de week alleen maar Engels te spreken. Een gringo is trouwens iemand die uit de Verenigde Staten komt. Ik word vaak nageroepen voor gringa, want veel Colombianen gaan er automatisch van uit dat een blank iemand met blonde haren uit Amerika komt. Dus…

Maar goed. Om 9 uur zaten we al aan de taart, want het was de laatste dag van onze secretaresse.

 

Om 10 uur was er een evacuatie-oefening. Iets dat hier zo’n elke drie maanden wordt georganiseerd. Door het hele instituut liepen dus collega’s met rode jassen en helmen op fluitjes te blazen waarna we met z’n allen moesten evacueren. Voor het geval van een brand of aardbeving. Na vier minuten stond de laatste buiten en mochten we allemaal weer naar binnen.

 

Weer een uur later ruiken we allemaal een brandlucht op kantoor. Het zal toch niet… maar nee. Een gestoorde pyromaan vond het nodig om in de bossen op de berg vlakbij de toeristische trekpleister Monserrate een fikkie te stoken. En nu is er dus een bosbrand. Nog nooit heb ik dit in het echt gezien, en ik kan je vertellen: dat is niet leuk. De extreme droogte van het moment helpt ook niet erg mee. Hier de foto’s genomen vanaf de straat naast mijn werk:

 

Om 1 uur gingen we buiten de deur lunchen, wat erg gezellig was in het Engels. Waar mijn collega eerst nog bang was om Engels te praten kletst ze nu de oren van mijn hoofd. Toen ik om 4 uur naar de sportschool vertrok werd ik al snel herinnerd aan Halloween. Onderweg zag ik van alles. Spoken op het station, duivels in de bus, supermannen op straat en stripfiguren in de auto. Scary!

Nu

Nu ben ik thuis. Moe van de week. Maar voldaan. Dit weekend is puente: oftewel een weekend van 3 dagen. Yes! Morgenochtend ga ik voor het vertrek van ons bezoek waarschijnlijk eerst ergens met hen buiten de deur ontbijten en verder lekker uitrusten en een beetje werken. Kan niet wachten! Ook voor jou een fantastisch weekend gewenst!


Lees meer!

58 reacties

Simone 10 november 2015 - 18:48

Wat een aap dat die man fikkie ging stoken. Mafkees zeg! Wat ben je lekker verwend deze week met al die lekkernijen uit de lage landen! Maar dat mag ook wel met al die gastvrijheid! Leuk dat je mensen op die manier meer kunt laten meekrijgen van jouw land! 🙂

Reply
Sabine 11 november 2015 - 09:27

Ja ongelooflijk he? Gelukkig heeft het afgelopen week eindelijk veel geregend en is het vuur nu uit 🙂
Ja heerlijk al dat lekkers! De pepernoten bewaren we nog even tot Sinterklaas 🙂

Reply
hetlevenvanalledag 6 november 2015 - 05:16

Wauw zeg wat een heerlijke verhalen!

Reply
Billy 5 november 2015 - 10:52

afwisselend weekje lijkt me, Sabine!
Tof dat je toch niet vergeten wordt door je taalgenoten. Lijkt me heel leuk om bij jullie te gast te zijn. Alleen jammer van het grote aantal vlieguren, mijn vrouw zou je nooit voor meer dan 2 uur in zo’n “doodskist” krijgen… 😉
Die taart ziet er wel heerlijk uit, ook al is chocoladetaart nu ook niet direct mijn favoriet gebak.
Vallen de schoenen mee?

Reply
Sabine 5 november 2015 - 18:55

Ja was heel gezellig ook! Geeft het toch iets extra’s als er taalgenoten op bezoek komen (met lekkernijen haha). Ook jij bent van harte welkom! Mijn ouders wilden dit ook nooit, en nu eigenlijk nog steeds niet haha. Bleek uiteindelijk mee te vallen aangezien vliegen in een groot vliegtuig vaak veel prettiger is dan in een kleine. Maar echt ik kan je vrouw helemaal begrijpen 😉
Mijn schoenen zitten heerlijk! Vooral de bruine 😀

Reply
Billy 6 november 2015 - 07:21

ik hou je aanbod in gedachten… 🙂

Reply
MichielZiet 5 november 2015 - 02:23

Zo, met een bak koffie jou hele week doorgenomen. 🙂
Ik blijf het intrigrerend het leven van een Hollandse in den verre vreemde. En wat ik zo leuk vind, is dat ik je steeds beter leer kennen… sterker nog, van schrijfster naar vage kennis naar schrijfster en digitale vriend op afstand. 😀

Reply
Sabine 5 november 2015 - 13:21

Bedankt voor je reactie, heel leuk! 😀 Wat kan het www toch een hoop toevoegen hè? 🙂 Heb je trouwens mijn blog gelezen (en eigenlijk vooral de foto’s gezien) over de kinderen met kanker? Hier konden de kids een dagje zijn wie ze wilden, net als in je blog over Elfia! Was echt heel bijzonder!

Reply
MichielZiet 5 november 2015 - 13:49

Oe! nee! Die moet ik direct even op zoeken!

Reply
Sabine 5 november 2015 - 18:57

😛

Reply
Carpe Diem 4 november 2015 - 06:32

Lekkere al die Hollandse en Belgische lekkernijen 🙂

Reply
Sabine 5 november 2015 - 18:53

Ja heerlijk! Geniet ik extra van hier 😀

Reply
Nesrin 2 november 2015 - 15:40

Wat lief al dat lekkers uit Nederland! Je schrijft ontzettend leuk het alsof we aan het praten zijn. Ik hoop dat je snel een fijne schoen vindt voor je voeten.

Reply
Sabine 2 november 2015 - 19:16

Dankjewel! 🙂 Ja echt lief! Gaat wel snel op 😉

Reply
Johanna 2 november 2015 - 10:09

Geweldig he, die cadeautjes uit Nederland. Laat ik nu vorige week van Michiel’s tante en moeder ook precies diezelfde Happinez met dezelfde stroopwafels hebben gehad 🙂
Wat een enerverende week! Succes met de volgende! 😉

Reply
Sabine 2 november 2015 - 19:15

Wat supergrappig dat je hetzelfde hebt gekregen! Ja echt heel leuk is dat 😀

Reply
sunny mama 2 november 2015 - 01:42

Ik kan het me goed voorstellen dat je moe bent na zo’n weekje!
Maar goed, je hebt niet één, maar weliswaar twee paar schoenen weten te scoren. Ze lijken mij wel comfortabel.
Gefeliciteerd met je certificaat.

De (op)nieuw gekozen burgemeester, is dat meneer Mokus? Tenminste, ik weet niet of ik die naam goed geschreven heb. Die was destijds alcalde toen ik in Bogotá woonde. Vond ik een goeie burgemeester.

Ik wens je een mooie nieuwe week!

Reply
Sabine 2 november 2015 - 19:13

Dankjewel! Pff ja ben nog steeds moe haha. De burgemeester heet Peñalosa. Volgens mij was hij hier ook in 1998 dacht ik. Of 2002. Zoiets. Ook hij heeft goede dingen gedaan. Jij ook een fijne week nog!

Reply
wiebie74 1 november 2015 - 02:01

Mooi dat je nu alsnog bent geslaagd voor schoenen! Ik heb altijd problemen met broeken, echt een crime om iets te vinden. Leuk joh dat je regelmatig mensen uit België of Nederland over de vloer krijgt!

Reply
Sabine 2 november 2015 - 19:08

Ja hè? 😀 Ja broeken zijn ook zoiets hahaha. Ik heb een heel smalle taille en brede heupen. Get the picture? 😛

Reply
iliveformydreams.com 31 oktober 2015 - 14:34

Leuke week zo te lezen! Super dat Sinterklaas richting jullie ging met een zak cadeautjes 😉

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 18:51

Haha ja leuk hè? Hij is ons niet vergeten 😀

Reply
Irma 31 oktober 2015 - 13:47

Whoeeeew, die taaaart! Ik krijg er trek van haha. Lekker!

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 18:51

Hahaha ja die was lekker 😀 Al is chocoladetaart zeker niet mijn favoriet. Maar Colombianen zijn er werkelijk dol op! 😛

Reply
Bart 31 oktober 2015 - 13:15

Leuke week!! Ik herken het gringo-effect.. En inderdaad niet iedereen komt uit Amerika wanneer ze blond zijn en blauwe ogen hebben. Wij kregen vorig jaar chocolade en pepernoten opgestuurd, bleek dat dus half januari aan te komen bij ons. Zuid-Amerikaanse customs 😉

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 18:50

Ja zeker! Ja dat van de gringo weet ik inmiddels. Weer wat geleerd 😉 Hahaha half januari pepernoten… Ja echt erg hoe lang die post duurt. Gelukkig komt het bij jou nog aan, hier komt de helft gewoon niet aan. Helaas. Dus ben blij dat er af en toe wat meegenomen wordt 😀 Trouwens, onze volgende gast gaat speculaaskruiden meenemen, een heel potje. Daarmee kunnen we zelf pepernoten bakken! 😀

Reply
Ester 31 oktober 2015 - 09:18

Wat een leuke afwisselende week 🙂 Leuk om te lezen, Sabine! En wat leuk dat zoveel mensen uit NL/België je weten te vinden.

In Mexico wordt ik ook altijd Gringa genoemd. Al is het ook een soort van taco, in Mexico 😉

En grappig, in het Spaans kende ik ‘puente’ nog niet – maar in het Frans is dat hetzelfde (faire le pont). In Nederland hebben we het toch nooit over ‘de brug’ maken? Misschien in België wel aangezien veel Franse uitdrukkingen hier ook worden overgenomen.

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 18:48

Bedankt Esther! Ja superleuk om al die mensen te ontmoeten. Vind ik echt heel leuk. Haha gringo… taco… what’s the difference? 😛 Heeft in ieder geval dezelfde kleur hahaha 😛
Ja het woord puente is inderdaad apart. Ze bedoelen een brug tussen de ene en de andere week, maar dat is altijd natuurlijk. Alleen tijdens puente één dagje langer hahaha. In Nederland zeggen we gewoon lang weekend 😛

Reply
BlogbyDenisee 31 oktober 2015 - 08:45

Ah zoveel chocolade, lekker!

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 18:46

Ja superlekker! De Colombianen zijn echt dol op chocoladetaart, niet normaal. Echt in élke taart is minstens de helft chocolade volgens mij hahaha 😛

Reply
Wildcard 31 oktober 2015 - 08:44

Leuke foto’s, lekkere taart 😉

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 18:45

Dankje! Ja die taart ging er wel in 😉

Reply
Wildcard 1 november 2015 - 00:17

Hehe, geloof ik best 😉

Reply
Chicharrero 31 oktober 2015 - 08:36

Oorspronkelijk was gringo voor Amerikanen, maar het wordt al lang gebruikt voor alles wat er Europees uit ziet

Hehe… ongelooflijk dat je naam fout geschreven is, een slordigheidszonde 😉

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 18:45

Bedankt voor de update! 😉 Dat wist ik dus niet eens. Zo leer ik nog eens wat 😀
Ja elke keer die naam.. pfff. Normaal is het niet zo erg, maar op een certificaat… hahaha

Reply
Marion 31 oktober 2015 - 07:25

Wat een ontzettend leuk artikel om te lezen! En geweldig dat je mensen uit Nederland en België al die tips geeft en ze zelfs ontmoet en laat overnachten. Je bent echt een schat!

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 18:44

Dankjewel Marion, heel lief en heel leuk om te horen! 😀 Ik geniet er zelf ook erg van om allemaal verschillende mensen te ontmoeten! x

Reply
Godelieve 31 oktober 2015 - 05:39

Wat leuk om mee te genieten van een weekje uit jouw leven daar in Colombia 🙂
Problemen met schoenen kopen komt me bekend voor, maar bij mij komt het omdat ik vrijwel nergens in pas.
Ik heb je getagd in een nieuwe tag die door Sytse bedacht is en die ik vandaag op mijn blog heb staan.

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 18:43

Dankjewel Godelieve! 🙂 Wat vervelend dat je ook voet-problemen hebt! Zal ook komen door de zwelling denk ik? Heb je geen orthopedische schoenen? Heb je bij Morgain gelezen: die laat speciale schoenen maken. Dat zou voor jou ook handig zijn! Of heb je die al?
Bedankt voor de tag! Ik weet nog niet zeker of ik m in ga vullen. Moet ik eerlijk zeggen 🙂 Ik heb er ook nog eentje van Morgaine liggen van heel lang geleden, die moet ik eerst eigenlijk eens posten. Ik vind het wel superlief dat je aan mij hebt gedacht!
Fijne zondag nog! Liefs!

Reply
Florentine 31 oktober 2015 - 05:06

Wow, super gaaf, dat je een werkverslag heb gemaakt! Wat veel verschillende dingen heb je gedaan. Het lijkt me inderdaad heel bijzonder, dat meisje dat haar biologische familie gaat ontmoeten, en wat gaaf dat jij haar en haar familie dan ook hebt ontmoet, helemaal leuk! Voor mij nu ook lekker drie dagen weekend, fiesta..! 😉
Veel liefs!

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 18:40

Dankjewel! 😀 Ja dat verhaal vond ik bijzonder interessant. Je ziet dat soort dingen op tv maar eigen verhalen kenden ik niet. Heel tof! Ze waren ook zo gelukkig… Mooi om te zien 🙂
Lekker zo lang weekend ook! Vier je ook Halloween? Hier liepen vandaag weer allemaal kinderen verkleed. Zo schattig al die meisjes in die prachtige prinsessenjurkjes. Echt helemaal uitgedost zijn ze. Is dat bij jullie ook zo?
Fijn weekend! Liefs, x

Reply
Morgaine 31 oktober 2015 - 03:47

Jij kunt met gemak een B&B starten thuis, hahahaha Geweldig dat mensen van all over jou mailen, doen en wat nog meer en dat je ze dan ook ontmoet!
Dat was een fijne week naar wat ik lees en het enige minpuntje is dan de bosbrand. Geniet van vandaag en het weekend, dan doe ik het ook.

X

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 18:38

Hahaha ja dat is één van mijn dromen, ooit…. Nu heb ik geen tijd om ontbijtjes te maken, het huis tip top netjes te houden, etc. Onze gasten maken eigenlijk gewoon gebruik van ons huis, dus koken zelf, zelf boodschappen, zelf de sleutel, etc. Ik vind het supergezellig en vooral ontzettend leuk om steeds nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe superinteressante verhalen te horen. Ik hoop dat er snel weer iemand mailt 😉
Ja die bosbrand, zo erg al die mooie natuur… Vandaag heeft het eventjes geregend (echt maar een uurtje), maar in het noorden. In het zuiden bij de brand kan het zo maar droog zijn gebleven..
Geniet jij ook nog van je zondag! Ik heb vandaag een voetenbadje gekocht, met massagestraal en infrarood. Heb ‘m meteen uitgetest en is zooo heerlijk ontspannend voor mijn voetjes! Morgen weer dus 😀
Liefs! x

Reply
Morgaine 1 november 2015 - 04:43

Het is nu nog, Do it Yourself B&B hahahaha En ik snap het helemaal dat je dit leuk vind, ik bedoel, is toch een beetje contact met deze kant van de wereld houden 😉 Ik hoop dat de bosbrand snel zal zakken en uit zal zijn en ja ik ga van mijn zondag genieten ben al langer blijven liggen op bed dan dat nodig was, lol… gewoon lekker gedoezeld en genoten 😉

Reply
Sabine 2 november 2015 - 19:11

Hahaha inderdaad! Vind ik wel een heel toffe naam trouwens! 😀 Voor mij is het ook niet alleen contact met de andere kant, maar contact überhaupt. Ik ben niet een persoon van heel veel (echte) vrienden, in NL ook niet, maar ik houd wel van sociale contacten. Diepgaande contacten onderhouden vind ik niet altijd makkelijk. Maar nieuwe mensen leren kennen en deze contacten vind ik dan wel weer superleuk. Daarom is dit ook ideaal. Steeds die vluchtige contacten die toch heel gezellig zijn en je toch nieuwe verhalen hoort maar ook mijn eigen verhaal kwijt kan. Heel fijn.

Reply
Morgaine 3 november 2015 - 00:39

Dan is dit erg fijn ja, ik hou van beiden overigens, heb een paar hele goede die ik al heel lang ken en de rest… Het komt en gaat en soms verdiept het zich wat meer. 😀

natasjaslifestyle 31 oktober 2015 - 02:57

Het taartje ziet er lekker uit. Leuk om te lezen. Brand is nooit leuk, ik heb hier in de wijk eens een brandend huis gezien dat is nu bijna 9 jaar geleden. Dat was zo beangstigend.

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 18:35

Dankjewel! De taart was ook heel lekker 😀 Een brandend huis lijkt me echt nog erger! Ook heel beangstigend omdat het dan zo dichtbij komt. Een bosbrand is meer heel naar omdat je weet dat er heel veel hectaren natuur wegbrand…

Reply
Thomas Pannenkoek 31 oktober 2015 - 01:34

Zowel afspraak met Nederlanders als met Belgen :). Lijkt me leuk, zo af en toe iets van thuis in Colombia te hebben. Leuk accent, die Belgen, maar moeilijk na te doen? Dan zou je ons eens moeten bezig zien om het Nederlandse accent na te doen. Hilarische momenten, altijd.

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 18:33

Hahaha ja andersom is ook hilarisch! Soms gooien ze er woorden tussen die ik zelfs niet begrijp of die Nederlanders nooit zeggen. Zo grappig. En ja heerlijk om af en toe eens wat van Nederland te krijgen 😀

Reply
bentenge 31 oktober 2015 - 00:48

Heerlijke Belgische gezelligheid, ik probeer me er iets bij voor te stellen 🙂
Geniet van het weekend !

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 18:32

Hahaha ja zeker! Dankjewel, jij ook!

Reply
yvonne 31 oktober 2015 - 00:10

Leuk om te lezen!!! Gekke vraag misschien maar wat is jouw ‘voet’probleem? En welke schoenen heb je nou gekocht? De bruine of de zwarte?

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 18:32

Dankjewel! Ik heb beide paar schoenen gekocht 😉 Ik heb lange en heel smalle voeten. Met de name de hiel is heel smal, en mijn voorvoet juist iets breder. Daardoor glip ik er achter vaak uit terwijl het voor te strak zit. Mijn linkervoet is groter, bij sommige schoenen echt gewoon een maar, waardoor maat 39 dan te klein is voor mijn linkervoet, maar maat 40 te groot voor mijn rechter. Ook zijn ze zo plat als een dubbeltje 🙂 Pumps, naaldhakken, schoenen zonder veter, etc. kan ik niet aan. Ik heb wel een paar pumps met een niet zo hoge hak, maar die kan ik alleen aan met zooltjes en allerlei andere hulpmiddeltjes en na een uur kan ik er eigenlijk al niet meer op lopen. Vreselijk frustrerend. Ik vraag me weleens af hoeveel vrouwen dit probleem ook hebben. En of die vrouwen toch op schoenen lopen die ze niet passen en dan de pijn en blaren maar gewoon doorstaan…

Reply
yvonne 31 oktober 2015 - 18:57

Lastig zeg… Hoe deed je dat in Nederland? Is er niet een bepaald merk dat goed zit en waar je op terug kun vallen? En sneakers? Lukt dat wel?0

Reply
Sabine 31 oktober 2015 - 19:09

Ja vreselijk irritant. Van mijn moeder geërfd… Die koopt schoenen bij een speciale schoenenwinkel voor moeilijke voeten ofzo. In Nederland droeg ik regelmatig schoenen die niet helemaal goed zaten. Anders leek er niet te krijgen. Goedkope schoenen van de Van Haren bijvoorbeeld kocht ik nooit, meestal van Ara bijvoorbeeld, maar ook die zitten aan de voorkant vrij krap met likdoorns tot gevolg… Sneakers gaan wel, die heb ik ook, maar die zijn eigenlijk te plat. En die wil ik (hier) niet aan naar mijn werk. Maar er zijn dus zeker opties hoor als ik goed zoek.

Reply
ivonne 2 november 2015 - 04:51

Ha, ik heb dus ook zo’n schoenenprobleem en dat al in Nederland! Ik heb maat 42 1/2 en mijn tenen lopen niet zo mooi af als normaal waardoor ik dus een brede neus heb maar wel lange slanke voeten net als jij. Menig maal heb ik al schoenen gehad die goed leken maar dan toch weer ergens bij de tenen knelden, 2 van mijn tenen zijn er zelfs wat krommer van gaan staan. Bij een maat groter slipt mijn voet aan de achterkant uit de schoen pfff. Na lang zoeken vind ik af en toe wat, maar leuk is anders. Schoenen kopen is geen pretje en broeken met mijn zeer lange benen ook echt niet. Geen shop-aholic hier dus. Ik kijk in andere landen weleens voor de grap in winkels en dan is Nederland ineens een schoenenparadijsje…..Ik heb trouwens ook veel sneakers aan in mijn vrije tijd, zit zo heerlijk!

Sabine 2 november 2015 - 19:14

Oei dat klinkt nóg lastiger! Zeker met die maat inderdaad. Volgens mij is dat hier niet eens te krijgen… Mijn collega koopt haar schoenen ook alleen in NL. Sneakers zijn wel lekker inderdaad! Die draag ik in het weekend 🙂 Ik ben trouwens ook geen shoaholic. Ook niet voor kleding. Ik winkel echt hooguit twee keer per jaar. En das nog veel haha 😛

Laat een reactie achter

error: Content is protected!