Home Lifestyle Achter de schermen: ik als blogger
Achter de schermen: ik als blogger - tag - bloggen

Achter de schermen: ik als blogger

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Tegenwoordig verschijnt er elke maandag, woensdag en vrijdag (Europese tijd) een blog op besabine.com. Geschreven met veel passie en plezier. Maar hoe krijg ik dat elke keer weer voor elkaar? Waar komt die inspiratie vandaan? En wat eet ik tijdens het bloggen? En nog veel meer vragen. Ik werd getagd door Patricia om de ‘ik als blogger tag’ in te vullen. Met behulp van deze tag geef ik je vandaag een inkijkje in mijn manier van werken, en neem ik je mee achter de schermen van besabine.com!

1. Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Mijn blog-inspiratie komt simpelweg uit mijn leven. Ik haal inspiratie uit reizen in (en buiten) Colombia die ik maak en heb gemaakt, uit mijn dagelijkse leven en uit mijn werk. Ook lees ik regelmatig iets op het journaal of ergens anders, waarvan ik denk: dat is leuk om iets over te vertellen. Als ik even niets weet, dan ga ik rondneuzen op Internet op zoek naar een onderwerp, of ik spit mijn foto’s door waarna ik meestal denk: daar kan ik wat over schrijven!

2. Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Ik kan zo opgaan in het schrijven en uitzoeken, dat ik compleet vergeet te eten of te drinken. Om in ieder geval meer te drinken heb ik eind december, toen ik even in Nederland was, onderstaande typisch Hollandse beker op de Zaanse Schans gekocht. Hij kostte me een hoop euro’s, maar er zijn al liters thee doorheen gegaan. Altijd staat de beker naast mijn computer. Tijdens het bloggen drink ik dus heerlijke rooibosthee, ook meegenomen uit Nederland trouwens.

 

3. Als jij een jaaroverzicht maakt van je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Ik heb geen idee meer wanneer ik precies ben begonnen met het jaaroverzicht 2015, maar waarschijnlijk niet langer dan 3 dagen van tevoren.

4. Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Ik heb geleerd mezelf te ontwikkelen in schrijven. Onder andere door veel te lezen over bloggen en over schrijven, en dat helpt me vooruit. Ik merk dat ik groei, zeker als ik artikelen van een jaar geleden met nu vergelijk. Ook is mijn blog een plek waar ik mezelf kan zijn, en waar ik kan schrijven op mijn manier en wat ik wil. Bloggen bleek al snel iets dat ik echt fantastisch vind, ook de hele layout naar mijn smaak maken vind ik geweldig. Ik heb geleerd dat het heel belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven, iets dat ik heel waardevol vind.

5. Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Er is niet één moment waarop ik het beste kan schrijven. Het hangt ook van mijn planning en tijd af. Meestal schrijf ik posts in de middag en avond, of in het weekend. Als ik schrijf sluit ik me automatisch op in mijn eigen wereld. Zodra ik begin bouwt zich als het ware vanzelf een muur om me heen en ga ik totaal op in de tekst. Soms lukt het even niet om te schrijven, dan ga ik iets anders doen totdat ik merk: nu is het tijd. Meestal komen de woorden dan als vanzelf.

6. Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Persoonlijke groei vind ik heel belangrijk, in mijn manier van schrijven en mezelf uiten. Ook ben ik ontzettend blij met al mijn lezers, wat er steeds meer worden. Die persoonlijke groei en de groeiende statistieken maken me heel blij en ik hoop dat dat doorzet. Al meer dan een jaar geleden begon ik deze blog om mijn familie en vrienden op de hoogte te houden, inmiddels is dit veel meer geworden. En daar ben ik heel gelukkig mee.

Ook hoop ik iets bij te kunnen dragen met de informatie die ik deel. Er komen regelmatig vragen binnen over reizen of wonen in Colombia; als ik alleen maar één iemand op weg kan helpen maakt mij dat al heel blij!

Daarnaast zou ik graag eens een leuke samenwerking aangaan. Helaas mis ik het gen dat gaat over zakelijk inzicht en handelen, en bak ik daar dus helemaal niets van. Maar wat niet is, kan geleerd worden natuurlijk!

7. Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Soms als het artikel heel persoonlijk is of als het over iets gaat waar meerdere meningen en ideeën over zijn, maar anders niet. Ik post alleen als ik 200% achter mijn stuk sta en volledig tevreden ben met het artikel. Dit heeft ook weer te maken met dicht bij jezelf blijven: dan is het eigenlijk niet nodig om onzeker te zijn.

8. Heb jij veel contact met collega-bloggers?

Alleen via social media, en heel af en toe zie ik eens een blogger in Bogotá. Dat is echt superleuk. Zo heb ik eens geluncht met Eva en haar vriend, en heeft Jessica twee weken bij ons gelogeerd! Beide manieren van contact hebben met andere bloggers, zowel offline als online, vind ik fijn trouwens. Ook heb ik af en toe een afspraak met een niet-blogger, maar een lezer die contact heeft opgenomen voor informatie. Echt zo leuk!

9. Wat voor muziek of welke tv-zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Als ik aan het bloggen ben dan wil ik mij volledig op schrijven concentreren en niet op iets anders. Daarom heb ik nooit de tv aan. Wel heb ik vaak muziek op staan. Meestal de Discover Weekly van Spotify, of mijn eigen Spotify lijst. Ik kreeg afgelopen week trouwens een heel grappige koptelefoon toen ik pasfoto’s ging laten maken:

 

10. Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Er is geen dag waarop ik heel veel artikelen schrijf. Meestal begin ik een paar dagen voor publicatie met schrijven van een artikel. Wel staan er vele halve blogs in mijn conceptenlijst. Soms heb ik zoveel inspiratie dat ik gewoon maar wat begin te typen, zodat ik het niet vergeet. Een dag voordat ik het wil posten maak ik het concept dan af.

11. Op welk artikel op je blog ben je het meest trots?

Moeilijke vraag. Eerst even nadenken wanneer ik trots zou zijn op een artikel: als ik vind dat het goed en sterk geschreven is, waar informatie uit te halen valt en waar ik hard aan heb gewerkt met een mooi resultaat waar ik tevreden over ben. Dat zijn er een aantal, waaronder de blogs onder de categorie ‘over Colombia‘.

Als ik er alleen één moet noemen, ben ik ook trots op het artikel over de all you need is love kerstverrassing. Het was vreselijk moeilijk om dit zo lang geheim te moeten houden, en toen in één blog alles te vertellen. Ik heb veel moeite gedaan mijn enthousiasme een beetje in te perken om niet te eindigen in een verhaal van 5000 woorden. Het was een prachtig moment en zeker één van de beste kerstdagen ooit.

12. Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Als jij van schrijven houdt en je het fijn vindt om je op die manier te uiten, je iets kwijt wilt aan de wereld of als je graag informatie wilt delen, dan kan een blog starten een heel goed idee zijn. Bedenk wel van tevoren dat bloggen niet iets is dat je ‘even’ doet. Hier kun je lezen hoeveel tijd ik kwijt ben met een post schrijven en wat er allemaal nog meer bij komt kijken. Maar als schrijven je passie is dan komt dat helemaal goed!

13. Wie zou je willen vragen deze TAG ook in te vullen?

Ik geef de tag graag door aan Marcella, Natasja en Maris. En onthoud: niets moet, alles mag! (Als je de tag overneemt, vergeet dan niet bedenker Patricia te noemen.)


Lees meer!

50 reacties

Marcella 10 juni 2016 - 14:08

Ik had dit artikel nog steeds ‘bewaart’ om te lezen, en nu zie ik dat je mij gevraagd hebt om dit lijstje ook in te vullen. Leuk!
Ik vind je koptelefoon tof, en je artikel over de All you need is love-verrassing was fijn enthousiast! Ik vind het eigenlijk best leuk dat ik echt nooit wat met Colombia had, maar jij me steeds nieuwsgieriger maakt. Dat heb je maar mooi voor elkaar! 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 juni 2016 - 18:54

Haha dankjewel! 🙂 Fijn ook te horen dat ik je nieuwsgierig heb gemaakt 😀

Reply
Maaike 22 mei 2016 - 21:11

Leuk om te lezen hoe jij blogt! Ik ga ook gauw door naar je All you need is love artikel, nu ben ik benieuwd. En jaaa, ik neem ook altijd thee mee uit NL of laat het opsturen 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 mei 2016 - 22:15

Dankjewel! Leuk dat je ook thee meeneemt haha 🙂 Is er in Bolivia ook slecht thee te vinden? Hier in Colombia hebben we vaak wel thee, maar geen rooibosthee. Daar moet je echt de hele stad voor afzoeken en dan ook nog veel betalen… Nu 80 zakjes voor 8 euro ofzo 🙂

Reply
Myriam 22 mei 2016 - 08:44

Oei, neen, het is geen wordpress thema blijkbaar. Zelf in elkaar gebokst? Knap hoor

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 mei 2016 - 22:13

En ja het is wel een thema voor wordpress, maar dan gekocht. Bij Themeforest. Dus niet van wordpress, wel voor wordpress. Ideaal, ben er erg blij mee. Ik hoef nu juist minder te doen om het te krijgen zoals ik wil, geen codes meer enzo… pff 😉

Reply
Myriam 22 mei 2016 - 08:42

Zo fijn om te lezen Sabine, meestal lees ik je blogs op mijn smartphone in de reader, maar nu op mijn laptop zie ik je blog in al zijn schoonheid en denk ik, waaw wat een heerlijk Word Press thema. Echt heel mooi. Liefs Myriam

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 mei 2016 - 22:12

Dankjewel! Op de mobiel is het nu ook veranderd, eerst was het een standaard blauw iets van wordpress, dat wilde ik echt weg hebben haha 🙂 Liefs!

Reply
Michelle 22 mei 2016 - 08:20

Leuk om weer wat meer over jouw als blogger te weten te komen 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 mei 2016 - 22:12

Dankjewel! 🙂

Reply
Kirsten | Travelaar.nl 22 mei 2016 - 08:16

Wat leuk! Zo’n kijkje in jouw leven als blogger.. In heel veel dingen kan ik mezelf wel herkennen 🙂 Volgens mij lijken we allemaal stiekem wel een klein beetje op elkaar, bloggers! Vooral het vergeten te eten. Vandaag hebben we een blogdagje ingepland op Bali en om 8 uur moest Erick me echt achter m’n laptop wegslepen om te gaan eten. Oeps!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 mei 2016 - 22:11

Dankjewel! Haha ja denk dat alle bloggers veel eigenschappen hetzelfde hebben, dat typeert ‘de blogger’ 😛 Grappig om te lezen hoe je blogdag is verlopen: zeer zeer zeer herkenbaar hahaha 😛

Reply
Wanda 22 mei 2016 - 06:28

Leuk zo’n inkijkje in je leven als blogger! Ik denk dat ik je vrij vlot nadat je bent begonnen, ben gaan volgen en ik merk inderdaad dat je ontzettend gegroeid bent en echt je draai hebt gevonden. Je weet me iedere keer weer te verrassen met je prachtige foto’s van een land dat eigenlijk mij op voorhand nooit had aangetrokken en mij nu toch nieuwsgierig maakt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 mei 2016 - 22:10

Dankjewel! Ja jij was ook één van de eersten die ik begon te volgen. Jij bent ook goed bezig, je schrijft heel veel. Dat red ik niet hoor. Leuk te horen dat je anders naar Colombia bent gaan kijken! 🙂

Reply
Marleen 22 mei 2016 - 02:12

Ik lees nog altijd met veel plezier je blogs. het geeft een mooi inkijkje in het Colombiaanse leven, de gewoontes, cultuur en ook de prachtige bezienswaardigheden. Je hebt mij een, half jaar geleden alweer, enorm geholpen met al je adviezen en tips. Lieve groet, Marleen

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 mei 2016 - 22:08

Ah dankjewel Marleen, wat leuk! Je zult ook vast een hoop herkennen 🙂 Liefs, Sabine

Reply
wilma 21 mei 2016 - 10:16

Leuk om te lezen hoe je dat doet.
Grapige koptelefoon en de beker is cool,al zou er bij mij alleen water of black coffee inzitten.
Groet, Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 mei 2016 - 22:08

Dankjewel! Ja water staat ook altijd naast me bedenk ik me nu. Water en thee. Nee koffie krijg ik echt niet weg hahaha 🙂

Reply
Roos 21 mei 2016 - 06:24

Leuke tag! Die earphones zijn echt zo leuk om te zien!! Begin jij echt al een paar dagen van tevoren met je concepten? Pff, ik vergeet dat altijd, haha. Ga er op een ‘blogdag’ echt even voor zitten en zie dan wel waar ik eens over ga schrijven, haha. Soms weet ik wel van tevoren waar ik het over wil hebben, soms niet. Ligt ook wel eens aan de tijd. Heb wel een lijstje met steekwoorden, maar ben natuurlijk de context vergeten. Zonde eigenlijk, hehe. En tja, dat zakelijke kun je ook leren natuurlijk! Gewoon doen. 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 mei 2016 - 22:07

Dankjewel! Ja ik heb echt een stuk of 30 concepten. Af en toe wis ik er een heleboel waarvan ik weet dat ik ze nooit meer ga afmaken 🙂 Ik heb altijd een boekje bij me waar ik dingen in opschrijf. Want wat je zegt is mij ook veel te vaak gebeurd: zit ik in de bus en heb ik hét idee, kan ik het nergens opschrijven. Ik heb zelfs soms dat ik midden op straat stop om mijn ideeën op te schrijven hahaha

Reply
Anita - Reisvlinder.nl 21 mei 2016 - 04:08

Leuk om te lezen, en vaak herkenbaar. Ik mis dus ook het zakelijke/commerciële gen, maar heb toch al een paar leuke samenwerkingen gehad. Dus er is nog hoop 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 mei 2016 - 22:05

Dankjewel! Leuk dat je samenwerkingen hebt gehad, ik moet me er echt eens wat meer in verdiepen hoe je daar zelf wat aan kunt doen. En ja haha, er is zeker hoop 😛

Reply
Co 21 mei 2016 - 03:53

Leuk om te lezen, sommige dingen zijn ook zo heerlijk herkenbaar 🙂 Keep on bloggin’!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 mei 2016 - 22:04

Dankjewel! 😀

Reply
Morgaine 21 mei 2016 - 03:43

Het is ooit gewoon puur toeval geweest dat ik jou al z snel vond dan, en dat je nu zo gegroeid bent, ik mis onze gesprekjes overdag soms best wel even dollen met elkaar op elkaars blog nu je zo gegroeid bent, maar nu heb je hele leuke contacten opgedaan en dat is ook leuk!

En ook hier, veel geleerd over Colombia en omstreken en dat je nog maar lang zo door mag gaan. Overigens ben ik wel blij dat ik niet getagged ben 😉

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 mei 2016 - 22:04

Haha nou zo mega gegroeid ben ik ook niet hoor 😀 Ik heb het gewoon heel druk met van alles denk ik. Toen ik begon had ik nog geen baan de eerste maanden, dus 100% tijd voor de blog en al die leuke mensen (zoals jij :D), maar nu helaas niet meer zoveel. Vind ik zelf ook wel jammer eigenlijk. Dankjewel voor je lieve woorden! x

Reply
Sas 20 mei 2016 - 14:01

Super leuk om wat meer over je blog te lezen. Ik kom hier ook altijd erg graag een bezoekje brengen 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 mei 2016 - 21:59

Dankjewel! Leuk om te lezen 🙂

Reply
Jennifer 20 mei 2016 - 12:52

Leuke post weer! Ik kijk altijd een beetje naar jouw artikelen uit haha. We hebben een beetje dezelfde redenen om een blog te starten. Ik wilde sowieso een blog bijhouden voor als ik ooit naar Ghana emigreer, en toen dacht ik “waarom begin ik niet nu” en zo geschiedde. Maar ben nog lang niet zo goed als jij haha. Volgens mij begon ik je te volgen toen je die post over All you need is love schreef. Dat sprak me aan 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 mei 2016 - 21:58

Ah dankjewel wat ontzettend lief! En niemand is beter dan een ander hoor! Ik leer ook elke dag nieuwe dingen bij en probeer mezelf te ontwikkelen. Volgens mij groeit jouw blog ook, dat komt allemaal na een tijdje!

Reply
Maris Maria Renne 20 mei 2016 - 05:41

Leuk om te lezen en ga meteen door naar je AYNIL-artikel 🙂
Nesrin had me ook al aangetikt, ik deel deze tag zondag!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 mei 2016 - 15:18

Dankjewel! Oh dat had ik gemist dat Nesrin je ook had getagd 🙂 Ben benieuwd naar jouw antwoorden!

Reply
Jessica 20 mei 2016 - 05:29

Wat een leuke tag en leuke antwoorden Sab! Een van de leukste momenten van mijn ‘blogcarrière’ vond ik toch de ontmoeting met jou in Colombia (en 2 weken lang gezellig blijven logeren haha). Heerlijk om samen over bloggen en reizen te praten. Dat was waarschijnlijk niet gebeurd als ik geen blog had gehad! Ik heb trouwens ook geen vast moment voor het schrijven. Soms heb ik een paar dagen weinig inspiratie voor het schrijven en op andere dagen kan ik ineens doorknallen en 3 mooie artikelen schrijven. Dat je nog maar veel plezier in het bloggen mag blijven houden! 🙂 En als je ooit hulp wilt met samenwerkingen of regeltjes oid, you know where to find me!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 mei 2016 - 15:18

Dankjewel! Ook voor je hele lieve woorden 😀 Dat was zo leuk dat je bij ons was! Ik herken dat inderdaad: sommige dagen heb ik echt een woordenwaterval, terwijl andere dagen er neits uitkomt. Dankjewel nogmaals, ook voor je hulp! Ik zal dat zeker onthouden 🙂 Jij ook veel plezier en mooie artikelen, ik lees ook bij jou met heel veel plezier!

Reply
Natasja 20 mei 2016 - 05:27

Wat leuk dat je me getagt hebt!! Ik ga m zeker invullen. Leuk om te lezen dat je je Blog voor je familie begonnen bent, en kijk hoeveel er meelezen. Het is ook erg leuk om te lezen, het gekke is dat ik denk dat ik je ken, alsof ik je ontmoet heb, zo fijn schrijf je. Dat vind ik ook het leuke van bloggen de interactie.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 mei 2016 - 15:09

Leuk dat je m gaat invullen!! Ja echt zo anders gelopen dan ik had gedacht, maar had ook niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om te schrijven. Dankjewel voor je ontzettend mooie compliment! Ik vind dat ook één van de leuke aspecten, alsof we gewoon met elkaar kletsen en elkaar kennen 🙂

Reply
Patricia 20 mei 2016 - 05:18

Mooi! Leuk dat je hem ingevuld hebt. Wat een gave koptelefoon Sabine. En die mok, ontzettend leuk.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 mei 2016 - 15:08

Ja zeker! Ben ook benieuwd naar hoe anderen m in gaan vullen 🙂 Die mok is echt mijn favoriete mok nu haha. Is ook lekker groot, past veel thee in 😀

Reply
Jenn 20 mei 2016 - 03:43

Leuk om jouw invulling te lezen 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 mei 2016 - 15:07

Dankjewel!

Reply
Marion 20 mei 2016 - 03:34

Bizar eigenlijk dat je je blog begint om wat vrienden en familie op de hoogte te houden en dat er dan ineens een heleboel mensen mee gaan lezen. En genieten ook! Ik wist niets van Colombia en nu heb ik er ineens echt een beeld van. Ik vind dat echt tof.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 mei 2016 - 15:06

Haha ja dat is inderdaad best grappig hoe dat zo is gelopen 🙂 Leuk dat je nu meer weet van dit land, hoop dat velen in ieder geval een iets beter beeld van Colombia krijgen 🙂

Reply
Sandra 20 mei 2016 - 02:38

Leuke vragen heeft deze tag! Tof ook om te lezen over dingen als wanneer jij je artikelen schrijft. Ik sluit mezelf ook altijd op haha, dus dat is heel herkenbaar! Jezelf blijven is inderdaad super belangrijk. Het is immers jouw blog en daar moet je ook je eigen invulling aan geven. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 mei 2016 - 15:05

Ja heel leuke tag is het! Leuk dat je dingen herkent!

Reply
Linda | One Day Trip 20 mei 2016 - 02:04

Heel leuk om te lezen dit! Ik heb ook wel een paar keer geprobeerd enige structuur in m’n uploads te brengen, maar nog niet helemaal gelukt, haha 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 mei 2016 - 15:04

Dankjewel! Het lukte mij ook nooit goed, maar ik merk dat als ik met mezelf afspreek dat ik het zo wil, dan lukt het blijkbaar ook makkelijker 🙂

Reply
sunny mama 20 mei 2016 - 01:57

Heel leuk om te lezen hoe jij het bloggen opvat. Veel is herkenbaar, zoals het vergeten te eten en het muurtje dat zich om je heen optrekt wanneer je aan het ‘creëren’ bent. Zelf heb ik het ook weleens dat ik het verschil zie in de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt wanneer ik oude blogposts vergelijk met nieuwe. Maar daarbij valt me toch ook op dat ik soms wat te negatief over mezelf denk. Dan durf ik een oude blogpost bijna niet meer te bekijken omdat ik denk dat ie bar slecht is. Bekijk ik ‘m dan toch, dan kom ik vaak tot de conclusie: Nee, toch best wel leuk.

Anyway, ik wens je nog heel veel plezier bij het bloggen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 mei 2016 - 14:56

Dankjewel! Wat lief! Leuk dat je dingen herkent. Dat wat je zegt over de oude blogs heb ik soms ook. Het is allemaal wel ok, maar ik haal er toch bijna altijd zinnen of woordopbouw uit dat ik nu niet meer zo zou doen. Ik verander dat dan altijd meteen in die oude blogs. 🙂

Reply
Anna 20 mei 2016 - 01:26

Wat fijn dat je merkt dat er zo’n vooruitgang is! Heerlijk is dat :). En ha, die mok is zo leuk! Grappig om die iedere dag naast je te hebben staan. Leuke tag is dit!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 mei 2016 - 14:54

Haha ja toffe mok he 😛 Leuke tag inderdaad!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!