Home Reizen in Colombia Een auto huren in Colombia bij Localiza | Tips + kortingscode
Rondreizen Colombia met de auto

Een auto huren in Colombia bij Localiza | Tips + kortingscode

door Sabine
601 keer gelezen

Een auto huren in Colombia wordt steeds populairder. Het is immers een makkelijke manier om het land te ontdekken en met je eigen auto zie je veel meer. Stoppen wanneer jij wilt en kleine dorpjes bezoeken waar amper bussen komen. Onlangs huurde ik zelf een auto bij één van de grootste autoverhuurbedrijven van Colombia: Localiza. Een week lang scheurden we over de Colombiaanse autopista naar Barichara en weer terug. Er ontstond een leuke samenwerking met Localiza, waardoor ik jou 20% korting mag geven op autohuur in Colombia. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden bij het huren van een auto in Colombia en aan het einde vind je een kortingscode waarmee je met korting een auto kunt huren bij Localiza.


Een auto huren in Colombia: wel of niet?


Al een tijd geleden schreef ik een artikel over autorijden in Colombia. Hoewel deze vorm van reizen steeds populairder wordt, komen er nog steeds veel vragen over. Is het wel veilig? Wat zijn de regels op de Colombiaanse wegen? Moet je tol betalen? Wat zijn toffe routes voor een roadtrip Colombia? En waar moet je allemaal rekening mee houden als je in Colombia in de auto stapt? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen lees je in dit artikel over autorijden in Colombia.

Het hele land door met de auto?

Colombia is enorm groot en om het hele land met de auto te zien heb je wel even tijd nodig. Daarnaast is rijden in Colombia vermoeiend en langzaam en als je alles met één auto wilt doen moet je vaak ook door gevaarlijke gebieden. Houd er rekening mee dat je over 300 kilometer zo’n 10 uur doet, ook als de wegen gewoon goed bereisbaar zijn.

Dit los je op door steeds in een gebied een auto te huren. Je kunt bijvoorbeeld Cundinamarca met de auto doen en dan naar het koffiegebied vliegen om daar opnieuw een auto te huren. Dan met de bus naar Medellín en daarna vliegen naar het noorden. Dan kun je aan de noordkust opnieuw een auto huren.

Ook goed te doen is de reisroute Bogotá, Cundinamarca en het Colombiaanse koffiegebied om de auto vervolgens in te leveren in Medellín of bijvoorbeeld Pereira en te vliegen naar je volgende bestemming.

Zo reis je op de langste stukken waar je normaal niet zo snel stopt snel per vliegtuig en haal je alles uit je autohuur op de bestemmingen waar je langer blijft en waar de leukste bestemmingen zijn.

Hoe vind ik autorijden in Colombia?

Ik heb alweer bijna 6 jaar mijn Colombiaanse rijbewijs en rij ook al 6 jaar in Colombia. Voor mij is het totaal normaal. Echter, ik zie natuurlijk wel de verschillen met Nederland en hoewel ik hier autorijden gewend ben kom ik nog steeds situaties tegen die me verbazen.

Colombia is zeker niet de veiligste plek om auto te rijden, maar wel goed te doen. Ikzelf raak in Colombia sneller vermoeid achter het stuur omdat je simpelweg op veel meer dingen moet letten dan in Nederland. Haarspeldbochten en hoogteverschillen, auto’s en vrachtwagens die inhalen in die haarspeldbochten, gaten in de weg, vrachtwagens die ergens in een bocht zijn omgevallen, wegwerkzaamheden die opeens uit het niets tevoorschijn komen, fietsers en wandelaars overal en het feit dat velen de verkeersregels aan hun laars lappen. Als je daar goed rekening mee houdt en zelf heel goed oplet, voldoende rust houdt en er rekening mee houdt dat je ALTIJD  langer over een rit doet dan verwacht dan is het absoluut goed te doen.

Ik vind autorijden in Colombia heerlijk. Veel wegen zijn goed en het is simpelweg een makkelijke en leuke manier om het land te ontdekken. Ik moet wel vaker stoppen en rust nemen om goed geconcentreerd te blijven.

Hoewel ik het zelf wel doe zou ik adviseren niet in het donker te rijden. Als ik lange afstanden rij probeer ook ik dat te voorkomen.

 


Waar huur je een auto in Colombia?


In Colombia kun je in alle grote en kleinere steden en op alle vliegvelden een auto huren. Je kunt ook vanuit Nederland een auto huren, bijvoorbeeld bij Sunny Cars. Daarmee ben je wel beperkt aan de grootste steden, maar het voordeel is dat je het gemakkelijk en in het Nederlands vanuit thuis kunt regelen.

Je kunt ook prima veilig bij een Colombiaans autoverhuur bedrijf je auto huren. Zoals bij Localiza. Het voordeel is dat je deze overal vindt en je dus niet gebonden bent aan de grote steden en ook niet aan de vliegvelden. Zo kun je in Bogotá bij Localiza op veel plekken een auto huren. Ook last-minute huren wordt hiermee wat makkelijker.

Localiza Rent a Car: autohuur in Zuid-Amerika

Localiza is één van de grootste autoverhuur bedrijven in Colombia die je ook in andere Zuid-Amerikaanse landen vindt. Zo kun je met Localiza ook een auto huren in Argentinië, Brazilië, Ecuador, Peru, Chili en Paraguay. Sinds december 2006 bestaat Localiza in Colombia met als eerste verhuur locatie Medellín.

Je hebt keuze uit alle soorten auto’s, van een kleine Chevrolet tot een grote terreinwagen. Prijzen verschillen per type auto. Je kunt een auto huren voor een dag of voor meerdere weken, wat je wilt.

Autohuur gaat makkelijk en snel en je krijgt altijd een auto van maximaal 2 jaar oud.

 


Onze roadtrip Colombia met Localiza: van Bogotá naar Barichara en weer terug


Medio oktober 2020 reden we in 8 uur van Bogotá naar het prachtige Barichara. Een rit die ik zelf al vele malen gereden heb. Barichara is niet voor niets een must-see bestemming in Colombia en één van mijn favorieten.

Hoewel wij dit in één dag reden, kun je er ook met gemak een week over doen. Kijk maar eens naar deze reisroute Colombia buiten de gebaande paden. Waar je tussendoor ook vele prachtige dorpjes en natuurgebieden aandoet.

In dit artikel over Barichara vind je de beste route naar Barichara vanuit Bogotá.

 


Een auto huren in Colombia bij Localiza: hoe en wat + KORTINGSCODE


Bij Localiza Rent a Car kun je op 3 manieren een auto huren:

  1. Via Internet: localiza.com/others/en-us/
  2. Door te bellen: klik hier voor telefoonnummers
  3. Via What’s App: klik op de Colombiaanse versie van de Website helemaal onderaan op What’s App

Om een auto te kunnen huren moet je:

  • Tenminste 21 jaar oud zijn;
  • Tenminste 2 jaar je rijbewijs hebben;
  • Een creditcard hebben (zonder is het echt onmogelijk, dit geldt voor bijna elk autoverhuurbedrijf in Colombia).

Huur een auto met 20% korting

Om 20% korting te krijgen reserveer je je auto via Internet. Vul eerst je ophaal locatie in, dan de datum en het uur. Vervolgens verschijnen ook de opties voor de locatie, tijd en datum waarop je de auto wilt terugbrengen en daaronder de mogelijkheid om een promotie code in te vullen.

Die kortingscode is: CONBESABINEVOY (alleen geldig bij autohuur t/m 5 dagen)

Als je alles hebt ingevuld klik je op Continue, waarna je een overzicht krijgt van de auto’s en prijsklassen. Wijzelf huurden een auto in klasse F.

Zoals je ziet betaal je verplicht voor een autoverzekering, dat komt er extra bij. Let op: dit is niet de volledige verzekering. Als je de auto gaat afhalen kun je betalen voor een extra volledige verzekering. Persoonlijk zou ik aanraden dit te doen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook ik heb bijbetaald voor een extra verzekering. Het enige waarvoor je niet verzekerd bent zijn de wielen.

Klik weer op Continue en vul daar je gegevens in. Zodra je daarna op Submit klikt is je reservering gemaakt. Je ontvangt nu alle informatie en de boekingscode via e-mail.

Daarmee ga je naar de betreffende locatie, waar je je auto betaalt en je extra informatie zult ontvangen, de papieren en de sleutel. Hier kun je ook de extra verzekering aanvragen. Daarnaast kun je ook extra betalen voor een tweede bestuurder mocht je dat willen.

Je krijgt de auto schoon en volgetankt. Tenzij anders aangegeven moet je de auto ook weer schoon en volgetankt inleveren.

Klaar!

Hier vind je het nogmaals uitgelegd in video

 

De huurauto weer inleveren bij Localiza

Om de auto in te leveren ga je op de afgesproken tijd naar de betreffende locatie en zeg je dat je de auto komt inleveren. Ze controleren of alles er goed uitziet en de tank vol is, nemen de sleutels en papieren in en klaar. Dit duurde bij ons amper 5 minuten.

Handig om te weten

In het Spaans een auto huren

Net als in heel Colombia wordt ook bij een autoverhuurbedrijf niet of weinig Engels gesproken. Het is waarschijnlijk dat als je je auto huurt op het vliegveld van Bogotá, Medellín, Barranquilla, Cali, Cartagena of op andere erg toeristische bestemmingen er wel (enigszins) Engels wordt gesproken, maar op andere plekken zou ik daar niet al te veel van verwachten. Heb je geen flauw idee hoe je in het Spaans een auto huurt of hoe je bijvoorbeeld vraagt naar de extra verzekering, zoek vooraf dan even naar Spaanse woorden en zinnen die hierbij nuttig kunnen zijn. Zo maak je het jezelf tijdens je reis een beetje makkelijker. Je kunt ook vooraf een beetje Spaans leren om je hele reis nóg leuker en makkelijker te maken.

De wielen zijn niet verzekerd

Ook als je de volledige verzekering afsluit zijn de wielen niet verzekerd. Net als iedereen in Colombia weet ook Localiza hoe slecht sommige wegen zijn en zij willen uiteraard ook niet dat je je over slechte wegen begeeft met een auto die daardoor schade oploopt. Daarnaast worden er vaak wielen of wieldoppen gestolen.

Bedenk bij het huren van een auto daarom eerst waar je precies naartoe wilt. Ga je alleen op de hoofdwegen rijden of wil je juist graag van het gebaande pad en in alle vrijheid de omgeving kunnen ontdekken? In het tweede geval is het verstandiger te kiezen voor een hogere auto die is gemaakt om over slechtere wegen te rijden. En met slechte wegen bedoel ik niet een simpel zandweggetje, dat is hier een goede weg. Ik bedoel wegen met keien op de weg of asfalt met zulke grote kuilen dat het lijkt alsof je een krater door moet.

In Colombia kun je alles verwachten, ook totaal onbegaanbare wegen.

Ook is het verstandig om veilig om te gaan met je auto, zodat je wielen of wieldoppen niet gestolen worden. Dit doe je door de auto niet zomaar overal te parkeren, maar een betaalde parkeerplaats te zoeken. Dit is niet overal nodig, in Barichara bijvoorbeeld zijn niet eens betaalde parkeerplaatsen. Als je twijfelt vraag dan in je hotel naar parkeerplaatsen en of het nodig is. Hoe groter de stad of dorp hoe meer risico er is op diefstal.

 


Zou jij een auto huren in Colombia?


* In dit artikel staan affiliate links.
* Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf. Ik geef altijd mijn eerlijke mening en mijn intentie met elk artikel is altijd om jou zo goed mogelijk te helpen met je reis door Colombia. Klik hier voor meer informatie.

DEEL OF LIKE DIT ARTIKEL:
Online Spaanse lessen met een native speaker

Dit is ook leuk!

1 reactie

Els 6 december 2020 - 05:25

Duidelijk!
Xxx

Reply

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up