Home Lifestyle Een kijkje in mijn leven als blogger: de Bloggers Be Like TAG
Bloggers be like

Een kijkje in mijn leven als blogger: de Bloggers Be Like TAG

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Deze week bestaat mijn blog één jaar. En pas sinds twee maanden onder een eigen domein. Ben dus eigenlijk nog maar kort bezig, maar best trots op wat ik allemaal al opgezet heb. Een blog naar mijn eigen smaak, over mijn leven, die ik zelf in elkaar heb geknutseld. Eén jaar: hét perfecte moment om de Bloggers Be Like TAG, ontworpen door Hare Maristeit, in te vullen. Dus: lees hier alles over mijn leven als blogger!

 

1. Hoe lang blog je al?

Sinds een jaar. En ik ga vrolijk door!

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Allerleukst: de lieve berichten en reacties die ik krijg, het schrijven, de uitlaatklep, de interactie met de lezer, alle blogs die ik volg, de nieuwe mensen die ik op deze manier leer kennen, het helpen met een reis naar Colombia of regelen van zaken rondom emigreren en het werken met foto’s, tekst en opmaak van een website. Eigenlijk is het gewoon een soort passie geworden.

Allerstomst: toch nog toe niets eigenlijk… misschien als ik uren aan het zoeken ben naar dé CSS code om iets aan de lay-out te veranderen en dat gewoon maar niet wil lukken.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Kwaliteiten: ik ben eerlijk, oprecht en kort en bondig, en schrijf vooral vanuit mijn gevoel en passie. En ik schrijf zo ongeveer zoals ik praat.

Verbeteren: ik vind de planning en structuur van mijn blog lastig. De tijd die het kost heb ik niet altijd met een fulltime baan, promotie en sporten. Ik heb dus meestal geen vaste dagen waarop ik post en ik zou ook graag één artikel extra willen posten per week. Hier moet ik nog mijn weg in vinden.

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Dat zijn er eigenlijk te veel om op te noemen… Ik lees geen Engelstalige blogs, maar volg wel veel geëmigreerde bloggers. Altijd leuk om ook over een ander emigrantenleven te lezen!

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

 

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Bloggen? Dat is toch gewoon even een artikeltje schrijven en klaar? Nou nee dus. Bloggen kost tijd, heel veel tijd. Tijd die ik er heel graag aan besteed, wat soms ten koste gaat van andere bezigheden. Ik ben erg perfectionistisch en vaak lang bezig met één artikel. Vijf uur per artikel is meer regel dan uitzondering. Plus foto’s selecteren, verkleinen, in precies de juiste volgorde invoegen, teksten nakijken, 40 keer corrigeren, weer nakijken, wat veranderen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over al die ideeën op papier zetten om later uit te werken, social media bijhouden (kost ook zeer veel tijd), reacties lezen en daarop reageren. En natuurlijk de site zelf bijhouden, nieuwe dingen uitproberen, updates uitvoeren, dan het lettertype weer veranderen, Googelen naar CSS codes, enzovoort. Na mijn werk, na het sporten, in de weekenden: uren en uren zitten in mijn blog. Moeilijk is het niet, wél tijdrovend. Maar bovenal: het leukste wat er is!

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Heb je even? Midden op straat stoppen om snel het idee wat er in me opkomt in mijn telefoon te schrijven, altijd een notitieboekje bij me hebben, de hele tijd roepen ‘ja ik ben zo klaar’ om twee uur later nog bezig te zijn, overal foto’s van maken onder het motto ‘je weet maar nooit’, thee, heel veel thee, en soms ben ik zo geconcentreerd bezig de hele zaterdag dat ik gewoon vergeet te eten en het opeens al 5 uur later is *oeps*!

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Ik doe alles zelf, heerlijk! Schrijven, fotograferen, websitebeheer, lay-out aanpassen. Ik word steeds beter in werken met CSS, hoe leuk!

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Een heleboel: zo’n 300 bij elkaar denk ik. Maar niet iedereen post natuurlijk elke dag en ik lees ook niet élk artikel dat wordt gepubliceerd, dat is onmogelijk. Het liefste lees ik persoonlijke-, lifestyle- en reisblogs.

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Meestal bedenk ik kort (een paar dagen) van tevoren waar de volgende blog over moet gaan en ga ik schrijven. Klinkt een beetje gek misschien, maar iets moet goed voelen op het moment dat ik het publiceer. Ik heb een hele lange lijst met ideeën. Soms werk ik wel vooruit en staat het grootste gedeelte van de blog al klaar in de concepten. Maar altijd ga ik de tekst dan toch nog een keer lezen voor ik publiceer en pas ik weer het één en ander aan. Ik zou graag wat regelmatiger willen posten, maar door drukte is dat lastig.

 

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Het zijn er meer dan één:

  • Dit heb je vast vaker gehoord, maar ik ga het gewoon nog een keer zeggen: blijf dicht bij jezelf! Doe vooral wat goed voelt.
  • Kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.
  • Maak het zo makkelijk mogelijk voor de lezer: laat bijvoorbeeld linkjes openen in een nieuws scherm.
  • Verander lay-out in de CSS-bewerker en niet in themabestanden.

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Ik heb nog geen samenwerking gehad, wel een aantal gastblogs geschreven wat ik erg leuk vond! Een leuke ervaring is als ik mezelf terugvind in een link in een andere blog, dat maakt me altijd heel blij en dankbaar. Andere leuke ervaringen zijn het ontmoeten van andere bloggers of lezers, de mooie verhalen van deze mensen, en de leuke en vele reacties op mijn blogs. Echt, wat heb ik toch lieve lezers!

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je  achteraf spijt van hebt?

Dat ik niet meteen een eigen domein heb aangemaakt, dat had een hoop gedoe gescheeld nu. En één of twee keer heb ik informatie gedeeld dat ook betrekking had op Jimmy dat ik beter eerst had kunnen navragen. Dat doe ik nu dus altijd.

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik heb een persoonlijke (reis)blog, dus ik deel veel. Maar ik ga hier wel bewust mee om. Zo houd ik mijn persoonlijke leven meestal vrij algemeen, en ben ik voorzichtig met bepaalde foto’s en video’s. Zo vind ik bijvoorbeeld onze verlovingsvideo te privé. Ik post ook niet té duidelijke foto’s van ons huis.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Ik vind bloggen zó leuk, zou graag meer willen groeien, zowel in statistieken als persoonlijk in schrijven, fotograferen, opmaak en ontwikkelen. En een leuke samenwerking aangaan die bij mij en mijn blog past zou ik leuk vinden. Ook vind ik mede-bloggers en lezers ontmoeten onwijs leuk, dat zou ik graag meer doen. Dus als je naar Bogotá komt: schrijf me vooral!

 

Een béétje te veel woorden deze keer, maar wél leuk om te delen! Een fijne week gewenst! ♥

Lees meer!

77 reacties

Chantal 18 maart 2016 - 11:22

Leuk om te lezen Sabine! Ik lees graag je verhalen, maar reageer (bijna) nooit! Oeps haha.
Heb je nog leuke websites van mij over geëmigreerde bloggers? Vind ik leuk om te lezen!
Fijn weekend.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 maart 2016 - 10:47

Dankjewel voor je leuke reactie! Heel leuk dat je graag meeleest! 😀 Ik heb zeker leuke websites, hier een rijtje:
http://johannaslot.com/ in USA
http://goyvon.com/ in China
http://www.hastalaproxima.com/?lang=nl in Uruguay
http://oponseiland.blogspot.com.co/ in Spanje (Lanzarote)
http://wonenincaldese.wordpress.com/ in Italië
http://valhallavertelt.wordpress.com/ in Noorwegen
http://koenschyvens.wordpress.com/ in Mozambique

En er zijn veel meer Nederlandse of Belgische bloggers in het buitenland, dus ik vergeet er ongetwijfeld een hoop…

Reply
Baie goed door Madrina 17 maart 2016 - 08:07

Net je blog ontdekt, het ziet er hier een heel leuk plekje uit!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 maart 2016 - 08:13

Dankjewel! Leuk dat je komt kijken 😀

Reply
Florentine 13 maart 2016 - 05:37

Gaaf om te lezen! Ga zo door met je blog 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 maart 2016 - 20:37

Dankjewel! 😀 Dat doe ik zeker!

Reply
Morgaine 11 maart 2016 - 07:05

Ontzettend leuk om te lezen en die links laten openen in een nieuw scherm, dat roep ik ook altijd, whahahaha en nog heb ik nu 1 iemand in mijn kring zitten… die dat niet doet, die zegt, pijltje terug en voila…. ja right, en als je weet dat het om een info site gaat van toeristen plekken gewoon hier in Nederland, vooral Amsterdam geloof ik, ik wil dat binnenkort bloggen, moet het weer even opzoeken ook…. en dan ga je snappen wat ik bedoel, en anderen hopelijk ook, hahahaha maar hij doe het niet! 😉

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2016 - 18:24

Dankjewel! 😀 Hahaha ja die links… zo vervelend vind ik dat altijd. Zo een info site ga je dan helemaal zitten doorspitten en vervolgens kom je echt nooit meer terug! Uiteindelijk ziet de betreffende blogger dat in de statistieken natuurlijk. Ben benieuwd naar je blog daarover! x

Reply
Ester 10 maart 2016 - 16:12

Leuk om je zo beter te leren kennen Sabine, al volg ik je al (bijna?) vanaf het begin waardoor ik het gevoel heb je al een beetje te kennen 😉 Ik verbaas me erover hoe je alles kan combineren, mij lukt het nog niet om 1 post per week te schrijven!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2016 - 18:22

Dankjewel! Ja jij volgt al heel lang! Zo leuk! Het is ook best moeilijk dat combineren hoor, zou eigenlijk meer tijd willen voor alles, maar dat is er niet helaas 🙂 En 1 post schrijven kost ook al superveel tijd, dus snap dat wel!

Reply
Sytse 9 maart 2016 - 14:40

Wat eb jij deze tag leuk ingevuld zeg!! Ik vind het zo leuk dat je zo lekker Nederlands bent daar helemaal in Bogota! Ik lees je blog ook graag. En daarnaast vind ik je ook nog een heerlijk mens!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2016 - 18:21

Dankjewel! Leuk om te horen dat je graag leest! En de laatste is helemaal lief natuurlijk! Dankjewel! Is insgelijks, dat weet je denk ik 😀 x

Reply
Margo 9 maart 2016 - 14:05

Och… wat is teveel woorden. Vond het leuk om dit te lezen 🙂 Ik herken mezelf heel erg in punt 10.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2016 - 18:19

Dankjewel! En leuk dat je dat herkent 🙂 In deze tag is veel woorden ook niet zo erg denk ik, met alle tussenkopjes enzo. Gelukkig 🙂

Reply
De Bloggers Be Like Tag - Wanda's Wereld 9 maart 2016 - 12:05

[…] blogs volg ik niet, of het moet al van Nederlanders in het buitenland zijn, zoals van Sabine. Favorieten? Dat zijn dan vooral de bloggers die ook een persoonlijke tintje meegeven aan hun blog. […]

Reply
Dina 9 maart 2016 - 10:22

Dit vind ik zo’n leuke tag (Heb er de afgelopen dagen vaker aan gedacht om ‘m ook te doen). Enneee, ja herkenbaar, dat van het op straat stoppen en opschrijven wat je in je hoofd hebt of om een foto maken van iets leuks dat ik zie (dat doe ik ook altijd).

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2016 - 10:49

Ja superleuk is ie! Ook vooral om bij anderen te lezen hoe zij dit allemaal doen 😀 Leuk trouwens dat je dat herkent 😉

Reply
Carla van Vliet 9 maart 2016 - 03:42

Midden op straat stoppen….zo herkenbaar… 😉 Ga maar lekker door zo!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2016 - 10:47

Haha dankjewel! Leuk dat het het herkent 😀 Mijn vriend zegt wel eens: wat doe je nu weer? haha

Reply
Nesrin 8 maart 2016 - 14:09

Super leuk om jouw invulling van deze (te gekke) tag te lezen. Ook heel leuk aan bloggen is dat er geen geografische grenzen zijn en ik vind het tof dat jij je leven in Colombia op je blog deelt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2016 - 10:46

Dankjewel! En ja dat is inderdaad helemaal waar, zo kan ik juist ook die geweldige blogs uit NL en van NL-ers in het Buitenland lezen. Bloggen is het gewoon helemaal 😛

Reply
Wanda 8 maart 2016 - 13:18

Dat je nog maar een jaartje blogt… dat vind ik toch echt wel heel opmerkelijk! Ik denk dat ik dan ook één van de eerste was die je volgt en ook blijft volgen want je manier van schrijven spreekt me gewoon enorm aan. Het komt allemaal zo oprecht en puur over en dat straalt er in elke blog van af!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2016 - 10:34

Ja best kort he? Ik denk dat jij ook één van de eersten was die ikzelf volgde haha 😀 Dankjewel voor je lieve woorden, echt heel fijn om te horen! Ik volg jou ook nog steeds met veel plezier 😀

Reply
Koen 8 maart 2016 - 12:49

Mijn hemel, duizelingwekkende aantallen gaan er schuil achter je weblog. Driehonderd blogs (af en toe) lezen. En ik weet dat je ook vaak iets schrijft. Op mijn blog ben je in 1 jaar opgerukt naar positie nr 1 wat aantal reacties betreft. En ook 5 uur besteden aan een stukje. Jeetje. Dat komt vast door de grote hoeveelheid foto’s. Wel heel mooi moet ik zeggen. Mijn gemiddelde is ongeveer 20 minuten, soms iets meer. En ik volg een tiental blogs, nou ja … twintig. Maar ik lees ze niet allemaal even trouw. Succes met je tweede jaar.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2016 - 10:16

Haha ja best wel 😉 Leuk dat ik bijna nr 1 ben 😀 Ja met foto’s duurt het zeker langer, soms nog wel langer hahaha. Ik ben een beetje perfectionistisch haha. Iets schrijven in 20 minuten kan ik ook, maar dan is het nog lang niet klaar haha. Fijn als je dat wel goed kunt, want jouw teksten zijn altijd supergoed!

Reply
Mirjam 8 maart 2016 - 12:35

Ik houd het kort en krachtig. Ga zo door! Ik lees met plezier je blog en velen met mij zo te lezen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2016 - 10:10

Ja zeker! 😀 Dankjewel voor het lezen, dat waardeer ik zeer!

Reply
Hugo Van Bossuyt 8 maart 2016 - 06:53

ik herken ook veel van wat je schrijft, Sabine.
Bloggen is niet alleen zelf schrijven, maar ook andere blogs lezen en er reageren. En dat vraagt inderdaad véél tijd!
Maar 5 uur voor een logje? Dat fiks ik meestal in enkele minuten tijd hoor… 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2016 - 10:10

Ja precies! Fijn dat je het herkent 🙂

Reply
Michelle 7 maart 2016 - 13:40

Een hele leuke tag is het! Fijn om te lezen dat je zoveel plezier beleeft aan je blog. En dat ik dus niet de enige ben die heel kritisch is over haar foto’s, teksten en layout en in de late uurtjes nog ‘eventjes’ iets wil veranderen 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:49

Ja dat is het zeker! Heeft Maris Maria Renne mooi bedacht 😀 Je bent zeker niet de enige! Ik denk dat ook wel eens dus vind het ook fijn ook dezelfde geluiden te horen. Echt, soms is het 1 uur ’s nachts en denk ik ohnee ik moet écht naar bed nu! haha 😉

Reply
Maris Maria Renne 7 maart 2016 - 12:55

Wat ontzettend leuk om jouw blog te ontdekken door mijn tag! Ik ga je volgen en op een later moment nog wat reisverhalen lezen, ben ik dol op! Mijn vriend is een ervaren wereldreiziger en ik ben daar altijd een beetje jaloers op 🙂
Bedankt voor het invullen en ik voeg je toe aan de lijst!

Reply
Maris Maria Renne 7 maart 2016 - 12:56

P.s. mensen schrikken ook als ze horen dat ik ongeveer 200 blogs volg via Bloglovin, maar gelukkig publiceert niet iedere blogger dagelijks en ik lees natuurlijk niet alles 😉
En ik ga er regelmatig met de bezem doorheen, anders wordt het onoverzichtelijk.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:58

Haha ja dat heb ik gemerkt in de reacties haha. Al die blogs lezen per dag zou een fulltime baan op zich zijn, dat kan natuurlijk niet inderdaad. Ik moet er ook eens met de bezem doorheen trouwens, goed idee!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:57

Dat is insgelijks! Ben jou ook meteen gaan volgen! Leuk dat je een reactie achterlaat hier ook 🙂 Leuk dat je vriend zoveel reist! Ik houd er ook van en lees daar ook graag over. Er zijn ook zoveel leuke blogs te vinden 🙂 Jij dankjewel voor het toevoegen aan de lijst!

Reply
Maris Maria Renne 8 maart 2016 - 03:33

Op mijn blog kun je leuke verslagen en filmpjes van zijn reizen zien! Zoek maar op ‘Wereldreis’
You’ll like 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 maart 2016 - 06:56

Thnx! 😀 Ga ik doen!

Reply
Brubeck 7 maart 2016 - 11:00

Een fijne blog-tag. Ik herken veel in wat je schrijft over dat bloggen tijd kost. Toch alleszins bij mij. Heel zelden verschijnt er bij mij een blog quasi meteen online. En meestal ben ik dan achteraf er niet tevreden over. Schrijven, herschrijven, schrappen, toevoegen en nog eens herschrijven.. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:56

Leuk dat je het herkent! Wat jij zegt over het te snel posten herken ik ook, dan is de kwaliteit minder en daar baal ik dan van. Dat doe ik dus eigenlijk ook nooit meer. Het kost tijd, dan maar een keer minder per week wat posten 🙂

Reply
wilma 7 maart 2016 - 10:28

Leuk om te lezen! 300 blogs? Ongelooflijk.
Vind het altijd leuk om even te buurten.
Maar je kunt toch engels? Anders ga ik in het engels reageren…. Maybe you and Jimmy will ever move to overhere. We are short on doctors. You are more then welcome!!
groet, ook aan Jimmy,
Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:54

Dankjewel! Ja best veel, moet eens wat gaan opschonen eigenlijk. En lees er maar een ‘paar’ per dag hè. Ik kan zeker Engels! En Spaans… hihi. Jimmy spreekt ook perfect Engels, Nederland en Duits aan het leren… dus no problem 😉 Canada lijkt me geweldig! Maar zo moeilijk voor een buitenlandse arts om een werkvergunning voor arts te krijgen… als je tips hebt hoor ik het graag! Bedankt dat je altijd mee leest en reageert, zo lief en leuk! Groetjes! x

Reply
Jessica 7 maart 2016 - 08:10

Leuk om te lezen Sab, veel dingen zijn inderdaad herkenbaar 🙂 Vooral dat vergeten dat je moet eten als je aan het werk bent haha :p En als meer mensen jouw tip zouden lezen om nieuwe artikelen te laten openen in een nieuw scherm zou dat geweldig zijn. Het maakt het lezen van een artikel met extra artikelen zo veel gemakkelijker. Ik dacht dat ik al veel blogs las, maar jij overtreft me ongetwijfeld! 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:51

dankjewel! Is ook echt een leuke tag. Leuk dat je die dingen herkent hihi 🙂 Ik kom het zó vaak tegen dat een link in hetzelfde scherm opent… niet zo fijn. Makkelijk voor de lezer maken is echt wel een belangrijk punt. Haha ja die 300 blogs… ik moet er echt eens met de bezem doorheen, want volgens mij zitten er een aantal tussen die nooit meer posten. Die kunnen er wel uit 😉

Reply
Els 7 maart 2016 - 07:57

Oeps, 300 blogs en zoveel tijd hieraan besteden! Soms ben ik bang dat je vierkante ogen krijgt……..
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:39

Ja maar die lees ik dus niet altijd hè 😉 Dat is natuurlijk niet te doen, ook lang niet iedereen, zoals ik ook niet, post elke dag. Scheelt een hoop 🙂

Reply
sunny mama 7 maart 2016 - 06:03

Heel herkenbaar, je verhaal over hoe ontzettend veel tijd bloggen kost. En ik ben blij om te lezen dat jij er ook zo lang over doet om een artikel te maken. Ik dacht dat ik een uitzondering was die er zo lang over doet. (Op sommige blogs lees ik namelijk weleens dat ze een blogpost met een kwartiertje, twintig minuutjes af hebben. Dan vraag ik me af: Hoe doen ze dat?)
Ik denk dat je je kwaliteiten goed omschreven hebt, jouw schrijfsels komen alleszins op mij ook altijd over als oprecht en ook als weloverwogen.
Prachtige foto van jou, met die paarse muts!
Enneuh… van harte gefeliciteerd met je blogjubileum! xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:47

Dankjewel! 😀 Fijn te lezen dat ik ook niet de enige ben, want dat denk ik precies als jij ook wel eens! Ik snap ook niet hoe je iets in een halfuurtje kunt schrijven, dan heb ik net 5 woorden staan 😉 Denk dat die mensen misschien echt zeer ervaren zijn ofzo… ik weet het niet. Hmm weloverwogen: dat is een mooie beschrijving ook, dat klopt precies! Thnx! 🙂

Reply
schrijfsels 7 maart 2016 - 05:56

Ik lees jouw blog graag omdat je schrijft zoals ik denk dat jij bent 🙂 En ook omdat het leuk, interessant, mooi en goed is om dingen te lezen die in het hier en nu gebeuren in een land ver hier vandaan waarover ik vaak meer slechte dan goede dingen hoorde. Ga zo door 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:44

Dankjewel! Ja ik schrijf wel echt zoals ik ben, dat klopt! Hoor ik ook regelmatig van mensen die mij kennen trouwens. En ja het is wel goed dat er ook eens positieve geluiden uit Colombia komen 😀 x

Reply
Marion 7 maart 2016 - 04:43

Bloggen is toch echt een geweldig fenomeen. Vroeger moest je een brief schrijven naar de Donald Duck en dan kon je alleen maar hopen dat hij een keer geplaatst werd. Nu kan je echt zelf schrijven en laten zien wat je wilt en juist daardoor kom je eigenlijk automatisch in contact met gelijk gestemden. Geweldig toch dat jij daar zit en ons een stukje mee geeft van jouw leven? Ik vind het tof. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:42

Haha moet even lachen: inderdaad die brieven naar de DD 😛 En ja helemaal mee eens hoor: bloggen is een geweldige uitvinding! Het is echt een stukje van jezelf, en je leert er ook zoveel mensen van kennen, waarmee je toch een band voelt maar nooit in real-life hebt gezien (of wel!). Ik vind het ook tof 😀

Reply
Debby 7 maart 2016 - 03:27

Vind het heel leuk dat ik jouw blog ben tegengekomen! Ga zo door chick

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:38

Dankjewel, heel lief! En dat is insgelijks 😀

Reply
Sas 7 maart 2016 - 03:22

Je hebt hem super leuk ingevuld! Met plezier heb ik hem gelezen. Mijn invulling komt deze week ook online.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:38

Oh dankjewel wat lief! Ben benieuwd naar die van jou! Heb er al vele gelezen, en deze tag is echt leuk om te schrijven maar vooral ook om te lezen bij anderen hoe zij dat doen. Dus ik kom m lezen! 😀

Reply
Thea 7 maart 2016 - 03:15

Bravo. En ga zo door alsjeblieft.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:37

Dankjewel, dat doe ik zeker! 😀

Reply
Falderie 7 maart 2016 - 02:58

Leuk om te lezen.
Fijne week nog!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:37

Dankjewel! Jij ook! x

Reply
Co 7 maart 2016 - 02:37

Leuk om te lezen hoe jij over bloggen denkt, veel dingen zijn erg herkenbaar! Ga vooral door 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:37

Dankjewel! 😀 Ja denk dat een hoop bloggers dezelfde routines hebben, dezelfde vragen krijgen en zich schuldig maken aan dezelfde clichés haha. Leuk dat je het ook herkent!

Reply
Sanne 7 maart 2016 - 02:01

Super leuk om jou en al je avonturen te volgen meis, keep on bloggin’! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:36

Dankjewel! Dat doe ik zeker 😀

Reply
Samaja 7 maart 2016 - 02:00

Leuk om te lezen hoe jij tegen bloggen aankijkt. Je stopt er duidelijk veel tijd in en dat zie je ook. Ik kom hier alleszins telkens met plezier lezen. Wow, 300 blogs volgen, dat is wel heel veel!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:35

Dankjewel! Leuk dat je met plezier leest en dat je ziet dat ik er tijd in stop, dan doe ik het niet voor niets 😀 Ja 300 is veel, maar leuk joh al die blogs 😉 En ik lees er natuurlijk maar een stuk of 20 per dag ofzo, of 30. Anders is het niet te doen.

Reply
Marjolein in het klein 7 maart 2016 - 01:51

Leuk om te lezen Sabine! Ik dacht dat je al veel langer bezig was, ik ben ook nog maar een jaar aan het bloggen! CSS? Uhhh moet ik me ook maar eens in verdiepen geloof ik.. 😉 Lekker zo doorgaan, je doet het hartstikke goed! Groetjes, Marjolein

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:34

Dankjewel! Leuk dat we ongeveer samen zijn begonnen! Ik volg jou volgens mij ook ongeveer een jaar al met je avonturen! Gewoon googelen op css en wat je wilt aanpassen dan vind je het snel genoeg. Heel leuk om zo net iets kleins te veranderen wat de site net een beetje beter maakt 😀 Bedankt voor je compliment! Liefs x

Reply
Natasja 7 maart 2016 - 01:46

Wat ontzettend leuk ingevuld, en je bent ook nog maar een jaar bezig? Ik vind het leuk om je belevenissen te lezen. Knap dat je met fulltime werk zoveel tijd er in steekt, het is idd ook tijdrovend . 300 blogs?? Veel zeg…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:32

Dankjewel! Ja best kort nog hè? Leuk dat je meeleest altijd! En die 300 blogs lees ik dus niet allemaal elke dag, dat zou op zich al een fulltime baan zijn 😛

Reply
bentenge 7 maart 2016 - 01:11

Een jaartje nog maar ? En toch al een gevestigde waarde. Toppertje. Dat CSS gedoe moet ik, als ik ooit eens vijf minuten extra tijd heb, eens bekijken denk ik.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:31

Ja ik ben eigenlijk nog een groentje haha 😀 Dankjewel voor je compliment! CSS is volgens mij alleen voor bloggen onder een eigen domein. Als je een wordpress.com hebt dan hoef je daar niet naar om te kijken (is makkelijker, maar je kunt ook niets veranderen). Ik zoek altijd op google naar wat ik wil veranderen met css code erachter. Zo vind ik de codes en die pas ik zelf aan. Heel leuk, wel tijdrovend. Moet je zeker eens naar kijken!

Reply
Thomas Pannenkoek 7 maart 2016 - 01:10

Je volgt 300 blogs? Pfiew, lijkt me een massa… Maar je haalt er duidelijk heel wat plezier uit, en laat dit nu echt de bedoeling zijn. Blijven schrijven !!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:27

Ja maar ik lees dus niet elke dag alles, dat is onmogelijk. Dat zou dan op zich al een fulltime baan zijn haha. Er staan ook wel wat bloggers tussen die bijna niets meer posten. Moet er eigenlijk eens met de bezem doorheen… En ja dat plezier is megabelangrijk! Ik blijf zeker schrijven! 😀

Reply
Jaixy 7 maart 2016 - 00:34

Leuk!!
Bloggen is ook super leuk. Juist omdat je zelf in de hand hebt wat je deelt.
Ik blijf je blog volgen hoor!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:26

Dankjewel! Leuk en lief dat je blijft volgen 😀 Ja precies, het is helemaal van jezelf, voelt heel goed 🙂

Reply
Esther 6 maart 2016 - 22:08

Sabine, ik snap niet waar je de tijd vandaan haalt, maar ik zie wel dat je er met veel positieve energie aan werkt en dat je die er ook voor terugkrijgt! Ik geniet elke keer weer van je blog en ga er dan even voor zitten. Hoop dat je nog heel lang genoeg tijd hebt om hiermee door te gaan! Bedankt voor je mooie en leuke blog!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:25

Dankjewel voor je lieve woorden! Zo leuk dat je altijd meeleest 🙂 Ja die tijd is wel een dingetje hoor, ik lig heel regelmatig en veel later in bed dan dat ik eigenlijk wil. Soms is het één uur en moet ik echt gaan stoppen 😉

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!