Home Het dagelijkse leven Bloggers-bezoek in Bogotá!
Jessica en ik - Bogotá

Bloggers-bezoek in Bogotá!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

De bloggers onder ons kennen het vast: de passie van bloggen, het schrijven, de interactie met de lezer. En: zélf blogs lezen. Ik volg zoveel blogs. Over van alles en nog wat. En dat is zó heerlijk. Net een tijdschrift. Altijd wel iets interessants. Of gewoon het leven van iemand. Iemand die ik helemaal niet ken, maar waarmee ik toch op één of andere manier een band mee voel. Een band met iemand die ik nooit heb gesproken, nooit heb gezien. Waarvan ik het telefoonnummer niet eens heb. Maar toch voelt het vertrouwd. Misschien door dezelfde interesses, dezelfde passie? Gewoon via het wereld wijde web. Er zijn ook bloggers die afspreken. Elkaar ontmoeten. Want die band is in real-life vast nog veel sterker. En dan zit je dus aan de andere kant van de wereld. Waar geen enkele blogger natuurlijk ‘even’ op bezoek komt. Of toch?

Ja, het is écht waar! Ik heb mijn eerste blog-date gehad! En niet zomaar een paar uurtjes theeleuten, nee een date die inmiddels al vijf dagen duurt. Want ja, ben je in Bogotá, en wij hebben een kamer over, dan kun je net zo goed blijven slapen toch? Zo kwam het dus dat één van de reisbloggers die ik volg vier maanden op reis gaat. Naar Midden- en Zuid-Amerika. En begint in, jawel, Colombia! Na wat heen en weer gemail over tips en dergelijke heb ik haar maar meteen uitgenodigd te komen logeren. Voor ons heel gezellig, ik leer voor het eerst een blogger in real-life kennen en de blogger heeft een veilige en gratis plaats om te verblijven. Ohja, en het leverde ook nog twee pakken hagelslag én twee pakken stroopwafels op. Ook niet onbelangrijk.

Ik was eigenlijk best een beetje zenuwachtig. Ik bedoel, we kenden elkaar totaal niet. Nooit gesproken, niets. En toen wisselden we telefoonnummers uit. Wat heen en weer appen. Ze zal toch wel echt bestaan toch? Een paar dagen van tevoren maak ik haar kamer klaar. En haar eigen badkamer wordt ook nog even grondig gesopt. En dan is het donderdag 20 augustus. Ze vliegt naar Atlanta en vanaf daar naar Bogotá. Pas om tien uur in de avond landt ze op Colombiaanse bodem. Ze laat de telefoon een paar keer overgaan, zodat ik wakker word. Ik trek mijn badjas aan en hoor ondertussen de taxi voorrijden. In mijn pyjama, badjas en op slippers loop ik midden in de nacht de trap af naar beneden. En daar staat ze. Gelukkig: ze is precies zoals op de foto’s! Het eerste wat ik denk is: oh leuk je komt uit het zuiden van het land. Zelfs dat wist ik niet…

De volgende ochtend gaat mijn wekker weer om 04.45u. Maar opeens vergeet ik dat heel even. Want wat een gezelligheid meteen. Staan we samen in de huiskamer, midden in Bogotá, om 23.30u. En kletsen maar. Waar komt dat allemaal vandaan? Ze heeft zoveel te vertellen. Ik ben nieuwsgierig. Naar haar leven, haar werk, haar plannen. Zo leuk om nieuwe mensen te ontmoeten! Het klikt. Ik laat haar het huis zien. En ga dan toch slapen. Ik voel me helemaal blij. Mijn eerste blog-date met zo een toffe meid!

Over wie heb ik het eigenlijk? Wie is er helemaal naar de andere kant van de wereld gevlogen voor die grote reis door Midden- en Zuid-Amerika? Wie gaat er straks veel meer zien van het land dan ik al ken? En wie heeft van reizen zo’n beetje werk gemaakt en schrijft, fotografeert en filmt er dus op los? Ik heb het natuurlijk over Jessica van Corners of the World. Op haar persoonlijke reisblog schrijft ze over alle uithoeken van de wereld waar ze is geweest, geïllustreerd met de prachtigste foto’s die ze allemaal zelf maakt. Het meeste van Midden- en Zuid-Amerika ontbreekt nog op haar lijstje, maar daar komt nu dus verandering in: reis met haar mee door Colombia, Panama, Nicaragua, Costa Rica, El Salvador, Honduras en Guatemala, en ontdek haar ervaringen in dit prachtige deel van de wereld.

 

Alweer vijf dagen is ze hier, gewoon bij ons thuis. En ik ken haar inmiddels al een beetje. Echt een top meid kan ik je vertellen. Ze is interessant, enthousiast en heeft al zoveel meegemaakt, gereisd en bijzonder werk verricht in verschillende landen. En dat terwijl ze maar liefst zeven jaar jonger is dan ik. Maar dat hindert niet, dat leeftijdsverschil. We kunnen uren kletsen. Ik begin alweer een schorre keel te krijgen. Maar ook dat maakt niet uit. Ik hoop dat ze nog even blijft, maar ik ben ook wel benieuwd naar wat ze van de rest van het land vind. Ik ben helemaal enthousiast over dit bezoek. Ik wens Jessica bij deze alvast een geweldige tijd toe en wil haar ook graag bedanken voor de mooie verhalen en gezelligheid. Laat de volgende (reis)blogger maar komen!


Lees meer!

64 reacties

Hoe ik in de sloppenwijk van Bogota in Colombia terechtkwam 17 september 2015 - 01:11

[…] jullie misschien al eerder hebben gelezen verbleef ik in Bogota bij blogger Sabine. Ze heeft me zo onwijs veel informatie gegeven over de stad en Colombia dat het eigenlijk bijna […]

Reply
Carpe Diem 16 september 2015 - 01:42

Zo dat is een leuke blogdate! Heel bijzonder. En super dat het zo goed klikt!

Reply
Sabine 16 september 2015 - 07:41

Haha jazeker! Was erg leuk en gezellig!

Reply
Hoe veilig is Bogotá eigenlijk echt? | BESABINE 3 september 2015 - 07:50

[…] veilig kunt begeven en hoe je het beste van A naar B komt. En stap niet in de verkeerde bus, zoals Jessica vandaag, die per ongeluk zomaar in een sloppenwijk op de berg belandde. ‘Noem mij maar […]

Reply
Terugblik – augustus 2015 - Corners of the World 3 september 2015 - 05:17

[…] het was ontzettend leuk om haar dan ook eindelijk in real life te ontmoeten. Ze schreef vorige week een leuke blog over onze ontmoeting. Er zijn niet genoeg stroopwafels en pakken hagelslag in Colombia die mijn dankbaarheid kunnen […]

Reply
diana 1 september 2015 - 13:00

oooh wat leuk om te lezen! en vooral leuk voor jullie dat het zo klikt!

mijn eerste blogdate was in Curacao, en we hebben toen ook nog 2 keer vaker afgesproken.

Reply
Sabine 1 september 2015 - 14:39

Dankjewel! Leuk dat jij ook blogdates heb gehad! Zodra je op Curacao woont zul je vast meer verzoekjes krijgen van bloggers die maar al te graag langs willen komen op dat zonnige oord 😀

Reply
Reismuts 28 augustus 2015 - 09:48

Wat een toffe ontmoeting en leuk dat het zo klikt! Veel plezier nog samen!

Reply
Sabine 28 augustus 2015 - 10:24

Dankjewel! 🙂

Reply
iliveformydreams.com 28 augustus 2015 - 03:24

Dit klinkt echt als een super fijne blogmeeting! Super tof zeg. Heel erg veel plezier

Reply
Sabine 28 augustus 2015 - 04:50

Dankjewel!

Reply
Marcella 27 augustus 2015 - 06:47

Wat een ontzettend leuke en vrolijke blog. Ik word er helemaal blij van! Tof dat het zo goed klikt en je Jessica een fijne eerste kennismaking met Colombia hebt kunnen geven!

Reply
Sabine 27 augustus 2015 - 09:21

Bedankt voor je leuke reactie! Ook jij bent welkom als je in de buurt bent 😉

Reply
Jessica 26 augustus 2015 - 12:56

Wat leuk om al die enthousiaste reacties te lezen! Het is inderdaad wel spannend. Iemand vroeg ook al aan mij: wat nou als er straks zo’n eng vies mannetje de deur voor je open doet? Maar ik kan niet genoeg herhalen hoe fijn ik werd verwelkomd en ben behandeld de afgelopen dagen! 🙂 Ik word helemaal vrolijk iedere keer als ik je verhaal opnieuw lees haha ;p

Reply
Sabine 26 augustus 2015 - 15:07

Ja je weet het nooit helemaal zeker met Internet tegenwoordig 😉 Bedankt voor je leuke reactie! 🙂

Reply
BlogbyDenisee 26 augustus 2015 - 11:40

Ah wat gaaf!

Reply
Sabine 26 augustus 2015 - 11:42

Zeker! 😀

Reply
Sandra de Koning - van de Pol 26 augustus 2015 - 03:45

Wat bijzonder dat dit zo ontstaat, geniet ervan samen…

Reply
Sabine 26 augustus 2015 - 08:33

Bedankt! Het is ook zeker voer voor meer blog-dates 🙂

Reply
Yvonne Lansink 26 augustus 2015 - 02:48

Hallo.
Wat fijn dat je Jessica zo hartelijk hebt ontvangen.voor beiden was de 1e ontmoeting spannend maar fijn dat het klikte.
Voor Jessica een prettig begin van haar reis.
Je zul haar vast wel tips hebben gegeven voor de rest van haar “avontuur”
Dank je wel hiervoor.
Ik vind het spannend en hoop mijn schoondochter over 4 maanden gezond en wel en met een backpack vol verhalen terug te zien.
Groet Yvonne

Reply
Sabine 26 augustus 2015 - 08:32

Beste Yvonne, bedankt voor uw reactie! Ik hoop inderdaad dat ze iets aan mijn tips heeft 🙂 Ze is nog steeds bij ons in Bogotá en tips voor Bogotá zijn wel handig denk ik met betrekking tot bezienswaardigheden en veiligheid.
Graag gedaan hoor 🙂 Het is inderdaad spannend, zeker voor de thuisblijvers! Mijn ouders weten hier ook alles van haha 🙂 Straks zijn de verhalen en foto´s hartstikke leuk!
Groetjes, Sabine

Reply
VAN DICHTBIJ 26 augustus 2015 - 01:43

Ja, kom maar door!!!!;) Onwijs leuk, fijn ook om te lezen 🙂

Reply
Sabine 26 augustus 2015 - 08:30

Bedankt! 😀

Reply
Marjolein in het klein 26 augustus 2015 - 00:24

Wat leuk Sabine! Ik heb ook nog nooit een blog-date gehad hoor, maar ik blog ook nog niet zo lang haha. Jullie lijken wel een beetje zusjes trouwens! Fantastisch toch dat je zo nieuwe mensen ontmoet? 🙂

Reply
Sabine 26 augustus 2015 - 08:30

Oh haha was ik toch niet de enige 🙂 Jij kunt straks een heel speciale blogdate doen: iemand uitnodigen in je nieuwe huisje! 🙂

Reply
Marjolein in het klein 26 augustus 2015 - 09:51

Ja dat zou leuk zijn! Mocht je tegen die tijd naar Nederland komen ben je van harte welkom hoor!! 🙂

Reply
Margo Hermans 25 augustus 2015 - 15:37

Hoe geweldig is dat! Benieuwd naar het vervolg. En ga gelijk ook een kijkje bij haar nemen.

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 15:45

Leuk! Ik ben ook heel benieuwd 🙂

Reply
Bart 25 augustus 2015 - 14:19

Supergezellig! En ook wel spannend blogger dates – maar lijkt me superleuk. Jammer dat Jessica de ‘verkeerde’ kant gaat bereizen. Altijd welkom iets zuidelijker. 🙂

Reply
Jessica 26 augustus 2015 - 12:50

Haha wie weet in de (nabije) toekomst! 😉 Er staan misschien plannen op het programma om weer een tijdje in Suriname te gaan wonen. Dan is de rest van Zuid-Amerika toch weer een beetje dichterbij ;p

Reply
Sabine 26 augustus 2015 - 15:05

😀 Als je de volgende keer in Colombia bent hoor ik het graag! 🙂

Reply
Peter 25 augustus 2015 - 14:07

Wat ontzettend leuk dat je eerste blog-date zo’n succes is geworden!

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 14:09

😀

Reply
Myriam 25 augustus 2015 - 13:58

Héérlijk hoor die blog dates, ik had er vandaag ook weer één. Je leest er nog over 🙂

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 14:01

Wat leuk! Ben benieuwd! 😀

Reply
wiebie74 25 augustus 2015 - 12:37

Wat super leuk joh dat je op die manier een andere blogger hebt ontmoet en ook direct je huis voor haar hebt opengesteld! Ik ken haar blog nog niet dus ga zo direct even een kijkje nemen!

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 12:53

Ja echt leuk! Opeens kan ik het hebben over bloggen met iemand die er verstand van heeft, best eens fijn haha

Reply
Billy 25 augustus 2015 - 11:52

zo zie je maar hoe klein de wereld wordt door internet… 😉
Tof om zo iemand op bezoek te krijgen!

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 12:53

Precies! 🙂

Reply
Sieds | Sieds My Travels 25 augustus 2015 - 09:04

Wat leuk om elkaar zo te ontmoeten aan de andere kant van de wereld. En wat leuk dat het zo goed klikt tussen jullie! 🙂

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 12:52

Ja heel fijn! IK ken ook echt geen andere bloggers in real life, dus praten over de blog is eigenlijk ook al heel fijn én leerzaam!

Reply
carlavanvliet1 25 augustus 2015 - 07:39

Wat leuk zeg! Blijft bijzonder dat je in de blogwereld soms zomaar een klikt met iemand voelt zonder diegene echt te kennen…ik herken het wel. Voorlopig blijven wij elkaar maar even hier ontmoeten 😉

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 12:51

Inderdaad! Maarja we hebben toch allemaal een soort van zelfde passie, ook al zijn onze levens en persoonlijkheden totaal verschillend. Heeft echt iets moois…

Reply
Deborah Hamar 25 augustus 2015 - 06:08

Wat fantastisch om elkaar zo te leren kennen.
Nu ben ik ook wel erg benieuwd naar haar blog. Ik ga eens lezen.
Nog veel plezier voor de dagen die ze nog bij jullie is.

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 12:50

Ja echt een leuke manier. Ook dat ik opeens met iemand die er verstand van heeft over bloggen, statistieken, hostings, ed. kan praten 🙂

Reply
Koen Schyvens 25 augustus 2015 - 05:15

Wat een goed verhaal. En mocht er een (reis)blogger een logeerplek in Maputo Mozambique zoeken. Je weet me te vinden …

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 12:49

Bedankt! Ik ga dat zeker onthouden hoor 😉

Reply
Elise 25 augustus 2015 - 01:28

zit je aan de andere kant van de wereld en dan heb je blogbezoek. Woeha! Hoe leuk is dat. Pas maar op, iedereen weet nu dat je die logeerkamer hebt 😉 haha

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 12:49

Hahaha inderdaad! Ach en iedereen is welkom hoor! Is altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten 🙂

Reply
Jessica 26 augustus 2015 - 12:51

Haha als je foto’s plaatst van de slaap- én badkamer heb je straks non stop bloggers over de vloer!

Reply
Sabine 26 augustus 2015 - 15:06

Haha dat zou echt grappig zijn 🙂

Reply
Zef 25 augustus 2015 - 01:15

Erg leuk! Veel plezier samen!

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 12:48

Bedankt! 😀

Reply
Daphne 25 augustus 2015 - 00:37

Wow, super leuk!

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 12:48

😀

Reply
Marion 25 augustus 2015 - 00:26

Oh geweldig zeg! Ontzettend leuk om te lezen. Kan me voorstellen dat dat heel bijzonder moet zijn, zeker zo in het ”buitenland”. Ik heb toevallig vandaag ook een blogdate, maar dan wel van één dag hoor. Wel komt ze vanuit België hiernaartoe, dus dat vind ik wel heel erg tof. Nog een paar uurtjes wachten en dan is het zover. Wat is het blogwereldje toch mooi, hè!

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 12:48

Bedankt! Wat leuk dat je ook een blogdate hebt! Ik vind het geweldig al die bloggers, alsof we allemaal ´iets´ met elkaar delen 🙂

Reply
kliefje 24 augustus 2015 - 23:55

Haha, fijn dat het klikt! Ik spreek ook wel eens af met bloggers, maar verder dan een lunchdate gaat het nooit. Ik ben altijd zo bang dat het irl niet klikt en dan zit je mooi met iemand opgescheept 😉
Geniet lekker verder jullie.

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 12:47

Haha lekker direct ook 😛 Ik lijk echt de enige blogger die nog nooit eerder een andere blogger irl heeft gezien haha. Tot nu dus 😉

Reply
Thomas Pannenkoek 24 augustus 2015 - 23:52

Bijna niet te geloven, dit. Fantastisch!

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 12:46

😀

Reply
Morgaine 24 augustus 2015 - 23:49

Haha, of jij hierheen en dan een party op Schiphol met bloggers die jou volgen en lezen om jou te verwelkomen 😛

Wat gaaaaaaaaf!!!! Ontzettende leuk, je eerste blogmeeting zit erop en een hele bijzondere!

X

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 12:46

Wow goed idee! 😛 Nu wij nog een keer meeten als ik in NL ben, weet zeker dat dat heel gezellig wordt 😉

Reply
Morgaine 25 augustus 2015 - 13:04

Hahahaha you bet! 😀 En ooit dat oproepje neerzetten, ik ga aankomen op Schiphol wie komt mij binnen halen, hahaha

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!