Home Over Colombia Colombia in beeld: Instagram favorieten mei 2016
Instagram favoriet - Colombia - Botanische tuin Bogotá

Colombia in beeld: Instagram favorieten mei 2016

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Het is weer tijd terug te blikken op de meest gewaardeerde foto’s op mijn Intagram-account. Vandaag de top 3 van afgelopen maand + het verhaal achter de foto! Natuurlijk vind je hier ook mijn persoonlijke favoriet. Kijk je mee?

Colombia in beeld: de Instagram top 3

Afgelopen maand heb ik weer een hoop mooie foto’s geplaatst. Tijdens mijn uitstapjes buiten Bogotá samen met de Nikon leef ik me helemaal uit en schiet ik er op los. Dat resulteert niet alleen in prachtige plaatjes van het bijzondere Colombia, maar ook in steeds meer volgers op Instagram! Welke 3 foto’s in mei kregen de meeste likes?


Nr. 3: Parque Nacional Natural Tayrona

Bij een bezoek aan de Caraïbische kust van Colombia waan je je in een waar paradijs. In het prachtige Parque Tayrona kun je zwemmen, kamperen, wandelen en vooral genieten van de bijzondere natuur die je hier aantreft. Hoge rotsen, blauwe zee en groene bergen: je vindt het hier allemaal. Wij bezochten dit natuurwonder in februari 2015 waar we wandelden langs de kust en rotsen beklommen. Waaronder deze vanwaar we dit waanzinnig mooie uitzicht hadden op één van de mooiste natuurgebieden van Colombia!

 


Nr. 2: de rode daken van Guatavita

Guatavita: toch wel één van de mooiste dorpjes rondom Bogotá. Gek genoeg zijn er maar weinig toeristen en heb je het dorpje dus bijna altijd helemaal voor jezelf. Vorige week zaterdag bezocht ik Guatavita voor de vijfde keer, maar deze keer puur om foto’s te maken met de Nikon. Deze foto nam ik vanaf de weg boven het dorpje, wat een prachtig beeld geeft over de rode daken met de groene bergen op de achtergrond. Hoewel ik al eerder kort schreef over ons bezoek aan dit wit-rode dorp met mijn ouders, komt er binnenkort nog een artikel met de mooie Nikon-foto’s die ik daar heb gemaakt. Want zeg nu zelf: dit smaakt toch naar meer?

 


Nr. 1: het prachtige dorpje Barichara

Barichara wordt vaak het mooiste dorp van Colombia genoemd. Met de oude huisjes, de rode daken, de mooie kerk en schattige weggetjes is dit ook niet onterecht. Gelegen in de buurt van San Gil, vind je Barichara tussen groene bergen en diepe valleien, in een warm klimaat. Rondslenteren door deze pracht en praal is heerlijk en een genot voor het oog. Deze foto maakte ik toen ik hier voor de tweede keer was, in juli 2015, samen met mijn broertje, zijn vriendin en Jimmy. Prachtig mooi!

 


Mijn persoonlijke favoriet

Je zou het vast niet verwachten, maar deze foto is genomen in hartje Bogotá. In de Botanische Tuin welteverstaan. Een oase van rust en groen. Midden in de stad, maar toch ver weg van alles. Een plek om te rusten, te wandelen en te genieten van de natuur. Hier in deze tuin is alles groen en vol met bloemen, en als je goed oplet kun je zelfs kolibries zien vliegen. Deze foto straalt zoveel rust en natuur uit, die kan niet ontbreken in dit lijstje. Niet alleen mijn favoriete foto, maar ook mijn favoriete plek in Bogotá!

 


Welke van deze foto’s is jouw favoriet?


Wil je meer van Colombia zien? Volg mij dan op Instagram @sabine.at.besabine!


 

Lees meer!

54 reacties

wilma 11 juni 2016 - 11:40

de eerste van national park vind ik mooi. Maar alle foto’s hebben iets wat ik eigenlijk heel mooi vind.
Als je ooit nog eens van beroep veranderd kun je wel fotograaf worden !
Groet, Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 juni 2016 - 19:07

Dankjewel! Die eerste vind ik zelf ook heel mooi, is ook een bijzonder park. Dankjewel ook voor je heel mooie compliment!!! Groetjes!

Reply
Marcella 10 juni 2016 - 15:31

Ik snap je keuze voor je favoriete foto wel. Wat een prachtige rustige plek in de grote stad! Mijn favoriete foto is de eerste, wat een gaaf plaatje van de Caraïbische kust van Colombia!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 juni 2016 - 18:55

Dankjewel! Ja die eerste is ook heel mooi, gewoon überhaupt die hele plek eigenlijk 🙂

Reply
Patricia 9 juni 2016 - 12:58

Dat is nou het leukste aan jouw instagram. Ik vind al je foto’s leuk.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 juni 2016 - 18:37

Oh wat lief!! Dankjewel! 😀

Reply
Faabs 8 juni 2016 - 14:00

Jouw instagram is zo leuk om te volgen, ik geniet van elke foto !

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 juni 2016 - 18:33

Dankjewel, wat een lieve woorden! x

Reply
Zo simpel is dan geluk 8 juni 2016 - 11:50

Mooi, mooi, mooi. Ik kan niet kiezen hoor. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:32

Lief, dankjewel! 🙂

Reply
Marion 8 juni 2016 - 10:29

Ik kan niet kiezen! Wat een geweldig mooie foto’s! Oh zo mooi!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:32

Ah wat lief! Dankjewel! 🙂 xx

Reply
Romy 8 juni 2016 - 07:13

DAMN! Jeetje wat mooi, een heerlijk artikel. Maar of ik ooit mijn ouders ervan kan overtuigen dat ik hier heen mag, dat betwijfel ik!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:30

Haha dankjewel! 😀 Ik zou zeggen: neem je ouders mee! 😛

Reply
Wanda 8 juni 2016 - 02:48

Pfff, lastig kiezen hoor! Ik ga dan toch voor de foto die als derde is geëindigd omdat ik altijd gek ben op water en daar zelf ook helemaal los zou zijn gegaan!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:27

Haha gelijk heb je! Is ook een perfecte plek om te zwemmen en te relaxen! 🙂

Reply
Billy 7 juni 2016 - 12:55

het zijn allemaal mooie foto’s, Sabine!
Nr. 3 is er eentje om als bureaubladachtergrond te gebruiken… 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:24

Dankjewel! 🙂

Reply
Elisa 7 juni 2016 - 11:54

Mooi foto’s! Vind de laatste het mooist denk ik, al die kleuren: wow!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:24

Dankjewel! Ja die is echt heel mooi! 🙂

Reply
Roos 7 juni 2016 - 09:51

De laatste is qua compositie en diepte heel erg mooi, maar toch ga ik voor de 1e. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:22

Dankjewel 🙂

Reply
Sas 7 juni 2016 - 04:01

Ik blijf me altijd verbazen over die pareltjes van foto’s<3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:21

Dankjewel, wat ontzettend lief! 🙂

Reply
Nesrin 7 juni 2016 - 03:32

Ik vind Barichara er prachtig uitzien. No wonder dat dit het mooiste dorpje van Colombia is. Die botanische tuin ziet er ook magisch uit. Ik vind jouw foto’s altijd heel erg mooi.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:20

Dankjewel! Barichara is echt geweldig, ook zo leuk om doorheen te wandelen. De botanische tuin is echt leuk, ook mijn ouders werden daar meteen verliefd op haha

Reply
Miriam 6 juni 2016 - 14:50

Wauwww, mooie foto’s zeg! Jouw favoriete foto vind ik zelf ook het mooist. I likeeee =D

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:17

Dankjewel! 😀

Reply
Els 6 juni 2016 - 13:54

Nummer 2 is mooi, nummer 3 is mooier en nummer 1 is het mooist!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:17

Haha leuk! xx

Reply
Maaike 6 juni 2016 - 13:23

Wow wat een mooie foto´s. Ik moet toch gaan voor Parque Tayrona, want daar ben ik zelf geweest en dat was geweldig. Overdag zwemmen in de zee, liggen onder de palmbomen en ´s avonds slapen in een hangmat. Zou graag nog eens terug gaan!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:16

Dankjewel! Leuk dat je in Parque Tayrona bent geweest 🙂 Is echt heel mooi daar! Al vind ik het toerisme wel vervelend, er zijn simpelweg te veel mensen. Maar buiten de vakanties en buiten het weekend is het net te doen 🙂

Reply
Rowan 6 juni 2016 - 12:51

Wauw weer prachtige foto’s!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:15

Dankjewel!

Reply
Aimee 6 juni 2016 - 11:03

Prachtige foto’s. Ik vind die rode daken tegen die blauwe achtergrond echt heel erg mooi.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:15

Dankjewel! Ja die vond ik zelf ook heel mooi, pas net gemaakt eigenlijk die foto. Leuk dorpje is dat!

Reply
Sofie 6 juni 2016 - 08:53

Prachtig! Ik vind de eerste zeer mooi <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:14

Dankjewel! 🙂

Reply
Ester 6 juni 2016 - 08:39

Ja, je bent heel goed bezig 🙂 Leuk je te volgen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:13

Dankjewel! 🙂

Reply
Yvonne 6 juni 2016 - 06:47

Dat zou je zeker niet verwachten, dat die foto in hartje Bogota genomen is. Prachtig plekje, kan me voorstellen waarom dit je favoriet is!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:13

Precies! 🙂 Heel fijne plek, zelfs in het drukke weekend is het er nog rustig!

Reply
Carla van Vliet 6 juni 2016 - 05:50

Wat prachtig weer Sabine!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:13

Dankjewel!

Reply
Michelle 6 juni 2016 - 04:13

Wat een mooie foto’s! Nummer 3 en jouw favoriet zijn (ook) mijn favorieten =)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:12

Dankjewel! Ja nr 3 vind ik ook heel mooi!

Reply
Jennifer 6 juni 2016 - 02:10

Ik vind jouw feed altijd zo mooi! Je foto’s zijn zo kleurrijk! Ik vind van deze post de foto uit Barichara heel mooi

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:11

Dankjewel! 🙂 Ja Barichara is ook echt supermooi!

Reply
Kim 6 juni 2016 - 01:53

Jouw favoriet is ook mijn favoriet haha. Gaaf om vanaf Groningen mee te kunnen genieten van het prachtige Colombia.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:11

Leuk! 🙂 Dankjewel ook!

Reply
sunny mama 6 juni 2016 - 01:07

Hahaha… die botanische tuin denk ik me te herinneren. Ik geloof dat het één van de eerste ‘bezienswaardigheden’ was die ik bezocht. In mijn herinnering zit er ook een museum(pje) vlakbij. Of, herinner ik me dat verkeerd?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:10

Leuk! Ik kom er best vaak, is een heel mooie tuin 🙂 Er is een binnenverblijf, misschien bedoel je dat? Ook is het ongeveer naast het park Simon Bolívar.

Reply
Anne 6 juni 2016 - 00:56

Wauw, wat een ontzettende mooie foto’s!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:08

Dankjewel! 🙂

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!