Home Over Colombia Colombia in beeld: Instagram favorieten april 2016
Instagram favorieten april 2016

Colombia in beeld: Instagram favorieten april 2016

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Instagram vind ik persoonlijk het leukste social medium dat er is! Sinds ik mijn eigen account heb plaats ik elke dag een foto van (meestal) Colombia, om de wereld te laten zien hoe mooi en veelzijdig dit land is. Vanaf nu zal ik elke maand terugblikken op de foto’s die ik in die betreffende maand heb geplaatst en een top 3 maken van de meest gewaardeerde foto’s + het verhaal achter de foto. En ik zal je ook mijn persoonlijke favoriet niet onthouden! Kijk je mee?

Colombia in beeld: de Instagram top 3

Voor het eerst sinds de geboorte van mijn Instagram-account kreeg ik in april voor twee foto’s meer dan 100 likes: best leuk! Colombia is ook zo mooi, en het is zo zonde om al die foto’s in mijn archief te laten verstoffen. Dus op Instagram ermee! Welke 3 foto’s werden er in april het meest geliked?


Nr. 3: de bergen rondom Bogotá

Na een hike van zes uur hoog in het Andesgebergte nabij Bogotá kwamen we eindelijk op het hoogste punt. Zo’n 3500 meter boven zeeniveau. Wat een uitzicht! Vanaf dit punt konden we zelfs de wolkenkrabbers van Bogotá zien, hoe tof! Maar ook de prachtige groene bergen waar een witte zee van wolken doorheen dansten. Uren kan ik hiernaar kijken zo mooi is dat! Kijk en lees hier meer over deze fantastische wandeling.

 


Nr. 2: het uitzicht vanaf El Peñol

Op twee uurtjes vanaf Medellín vind je La Piedra del Peñol, een 220 meter hoge rots midden in een waanzinnig mooi natuurgebied. In de hitte klommen we de 750 treden omhoog. Eenmaal boven stond ons een uitzicht te wachten: simpelweg spectaculair! Lang hebben we daar op dat bovenste puntje gestaan, de groen-blauwe omgeving in ons opnemend. En fantaserend over een huisje op één van die eilandjes. Zal het er ooit van komen?

 


Nr. 1: Parque Naturel Chicaque

Met stipt op nummer 1: het uitzicht over het prachtige Parque Naturel Chicaque. De eerste keer dat ik hier kwam was het park gehuld in dichte mist. Het wordt ook wel het wolkenpark genoemd. Maar de tweede keer was alles anders: prachtige luchten, zon en wolken wisselden elkaar af, en opeens hadden we dit waanzinnige uitzicht. Al meteen bij binnenkomst, nog voor de vijf uur die we zouden lopen. Door dit uitzicht had de schoonheid van dit gebied net buiten Bogotá ons meteen in zijn greep en genoten we volop van deze prachtige wandeling.

 


Mijn persoonlijke favoriet

Toen ik deze foto tegenkwam dacht ik meteen terug aan de stad van de eeuwige lente, midden in Colombia. Oftewel: Medellín! Een bijzonder innovatieve stad, waar de veiligheidssituatie de laatste jaren enorm is verbeterd. En dat maakt dat je hedendaags met de kabelbaan, die daar als openbaar vervoer wordt gebruikt, de heuvel op kunt zo de sloppenwijken in. Gaan rondlopen in deze arme wijken is wellicht niet het meest verstandige idee, maar vanaf de kabelbaan kregen we een goed beeld van deze buurten én hadden we ook nog een waanzinnig mooi uitzicht. Absoluut mijn favoriet van deze maand!

 


Welke van deze foto’s is jouw favoriet?

Wil je meer van Colombia zien? Volg mij dan op Instagram @sabine.at.besabine!


 

Lees meer!

58 reacties

Vetexbart 3 juni 2016 - 03:08

Ohh, zo’n ontzettend mooie foto’s! Ik vind de coverfoto het knapst 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:07

Dankjewel! Ja die vind ik ook zo mooi! 🙂

Reply
Mylène 24 mei 2016 - 10:00

Oké, wauw. Ik krijg echt meteen zin om in het vliegtuig te stappen en die kant op te komen. Het lijkt me geweldig om daar ook te mogen fotograferen/filmen. Wat een bofkont ben je om daar te mogen wonen! <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:27

Haha dankjewel! 😀 Ja is bijzonder mooi hier. Ben ook net een weekendje weggeweest en dan geniet ik zo intens van die natuur hier, zo mooi en groen. Echt prachtig!

Reply
sunny mama 9 mei 2016 - 01:24

Jouw nummer 1 is ook mijn nummer 1.
Ik zou me eens een keertje moeten verdiepen in Instagram. Iedereen heeft het er al jaaaren over…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 mei 2016 - 22:28

Ah leuk! Ja ik was ook heel laat met Instagram hoor, heb het pas 2 maanden 🙂 Ik wilde er nooit aan, maar nu vind ik het echt superleuk!

Reply
Michelle 8 mei 2016 - 06:37

Wat een prachtige foto’s! Moeilijk om te kiezen, maar ik vind nummer 2 het mooiste. Zo mooi met dat water en die ‘eilandjes’.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 mei 2016 - 22:27

Dankjewel! Ja die vind ik ook heel mooi eigenlijk, het uitzicht was ook echt prachtig!

Reply
Jenny - ikreis.net 8 mei 2016 - 03:28

Owwww. wat een prachtige foto’s van Colombia! Tot mijn spijt aan schaamte ben ik nog nooit in de regio geweest, misschien moet daar maar eens verandering in komen. Ooit. #telangewishlist

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2016 - 23:43

Dankjewel! Is ook zo mooi hier 🙂 Haha ja je gaat er ook niet even een paar dagen heen natuurlijk, maar ooit komt het er vast van! 😀

Reply
Roos 7 mei 2016 - 11:14

Mooie foto’s weer! Ik zou de bergen op 1 zetten. Dat grootse, open gevoel wat er van die foto af komt, is heerlijk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 mei 2016 - 22:19

Dankjewel! Ja ik houd zelf ook zo enorm van de bergen 😀 Kan er uren naar staren haha

Reply
Natasja 6 mei 2016 - 15:51

Ze zijn allemaal mooi, maar jouw nummer 3 springt er voor mij uit!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 mei 2016 - 22:11

Dankjewel! Ja die is ook wel heel mooi, heb erg van dat uitzicht genoten toen! 🙂

Reply
Sas 6 mei 2016 - 08:39

Oh wauw prachtige foto’s zeg! Ik ga lekker niet kiezen 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 mei 2016 - 22:02

Haha heel verstandig 😛 Dankjewel!

Reply
Loes 6 mei 2016 - 08:37

Mooie foto’s zeg! Foto nummer 2 is absoluut mijn favoriet.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 mei 2016 - 22:02

Dankjewel! Die is ook echt mooi, de omgeving daar is prachtig!

Reply
Wanda 5 mei 2016 - 13:31

Wil je nu werkelijk dat ik een keuze maak uit jouw prachtige foto’s? Dat is toch gewoon geen doen? Dank zij jouw foto’s en verhalen heb ik nu een totaal ander beeld van Columbia, nooit geweten dat de natuur er zo prachtig is, dat het überhaupt bergen had, dus ja, ik ga echt niet kiezen hoor!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 20:04

Haha ja sorry 😛 Leuk te horen dit, dat je nu zo een ander beeld hebt. En ja Colombia heeft zeker bergen! De Andes loopt helemaal tot hier, sterker nog ik woon zelf in het Andesgebergte op 2600 meter hoogte. Prachtig mooi!

Reply
Jessica 5 mei 2016 - 09:21

Leuk om op deze manier toch wat meer met de Instagram foto’s te doen! Ik vind het ook een heerlijk medium, maar het is zo vluchtig. Foto’s hebben letterlijk 2 seconds of glory… Mijn favoriet is die van El Peñol, gewoon omdat het een van mijn favoriete plekken in Colombia is! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 20:00

Ja dat dacht ik ook! 😀 Leuk dat dat één van je favoriete plekken is, is ook zo mooi daar! Ik hoop eind dit jaar met mijn ouders terug te gaan en het hen in real-life te kunnen laten zien. Ja dat is het nadeel van Instagram inderdaad. Net als al die volgers-ontvolgers. Maar verder vind ik het heel leuk, ook om zelf naar al dat moois te kijken wat voorbij komt! 😀

Reply
ivonne 5 mei 2016 - 04:28

Je bent een goede ambassadeur voor je thuisland Sabine! Ik vind de tweede het mooist, maar ze zijn allemaal prachtig. Jammer dat ze op Instagram niet zo goed gevonden worden, want ze zijn het waard!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:58

Haha dankje! 🙂 Ja ik krijg wel steeds wat volgers erbij, maar het gaat echt langzaam. Jij hebt dat echt goed voor elkaar gekregen. Er zijn ook zoveel mensen die volgen en dan weer ontvolgen, word er soms echt knetter van haha 😉

Reply
Debby 4 mei 2016 - 14:50

Oooo ik wil oookkkkk!!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:57

😀

Reply
Rowan 4 mei 2016 - 14:37

Wauw Sabine, wat een prachtige foto’s! Wat mij betreft zouden ze nog veel meer likes mogen krijgen, zo mooi zijn ze! El Penol is mijn favoriet!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:57

Ah wat lief! Dankjewel! 😀 Ja El Peñol is populair onder jullie haha 😀 Ook echt bijzonder mooi daar!

Reply
Billy 4 mei 2016 - 13:07

vergeef me dit off-topic berichtje, is echt een uitzondering die ik maak. Verwijder dit gerust na het lezen…
Zoals je misschien al hebt gelezen op mijn blog, wil ik alle blogvrienden/lezers uitdagen. En wel met het volgende: ik stelde mij al vaker de vraag hoeveel die lezers/volgers van mijn blog nu eigenlijk wel zouden weten over mij. Dit is dus mijn vraag: vertel me alles wat je over mij weet. Ik ben echt benieuwd wie me het beste kent. Volg je me nog niet zo lang, aarzel dan niet om deel te nemen want ook van jou kom ik graag te weten wat je intussen al over me weet.
Mail je weetjes door naar het mailadres dat ik voor deze reactie gebruikte. Deze uitdaging sluit af op zondag 8 mei om middernacht, denk er dus niet te lang over na. En doe geen moeite om nog een en ander over mij op te zoeken op mijn blog, want dit is tot maandag onzichtbaar voor iedereen.
Alvast bedankt voor je deelname!!!

Reply
Billy 4 mei 2016 - 12:40

ik heb geen instagram account, twijfelde al enkele keren om er eentje aan te maken…
Ik vind de foto van de bergen (nr. 3) het mooist, Sabine. Maar ze zijn alle vier wel super. Prachtige omgevingen toch!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:55

Ja ik heb zelf ook heel lang getwijfeld hoor, wilde het eerst niet. Maar vind het zo leuk nu! Dankjewel ook! Die is ook echt mooi, we hebben daar echt een uur in de kou zitten kijken naar die wolken… zo mooi!

Reply
Els 4 mei 2016 - 11:56

Waar foto 2 gemaakt is lijkt mij een schitterend gebied! Mijn echte favoriet staat er helaas niet bij. ?
Je hebt het maar druk met al die media!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:54

Ja daar moeten we de volgende keer echt heen hoor!! Welke is jouw favoriete gebied dan? Oh wacht even raden: het koffiegebied! Moet wel, want ik veel andere gebieden zijn jullie nog niet geweest 😛 xx

Reply
Marion 4 mei 2016 - 10:37

Ik zei het laatst al een keer; ik ben zo gigantisch gek op jouw account! De foto’s zijn zo ontzettend mooi en kleurrijk! Sommige lijken echt wel schilderijen zo mooi!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:53

Ah wat lief van je!! Echt! Komt ook door het land hoor, dat is echt fotogeniek 😀 xx

Reply
Deborah 4 mei 2016 - 07:04

Prachtig! Werkelijk waar. Ik vind het heel leuk om je verhalen te lezen en je foto’s te bekijken. Ik ga het land steeds mooier vinden!!
Mijn favoriet is foto nr. 2!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:52

Dankjewel! Heel lief! 🙂

Reply
Jaixy 4 mei 2016 - 05:17

Wauw terecht dat deze prachtige foto’s in de top 3 staan.
Het is echt een prachtig land! Wauw.
Mijn persoonlijk mooiste foto van deze 3 is foto 2!
Echt te wauw!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:52

Dankjewel! 😀 Foto 2 is populair onder de lezers hier haha 🙂 Is ook een prachtig gebied daar! Dankjewel nogmaals! x

Reply
Carla van Vliet 4 mei 2016 - 04:45

Als ik dan moet kiezen vind ik nr. 2 het mooist… ! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:51

Dankjewel! Die vind ik zelf ook heel mooi, echt een prachtig gebied daar! 🙂

Reply
Clivi 4 mei 2016 - 04:01

Wat een prachtige foto’s!!

Reply
gerhilde maakt 4 mei 2016 - 03:52

Je post inderdaad prachtige foto’s op Instagram. Leuke rubriek. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:50

Dankjewel! 🙂

Reply
Nesrin 4 mei 2016 - 03:37

Prachtige foto’s Sabine. Ik moet nog elke keer als ik aan Colombia denk aan Shakira denken 😉 maar ook aan jou!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:50

Dankjewel! Haha en nogmaals dankjewel 🙂 Ja Shakira is nog net iets beroemder whahaha 😛 😛

Reply
Jennifer 4 mei 2016 - 02:41

Weet je, sinds een jaar of iets denk ik er over om na mijn studie te backpacken in Zuid-Amerika. Dat is best een uitspraak voor “meer een Afrika meisje” haha 😉 maar sinds jouw blog weet ik het eigenlijk zeker. En ik beloof je: Colombia mag ook een bezoekje van mij verwachten. Eerst nog even sparen helaas…

Mijn favoriet is ook jouw favoriet. Heel mooi zo met die huisjes!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:49

Haha leuk leuk!! Kom vooral langs hier 😀 Ja sparen, Zuid-Amerika is stukken duurder dan Azië. Maar voor Europeanen nog steeds goedkoop. Echt tof dat je dat wilt doen joh! Moet je Mister eigenlijk ook meenemen 😛 Ik heb je trouwens genoemd in mijn nieuwste blog (die komt zo direct online).

Reply
Mirjam 4 mei 2016 - 01:32

Hmmm moeilijke keuze, ik vind ze allemaal mooi!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:47

Haha dankjewel!

Reply
Elaintje 4 mei 2016 - 01:16

Ik vind het allemaal mooie foto’s, maar ik denk dat ik de tweede net ietsjes mooier vind dan de rest. Ze zijn wel echt Instagramwaardig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:47

Dankjewel! Ja leuk om te zien wat de favorieten van mijn volgers zijn 😀

Reply
Morgaine 4 mei 2016 - 01:09

Nummer twee, omdat ik daarin water zie, hahahaha zo simpel kan het zijn 😉 en direct al over de 100 likes? Gosh, ik moet toch ook maar eens mijn costa brava foto’s gaan herplaatsen of zo, ik kom eventueel niet verder dan 41 likes? Ik geloof dat dit mijn meeste likes zijn zover, maar geen idee, ik heb er geen programma opstaan om dat terug te kunnen kijken of zo…

En ik weet nog, dat ik het tegen je zei, kom naar instagram! Dat je eerst zoiets had, nou ik weet het niet, hahahaha

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:46

Hahaha ja das heel simpel, jij houdt van water 😀 Ja de nummer 1 zit al op de 150 inmiddels geloof ik, en eergisteren was er weer één populair. Dat wordt vast de nummer 1 van mei hahah. Maar normaal zit ik tussen de 60 en 90 likes hoor 😉 Ik heb ook geen programma om die likes te kijken, ik kijk ze op de computer, dat gaat heel snel vergeleken met de telefoon. Ja en inderdaad hahaha, ik wilde niet! Ben blij dat ik toch naar je heb geluisterd 😛 xx

Reply
Margo 4 mei 2016 - 01:06

Allemaal zijn ze mooi! Maar de eilandjes is mijn favoriet!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:44

Dankjewel! Ja dat was ook heel mooi! 😀

Reply
Thomas Pannenkoek 3 mei 2016 - 23:57

Vind ik dus tienduizend keer mooier dan New York 🙂 !!!
Heel knap.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:44

Haha ja dat wist ik 😀 Dankjewel!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!