Home Het dagelijkse leven Terugblik op februari 2020 | Een kijkje in mijn dagelijkse leven in Colombia
Paragliden in Colombia vlakbij Bogotá 2

Terugblik op februari 2020 | Een kijkje in mijn dagelijkse leven in Colombia

door Sabine
Languages / Talen:
 

Februari was een rollercoaster. Een maand vol wendingen. Niet overdreven. Na mijn scheiding met Jimmy is er een hoop gebeurd. Op een strakblauwe maandagochtend begin februari werd ik plotseling mijn huis uitgezet. Mijn mooie finca waar ik bijna 2,5 jaar met veel geluk woonde. Opeens stond ik op straat en moest ik zo snel mogelijk iets anders vinden. In deze terugblik vertel ik je over de zoektocht naar een nieuw appartement, mijn verblijf in een hotel én maak je voor het eerst kennis met mijn nieuwe liefde.


Even kennismaken met…


Laat ik deze terugblik beginnen bij het begin: mijn nieuwe liefde. Hij heet Alex en komt uit Barranquilla. Nog niet zo lang terug uit Argentinië waar hij zeven jaar woonde. Wat hij doet voor werk lees je verderop. Het hoe en wat van ons liefdesverhaal zal ik zeker nog eens vertellen, maar voor houd ik dat nog even privé 😉 Als je meer wilt weten kun je voor nu de Story Highlight ‘Road Trip’ op zijn Instagram account @alex_spontaneousjourney bekijken. Daarin zie je de lange weg die hij aflegde om bij mij te komen. Ook leuk: de video die we samen maakten om ons samenzijn aan te kondigen. Kijk de video hier terug.

 


En toen stond ik opeens op straat


Tijd voor een klein stukje over wat er is gebeurd op de finca. Ik heb altijd enorm goed kunnen opschieten met de verhuurder van de finca waar ik bijna 2,5 jaar woonde. Nooit een probleem gehad. Tot deze bewuste maandagochtend dus. Wat het probleem was? Ik heb werkelijk geen idee. Er wordt veel geroddeld in het dorp en met name door mijn inmiddels oud-huisbaas. Er zijn mensen die ik nog nooit heb gezien en weten waar ik woon en wat er gaande is in mijn leven. Bizar. Mijn oude Nederlandse dorp Kudelstaart is er niks bij.

In ieder geval… ik vermoed dat iemand die jaloers was op wat dan ook iets heeft gezegd dat niet klopt. Wat en waarom weet ik niet, want ik heb niks vreemds gedaan, en ik wil er eigenlijk ook niet meer over nadenken. Dit soort dingen gebeuren en het belangrijkste is hoe je daarmee omgaat. En mocht je het je afvragen: Jimmy had hier absoluut NIETS mee te maken.

In ieder geval nam mijn leven hierdoor wat eerder een nieuwe wending dan gepland.

 


Hoe je in Colombia razendsnel een nieuw huis en verhuizing regelt


Misschien verwacht je het niet, maar in Colombia zijn een hoop zaken een stuk makkelijker en vooral sneller te regelen dan in Nederland. Ook zijn er dingen die juist honderd keer moeilijker en langzamer gaan natuurlijk, maar over het algemeen is het leven hier regelmatig stukken makkelijker dan je zou verwachten. Een nieuw appartement vinden en verhuizen bijvoorbeeld. Samen met Alex stond ik op straat en toen was de vraag: en nu? Zo losten we dat op:

 1. Op maandagochtend werd ik mijn huis uitgezet
 2. In de ochtend bellen naar wat mensen om direct appartementen te gaan kijken in Sopó
 3. Samen met Alex bekeken we drie appartementen diezelfde maandagochtend
 4. Om 1 uur in de middag waren we eruit en hadden we ons nieuwe appartement gekozen
 5. We belden de verhuurder en maakten direct een geldbedrag over om te bevestigen
 6. Nu papieren regelen voor het huurcontract
 7. Na de lunch moesten we snel op zoek naar een verblijfplaats voor de nacht
 8. We vonden een heel fijn hotel waar we t/m zaterdag (5 nachten) konden blijven
 9. In de finca laat op de avond eindelijk tijd om zoveel mogelijk spullen in te pakken in dozen en koffers
 10. Rond 10PM kwamen we eindelijk aan in het hotel om te slapen
 11. Dinsdagochtend moest ik om 7.30AM bij de tandarts zijn
 12. Ik miste de afspraak, maar kon een nieuwe afspraak maken om 1PM dezelfde dag
 13. In de tussentijd apparatuur kopen voor ons bedrijf om te filmen (zie verder)
 14. Na de tandartsafspraak lunchen en naar ‘huis’
 15. Woensdag nog meer papieren regelen en inpakken in de finca, ook eindelijk weer naar de sportschool
 16. Donderdag hadden we alle papieren rond, nu afwachten of we vrijdag of zaterdag in ons nieuwe appartement kunnen
 17. Vrijdag tekenden we het huurcontract en we kregen onverwachts direct de sleutel
 18. Nu moest er nog een verhuiswagen en hulp komen om zaterdagochtend te verhuizen vanuit de finca naar het appartement. In 10 uur tijd een wagen en twee sterke mannen geregeld
 19. Zaterdagochtend stond de verhuiswagen stipt om 10AM bij de finca en om 12 uur was alles van de finca naar het appartement gebracht. Met alles bedoel ik overigens dozen, koffers, het bed, de wasmachine en een stuk of 5 loodzware plantenpotten.

En toen was ik in minder dan een week opeens verhuisd van het platteland naar een heerlijk appartementje in Sopó.

 


Vijf dagen ‘wonen’ in een hotel


Dit klinkt als een enorme noodoplossing en tegenslag, maar eigenlijk was het fantastisch. We hebben de liefste mensen ontmoet, ik kon direct een hotel reviewen om aan te kunnen raden aan reizigers in Colombia en meteen heb ik de verblijfplaats gevonden voor mijn ouders die deze maand op bezoek komen. Het waren heerlijke dagen en ik ben eigenlijk alleen maar blij dat dit op mijn pad kwam.

We verbleven trouwens in Hostal Casa el Bugambil in mijn prachtige dorp Sopó. Een verblijf vlakbij alles, maar toch midden in de natuur. Houd jij net als ik van reizen buiten de gebaande paden? Kom dan zeker eens naar Sopó. Ik kan je dit hotel meer dan aanraden! Hier lees je alles over dit bijzondere hotel in Sopó.

 


Wonen tussen de dozen


Min of meer tot eind februari woonden we tussen de dozen. Eerst gingen we naar het Homecenter om een tafel met stoelen en een bank te kopen. Een week later kwamen er twee kasten bij .en weer een beetje later de televisie. Het was een enorm drukke maand en troep in huis helpt dan echt niet om te ontspannen. Gelukkig heb ik niet zoveel spullen hier, dat maakt het makkelijker, maar toch. Ik hoop lang in dit appartementje te blijven en voorlopig niet weer te verhuizen…

 


Een gezellig ingericht huis


Inmiddels is ons appartement echt fijn en gezellig. Er staat nog één doos, namelijk met klokken en schilderijen die moeten worden opgehangen. Verder is alles netjes en leuk ingericht. Ik ben superblij met mijn nieuwe huisje, met weer een prachtig uitzicht op de bergen (zie de foto hieronder), in een heerlijke buurt. We wonen aan een rustig parkje waar maar weinig mensen komen. Het is er zowel overdag als s’ nachts heerlijk rustig. Zelfs rustiger dan in de finca, want die lag vlakbij de grote weg en op het landgoed werd de hele dag gewerkt. Ik ben dus superblij met mijn nieuwe onderkomen dat al helemaal als thuis voelt. Later zal ik zeker foto’s en/of video’s delen van mijn nieuwe stulpje.

 


Het normale dagelijkse leven in Colombia


Inmiddels zijn we in maart aanbeland en is de wervelwind overgewaaid. Het is fijn om weer in het normale dagelijkse leven te zitten, in een gezellig huis in plaats van tussen de dozen, en om weer aan het werk te zijn. Mijn bedrijf loopt gewoon door natuurlijk, maar ook ben ik samen met Alex bezig een nieuw bedrijf op te zetten in content creatie en groeien op Instagram. Alex is journalist en heeft onder andere voor de Colombiaanse TV gewerkt. Met zijn brede ervaring in filmen, fotografie, schrijven en spreken, en mijn ervaring in fotografie, bloggen en webdesign vormen we samen een sterk team. Hij leert mij bovendien filmen en spreken voor de camera, wat ontzettend leuk is. Het resultaat zie je trouwens op mijn Facebook pagina of Instagram.

 


Huh… wat?


Ik kan me voorstellen dat er, zeker bij trouwe volgers, vele vragen opborrelen. Woon je nu alweer samen? En hoe gaat het nu tussen jou en Jimmy? En en en? Heel begrijpelijk. Er is een hoop gebeurd in het afgelopen jaar waarvan ik niets op mijn blog heb gedeeld en wat ik ook niet op mijn blog ga delen. Dat in combinatie met mijn avontuurlijke en soms impulsieve (en ongeduldige) persoonlijkheid maakt dat dingen soms zo snel gaan dat ze voor buitenstaanders nauwelijks te bevatten zijn. Ik volg simpelweg mijn gevoel. Dat houdt het leven spannend zal ik maar zeggen 😉 Ik zal zeker beetje bij beetje wat vertellen. In terugblikken, op social media of gewoon ergens in een andere blog. Dus: stay tuned!

 


Februari in foto’s


Eten in Colombia: heerlijk!

 

Filmen bij Parapente Paraíso (de video kijk je hier terug of in mijn Instagram-feed)

 

Naar de sportschool

 

Tijdens de wervelwind in februari ook even genieten tussen de bloemen in Sopó

 


Stormde het ook in jouw februari of heb je een heerlijk rustig maandje achter de rug? Nu op naar maart: de maand waarin mijn ouders (alweer voor de vierde keer) op bezoek komen. Fijne maand gewenst!


Op de hoogte blijven van alle nieuwste artikelen over reizen in Colombia, belangrijk nieuws uit Colombia voor reizigers en over mijn leven in Colombia? Volg mij op Facebook!


 

Lees meer!

23 reacties

Morgaine 29 mei 2020 - 00:55

pfffffff, de maand februari, dat lijkt eeuwen geleden dat ik het nu even niet meer weet hoe dat eruit zag, normaal? 😉

Ik ben blij voor jullie allebei, welkom Alex! In het leven van Sabine! Als ik de foto’s zo zie, dan zit dit wel snor! Ik wens jullie allebei heel veel geluk toe in alles wat jullie ondernemen, en natuurlijk vooral in de liefde!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 juni 2020 - 19:13

Dankjewel, wat lief!! xx

Reply
Stephana 9 maart 2020 - 08:58

Always follow your heart!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:44

Dankjewel! :*

Reply
Saskia 9 maart 2020 - 02:10

Wat een veranderingen en vind het zo fijn voor je dat alles toch op z’n plekje lijkt te vallen; vooral na zo’n heftige periode.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:45

Ja zeker, ben er ook erg blij mee zo. Dankjewel!

Reply
Alie 8 maart 2020 - 16:29

Fijn dat je je weer hebt herpakt na alle gebeurtenissen die in je leven hebben plaatsgevonden. En mooi dat je weer een soulmate hebt gevonden. Top. Hoe is het trouwens met je hondje. Is hij meeverhuisd?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:46

Dankjewel! Ja Juaco is meeverhuisd, heel fijn om hem bij me te hebben. Al is het wel een beetje zielig nu dat we niet meer zoveel naar buiten kunnen door de lockdown, maar dat komt later wel weer goed.

Reply
Ellie Schmitz 8 maart 2020 - 04:18

Ik begrijp dat het stormachtig is gewest, maar je nu ook weer geluksmomenten hebt, een fijn appartement en geluk in de liefde. Wens je van alles het allerbeste ❤️

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:48

Dankjewel lieve Ellie! Hoop dat het goed met jullie gaat!

Reply
Yvonne 8 maart 2020 - 03:39

Wat een stormachtige februari inderdaad. Wat knap hoe je dit allemaal zo snel geregeld hebt.. denk je dan niet achteraf: “wauw, wat is mij nou overkomen?” In elk geval super fijn dat je weer een mooie woonruimte hebt. En wat een uitzicht!! Veel geluk in je / jullie nieuwe huis.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:49

Dankjewel, wat lief! Haha ja dat dacht ik zeker… nog steeds weleens. Ook nu die lockdown. Dit jaar is voor niemand zoals gepland haha

Reply
Koen 8 maart 2020 - 03:27

Een fijne (persoonlijke) update.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:49

Dankjewel 🙂

Reply
Yvonne 8 maart 2020 - 03:07

Een hoop verandering ja! Fijn dat het in Colombia zo makkelijk gaat met het vinden van een woning. Misschien heb ik het even gemist maar hoe is het nu met Guanco?

Reply
Yvonne 8 maart 2020 - 03:09

G=J

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:52

Ja heel veel veranderingen, maar gelukkig gaat het allemaal goed. Met Juaco gaat het ook goed! Hij woont nog steeds bij mij. Is alleen een beetje zielig nu dat we niet zoveel meer naar buiten kunnen met de lockdown, maar dat komt wel weer. Stay safe!

Reply
Falderie 8 maart 2020 - 02:35

Veel geluk en succes samen. Ben een beetje zoals jij denk ik, hier kunnen belangrijke dingen ook soms razendsnel gaan!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:53

Dankjewel! Haha ja dat denk ik ook 😀

Reply
Lizette 8 maart 2020 - 02:28

Wauw, inderdaad wat een veranderingen en vooral wat fijn dat alles goed gaat. Veel woonplezier gewenst in je nieuwe appartement. Wat een leuk en creatief team zijn Alex en jij, daar komen vast mooie dingen uit. En groot gelijk, met je gevoel volgen zit je altijd goed, ongeacht of dat snel gaat.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:55

Dankjewel Lizette voor je lieve woorden. Hoe lastig het ook allemaal was, dat gevoel volgen is uiteindelijk altijd weer de beste optie. Ondanks de quarantaine nu ben ik verder heel gelukkig met mijn leven. Hoop dat het met jullie ook goed gaat! Liefs xx

Reply
Kathe 8 maart 2020 - 01:28

Wat fijn Sabine dat je je draai weer gevonden hebt, home is where the heart is ❤️

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:55

Dankjewel, lief!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!