Home Het dagelijkse leven De aanloop naar de allerleukste maand van het jaar: let December begin!

De aanloop naar de allerleukste maand van het jaar: let December begin!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Al de hele maand ga ik huppelend door het leven. Ik voel me euforisch. Blij. Gelukkig. Zoveel leuks gedaan. Zoveel voorbereidingen voor die ene maand. De gezelligste van het jaar. November is zó snel voorbijgegaan. Time flies when you’re having fun. Dus even een korte terugblik naar deze geweldige maand voordat ik me met volle overgave in de hysterie die december heet ga storten. Kijk je mee?

November

Echt wat héb ik genoten. Het bezoek van Roberto. Al die mooi verlichte kerstbomen die uit de grond werden gestampt. Heerlijke momenten met vriendlief. Een prachtig versierd huis. Kaarsjes in de avond. Volle maan… zucht… wat een heerlijk maandje.

 

Het is wel een beetje vreemd. Het is alsof ik maar aan het wachten ben op iets dat nooit gaat komen. Op die zon die opeens al om 4 uur onder gaat en pas om 9 uur weer op komt. Op die koude dagen en nachten. Op natte sneeuw. Ontregeld verkeer. Winterkleding uit de kasten. Mutsen op en handschoenen aan.

Maar nee niks van dit kwam. En komt ook niet. Nog steeds is het hier heerlijk weer. Af en toe een buitje. Om 6 uur donker. En weer licht. Achttien graden overdag. Zonnetje. En dan al die kerstbomen. Een beetje vreemd is het wel, maar toch heerlijk! Want sneeuw is mooi. Net als prachtig ijskoud winterweer. Maar ik hoor of lees steeds van alles over weeralarmen, herfststormen en veel nattigheid. Dan mis ik dat toch opeens niet meer zo…

2015-11-20 06.13.48

Twee weken geleden was ons bezoek, Roberto, nog hier. We hebben zoveel leuks gedaan, van lange fotogenieke wandelingen tot schattige marktjes en mooie dorpjes. Terwijl ons huis al half november compleet kerstproof was liepen we in twintig graden naar een prachtig meer. Wat hébben we genoten!

 

En dan afgelopen zondag. Jimmy vrij na een nachtdienst. We hebben heerlijk ontbeten met kaarsjes op ons gloednieuwe kersttafelkleed met kerstplacemats en kerstkaarsjes. En warme chocolademelk. Daarna lekker in de warme zon naar een prachtig versierd winkelcentrum gelopen. Waar we een nieuw abbonnement voor mijn telefoon regelden. Ja, ik ben overgestapt van maatschappij. Dezelfde als die Jimmy heeft. Nu heb ik gratis what’s app en 1GB Internet. Maar het allermooiste is toch wel dat Jimmy en ik nu onbeperkt met elkaar kunnen bellen. Helemaal gratis. 15000 minuten per maand. Oftewel 250 uur. Lijkt me wel genoeg om wat meer te communiceren in die drukte dacht ik zo.

 

En dan nu: de laatste maand van het jaar is begonnen. Pepernoten, chocoladeletters, kerstbomen, lichtjes, romantiek, vuurwerk, gezelligheid, cadeautjes, versiering, kerstballen, kaarsjes, winkelen, samenzijn met mijn allerliefste tijdens de mooiste tijd van het jaar… Ik heb er zin in! Let December begin!


Lees meer!

68 reacties

Sanne, life coach Den Haag 6 december 2015 - 08:49

Heerlijk! Leuke dingen doe je zeg in de decembermaand 🙂

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:45

Heb er ook megaveel zin in! 😀

Reply
Sanne, life coach Den Haag 7 december 2015 - 08:06

jaaaaa snap ik, enjoy it all!

Reply
Sabine 7 december 2015 - 08:13

😀

Reply
Simone 5 december 2015 - 14:22

Ahh heerlijk dat het daar zo’n lekker weer is! En zo’n fijne momenten hebt mogen beleven 🙂 Dat lees en zie ik graag! Lijkt me wel heel gek joh dat het daar zo warm is, terwijl je de romantiek van sneeuw bij kaarslicht eigenlijk in je hoofd hebt. (Al is het hier in werkelijkheid vooral kapotte paraplu’s en druilweer met kaarslicht) Geniet van december! Die zal vast ook weer voorbij gaan vliegen. En wat fijn dat je lekker onbezorgd kunt bellen, appen en internetten! Toch wel fijn!

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:38

Bedankt voor je lieve reactie! Het is best wel gek ja, maar wel echt beter dan dat druilweer wat je beschrijft haha 😛 December vliegt nu al voorbij, het is alweer de zevende! Dus extra van genieten! Voor jou ook een fijne maand gewenst!

Reply
diana 4 december 2015 - 14:22

haha heerlijk. eerst zette ik ook al in november de kerstboom op. tot half januari. anders vond ik het teveel werk voor zo kort haha. is dit nu je eerste kerst daar?
ik ga dit jaar ook mijn eerste kerst in de zon vieren. lijkt me wel een beetje raar, maar heb er wel heel veel zin in. Fijne decembermaand!

Reply
Sabine 4 december 2015 - 19:27

Haha ja jij gaat écht kerst in de zon vieren! Hier is het maar 18 graden, bij jou veel warmer! Leuk! En ja mijn eerste kerst hier inderdaad 😀 Jij ook een fijne maand en veel succes met de emigratie!

Reply
Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla 4 december 2015 - 12:03

Ik wens je een warm en gezellig december maand toe. Jij hebt er zin in 😉 heel leuk om te lezen jouw enthousiasme spat er van af.

Reply
Sabine 4 december 2015 - 19:29

Dankjewel! Voor jou ook natuurlijk 🙂 Ik heb er zéker zin in haha 😀

Reply
sunny mama 4 december 2015 - 03:06

Beetje vreemd voelt dat wel, om kerst te vieren in de stralende zon. En… in januari breekt de zomervakantie aan in Colombia, toch?
Heerlijk om deze enthousiaste post te lezen en ik wens jullie samen heel veel plezier tijdens de feestdagen!

Reply
Sabine 4 december 2015 - 08:48

Dankjewel! Ja klopt, de zomervakantie start al begin december en duurt tot eind januari ofzo. Lekker rustig in de bus dus 😉

Reply
Nathalie 3 december 2015 - 14:07

Mooie foto’s! ik heb ook erg veel zin in december!
Liefs Nathalie

Reply
Sabine 3 december 2015 - 14:09

Dankje! Voor jou ook een fijne maand gewenst!

Reply
Ester 3 december 2015 - 09:40

Kerstsferen als het niet koud is, ik moet er nog even aan wennen. In Mexico zie je ook elke winter ‘nepsneeuw’, papieren sneeuwpoppen, etc. Geen gezicht in 25 graden 😉

Lieve foto’s van jullie samen!

Reply
Sabine 15 december 2015 - 14:17

Haha ja inderdaad geen gezicht 😛 In Bogotá is het dan nog niet zo heel heet, 20 graden ongeveer, kouder in de nacht, maar toch vind ik al die kerstbomen in de zon al gek haha

Reply
BlogbyDenisee 3 december 2015 - 09:09

Jaa December, heerlijke maand! Leuke foto’s meid

Reply
Sabine 3 december 2015 - 12:14

Haha jaaa helemaal! Dankjewel! 🙂

Reply
Vlijtig Liesje 3 december 2015 - 06:34

Wat een fijne positieve post! De blijheid spat er af : )

Reply
Jessica 2 december 2015 - 21:51

Haha ik word vrolijk van jouw vrolijke berichtje! Hebben ze eigenlijk pepernoten en chocoladeletters ergens in Colombia?

Reply
Florentine 2 december 2015 - 20:28

Wat een heerlijk artikel, en wat een onwijs leuke foto’s! Ik houd ook zo van deze maanden, het is allemaal zo gezellig 🙂

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:37

Dankjewel! Ja fijn he deze tijd van het jaar! Echt zó gezellig en mooi overal… geniet ervan!

Reply
Jaixy 2 december 2015 - 16:03

Wat heerlijk vrolijk geschreven.
OW en ik hou van December

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:36

Dankje! Ja december is heerlijk 😀

Reply
Daisy || Diyaata 2 december 2015 - 15:20

Ooh wat een heerlijke blogpost, ik word er helemaal blij van! Wat een liefde en blijdschap! Prachtige foto’s trouwens! ik heb ook zo veel zin in deze maand! Bij mij begint de kerstsfeer pas komend weekend, maar niet met minder enthouisiasme 🙂

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:36

Dankjewel! Leuk om te horen 😀 Leuk dat jouw huis ook bijna aan de beurt is! 😀

Reply
Faabs 2 december 2015 - 15:14

Je stuitert van het scherm af :-). Geniet van het lekker weer, de sfeer, en de megabelbundel 🙂

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:34

Hahaha 😛 Dankjewel! Jij ook genieten van deze maand!

Reply
Wanda 2 december 2015 - 14:14

Oh, nu nog 18 graden! Ik spring bijna in het vliegtuig joh! Hoewel… zo koud is het hier ook nog niet echt… Dat wordt dus lekker veel bellen de komende tijd!

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:34

Nu nog? haha altijd! Soms 25 graden in de zon, in de nacht 10 graden. Ik mag niet klagen… 😛

Reply
mirjam1965 2 december 2015 - 13:50

Geniet van die laatste maand, want het is zo weer januari! Veel plezier ?

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:33

Dankjewel! Jij ook! Ja de tijd vliegt voorbij…

Reply
Billy 2 december 2015 - 13:10

worden die eindejaarsdagen op dezelfde manier ervaren zoals in onze (Westerse) wereld, Sabine?

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:33

Oud en Nieuw is hier anders, zonder heel veel vuurwerk (in Bogotá tenminste). In Nederland blijft iedereen thuis met de kerst, hier gaat iedereen weg. Met hele gezinnen samen in een huis ergens buiten de stad voor een paar dagen, dat soort dingen. En al 9 dagen voor de kerst begint het feest eigenlijk al met veel eten en gezelligheid. Dat ga ik nog meemaken en zal er vast nog iets over schrijven!

Reply
Els 2 december 2015 - 11:43

Blij dat je blij en gelukkig bent! Houden Zo!
Die sneeuwlaarzen draag ik af en toe wel. ….. is daar ook het stof weer vanaf?
Xxx

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:31

Jazeker! Leuk dat je mijn schoenen draagt 😀 Lekker zijn ze hè? x

Reply
Marcella 2 december 2015 - 09:20

Dat klinkt toch wel fijn, 18 graden. En dan toch alles al zo vroeg versierd. Moeten we hier ook doen. Maakt het zo lekker knus. Fijne decembermaand Sabine, en veel belplezier!

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:24

Haha ja dat is het ook al is het ook wel gek hoor 🙂 Gaan jullie al bijna versieren? Ik vind het zo ontzettend gezellig zo…

Reply
Marcella 8 december 2015 - 14:32

De eerste versiering is nu in huis!

Reply
Sabine 8 december 2015 - 16:03

Leuk!!! Komen er foto’s?

Reply
Marcella 8 december 2015 - 16:05

Denk ik wel! Onze echte kerstboom staat nog niet, maar we hebben een best hip alternatief.

Sabine 9 december 2015 - 20:20

Ben benieuwd! 😀

Morgaine 2 december 2015 - 07:39

Ja, ergens lijkt mij dat heel gek om kerst te vieren bij hogere temperaturen, hahahaha Ik was nog best jong toen ik leerde dat Australië of een deel ervan nu in de zomer komt, nu nog lente en dan kerst op het strand kan vieren of met grote BBQ’s dus, en toen zei ik al, dat wil ik OOIT een keertje meemaken, kerst aan het strand! 😉

Geniet van alles, de foto’s zijn weer prachtig, als altijd.

X

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:21

Dankjewel! En de meesten gewoon met mobiel gemaakt 🙂 Nu zie je wel duidelijk welke foto’s van de nieuwe camera komen haha 😀
Ja best vreemd… die donkere dagen en die kou hebben namelijk ook wel wat. Zeker met kaarsjes en de verwarming aan is het echt gezellig. Dat is hier dus niet zo. Al is het wel koud in de avond trouwens. Maar juist december en januari zijn ook nog eens de mooiste maanden hier met veel zon haha.
Jij ook lekker genieten van deze maand die zo direct gaat beginnen met een verjaardag volgens mij 😉 x

Reply
natasjaslifestyle 2 december 2015 - 06:43

Dat klinkt als een heerlijke maand. Lekker genieten van elkaar. En idd regen en wind dat hoef je niet te missen. Vandaag is het droog maar koud.

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:17

Jazeker! De seizoenen in Nederland kunnen echt fijn zijn, met name als het mooi weer is haha 😉

Reply
iliveformydreams.com 2 december 2015 - 04:24

Wat een prachtige foto’s weer zeg. Geniet<3

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:16

Dankje! 🙂

Reply
Hans en Thea de Vries 2 december 2015 - 04:01

Wat een enthousiasme, het spat er vanaf, leuk hoor! Je kan ook altijd nog schrijfster worden, ben je goed in namelijk 🙂

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:15

Haha dankje wat een mooi compliment!

Reply
valhalla 2 december 2015 - 03:56

Wat een prachtige foto’s weer. En joh, dat lijkt mij ook erg gek kerst zonder kou enzo! Een heel fijne decembermaand gewenst!

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:15

Dankje! Ja is wel even wennen… jullie ook een fijne maand met de kids!

Reply
Jeanine 2 december 2015 - 03:51

Heerlijk! Ik ben ook zo blij met december. Mijn favoriete maand. Ik zou het liefst nu al de kerstboom optuigen. Lijkt me inderdaad vreemd dat het niet koud is en vroeg donker zoals hier, maar dat zal de pret vast niet bederven.

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:14

Ja fijn hè? Zo gezellig! Hoop dat snel die kerstboom snel komt bij jou! 🙂

Reply
schrijfselsvanmij 2 december 2015 - 03:25

Geniet! Hier is het nog altijd (te) warm voor de tijd van het jaar, nog altijd dubbele cijfers. Nog even en dan hoop ik echt in de sneeuw te zitten.

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:11

Dankje jij ook! Ja bij jullie was november de warmste sinds heel veel jaar toch? Van mijn ouders hoor ik steeds vaker dat het zo koud is. Dus de winter is vast in aantocht 🙂

Reply
MichielZiet 2 december 2015 - 02:53

Ik zin met je mee!! 🙂 En 250 uur beltegoed… dat is wel krap aan hoor… 😛 Grapje! 🙂

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:09

Haha ja weinig he? 😉

Reply
Marjolein in het klein 2 december 2015 - 01:38

Heb je nu al je huis in kerstsfeer? Ben je het dan niet al weer zat tegen de tijd dat het kerst is? Ik zou dat wel hebben, haha! Het lijkt me inderdaad vreemd om kerst te vieren in een warm land, maar die temperaturen daar zou ik voor tekenen hoor, heerlijk! Veel voorpret gewenst! 🙂

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:08

Haha ja al 2.5 weken 😉 En nee ik ben het zeker nog lang niet zat! 😀 Vind het ook wel lekker met dit weer. Jij ook fijne december gewenst!

Reply
Thomas Pannenkoek 2 december 2015 - 01:05

Leuk dat je zo van die periode kunt genieten, en dat je al zoveel tofs hebt gedaan en nog in het vizier hebt.
Eén ding vraag ik me af: als je dan zo huppelend door het leven gaat, zet je dan ook konijnenoren op ??

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:06

Ja zeker! Het is zo gezellig hier! 😀 Ik heb zelfs konijnenoren hier, maar die liggen veilig in de kast 😉

Reply
Rob Alberts 2 december 2015 - 00:30

Kerstmis op Bonaire vond ik vreemd.
Kerstbomen, slingers enzovoorts in een Tropische warmte?
Ik wens jou heel veel plezier toe.

Geniet natuurlijk ook met je belminuten.
Die gaan in januari toch ook weer door?

Vroege groet,

Reply
Sabine 2 december 2015 - 20:05

Ja als het echt tropisch is is het nog vreemder 🙂 Ik ga zeker genieten van de belminuten! Elke maand 15000 dus ook volgend jaar veel bellen 🙂 Groetjes!

Reply
Johanna 1 december 2015 - 22:31

Nou geniet ervan met z’n tweeen (tussen al die belminuten door)! Ben ook heel erg benieuwd wat alle kerstgewoontes in Bogota zijn! Doe jij overigens nog wat aan Sinterklaas of sla je het net als wij noodgedwongen over (behalve de pepernoten dan… :-)?

Reply
Sabine 2 december 2015 - 19:38

Haha ja zekerweten! Ik ben ook wel benieuwd naar kerst hier. Er is een bijzonder feest voor de kerst, novenas genaamd. Daar ga ik nog over schrijven 🙂 Ik vier geen Sinterklaas, maar morgen wel even pepernoten eten op het werk! 😀

Reply
Esther de Vries 1 december 2015 - 21:30

Sabine… en wat je nog te wachten staat… novenas, alle kerstgewoontes. Er komen nog heel wat blogs aan denk ik! Even plannen om vrijdag een Sinterklaas-shower te doen op INC?!?!?!

Reply
Sabine 2 december 2015 - 19:37

Jaaa! Ik ben heel benieuwd 😀 Maar eerst morgen pepernoten eten! 😉

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!