Home Bogotá 5 Musea in La Candelaria Bogotá die je gezien moet hebben
De beste musea in Bogotá La Candelaria

5 Musea in La Candelaria Bogotá die je gezien moet hebben

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Bogotá heeft enorm veel te bieden: interessante musea, een prachtig oud centrum en lekker eten. En hoewel er veel meer te doen is, zien de meeste reizigers alleen het historische centrum van Bogotá: La Candelaria. Vol historie, street-art en cultuur. Waaronder vele musea. In dit artikel vertel ik je welke 5 musea in Bogotá de moeite waard zijn om te bezoeken.


5 Must-see musea in Bogotá Colombia


1. Museo Nacional (het nationaal museum van Colombia)

In 1874 ontwierp de Engelse architect Thomas Reed het prachtige gebouw waarin nu het Nationaal Museum is gevestigd. Hiermee is dit museum het grootste én oudste museum van Colombia in een gebouw dat tot 1946 als gevangenis fungeerde. Het museum vertelt de geschiedenis van het land in kunst en objecten, die in de vroegere cellen zijn uitgestald. Zelf vind ik vooral de schilderijen heel fijn om naar te kijken, maar eigenlijk maakt de hele sfeer van dit oude gebouw het al waard voor een bezoekje.

Museo Nacional vind je hier. Je kunt het lopen vanuit La Candelaría of neem de bus.

Hier vind je de actuele tarieven en openingstijden van Museo Nacional in Bogotá.

 

2. Museo Histórico de la Polícia Nationaal (het historisch museum van de nationale politie van Colombia)

Het politiemuseum blijkt een zeer interessante ervaring. We komen aan bij een prachtig gebouw uit 1923, midden in een grauwe straat, waar het geel ziet van de agenten. Het blijkt dat er rondleidingen in het Spaans én Engels worden gegeven door 18-jarige jongens in dienstplicht. We moeten goed luisteren om het Engels van onze agent te volgen, maar hij is in ieder geval heel enthousiast.

We beginnen op de begane grond en leren van alles over Pablo Escobar. Zijn motor staat hier tentoongesteld en ook worden we voorgesteld aan zijn tweede vrouw: het pistool dat hij gebruikte. Na het zien van interessante stukken uit deze zwarte Colombiaanse-periode neemt onze gids ons mee naar boven en blijkt dit museum heel groot te zijn. Uiteindelijk belanden we op het dak, vanwaar we ook nog een mooi uitzicht over de oude binnenstad hebben. Zo’n anderhalf uur later staan we tevreden weer buiten.

Hier vind je het politiemuseum.

Klik hier voor de openingstijden en locatie.

 

3. Casa de Moneda (het geldmuseum in Bogotá)

Oftewel: het geld/munt-museum. De hele historie van de munt wordt hier uitgelegd, inclusief de machines die vroeger de munten sloegen. Ook vinden we hier een collectie kunst van diverse Colombiaanse kunstenaars.

En ook als je niet geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de munt, is dit museum toch een bezoekje waard. Want gehuisvest in een prachtig oud pand met een binnentuintje inclusief fontein, kun je zien hoe een oud huis in de drukke binnenstad van Bogotá er eigenlijk uit ziet. Heel mooi kan ik je vertellen.

Hier vind je het geldmuseum in Bogotá.

Lees hier meer informatie, locatie, kosten en openingstijden.

 

4. Museo Botero: mijn favoriete museum in La Candelaria

Museo Botero in Bogotá: deze mag je niet missen! Fernando Botero is absoluut één van de, of misschien wel dé, beroemdste Colombiaanse kunstenaar. Direct naast Casa de Moneda in net zo een prachtig huis met tuintje, vinden we met name schilderijen, maar ook een paar beelden van de hand van Botero. Alles is dik. Of mollig. Vrouwen, FARC-leiders, sinaasappels, huizen, noem maar op. De verhoudingen zijn heel bijzonder. Alles wat hier hangt en staat heeft hij zelf geschonken aan dit museum.

Zijn misschien wel beroemdste werk staat trouwens in Medellín: de grote beelden van dikke mensen en dieren verspreid over de stad. Ik kan ontzettend genieten van impressionisme, maar nu ik Botero heb ontdekt is dit mijn tweede favoriet. Overigens biedt dit museum ook schilderijen van onder andere Monet, Dalí en Picasso. Saving the best for last: kijk mee naar Colombia’s favoriete kunstenaar.

Hier vind je Museo Botero in La Candelaria.

Vind hier de actuele openingstijden, de kosten en locatie.

 

5. Museo del Oro (het goudmuseum in Bogotá)

Het meest beroemde museum in La Candelaría is zonder twijfel het goudmuseum. Nu moet ik toegeven dat dit niet mijn favoriete museum is, maar het is zeker de moeite van een bezoek waard. Hier vind je veel vondsten van de oude indianenstam Muisca bijvoorbeeld. En nog veel meer goud en andere voorwerpen, die je een kijkje geven in de geschiedenis van Colombia.

Meer weten over Colombiaans goud?

Het goudmuseum in Bogotá vind je hier in La Candelaria.

Klik hier voor meer informatie over prijzen en openingstijden.

 


Wat is er meer te doen in Bogotá?


Bogotá heeft nog veel meer te bieden. Lees maar eens deze 7 redenen om langer in Bogotá te blijven. Door de verscheidenheid aan wijken is het noorden heel anders dan het zuiden. Deze interessante verschillen zie je tijdens deze bus route door Bogotá. En check ook zeker deze 10 bezienswaardigheden in de hoofdstad van Colombia.

 


Bogotá is een verrassende stad waar veel meer te doen is dan je denkt. Veel plezier!


 

Lees meer!

27 reacties

Jessica 21 augustus 2015 - 10:51

Je blijft er wel steeds voor zorgen dat mijn Colombia-lijstje langer en langer wordt hè ;p

Reply
Sabine 22 augustus 2015 - 08:28

Haha sorry :p

Reply
Bart I Hasta la Proxima 18 augustus 2015 - 20:42

Ik vond de buurt heel mooi, maar had helaas geen tijd om beide musea te bezoeken. Casa de Moneda stond bovenaan mijn lijstje.. Wanneer ga je je broertje weer zien? Nog een keer naar Nederland binnenkort?

Reply
Alie van Piggelen-de Vries 18 augustus 2015 - 03:53

Prachtig hoor zo meekijken met de bezoeken die jullie aan de musea hebben gebracht. Mooi verwoord en prachtfoto ‘s!

Reply
Sabine 18 augustus 2015 - 09:08

Dankjewel! 😀

Reply
wiebie74 17 augustus 2015 - 14:01

Columbia heeft echt veel te bieden joh! Ik heb die schilderijen weleens vaker ergens gezien maar wist nooit wie er achter zat, tot nu dus!

Reply
Suskeblogt 17 augustus 2015 - 11:09

Fernando Botero ziet de dames graag rond.
Die ga ik een googlen 🙂

Reply
Sabine 17 augustus 2015 - 13:33

Haha ja klopt 😉 Maar de handen en voeten en het hoofd is wel weer heel klein. De verhoudingen zijn bijzonder…

Reply
Zo simpel is dan geluk 17 augustus 2015 - 06:58

Super leuk om te lezen!

Reply
Sabine 17 augustus 2015 - 13:32

Dankjewel!

Reply
Els 17 augustus 2015 - 06:27

Dat was een mooie culturele afsluiting! Leuk verhaal!
Xxx

Reply
Sabine 17 augustus 2015 - 13:31

Ja een mooie culturele afsluiting inderdaad! De volgende keer neem ik jullie ook mee naar deze musea en gaan we op zoek naar nog meer cultuur! Want de binnenstad zit vol met allerlei leuke musea!

Reply
naomiinwonderland 17 augustus 2015 - 05:43

Interessant! Ik vind het politie museum wel heel leuk klinken. Ooit ga ik naar Colombia, ooit!

Reply
Sabine 17 augustus 2015 - 13:30

Haha leuk! Ja mijn broertje was ook helemaal enthousiast over dat museum 🙂

Reply
wonenincaldese 17 augustus 2015 - 03:05

Je hebt me overtuigd hoor. De volgende keer dat wij Colombia bezoeken, plakken we er ook een paar dagen Bogotá aanvast!

Reply
Sabine 17 augustus 2015 - 13:30

Ja zeker doen! Er is meer te beleven dan je zou denken 😉

Reply
Morgaine 17 augustus 2015 - 03:02

Leuk dat je meer hebt geleerd over mijn Picasso 😛 hahaha en dan bedoel ik de echte, zou het zelf nog willen zien, was ik ooit in Barcelona, hebben we dat over geslagen, er was geen tijd voor eerlijk gezegd.

En Botero, jaaaaaaaaa natuurlijk ken ik die, het dansende paar is het eerste wat ik ooit zag, vond het maar vreemd en gek, een moderne Rubens zo zie ik hem nu. Wat ik dan weer niet wist, is dat hij ook beelden maakt of gemaakt heeft. Prachtig!

X

Reply
Sabine 17 augustus 2015 - 13:29

Leuk dat je Botero kent! Echt mooie stukken maakt hij! Kijk maar eens in mijn blog over Medellín, daar staan wat foto’s met mega beelden van hem. Ik wil nog eens terug om er meer te maken, want door de hele stad staan ze. Ik moet eerlijk bekennen dat Picasso niet mijn favoriet is. Ik houd meer van iets realistischer kunst (of hoe zeg je dat 😉 ). Monet is echt mijn favoriet, heb er in Nederland nog hele dikken boeken over staan, over het impressionisme. Echt apart hoe een mens zo kan genieten van een schilderij…

Reply
Morgaine 17 augustus 2015 - 13:46

Picasso was meer van het kubisme, maar pas later, als je zijn vroege werken ziet, wow, dat waren normale werken, het kubisme is pas veel later gekomen 😉 Maar dat moet je ook maar weten, zij vader was ook leraar aan de kunst academie, zag al heel jong hoe goed zijn zoon Pablo ook was, natuur talent en wilde dat hij hetzelfde beroep ging uitoefenen later, maar dat wilde Picasso dus niet… en ging zijn eigen weg om, om zijn vader te irriteren, hahaha Ga ik zeker even doen en Monet is ook mooi, Degas met zijn ballerina’s wow… Gaugain vind ik dan weer niks aan of van Gogh? uhm… ja… lol 😉

Reply
schrijfselsvanmij 17 augustus 2015 - 02:54

Ha, grappig: gefotografeerd worden als blonde filmsterren. Zo moet mijn jongste (blond, bijna 2 meter groot) zich hebben gevoeld tijdens zijn rondreis door Peru en Bolivia. Constant op de foto gezet door de plaatselijke bevolking.

Reply
Sabine 17 augustus 2015 - 13:27

Haha ja waarschijnlijk! Ik heb nog de mazzel dat ik het postuur van een Colombiaan heb (klein dus), maar als je bijna 2 meter bent dan steek je hier in Zuid-Amerika echt overal boven uit en geef je ook nog licht met je blonde haren 😀

Reply
carlavanvliet1 17 augustus 2015 - 02:02

Mooi verhaal weer. De gebouwen op zich zijn al prachtig, met die fantastische binnentuinen…! 🙂

Reply
Sabine 17 augustus 2015 - 13:26

Bedankt! Ja die huizen zijn echt prachtig! Er zijn er best wel veel van dit soort oude huisjes in de binnenstad van Bogotá. Velen zijn nu een museum of een restaurantje, heel schattig. Trouwens, in heel Colombia heb je dat wel. Ongelooflijk waar vroeger hele families samen woonden: dat maakt het toch een stuk leuker in zo een huis 😉

Reply
Daphne 17 augustus 2015 - 00:47

Leuk zo’n museum dag! Vooral die eerste ziet er mooi uit. Wel bijzonder dat jongens in dienstplicht rondleidingen moeten geven, misschien best een goed idee..

Je hebt echt een leuke blog trouwens!

Reply
Sabine 17 augustus 2015 - 13:25

Bedankt Daphne! Leuk dat je bent gaan volgen! Ja best bijzonder inderdaad, en volgens mij had hij er ook nog veel plezier in. En het was nog gratis ook die hele rondleiding.

Reply
Thomas Pannenkoek 17 augustus 2015 - 00:22

Ik ben niet zo’n fan van die schilderijen, mag dat? Lijkt een beetje op de omgekeerde boodschappen die tegenwoordig verspreid worden dat mensen niet (meer) moeten voldoen aan het slankheids-ideaal want ‘normale’ mensen zijn dik.
In dat Nationaal Museum zou ik wel eens willen snuffelen.

Reply
Sabine 17 augustus 2015 - 13:24

Ja dat mag zeker! 🙂 Mijn broertje vond ze ook niet geweldig, die rare dikke mensen haha.

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!