Home Het dagelijkse leven Grote winkelcentra, een kleine man en Colombiaanse hapjes

Grote winkelcentra, een kleine man en Colombiaanse hapjes

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Gisteren. Zondag. Vriendlief komt net thuis van nachtdienst. Wat gaan we doen vandaag? Het is nog vroeg, uurtje of 9, en lekker fris buiten. We zitten boordevol energie en besluiten daarom onze dag vol te plannen. Dat verliep ongeveer als volgt.

Eerst joggen naar het park over de weg die nog nat is van de regen die vannacht onopgemerkt is gevallen. Het park is al aardig gevuld met sportievelingen op deze vroege zondagochtend. In het natte gras rennen en springen ook wij wat af met onze frisbee. Na ons vervolgens nog meer in het zweet te hebben gewerkt tijdens een rondje krachtoefeningen, joggen we weer naar huis.

 

Het winkelcentrum

Thuis aangekomen besloten we naar het Homecenter te gaan om een antenne voor de tv te halen. Kunnen we tenminste weer Colombiaanse tv kijken. Een Homecenter is zoiets als de Gamma. Alleen zonder meubels, maar met zo’n beetje al het andere wat je kunt bedenken bij een wooncentrum. Bij dit Homecenter zit toevallig ook één van de meer dan 70 (!) grote winkelcentra in Bogotá. Denk aan zoiets als CentrO in Oberhausen. Maar dan vaak mét bioscoop. En bowlingcenter. En fontijn. Heel veel restaurants. En winkels. En treintjes voor de kids. Je kunt hier met gemak een middag vertoeven terwijl je je ogen uitkijkt. Spontaan besloten we om naar de bioscoop te gaan: de eerste keer voor mij in Colombia en meteen naar een film van eigen bodem.
Sausjes in de bioscoop Voor maar liefst €5,77 hadden we twee kaartjes en €7,12 extra leverde ons een grote bak popcorn, nacho’s en cola op. Waarom ook niet, we hebben tenslotte net een uur gesport. Vervolgens bleek er een soort bar te zijn met zo’n 15 verschillende soorten sausjes die je gewoon gratis over je eten kunt deponeren. Kan er ook best nog wel bij. Na 10 minuten zaten we dus voor dit bizar goedkope bedrag in een geweldig fijne bioscoopstoel.

Film: Corazón de León

Wat een goede film zeg! Een soort komedie met diepgang. Ook wel eens fijn. Het gaat over een gescheiden advocate (Juana) die op een dag haar telefoon op straat gooit, welke wordt gevonden door León. Hij belt haar op haar huistelefoon en er is meteen een klik, waarna ze besluiten af te spreken. Echter, zodra Juana oog in oog staat met León is ze nogal overdonderd. Hij blijkt ontzettend aardig, gezellig en knap. Alleen er is één opvallend puntje wat haar doet schrikken: hij is namelijk maar 1,36m lang. Ze had dit niet zo in gedachten en maakt zich snel uit de voeten. Maar gelukkig bedenkt ze zich, een tweede afspraakje volgt en er ontstaat een liefdesrelatie.
Corazón de León Maar daarmee gepaard gaan helaas ook problemen zodra Juana haar nieuwe liefde aan de rest van de wereld voorstelt: de vooroordelen, negatieve opmerkingen en onbegrip over haar relatie met deze kleine man maken het haar niet makkelijk. Juana wordt heen en weer geschud tussen haar liefde voor León en haar familie en vrienden die het moeilijk vinden deze opvallende verschijning te accepteren. Hoe loopt dat af?

Een ontroerende en ook komische film. Het scenario is goed en de kijker wordt geconfronteerd met een vorm van discriminatie en ongemak die je aan het denken zet. Leuk is dat de film zich afspeelt in Bogotá en er ook gefilmd lijkt te zijn in Parque del Country achter ons huis. Als je deze film kunt vinden met Nederlandse of Engelse ondertitels dan zou ik zeggen: zeker kijken!

Uitzicht

We lopen de bios uit en komen bij een raam met uitzicht over Bogotá. Ik kon het niet laten een foto te maken om dit met jou te delen. De foto is vanachter glas tegen het licht in genomen. Maar het geeft in ieder geval een indruk 🙂

 

Familiebezoek

Een uurtje later vertrokken we naar een tante + nicht die hier in de buurt wonen (zo’n beetje de rest van de familie woont in Barranquilla). Het was erg gezellig en we kregen op z’n Colombiaans chocolademelk met hapjes bestaande uit broodjes met kaas en bocadillo (een razend populair suikerhapje gemaakt van de fruitsoort guayaba en panela, een soort suiker), en maistaartjes. Na onze buikjes weer vol te hebben gegeten en ik ook nog het gevoel heb dat ik vandaag opeens zoveel extra Spaans heb geleerd, vertrekken we weer naar huis. Ik ben moe, maar voldaan.

 

Thuis aangekomen stap ik onder de douche en daarna in bed. Wat een leuke en leerzame dag was het. Even later val ik tevreden in slaap. Ik kan er weer tegenaan deze week!


 

Lees meer!

0 reactie

Morgaine 30 maart 2015 - 12:40

Nu ben ik nieuwsgierig hoe anders de chocolade melk daar is met hier.

Fijn dat je weer wat extra spaans geleerd heb voor je gevoel. En prachtig ook, dat uitzicht, ondanks tegenlicht en achter glas, het idee is er zeer zeker! X

Reply
Sabine 30 maart 2015 - 12:59

De chocolademelk is mijn of meer hetzelfde. Misschien iets lekkerder lekkerder omdat cacao een product is van hier en ze de chocolademelk niet met poeder oid maken maar met blokken chocolade. En vaak wordt er kaas in gestopt haha.
En ja dat uitzicht vond ik ook erg mooi met die laaghangende wolken 🙂

Reply
Morgaine 30 maart 2015 - 13:07

Kaas? hahaha uhm 😉 Drink jij hem ook met kaas? Of laten ze dat speciaal voor jou eruit, en dan maar denken dat wij hier veel kaas gebruiken 😀

Reply
Sabine 30 maart 2015 - 13:09

Haha ja apart hè? Geen Goudse kaas hoor. Het verbaasde mij ook, maar eigenlijk is het heel lekker. Moet je echt eens proberen! 😉

Reply
Morgaine 30 maart 2015 - 13:10

Nee dat snap ik, wat voor kaas dan wel? Voor ik er gewone geraspte kaas in gooi 😉

Sabine 30 maart 2015 - 13:12

Hier gebruiken ze witte kaas. Dus geen heel scherpe of pittige kaas nemen. Misschien als je heel milde Hollandse kaas neemt kan het ook. Geen geraspte iig ;). Maar een blokje van 50 gram ofzo. Mocht je het gaan proberen dan ben ik heel benieuwd hoe het je smaakt! 😀

Morgaine 30 maart 2015 - 13:28

Ik ga erover nadenken, en als het zover komt, dan weet je het! toeval wil namelijk, dat ik gisteravond het recept van onze chocolademelk online op Fb had gezet, haha
Recept warme chocolademelk:
Neem 1 tot2 eetlepels cacao van Droste’
Suiker zoveel je wilt, wil je extra zoet of juist echt puur
Koffiemelk, schenk dat over de cacao en de suiker, goed vermengen met een lepel.
Kook water met de waterkoker en schenk dit erop, goed roeren en klaar!

~yum….

Sabine 30 maart 2015 - 13:29

Oehhh klinkt goed!! 😀

Morgaine 30 maart 2015 - 13:31

Oerhollands recept, haha dus als je wel poeder kunt krijgen, moet dat daar ook mogelijk zijn.

wiebie74 30 maart 2015 - 11:27

Leuk, zo’n inkijkje in je leventje daar! Voor dat geld kun je inderdaad nog eens naar de film!

Reply
Sabine 30 maart 2015 - 16:07

Ja dat maakt naar de bioscoop gaan meteen een stuk leuker 😀 En iets te eten kopen ook trouwens. 😉

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!