Home Het dagelijkse leven Het begin van een groot avontuur
Zona Cafetera (koffiegebied) - Botanische tuin

Het begin van een groot avontuur

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Mijn beslissing om mijn leven voort te zetten in Colombia heeft ook een hoop gevolgen voor mijn familie en vrienden die zijn achtergebleven in Nederland. Vooral voor mijn ouders en broertje is het best lastig dat ik niet meer zo dichtbij woon. Opeens kunnen we niets meer samen doen behalve Skypen en bellen, en hebben we totaal verschillende levens. Ik kan me ook best voorstellen dat het even slikken is als je dochter verteld dat ze naar een land als Colombia verhuist. Gelukkig staat mijn familie er helemaal voor open om me te komen bezoeken in deze grote onbekende wereld. En snel ook nog, want precies vandaag zal ik mijn ouders na vier maanden weer in mijn armen kunnen sluiten. En daarmee begint voor hun ook meteen een heel groot spannend avontuur.

Want voor dit bezoek aan dochterlief en schoonzoon moeten ze voor de eerste keer buiten Europa, voor de eerste keer de oceaan over, voor de eerste keer een jetlag krijgen, voor de eerste keer door de douane om een stempel in hun paspoort te krijgen, voor de eerste keer vier weken weg en voor de eerste keer ergens heen waar ze meer dan normaal op de veiligheid moeten letten. En dat allemaal op hun leeftijd. Deze hele onderneming gaat dus gepaard met behoorlijk wat zenuwen. Maar toch: ik vind het stoer!

Als ze die vreselijk lange vlucht van elf uur achter de rug hebben en door de schuifdeuren Colombia inlopen, dan begint het grote avontuur eigenlijk pas echt. Opeens is werkelijk alles anders. Een portier die ons huis bewaakt, overal kraters en hobbels in de weg, raar voedsel, ander levensritme, geen gordels op de achterbank van taxi’s, als voetganger oversteken zonder stoplichten, overal mensen en karretjes op de weg, armoede, al dat gekke fruit, eieren die 20 minuten moeten koken, die grote winkelcentra, dat vreemde geld. Ik hoop dat ze niet een al te erge cultuurshock zullen krijgen en vooral dat ze het hier leuk genoeg vinden om nog een keer te komen.

Dus gaan we ons deze vier weken focussen op samenzijn, samen delen en positiviteit. Want ik ben namelijk enorm blij dat mijn ouders eindelijk kunnen zien en meemaken waar ik eigenlijk woon. Ik heb niet een heel groot mis-gevoel naar Nederland en iedereen die ik heb achtergelaten (ik woon hier ook nog niet zo lang), maar dat we levensgebeurtenissen, leuke uitjes of gewoon simpele dagelijkse dingen niet meer samen kunnen ervaren vind ik soms best lastig. Opeens blijkt dat enorm belangrijk nu ik zo ver weg woon. Gelukkig zullen mijn ouders de komende tijd wél deel uitmaken van mijn leven en gaan we samen ervaringen voor het leven opdoen. En dat niet alleen, want deze reis is voor hen al een heel bijzondere ervaring op zich wat ze straks maar mooi op zak hebben.

Over een paar uurtjes sta ik dus met een grote glimlach vol spanning te wachten op het vliegveld en te hopen dat alles goed is gegaan. Zodra ze veilig en wel door de deuren komen wandelen en we elkaar uitgebreid geknuffeld hebben, neem ik ze mee naar de auto om het grote avontuur tegemoet te rijden. Pap, mam: welkom in Colombia!


Lees meer!

0 reactie

BYE BYE 2015 – HELLO 2016! | BESABINE 30 december 2015 - 21:40

[…] Het begin van een groot avontuur Nummer 3: weer mijn ouders. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar? Voor het eerst de oceaan over, […]

Reply
Wildcard 1 mei 2015 - 15:35

Colombia, da’s ook niet naast de deur…
Toch fijn dat er nog Skype bestaat hé, zo heb je toch nog enig contact.

Reply
Sabine 1 mei 2015 - 20:50

Dat is zeer fijn haha. Ben heel gelukkig met Skype 🙂

Reply
Wildcard 2 mei 2015 - 00:50

Blij te horen 😉

Reply
happygirl 1 mei 2015 - 03:58

Ik kan me voorstellen dat hier een groot avontuur begint! Geniet ervan!

Reply
Sabine 1 mei 2015 - 06:22

Bedankt! De rit van het vliegveld naar huis was al een hele belevenis haha

Reply
BySilke 1 mei 2015 - 03:13

Oooh superleuk, geniet van je tijd samen! Echt heel leuk om te lezen hoe je je leven in Colombia voortzet, ik ben al benieuwd naar jullie avonturen 🙂

Reply
Sabine 1 mei 2015 - 06:21

Bedankt! 😀

Reply
Jeannette 1 mei 2015 - 02:04

Ja , heel spannend voor je ouders.

Ga er samen maar lekker van genieten,

Groetjes Peter en Jeannette ui Riel.

Reply
Sabine 1 mei 2015 - 05:54

Bedankt! Dat gaan we zeker doen!

Reply
Morgaine 30 april 2015 - 14:15

Zijn ze er al? 😉 Geniet van elkaar en later heel veel later lezen we graag al jullie avonturen samen gemaakt in dat enge land wat Colombia heet, echt super stoer van jouw ouders!

X

Reply
Sabine 30 april 2015 - 14:22

Haha bedankt! Ik vind het ook echt stoer 🙂 Ze landen over 2,5 uur. De spanning stijgt hier 😉

Reply
Morgaine 30 april 2015 - 14:25

Kan ik me voorstellen, laat je dat nog wel even weten? Als ze veilig aangekomen zijn? 😀

Reply
Sabine 30 april 2015 - 19:53

Wat lief! 🙂 Ze zijn helemaal goed aangekomen, doodmoe na zo een lange vlucht 😉 x

Reply
Morgaine 30 april 2015 - 23:51

Heel veel plezier! En dank je wel voor het laten weten 😀

wiebie74 30 april 2015 - 12:01

Wat super leuk joh dat je ouders jou en je vriend komen opzoeken en nu dus ook van dichtbij mee kunnen maken hoe jullie daar leven! Ben heel benieuwd hoe zij het zullen gaan ervaren! Veel plezier samen!

Reply
Sabine 30 april 2015 - 13:48

Bedankt! Ja echt heel leuk! Ik ben zelf ook erg benieuwd hoe ze het hier gaan ervaren haha 😉

Reply
Anoniem 30 april 2015 - 11:03

Halo Sabine en Jimmy, we wensen jullie een fantastische tijd toe samen met de ouders van Sabine. En inderdaad, je bent nooit ergens te oud voor, ook niet voor heel verre reizen.
Geniet van de fijne tijd met elkaar.
groeten van Oom Menno en tante Marianne.

Reply
Sabine 30 april 2015 - 13:47

Hartelijk dank! We gaan zeker genieten! 🙂

Reply
attie en kees 30 april 2015 - 07:33

Hoi Sabine heel veel plezier de komende 4 weken. Wij hebben ze gisterenavond nog even gesproken. Het begon toch wel spannend te worden. Het is ook een hele reis die ze voor de boeg hebben. En wat je opmerking over de leeftijd betreft als je rond de 60 bent dan ben je nog harstikke jong hoor. 🙂 Ze zullen in ieder geval hun ogen uitkijken daar en heel erg blij zijn om jou te zien na 4 maanden! Genieten!

Reply
Sabine 30 april 2015 - 09:02

Bedankt! Ik hoop maar dat alles goed gaat in dat vliegtuig! We gaan er iets moois van maken hier 😀

Reply
MichielZiet 30 april 2015 - 02:51

Geniet van elkaar! Je gaat vaak dingen missen als ze niet meer vanzelfsprekend zijn. Maar dan kun je er ook intenser van genieten.

Reply
Sabine 30 april 2015 - 07:08

Bedankt! Inderdaad: intenser genieten! Dat gaan we zeker doen 🙂

Reply
irma 30 april 2015 - 02:06

Wat onwijs leuk en fijn voor je dat je ouders komen, en ook voor hen natuurlijk!
Geniet ervan, heel veel plezier!

Reply
Sabine 30 april 2015 - 07:07

Bedankt! Echt super leuk! En ook een beetje spannend… 😉

Reply
valhalla 30 april 2015 - 02:03

Wat leuk dat je ouders komen. Ik hoop dat jullie het héél erg fijn met elkaar gaan hebben. Dat is toch wel anders als je zo ver emigreert, mijn ouders komen straks voor de vierde keer in nog geen jaar. En Noorwegen is gewoon net Nederland maar dan met Hele Gevaarlijke Wegen 😉 veel minder mensen en hoge bergen. Het is vast voor hen heel fijn om te weten dat hun dochter het naar haar zin heeft en op d’r plek zit waar ze nu woont.

Wat jij noemt zijn dat ook wel de dingen die ik mis: gewoon met de hele familie even wat eten op een terrasje of effe langs op zondagmiddag als de kinderen vervelend zijn 😉 Niet eens zo zeer de mensen zelf. Raar he?

Heel veel plezier met die ouwe mensen 😉

Reply
Sabine 30 april 2015 - 07:13

Bedankt! 🙂 Dat is het inderdaad: het is te ver om elke 3 maanden langs te komen. Wat leuk dat jouw ouders gewoon zo regelmatig langskomen! En Noorwegen is nu bepaald geen straf om te bezoeken (ik vind het zeker tot de meest prachtige landen ter wereld behoren) 😉 Heel belangrijk voor ouders om te weten dat hun kinderen gelukkig zijn. En misschien vinden die van mij het wel zo leuk dat ze nog een keer willen komen dit jaar :p

Reply
omamathea 30 april 2015 - 01:53

Wat fijn dat je ouders er nu zijn. Geniet met elkaar!

Reply
Sabine 30 april 2015 - 07:06

Bedankt! 🙂

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!