Home Het dagelijkse leven Het beste medicijn
Het beste medicijn

Het beste medicijn

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Een hele week ziek. Thuis. Alleen. Ik móést maandag echt weer naar mijn werk. Hoe leuk Netflix ook is, nog een dag alleen op de bank zag ik écht niet zitten. Dus: ik ben er weer!

Zoals in een aantal reacties al te lezen was: volgens mij ben ik wéér geveld door één of andere gekke Colombiaanse (buik)griep. Blijkbaar duurt het wennen aan al die andere bacterieën, hygiene en eten toch langer dan gedacht. Terwijl mijn collega’s alleen een paar dagen op de toilet zitten, krijg ik het hele griep-pakket voorgeschoteld. Maar ooit gaat ook mijn lichaam dit aankunnen. Hoop ik.

Maar goed, zaterdag kwam vriendlief eindelijk weer thuis. Hij vond dat ik beter moest eten, dus zette hij me zonder pardon in de auto, en reed me naar een vegetarisch restaurant. Diarree, energieloos, kramp en misselijkheid of niet. Ik kreeg het dagmenu en at het meeste op. En echt wat wás het heerlijk. Na afloop kreeg ik wel ongelooflijke kramp, maar ik had in ieder geval weer wat eten binnen. De Colombiaanse denkwijze over ‘wat te doen bij ziekte’ werkt blijkbaar toch aardig.

Want de volgende dag voelde ik me al stukken beter. Energie, dat had mijn lichaam nodig. Maandagochtend was ik nog wel behoorlijk misselijk, maar ben toch maar naar mijn werk gegaan. Ook daar goed gegeten en inmiddels voel ik weer die energie… zin om dingen te doen! Wat heerlijk is dat toch zeg! Zoals iemand ook heel wijs in een reactie aangaf, zouden we hier echt meer bij stil moeten staan, hoe fijn het is om gewoon gezond te zijn.

Nu kan ik me dus helemaal gaan storten op dat zo gewenste kersthuis van ons. Want zaterdag ging het echt niet meer om ook nog naar de winkel te gaan. Zondag heb ik wel alle kerstspullen van schoonmoeders onder het bed vandaan geplukt en daarmee het huis wat opgeleukt. Maar die kerstboom en meer ontbreekt dus nog steeds…

Maar geen nood, want nu zit ik weer boordevol energie om ergens de komende dagen een boom in huis te halen. Het resultaat ga ik natuurlijk vastleggen met onze zo geliefde nieuwe camera. Niet gevreesd: ik zal dat doen ná Sinterklaas 😉

Voor nu ga ik genieten van al die energie die ik weer heb. Maar eerst wil ik idereen ontzettend bedanken voor alle lieve en leuke berichten met beterschapswensen! Jullie waren het beste medicijn ooit!


Lees meer!

62 reacties

Simone 18 november 2015 - 14:18

Gelukkig maar! Ik kan me zo goed voorstellen dat je lijf moet wennen aan die andere bacteriën in Colombia! Fijn dat je weer fitter bent en dat je vriend je gewoon meesleepte om wat voedzaam spul binnen te krijgen! Heeft kennelijk toch echt geholpen! Ben benieuwd naar je kersthuis!

Reply
Sabine 19 november 2015 - 08:30

Haha ja inmiddels heb ik meer Nederlanders gehoord die hier nog steeds last van hebben 😉 Ja dat mannetje van mij weet van aanpakken hahaha. Ons huis is inmiddels zó gezellig geworden! 😀

Reply
loesjezaakjes 16 november 2015 - 09:03

Wat fijn dat je je weer beter voelt! 🙂

Reply
Sabine 17 november 2015 - 10:00

Dankje! Voel me ook weer helemaal op en top haha 😉

Reply
carlavanvliet1 13 november 2015 - 11:33

Welkom terug… 😉

Reply
Sabine 13 november 2015 - 11:36

Haha dankjewel! 🙂

Reply
iliveformydreams.com 13 november 2015 - 05:36

Wat lief om dit te lezen. En super fijn te horen dat het beter met je gaat, houden zo!

Reply
Sabine 13 november 2015 - 07:40

Dankjewel! Hopelijk duurt het weer even tot de volgende griep haha 😉

Reply
Northflix 13 november 2015 - 03:58

Netflix is een goede vriend bij ziekte, maar te lang ziek zijn en teveel series… Nee, bedankt!
Fijn dat jij je weer wat beter voelt. En nu ga ik even verder rondkijken op je blog, want ik ben een tijdje niet op visite geweest 😉

Reply
Sabine 13 november 2015 - 07:40

Precies! 😉 Leuk dat je verder gaat kijken, dankjewel! 🙂

Reply
3lles 12 november 2015 - 13:38

Halloo, ik zag je blog net langskomen via via, en jeetje wat heb jij een leuke schrijfstijl! Ik vind het heel leuk dat je blogt over je leven op Colombia, dat vind ik altijd erg interessant. Je hebt leest gewoon hoe het leven van een Nederlander op een ander eiland gaat, erg gaaf!
Xoxo

Reply
Ester 12 november 2015 - 07:17

Dat klinkt goed Sabine 🙂 Gek he, als we echt ziek zijn realiseren we ons pas wat gezond zijn (en energie hebben) voor ons betekent. Helaas vergeten we het al vrij snel, daarna 😉 Of misschien is dat maar goed ook. Lekker genieten van de komende feestelijke tijd!

Reply
Sabine 12 november 2015 - 07:55

Dankjewel! 😀 Ga ik zéker van genieten! Jij ook natuurlijk! En je hebt helemaal gelijk ja, misschien is het ook maar beter dat we nare dingen vergeten 😉

Reply
Els 12 november 2015 - 03:29

Fijn dat je weer beter bent!
Xxx

Reply
Sabine 12 november 2015 - 07:54

Zekers 😀 xxx

Reply
Sytse 11 november 2015 - 18:42

Wat een lief bericht! Oh Kerst, brrrr! Ik moet er even niet aan denken. Reinier wil ook altijd het huis helemaal vol met kerst, ik ben juist het tegenovergestelde. Waarom een boom die na een paar weken er weer uit gaat. Wat zonde van je tijd. Hahahah

Reply
Sabine 12 november 2015 - 07:52

Dankje! Haha geen kerstfoto’s op jouw blog dus 😛 Ze hebben hier geen echte bomen, alleen nepperds, scheelt een hoop met opzetten. Heb er trouwens nog steeds geen… En jij kan lekker Reinier alles laten doen als hij het wel leuk vindt haha

Reply
marjoleinschrijftcom 11 november 2015 - 17:36

Vervelend dat je lichaam er nog even zo heftig op blijft reageren! Hoop dat de boel snel een beetje tot rust komt en je gewoon je ding kunt doen, zoals je dat wilt! Wel fijn dat je je weer beter voelt nu!

Reply
Sabine 12 november 2015 - 07:50

Ja denk dat dat nog wel even duurt. Maar gelukkig ben ik het grootste deel van de tijd gewoon gezond hoor 😉

Reply
Annemarie 11 november 2015 - 14:16

Fijn dat je weer wat opgeknapt bent! Ziek zijn blijft vervelend zeker met buikgriep. En alvast veel plezier met je kerstinkopen. Gr uit Emmen

Reply
Sabine 11 november 2015 - 14:18

Dankjewel! Jullie veel plezier met Sint Maarten! Dat de kids maar veel mogen ophalen 😉

Reply
wiebie74 11 november 2015 - 13:55

Fijn dat je weer bent opgeknapt en weer zin hebt om dingen te gaan doen! Maarre, kerstspulletjes? Nu al? Is dat typisch iets voor Columbia of ben jij gewoon zo vroeg?

Reply
Sabine 11 november 2015 - 14:17

Ja heel fijn! Dat is wel typisch Colombia, de winkels lagen in september al vol haha. Maar eigenlijk ben ik zelf er ook wel een stuk vroeger mee hoor, want ik kan natuurlijk ook gewoon wachten. Ik heb gewoon onwijs veel zin in kerst en die gezelligheid in huis, dus waarom niet? 😀

Reply
Mellisa - Grenzeloosreizen 11 november 2015 - 11:45

Haat aan ziek zijn! Ik voel me altijd zo machteloos. Was vorige week ook ziek, ook tijdens mijn mondeling tentamen, maar door de adrenaline wel goed gegaan. Daarna volledig ingestort met koortsaanvallen. Gelukkig voelen we ons allebei weer wat beter 🙂

Reply
Sabine 11 november 2015 - 12:15

Ja ik ook hoor! Ziek zijn gebeurt ook altijd op het verkeerde moment haha, zoals precies tijdens een tentamen… gelukkig voel ook jij je inmiddels wat beter 🙂

Reply
veerlemaris 11 november 2015 - 10:34

Gelukkig ben je weer beter… Ik kwam toevallig op je blog, leuk is ie!

Reply
Sabine 11 november 2015 - 12:14

Ja superfijn om weer energie te hebben 😀 Leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen: welkom! 🙂

Reply
Marion 11 november 2015 - 10:10

Fijn dat je weer opgeknapt bent. Deze moeten we dan maar onthouden. Ziek? Ga uit eten!

Reply
Sabine 11 november 2015 - 10:33

Hahaha ja inderdaad! Er gaat ook zoveel energie uit als je ziek bent, dus is het ook goed dat weer binnen te krijgen (en te houden 😛 )

Reply
Faabs 11 november 2015 - 09:44

Ohh gelukkig ben je weer opgeknapt. Heerlijk he als je de energie en zin weer door je lijf voelt stromen. Ben benieuwd hoe het kersthuis gaat worden 🙂

Reply
Sabine 11 november 2015 - 10:33

Ja zó fijn is dat! 😀

Reply
jensholierhoek 11 november 2015 - 09:42

Klopt helemaal van die nieuwe bacterieen waar je aan moet wennen, sinds ik in Colombia woon ben ik al 3x ziek geweest, inclusief deze week. En tijdens eerdere reizen minstens zo vaak. Moet toch maar eens vegetarisch gaan eten.

Reply
Sabine 11 november 2015 - 10:32

Haha ik eet ook vegetarisch maar toch word ik ziek 😉 Maar wel goed te weten dat ik dus niet de enige buitenlander ben hier die hier last van heeft. Jij ook beterschap nu!

Reply
natasjaslifestyle 11 november 2015 - 08:31

Gelukkig voel je je weer beter!! Nu kun je de kerstboom halen en versieren.. Hebben ze in Colombia de kerstboom heel lang of zo?

Reply
Sabine 11 november 2015 - 09:20

Jazeker! 😀 Nu die boom scoren haha. Ze beginnen hier vroeg met de kerstversiering van het huis inderdaad, ergens in november sowieso. Maar er zijn hier geen echte bomen, alleen neppe, dus die kunnen heel lang staan en dat doen ze ook haha

Reply
Cuisine Céline 11 november 2015 - 08:28

Wat sneu dat je zo ziek was 🙁 Gelukkig was vriendlief er 🙂

Reply
Sabine 11 november 2015 - 09:19

Ja iedereen loopt hier te snotteren merk ik nu (al was ik juist helemaal niet verkouden, dus hoop niet dat dat er straks ook nog achteraan komt 😉 ).

Reply
Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla 11 november 2015 - 05:42

Gelukkig zit je weer vol energie. Het lijkt mij slopend om zo ziek te zijn. Ik ben benieuwd naar de foto’s.

Reply
Sabine 11 november 2015 - 09:17

Ja zeker! Ben er zelf ook heel blij mee 😀 Nu ergens een boom scoren 😉

Reply
sunny mama 11 november 2015 - 05:05

Goed te lezen dat je je weer beter voelt!
Ik heb destijds in Bogotá ook een aantal vegetarische restaurants ontdekt en ik kan het bevestigen: het eten daar is overheerlijk!
Ik wens je veel plezier bij de ‘kerstversierselen’ en ik ben benieuwd naar de foto’s die eraan komen. 🙂

Reply
Sabine 11 november 2015 - 09:17

Dankje! Ja er zijn hier een aantal heel goed evegetarische restaurants, zelfs één veganistische! En ze hebben daar zelfs vegetarisch vlees om het maar even zo te noemen 🙂

Reply
sunny mama 12 november 2015 - 01:31

Ik heb daar eens een ‘portie’ van gekocht, van dat ‘vegetarisch vlees’ om mee naar huis te nemen. “Gluten” noemden ze dat. Of bedoel jij nog iets anders?

Reply
Sabine 12 november 2015 - 07:54

Haha ik bedoel dingen die in NL ook zijn, zoals vegetarische shoarma of tofu, dat soort dingen. Is hier in de supermarkt niet te koop, maar in enkele kleine natuurwinkels wel (maar heel duur dus koop het nooit).

Reply
BlogbyDenisee 11 november 2015 - 04:52

Blegh, nooit leuk om ziek te zijn. tof dat je een boom gaat halen!

Reply
Sabine 11 november 2015 - 09:16

Ja hopelijk zsm! Ik ben inmiddels gelukkig weer de oude! 🙂

Reply
Morgaine 11 november 2015 - 03:29

De kerst foto’s pas na Sinterklaas? why, je hoeft daar geen rekening mee te houden hoor, jij woont nu elders en ook DIT hoort erbij dat het anders gaat dan hier, hahaha Mijn mening 😀

Juist dat was totaal anders is, wil ik eigenlijk ook zien met jouw gevoel erbij of gedachten 😉

Ik vind het fijn dat je je weer een heel stuk beter voelt maar pas wel op, en ja gezond eten en blijven eten, ook als je ziek bent is heel erg belangrijjk. Zelfs maak ik dan altijd een grote pan magische kruidige kippensoep, dat werkt ook als een tierelier, met vers gesneden prei erop en klaar!

X

Reply
Sabine 11 november 2015 - 09:15

Haha heel lief van je lieve schat! Maar ga er wel echt mee wachten. Komende week is er toch bezoek uit NL dus heb ook helemaal geen tijd voor foto’s 🙂 En heel misschien ga ik meedoen met het Sinterklaasfeest op de ambassade, dus dan komt daar eerst nog wat van (nog niet zeker hoor). Maar wie weet gooi ik er toch nog ergens een foto tussendoor 😛
Ja ben weer helemaal de oude 😀 Vandaag weer sporten ook na twee weken 🙂 Heerlijk een pan soep! Kippensoep vond ik altijd heerlijk! Nu eet ik dat natuurlijk niet meer, maar ik begrijp je fascinatie hiervoor 😀 x

Reply
Morgaine 11 november 2015 - 09:18

En waarom geen kippensoep meer eten? Hebben ze geen kippen in Colombia? hahaha

Reply
Sabine 11 november 2015 - 09:20

Jawel maar ik ben vegetarieër 😉

Reply
Morgaine 11 november 2015 - 09:21

Oh ja, hahaha sorry 😉

Sabine 11 november 2015 - 09:31

😛

Morgaine 11 november 2015 - 09:37

😉

Margo Hermans 11 november 2015 - 02:07

Goed plan, de kerstfoto’s na Sinterklaas 🙂

Reply
Sabine 11 november 2015 - 09:13

Haha ja he? 😉

Reply
Thomas Pannenkoek 11 november 2015 - 01:16

Gelukkig voel je jezelf al wat beter. De laatste twee zinnetjes van dit logje zijn heel mooi, en kloppen als een bus. De laatste dagen kreeg ik ook heel wat toffe reacties bij het verlies dat ons trof en zoiets doet ontzettend deugd.

Vraagje: nu het beter gaat, durf je dan al in volle vertrouwen een scheet laten ?
(dit laatste puur voor de statistiek)

Reply
Sabine 11 november 2015 - 09:12

Ja weer de oude! Heel fijn al dat medeleven van lezers. Kun je enorm van opknappen. Blij te horen dat je daar zelf ook baat bij hebt gehad 🙂

Reply
Thomas Pannenkoek 11 november 2015 - 12:23

Maar van dat zelfvertrouwen ben je niet zeker?

Reply
Sabine 11 november 2015 - 12:28

Haha oh sorry: ja zeker wel! 😛

Reply
Thomas Pannenkoek 11 november 2015 - 12:34

Dank voor de geruststelling. Teveel zelfvertrouwen op dat gebied is ook niet goed, want de gevolgen kunnen vreselijk zijn 🙂

Johanna 10 november 2015 - 19:49

He wat fijn om te horen dat je je weer wat beter voelt 🙂 je zou er helemaal raar van worden, zo lang geen eten kunnen binnenhouden. En ja, netflix 24/7 is ook niet alles.
Wel een goede tip, gewoon vegetarisch eten als je ziek bent… zal ik ook eens proberen!

Reply
Sabine 11 november 2015 - 09:02

Dankje! Haha ja wij eten altijd vegetarisch dus dat is een makkelijke keuze 😛

Reply
Johanna 11 november 2015 - 21:15

Ah kijk, dat scheelt. Wij eten ook vaak vegetarisch, soms vis en nog minder vaak vlees. Mijn kerel is een vleesliefhebber… en heeft liever vaker vlees op tafel. Hij heeft ook vitamine B12 tekort (echt waar) en moet dus van zichzelf vlees eten. Ik sla het met liefde over!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!