Home Hongkong Hongkong – The Peak: de mooiste skyline ter wereld?
Hongkong - The Peak - Skyline

Hongkong – The Peak: de mooiste skyline ter wereld?

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Hongkong: wat ben je leuk! Onze eerste dag was het stralend weer en gingen we er met onze gigantische jetlag op uit om Hongkong van bovenaf te zien. Ik lees regelmatig dat Hongkong één van de mooiste skylines ter wereld heeft, en ik wil natuurlijk weten of het écht zo prachtig is. Met zware benen en maar halfopen ogen stappen we in de metro naar Hongkong Island. Het is extreem heet, iets dat de wandeling naar boven er niet echt makkelijker op maakt. Al puffend komen we aan bij het 125-jaar oude treintje die ons naar The Peak gaat brengen. Oftewel: het hoogste punt op Hongkong Island en één van de meest toeristische plekken van de stad. Nog even en we zijn één van die miljoenen mensen die jaarlijks deze skyline komen bewonderen. Ik ben benieuwd! Kijk je mee?

Victoria Peak

The Peak, of Victoria Peak zoals het eigenlijk heet, is 522 meter hoog en daarmee de hoogste berg op Hongkong Island. Ergens rond de jaren 1850 ontdekten rijke Hongkongers dat The Peak de ideale plek was om een dagje de zomerhitte in de binnenstad te ontvluchten. Destijds moest men nog lopend de steile berg beklimmen en de echte rijken werden naar boven gedragen op een stoel van bamboe. In het jaar 1881 bedacht een Schot dat het beklimmen van Victoria Peak makkelijker moest kunnen. Hij introduceerde het kabeltreintje die vervolgens in 1888 werd geopend als eerste kabeltrein in Azië. In de jaren die volgden is het treintje gemoderniseerd, maar nog steeds rijdt het over het oude spoor door jaren van geschiedenis naar de top.

 

Het Sky Terrace: een 360 graden uitzicht over de skyline van Hongkong

Betaal 28 Hongkong dollar voor een enkeltje naar boven (retourtje kan ook, maar wandelen door de bergen naar beneden is veel leuker; daarover later meer) en geniet van een waanzinnig uitzicht. Op het platform hoog boven de stad zie je een magisch samenspel van water, wolkenkrabbers en bergen. Een skyline zoals je nog nooit zag! Als ik deze vergelijk met de skyline van New York, dan staat Hongkong zeker op nummer 1. Een voorlopige nummer 1, want er valt nog zoveel meer te ontdekken op deze aardbol! Voor nu heb ik in ieder geval enorm genoten van dit plaatje.

 

Hongkong: wat hebben we nog meer gedaan?

Zoveel! Deze afwisselende stad heeft enorm veel te bieden. Van kleurrijke straatjes tot lekker eten, en van prachtige oude tempels tot uitgestrekte natuur. En het voordeel van alleen reizen: je raakt makkelijker in contact met locals! Zo ontmoette ik een Hongkongse die op Lantau Eiland in een vissersdorpje woont. Als ze tijd heeft van haar werk dan ga ik deze week bij haar op bezoek. Hoe leuk! Ik wil je nog veel meer vertellen en laten zien, maar aangezien ik nog steeds last heb van een jetlag en per ongeluk in slaap viel tijdens het schrijven van dit artikel en het daarom nu al voorbij middernacht is, ga ik dat allemaal bewaren voor latere posts. Hierbij wel alvast een voorproefje met wat foto’s!

 


Wat is de mooiste skyline die jij ooit hebt gezien?

Klik hier om meer te lezen over Hongkong!


 

Lees meer!

48 reacties

Jessica 5 september 2016 - 12:50

Wauw wat mooi Sabine, echt heel gaaf! En heel mooi vastgelegd 🙂 Heb je trouwens nog die ramboetan (die rode stekelige bolletjes) op de fruitmarkt geproefd? Dat is zoooo lekker <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 23:04

Dankjewel! Ik heb ze niet geproefd, helaas. Ik ben ze ook nog maar één keer daarna tegen gekomen. Ik heb wel een zakje snoepjes gekocht met de smaak van dit fruit, en dat was super lekker haha 😀

Reply
Stéphanie 3 september 2016 - 14:20

Heel gaaf Sabine! Als ik je foto’s zo zie, dan denk ik dat ik de skyline van Hong Kong ook mooier zal vinden dan die van New York, waar ik zelf wel ben geweest. Ik vond de skyline van Vancouver ook erg mooi, vooral met het water en bergen eromheen. Je laatste foto’s maken trouwens nieuwsgierig naar meer 🙂 Veel plezier nog!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:46

Dankjewel! Die bergen en water maken een skyline volgens mij echt meteen veel mooier. Ik ben nu wel benieuwd naar die van Vancouver. Die stad staat erg hoog op mijn lijstje: lijkt me zo mooi! Dankjewel!

Reply
Roos 3 september 2016 - 13:35

Wat bijzonder; het lijkt een beetje op een eiland van wolkenkrabbers temidden van de natuur. Super mooi! 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:45

Haha ja dat is het eigenlijk ook precies 😀 Supermooi!

Reply
Wanda 31 augustus 2016 - 14:06

Wow, wat ontzettend mooie foto’s joh! Echt prachtig om te zien en ja, dat je last hebt van een jetlag geloof ik graag hoor! En ook dat je tig blogspost hiermee vol kunt schrijven! Ik verheug me er nu al op! Mijn mooiste skyline, ik denk dan toch wel die van New York!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 22:02

Dankjewel! Die van NY is ook supermooi! Ik heb al zoveel gezien, alles eigenlijk bijna hahaha. Komt nog veel meer over dus!

Reply
Sofie 31 augustus 2016 - 05:28

Woooow mooi! De gebouwen lijken me zeer hoog.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:57

Haha ja dat zijn ze ook! Onze hotelkamer ligt al op de 15e verdieping 😀

Reply
Sanne 31 augustus 2016 - 04:26

Het is zeker een mooie Skyline! De foto van de Man Mo tempel ziet er ook goed uit! Ik kan me voorstellen dat je je prima vermaakt in Hong Kong? 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:55

Dankjewel! Het is zoo leuk hier! Wil niet meer weg 😛

Reply
Miriam 30 augustus 2016 - 15:59

Wauw, wat een prachtige skyline! Ziet er ook zo massive en indrukwekkend uit. Ik vind de skyline van Groningen het mooist hihi 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:52

Ja dat is het precies! Oh leuk Groningen! Daar ben ik dus pas 1 keer geweest en heb de skyline gemist. Maar was echt mooie stad dus kan me voorstellen dat je dit de mooiste vindt!

Reply
Melle 30 augustus 2016 - 09:35

Wauw wat indrukwekkend! Bijna mooier dan NYC! Ik vind het zó leuk om op deze manier een kijkje te krijgen (en stiekem een beetje met je mee te gaan) met alle dingen die je beleeft en ziet. Echt heel tof 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:50

Dankjewel, zo leuk om te horen! Ben helemaal verliefd geworden op Hongkong!!! Wil niet meer weg! 😛

Reply
Natasja 30 augustus 2016 - 00:41

Oh dat eten… Prachtige skyline… Mooi op foto gezet!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:48

Dankjewel! Ja dat eten is echt heerlijk hier, geniet er erg van 😀

Reply
Rowan 29 augustus 2016 - 14:40

Wat een leuk artikel, heerlijk om even met je mee te kunnen genieten! Die skyline is echt heel erg mooi, adembenemend! En wat een bijzondere ontmoeting! Ik ben benieuwd naar wat je nog meer gaat beleven! Heel veel plezier nog!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:48

Dankjewel! Het is zo een toffe stad! Wil nog lang niet weg 😀

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 29 augustus 2016 - 13:27

Ziet er super uit, echt een mooi uit. Je hebt het in elk geval goed naar je zin zo te horen, leuk! Jetlags zijn echt balen, ik kan daar echt helemaal gebroken van zijn. Dat fruit met die stekels is echt mega lekker trouwens, weet de naam niet meer maar jummie!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:47

Ja echt super is het hier! Ben helemaal gek van deze stad 😀 De jetlag is nu min of meer over, maar als we teruggaan volgende week begint het feest weer opnieuw 🙂 Tof dat je dat fruit hebt geproefd!

Reply
wilma 29 augustus 2016 - 13:23

Ik Ben Niet jàloers hoor.zo supermini!
Ik hou het maar opmijn Rocky Mountains vanuit de slaapkamer van de kids.
Enjoy your time!!!! And let Jimmy enjoy all the lectures!!
Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:46

Hahaha 😛 Nou de Rocky Mountains vanaf je slaapkamer… ahum… nu ben ik een beetje jaloers 😛 Dankjewel, Jimmy is bijna klaar met het congres en dan gaan we er weer samen op uit!

Reply
Jaixy 29 augustus 2016 - 11:12

Mijn mooiste skyline in New York. Maar ik ben nog niet in Hongkong geweest…
Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:45

Dankjewel! New York is ook zo mooi! Die van Hongkong is wat afwisselender, met bergen er bij. En laat ik nu net dol zijn op bergen 😛

Reply
Kim 29 augustus 2016 - 07:32

Waauw, wat is het daar adembenemend mooi zeg! Ik heb me nooit een beeld kunnen vormen bij Hong Kong en dacht alleen maar aan de inmense drukte. Mooi om nu een andere kant te zien.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:44

Ja echt super dit! Echt eens heen gaan, is zo een toffe stad! Ben helemaal verliefd geworden 😛

Reply
Samaja 29 augustus 2016 - 07:07

Zo te zien is het inderdaad behoorlijk indrukwekkend!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:43

Ja echt supermooi!

Reply
Yvonne 29 augustus 2016 - 06:10

Oh wow, wat een skyline inderdaad. Wij hebben ‘m alleen vanuit het vliegtuig gezien, op de luchthaven (overstap) kon je HongKong zelf helaas niet meer zien. Gave foto’s! Kan me voorstellen dat het met een flinke jetlag wel even pittig was, maar wel de moeite waard.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:43

Dankjewel! Vanuit het vliegtuig is het vast ook heel mooi, alleen wat vluchtiger 😉 Zeker nog eens heengaan, is echt een héél toffe stad! De jetlag is nu zo’n beetje over en over een paar dagen gaan we weer terug, dus dat wordt weer wennen helaas 🙂

Reply
Morgaine 29 augustus 2016 - 04:36

Oh lekker rambutan! hahahahaha dat is hier pas in dec. weer echt normaal verkrijgbaar helaas.. net als de lychees 😉

Die skyline ziet er mooi uit, en jeetje, daar vraag je mij wat, dat was vroeger nog helemaal niet zo’n optie om op te letten skylines, dat is pas van nu om het zo maar te zeggen, dus nooit op gelet en ook in Spanje niet, niet gezien in elk geval, of de Sagrada Familia dan? hahahaha

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:41

Hahaha ja dat eten hier is echt superlekker!! En inderdaad wat je zegt: ik let ook pas sinds een tijdje op skylines… goh had ik me nog niet bedacht dat dat echt iets van nu is 😀 xx

Reply
Myriam 29 augustus 2016 - 03:03

Mooie skyline, maar voor mij lijken de skylines van steden met skyscrapers en water allemaal wat op elkaar. Als ik mijn foto’s van Dubai ernaast leg zou ik moeilijk kunnen zeggen wat wat is.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:40

Thnx! Haha ja veel skylines lijken op elkaar, al zijn deze vergeleken met New York wel totaal verschillend.

Reply
Jennifer 29 augustus 2016 - 02:47

Ik ben geloof ik niet zo van de skylines (zou Accra een mooie skyline hebben?) en heb alleen die van New York gezien maar zo te zien is die van Hongkong ook belachelijk mooi!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:40

Haha Accra een skyline? Ik kan me niet herinneren dat er een punt was met een uitzicht ofzo, maar wie weet nu wel? Denk niet dat het heel bijzonder is, maar wie weet vanaf grote hoogte wel 😀

Reply
Lizette 29 augustus 2016 - 01:20

Wauw wat gaaf! Ik heb Hong Kong letterlijk op mijn bucketlist genoteerd, die skyline wil ik ook zien! De mooiste tot nu toe vind ik die van New York vanaf de Brooklyn bridge. Ook Panama city heeft een indrukwekkende (en verrassende vond ik) skyline. En die van Rotterdam vanaf de Brienenoord brug blijf ik bijzonder vinden.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:39

Hahaha tof! Is ook zeer de moeite waard 😀 Het uitzicht vanaf de Broolkyn Bridge heb ik dus gemist, mooie reden om nog eens terug te gaan 😀 Panama City wist ik niet. Dat ligt min of meer bij ons om de hoek, dus misschien eens een weekendje daarheen. Goede tip!

Reply
gerhilde maakt 29 augustus 2016 - 01:00

Mooie foto’s! Ik ben fan van de skyline van Antwerpen, gezien vanop Linkeroever. Al is dat vermoedelijk vooral omdat we in Antwerpen wonen en omdat we ooit een feest gegeven hebben met zicht op Antwerpen. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:38

Dankjewel! Oh een feest met uitzicht op de skyline… dat lijkt me echt tof! Ik ken Antwerpen bijna niet, maar ik geloof je meteen!

Reply
sunny mama 29 augustus 2016 - 00:39

Prachtige foto’s Sabine!
Dit is inderdaad wel een mooie skyline. Maar eerlijk gezegd, ben ik dan weer meer geïnteresseerd in dat Kantonees eten dan in die skyline. 😉 Dat ziet er echt fantástisch uit.
Nog een fijne tijd, daar!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:37

Dankjewel! Haha ja dat eten hier is ook echt fantastisch! Het is wel behoorlijk lastig vegetarisch te vinden, maar lekker is het altijd! 😀

Reply
Co 29 augustus 2016 - 00:31

Wauw, mooie foto’s! Ik was er vorig jaar (stopover van 13 uur in Hong Kong) maar toen was het lang niet zo helder. Al was ik toen ook al erg onder de indruk van de skyline, kon er uren naar staren 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:36

Dankjewel! Tof dat je er ook bent geweest! Wij hadden ook echt wel behoorlijk mazzel met het weer die eerste dagen hoor. Nu is het alweer dagen bewolkt, dus het hield niet aan dat heldere weer 🙂

Reply
Sandra 29 augustus 2016 - 00:25

Aah wat fantastisch! Ik geloof ook echt wel dat deze skyline in het echt veel mooier is als die van New York hoor. Echt tof om dat water midden jn de stad te zien en daar omheen ook bergen. Ben benieuwd naar wat je allemaal nog gaat zien en meemaken daar! Geniet er van. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:35

Dankjewel! Deze skyline is inderdaad wat afwisselender dan die van New York, die natuurlijk veel beroemder is. Voor mij doen dat water en de bergen het denk ik haha

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!