Home Het dagelijkse leven Terug in Bogotá: jetlag, promotie-stress en geluksmomentjes
Ik in Hong Kong

Terug in Bogotá: jetlag, promotie-stress en geluksmomentjes

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Sinds dinsdag zijn we weer terug uit het verre Hongkong. Dat waren twee weken maximaal genieten (waar nog meer leuke artikelen over komen)! Weer terug naar huis viel dan ook zwaar, letterlijk, met een reis van nogmaals 35 uur. Ik heb nu twee nachtjes weer thuis geslapen en door de jetlag voel ik me niet al te best. Het liefst kruip ik terug in bed en slaap ik een week lang door totdat de jetlag over is. Er zit nu zoveel in mijn hoofd, leuke dingen maar ook stressmomentjes, dat moet er even uit. In dit artikel lees je dus hoe het met mij gaat en wat de plannen zijn voor de rest van 2016.

Jetlag: een helse eerste week thuis

Hongkong was werkelijk waar geweldig! Ik heb echt genoten van top tot teen, en Jimmy ook. Maar dan die jetlag na de terugreis…

Een jetlag is een tijdelijke verstoring van het slaap-waakritme die optreedt wanneer iemand in korte tijd verschillende tijdzones doorkruist.

Meestal heb je meer last van een jetlag naar het oosten toe, maar bij mij is het vaak erger als ik naar het westen reis. Van Nederland naar Colombia heb ik er ook altijd enorm last van. Deze keer zijn we echter het dubbele aantal uren terug gegaan en dat merk ik: het is alsof ik de hele dag een grote baksteen met me meezeul. Zo’n beetje alle symptomen die bij een jetlag horen herken ik:

 • mijn benen voelen zwaar en dik;
 • grote vermoeidheid;
 • sufheid;
 • gedesoriënteerd;
 • hoofdpijn;
 • ik vergeet werkelijk alles;
 • mijn concentratie is ver te zoeken;
 • slaapstoornissen;
 • geen energie;
 • nergens zin in hebben;
 • verstoring in de eetlust.

Een jetlag is niet te voorkomen, maar ik heb er wel alles aan gedaan de schade te beperken: veel water gedronken tijdens de reis, geprobeerd te slapen tijdens de nachtvlucht en veel gelopen in het vliegtuig en rek- en strekoefeningen gedaan. Maar niets mocht baten. Drie lange vluchten achter elkaar en 13 uur tijdsverschil is simpelweg te veel. Ik voel me zo ontzettend uitgeput. Ondanks dat een jetlag langer duurt bij een groter tijdsverschil hoop ik er volgende week toch wel weer vanaf te zijn. Gelukkig kan ik positief terugkijken op een top tijd in Azië en weet ik dat dit binnenkort weer over is.

 

Promotie-stress

Ondertussen gaat het gewone leven weer verder en had ik vanmorgen alweer een telefonisch overleg met mijn promotiebegeleider in Nederland. De tijd begint te dringen: in december moeten alle artikelen klaar zijn om volgend jaar juni te kunnen promoveren. Ik ben al lang bezig mijn promotie voor elkaar te krijgen, maar de motivatie is helaas ver te zoeken. De laatste loodjes wegen het zwaarst: hoe waar is dat! Ik ben er bijna, maar ik kan me er zo moeilijk toe zetten die laatste artikelen te schrijven. Terwijl ik het wel heel graag wil afronden. Ook Jimmy heeft problemen met de laatste loodjes. We willen een dubbelpromotie in de week voor onze bruiloft. Dus het moet echt af. Ik weet dat ik het kan, maar het ook doen is een tweede…

 

De komende maanden: artikelen schrijven en bruiloften plannen

De terugkomst uit Hongkong voelt als het begin van de rest van het jaar 2016. Misschien juist door de jetlag waardoor ik er nu even helemaal doorheen zit, denk ik aan wat er allemaal moet gaan gebeuren. Niet alleen moet ik me een ongeluk gaan schrijven om mijn promotie af te krijgen, maar ook gaan we de bruiloft regelen. Of wat zeg ik: zelfs twee. Want ook al wordt ons trouwen in december geen groot feest, er moet toch een etentje gepland worden en uitnodigingen worden gemaakt. Maar over de planning van zoiets leuks komt later meer! Ik denk dat ik met deze twee dingen al aardig druk ga zijn de komende tijd. Zeker ook omdat ik veel gedaan wil hebben voordat november begint.

 

Twee geluksmomentjes

Als mooie afsluiting van vandaag deel ik graag twee dingen die ik even goed kon gebruiken tijdens deze ietwat depri dagen. Want vandaag had ik toch even twee mooie geluksmomentjes: eerst boekten mijn ouders hun vlucht naar Colombia en een paar uur later deed een heel goede vriendin hetzelfde!

Heel november én december hebben we dus bezoek en ga ik leuke tijden beleven met zulke leuke en lieve mensen. Ik ben ook ontzettend dankbaar dat mijn vriendinnetje langskomt. Ze is de eerste van mijn Nederlandse vrienden die de oversteek gaat maken en dat waardeer ik zeer. Toen ik ging emigreren heb ik veel lieve mensen achtergelaten die ik niet wil verplichten of pushen om bij ons op bezoek te komen. Net als dat ik zelf ook niet elke vrije week naar Nederland vlieg. Iedereen heeft zijn eigen leven en ik ben tenslotte zelf weggegaan. Dat mijn lieve vriendinnetje dan toch dat ticket heeft geboekt, ook nog helemaal alleen want niemand wilde met haar mee naar Colombia, vind ik echt fantastisch en heel stoer. We zullen met name de weekenden samen doorbrengen, maar ik ga er alles aan doen om haar een geweldige reis te bezorgen. Een paar dagen later komen mijn ouders (voor de tweede keer!) die tot na de kerst blijven: hoe gezellig!

 

Nu is het avond en kan ik eindelijk slapen, iets dat mijn lichaam al de hele dag wil. Nog één dagje werken en dan: weekend!

 

Lees meer!

67 reacties

Marcella 26 september 2016 - 08:04

Ik heb minder tijdsverschil, maar voel de jetlag ook wel… Pfoe! het heeft echt even tijd nodig, al zit ik nu alweer op kantoor…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 september 2016 - 11:36

Gelukkig iets minder, maar vervelend blijft het zeker! Stoer dat je weer op kantoor zit. Ik weet nog dat als ik moest werken in NL en ik kwam net uit Colombia, dat ik tot 11 uur ongeveer half aan het slapen was achter mijn computer haha

Reply
Paul 19 september 2016 - 16:48

Wat fijn dat je bezoek krijgt in Colombia! Nou nog even doorbijten zodat je in november en december niet volop bezig bent met je promotie. Echt het is een kwestie van beginnen, als je er eenmaal in zit dan gaat het best (spreek ik uit ervaring).

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 september 2016 - 00:23

Dankjewel! Ja klopt helemaal hoor! Helaas heb ik er computer problemen bijgekregen waardoor ik thuis even niet op word kan, haha echt heel handig 🙂

Reply
Wanda 14 september 2016 - 15:56

Vervelend joh dat je zo’n last heb van de jetlag. Ik herken het nog wel van onze reis naar Amerika, ook omdat ik toen de dag erna alweer aan het werk moest vanwege een tekort aan vakantiedagen. Hopelijk voel je inmiddels al wat beter!
Drukke tijden dus voor je! Veel schrijven, veel bezoek en nog dingen regelen voor je bruiloften! Wel ontzettend leuk dat je vriendin en ook je ouders naar jullie toe komen! I

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 16:11

Ja dat hakt er echt in zeg! Ik moest ook weer aan het werk, maar dat was misschien niet zo een goed idee 🙂 Ik ben op zich weer opgeknapt, maar heb nu wel de griep haha. En ja superdruk allemaal, maar ook heel leuke dingen!

Reply
Faabs 11 september 2016 - 13:42

oeff die jetlag klinkt heel heftig ! hopelijk ben je inmiddels weer beetje bijgeslapen en fitter dan toen je dit schreef. En wat een heerlijk vooruitzicht dat je ouders en je vriendin komen, een mooie afsluiting van 2016 zeker met jullie bruiloft er ook nog bij !

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:29

Ja het is geen pretje 🙂 Ik ben iets fitter, de moeheid en alles begint nu wat later op de dag. De lunch kan ik dus weer normaal doorkomen gelukkig. Gaat nog wel een week duren voordat ik er helemaal vanaf ben. Gelukkig was dit het meer dan waard haha 🙂 Dat wordt inderdaad een superleuke tijd, dankjewel!

Reply
Deborah 11 september 2016 - 12:25

Nog nooit een jetlag gehad. Lijkt mij niet zo’n pretje. Maar nog even doorzetten dan zit je weer in het ritme. Er staat je aardig wat doen. Leuk dat je vriendin en ouders op vakantie komen. Met al jou reiservaring weet ik wel zeker dat je vriendin een heel toffe vakantie gaar krijgen.
Sterkte nog de komende dagen… 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:27

Nee dat is het ook niet 🙂 Duurt zo’n 2 weken voordat ik er af ben denk ik. Gelukkig zijn er allemaal leuke dingen om naar uit te kijken! Dankjewel!

Reply
Roos 11 september 2016 - 12:08

Damn, zo’n jetlag lijkt me echt hels. Hoop dat je er snel van af bent! Dat bijna klaar zijn en geen motivatie hebben is zeer herkenbaar, maar toch nog even jezelf pushen en doorzetten!! You can do this. 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:26

Dankjewel Roos! Ik push me een ongeluk hahaha, maar er lijkt nu wel een beetje meer vaart in te komen dus het werkt uiteindelijk misschien toch haha 😀

Reply
Melle 11 september 2016 - 09:56

Wow zo’n enorme jetlag lijkt me of inderdaad onwijs heftig zeg! Ik snap wel dat je daar letterlijk ondersteboven van bent. Er staan zo veel leuke dingen op de planning! De trouwerij, de mensen die langskomen oo jaa echt tof! Als je er even doorheen zit met je promotieonderzoek denk dan vooral hier even aan. Dat helpt vast en dan weet je ineens weer waar je het allemaal voor doet. Sowieso heb ik zoveel bewondering voor jou! Emigreren en dan ook nog promoveren (mijn masterscriptie vond ik al een hel en geweldig tegelijk) dus wat dat betreft: GO YOU! Zet m op! X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:23

Dankjewel voor je bemoedigende woorden! Dat is echt heel fijn 🙂 Ik ben er een beetje uit, uit het onderwerp, en dat maakt het ook lastiger. Maar het gaat vast lukken! Al krijg ik wel echt van die stress-kriebels als ik eraan denk haha 🙂 De jetlag gaat iets beter, maar zal nog wel een week duren voordat ik er helemaal vanaf ben… Ik ga gewoon die promotie afmaken, bedankt voor je woorden! x

Reply
Jaixy 10 september 2016 - 21:02

Sterkte met de jetleg. Ik
haat m ook.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:17

Dankjewel! Nee is geen pretje hè 🙂

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 10 september 2016 - 15:32

Zo, je bent gewoon al terug! Dat is echt supersnel gegaan zeg, niet normaal. Wat een ellende he zo’n jetlag. Kan je zo beroerd van zijn, hoop dat je snel weer opknapt. En je promotie gaat was lukken!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:16

Ja veel te snel haha 😀 Dankjewel! Het gaat al iets beter, ik kan nu de lunch doorkomen zonder in slaap te vallen 😀

Reply
Yvonne 10 september 2016 - 04:06

Wat fijn dat je zo heerlijk genoten hebt van Hong Kong, maar wat naar dat je zo’n heftige jetlag hebt. Ik heb dat zelf nog nooit gehad, maar het lijkt me echt helemaal niet fijn. En dan voelt het idd alsof je nog zoveel moet doen waar je geen energie voor hebt. Gewoon 1 stapje tegelijk en over een paar dagen voel je jezelf al een heel stuk beter en komt die energie vast weer. Gewoon niet te streng zijn voor jezelf de komende 2 dagen, haha

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:14

Dankjewel Yvonne voor je lieve woorden! Ik heb dit weekend ook echt even helemaal niets gepland, gewoon rustig aan. De jetlag is er nog steeds, maar verschuift de goede kant op. Gelukkig heb jij het nooit gehad: je mist er niets aan haha 😉

Reply
Natasja 10 september 2016 - 02:00

Jeetje wat maak jij toch veel mee, en wat heb je weer veel voor de boeg! Ja zo’n jetlag kan er even inhakken he? Leuk dat je ouders binnenkort komen en je vriendin, dat wordt vast genieten.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:12

Haha ja 🙂 Echt niet grappig zo’n jetlag. Maar inderdaad leuke vooruitzichten! Daar maar op concentreren 🙂

Reply
Morgaine 10 september 2016 - 01:36

Jeetje, dat is nogal een impact, ik lees en hoor het altijd wel van die jetlags, maar ja… zelf nog nooit ervaren, nog niet. Ik hoop dat je snel weer je eigen ritme zult vinden, sterkte.

En wat gaaf van het bezoek! Je weet, als ik zou kunnen, zou ik ook een ticket boeken, hahaha 😉 Je vriendin komt, yeah! Het lijkt mij ook erg lastig als je zover weg zit van elkaar, en tegelijk inderdaad, een ieder zijn of haar leven natuurlijk, wie weet kom je ooit weer dichterbij 😉

Nou nu nog die papers, voor jullie allebei HOP, even doen! Even afsluiten van alles en iedereen, en gaan zitten, je mag even niks meer totdat 😛 Nee, lijkt mij ook lastig… ik weet nog van mijzelf met toetsen of papers inleveren, al was het een boekverslag dat ik het altijd uit ging stellen tot het einde op het laatst ook… kreeg evengoed gewoon goede cijfers etc, ik denk dat dit bij jullie ook zo zal zijn 😀

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:10

Dankjewel! 1 uur per dag, dus dan zal het wel zo’n 2 weken gaan duren met 13 uur tijdsverschil. Ik merk al dat het uur waarop ik me uitgeput begin te voelen verschuift de juiste richting op. Gelukkig…
Haha je mag gerust komen!!! Het is niet naast de deur natuurlijk, daarom ook extra leuk dat mijn vriendin langskomt. We hebben wel contact via app en skype enzo, maar dat is toch anders!
Pff ja die promotie is me wat haha. Ik ga er zeker voor, maar even een uurtje schrijven is te weinig om me echt goed te kunnen verdiepen. Ik hoop dat het gaat lukken op tijd! x

Reply
Tamarah Mollema 10 september 2016 - 00:31

Vervelend, die Jetlag! Dit is de eerste keer dat ik je blog zie, dus ik ga even een hele hoop bijlezen. Zowel Colombia als Hong Kong lijken mij heel bijzondere plekken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:08

Leuk dat je op mijn blog bent, dankjewel! De jetlag is inderdaad nogal naar, maar hopelijk is het over een weekje over 🙂 Colombia is echt een heel tof land, zeker heengaan als je in de buurt bent 😀

Reply
Elaintje 9 september 2016 - 20:14

Wauw jij gaat een drukke periode tegemoet! Gelukkig is het allemaal voor goede doelen. En superleuk dat je bezoek krijgt uit Nederland. En zo snel al allebei.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:06

Ja zeker! Echt leuk het bezoek, inderdaad de eerste al over 2 maanden! 😀 Heb er veel zin in!

Reply
Ester 9 september 2016 - 16:20

Nou Sabine, je hebt je wel wat op de hals gehaald na je vakantie 😉 Promoveren (keer twee) en een bruiloft regelen (keer twee)… Voor nu maar eerst aan je gezondheid denken en goed uitrusten, dan kan je daarna de wereld weer aan 🙂 Succes met alles!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:06

Haha dankjewel voor je goede advies! Ik krijg er af en toe ook wel de kriebels van hoor 🙂 Gelukkig gaat het iets beter met de jetlag en hoop ik dat het over een week wel weg is. Ik houd het iig nog even rustig 🙂

Reply
wilma 9 september 2016 - 15:27

that is no fun a jetlag. Beste is om maar gewoon ‘savonds op normale tijd naar bed. Werkt het beste. Weet wat het is, helaas.
Mooie foto weer van jullie.
En nog even en je promotie is daar!! Komt allemaal goed!
Slaap ze vannacht(het is nu dag hier en bij jullie.
Heeft Jimmy er ook last van?
Groet, Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:01

Nee echt niet 🙂 Ik houd al vanaf het begin het Colombiaanse ritme aan, maar dan zit ik dus wel te slapen op mijn werk en in Bogotá op de automatische piloot over straat lopen is eigenlijk ook niet echt een goed idee haha 🙂 Jimmy had er ook enorm last van, zelfs zo erg dat hij een dag na zijn werk eerst 4 uur heeft geslapen op zijn werk voordat hij in de auto kon stappen, zo moe was hij. Wel verstandige keuze vond ik trouwens 🙂 Dankjewel en groetjes!

Reply
Els 9 september 2016 - 15:17

Wat lief dat wij tot de geluksmomentjes van dit moment behoren!
Ja, alles is geregeld!
Veel succes met jullie promotie, even doorbijten hoor!!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:59

Ja natuurlijk! 😀 Dankjewel en tot snel 😀 x

Reply
Josanne - reisbloggers 9 september 2016 - 14:31

Kijk uit naar je leuke momentjes!
Een jetlag is verschrikkelijk! Zo gauw mogelijk het dag/nachtritme oppakken.

Veel plezier met het plannen van je bruiloft!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:58

Dankjewel! Ja dat ritme is echt lastig. Om 12 uur in de middag half zitten slapen op je werk achter de computer is echt niet heel fijn haha

Reply
Johanna 9 september 2016 - 14:22

Heel veel succes met het afronden van je PhD. Is best belangrijk. Niet vooruitschuiven, ook al heb je leukere dingen te doen (plannen van je bruiloft). Dus, even doorbijten!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:54

Dankjewel! En ja ik weet het haha 🙂 Ik hoop het ook echt snel af te krijgen, ben er nu weer wat actiever mee bezig. Probleem is dat ik er een beetje uit bent, uit het onderwerp bedoel ik. Maar komt goed!

Reply
Emma - Travelhotspots 9 september 2016 - 09:49

Wat vervelend van de jetlag.. Hopelijk gaat hry snel over en voel je je weer fit. Ik ben in centraal Amerika en ben erg benieuwd hoe het gaat zijn als ik later weer naar Nederland ga. Nog nooit echt een “zware” jetlag meegemaakt. Maar hoop dat het mee valt. Maar leuk nieuws dat er bezoek langskomt. Leuk om naar toe te leven!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:52

Dat hoop ik ook! Oh leuk dat je in de buurt bent nu 😀 Ik heb vanaf Colombia naar Nederland ook een jetlag, maar heb er veel minder last van. Ik slaap gewoon later en sta later op. Dat is alleen vervelend als je om 7 uur moet opstaan om te werken haha. Veel plezier in Centraal Amerika!

Reply
Debby 9 september 2016 - 09:45

Ik heb echt 3 weken last gehad van m’n jetlag toen ik terug kwam uit Nicaragua :’) pfff. Maar goed, was dan ook niet uit bed te branden. Kom je ineens thuis in de winter na een jaar lang 35 graden. Wat super gaaf dat een vriendin van je langs komt, geweldig! Dat is zo speciaal. Ik heb dat toen alleen met m’n ouders mee mogen maken, wat voelt dat goed he. En wat knap dat je nog aan het promoveren bent ook. Hoe doe jij dat toch allemaal?! Fulltime werken, élke dag bloggen én promoveren. Wauw, thumbs up hoor!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:50

Zo dat is lang! En die temperatuurverschillen… daar hadden wij nu ook last van. Bogotá is veel kouder dan Hongkong namelijk.
Dat er iemand langskomt voelt inderdaad ontzettend goed! Heel bijzonder dat mensen dat doen zo een grote reis maken.
Ik heb best veel te doen ja, gaat ook allemaal niet zo snel hahaha. Ik blog niet elke dag hoor, 3 keer per week. Meer is echt niet vol te houden! 😀 Dankjewel voor je lieve woorden!

Reply
Sofie 9 september 2016 - 06:35

De reden waarom ik nog nooit verre reizen gemaakt heb, de jetlag. Ik ontzie mij dat.

Veel succes met de voorbereidingen van jullie huwelijk én met jullie promotie.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:48

Dankjewel! Is ook geen pretje hoor, zo’n jetleg! Het is dat ik heel graag veel van de wereld wil zien 😀

Reply
Galina 9 september 2016 - 05:09

O jee, zelf nog nooit een jetlag gehad, maar wat jij omschrijft lijkt me vreselijk. Hoop dat het heel snel weer wegtrekt. Heb echt zin in je posts over de bruiloft, kan daar echt van genieten ?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:47

Wat heerlijk dat je dat nog nooit gehad hebt! Je mist niets hahaha. Nee is echt niet fijn. Denk dat het wel een weekje of twee gaat duren. Gelukkig was het de moeite waard! Leuk te horen dat je er naar uitkijkt! 😀

Reply
Linda | One Day Trip 9 september 2016 - 04:08

Wat vervelend dat je zoveel last hebt van de jetlag. 13 uur tijdsverschil is ook wel echt heel veel. Hopelijk voel je je snel energieker, want een jetlag is alles behalve fijn.

Heel veel succes met de laatste loodjes van je promotie en de voorbereidingen van de bruiloft. Wat zal het na de bruiloft en je promotie ineens rustig worden. Of heb je alweer nieuwe avonturen op het programma staan? 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:46

Ja 13 uur is echt heel veel. Als je 1 uur herstellen per dag rekent duurt het dus 2 weken voordat je daar overheen bent. Ben benieuwd of dat klopt… Inderdaad als die twee dingen voorbij zijn dan wordt het opeens rustiger! Maar… misschien gaan we 2 maande in Duitsland wonen eind volgend jaar haha, komt dus vast nog wel wat op ons pad 😀

Reply
Nesrin 9 september 2016 - 03:15

Sterkte met de jet lag. Ai ai ai, dit klinkt niet goed. Flink bijtanken dit weekend.

Je hebt een mooi vooruitzicht en ik kijk uit naar alle Hong Kong verhalen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:44

Dankjewel! Ik heb een heerlijk rustig weekend gehad. Nog steeds een jetlag maar het gaat iets beter gelukkig. 🙂

Reply
Rowan 9 september 2016 - 02:25

Wat fijn dat jullie zo hebben genoten in Hongkong! Ik ben benieuwd naar alle verhalen die nog komen gaan! Super leuk ook dat je ouders en je vriendinnetje jouw kant opkomen! Dat lijkt mij echt genieten! Mooie momenten om naar uit te kijken!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:42

Dankjewel! Ja echt heel spannend allemaal voor mijn bezoek 😀 Hongkong was echt superleuk. Zou ondanks de jetlag toch zo weer terug gaan haha

Reply
kliefje 9 september 2016 - 01:47

Welkom terug op het nest! En sterkte ook. (Mede om die reden ga ik nooit verder dan Spanje, haha! ;))

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:41

Dankjewel! Ja dat is ook best verstandig hahaha. Het is best een aanslag op je lichaam. Echt knap hoe mensen die voor hun werk zoveel reizen dat volhouden.

Reply
Jennifer 9 september 2016 - 01:34

Vervelend van je jetlag joh! Maar heel veel dat je ouders en vriendin langskomen. Lijkt me heel bijzonder, vooral voor je vriendin (als het haar eerste keer in Colombia is?) om haar alles te laten zien en zo. Succes met je promotie!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:40

Dankjewel! Ja echt heel leuk! Het is voor haar inderdaad de eerste keer, ook de eerste keer in zo een land dus dat wordt even spannend!

Reply
Samaja 9 september 2016 - 00:44

Wat leuk dat je bezoek krijgt uit Nederland! Ik heb meer last van jetlag als ik naar het oosten vlieg. Ik probeer gewoon zo snel mogelijk aan te passen aan het dagelijkse ritme en dus niet om 16u in mijn bed te kruipen (korte middagdutjes kunnen wel). Hopelijk ben je er snel bovenop!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:39

Ja superleuk! 😀 Naar het oosten heb ik het juist minder. Of tenminste, ik heb het wel maar het is minder hinderlijk. Naar Nederland bijvoorbeeld slaap ik gewoon veel later en word ik later wakker, maar heb ik overdag nergens last van. Het zal er ook wel aan liggen hoe laat je op je bestemming aankomt denk ik.. Dankjewel!

Reply
sunny mama 9 september 2016 - 00:32

Ik kan het me zo goed voorstellen hoe je zit aan te hikken tegen die laatste artikelen voor je phd met al die andere leuke afleidingen om je heen. Maar zo’n dubbelpromotie, dat lijkt mij ongelooflijk gaaf! Dat op zich moet toch ook een klein beetje een stok achter de deur zijn…?

Sterkte met de jet lag!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:37

Dankjewel! Ja klopt, en ik wil het ook echt af hebben. Punt is ook dat ik er een beetje uit ben, uit het onderwerp enzo. Dat maakt het lastiger.

Reply
Eva 9 september 2016 - 00:06

Oh brr jetlags.. Hopelijk ben je er snel vanaf! En wat ontzettend leuk dat je binnenkort weer bezoek uit Nederland krijgt!

Succes met de laatste loodjes voor je promotie!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:37

Dankjewel! Ik kijk echt uit naar al het bezoek 😀 De jetlag is er nog steeds, maar de uren verschuiven gelukkig. Gaat de goede kant op 🙂

Reply
Helena 8 september 2016 - 22:14

from my experience; jet lag does get worse with age. I stay away from jet planes and take a cruise instead; much easier on your body.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:36

Haha I love your humor 😀 I agree by the way. 10 years ago I did not have so much problems with this…

Reply
Floortje 8 september 2016 - 22:08

Sterkte wijffie! Ik hoop dat je je gauw beter voelt want zo’n jetlag is gewoon verschrikkelijk! Succes met schrijven, je kunt het en volgens mij weet je zelf het allerbeste wat er moet gebeuren en hoe dat t beste kan… Een dikke knuf enne slaap lekker!

Reply
Floortje 8 september 2016 - 22:09

En wat een super leuke foto van jou en van jullie samen!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:34

Dankjewel Floortje! Ik merk nu dat de tijd waarop ik me echt uitgeput voel steeds een beetje verschuift naar later op de dag. Gelukkig 🙂 Dankjewel voor je lieve woorden!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!