Home Het dagelijkse leven Let’s get active!
Fitness

Let’s get active!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Mijn eerste baan in Colombia betekent niet alleen het uitvoeren van ont-zet-tend leuk werk, maar ook: salaris! Niet dat ik miljoenen verdien (of nou ja: in pesos wel), maar genoeg om van rond te komen. En dat niet alleen, want na zes maanden werkloos ‘zakgeld’ van vriendlief ontvangen, is het ook gewoon heel erg fijn om weer onafhankelijk te zijn. En dan wordt dus mijn eerste salaris op mijn gloednieuwe Colombiaanse bankrekening gestort. En vervolgens het tweede salaris (dat nu al zeven dagen te laat is trouwens). En sta ik te popelen om een klein deeltje van dat salaris uit te gaan geven aan iets wat ik al heel lang héél graag weer wil doen.

Naar de sportschool! Sinds ik werk heb ik nog maar weinig tijd om te gaan hardlopen, aangezien het vroeg donker wordt en het park vroeg dicht is. Dus mis ik nu de beweging en actieve levensstijl waar ik juist zo van houd. Want sporten maakt me fitter, gezonder en het fungeert ook nog eens als perfecte uitlaatklep én als leuke tijdbesteding. En misschien wordt de weegschaal dan ook weer wat liever.

Dus ging ik afgelopen vrijdag samen met vriendlief naar de sportschool om onze coupons voor zeven dagen gratis sporten bij Bodytech te gaan activeren. Het was even een uitgevogel naar welke Bodytech we zouden gaan aangezien er maar liefst 22 in de stad zijn met elk een andere prijsklasse. Uiteindelijk kiezen we voor de dichtstbijzijnde die ook nog eens te betalen is.

Meteen bij binnenkomst registreren we ons en kunnen we vervolgens alleen nog de sportschool in- én uit met het nummer van onze ID-kaarten in combinatie met een vingerafdruk. Ik kijk wat rond en verbaas me erover dat iedereen hier gewoon in en uit loopt met dezelfde schoenen. Blijkbaar kun je hier dus gewoon sporten met buitenschoenen. Ik dacht toch dat dit in Nederland zo’n beetje ten strengste verboden was. Vriendlief staart me aan alsof ik gek ben. Hoezo onhygiënisch? Ik begin meteen te twijfelen… hoe kan ik me dit niet meer goed herinneren? Een handdoek is wel verplicht maar werkelijk niemand behalve wij heeft een handdoek bij zich. Velen hebben gewoon hun mobiele telefoon of complete tassen in de sportzalen naast zich staan. Dat dan weer wel.

De sportschool bestaat uit maar liefst 6 verdiepingen. Wij beginnen op de begane grond waar we ons kunnen richten op cardiotraining. Door één van de trainers worden we op een heel fijne loopband gezet om een halfuur te hardlopen. Vervolgens gaan we een verdieping hoger, waar een soort van personal training wordt gegeven. We kijken wat rond en lopen meteen weer verder omhoog. Hier vinden we de krachttraining. Op elke verdieping lopen een stuk of twee trainers rond, waarvan er één ons aan het werk komt zetten. Terwijl ik me met gewichten in het zweet werk kijk ik naar de grote tv, waar de vele reclamespots gericht op plastische chirurgie me precies leren bij welke chirurg ik moet zijn om mijn vet weg te laten zuigen of mijn voorhoofd strak te laten trekken. Nu heb ik liever een strak lichaam op de natuurlijke manier, dus op naar het volgende apparaat.

Terwijl ik even rust neem kijk ik zo eens de best luxe zaal rond. Ik zie alleen maar strakke mensen die proberen nog strakker te worden. Gehuld in mooie kleding en dure schoenen. Ondanks dat dit zeker niet de duurste vestiging van Bodytech is, is het toch alleen weggelegd voor de hogere klasse. De klasse die op zich al gezonder leeft én geld heeft om dit te kunnen betalen. Waar sporten de mensen die het niet zo breed hebben? Of de mensen die juist breder zijn, want die zie ik hier ook niet. Om de grote sociaal-economische-klasse-verschillen die hier heersen nog maar eens te benadrukken.

Nog een verdieping hoger worden groepslessen gegeven. Maar voor nu, na anderhalf uur sporten, laten we het erbij en lopen we weer vier verdiepingen naar beneden waar we op matjes onze niet al te strakke buikspieren trainen en we als afsluiting een stretchsessie van een kwartier doen. Hiermee ontspannen we alvorens we ons nog dieper in de kelder begeven: de kleedruimtes.

Er is een aparte kleedruimte voor mannen en vrouwen, maar de sauna is wel gedeeld. Overigens gaat men hier alleen in de sauna en stoombad met badkleding aan. Mijn spullen haal ik uit een kluisje, die dicht gaat met een eigen meegebracht slotje. En als ik wil douchen is dat niet zoals ik gewend was in mijn nakie met alle andere vrouwen en maar vier douches, maar gewoon in een privé douchehokje. Best fijn.

De eerste dag sporten zit erop. En wat wás het heerlijk en gewoon superleuk! Ook vriendlief is helemaal enthousiast. Daarom besluiten we zaterdag weer twee uur te gaan sporten. En zondag nog een keer… Een sportief lang weekend dus. Na de gratis zeven dagen gaan we een abonnement voor drie maanden afsluiten. Ik hoop dat we vaak samen kunnen gaan trainen, want dat blijkt heel gezonde én gezellige quality-time. Ik heb nu alweer zin in de volgende keer. Let’s get active!


Lees meer!

35 reacties

Zef 16 augustus 2015 - 14:08

Leuk te lezen en herkenbaar. Tenminste de behoefte om te bewegen. Ik ga ook weer eens beginnen na een paar maanden schandalig weinig bewogen te hebben.

Reply
Sabine 16 augustus 2015 - 15:39

Dankjewel! Voor velen herkenbaar denk ik. Is ook best lastig om die stap te zetten, maar als je er eenmaal in zit wordt het gewoon weer onderdeel van het dagelijkse leven 🙂

Reply
Stéphanie 15 augustus 2015 - 07:32

Dat is echt super leuk dat er zo’n heel fitnessgebouw is! Dan heb je ook lekker iets te doen na je werk waar je energie van krijgt. Echt tof daar denk ik!

Liefs

Reply
Sabine 15 augustus 2015 - 10:13

Ja ik ben er ook heel blij mee 😀 Sporten geeft zoveel energie en tegelijkertijd ook ontspanning… Heel fijn! 🙂

Reply
Bart Steenbergen 13 augustus 2015 - 19:41

Hey superleuk om te lezen! Toen ik me aanmelden bij de sportschool hier in Uruguay hadden we problemen met mij te registreren – want het Nederlandse paspoort heeft cijfers en letters in tegenstelling tor Uruguay – alleen nummers. Resultaat – ik heb iemands identiteit geleend :D. Wanneer ik een keer in de buurt ben van Bogota – laat ik het weten. altijd leuk om Nederlanders te ontmoeten! Un beso.

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 05:20

Bedankt! Haha dat is ook een manier! Ik heb een Colombiaanse id-kaart anders zou ik hetzelfde probleem hebben denk Ik 🙂 heb jij geen Uruguayaanse id-kaart nodig? Hoe lang woon je daar? Voor werk? Leuk om te meeten als je weer hier bent! Hier wonen wel wat Nederlanders, maar ken er maar een paar 🙂

Reply
biancakramer91 12 augustus 2015 - 03:15

Leuk om zo mee te lezen! Is het ook niet te warm om te sporten buiten? =D

Reply
Sabine 12 augustus 2015 - 07:47

Bedankt voor je bericht! Het zal je verbazen maar door de hoge ligging van Bogotá is het hier niet echt warm. Sterker nog, in de ochtend en avond is het soms gewoon ijskoud. Toen ik nog buiten ging joggen ging ik wel altijd in de ochtend, want om een uur of 2 in de middag is het wel warmer, maar boven de 20 graden komt het zelden uit 🙂 Gister ging ik weer sporten en volgens mij hebben ze niet eens airco in de sportschool haha

Reply
Elise 11 augustus 2015 - 16:53

Leuk om te volgen, het niet-nederlandse leven! Sporten, ik wil het graag gaan doen maar het zit er nog niet even in met de ongemakken. Gekukkig ben ik slank van mezelf dus zou het puur om de killerbody gaan, die ik trouwens wel echt wil. Dat je sporten zo leuk vind, vind ik toch bijzonder om te lezen. Ik heb er nooit wat aan gevonden haha. Goede motivatie om dit te lezen, wie weet ga ik het wel eens leuk vinden!

Reply
Sabine 12 augustus 2015 - 07:43

😀 Ja ik vind sporten altijd al heel leuk! Maar ik kies ook wel alleen dingen die ik echt wil doen. Als het moet wil ik het ook niet hahaha. Ik ben ook slank van mezerf, maar iets trakker kan altijd en het is ook gewoon supergezond. Want met dat vette eten hier ben ik wel ietsje aangekomen haha 🙂 Misschien heb je meer motivatie als je met iemand gaat? In NL ging ik altijd alleen en ik merk nu al dat het eigenlijk veel fijner is met mijn vriend 😀

Reply
Esther de Vries 11 augustus 2015 - 15:23

Sabine de armere mensen gaan in de parken sporten, daar zijn ook hele fitness afdelingen maar dan in “hooligan proof” versie geinstalleerd, als je ´s ochtends langs die parken rijdt zie je heel veel mensen op zo´n crosstrainer of buikspieren apparaat, bicepsen trainen, etc….

Reply
Rob Alberts 12 augustus 2015 - 00:50

Steeds meer zie ik inderdaad krachthonken bij mij in de buurt komen.
De courts van Cruijjff en Kraijcek komen er ook steeds meer.
De buitenlucht spreekt mij ook meer aan dat binnen te bewegen.

Groet uit de Bijlmermeer,

Reply
Sabine 12 augustus 2015 - 07:45

🙂 Ik vind buiten trainen ook superfijn. Alleen hier is het niet op alle uren van de dag even veilig en die luchtvervuiling is soms ook wel heftig helaas. En eigenlijk vind ik de sportschool ook wel superleuk 😀

Reply
Sabine 12 augustus 2015 - 05:43

Oh ja dat heb ik ook gedaan in Parque del Country! Maar in het noorden zijn dan ook geen arme mensen. Misschien in het zuiden wel 🙂

Reply
Billy 11 augustus 2015 - 12:51

dat binnen sporten zegt me eigenlijk niks.
Maar om de donkere maanden door te komen, en de zorgvuldig opgebouwde conditie niet verloren te laten gaan, zou het wel een oplossing zijn om ook ’s die sportschool/fitness op te zoeken tussen september en februari… 😉

Reply
Sabine 12 augustus 2015 - 05:42

Ja het kan best een fijne oplossing zijn. Ik vind het helemaal niet erg om binnen te sporten, maar houd ook erg van buiten bezig zijn. Ik weet niet of het hier wel veilig genoeg zou zijn in de avond als ook het park nog dicht is. Daarom sportschool en goede oplossing 🙂

Reply
wiebie74 11 augustus 2015 - 12:17

Fijn joh dat je nu weer lekker je eigen geld verdiend! En ja, sportschool… ik moet er ook nodig weer eens naar toe maar na de vakantie kan ik me er maar niet toe zetten. In hokjes douchen is bij ons gelukkig ook normaal, met wildvreemden douchen is echt niet mijn ding…

Reply
Sabine 12 augustus 2015 - 05:40

Wat fijn dat er bij jullie ook hokjes zijn! Heb ik dus nooit gezien in NL alleen op de camping. Het is best lastig om vol te houden dat sporten. Misschien met een vriendin of je vriend?

Reply
wiebie74 12 augustus 2015 - 06:24

Vriendlief vindt het niks en ik moet zeggen dat samen sporten ook niet hoeft van mij hoor. Met een vriendin zou prima kunnen maar mijn vriendinnen wonen allemaal verder weg…

Reply
Sabine 12 augustus 2015 - 07:48

Oh dat is jammer. Dan moet je inderdaad jezelf motiveren. Een sport zoeken die je heel leuk vind. Zumba bijvoorbeeld haha. Nog nooit gedaan maar ik hoor er allemaal heel enthousiaste verhalen over 🙂

Reply
Mrs. Brubeck 11 augustus 2015 - 02:42

Na altijd beweerd te hebben ik niet kon lopen, elk excuus was goed, verschillende sporten uitgeprobeerd… En nu eindelijk op schema en aan de 5km met start to run, het werkt verslavend en ik voel me veel fitter… Samen met B geeft extra boost 🙂

Reply
Sabine 12 augustus 2015 - 05:38

Wat goed om te horen! Ik vind het ook superleuk met mijn vriend samen. Al zal ik ook vaak alleen gaan. Ja sporten maakt echt fit! 😀

Reply
Els 11 augustus 2015 - 01:47

Leuk hoor, weer gezond en gezellig bezig!
Veel plezier met deze tijdsbesteding.
Maar overtollig spek? Dat is mij nooit opgevallen!
Xxx

Reply
Sabine 12 augustus 2015 - 05:37

Wie heeft het over overtollig spek? 😉 wat strakker mag wel hoor, en het is ook belangrijk om op gewicht te blijven natuurlijk. X

Reply
Rob Alberts 11 augustus 2015 - 01:25

Steeds meer zie ik sportscholen met glazen wanden waar je zo naar binnen kijkt.
Ik moet bekennen dat het enige is wat ik soms van de binnenkant van een sportschool zie.
Ja, ik zou actiever moeten worden.
Maar dan toch lever buiten …..

A-sportieve groet,

Reply
Sabine 12 augustus 2015 - 05:36

Haha ja deze sportschool heeft ook van die grote glazen wanden! Ook leuk om naar buiten te kijken 😉 Buiten sporten vind ik zelf ook wel fijn moet ik zeggen. Alleen dan moet het wel veilig genoeg zijn om te gaan waar en wanneer ik wil. Dus hier is de sportschool misschien beter. Geeft ook een steuntje in de rug om te gaan haha 😀

Reply
yvonne 11 augustus 2015 - 01:18

Ik denk dat het per sportschool verschilt. Ik heb nl wel een paar gympen dat ik echt alleen in de sportschool gebruik.( wil ik ook echt niet buiten mee gezien worden) En aparte douches heb je hier gelukkig ook. ( tenminste, ‘mijn sportschool’ heeft ze wel.)
Geen handdoek vind ik toch wel een beetje vies…
Wat was er op de andere 2 verdiepingen te vinden?

Reply
Sabine 12 augustus 2015 - 05:33

Ik heb dus echt nog nooit ergens aparte douches gezien in Nederland, behalve op de camping 🙂 Wel fijn te horen dat ze er wel zijn! Alle verdiepingen staan in het verhaal, maar niet zo duidelijk inderdaad. Hier een samenvatting: -2: kleedruimtes, -1: buikspieren en stretching, 0: cardio, 1: personal training en sportarts, 2: krachttraining, 3: spinning en groepslessen. Op 0 is ook nog een cafetaria trouwens 🙂

Reply
Morgaine 11 augustus 2015 - 00:17

Oh wat fijn is dat toch, en wat meer onafhankelijk zijn en lekker kunnen sporten weer, ik weet hoezeer dat stukje gemist kan worden, heb ik zelfs nu, met beperkt mogen en kunnen trainen, hahahaha

Van die schoenen, ja daar zeg je wat, maar ik persoonlijk heb dat nooit zo begrepen, elk apparaat heeft wel een standaard waar je je voeten op zet, en zo niet dan gewoon op de grond, er zijn weinig mensen die op de grond trainen wel? 😉 En dus… wisten ze het hier nooit, maar ik had geen geld voor 1 paar gympen die alleen voor binnen zijn, dus heb ik er altijd al ook gewoon buiten mee gelopen wanneer echt nodig, hahahaha niemand die het ooit is opgevallen.

Die douches daar, nog zoiets wat ik hier nooit heb begrepen, open bloot met elkaar douchen, er zijn altijd wel momenten ook als vrouw, ook al ben je niet preuts, dat je even wat privacy wilt om wat voor reden dan ook dan met iedereen samen te moeten douchen. Ook hier, ik douchte nooit daar, maar het was dichtbij, dus klom ik mijn fiets op en hop naar huis en daar lekker douchen, waar ik gewoon normaal kon staan ipv rekening te moeten houden met 😉 Oh en je kans op voetschimmel blijft dan ook erg klein, hahaha

X

Reply
Sabine 12 augustus 2015 - 05:29

Ja sporten kan echt heel fijn zijn en je ook gewoon een fijn gevoel geven! Ik heb voor in de sportschool hardloopschoenen, voor de cardiotraining. Op de grond of of apparaten maken die schoenen minder uit inderdaad. Ik heb hier nog niet eens gedoucht Haha. Misschien in het weekend eens proberen. Scheelt ook nog water thuis 😉

Reply
Morgaine 12 augustus 2015 - 07:13

😉

Reply
Thomas Pannenkoek 10 augustus 2015 - 23:52

Je ziet er anders best ‘in shape’ uit, maar wat training kan nooit kwaad. Misschien beginnen met duivensport en langzaam opbouwen tot je een marathon kan lopen…

Reply
Sabine 12 augustus 2015 - 05:26

Haha ja dat klopt, maar sporten is ook gewoon gezonder. En ik zou best iets strakker willen zijn want dat vette eten hier laat de kilo’s er wel sneller aankomen. En op mijn leeftijd gaan die er niet zo snel meer af 😉

Reply
Thomas Pannenkoek 12 augustus 2015 - 12:21

Op ‘uw’ leeftijd.
Oudje 🙂 toch…

Reply
Sabine 12 augustus 2015 - 12:35

😛

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!