Home Bogotá Wat te doen in Bogotá? De leukste 10 bezienswaardigheden!
Bezienswaardigheden in Bogotá

Wat te doen in Bogotá? De leukste 10 bezienswaardigheden!

door Sabine
11,3K views

Bogotá, dat is toch die heel grote hoofdstad van Colombia met acht miljoen inwoners? De derde hoogstgelegen hoofdstad ter wereld? Met alleen maar grijze huizen, luchtvervuiling en criminaliteit? Inderdaad: mijn nieuwe woonplaats staat niet bepaald bekend als hipste stad voor welk verblijf dan ook. Helaas, want eigenlijk is Bogotá een heel toffe stad om te wonen én om te bezoeken. Veel reizigers naar Colombia slaan Bogotá voor het gemak gewoon over of bezoeken de stad alleen voor een paar dagen. En dan blijven ze ook nog alleen in het centrum. Heel jammer. Want stiekem heeft deze grote boze hoofdstad heel veel te bieden. Daarom neem ik jou net als mijn ouders mee op stedentrip door Bogotá!

 

Monserrate: een prachtig uitzicht over de stad

Eén van dé hotspots van Bogotá en bijna letterlijk het hoogste punt van de stad, is de top van de berg Monserrate. Als één van de meest toeristische plekken neem ik ook mijn ouders mee naar deze magische plek voor een spectaculair uitzicht. Als we met een treintje omhoog rijden naar 3100 meter en aankomen bij de witte kerk die overal vanuit de stad te zien is, zijn mijn ouders plots sprakeloos. Want wat ís het mooi, dat uitzicht. Opeens beseffen ze hoe groot Bogotá eigenlijk is. En dat is groot, kan ik je vertellen. En dan te bedenken dat je vanaf hier alleen nog maar een deel van de stad ziet. We genieten van al het moois dat we zien en proberen gebouwen en pleinen te ontdekken waar we zijn geweest. Zodra we uitgekeken zijn lopen we naar één van de prachtig gelegen restaurants op de berg. Hier genieten we van een heerlijke lunch op grote hoogte. Klik hier om meer te lezen over hoe er te komen, openingstijden en prijzen.

 

La Candelaría: het historische stadscentrum

Vlakbij Monserrate, in het zuiden van de stad, bezoeken we La Candelaría: het historische stadscentrum. Dit is precies waar alle toeristen verblijven en na al anderhalve week in Bogotá zien mijn ouders vandaag dan ook de eerste toerist in de stad. Het oude centrum is prachtig met de keien straten, oude kerken en schattige huisjes. Wat een totaal ander gevoel en beleving geeft dan de rest van de stad. We wandelen rond, eten obleas (grote wafels met arequipe, een soort karamelpasta) en rennen door de honderden duiven over het centrale plein: Plaza de Bolívar. Ik kom niet zo vaak in dit oude stukje Bogotá, dus ook ik geniet met volle teugen van deze andere, historische kant. In La Candelaría vind je ook de mooiste en leukste musea: lees daarover hier meer!

Wist je trouwens dat je in La Candelaria ook een heel toffe fietstour kunt doen? Daarbij zie je in 4 a 5 uur heel veel van de stad, zoals de kleurrijkste fruitmarkt, de mooiste graffiti, interessante musea en nog veel meer! Boek ‘m hier!

La Candelaria - BogotáLa Candelaria - BogotáLa Candelaria - BogotáLa Candelaria - BogotáLa Candelaria - BogotáLa Candelaria - Bogotá

 

De Botanische Tuin

In een eerdere blog (De Botanische Tuin: een pareltje in Bogotá) heb ik verteld over de bijzondere botanische tuin midden in de stad. Een plek om uit te rusten en te genieten van al die mooie bloemen en planten. Een heerlijke plek om te bezoeken.

Koffie op z’n Colombiaans

Aangezien mijn ouders graag elke ochtend een kopje koffie drinken, neem ik ze mee naar dé plekken om dat te doen: Oma en Juan Valdez. Deze cafés serveren de beste koffie op de manier zoals jij het wilt. Ook kun je hier koffiebonen of gemalen koffie kopen. En het mooie is: deze koffie-cafés kom je overal in de stad tegen. Niet te missen dus.

 

Usaquén

Heel veel jaren terug was Usaquén een dorpje buiten de stad. Inmiddels is alles dichtgegroeid waardoor dit dorpje nu een wijk in Bogotá is geworden. Een heel leuke wijk waarin je je nog steeds waant in de koloniale tijd met de oude kerk, het bijbehorende plein en de schattige oude huisjes. De wijk is tevens rijk aan vele restaurants waar je heerlijk kunt eten én er is een winkelcentrum te vinden in wat vroeger een boerderij was. Elke zondag verandert het straatbeeld in één grote gezellige markt waar je uren kunt slenteren langs handgemaakt Colombiaans moois en kunt genieten van live muziek en dans. Ook mijn ouders neem ik mee op zondag en die zijn meteen helemaal weg van al deze gezelligheid. Ze vinden het zelfs zo leuk dat ze er elke zondag tijdens hun verblijf in Colombia de hele dag waren te vinden. Een favoriet kan ik wel zeggen. Hoe hier te komen: neem bus 80 of 82 vanuit La Candelaría of elk ander punt op de Septima (carrera 7) en stap uit bij Calle 116. Lees hier alles over wat er te doen is in Usaquén!

 

Het park Simón Bolívar

Zoals in elke grote stad vind je ook in Bogotá een groot park: Simón Bolívar. Een plek om te sporten of gezellig op het gras te picknicken. Maar ook kun je hier kanoën of waterfietsen in het meertje midden in het park. Een fijne groene plek om even de drukte van de stad te ontvluchten.

Parque Simón Bolívar BogotáParque Simón Bolívar BogotáParque Simón Bolívar BogotáParque Simón Bolívar BogotáParque Simón Bolívar BogotáParque Simón Bolívar Bogotá

 

Winkelen

In Bogotá kun je winkelen totdat je erbij neervalt. De stad is rijk aan vele grote winkelcentra zoals je die nog nooit hebt gezien. Elk centrum heeft zijn eigen stijl, wat het ook meteen de moeite waard maakt om er meerdere te bezoeken. Ikzelf kom graag in Centro Comercial Andino en Santafé. De laatste is zo groot dat je er met gemak kunt verdwalen. Ook mijn ouders neem ik mee naar diverse winkelcentra. Met grote ogen lopen ze rond in al die luxe en verbazen zich over het feit dat ook dit gewoon zomaar in Colombia te vinden is. Er schuilt wel een klein gevaar in deze winkelcentra: voor je het weet ben je al je geld kwijt.

Centro Comercial AndinoCentro Comercial AndinoCentro Comercial AndinoCentro Comercial AndinoCentro Comercial AndinoCentro Comercial Andino

 

Museo de ‘El Chicó’

Eén van mijn favoriete musea en park in Bogotá: Museo de ‘El Chicó’. Het museum is gevestigd in een prachtig landhuis uit de achttiende eeuw, omringd door een tuin. Ooit woonde hier de steenrijke mevrouw Mercedes Sierra de Pérez. In het museum maken we een wandeling door het huis en komen we onder andere de waanzinnig mooie eet- en badkamer tegen. Mevrouw Mercedes hield van reizen en daarom zien we ook een uitgebreide collectie souvenirs die zij heeft meegenomen uit de verschillende landen die ze ooit bezocht. Met name kunstwerken en antiek uit de achttiende en negentiende eeuw, waaronder Delfts blauw uit Nederland. De tuinen rondom het huis zijn minstens zo mooi. Leuk is ook de rode Engelse dubbeldekker die is omgebouwd tot het bakkertje Brot. Bestel vooral mijn favoriet: bananen-chocoladetaart! Je bereikt dit museum met bus 80 of 82 vanuit het oude centrum: stap uit bij calle 94. Lees hier alles over het museum!

Museo de 'El Chicó'Museo de 'El Chicó'Museo de 'El Chicó'Museo de 'El Chicó'Museo de 'El Chicó'Museo de 'El Chicó'Museo de 'El Chicó'Museo de 'El Chicó'Museo de 'El Chicó'Museo de 'El Chicó'Museo de 'El Chicó'Museo de 'El Chicó'Museo de 'El Chicó'Museo de 'El Chicó'Museo de 'El Chicó'Museo de 'El Chicó'

 

Naar de kap- en nagelsalon

Mijn ouders wilden dolgraag naar de kapper in Bogotá. Want dat was nodig. Dus heb ik ze meegenomen naar mijn kapper die ze eens flink onder handen heeft genomen. Wassen, uitgebreid en met veel zorg knippen, drogen en stylen. En daarna was ik zelf aan de beurt. Voor slechts €4,- per persoon lopen we hernieuwd de salon weer uit. Lunchen om daarna door te gaan naar de volgende salon, waar we onze nagels laten lakken. Maar voordat er ook maar iets gelakt wordt krijgen we eerst een uitgebreide manicure, inclusief vijlen en scrubben. Als de handjes en nageltjes weer netjes zijn worden er maar liefst vier lagen lak heel precies aangebracht. Met vol enthousiasme kijkt mams naar haar handen en ze is helemaal blij met het resultaat. Wederom voor slechts €3,80 lopen we met een brede glimlach de salon weer uit. Dit is voor herhaling vatbaar.

 

Torre Colpatria

Nadat we al zoveel gezien hebben in Bogotá besluiten we nog éénmaal naar het zuiden te rijden voor nogmaals een spectaculair uitzicht. Dit keer vanaf de 48e verdieping van het tot op heden hoogste gebouw van Colombia: Torre Colpatria. Met een supersnelle lift vliegen we omhoog. Eenmaal buiten komt een waanzinnig uitzicht ons tegemoet. We besluiten langer te blijven om dit uitzicht ook in het donker te kunnen bewonderen. Uiteindelijk stonden we 2,5 uur op 196 meter hoogte naar de stad te staren. In de kou. Maar wat wás dat het waard! Want bij nacht blijkt de stad minstens zo mooi als bij daglicht. Al die lichtjes… Wat is het toch prachtig, Bogotá. Lees hier over de openingstijden en prijzen van Torre Colpatria.

Uitzicht / view Torre Colpatria over BogotáUitzicht / view Torre Colpatria over BogotáUitzicht / view Torre Colpatria over BogotáUitzicht / view Torre Colpatria over BogotáUitzicht / view Torre Colpatria over BogotáUitzicht / view Torre Colpatria over BogotáUitzicht / view Torre Colpatria over BogotáUitzicht / view Torre Colpatria over Bogotá

 

Er is natuurlijk nog veel meer moois en leuks te zien en te doen in deze metropool, zoals andere musea, fietsen over de ciclovía en wandelingen maken vanuit de stad. Probeer vooral een dagje langer in deze miljoenenstad te blijven en ontdek wat maar weinig toeristen ontdekken: het échte Bogotá!


Bogotá ontdekken? Check hier wat er nog meer te doen is, hoe je met de bus reist, uiteten gaan en nog meer leuks!


 

DEEL OF LIKE DIT ARTIKEL:

Dit is ook leuk!

24 reacties

Maxime 15 oktober 2018 - 14:57

Hi Sabine! Ik ben vanaf morgen in Bogota en vroeg me af naar welke kapper je gaat? Wel fijn om van iemand anders te horen of een kapper goed is! Dank voor je berichten, heel leuk om te lezen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2018 - 13:25

Hoi Maxime, ik ging in Bogotá altijd naar een andere kapper, gewoon waar ik in de buurt was. Wel altijd in het noorden… Alles is wel goed, als je maar heel duidelijk aangeeft wat je wilt haha 🙂

Reply
steel warehouse construction 30 april 2018 - 18:06

steel warehouse construction

Get wonderful Steel Buildings that’s available and in stock in addition currently available today only!

Reply
Nathalie 4 februari 2018 - 18:44

Wat een super handige tips voor Bogota! Vraagje; weet je toevallig de naam van die nagelsalon? Ik ben over een paar dagen in Bogota en mijn handen kunnen wel een manicure gebruiken!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 februari 2018 - 18:47

Hoi Nathalie, dankjewel! 🙂 Geen idee meer, het was ergens bij mijn huis in de buurt (en dat is hoogstwaarschijnlijk ver weg van waar jij verblijft) en ik ging altijd naar een andere nagelsalon. Het maakt echt niet veel uit: stap er gewoon eentje binnen en laat je nagels en handen lekker verwennen 😀 Ik ben ik veel verschillenden geweest en ze doen overal ongeveer hetzelfde voor ongeveer dezelfde prijs. Veel plezier!

Reply
Jessica 10 oktober 2017 - 03:18

Hay Sabine!

Wat een fijne blogs.
Ik heb er heel veel aan tijdens mijn reis.
Eind oktober sluit ik af in Bogota en wil ik graag mijn nagels etc laten doen.
Daarnaast zou ik graag een bezoek aan de bioscoop brengen.
Heb jij een tip voor mij welk winkelcentrum daar ideaal voor is?
Verder ben ik niet op zoek naar te veel shopping.

Bedankt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 oktober 2017 - 17:27

Dankjewel Jessica, wat leuk om te horen! Alles over de bioscoop vind je hier: https://www.besabine.com/doen-in-bogota-naar-de-bioscoop/. Mijn favoriete winkelcentra daarvoor zijn Santafé en Andino. De bioscoop in Usaquén schijnt echter ook erg leuk te zijn en is meteen perfect te combineren met een bezoekje aan deze leuke wijk. Leuk dat je je nagels gaat laten doen! Geniet mijn moeder ook elke keer weer van haha 🙂 Veel plezier alvast!! Groetjes, Sabine

Reply
Hedwig 8 maart 2017 - 23:48

Heel fijn dit, voor Mn aanstaande 48 uur Bogota. De berg op met de kabelbaan….. lijkt me top. Bidden voor mooi weer. Maar anders die markt….. of t park ….. heb je ook t adres van die manicure. We love a god mani oedi treatment :-)))

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 14:09

Oh ja het weer is wel een beetje bepalend hier 🙂 Soms zit Monserrate in de wolken, dan heeft het geen zin om naar boven te gaan. Maar ja gaat vast mazzel hebben! Er zit echt overal een manicure 😀 Niet heel veel in La Candelaria trouwens, maar daarbuiten wel. Gewoon gaan lopen en je komt er vanzelf één tegen 😀

Reply
naomiinwonderland 26 mei 2015 - 06:45

Weeral geweldige foto’s. En wat leuk, die tweede koffie plaats (Juan?!) lijkt precies op Starbucks, als in Starbucks-achtig, maar met veel betere koffie veronderstel ik ha

Reply
Sabine 27 mei 2015 - 15:36

Bedankt! Juan Valdez is ook een soort van Colombiaanse Starbucks eigenlijk, dus dat heb je goed gezien! 😉

Reply
Koen Schyvens 25 mei 2015 - 04:25

Alweer heel mooi en Bogota stijgt in mijn persoonlijke lijst van steden / landen die ik ooit nog eens wil bezoeken.

Reply
Sabine 25 mei 2015 - 12:11

Bedankt, dat is heel leuk om te horen!

Reply
Menno en Marianne. 25 mei 2015 - 03:41

Wij hebben weer genoten van je mooie verslag! Je hebt je ouders een onvergetelijke vakantie bezorgd, waarvan ze nog lang kunnen nagenieten.
Nog gezellige dagen met elkaar en groetjes van ons.

Reply
Sabine 25 mei 2015 - 12:10

Bedankt! Ze hebben inderdaad genoten en heel mooie herinneringen opgedaan! Ook groetjes van ons 🙂

Reply
Deborah Hamar 25 mei 2015 - 03:08

Wauw!! Wat zullen je ouders genoten hebben van zo’n vakantie met een prive gids.
Voor jou ook super leuk om dit te kunnen delen met het thuisfront.

Reply
Sabine 25 mei 2015 - 12:08

Haha ja dat vonden ze ook heel leuk! Heerlijk om samen dit alles meegemaakt te hebben. Weten ze eindelijk waar ik nu eigenlijk woon; )

Reply
Thomas Pannenkoek 25 mei 2015 - 02:39

Je ouders zullen niet moeten klagen dat ze niks hebben gezien. Ik krijg er zin in om zelf de reis eens te maken…

Reply
Sabine 25 mei 2015 - 12:07

Dat klopt helemaal: ze hebben écht veel gezien 🙂 De reis zal zeker de moeite waard zijn!

Reply
iliveformydreams.com 25 mei 2015 - 02:18

Wat een fijn verslag weer zeg! Mooie foto’s zitten erbij en heb het artikel met plezier gelezen

Reply
Sabine 25 mei 2015 - 12:03

Bedankt! Dat is een mooi compliment ?

Reply
Morgaine 25 mei 2015 - 01:47

Wat een super verslag weer van meerdere dagen met prachtige foto’s. hier ben je een tijd mee bezig geweest, prachtig en dank je wel voor het delen ervan!

En die kapper en nagels, voor minder dan 10 euro klaar, my gosh… ik liep afgelopen zomer eens hiernaast bij mij thuis de kapperszaak in, ja ik woon er echt naast 😉 En vroeg alleen punten, ik kwam net onder de douche uit, dus wassen hoefde niet, echt alleen punten, zegt ze… wassen is gratis en alleen punten kost 27,50 …… ja… daarom heb ik dat jaartje mijn pony zelf geknipt, hahahaha

Dat landhuis bij jou om de hoek, dat Delfts Blauw te zien, ben geneigd om het naar Tussen Kunst en Kitsch te brengen, zien wat het waard is 😉 De badkamer, prachtig! Waarom doen we dat hier niet, al die kleurtjes!

De stad, wow… Echt super, en gaan we jou nu ooit terugzien in Liefde zonder Grenzen? 😉 Jullie bruiloft? hahaha

PS, ik heb je een mail gestuurd met linkjes erin, als je die niet hebt gehad, denk ik dat iemand het tegen houdt omdat er gewoon een paar linkjes in staan…. voor watermerken dus… ik lees het wel <3

Reply
Sabine 25 mei 2015 - 12:02

Bedankt 😀 Ja de kapper in Nederland is inderdaad belachelijk duur… Daarom ging ik altijd maar twee keer per jaar. Nu kan ik gewoon om de drie maanden ofzo. Heel fijn.
Haha de waarde van het Delfts Blauw.. ik denk dat het wel iets oplevert Haha
Mij ga je niet in Buitenlandse Bruiloft zien hoor 😉 dat is niks voor mij denk Ik. Maar goed je weet het nooit natuurlijk hoe het loopt. Heb je mail ontvangen trouwens! Inmiddels heb je er ook weer eentje terug. X

Reply
Morgaine 25 mei 2015 - 12:07

ik zag het, hahaha neem je tijd verder, hop naar je ouders 😉 <3

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is beveiligd!