Home Bogotá Wat te doen in Bogotá? De leukste 10 bezienswaardigheden!
Bezienswaardigheden in Bogotá

Wat te doen in Bogotá? De leukste 10 bezienswaardigheden!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Bogotá, dat is toch die heel grote hoofdstad van Colombia met acht miljoen inwoners? De derde hoogstgelegen hoofdstad ter wereld? Met alleen maar grijze huizen, luchtvervuiling en criminaliteit? Inderdaad: mijn woonplaats staat niet bepaald bekend als hipste stad voor welk verblijf dan ook. Helaas, want eigenlijk is Bogotá een heel toffe stad om te wonen én om te bezoeken. Veel reizigers naar Colombia slaan Bogotá voor het gemak gewoon over of bezoeken de stad alleen voor een paar dagen. En dan blijven ze ook nog alleen in het centrum. Terwijl er zoveel redenen zijn om langer in Bogotá te blijven. Want stiekem heeft deze grote boze hoofdstad heel veel te bieden. Daarom neem ik je mee op stedentrip door Bogotá!


10 Bezienswaardigheden in Bogotá


1. Monserrate: een prachtig uitzicht over de stad

Eén van dé hotspots van Bogotá en bijna letterlijk het hoogste punt van de stad, is de top van de berg Monserrate. Als één van de meest toeristische plekken neem ik ook mijn ouders mee naar deze magische plek voor een spectaculair uitzicht. Als we met een treintje omhoog rijden naar 3100 meter en aankomen bij de witte kerk die overal vanuit de stad te zien is, zijn mijn ouders plots sprakeloos. Want wat ís het mooi, dat uitzicht.

Opeens beseffen ze hoe groot Bogotá eigenlijk is. En dat is groot, kan ik je vertellen. En dan te bedenken dat je vanaf hier alleen nog maar een deel van de stad ziet. We genieten van al het moois dat we zien en proberen gebouwen en pleinen te ontdekken waar we zijn geweest.

Zodra we uitgekeken zijn lopen we naar één van de prachtig gelegen restaurants op de berg. Hier genieten we van een heerlijke lunch op grote hoogte. Hier lees je alle informatie voor je bezoek aan Monserrate.

 

2. La Candelaría: het historische stadscentrum

Vlakbij Monserrate, in het zuiden van de stad, bezoeken we La Candelaría: het historische stadscentrum. Dit is precies waar de meeste toeristen verblijven. Het oude centrum is prachtig met de keien straten, oude kerken en schattige huisjes. Wat een totaal ander gevoel en beleving geeft dan de rest van de stad.

Wandel door de historische straatjes, eet de beroemde obleas (grote wafels met arequipe, een soort karamelpasta) en ren door de honderden duiven over het centrale plein: Plaza de Bolívar. En vergeet ook Plazoleta Chorro de Quevedo niet. Dit is dé plek om de prachtige street-art in Bogotá te ontdekken.

In La Candelaría vind je ook de mooiste en leukste musea: lees daarover hier meer!

Wist je trouwens dat je in La Candelaria ook een heel toffe fietstour kunt doen? Daarbij zie je in 4 a 5 uur heel veel van de stad, zoals de kleurrijkste fruitmarkt, de mooiste graffiti, interessante musea en nog veel meer! Boek ‘m hier!

En wil je souvenirs shoppen voor thuis? Bezoek dan Pasaje Rivas. Succes gegarandeerd.

 

3. De Botanische Tuin

De Botanische Tuinen zijn een prachtige groene plek om te bezoeken in Bogotá. Sterker nog: dit is mijn favoriete plek in de stad. Voor mij op loopafstand van mijn huis, voor jou met de taxi: maar het is het absoluut waard. In de Jardín Botánico kun je zo’n 2 a 3 uur wandelen, langs de mooiste bloemen, planten en bomen. Daarnaast is er een binnenverblijf, waar de Amazone en de woestijn is nagebootst. Neem er de tijd voor, want hier wil je echt nooit meer weg. Hier vind je meer informatie over de Jardín Botanico Bogotá.

 

4. Paloquemao: de kleurrijke fruitmarkt in Bogotá

Paloquemao is de bekendste versmarkt van Bogotá. Een explosie van geuren en kleuren, waar je de meest vreemde fruitsoorten vindt en je je ogen uitkijkt. Als je lokale fruitsoorten wilt proeven, dan is dit de plek om dat te doen.

Je vindt Paloquemao hier op de kaart. Het beste is om er je met de taxi af te laten zetten, daar de omgeving van de markt niet de veiligste is.

Openingstijden Paloquemao

  • Maandag t/m vrijdag van 4.30AM tot 4.30PM
  • Zondagen en feestdagen van 5AM tot 2.30PM

 

5. De markt in Usaquén

Heel veel jaren terug was Usaquén een dorpje buiten de stad. Inmiddels is alles dichtgegroeid waardoor dit dorpje nu een wijk in Bogotá is geworden.

Een heel leuke wijk waarin je je nog steeds waant in de koloniale tijd met de oude kerk, het bijbehorende plein en de schattige oude huisjes. De wijk is tevens rijk aan vele restaurants waar je heerlijk kunt eten én er is een winkelcentrum te vinden in wat vroeger een boerderij was.

Elke zondag verandert het straatbeeld in één grote gezellige markt waar je uren kunt slenteren langs handgemaakt Colombiaans moois en kunt genieten van live muziek en dans. Een favoriet voor velen.

Hoe hier te komen: neem de bus 80 of 82 vanuit La Candelaría of elk ander punt op de Septima (carrera 7) en stap uit bij Calle 116. Lees hier alles over wat er te doen is in Usaquén!

 

6. Het park Simón Bolívar

Zoals in elke grote stad vind je ook in Bogotá een groot park: Simón Bolívar. Een plek om te sporten of gezellig op het gras te picknicken. Maar ook kun je hier kanoën of waterfietsen in het meertje midden in het park. Een fijne groene plek om even de drukte van de stad te ontvluchten. Dit park is trouwens goed te combineren met de Botanische Tuinen, daar het vlak naast elkaar is gelegen.

Hier vind je het Parque Simón Bolívar.

Simón Bolívar is perfect te combineren met de andere parken in deze wijk, waar je de mooiste parken van Bogotá vindt. Klik hier voor twee wandelroutes langs de parken in Bogotá.

 

7. Winkelen in Bogotá

In Bogotá kun je winkelen totdat je erbij neervalt. De stad is rijk aan vele grote winkelcentra zoals je die nog nooit hebt gezien. Elk centrum heeft zijn eigen stijl, wat het ook meteen de moeite waard maakt om er meerdere te bezoeken. Ikzelf kom graag in Centro Comercial Andino, Gran Estación en Santafé.

Bogotá is een echte winkelstad. Lees hier alles over shoppen in Bogotá.

 

8. Museo de ‘El Chicó’

Eén van mijn favoriete musea en park in Bogotá: Museo de ‘El Chicó’. Het museum is gevestigd in een prachtig landhuis uit de achttiende eeuw, omringd door een tuin. Ooit woonde hier de steenrijke mevrouw Mercedes Sierra de Pérez.

In het museum maken we een wandeling door het huis en komen we onder andere de waanzinnig mooie eet- en badkamer tegen. Mevrouw Mercedes hield van reizen en daarom zien we ook een uitgebreide collectie souvenirs die zij heeft meegenomen uit de verschillende landen die ze ooit bezocht. Met name kunstwerken en antiek uit de achttiende en negentiende eeuw, waaronder Delfts blauw uit Nederland. De tuinen rondom het huis zijn minstens zo mooi.

Je bereikt dit museum met bus 80 of 82 vanuit het oude centrum: stap uit bij calle 94. Lees hier alles over het museum!

 

9. Je nagels laten lakken in Bogotá

Voor Colombiaanse vrouwen (en mannen ook trouwens) zijn de nagels zeer belangrijk. Veel vrouwen zitten dan ook elk weekend in de nagelsalon voor een nieuw kleurtje.

Je kunt bijna op elke straathoek wel ergens je nagels laten doen. Ikzelf laat regelmatig mijn nagels lakken, ik doe dit bij Super Wow. Ik kies altijd voor semipermanente, dat is gellak en blijft lang zitten. Bij Super Wow betaal je daarvoor 65.000 pesos. Bij kleine nagelsalons en gewone nagellak ben je voor zo’n 15.000 pesos klaar.

 

10. Torre Colpatria

Naast Monserrate is er nog een uitzichtpunt in Bogotá, namelijk Torre Colpatria. Eén van de hoogste gebouwen in de stad, waar je vanaf de 48e verdieping een waanzinnig uitzicht hebt.

Met een supersnelle lift vlieg je omhoog. Het leukste is om eind van de middag te gaan en vanaf de toren de zonsondergang te bekijken. Prachtig alle lichtjes en de ondergaande zon boven Bogotá.

In tegenstelling tot Monserrate, heb je vanaf Torre Colpatria een 360 graden uitzicht. Daarbij komt dat de toren meer in de stad staat en je daardoor verder naar het noorden en het zuiden kunt kijken. Eigenlijk zie je pas vanaf deze toren hoe groot Bogotá écht is.

Je vindt Torre Colpatria hier op de kaart.

Klik hier voor openingstijden en prijzen.

Uitzicht / view Torre Colpatria over BogotáUitzicht / view Torre Colpatria over BogotáUitzicht / view Torre Colpatria over BogotáUitzicht / view Torre Colpatria over BogotáUitzicht / view Torre Colpatria over BogotáUitzicht / view Torre Colpatria over Bogotá

 


En er is nog veel meer te doen in Bogotá. Denk aan:


 


Bogotá is veel leuker dan de meeste reizigers denken. Ga buiten het centrum en ontdek de stad!


 

Lees meer!

24 reacties

Maxime 15 oktober 2018 - 14:57

Hi Sabine! Ik ben vanaf morgen in Bogota en vroeg me af naar welke kapper je gaat? Wel fijn om van iemand anders te horen of een kapper goed is! Dank voor je berichten, heel leuk om te lezen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2018 - 13:25

Hoi Maxime, ik ging in Bogotá altijd naar een andere kapper, gewoon waar ik in de buurt was. Wel altijd in het noorden… Alles is wel goed, als je maar heel duidelijk aangeeft wat je wilt haha 🙂

Reply
steel warehouse construction 30 april 2018 - 18:06

steel warehouse construction

Get wonderful Steel Buildings that’s available and in stock in addition currently available today only!

Reply
Nathalie 4 februari 2018 - 18:44

Wat een super handige tips voor Bogota! Vraagje; weet je toevallig de naam van die nagelsalon? Ik ben over een paar dagen in Bogota en mijn handen kunnen wel een manicure gebruiken!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 februari 2018 - 18:47

Hoi Nathalie, dankjewel! 🙂 Geen idee meer, het was ergens bij mijn huis in de buurt (en dat is hoogstwaarschijnlijk ver weg van waar jij verblijft) en ik ging altijd naar een andere nagelsalon. Het maakt echt niet veel uit: stap er gewoon eentje binnen en laat je nagels en handen lekker verwennen 😀 Ik ben ik veel verschillenden geweest en ze doen overal ongeveer hetzelfde voor ongeveer dezelfde prijs. Veel plezier!

Reply
Jessica 10 oktober 2017 - 03:18

Hay Sabine!

Wat een fijne blogs.
Ik heb er heel veel aan tijdens mijn reis.
Eind oktober sluit ik af in Bogota en wil ik graag mijn nagels etc laten doen.
Daarnaast zou ik graag een bezoek aan de bioscoop brengen.
Heb jij een tip voor mij welk winkelcentrum daar ideaal voor is?
Verder ben ik niet op zoek naar te veel shopping.

Bedankt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 oktober 2017 - 17:27

Dankjewel Jessica, wat leuk om te horen! Alles over de bioscoop vind je hier: https://www.besabine.com/doen-in-bogota-naar-de-bioscoop/. Mijn favoriete winkelcentra daarvoor zijn Santafé en Andino. De bioscoop in Usaquén schijnt echter ook erg leuk te zijn en is meteen perfect te combineren met een bezoekje aan deze leuke wijk. Leuk dat je je nagels gaat laten doen! Geniet mijn moeder ook elke keer weer van haha 🙂 Veel plezier alvast!! Groetjes, Sabine

Reply
Hedwig 8 maart 2017 - 23:48

Heel fijn dit, voor Mn aanstaande 48 uur Bogota. De berg op met de kabelbaan….. lijkt me top. Bidden voor mooi weer. Maar anders die markt….. of t park ….. heb je ook t adres van die manicure. We love a god mani oedi treatment :-)))

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 14:09

Oh ja het weer is wel een beetje bepalend hier 🙂 Soms zit Monserrate in de wolken, dan heeft het geen zin om naar boven te gaan. Maar ja gaat vast mazzel hebben! Er zit echt overal een manicure 😀 Niet heel veel in La Candelaria trouwens, maar daarbuiten wel. Gewoon gaan lopen en je komt er vanzelf één tegen 😀

Reply
naomiinwonderland 26 mei 2015 - 06:45

Weeral geweldige foto’s. En wat leuk, die tweede koffie plaats (Juan?!) lijkt precies op Starbucks, als in Starbucks-achtig, maar met veel betere koffie veronderstel ik ha

Reply
Sabine 27 mei 2015 - 15:36

Bedankt! Juan Valdez is ook een soort van Colombiaanse Starbucks eigenlijk, dus dat heb je goed gezien! 😉

Reply
Koen Schyvens 25 mei 2015 - 04:25

Alweer heel mooi en Bogota stijgt in mijn persoonlijke lijst van steden / landen die ik ooit nog eens wil bezoeken.

Reply
Sabine 25 mei 2015 - 12:11

Bedankt, dat is heel leuk om te horen!

Reply
Menno en Marianne. 25 mei 2015 - 03:41

Wij hebben weer genoten van je mooie verslag! Je hebt je ouders een onvergetelijke vakantie bezorgd, waarvan ze nog lang kunnen nagenieten.
Nog gezellige dagen met elkaar en groetjes van ons.

Reply
Sabine 25 mei 2015 - 12:10

Bedankt! Ze hebben inderdaad genoten en heel mooie herinneringen opgedaan! Ook groetjes van ons 🙂

Reply
Deborah Hamar 25 mei 2015 - 03:08

Wauw!! Wat zullen je ouders genoten hebben van zo’n vakantie met een prive gids.
Voor jou ook super leuk om dit te kunnen delen met het thuisfront.

Reply
Sabine 25 mei 2015 - 12:08

Haha ja dat vonden ze ook heel leuk! Heerlijk om samen dit alles meegemaakt te hebben. Weten ze eindelijk waar ik nu eigenlijk woon; )

Reply
Thomas Pannenkoek 25 mei 2015 - 02:39

Je ouders zullen niet moeten klagen dat ze niks hebben gezien. Ik krijg er zin in om zelf de reis eens te maken…

Reply
Sabine 25 mei 2015 - 12:07

Dat klopt helemaal: ze hebben écht veel gezien 🙂 De reis zal zeker de moeite waard zijn!

Reply
iliveformydreams.com 25 mei 2015 - 02:18

Wat een fijn verslag weer zeg! Mooie foto’s zitten erbij en heb het artikel met plezier gelezen

Reply
Sabine 25 mei 2015 - 12:03

Bedankt! Dat is een mooi compliment ?

Reply
Morgaine 25 mei 2015 - 01:47

Wat een super verslag weer van meerdere dagen met prachtige foto’s. hier ben je een tijd mee bezig geweest, prachtig en dank je wel voor het delen ervan!

En die kapper en nagels, voor minder dan 10 euro klaar, my gosh… ik liep afgelopen zomer eens hiernaast bij mij thuis de kapperszaak in, ja ik woon er echt naast 😉 En vroeg alleen punten, ik kwam net onder de douche uit, dus wassen hoefde niet, echt alleen punten, zegt ze… wassen is gratis en alleen punten kost 27,50 …… ja… daarom heb ik dat jaartje mijn pony zelf geknipt, hahahaha

Dat landhuis bij jou om de hoek, dat Delfts Blauw te zien, ben geneigd om het naar Tussen Kunst en Kitsch te brengen, zien wat het waard is 😉 De badkamer, prachtig! Waarom doen we dat hier niet, al die kleurtjes!

De stad, wow… Echt super, en gaan we jou nu ooit terugzien in Liefde zonder Grenzen? 😉 Jullie bruiloft? hahaha

PS, ik heb je een mail gestuurd met linkjes erin, als je die niet hebt gehad, denk ik dat iemand het tegen houdt omdat er gewoon een paar linkjes in staan…. voor watermerken dus… ik lees het wel <3

Reply
Sabine 25 mei 2015 - 12:02

Bedankt 😀 Ja de kapper in Nederland is inderdaad belachelijk duur… Daarom ging ik altijd maar twee keer per jaar. Nu kan ik gewoon om de drie maanden ofzo. Heel fijn.
Haha de waarde van het Delfts Blauw.. ik denk dat het wel iets oplevert Haha
Mij ga je niet in Buitenlandse Bruiloft zien hoor 😉 dat is niks voor mij denk Ik. Maar goed je weet het nooit natuurlijk hoe het loopt. Heb je mail ontvangen trouwens! Inmiddels heb je er ook weer eentje terug. X

Reply
Morgaine 25 mei 2015 - 12:07

ik zag het, hahaha neem je tijd verder, hop naar je ouders 😉 <3

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!