Home Het dagelijkse leven Persoonlijk: verhuizen, drukte en een korte blogpauze
Wijk in Bogotá - featured

Persoonlijk: verhuizen, drukte en een korte blogpauze

door Sabine
Languages / Talen:
 

Het is bijna zover: we gaan verhuizen! Lees en kijk hier terug waarheen ook alweer precies. Deze week vertrekken we dus. De eerste dozen gaan zelfs woensdag al met Jimmy mee naar de finca. Maar er is nog veel meer waar ik op dit moment mee bezig ben. Een druk maandje kun je wel stellen. Vandaag even een korte update over wat me zoal bezighoudt en over wat je kunt verwachten de komende tijd. Ook heb ik nog een prangende vraag voor jou, helemaal aan het eind van dit artikel. De tekst wordt vandaag bijgestaan door een aantal foto’s van de buurt waarin ik bijna drie jaar heb gewoond, maak je daar ook nog even kennis mee!

Verhuizen naar een Colombiaanse finca

Verhuizen dus. De eerste dozen zijn ingepakt, de koffers zitten al vol met kleding en ik ben langzaam afscheid aan het nemen van ons fijne appartementje. Deze week wordt een drukke, waarin we al onze spullen moeten overbrengen naar de finca. Dat doen we met de auto, maar we hebben ook een grotere wagen nodig voor ons matras, de tafel en stoelen. Jimmy regelt dat, dus ik hoop dat die voor de deur staat komende zaterdag. De eerste tijd zitten we zonder wasmachine en koelkast, maar wat mij betreft komt de wasmachine zo snel mogelijk. Een koelkast is voor ons minder noodzakelijk.

Afspraken, afspraken en nog meer afspraken

Oktober, november en december zitten vol met afspraken en uitjes. Met Colombiaanse vrienden, Nederlandse reizigers, medische afspraken en nog veel meer. Ook heb ik weer een figuranten-job bemachtigd, waar ik vandaag zo een uurtje of vijf mee bezig zal zijn. Daarnaast ben ik vele keren heen en weer gereden naar het ministerie voor mijn visum. En dan ook nog afspraken voor het registreren van mijn bedrijf, al ben ik bang dat dat in oktober niet meer gaat lukken. Dan moet ik natuurlijk ook nog mijn maandelijkse column voor RTV Holland opnemen, en heb ik ook afspraken voor freelance-werk. Ondertussen vinden mijn ouders, broertje en ikzelf het ook leuk om af en toe te skypen. Kortom: ik zit bomvol.

Internet

Zodra we verhuisd zijn is het zaak Internet te regelen. Als het goed is gaat Jimmy daar deze week achteraan, maar je weet inmiddels een beetje hoe dat soort dingen hier in Colombia gaan: het is nog maar de vraag wanneer we precies Internet hebben. En straks kan ik niet meer met mijn laptop naar de OMA (café/restaurant in Colombia) lopen om daar te werken. Met andere woorden: mijn activiteiten op Internet gaan daar vanaf hangen.

 

Dus: een korte blogpauze

En daarom is dit voor oktober even het laatste artikel. Mijn eerste blog zal de terugblik op deze maand zijn, maar of dat op 2 november online komt of een week later, dat kan ik helaas niet zeggen. Het hangt totaal af van of ik wel of geen Internet heb. De blogpauze kan dus 1 week duren, maar ook 2 weken. Ik ben er dus heel snel weer met allemaal leuke nieuwe content!

Nu we het hier toch over hebben: wonen op het platteland in Colombia betekent dat Internet waarschijnlijk met enige regelmaat gaat uitvallen. Bij hevige regenval of harde wind bijvoorbeeld. Mocht dat gebeuren op een blog-dag, dan post ik gewoon een dagje later of een keertje niet.

Ik heb wel Internet op mijn telefoon, dus op mijn Facebook-pagina blijven wél leuke posts, updates en actualiteiten verschijnen!

 

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Na de blogpauze begin ik dus met de terugblik, waarin ik je alles zal vertellen over het figureren bij de videoclip die vandaag wordt opgenomen, hoe het is gelopen met mijn visum, en hoe de verhuizing eruitzag. Ook lees je over hoe de eerste nachten in de finca verliepen (waar ik stiekem best een beetje zenuwachtig voor ben, zeker als Jimmy er niet is). En zoals gewoonlijk: nog veel meer!

De komende maanden zitten vol met allerlei leuks. Zoals gezegd zijn er precies deze maanden vele Nederlandse reizigers die mij schrijven met de vraag om af te afspreken. Hartstikke gezellig. Ook ga ik begin december met een Colombiaans vriendinnetje op reis naar haar geboortedorp, komt mijn schoonmoeder op bezoek, en ga ik van alles ontdekken in Sopó.

Ondertussen werk ik ook nog hard aan mijn eigen bedrijf, waarvan de eerste website bijna klaar is. Ik hoop dat ik deze in november online kan gooien, zodat ik aan de volgende kan gaan beginnen, waarop ik diensten zal aanbieden in zowel Colombia als Nederland, om websites te gaan maken.

 


Tot zover deze update. Ik heb enorm veel zin in de verhuizing. Of beter gezegd: ik kan bijna niet wachten. Ook in alle andere dingen waar ik mee bezig ben trouwens. Eigenlijk zit ik gewoon boordevol energie! 


Nu rest alleen nog een vraag voor jou: ik wil heel graag een katje (ook al is dat lastig met reizen), maar Jimmy vindt het (nu) niet nodig. Nu is er natuurlijk zoveel niet nodig wat we toch willen… Dus de vraag aan jou: hoe denk jij over het hebben van een kat? Waarom is dat fantastisch of juist helemaal niet? Of ben jij meer een honden-mens? (Hij wil ook geen hond trouwens.) Adviezen, meningen en ideeën over het in huis halen van een kat of hond zijn meer dan welkom. Ik ben benieuwd!


 

Lees meer!

67 reacties

Marcella 14 november 2017 - 03:48

Ik ben gek op katten! Ik heb mijn eerste kat 11 jaar geleden in huis genomen, een half jaar later volgde het tweede beestje. Dit jaar heb ik een nieuw setje in huis genomen, een ex straat kat en een kitten. Ik vind het gezellig om altijd een beestje om je heen te hebben. Van honden heb je veel werk, met katten valt dit wel mee. Maar ze zijn wél heel gezellig en knus. Komen lekker bij je liggen, heel tof. Dus ja, ik kan het je zeker aanraden!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 november 2017 - 15:16

Oh jaa die foto’s bij jou zijn altijd zo schattig! Ik merk dat ik honden ook wel leuk vind als ik ze ken, maar katten zijn wat makkelijker te onderhouden en alleen te laten. Misschien zijn er echt katten-types en honden-typen, maar geen idee waar ik zelf bij hoor 😀

Reply
Shamira | Kompas 24 7 november 2017 - 05:12

Wat een leuke plannen weer allemaal! Ik moet weer even bij lezen zo te zien haha! Een kat kan ik trouwens zeker aanbevelen, maar wel op basis van de juiste afwegingen. Wij reizen veel en dan moet er toch goed voor het beestje gezorgd worden. Katten zijn meestal minder stressbestendig dan honden, dus kattenhotels of de kat bij een oppas brengen vinden ze doorgaans niet heel leuk.

Gelukkig past mijn broertje meestal op ons huis en tegelijkertijd op de kat (zoals bijv. tijdens onze wereldreis). Dat is echt super fijn en als het een keertje echt geen optie is, dan brengen we haar naar mijn schoonouders. Het vele reizen is daardoor wel reden voor ons om er niet nog eentje bij te nemen. Eveneens een hond die we stiekem ook heel leuk zouden vinden. Het beperkt je en hoe leuk het ook is, je wil ook niet je huisdier tekort doen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 november 2017 - 11:12

Dankjewel voor je leuke en nuttige reactie! Dat is inderdaad wel een groot puntje, wat we dan met het dier doen als we weg zijn. We hebben geen familie in de buurt en vrienden wonen in Bogotá en wil ik daar ook niet mee belasten. Ik heb zitten denken dat we aan de eigenaar van het landgoed kunnen vragen of het goed is als we een hondje nemen en als wij dan weg zijn we geld geven voor het eten en de jongen die het landgoed verzorgt gewoon tijdelijk een extra hond te eten geeft. Misschien gaat dat uiteindelijk wel gebeuren. Een hond is toch wel handig hier merk ik nu. Gewoon om lekker bezig te zijn en ook voor de veiligheid, en dus waarschijnlijk makkelijker dan een katje.

Reply
Micheline 5 november 2017 - 11:19

Een beetje late reactie maar ik heb een hele tijd geen blogs gevolgd. Zelf hebben we geen huisdieren maar onze dochter heeft 2 honden. Zij kunnen de ganse dag vrij in en uitlopen en hebben een groot terrein ter beschikking. Ze zijn goede waakhonden en ook heel lief voor de kinderen. Het lijkt me wel wat om een hond te nemen maar je zou dan wel goede opvang moeten hebben wanner jullie op reis gaan.
Ik hoop dat jullie verhuis goed verlopen is. Je enthousiasme bruist hier weer van het scherm 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 november 2017 - 11:15

Dankjewel voor je reactie! Dat zou hier ook zijn voor de honden: een heel landgoed haha 😀 En makkelijker in de verzorging ook nog, dat zou eventueel de jongen kunnen doen die nu alle andere honden verzorgt, als wij weg zijn alleen. Dat moeten we eens vragen. Lijkt me heerlijk een huisdier!

Reply
Florentine 4 november 2017 - 13:01

Wat spannend allemaal!!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 november 2017 - 11:16

Jaaa! Het is zoooo gaaf hier, wil nooit meer weg 😛

Reply
Sanne 1 november 2017 - 04:26

Ik heb twee katten en ik kan het je van harte aanraden. Elke ochtend als ik uit bed kom staan ze voor de slaapkamer deur om geknuffeld te worden. Dan smelt ik helemaal weg. Als ik uit mijn werk kom, is hun enthousiaste begroeting priceless. Je krijgt zoveel liefde en gezelligheid van katten, heel bijzonder. Ik moet ook zeggen dat ik me ook een stukje veiliger voel ’s nachts, als mijn vriend er niet is. Ik hoop dat je Jimmy kan overtuigen. Heel veel succes met verhuizen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 november 2017 - 11:17

Ah wat leuk! Dat wil ik ook! 😀

Reply
Malou 1 november 2017 - 03:26

Hoi Sabine,
Wat een leuke blog heb je! Heel leuk je verhalen allemaal te lezen. Je gaat een spannende tijd tegemoet, maar zoals ik terug lees naar een plekje wat jullie ook vele voordelen gaat bieden ? ziet er prachtig uit! Veel succes met de verhuizing en de drukke maanden, en enne… Een katje is geweldig! Gezellig aanwezig, je voelt je nooit alleen en is makkelijk (wij hebben er ook eentje en zijn ook regelmatig lange dagen weg)
Veel succes met alles!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 november 2017 - 11:09

Dankjewel Malou voor je leuke reactie! Dat lijkt me ook zo heerlijk aan een katje, gewoon altijd zo een lief beestje om je heen. Het is heerlijk hier trouwens! 😀

Reply
Jenn 30 oktober 2017 - 15:57

Ik zeg doen! Katten zijn fantastisch 🙂 (ik vind mezelf katten- én hondenmens, vriendlief is helaas allergisch voor katten, anders zouden we wat mij betreft allebei hebben…)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 november 2017 - 11:06

Haha leuk! Ik ben er nog niet uit, een hond lijkt me ook wel wat nu ik hier zit. Zeker ook voor de veiligheid. En katten zijn ook zo schattig!!

Reply
Wanda 26 oktober 2017 - 08:21

Wat een drukke tijd ga je tegemoet joh maar ook een uitdagende tijd waarin ongetwijfeld alles straks weer op zijn plek valt. Natuurlijk hoop ik dat je snel goedwerkend internet hebt zodat je ons weer kunt laten genieten van je leventje daar en mij in ieder geval weer van alles kunt leren over Colombia waar ik steeds nieuwsgieriger naar word!
En ja, kat of hond… wij hebben inmiddels vijftien een kat en dat bevalt ons in ieder geval prima. Ja, ook wij zijn vaak weg maar mijn schoonvader verzorgt haar dan en dat gaat tot nu toe nog prima. In de toekomst geen idee…. een kat is wat dat betreft wel gemakkelijker dan een hond. Wat jullie situatie betreft, gewoon goed bespreken en alleen doen als je er allebei achter staat.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 oktober 2017 - 10:28

Dankjewel voor je lieve reactie! Dit weekend gaan we over en heb er zo een zin in! 😀 Het lijkt me zo heerlijk om een beestje in huis te hebben. Anders dan spinnen en muizen dan he haha 🙂 Daar is een kat ook wel goed voor. Ik ben benieuwd wat het wordt en ik ben het helemaal met je eens dat we er sowieso allebei achter moeten staan!

Reply
Michelle 25 oktober 2017 - 13:40

Heel veel succes met het verhuizen en alles weer een plekje te geven! Ik ben benieuwd naar je komende blogjes. En over het hebben van een kat. Na vele jaren katten te hebben gehad zijn wij er wel achter gekomen dat wij meer honden mensen zijn. Met een kat moet je wel het één en ander afwegen. Hoewel een kat beter alleen kan zijn als een hond, moet er alsnog oppas komen wanneer je een weekendje weg gaat. Kattenvoer, kattenbakkorrels en check-ups, vaccinaties, castratie of sterilisatie kosten allemaal geld en hoewel je soms nog wel eens goedkoop uit kunt zijn weet je natuurlijk van te voren nooit hoe gezond het beestje is en zal zijn. Wij hebben een kat gehad die op latere leeftijd toch wel wat gezondheids problemen ontwikelde waar ze tabletten voor kreeg. Toch een kostenplaatje voor zo’n 30 euro per maand extra. En heel wat ongemakken voor ons ( overgeven, naast de kattenbak de behoefte doen, dement gedrag) allemaal overwegingen zeker omdat een kat toch snel tussen de 15 en 19 jaar kan worden. Succes met beslissen, het is wel erg leuk om een huisdier te hebben 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 oktober 2017 - 10:30

Dankjewel Michelle voor je uitgebreide antwoord! Ik twijfel ook erg tussen een kat en een hond, ook omdat ik er geen ervaring mee heb. Gelukkig zijn er daar honden en kan ik de eerste tijd een beetje oefenen en kijken hoe ik dat vind. Misschien is dat al wel voldoende. Want inderdaad wat je zegt: er komt best veel bij kijken. We moeten er sowieso allebei achter staan vind ik eigenlijk.

Reply
Nesrin 25 oktober 2017 - 07:09

Heel veel succes Sabine! Ik ben dol op katten. Heb er jarenlang een kat gehad, ze overleed in september en heb toen een jaar lang geen huisdieren gehad en dit vond ik toen ook wel prima. Nu heb ik zoals je weet twee broertjes in huis en ze zijn echt zo leuk. Katten zijn lief, eigenwijs en ze geven een mens echt plezier vind ik. Ik hoop dat jullie er een nemen!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 oktober 2017 - 10:32

Dankjewel Nesrin! Jaaa jullie kleintjes zijn zoooo schattig 😀 <3 Ik ga het eerst maar even aankijken hoe het allemaal gaat op de boerderij en hoe het ook met de honden zal zijn. Misschien voelt dat al wel als voldoende. Nu mis ik gewoon iets, maar misschien dat de lieve herdershond dat kan opvullen. Wordt vervolgd in ieder geval 🙂

Reply
Elisa 25 oktober 2017 - 06:00

Hey! Eerst succes met de verhuizing en al je andere activiteiten :-). Dan over de kitten: ik heb er 3 + 1 zwerver die elke dag even langs komt voor wat brokjes en een aai. Ik reis, zoals je weet, best wel regelmatig. Mijn katten weten inmiddels dat ik wel weer terugkom en zolang ze gewoon elke dag wat te eten krijgen, is er niks aan de hand. Je hebt ook van die voerbakken waar je een hele zak voer in kan kiepen en die doen dan het voer automatisch reguleren, maar ik weet niet of je die ook daar kunt kopen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 oktober 2017 - 10:33

Dankjewel!! Wat leuk zoveel katten! 😀 Ik ben er echt nog niet uit. Denk dat ik eerst ga afwachten hoe het loopt. Ook met de honden daar. Zo een systeem heb ik hier nooit gezien maar ook nooit gezocht, dus misschien is het er wel. Colombianen zijn meer hondenmensen maar ze hebben we overal veel voor huisdieren.

Reply
Marjoleine 24 oktober 2017 - 15:11

Heel veel succes met verhuizen! Ik heb zelf 3 katten en het is zó gezellig 🙂 Ik zou me kunnen voorstellen dat mensen in Colombia anders omgaan met huisdieren, of valt dat wel mee?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 oktober 2017 - 10:35

Dankjewel! 🙂 En ja wat gezellig haha 😀 Colombianen zijn echte hondenliefhebbers en ook wel katten, maar meer honden. Ze doen er echt alles mee en voor. Er zijn zelfs spa’s voor honden, en kledingwinkels speciaal voor honden. Net als hondenscholen en hondenhotels. Voor katten is er iets minder, maar ook nog wel heel veel. Dus het is wel anders, maar op de goede manier. Al zijn er ook veel zwerfkatten en honden, maar vooral in de armere buurten.

Reply
Marjoleine 27 oktober 2017 - 03:56

Ah super interessant om te lezen! Gelukkig dat ze goed omgaan met honden en katten 🙂 Ik had er eigenlijk geen idee van.

Reply
Geri 24 oktober 2017 - 10:53

Ik ben een absoluut kattenmens en Salem meer een hondenmens. Ik ben bang voor honden. Mooie combinatie, he? Sinds hij bij mij woont hebben we 2 katten gehad. De eerste was er al toen hij kwam en Salem vond het helemaal niets. De tweede heeft hij zelf tot mijn grote verbazing uitgekozen uit een nestje kittens. Sarah was de oogappel van ons allebei. Misschien kwam het omdat Salem haar zelf uitzocht dat het zo goed ging? Ze is er niet meer en we missen haar erg. Ze was zo leuk. Het grote voordeel van een kat is dat ze een poosje alleen kunnen blijven. Ze hechten zich ook sterk aan het huis.
weg of moeten echt iets regelen. Een poes geeft zoveel gezelligheid. Wat spannend de verhuizing. Heel veel succes. Ook met internet.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 oktober 2017 - 10:37

Dankjewel voor je leuke reactie! Ik ben ook een beetje bang voor honden, maar het gaat de laatste tijd beter nu ik heb kennis gemaakt met de honden op de finca. Ik denk dat ik met de herdershond dikke vriendje word haha 😀 Mijn broertje wilde ook nooit een kat totdat hij dus dat nestje zag en zelf dat katje uitzicht, net als bij jullie haha. Ik ben benieuwd wat het wordt bij ons. We moeten er wel allebei achter staan denk ik.

Reply
Zo simpel is dan geluk 24 oktober 2017 - 04:28

Heel veel succes met verhuizen. Hopelijk verloopt het allemaal soepel!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 oktober 2017 - 10:24

Dankjewel!

Reply
Esther 23 oktober 2017 - 19:52

O wat spannend Sabine! Wij hadden een katje, als kitten heeft die wel aardig huisgehouden maar het was ook heel leuk en de muizenplaag wordt in bedwang gehouden… het zal daar wel echt een boerderij kat worden denk ik, dus hoe vaak hij gezellig bij je voeten komt liggen als je een filmpje kijkt, is nog maar de vraag! Veel succes, en ik ben wel heel benieuwd, misschien komen we binnenkort wel langs om te kijken of er nu wel of geen kat is gekomen! Succes met alles, laat maar weten als er iets is!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 oktober 2017 - 10:24

Dankjewel Esther! De hond daar is ook heel leuk, dus misschien is dat wel voldoende voor nu. En misschien later toch een katje. We hebben al bedacht al het eten in plastic bakken te doen, maar ik denk dat er toch wel muizen gaan komen haha. Leuk als jullie langs komen! 🙂

Reply
Jeanine 23 oktober 2017 - 13:59

Oh wat leuk, weer een figurantenjob! Benieuwd. Pfoe zo te lezen inderdaad bomvol. Spannend zo’n verhuizing. Benieuwd hoe die Finca eruit ziet. Wij zijn hier dol op katten. Echt zo’n lieve gezellige diertjes die ook lekker hun eigen weg kunnen gaan. We hebben trouwens beide gehad. Hond en katten. De hond leeft nog. Katten zijn helaas overleden ( de keerzijde is dat ze eenmaal buiten onder auto’s kunnen komen) tot na je blogpauze en succes met verhuizen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 oktober 2017 - 10:22

Was super leuk de opnamen van de video. Ik bleek de hoofdpersoon te zijn, geen figurant. Was een bijzondere verrassing haha 😛 De finca ziet er zo uit: https://www.besabine.com/bogota-verlaten/. Zaterdag gaan we over en kan echt niet wachten om daar te wonen haha 😀 Dankjewel voor je reactie, ik ga echt nog eens goed nadenken over de katten. Of een hond. Ik vind de herdershond die er al is ook zo leuk en hij mij ook wel geloof ik haha. Dus misschien wordt dat ook wel wat 😀

Reply
Stéphanie 23 oktober 2017 - 13:39

Ik kom weer eens lezen, wat een veranderingen allemaal! Maar heel tof dat jullie in een finca gaan wonen. Wat betreft een kat, het lijkt mij daar de perfecte omgeving voor. Ik heb zelf ook een kat en hij is zo ontzettend lief. Ik kan niet meer zonder. Enige wat je wel nodig hebt is oppas als je op reis gaat. Veel succes met alles de komende tijd!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 oktober 2017 - 10:20

Dankjewel voor je reactie! Dat met reizen is het voornaamste ‘dingetje’. Ook omdat wij geen familie hebben hier waar die naartoe kan of kan oppassen. Misschien zou een hond wel kunnen die dan gewoon op het landgoed kan blijven als wij er even niet zijn.

Reply
Inge 23 oktober 2017 - 13:38

Of ik een katten- of hondenmand ben? Zie: http://schrijfselsvanmij.com/2017/09/12/kattenmens/
Oudste en jongste studeren in Riga en hebben daar een kat, Luna. Zij reist met haar baasjes mee als ze ‘s zomers en ‘s winters naar huis komen. Middelste heeft ook een kat, die gaat ook overal mee naar toe, zelfs op vakantie naar Oostenrijk. Het zijn binnenkatten, en dat gaat prima.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 oktober 2017 - 10:19

Haha leuk, dankjewel! Ik weet eigenlijk niet of ik meer een katten of honden mens ben, omdat ik geen van beiden ooit als huisdier heb gehad. Ik ben wel al dol op Orejas, de hond die er al is. Maar katten vind ik ook zo leuk. Moeilijke keus haha

Reply
yvonne 23 oktober 2017 - 13:23

Ik hou totaal niet van katten en Honden dus ik zeg niet doen. Ik zie echt alleen maar nadelen qua haren, weggaan meubels slopen enz. Snap je gevoel weg maar kijk het eerst even aan? Wie weet heb je inderdaad een goeie klik met een of meerdere van de honden.

En rustig aan, we lezen je wel weer 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 oktober 2017 - 10:14

Haha dankjewel voor je reactie! Is ook wel een beetje mijn zorg moet ik eerlijk zeggen. Ik ga het ook zeker eerst aankijken. Sowieso is er de herdershond die erg lief voor ons is en altijd voor onze deur ligt. Dus misschien kan ik goede vriendjes met hem worden haha 😀

Reply
Paul 23 oktober 2017 - 07:31

Veel succes bij de verhuizing, Sabine! En tot over een paar weken dan.
En voor wat betreft het nemen van een kat: doe het niet. Ik weet het, katten zijn geweldig, eigenwijs, knuffelbaar en leuk. Ze maken ook je meubels kapot, ze laten overal haren achter (dus vaker schoonmaken) en je huis ruikt ineens naar kat als je binnenkomt. Ik heb mijn katten, toen nog tot mijn grote verdriet, moeten wegdoen omdat ik te weinig thuis was…. maar ik vind het achteraf heerlijk om geen huisdieren meer te hebben.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 oktober 2017 - 07:44

Dankjewel Paul! Dat is inderdaad ook een hele goede om te onthouden, die meubels en de haren. Vooral voor die eerste zou ik ook wel een beetje nerveus zijn haha. We gaan het sowieso eerst aankijken op de finca hoe het gaat. Misschien zijn de 7 honden die er al wonen wel genoeg 😛

Reply
Annelies 23 oktober 2017 - 07:29

Een kat, helemaal leuk. Zijn inderdaad zelfstandige beesten en kunnen ook goed muizen en ander ongedierte uit je huis houden, zeker op een finca! Mocht je een kat (3 jaar oud) op proef willen, wij hebben er een voor drie weken te leen in de kerstvakantie. Komt van een boerderij in NL, dus aan het buitenleven gewend! ?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 oktober 2017 - 07:46

Haha dat zou leuk zijn, zet maar op het vliegtuig! 😛 Dat zei ik ook al: wel heel handig voor de muizen 😀 En om gezelschap te houden. Maar ik zou ook wel een beetje zenuwachtig zijn dat ze de meubels niet slopen, zoals Paul zegt. We gaan het eerst maar eens aankijken. Misschien als we de eerste muis zien dat Jimmy er meteen een wil haha 😛

Reply
Paul 23 oktober 2017 - 08:19

Wij hebben in de tuin zojuist ook muizen gezien, maar daarvoor heb ik maar gif aangeschaft. En de kat van de buren loopt soms hier… dus daar heb ik mijn hoop op gevestigd.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 oktober 2017 - 08:25

Haha ja dat zou mooi zijn als die kat ze vangt 😀 Jimmy had het ook al over gif. We gaan sowieso alles in bakken stoppen, maar ben bang dat de muizen toch wel gaan komen haha

Reply
Els 23 oktober 2017 - 07:06

Veel succes met verhuizen!
Kan niet wachten op de eerste foto’s!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 oktober 2017 - 07:48

Dankjewel! Die komen vast heeel snel 😀 x

Reply
Rob 23 oktober 2017 - 04:55

Wij hebben ruim 10 jaar een kat gehad vonden het fantastisch. Maar dat was wel 30 jaar geleden toen we allebei werkten en veel thuis waren. In onze vakanties ging de kat logeren bij mijn broer die zelf ook 2 katten had. Toen het lieve beest uiteindelijk wegens ouderdom stierf, hebben we geen andere kat meer genomen, en in ons huidige leven waarin we maar max 6 maanden thuis zijn en de rest van het jaar oo reis, zou een kat natuurlijk niet meer passen. Maar destijds hebben we er heel veel plezier mee gehad en echt niet veel minpuntjes.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 oktober 2017 - 07:49

Leuk om te horen zeg! Ik zou het ook fijn vinden voor als ik zoveel thuis ben alleen op de finca. Maar inderdaad, als je zoveel van huis bent wordt welk huisdier dan ook wel meer een probleem.

Reply
Lizette 23 oktober 2017 - 03:20

Wat leuk om te lezen, verhuizen naar een finca! Ik had de eerdere blog erover even gemist. Ben tegenwoordig weinig online, sorry. Hmm, ik ben een echte dierenliefhebber en het meest toch wel een kattenlover. Ze zijn zelfstandig, kunnen met weinig aandacht, kunnen best goed langer alleen thuis zijn en zijn toch wel echte gezelschapsdieren die je begroeten als je thuis komt en opzoeken als je verdriet hebt of gewoon gezelligheid wilt. Een hond heeft veel meer aandacht nodig, kan niet goed/lang alleen. Die zou ik namelijk ook nog erbij willen, maar dat past nu minder bij onze leefstijl. Weet wel, katten kunnen wel 18 jaar oud worden, dus als je er aan begint, is het misschien wel goed dat ook in gedachten te houden 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 oktober 2017 - 07:51

Heel begrijpelijk meid, no need to say sorry <3 Leuk om te lezen over de katten! Dat zou ik ook zo fijn vinden. Over een hond denk ik ook, maar dat is nog net een stapje lastiger. En er zijn er al 7 op de finca. We gaan het sowieso eens aankijken hoe het gaat, misschien word ik wel goede vrienden met de honden en is een eigen huisdier helemaal niet meer nodig. Dan hebben we zeg maar wel de lusten maar niet de lasten haha. Wordt vervolgd in ieder geval. En ja dat klopt, die worden heel oud. Dat is ook wel iets om rekening mee te houden inderdaad 🙂

Reply
Koen 23 oktober 2017 - 03:16

Dat is lastig om daar op te antwoorden. Ik vind dat iets heel persoonlijks. Want wat schiet jij er mee op dat ik antwoord: “Geen van beide”? Ik zou zelf eerder een hond nemen maar ook dat doe ik (wij) niet omdat we graag ‘uit huis zijn’ in weekends of vakanties. Succes met de verhuizing (en met visum, internet, eigen bedrijf …)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 oktober 2017 - 07:54

Dankjewel Koen! En ja is ook heel persoonlijk, maar toch helpt me meningen van mensen die er ervaring mee hebben juist enorm, zeker als ik zelf twijfel over iets. Dus dankjewel ook! 😀

Reply
Monita 23 oktober 2017 - 03:06

Wow! Wat een inspiratie en energie! Maar ook erg veel en druk! Lijkt me heel gezellig en goed om de laatste week voor kerst lekker rustig aan te doen en te genieten van je uitzicht bij de finca tijdens je yoga oefeningen ;). Die blogs komen wel weer toch? Even adempauze zodra je verhuizing voorbij is, is ook belangrijk.

Een kat is altijd gezellig en makkelijk…maar of de kat de 7 honden bij de finca zo leuk vindt..?:) Of misschien wordt de kat wel de baas!!:)

Succes met je keuzes! Tot snel! En…zennnnn…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 oktober 2017 - 07:58

Haha ja dat lijkt mij ook een perfect idee!! 😀 Ja die adempauze voelt ook wel even goed moet ik zeggen. Even settelen daar en dan gaan we gewoon weer verder. We moeten inderdaad wel een kat hebben die 7 honden aankan 😛 Ik zat sowieso eigenlijk ook te denken dat als ik goede vriendjes kan worden met de honden, misschien een kat niet meer nodig is. Dan hebben we wel de lusten maar niet de lasten. Wordt zeker vervolgd dus, even kijken hoe het gaat daar alleen midden in het weiland haha 🙂 Tot snel! x

Reply
MyiamC 23 oktober 2017 - 02:30

Wij hebben altijd twee katten gehad. Ik vond het wel gezellig in huis. Mijn zoon die nog thuis woonde zorgde voor hen als wij op vakantie waren, later deed mijn moeder dat. Nadat onze poezen zijn gestorven hebben wij geen andere meer in huis gehaald, want dat wordt echt te moeilijk als je vaak voor langere tijd weg bent. Het is niet zo dat wij ‘dik’ zijn met onze buren en zoon woont te ver om alle dagen even langs te komen. Maar als je iemand hebt die ze eten kan geven, waarom niet?
Succes met de verhuizing, en ik hoop je snel weer te ‘lezen’.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 oktober 2017 - 08:01

Dankjewel voor je reactie! Dat is ook wel een dingetje, dat wij geen familie in de buurt hebben en ook geen buren waarmee we dik zijn om een dagje of langer voor de kat te zorgen. Ik ga het eerst maar eens aankijken of het gevoel blijft op de finca, of dat de honden om ons heen genoeg zijn. Groetjes!

Reply
Annelies visser 23 oktober 2017 - 02:28

Wij hebben twee katten en dat is onwijs gezellig en er zijn systemen te koop waarbij ze voor 2 dagen eten kunnen pakken. Anders heb je écht iemand nodig die ze eten geeft. Tenzij ze hun kostje in de natuur bij elkaar kunnen scharrelen..
Een hond is wat dat betreft nog lastiger, maar lijkt mij wél veilig als je daar zo eenzaam woont….

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 oktober 2017 - 08:02

Ohja dat kan wel handig zijn! Tenminste voor als we een weekend weg zouden zijn. Langer wordt wel lastig inderdaad, dan moet de kat naar een kattenhotel. Maar kost ook weer geld en tijd. Een hond is inderdaad wel veiliger, maar er zijn er al 7 op de finca. Misschien heb ik daar ook wel genoeg aan als ik daar eenmaal woon haha.

Reply
Frits 23 oktober 2017 - 02:14

Beste Sabina,
Op die Finca is een kat erg belangrijk en trouwens een hond ook!!
Dus ik raad beiden aan!
En nog een raad! Praat met de man aan de poort want die zal jullie een goede raad geven en weten waar je deze dieren kan halen?
Groetjes, Frits

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 oktober 2017 - 08:04

Haha ja honden sowieso. Maar er zijn er al 7… dus denk dat dat niet meteen pure noodzaak is om er nog een hond bij te halen. Een kat noodzakelijk weet ik niet hoor. Voor de muizen zijn ook andere oplossingen, al is een kat wellicht wel de meest ‘natuurlijke’. We gaan het zien wat het wordt!

Reply
Rianne 23 oktober 2017 - 01:52

Veel succes met verhuizen! Wat betreft huisdieren, ik heb zelf meer met honden, maar die kan je denk ik moeilijker alleen laten. Katten zijn misschien iets zelfstandiger zolang iemand ze maar eten geeft… Ik snap wel wat je bedoelt hoor, ik zou super graag een hond of zelfs een paard willen hebben (ik ben echt een paardenmens), maar het is lastig met reizen. Ik probeer altijd van andermans dieren te genieten en als het kan ook als ik op vakantie ben 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 oktober 2017 - 08:06

Dankjewel! En goede tip! Ik ga proberen vriendjes te maken met de 7 honden die er al zijn, misschien dat dat dan wel genoeg is. Dan kan een kat altijd nog komen als we er allebei klaar voor zijn. Een hond lijkt me namelijk ook erg leuk en ook veilig, maar net wat je zegt: dat is nóg lastiger. Al is Colombia wel een echt hondenland, zoveel mensen hebben een hond en er is alles voor te krijgen. Er zijn zelfs kledingwinkels speciaal voor honden 😛

Reply
Sylvia - alovelyadventure 23 oktober 2017 - 01:23

Alvast veel verhuisplezier gewenst! Wij hadden twee katten nu nog eentje die al 10 jaar met ons meereist. We willen nog een hondje maar dan moeten we eerst een vaste verblijfplaats hebben. Dus ben team kat en hond sorry!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 oktober 2017 - 08:10

Dankjewel Sylvia! Reist de kat serieus 10 jaar mee? Gewoon met het vliegtuig? Heb je daar toevallig een specifiek artikel over geschreven op je blog? Delen mag hier 🙂 Ik heb wel een beetje rondgekeken en zag dat je voordat je gaat vliegen inentingen moet hebben en soms zelfs meer onderzoek. Ben je weleens de oceaan overgevlogen met de kat? Dat is vaak lastiger volgens mij, ook met een hond. Dit klinkt wel heel interessant trouwens, nergens op Internet is veel te vinden over reizen met je huisdier!

Reply
Margriet 23 oktober 2017 - 00:54

Haha wat een grappige en onverwachte vraag! Ik ben niet opgegroeid met huisdieren, en moest dan ook even wennen toen mijn ex vriend een omgangsregeling met zijn ex had over hun 2 katten. The plusside: ik vond het best gezellig als de katten bij me kwamen liggen knuffelen. The downside: het was echt een beetje het hebben van kinderen: opstaan wanneer zij honger hebben, oppas regelen als je een weekend weg wil, zij bepaalden best wel ons ritme (en kattenvoer is ook niet goedkoop). Dus ik snap Jimmy wel. Nadat het uitging heb ik nooit meer de behoefte gehad een kat te nemen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 oktober 2017 - 08:12

Haha ja he 🙂 Ik ben ook niet opgegroeid met huisdieren, daarom weet ik zelf ook niet zo goed wat te doen. We hadden vroeger wel een cavia en later een wandelende tak, maarja dat is toch anders… 😛 Dankjewel voor je upps en downs! Heel nuttig!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!