Home Over Colombia Hoe gevaarlijk is Colombia echt? De 10 grootste risico’s!
Risico's van reizen door Colombia

Hoe gevaarlijk is Colombia echt? De 10 grootste risico’s!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Als je in Nederland vertelt dat je naar Colombia gaat word je toch op z’n minst aangekeken alsof je zojuist een spin hebt opgegeten. Want even serieus: Colombia, wie gaat dáár nu heen? Ik bedoel, een bezoek aan dit beruchte Zuid-Amerikaanse land betekent toch zeker een kans van 200% om beroofd te worden en alsof dat nog niet genoeg is ben je ook de hele dag bezig met rondkijken of je niet ergens guerrilla’s ziet lopen. En dan de drugs: dat is al helemaal erg natuurlijk. Op elke straathoek kun je het kopen en voor je het weet beland je als verslaafde op de Bogotaanse straat. Is dit lichtelijk overdreven of kun je Colombia gewoon maar beter overslaan? Hoe gevaarlijk is Colombia? Lees hier welke risico’s je écht loopt!

10. Het kleinste risico: beroving en ontvoering in Colombia

Het beste advies bij een bezoek aan Colombia is toch wel: no dar papaya. Oftewel: geef geen papaya. Dit betekent dat je niet te koop moet lopen met wat je hebt en geen onnodig risico moet nemen. Want ja, dat er na de grote verbeteringen van de afgelopen jaren nog steeds probleempjes zijn is natuurlijk wel waar. Net als in elk land loop je ook hier een klein risico op beroving of ontvoering. Blijf dus buiten de guerrillagebieden, laat je dure sieraden thuis en loop op straat niet met je telefoon te wapperen. Hier lees je het actuele reisadvies Colombia. Ga je naar hoofdstad Bogotá? Lees dan deze 10 tips voor een veilig verblijf.

9. Fruitverslaving

Je bent gewaarschuwd: je stapt een willekeurige fruitwinkel of markt binnen, ziet al die felle kleuren en je bent al verkocht. Na een paar dagen ben je volledig verslaafd aan die heerlijke papaya, de zoete mango of die rare granadilla. Met als resultaat zware afkickverschijnselen bij thuiskomst. Ik bedoel maar.

 

8. Mooie-mensen-alert

Echt zó vervelend: land je op Colombiaanse bodem, blijken de mensen hier gewoon supermooi te zijn. Als toverslag bij heldere hemel word je verliefd op een donkere schone. Echt, je zal de eerste niet zijn die dit overkomt. Als je hier als single komt mag je dus wel oppassen. Je familie ziet je tenslotte al aankomen met een Colombiaan(se) partner…

7. Rare eetgewoonten weerstaan

Een iets groter risico is dat je veel mensen zult tegenkomen die je van alles willen aansmeren om kennis te maken met hun voedsel. Van die dingen waar je naar kijkt en denkt: moet ik dat écht nemen? Ik bedoel: wie drinkt er nu chocolademelk met kaas? En nog erger zijn voedingsmiddelen die we liever op straat zien lopen of door de lucht zien vliegen. Gefrituurde mieren bijvoorbeeld. Dé specialiteit in Barichara. En afwijzen is zeer onbeleefd. Dus zet je maar schrap.

6. Gewichtstoename

Meer over eten: je zou het niet verwachten, maar in Colombia kun je fantastisch eten (zélfs vega(n)!). Het is goedkoop, makkelijk en de service is geweldig. Bonen, linzen, rijst, bakbanaan, bladerdeeg-hapjes, kilo’s vlees en heel veel zoetigheid. En Colombianen willen dat je alles proeft. Voor je het weet ben je 3 kilo zwaarder. Ik spreek uit ervaring. En zie dat er maar weer af te krijgen thuis: dat kostte mij zeker vijf weken nadat ik voor het eerst in Colombia kwam. Oppassen geblazen dus.

 

5. Aanpassingsmoeheid

Besluit je leuk vier binnenlandse vluchten te boeken, blijkt dat je gewoon om de paar dagen in een totaal andere cultuur én klimaat terechtkomt. De mensen zien er opeens anders uit, van het Spaans versta je weinig meer en je snapt echt niet hoe het toch kan dat de temperatuur na die 20 minuten vliegen opeens 15 graden is gestegen. Al bij het inpakken krijg je dus als vanzelf knallende koppijn door het bedenken van wat je toch moet meenemen naar een land waar je eigenlijk alles nodig hebt. En als je er dan eenmaal bent kun je je steeds weer gaan aanpassen. Echt doodvermoeiend.

4. Extreme sporten: gevaar voor eigen leven

Enig idee wat je hier allemaal kunt uitvreten wat extreme sports betreft? Raften, paragliden, parapente, klimmen op torenhoge rotsen, vanaf hoge watervallen naar beneden klauteren, bungeedumpen, duiken, ziplinen, bergbeklimmen, surfen. Om maar wat te noemen. Heel leuk en aardig natuurlijk, maar weet je wel hoe gevaarlijk dit allemaal is?

 

3. Cultuurshock in Colombia

Het risico dat je meteen bij aankomst totaal verstelt staat van de ongelooflijke vriendelijkheid, gastvrijheid en behulpzaamheid van de Colombiaanse bevolking is echt waanzinnig groot. Dus: cultuurshock alert! En dan hebben ze ook nog eens ontzettend veel energie en levenslust en maken ze zich werkelijk nergens druk over. Om gek van te worden.

2. Heimwee

De natuur in Colombia, dat is een verhaal apart. Prachtige groene bergen, besneeuwde bergtoppen, witte zandstranden, kolibries, blauwe zeeën, bijzondere koffieplantages en rode woestijnen. Overal waar je kijkt is het zo mooi, dat je ogen er spontaan van pijn gaan doen. Dít was tenslotte niet wat je had verwacht van Colombia! Je raakt helemaal in de ban van al die pracht en praal. Met symptomen zoals neerslachtigheid en heimwee zodra je weer thuis bent tot gevolg.

 

1. Het grootste risico van reizen in Colombia: je wilt niet meer weg

Dan rest er alleen nog het allergrootste risico. Iets dat je hele leven op zijn kop kan zetten. Bedenk dus goed waar je aan begint voordat je een ticket boekt. Echt: mij is het ook overkomen. En ik ken er meer. Het blijkt opeens zo een verrassend land te zijn na al die negatieve berichten. Je wordt meteen verliefd: op de ontzettend lieve en gastvrije mensen, op de veelzijdigheid van het land, de culturen en klimaten, op de mooie natuur en op de energie en levenslust die het land uitstraalt. Colombia, the only risk is wanting to stay. Of op z’n minst wil je zo snel mogelijk weer terug. Dat je het maar weet.

 

Colombia gevaarlijk? Wie durft?


Heb je een Colombia reisroute in je hoofd, maar wil je niet alles alleen regelen? Laat je dan helpen door een local, ontdek de leukste plekken en maak je reis precies zoals jij het wilt! Geef hier je wensen door en regel je reis samen met een local van Local Hero Travel!


* Update: dit artikel verscheen voor het eerst op 16 juni 2016 en is geactualiseerd op 24 september 2020, met nieuwe links en informatie over de veiligheid in Colombia.

** In dit artikel staat een affiliate link. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

127 reacties

Wendy 20 maart 2024 - 07:19

Colombia is echt een van mijn favoriete vakantielanden, lijkt me geweldig om daar te wonen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 maart 2024 - 16:27

Ja is heerlijk om te wonen in Colombia, een heel bijzonder land!

Reply
Koen Duindam 10 september 2022 - 06:23

Goed dat je dit deelt. Zo veel mensen zijn onnodig bang door alle enge verhalen. Maar vergeten dat er wel gewoon miljoenen mensen dagelijks hier leven, wonen en werken. Je moet alleen een beetje gezond verstand gebruiken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 september 2022 - 10:20

Dankjewel Koen, precies!

Reply
Cris 5 januari 2021 - 16:06

Wat een insprirerende blog is dit ik heb het met veel aandacht gelezen. Ik zit wel met een paar vragen ik wil zelf ook naar colombia emigreren een fijne plek lijkt me Cartagena Medellin en Cali.
Wat mij ontzettend tegenhoud is mijn oog aandoening ik heb ritinitispigmentosa een oogaandoening waar bij de kans op blindheid snel toe kan slaan ik zie nu al door een koker mijn gehoor gaat ook al achteruit en ik ben nog maar 41.
Zit in een heel moeilijke situatie maar wil deze droom niet laten gaan ik ben vast beraden niet op te geven ,aangezien je in Sopó, Cundinamarca woont vraag ik mij af of er mensen zijn in colombia die andere mensen helpen met een beperking of mensen die helemaal blind zijn ik weet dat je niet iedereen zo snel kan vertrouwen, ik zou niet helemaal afhankelijk willen zijn van hulp maar alleen als ik dat echt nodig heb om dat ik ook nog last van nachtblindheid heb.
Hoe stel jij jou situatie voor mocht je ziek worden in de toekomst zijn er mensen die je dan kunnen helpen als je dingen niet meer kan en hoe zit het met je paspoort heb jij al afstand gedaan van je nederlandse paspoort of ben je deels nog nederlandse staat burger?

Denk dat netwerken in colombia ook heel erg belangrijk is ,voor een baas zou ik niet meer kunnen werken in colombia maar ik wil wel voormezelf beginnen online marketing op internet daar zie ik wel veel potentie in dan kan ik altijd daar altijd thuis werken.

Heb je overigens voor overige vragen ook een email adress of gaat het via contact samen werken.

mvgt Cris.

Reply
Sam 23 december 2020 - 15:01

Hey Sabine

Leuk artikel, maar helemaal niet wat ik had verwacht (haha)!
Ben je ooit naar Zuid-Afrika geweest? Over dat land wordt ook namelijk gezegd dat het extreem gevaarlijk is, maar ik heb me er nooit onveilig gevoeld. Natuurlijk hou je je wel aan enkele basic regels (niet met je luxe te koop lopen o.a.), maar dan nog…
Denk je dat je dat zou kunnen vergelijken? Ik moet eerlijk zijn dat ik toch een beetje nerveus ben om naar ginds te reizen. Maar ik wil er zó graag heen! Alleen al voor de mooie mensen 😉 !

Groetjes!
Sam

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 30 december 2020 - 15:19

Hoi Sam, dankjewel voor je leuke reactie! 😀 Ik ben nooit in Zuid-Afrika geweest, maar eerlijk gezegd denk ik dat Colombia veiliger is. Of even veilig/gevaarlijk, maar zeker niet gevaarlijker. Hier heb je het geweld zwarten/blanken niet, dat scheelt denk ik een hoop. Houd je aan de veiligheidsadviezen, zeker in de grote steden, en dan komt alles goed. Veel plezier alvast en een gelukkig nieuwjaar!

Reply
Sam 31 december 2020 - 04:19

Bedankt voor je antwoord, Sabine! Dat stelt me wel enigszins gerust 🙂 !
Ik ben al een paar keer naar de Dominicaanse Republiek geweest (en ver weg van Punta Cana, haha) en over dat land wordt ook wel eens gezegd dat het heel gevaarlijk is. Ik voelde me overal behoorlijk veilig zo lang je je inderdaad aan de veiligheidsadviezen houdt.

Fijn nieuwjaar!
Sam

Reply
Evert Bongers 9 november 2020 - 22:20

Hallo Sabine. Wij wonen op Aruba, hebben zo’n beetje overal in Colombia gereisd, meestal per bus, de laatste keer met een huurauto, en hebben voor 4 december een ticket naar Bogota. We zijn van plan om 10 dagen ten noorden van de stad te rijden, naar AirBNB’s te gaan, natuurlijke landmarks te bezoeken, en vooral termales. We lezen nu dat er een Visaplicht voor Nederlandse paspoorthouders geldt of gaat gelden. Wat weet jij hiervan? Graag je advies.

Reply
Sabine 10 november 2020 - 00:08

Hoi Evert, wat een leuke plannen! Er is vandaag inderdaad een bericht naar buiten gekomen dat voor 7 landen beperkingen gaan gelden, waaronder Nederland. Echter, het is nog helemaal niet bevestigd dn op dit moment dus ook niet van kracht. Ook de Nederlandse ambassade is er mee bezig om uit te zoeken hoe het zit. In ieder geval, zodra officieel naar buiten komt dat Nederlanders zonder visum niet meer binnen komen, komt dat direct op mijn Facebook pagina in een update. Laten we hopen dat het niet gaat gebeuren…

Reply
Bart Van Grieken 24 november 2020 - 07:34

Je hebt een overschot van gelijk. Er wonen mooie, lieve mensen. Ik heb er via via een meisje leren kennen en was op slag verliefd. Nu wil ik er naartoe, maar door het hele covid-19 gedoe, weet ik niet hoe ik vanuit België naar Medellin kan reizen. Kan jij me raad geven.?

Reply
Reiskoe 3 november 2020 - 10:08

Leuke blog over Colombia, haha. Ik denk nu krijgen we allerlei gevaarlijke risico’s te lezen! In 2007 tijdens mijn backpack reis door heel Zuid-Amerika heb ik het land wel overgeslagen en ben ik van Ecuador naar Venezuela gevlogen. Nu we met onze dochter regelmatig reizen, staat Colombia zeker op de bucketlist om met vrouw en dochter te bezoeken!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 november 2020 - 18:31

Dankjewel! 😀 Goede reden ook om weer terug te komen naar Zuid-Amerika!

Reply
Intuïtief bloggen | 7 Tips om makkelijker blogs te schrijven door gebruik van je intuïtie - Sabine Boogaard 5 juli 2020 - 18:50

[…] dat ik daar iets mee wilde. Nog dezelfde dag schreef ik in slechts 2 uurtjes dit tegen-artikel: de 10 grootste risico’s van reizen naar Colombia. Tot op heden één van mijn best gelezen blogs op mijn Colombia-blog met bijna 40.000 weergaven. […]

Reply
De waarheid over bloggen voor je bedrijf | 10 dingen die je wilt weten - Sabine Boogaard 21 februari 2019 - 21:19

[…] Deze blog is alweer meer dan 20.000 keer gelezen, heel veel gedeeld en wordt nog steeds maandelijks vele honderden keren gelezen. Dat terwijl ik dit artikel al meer dan twee jaar geleden heb geschreven. Check de titel en inhoud: iets dat aanspreekt voor een specifieke doelgroep. Zo heb ik nog een aantal artikelen op mijn blog die vele duizenden keren zijn gelezen én worden gedeeld. […]

Reply
Robert 2 oktober 2018 - 12:12

Akkoord! De laatste paar jaren ben ik vier keer naar Colombia geweest, telkens naar een ander deel, en telkens vooral naar afgelegen gebieden (vogels kijken enz.). Ik was ook zeer aangenaam verrast te zien hoe vriendelijk de mensen zijn, hoe de voornaamste infrastructuur in goede staat is, en hoe mooi en gevarieerd het land is. Laat ons hope dat dit niet verandert met de nieuwe regering, de influx van Venezolaans vluchtelingen (reeds 750.000?) en de weer opflakkerend coca-productie.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 oktober 2018 - 09:34

Wat leuk zeg dat je het herkent! 😀 Inderdaad hopen dat het niet verandert, maar ik denk eerlijk gezegd dat het niet zo een vaart zal lopen. Misschien wel op kleine schaal, maar niet voor het hele land in één keer. Voor de natuur ben ik wel een beetje bang, want dat heeft de nieuwe regering helaas niet heel hoog op de agenda…

Reply
Stephan 20 februari 2019 - 09:06

Hoi, leuke blog. Ben zelf 2 keer na Colombia geweest,veel rondgereisd, mooi land en vriendelijke mensen. Heb wel de indruk dat verschillende taxistas niet te vertrouwen zijn. In bogota beweerde iemand “officieel” te zyn op de luchthaven en hy reed rond met een geblindeerde Toyota jeep…In cucuta heb ik 5 dagen rondgereisd met een taxista en de laatste dag had ik scopolamine in mn cola(wist dat er iets niet klopte) en toen ik ervan door wou lopen heeft hy me proberen te taseren met een stroomstoot wapen maar ik heb dat kunnen afnemen.
Ik ken een meisje van Bogota , maar hoe zit dat met daar een zaak te starten? Werken daar is het inkomen laag en ik vrees ervoor dat zij hier haar draai niet gaat vinden.
Misschien dat jij enige suggesties hebt, alvast bedankt.

Reply
Dennis 12 januari 2020 - 18:18

Leuk om te lezen! Ik ben bijna 10 jaar getrouwd geweest met een Colombiaan maar ben er nog nooit geweest! Nu ga ik er eindelijk naartoe! Eerst een paar dagen Bogotá, dan Modellin, waar mijn ex ook vandaan komt, en wellicht nog San Andres. Is er nog iets ander wat je aanraadt?

Reply
Robert 12 januari 2020 - 19:00

Zeker de ‘eje cafetero’ – de koffiestreek ten zuiden van Medellín. Mooi landschap en een paar heel mooie stadjes, vooral Salento en Jardín. Infrastructuur en klimaat zijn er ook beter dan in de meeste delen van Colombia.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 januari 2020 - 12:08

Wat leuk Dennis! Colombia is zo mooi. Probeer ook Santander, Eje Cafetero en Boyacá mee te pakken. Barichara bijvoorbeeld is zo ontzettend mooi. En als je de omweg wilt maken is Las Lajas ook fantastisch. Over dit alles staat veel hier op mijn blog. Veel plezier!

Reply
Sherry 25 februari 2018 - 16:42

Leuk artikel meid.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:49

Dankjewel!

Reply
Francisco 20 maart 2018 - 09:37

Sabine, qué me dices de Andrés, en Chia?
Carne de Res, ese sería para mi unos de tantes motivos para volver a Colombia.
Ah, me encantó Sopó, vivir en una granja alli seria uno de mis sueños! Pero dirante una temporada, o compagonarloncon Holanda! Iceal

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 april 2018 - 10:57

Hola Francisco, no conozco Andrés Carne de Res. Si sé dónde queda, pero nunca he ido. Ese sede si es muy popular! Sopó es un lugar excelente para vivir! Me encanta estar acá 😀

Reply
Gino 1 februari 2018 - 09:59

Hola Sabrina,

como te vas.
Leuke website heb je, dacht laat even wat achter ook.

Ik ben zelf ook getrouwd met een Colombiaanse vrouw uit Cali. Ik kom ook al een aantal jaar in Cali voor familiebezoek.
Leuke stad vriendelijke mensen. Lees en hoor inderdaad altijd van veel mensen dat ze wat angstig zijn maar dit is totaal niet nodig.
Het enige is dat men daar een beetje nieuwsgierig is als ze iemand uit Europa tegenkomen. Hier in Nederland is het net zo als in Colombia, hier moet je ook niet alleen met kettingen en horloges en bepaalde houding in een bepaalde wijk rondlopen.

Saludos

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 februari 2018 - 15:48

Dankjewel Gino voor je reactie! De grote steden vind ik niet bijzonder veilig, heb zelf 3 jaar in Bogotá gewoond en kon nooit mijn trouwring om. Ken niemand die nooit beroofd is. In Nederland ken ik niemand die ooit beroofd is haha. In dorpen, zoals Sopó waar ik nu woon, is het veel veiliger en weinig aan de hand. Toen ik op bezoek kwam in Nederland durfde ik mijn telefoon niet eens op straat te gebruiken haha, moest echt wennen aan dat het in NL veel veiliger is. Gelukkig geen reden om Colombia niet te bezoeken: zolang je geen papaya geeft komt het allemaal goed 😀 Zo een fantastisch land! Leuk dat je vrouw uit Cali komt, mooi excuus om op bezoek te komen!! 😀

Reply
Jan-Pieter 16 januari 2018 - 07:43

Hoi Sabine!

Wat een onwijs gaaf blog heb je zeg met veel handige tips!

Wij starten zaterdag met onze zuid Amerika trip waarbij we ergens eind februari vanuit Ecuador backpackend Colombia in willen reizen. Nu hoor je natuurlijk verhalen over gevaar en ook de website van de overheid geeft voor het zuiden van Colombia best wat waarschuwingen. We willen tot ongeveer Bogota / medellin reizen en vragen ons af of je nog specifieke tips hebt voor de regio vanaf de grens Ecuador. Natuurlijk ook waar we rekening mee moeten houden, we lezen bijvoorbeeld dat je het bestr overdag kunt reizen, ook met de bus.

We hebben er enorm veel zin in! Bedankt evt voor je tips.

Groetjes, JP

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2018 - 11:38

Hoi JP, dankjewel voor je complimenten en ik ben blij dat je wat aan mijn website hebt! Ik heb de route vanaf Ecuador zelf niet gedaan en de meningen hierover zijn erg verdeeld. Je kunt het wel doen, maar ga ten minste overdag en let extra goed op je spullen, je hoort vaak dat op die route tassen worden gestolen zonder dat je het doorhebt. Mensen komen dan in de bus die uit zijn op stelen. De veiligheidssituatie in die regio is niet optimaal, maar ook niet zo schokkend dat je er niet heen kunt. Het hangt erg van het moment af en er kan bijvoorbeeld van de ene op de andere dag iets voorvallen. Op dit moment is het er vrij rustig in ieder geval. Luister ook naar de lokale bevolking mochten die adviezen geven. Behalve dus diefstal hebben de meeste reizigers geen last op die route. Veel plezier alvast!! Groetjes, Sabine

Reply
Thomas 11 januari 2018 - 09:26

Hallo,

Wij zouden eventueel 2 weken naar Colombia reizen. Ik weet dat dit niet zo lang is, maar toch :). Welke plekken raad je ons zeker aan (en welke niet)? We zouden deze reis maken in september. Ik lees overal dat het klimaat erg wisselvallig is in Colombia, maar ook dat dit niet de beste reisperiode is?

groetjes Thomas

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 januari 2018 - 11:26

Hoi Thomas, twee weken is prima om wat highlights te zien. Hier vind je 15 reisroutes + links naar de highlights waar je wellicht iets aan hebt: https://www.besabine.com/reisroute-colombia-rondreis/. Mijn tips zouden zijn Bogotá – Salento – Medellín eo – Barichara – Tayrona – Cartagena. Is wel snel reizen in 2 weken, dus Tayrona of Barichara eruit halen als je langzamer wilt reizen. September is heel goed om te reizen. Het klimaat in Colombia is nooit te voorspellen en na het hoogseizoen is dat een heel goede periode. Lees hier alles over het klimaat en beste reistijd: https://www.besabine.com/klimaat-colombia/. Veel plezier!

Reply
Linda | One Day Trip 27 november 2017 - 07:25

Hahah, fantastisch artikel! Toen wij vertelden dat we naar Colombia gaan, reageerde ook niet iedereen even positief. Maar ik kan niet wachten! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 november 2017 - 10:52

Haha dat ken ik 🙂 Maar het is echt een fantastisch land gelukkig!

Reply
Derek 18 juli 2017 - 05:06

Zijn er daar ook niet veel drugsproblemen?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juli 2017 - 11:15

Jazeker, helaas wel. Veel drugsverslaafden en onder jongeren wordt er veel drugs gebruikt in het uitgaan, net als in Nederland overigens 🙂 Ook veel criminaliteit met drugs, dat je beroofd wordt nadat je eerst bent gedrogeerd ofzo. Het schijnt heel makkelijk te koop te zijn, maar heb daar zelf geen ervaring mee 🙂 Overigens kom ik nooit echt in aanraking met de drugsproblemen, in Nederland in Amsterdam had ik altijd veel meer het besef dat er veel drugs wordt gebruikt, dat heb ik hier juist niet. Het enige is dat je in bepaalde wijken mensen openlijk drugs ziet gebruiken.

Reply
Sanne 4 juli 2017 - 13:02

Ik durf! De gevaren die je beschrijft wil ik best nader onderzoeken. 🙂 Behalve nummer 1 natuurlijk! Die absoluut niet. Met gezond verstand kom je een heel eind. Inderdaad geen dure sieraden en ontwijk gevaarlijke gebieden. Het zou stom zijn om het gevaar op te zoeken. Leuk geschreven Sabine!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 juli 2017 - 10:38

Dankjewel Sanne voor je leuke reactie! 🙂

Reply
Nesrin 13 juni 2017 - 16:04

Ahhh wat ontzettend leuk geschreven. Als dit de risico’s zijn tja dan durf ik echt niet naar Colombia te vliegen hoor 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juni 2017 - 16:18

Hahaha dankjewel 😀

Reply
Henk 31 mei 2017 - 13:11

Leuk maar ze zeggen wel dat er ook echt best gevaarlijke dingen zijn in Colombia

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 mei 2017 - 15:54

Ja daarom ook de andere artikelen over veiligheid die je hier vindt 🙂 Gaat met name over bepaalde wijken in de grote steden die niet veilig zijn en hoe je je gedraagt op straat, en enkele gebieden zijn nog niet (helemaal) veilig. Maar gevaarlijk… nee dat is Colombia zeker niet!

Reply
ivonne 28 mei 2017 - 02:50

Wat schrijf je hier toch weer op een mooie manier waarom je Colombia toch echt een keer moet gaan bezoeken. Alleen maar redenen die mij nog meer zin doen krijgen. (Weet niet hoe nummer 8 bij mijn man valt trouwens 😉 Ik blijf je aanbevelen als Colombia expert!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 mei 2017 - 13:15

Dankjewel! Wat lief! xx

Reply
sf 12 november 2016 - 04:46

Leuk verhaal! Ik ben 2 jaar geleden in Colombia geweest en heb enorm genoten. Ik ga zeker terug en denk er ook vaak aan om te emigreren naar dit geweldige land (love this country). De leuke colombianen zijn ook erg prettig. Een beetje spaans heb je wel nodig en ze waarderen het als je het alleen al probeert te spreken. Met een paar drankjes op kunnen ze soms ook een beetje engels.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 november 2016 - 13:47

Dankjewel! Wat leuk dat Colombia je zo goed is bevallen! Wonen in Colombia vind ik ook superleuk, geniet er nog elke dag van 😀 En ja haha, als ze drankjes op hebben gaat Engels een stuk beter 😛

Reply
Mirre 4 november 2016 - 07:17

Wow, ik kan niet wachten om daar (volgend jaar) naartoe te gaan!!! Hoeveel maanden denk je dat ik nodig heb?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 november 2016 - 12:29

Leuk leuk!! Wat zal je een toffe tijd gaan hebben hier 😀 Tja hoeveel maanden… haha. Dat hangt er vanaf wat je wilt zien en doen. In 1 maand kun je alle highlights zien, in 2 maanden kun je alle highlights zien en net even iets langer blijven op elk punt om het te leren kennen + nog wat niet zo bekende bestemmingen bezoeken. Hoeveel maanden hangt dus een beetje af van wat je allemaal wilt doen, maar meer is altijd goed haha 🙂

Reply
Joanne 23 oktober 2016 - 07:15

Wat geweldig om jouw stuk te lezen!
En vooral heerlijk om iets te lezen van iemand die weet waar zij over schrijft..! 😀 En deze risico’s..? Die maken mij dol-enthousiast om zo snel mogelijk het vliegtuig in te stappen!
Ik denk er over om aankomend zomer 5 weken alleen (vrouw, 25 jaar) in Colombia te gaan reizen. Maar de verhalen die ik lees op internet zijn van een vrij hoog thriller-gehalte én nagenoeg nooit geschreven door iemand die zelf in Colombia is geweest. Spaans spreek ik vrijwel niet, maar afgelopen zomer heb ik met mijn zusje door Peru, Bolivia en Chili gereisd en daar hebben we geen last van dit ‘gebrek’ gehad terwijl we bijna niemand tegen zijn gekomen die Engels spreekt.
Ik zou er dus heel graag alleen rondreizen maar vraag me af hoe veilig ik ben ik dit ‘o-zooo-gevaarlijke land’…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 oktober 2016 - 21:54

Hoi Joanne, dankjewel! Haha ja ik houd echt van Colombia, is een geweldig land! En als vrouw alleen is geen enkel probleem hier! Mensen die zelf wel in Colombia zijn geweest kunnen absoluut bevestigen dat het een geweldig land is om doorheen te reizen, ook alleen.Je zult je heel welkom voelen, mensen zijn geïnteresseerd en willen je leren kennen, en je zult vele andere westerse backpackers tegenkomen. En onveilig? Als je je gezonde verstand gebruikt en het niet opzoekt (dus: geen dure dingen bij je dragen, niet naar onveilige gebieden en niet in je eentje door afgelegen straatjes gaan lopen) dan is er niks aan de hand, echt niet. Je zult het geweldig vinden. Zeker doen dus! Als je nog vragen hebt over wat dan ook, mail me gerust!

Reply
Erik 18 september 2016 - 16:58

sabine bedankt het stelt mijn allemaal wat rustiger ik ga over 2 weken naar colombia en ben erg nieuwsgierig .
iedereen is zo negatief als je zegt ik ga naar colombia krijg je een raar gezicht of wat moet je daar dan
ik heb een leuke colombiaanse ontmoet en ga haar verrassen en gaan dan samen colombia verkennen

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 16:44

Hoi Erik, wat ontzettend leuk! Er zijn heel veel Nederlanders hier tegenwoordig, je zult het er geweldig vinden! Leuk dat je gaat reizen, Colombia is een enorm mooi land. Veel plezier met je vriendin en als je vragen hebt stel ze gerust!

Reply
Saskia 25 augustus 2016 - 14:39

Hola! Helemaal gelijk Sabine. Colombia is geweldig!!! Vorig jaar rondgereisd met onze kinderen van toen 5 en 3 jaar. De mooiste reis van ons leven. Volgend jaar gaan we weer. Het land is prachtig, de mensen aardig en behulpzaam. Geen enkele negatieve ervaring gehad (oké ze rijden als gekken…)

En inderdaad als je hier vertelt dat je naar Colombia gaat dan word je raar aangekeken. De mooiste reactie die ik kreeg was van iemand die vroeg: Colombia? Vrijwillig??!

Leuk om te lezen hoe het je daar vergaat. Wij zouden dolgraag een half jaar nr Colombia gaan. Heeft best wat voeten in de aarde

Gr
Saskia

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 05:48

Hoi Saskia, bedankt voor je leuke reactie! 🙂 En wat ontzettend tof dat jullie hier met jullie gezin hebben rondgereisd! Ik moet wel erg lachen om die reactie hahaha 😛 Ja echt heel apart wat mensen soms zeggen haha. Leuk dat jullie terug willen. De risico’s hebben ook grip op jullie gekregen haha 😉 Het is inderdaad behoorlijk lastig om hier een visum te krijgen als je geen band hebt op één of andere manier met het land. Als je werk kunt vinden of een eigen bedrijfje wilt opstarten maken jullie een goede kans! Laat het me vooral weten als je vragen hebt oid! Groetjes, Sabine

Reply
henry 7 oktober 2016 - 14:28

HALLO sabine, ik kom ook naar bogota in dez.., ben daar met oud en nieuw waar moet ik zijn om dat. dan te vieren

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2016 - 14:50

Hoi Henry, leuk dat je naar Bogotá komt! Er is niet superveel te doen in Bogotá, veel families zijn bij elkaar of uit de stad. Maar er zijn wel mogelijkheden. Er zijn 3 bekende feesten, eentje bij La Macarena in iig en nog 2 maar ik weet niet precies waar. Ook is er een gratis concert en volgens mij ook vuurwerk bij Torre Colpatria in het centrum (dat is het heel hoge verlichte gebouw). Stuur me anders even een mail in december, dan zijn er waarschijnlijk ook websites waar op staat wat er gaat gebeuren. Ik heb voor je gekeken maar nu staat alles er nog van 2015 🙂 Er is in ieder geval iets te doen!

Reply
Jeroen 24 augustus 2016 - 07:28

Heel interessante blog!
Wij zijn ondertussen overtuigd, boeken onze tickets en komen in december voor 2 weken naar Colombia!
Bedankt voor de tips!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 05:34

Dankjewel Jeroen! Wat ontzettend leuk dat jullie naar Colombia komen! 😀 Dat zal een geweldige reis worden! Als jullie nog vragen hebben stuur me gerust een mail 🙂

Reply
Lizette 19 juli 2016 - 13:47

Haha, wat leuk geschreven! Ik moet zeggen dat Colombia niet hoog op mijn wensenlijstje staat, vanwege het Veiligheids-vooroordeel. Maf eigenlijk, want steeds als ik jou erover hoor (lees 😉 ) dan trekt het me wel enorm. Tijd voor een reshuffle van mijn wensenlijstje geloof ik!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 juli 2016 - 14:19

Dankjewel! 🙂 Je bent niet de enige denk ik, en begrijpelijk ook! Maar gelukkig is het land de laatste jaren veel veiliger geworden en kun je er nu gewoon doorheen reizen zonder zorgen. Ik ga er zelf ook vaak alleen opuit en heb nooit problemen.

Reply
Natiza 8 juli 2016 - 09:06

Hahaha wat een leuk artikel!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 juli 2016 - 15:12

Dankjewel! 😀

Reply
ivonne 2 juli 2016 - 01:44

Ik moet zeggen dat ik altijd een beetje vrees heb (gehad) voor Colombia, maar als ik jouw verhalen lees en en prachtige foto’s zie wordt dat steeds miner. Je maakt me nieuwsgierig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:37

Dat is een mooi compliment! Dankjewel! Je bent niet de enige met vrees 🙂 Ik denk dat ik er zelf ook niet heel snel was gekomen als ik Jimmy niet had ontmoet, ondanks dat Colombia wel altijd heel hoog op mijn lijstje stond. Inmiddels weet ik dat de vrees onterecht is, maar je moet zo een reis pas maken als je er klaar voor bent en het goed voelt 🙂 Je bent welkom iig!

Reply
Vetexbart 28 juni 2016 - 06:11

Haha, een ontzettend leuk artikel met toffe weetjes. Je kan overal tegenslag hebben en pech hebben, maar dat blijkt dan achteraf vaak aan jezelf te liggen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 juni 2016 - 11:17

Dankjewel! 🙂 Dat klopt best wel eigenlijk…

Reply
Florentine 27 juni 2016 - 16:32

Wat een interessant artikel:-)
Ik vind dat je altijd zulke prachtige foto’s maakt van het land!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 juni 2016 - 11:15

Dankjewel! 😀

Reply
Jessica 27 juni 2016 - 13:18

Hahaha een Jessica-actie :’) Hartstikke leuk geschreven Sab en ik sluit me er helemaal bij aan! Het is een van de leukste en meest diverse landen waar ik tot nu toe ben geweest <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 juni 2016 - 11:12

Haha dankjewel! Er is nog nooit zoveel op een link geklikt als op die Jessica-acties 😛

Reply
Jenny - ikreis.net 27 juni 2016 - 12:44

Een collega van me is bezig met het opzetten van een gueathouse. Ik heb haar beloofd een keer langs te gaan als het af is.

Geen idee echter wanneer dat precies zal zijn 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 juni 2016 - 11:11

Oh wat leuk!! Moet je zeker doen! 😀

Reply
Stéphanie 26 juni 2016 - 09:28

Leuke blog weer Sabine! Ondertussen is het mij al duidelijk dat Colombia een fantastisch mooi land is en naast de nadelen zijn er zoveel positieve punten. De natuur, het lekkere eten, de vriendelijkheid om een paar voorbeelden te noemen. Jammer dat ik mijn vriend nooit zover krijg om er heen te reizen.. en misschien ben ik zelf ook stiekem een beetje bang.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:48

Dankjewel! Je bent niet de enige hoor die het toch nog een beetje eng vindt. Begrijp ik ook. Toen ik mijn vriend nog niet kende wilde ik ook altijd al naar Colombia, maar ik durfde toch niet… nu weet ik dat die angst niet nodig is en dat je hier absoluut prima (zelfs alleen) kunt rondreizen. Wellicht dat jullie toch de stap zetten over een paar jaar, want zeker met die vrede op komst (ongeveer dan) gaat het toerisme straks echt een behoorlijke boost krijgen. Jullie zijn welkom bij ons iig! 😀

Reply
Michelle 26 juni 2016 - 07:18

hihi ik bereidde me al helemaal voor op enge en negatieve dingen! ^^ De natuur en het lekkere fruit zouden mij ook zeker die kant op trekken, maar ik blijf toch maar lekker hier in NL.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:51

Haha ja velen met jou denk ik 😛 Colombia is een geweldig land, maar wel een hele stap de oceaan over natuurlijk. En NL is ook supermooi!

Reply
Natasja 25 juni 2016 - 11:15

Haha, wat een heerlijke lijst! Leuk om vooroordelen over Colombia eens zo aan te pakken 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:41

Dankjewel! 🙂 Haha ja vond ik wel een goed idee haha

Reply
Christy 25 juni 2016 - 06:11

Wat een leuk geschreven stuk! Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook een heel ander artikel verwachtte. Maar het lijkt me wel een heel mooi land!

Groetjes Christy.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:38

Dankjewel! Ja de meeste lezers denk ik haha 🙂 Het is een prachtig land! Zeker eens bezoeken als je de kans krijgt, nu het nog niet extreem toeristisch is. Zeker met die vrede nu zal de toeristenstroom alleen maar gaan toenemen. Groetjes Sabine

Reply
De reisblogs v/d week - #70 - Expedia Blog 24 juni 2016 - 06:12

[…] en overal drugs. Maar klopt dit beeld wel? Hoe gevaarlijk is Colombia nou echt? In een blog zet Sabine de 10 grootste risico’s tijdens een reis in Colombia op een […]

Reply
Maaike 23 juni 2016 - 21:02

Ik heb zeker een paar risico`s gelopen toentertijd, want ben ongetwijfeld aangekomen door al het lekkers bij de Crepes &Waffles, werd enorm verrast door de gastvrijheid en zou zoooo graag nog eens terug willen! Alleen rauwe mango met zout….. dat heb ik nooit gesnapt…?!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:24

Haha ja crepes is heerlijk maar niet heel goed voor de lijn 😛 (al hebben ze ook een heerlijke saladebar trouwens) Ja mango met zout snap ik ook niet en doe ik ook niet aan mee, echt te vies gewoon 😛

Reply
Chicharrero 23 juni 2016 - 20:10

Hehe… klopt! Dat is altijd de reden: als je een Europeaan tegenkomt die hier woont is het omdat zij of (meestal) hij hier een Colombiaan(se) heeft leren kennen. Dat het land hier prachtige natuur heeft, dat zou het grootste aspect zijn dat ik in mijn geboorteland zou missen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:23

Haha ja bijna altijd he 😉 Die natuur en bergen zou ik ook missen. Het klimaat ook wel denk ik, zeker in Bogotá.

Reply
Billy 23 juni 2016 - 12:41

hahaha, die gevaren zou ik wel willen trotseren ook…
Maar m’n vrouw meekrijgen, dat zou een ander paar mouwen zijn!

😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:22

Haha leuk! Ja het is wel leuk om samen te gaan natuurlijk… ze wil ook niet dat je alleen gaat met al die mooie vrouwen hier 😛

Reply
Jaixy 23 juni 2016 - 12:33

Ooit durf ik hoor!
Maar eerst financieel echt gezond worden!
Lijkt mij een super mooi land.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:20

Haha leuk! Het zal je niet teleurstellen denk ik. Even sparen alleen dus nog 🙂

Reply
Roos 23 juni 2016 - 10:25

Fruitverslaving, whahaha. Kaas in je chocolademelk lijkt mij trouwens erg vies. Maar poeh hé, dat jij nog durft te wonen in Colombia met al die gevaren! 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:20

Haha nee joh is hartstikke lekker! Ik ga er nog een keer een recept van bloggen! Ikzelf ben al in een heleboel risico’s gestapt ben ik bang hahaha 😛

Reply
Els 23 juni 2016 - 04:26

Lieve help, wat een rampen!
??xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:19

Ja vreselijk hè? 😉

Reply
Sandra 23 juni 2016 - 03:06

Hahaha, ik had echt een heel ander artikel verwacht! Wat een onwijs leuk blogje dit Sabine, ik vind ‘m top. Fruitverslaving, je wilt er nooit meer weg, extreme sporten, mooie mensen… Klinkt goed! Vind het tof dat jij met je blog op deze manier Colombia in een positief daglicht zet!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:19

Haha ja de meeste mensen denk ik haha 😀 Dankjewel voor je mooie compliment! x

Reply
Peter 22 juni 2016 - 15:25

Ja, ook wij komen weer terug en we zullen ook dan weer genieten van de gezelligheid, het lekkere eten en al het moois dat Colombia te bieden heeft.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:18

Haha ja maar ook voor een andere reden natuurlijk 😛 Al zullen jullie ook deze keer weer gaan genieten van het mooie land!

Reply
Boyan 22 juni 2016 - 15:22

Ik heb de laatse tijd veel berichten van jou gelezen Sabine. Je schrijft leuke stukken !! Ga zo door!! 🙂
Ik ga in juli 7 weken naar Colombia. Door jouw verhalen krijg ik er steeds meer zin in!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:17

Dankjewel voor je leuke reactie! 🙂 En wat leuk dat je binnenkort naar Colombia komt! In 7 weken kun je ook echt heel veel zien! Gaat helemaal geweldig worden! 🙂

Reply
Sas 22 juni 2016 - 13:31

Wat een super leuk geschreven stukje! Heel naar allemaal 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:16

Dankjewel! 😀

Reply
Yvonne 22 juni 2016 - 13:16

Ik kan me voorstellen dat je wel even moest slikken om naar een land met zoveel risico’s te gaan, laat staan er naartoe te verhuizen. Leuk om te lezen Sabine!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:15

Haha dankjewel! Ja was wel even een moeilijke keuze hoor 😉

Reply
Natasja 22 juni 2016 - 12:51

Dat fruit wat een prachtige felle kleuren… En wat een verhaal van Jessica!!! Hahaha. Mooi dat je je daar zo thuis voelt.. Ik zou bijna …

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:15

Haha ja Jessica heeft van alles meegemaakt hier 🙂 Het fruit is heerlijk! Echt niet te vergelijken met wat er in de Nederlandse supermarkten ligt.

Reply
Esther 22 juni 2016 - 11:16

Prachtig tegenwicht tegen dat negatieve stuk waarover je vertelde…en helemaal waar. Toen wij hier trouwden, kwam een vriendin van mij terug in Nederland en ze dacht dat ze een probleem met haar ogen, oren, neus en smaak had…de kleuren en geuren in Nederland ontbraken! Na een dag kwam ze erachter dat de kleuren, geuren en smaken gewoon niet zo aanwezig zijn in Nederland…(gemiddeld dan)….die herrie hier…die mag van mij wel iets minder, maar goed, muziek op volume 100 moet je dan maar voor lief nemen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:14

Ja precies! En ja die herrie mag soms inderdaad wel wat minder. Maar achter dat soort minpuntjes kom je pas als je hier woont haha. Als je alleen op reis bent heb je daar weinig last van denk ik 🙂

Reply
Jennifer 22 juni 2016 - 10:24

Hahahaha ge-wel-dig! Ik hoop je ooit een keer te komen bezoeken 🙂 (met vriend hahaha)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:13

Haha dankjewel! 😀 Je bent welkom!

Reply
wilma 22 juni 2016 - 09:37

Wow, Echt levens gevaarlijk dus….Je moet dus een weegschaal meenemen, je blik op oneindig en verstand op nul, ivm schoonheden m/v, op alles bedacht zijn, iets voor het Colombia virus meenemen(is dat er, vraag je doc even,please). en ja, goeie grutjes. Ik vraag me af: welke van de 10 is nu echt gevaarlijk?? Heb de beste man getrouwd van de wereld, ja sorry hoor voor jou, dus dat punt telt niet. Gewichtstoename heb ik nog echt nooit las van gehad,maar soms kan ander klimaat de gekste dingen doen met je, ……
Wel, I think, I would LOVE your country!!! Je foto’s spreken al zo mooi, laat staan in het echt.
Binnenkort lezen we in de kranten; Grote emigratie naar Colombia!!
Lieve groet!!
Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:12

Haha ja echt! En echt er zijn al zoveel mensen die hier naartoe willen emigreren! En niet eens alleen maar voor de liefde. Ik krijg regelmatig mailtjes van mensen die meer info daarover willen. Gewoon verliefd geworden op het land… dat is denk het grootste risico 🙂

Reply
Nesrin 22 juni 2016 - 07:33

Hahaha nummer 9! Dit zou ik toch heerlijk vinden. Toen ik jouw blog nog niet kende was Shakira het eerste waar ik aan dacht als ik Colombia las of hoorde. Je hebt haar van de troon gestoten!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:11

Haha dat is het ook! Leuk dat je het land nu beter kent dan alleen van Shakira 🙂

Reply
Carla van Vliet 22 juni 2016 - 05:47

Colombia is dus heeeeeel erg gevaarlijk 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:10

😛 Ja echt niet te doen hoor 😉

Reply
Sofie 22 juni 2016 - 05:30

Ik ben toch ook een beetje bang van Zuid- en Middel-Amerikaanse landen, maar het spreekt me ook wel aan. Na jouw stukje valt het inderdaad wel te relativeren. Ik ken nog iemand in Bogota, misschien moeten we die ooit eens bezoeken 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:09

Haha ja die moet je zeker eens bezoeken 😛 Ik snap je angst wel een beetje trouwens: Zuid-Amerika leek mij ook altijd stukken enger dan Azië bijvoorbeeld. Gelukkig valt dat allemaal erg mee en vind je hier juist een prachtige cultuur en natuur!

Reply
Rob Alberts 22 juni 2016 - 02:21

Wat heb jij een leuk, grappig en positief verhaal geschreven!

Zonnige groet,

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:08

Dankjewel! 🙂

Reply
Neelke 22 juni 2016 - 02:21

Prachtig! Wat een heerlijk land is Colombia. Fijn om het zo door jouw ogen te mogen lezen :D.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:08

Danjewel! 🙂 Ja Colombia is een heerlijk land en zoveel moois te zien en te doen!

Reply
Anna 22 juni 2016 - 02:04

Oh god, wat vre-se-lijk om daar een bezoek te brengen ;-). Hihi! Leuk stukje! Man, al het fruit en lekkere eten lijkt me zo fijn. En de cultuur lijkt me ook heerlijk, hadden we dat hier maar wat meer. Staat zeker nog op mijn must-visit lijstje!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:08

Haha ja echt naar gewoon 🙂 Zeker eens gaan reizen hier, je zult het geweldig vinden!

Reply
Gerlinde 22 juni 2016 - 01:27

Wat een superleuk stukje! Maar sowieso gaaf om te lezen over ‘jouw’ land. Klinkt zo geweldig en dubbel en intens, alles wat je daar meemaakt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:07

Dankjewel! 🙂

Reply
Niels 22 juni 2016 - 00:12

Ziet er uit als een prachtig land. Leuke risico’s. Wie wil er nu niet lekker eten, avontuurlijke dingen doen of verliefd worden op een land? Mooie foto’s!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:07

Haha precies! 😀 Dankjewel!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!