Home Lifestyle 6 maanden tot onze bruiloft: say yes to the dress!

6 maanden tot onze bruiloft: say yes to the dress!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Ik weet het: de meest onoriginele titel van het jaar. Maar ik trouw maar één keer en maar één keer mag ik mijn witte prinsessenjurk uitkiezen, dus wil ik het ook gewoon één keer kunnen zeggen! Wat een geluk en blijdschap aan het einde van het jaar. Mijn trouwjurk is gekozen! Say yes to the dress!

Op trouwjurkenjacht

Een paar maanden geleden begon de zoektocht naar één van de belangrijkste onderdelen van onze bruiloft in Nederland: mijn trouwjurk! Omdat mijn ouders in december in Colombia waren wilde ik graag met hen jurken gaan passen, om ze zoveel mogelijk bij het proces te betrekken. Dus bezocht ik een paar maanden van tevoren de eerste bruidszaken om te kijken wat er allemaal te koop is en wat ik wil. Om vervolgens terug te kunnen gaan met mijn ouders.

Kopen of huren?

Ik wilde mijn jurk huren. Dat kan prima in Colombia, is goedkoper en dan zit ik daarna ook niet met de jurk. Natuurlijk liep het allemaal anders en waren de jurken die ik kon huren gewoon niet mijn jurken. Dus je raadt het al: mijn trouwjurk is toch gekocht.

Passen met mijn ouders

Het is in Colombia gebruikelijk om met de hele familie naar trouwjurken te gaan zoeken, inclusief de vader dus. Ook ik wilde mijn vader deze bijzondere zoektocht niet onthouden, dus ging ik op pad met zowel mijn moeder als mijn vader. Zo leuk! Ze maakten allemaal foto’s en hoe leuk moet het zijn om je dochter in al die jurken te zien? Precies, dat was een hoogtepunt tijdens hun vakantie in Colombia!

De eerste afspraak: net niet

Voor 19 december maakte ik een afspraak bij een bruidszaak waar ik al eerder was geweest. Met mijn lieve ouders dus. Hier kon ik huren en ze hadden mooie jurken. Helaas ging het allemaal erg gehaast en kwam het er op neer dat ze wilden dat ik zo snel mogelijk één van de jurken zou kiezen omdat hij anders aan iemand anders verhuurd zou zijn. Niet prettig. Hét gevoel had ik ook bij geen enkele jurk. Omdat er weinig tijd was met mijn ouders maakte ik meteen de dag erna een afspraak bij een winkel waar ik nog niet was geweest, waar we dezelfde dag al terecht konden.

Dé winkel

Ik vond bruidswinkel J&MAIA op Internet en deze zaak viel me meteen op. Anders dan andere bruidszaken verkopen ze hier niet standaard Colombiaanse jurken met veel poespas en ellenlange slepen, maar halen ze hun jurken uit New York. Al bij binnenkomst was de sfeer meteen veel beter dan bij de vorige. De verkoopster was bijzonder lief en geduldig en liet me eerst alle jurken zien. Al hun trouwjurken zijn alleen als showmodel, als ik er één zou kiezen moet die besteld worden. Ideaal dus, hoef ik ook niet bang te zijn dat mijn jurk weg is als ik te lang nadenk. Ik koos een stuk of 8 jurken uit om te passen. Het was meteen al veel meer mijn stijl en ik was zeer enthousiast. Na afloop kregen we de prijzen mee en besloten we om een week later terug te komen om hopelijk mijn jurk te kiezen uit mijn drie favorieten.

27 december: de dag van vertrek van mijn ouders

Op 27 december vlogen mijn ouders helaas weer terug naar Nederland. Er was dus nog één kans om jurken te passen en wellicht dé jurk te vinden. Om 11 uur in de ochtend van 27 december gingen we dus weer naar J&MAIA. Deze keer ook met mijn schoonmoeder, die er niet bij was toen haar dochter de jurk uitkoos. Is dus ook leuk voor haar. Ik had inmiddels mijn favorieten gekozen uit alle foto’s en die paste ik nog een keer. Er was er één die ik echt heel mooi vond, maar helaas irriteerde de stof aan de bovenkant. Ik begon de moed al te verliezen, totdat de verkoopster met nog een jurk kwam aanzetten die daarop leek. Misschien deze dan?

Hét gevoel

Ik trok deze eveneens prachtige jurk aan en ik wist het meteen: dit is hem! Zo vreemd hoe zoiets opeens duidelijk wordt. Ik voelde me prachtig in deze fantastische jurk. Precies zoals ik het wil en in mijn hoofd had. Wat een blijdschap! En toen wilden mijn ouders mijn droomjurk ook nog cadeau doen: zo ontzettend lief! Ik ben echt dolgelukkig met mijn witte prinsessenjurk en ik kan niet wachten deze aan te trekken!

Mijn trouwjurk

De winkel waar ik mijn trouwjurk heb gevonden haalt hun jurken uit New York. Ze hebben dus een ander design dan de meer traditionele jurken in Colombia. Niet alleen past deze stijl beter bij mij en onze bruiloft, het heeft ook nog een mooie betekenis. De jurk heb ik gekocht in Colombia, maar komt van de plek waar Jimmy mij op een sprookjesachtige manier ten huwelijk vroeg (lees hier alles terug over hét aanzoek): New York!

Dankbaar

Ik ben enorm dankbaar en gelukkig dat ik dit prachtige moment met mijn ouders mocht delen. Dat zij hebben medegedeeld in dit geluk voor zo een belangrijk en mooi moment in mijn leven. Nog nét voordat ze terugvlogen naar Nederland. Pap en mam: dank jullie wel!


Lees en bekijk hier alles terug over ons trouwen in Colombia en de bruiloft in Nederland!

Kopfoto: Pixabay.


Lees meer!

56 reacties

Wilma 7 januari 2017 - 00:22

Geweldig dat je ook je schoonmaak meenam. Liefvan je ouders om een droomhuis te geven.
En Jimmy maar wachten…. Mag je zijn outfit ook niet zien?
Zullen we dit jaar met de maand juni beginnen? Hoeven we niet zolang te wachten!
Warme sneeuwgroet,
Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 januari 2017 - 16:12

Ja dat vond ik wel zo aardig en leuk voor haar, aangezien ze ook niet bij haar dochter was. En ook gewoon hartstikke gezellig met z’n allen 😀 Ik mag zijn outfit wel zien denk ik, of tenminste weten wat het ongeveer wordt. Een klein beetje een verrassing vind ik ook wel leuk eigenlijk 🙂 Haha ja ik kan niet wachten tot juni! Veel plezier in de sneeuw!! Liefs

Reply
Koen 4 januari 2017 - 03:18

Ik lees niets over Jimmy. Is het ook in Colombia de traditie dat de bruidegom de jurk pas op de dag zelf voor het eerst ziet?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:12

Ja klopt, dat is zeker de traditie! Hij mag m ook echt niet zien haha 🙂

Reply
Florentine 2 januari 2017 - 15:11

Aah wat spannend allemaal!! Super leuk dat je een jurk gevonden hebt 🙂
Ik wens jou en je vriend een heel gelukkig nieuw jaar toe! <3
Liefs, Florentine

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:13

Dankjewel! Heb er zo een zin in! Liefs x

Reply
Roos 2 januari 2017 - 14:19

Op de valreep, maar aaaaahhh ik ben nu zo benieuwd naar je jurk! Was valse hoop, maar hoopte stiekem dat je een foto online had gezet, haha. Alleen maar logisch dat dat niet zo is uiteraard. 😛 Lief dat je je schoonmoeder ook meenam, en heel gaaf om met allebei je ouders toch DÉ jurk te vinden. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:14

Haha neeee die blijft mooi geheim tot de dag zelf 😛 Ik vond het een heel mooi moment, zoiets dat je maar eens in je leven meemaakt. Nu maar hopen dat Jimmy m mooi vindt 😛 Maar weet eigenlijk zeker van wel 😀

Reply
Lisa 2 januari 2017 - 09:35

Wauw wat een mooi geschreven tekst! Fijn om te horen dat je DE jurk voor jou hebt gevonden. Ik kijk nu al uit naar de foto’s van je bruiloft over een paar maandjes 🙂 Liefs

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:15

Dankjewel! IK kan ook bijna niet wachten om ‘m aan te trekken 😀

Reply
Saskia 1 januari 2017 - 15:47

Wat super leuk! Bijzonder he, dat gevoel bij een jurk. Dat had ik ook met mijn trouwjurk, terwijl ik helemaal geen jurken meisje ben. Geniet<3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:16

Ja heel bijzonder inderdaad! Leuk te horen dat jij dat ook had! Ik draag ook bijna nooit jurkjes, maar dit stond me toch wel bijzonder goed haha 😀 Dankjewel!

Reply
Wanda 1 januari 2017 - 07:50

Wat een ontzettend mooie herinnering om daar straks op je trouwdag aan terug te deken! Een bijzonder moment om zo met je ouders te hebben gedeeld.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:16

Ja absoluut! Ik was heel blij dat ze er nog net bij konden zijn, en zijzelf nog blijer denk ik haha 🙂

Reply
Myriam 31 december 2016 - 08:06

Heerlijk om zo te kunnen meeleven naar de grote dag!!! DE jurk, wat is dat toch heerlijk. Daarom alleen al zou ik nog eens willen trouwen. 😉 Ik wens je alvast een heerlijk eindejaar en een fantastisch 2017!!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:17

Haha ja kan ik me voorstellen, het is ook zoooo leuk om een trouwjurk aan te hebben 😀 Je voelt je gewoon opeens helemaal anders. Heb er nu al in in! Dankjewel, jij ook een heel goed 2017 gewenst!

Reply
Michelle 31 december 2016 - 06:20

Geweldig dat je jouw droomjurk hebt gevonden! En wat bijzonder dat je ouders erbij waren. Ik ben nu toch wel erg benieuwd naar je jurk hoor..

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:18

Ja super! Dat mijn ouders erbij waren was iets heel speciaals, voor hen ook denk ik 🙂 Ik kan ook niet wachten tot de bruiloft, heb nu al zo een zin om de jurk aan te trekken en mijn haar en alles mooi te maken… 😀

Reply
Inge 30 december 2016 - 16:25

Oooh super gaaf en hoe fijn dat je een jurk hebt gevonden in het bijzijn van je ouders en je schoonmoeder! Iedereen heeft het altijd over “het moment” en ik vraag mij nog steeds af of iedereen dat ook echt ervaart. 🙂 Ontzettend lief ook van je ouders!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:20

Haha ja dat heb ik ook altijd gelezen en nu weet ik dus dat het klopt haha 😀 Dat moment is er echt! Bij de andere jurken had ik nog een beetje twijfel, maar bij deze helemaal niets. Zo mooi! Heb nu al zin om ‘m aan te trekken 😀

Reply
yvonne 30 december 2016 - 08:29

Wat leuk voor je!! En fijn dat je het met je familie en schoonmoeder hebt kunnen delen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:20

Dankjewel Yvonne! Dat vond ik ook echt heel mooi, dat iedereen erbij was!

Reply
Sabine 29 december 2016 - 17:26

Super leuk om te lezen! En wat spannend allemaal!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:21

Dankjewel! Ja superspannend, kan niet wachten om ‘m aan te trekken 😛

Reply
Peter 29 december 2016 - 15:38

Ja, het was heel fijn om hier bij te kunnen zijn met de definitieve keus op onze vertrekdag!!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:22

Ja echt geweldig! En ook zo een prachtig cadeau van jullie! xx

Reply
Sofie 29 december 2016 - 14:55

Oh ik ben blij dat je ze gevonden hebt, leuk dat je ouders er bij waren!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:22

Dankjewel! Ik ook! 😀

Reply
Nesrin 29 december 2016 - 14:14

Oh wat fijn Sabine! Mooi dat je alsnog de jurk hebt gevonden en dat je ouders erbij waren. Raar he om de jurk zo te vinden. Je weet dat het de jurk is, puur op gevoel.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:29

Dankjewel! Ja heel vreemd, je hoort dat altijd van anderen. Dat je weet wanneer het dé jurk is. En het klopt dan ook nog echt. Je weet het gewoon, dit is ‘m. Nu nog een paar maandjes wachten totdat ik ‘m weer aan mag 🙂

Reply
Els 29 december 2016 - 13:28

Het was een heel bijzonder gebeuren. Ik ben heel blij dat we daar toch nog een rol in hebben gehad.
Een klein rekensommetje leert dat je er, alles met elkaar, toch zo’n 30 aangehad hebt. (sommige twee keer).
Je wordt een stralende bruid!!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:29

Dankjewel! Daar ben ik ook heel blij mee 🙂 Ik heb er zo een zin in mijn jurk aan te trekken! xx

Reply
Esther 29 december 2016 - 12:14

Wat heerlijk Sabine, dat je dé jurk hebt en ook nog het verhaal erachter en dat je dit met je ouders hebt kunnen delen. Superfijn! Sterkte nu met afkicken van al het fijne bezoek…en we zien elkaar in het nieuwe jaar, dan wil ik alle details over het jurken zoeken horen bij een lekker kopje warm water 🙂 Veel liefs en fijn einde van het jaar!

Reply
Els 29 december 2016 - 13:24

Ja Esther, het was heel bijzonder om hier toch bij te kunnen zijn.
Wij hebben een super tijd gehad in Colombia. Wij hadden jou ook graag leren kennen, dat gaan we in het volgende bezoek echt plannen hoor!!
groetjes, Els

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:30

Dankjewel Esther! Het was zo een heerlijk moment met z’n allen! En de jurk is echt perfect! 😀 Je krijgt er binnenkort alles over te horen 🙂 Jij eerst nog even genieten met je gezin! Liefs en tot snel!

Reply
Stéphanie 29 december 2016 - 11:57

Geweldig om te lezen hoe je zoektocht is gegaan. Je klinkt zo gelukkig 🙂 En het is zo fijn dat je ouders er ook bij konden zijn. Mooie momenten zijn dat. Ik ben nu wel erg benieuwd naar je jurk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:36

Haha ja ik ben er ook echt heel gelukkig mee! Heb al duizend keer de foto’s teruggekeken haha 😛 Dat mijn ouders er bij waren was echt heel mooi, ook voor hun. IK kan ook echt niet wachten mijn jurk ook aan Jimmy te showen. Nog een paar maandjes wachten… 🙂

Reply
Morgaine 29 december 2016 - 11:36

Het blijft dus ook net zo bijzonder dat je jurk eigenlijk uit Ny komt en dat het je smaak is, ik had gedacht dat je verder moest kijken en misschien toch hier of richting NY moest gaan, wat zou dat gaaf geweest zijn jij bij Randy, hahahaha 😉 Ik ben heel erg benieuwd!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:34

Haha ja heel bijzonder! De jurken zijn ook wel echt heel mooi. Ik had zelf gedacht dat ik mijn jurk zou moeten laten maken, maar deze is echt perfect. Hij past bij mij en bij onze stijl van de bruiloft. Kan niet wachten ‘m straks aan Jimmy te showen 😀

Reply
Morgaine 5 januari 2017 - 03:51

Dat kan ik mij helemaal voorstellen, lees je Danielle van Bright Morning Dew ook? zij is ook net verloofd van de week, zag ze niet aankomen, en gaat ook dit jaar huwen 😉

X

Reply
Denise 29 december 2016 - 10:52

Wat mooi dat je de jurk gevonden hebt! Nog maar een half jaar… het gaat zo snel. Voor mij is het nog maar 5 maanden tot ik ga trouwen en ga begin januari kijken met mijn ouders. Helaas kon het niet eerder door overlijden van mijn opa en door kerst en oud en nieuw.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:33

Ja gaat zo snel!! 🙂 Oh jeetje wat naar van je opa, gecondoleerd… gelukkig ben je nog prima op tijd met je jurk. Heb je ook al ideeën over wat je wilt? Ik had allerlei ideeën maar het werd toch net een beetje anders 🙂 Veel plezier met passen en kiezen straks!

Reply
Dicky 29 december 2016 - 10:01

O wat heerlijk voor je Sabine,
dat je ouders er bij waren, bij zo;n spannend emotioneel moment.
ik snap dat het heel dierbaar voor je is.
Ik kan ook niet wachten beelden van jou in die mooie jurk te zien
je zal vast een goede keus gemaakt hebben.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:31

Dankjewel Dicky, wat lief! Het was echt dé jurk, zo apart om dat zo te voelen. Je weet het gewoon op dat moment. Nu nog een paar maanden wachten 🙂

Reply
Ester 29 december 2016 - 09:59

Een geluk dat je dat moment nog net met je ouders kon delen. Gefeliciteerd Sabine, je zult straks vast enorm stralen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:27

Dankjewel! Alleen als ik aan de jurk denk krijg ik alweer een heel grote glimlach, ik kan echt niet wachten m aan te trekken… Dat mijn ouders erbij waren was een heel groot geluk!

Reply
Margo 29 december 2016 - 09:51

Ben nieuwsgierig hoor! Blij voor je dat je ‘de’ jurk gevonden hebt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:27

Dankjewel, wat lief! Ik wil mijn jurk ook het liefst zo snel mogelijk weer aan haha 😀 Nog een paar maandjes wachten… 🙂

Reply
Ilona 29 december 2016 - 07:46

Hoe bijzonder dat je toch nog dé jurk vond, het gevoel en het hart spraken. Heel fijn dat je ouders in Nederland maar ook je schoonmoeder in Colombia erbij betrokken waren. Mooie momenten. Soms is het, hoe cliché dan ook, meant to be!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:26

Ja echt meant to be! Dankjewel voor je lieve reactie, het was zo een mooi moment! Kan echt niet wachten om mijn jurk aan iedereen te showen haha 😛

Reply
Thea de Vries 29 december 2016 - 04:15

Wat moet dat heerlijk geweest zijn voor jullie, samen de trouwjurk uitzoeken. En dan ook nog dé jurk vinden. En nu afkicken van het gevoel van familie om je heen……Goede jaarwisseling en alvast gelukkig nieuwjaar!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:25

Dankjewel Thea! Het was echt een heerlijk moment, ik had helemaal niet gedacht dat het zo snel zou lukken. Maar toch dus! Ook zo leuk voor mijn ouders! Volgens mij moeten ze zelf meer afkicken van Colombia, ze wilden volgens mij liever nog even blijven haha 😛 Jullie ook een heel gelukkig 2017!

Reply
Melle 29 december 2016 - 03:33

Wat romantisch en zo bijzonder om je ouders hierbij te betrekken! En ook nog eens dé jurk gevonden. WAAAUW! Ik ben echt heel benieuwd, is het al zo ver? 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:24

Jaa echt zo mooi!!! Haha ik kan ook niet wachten om ‘m aan te trekken! Tenminste zijn we nu in hetzelfde jaar als waarin de bruiloft gaat plaatsvinden haha 😀

Reply
Lizette 29 december 2016 - 01:26

Wat fijn om het samen met je ouders te doen! Toeval bestaat niet, het heeft zo moeten zijn 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2017 - 23:23

Dankjewel, dat is een heel mooie gedachte inderdaad! Die ga ik vasthouden 🙂 x

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!