Home Het dagelijkse leven Terugblik op april 2018: jarig, een heel toffe verrassing, Koningsdag en meer!
Terugblik april 2018 Sabine Colombia - featured

Terugblik op april 2018: jarig, een heel toffe verrassing, Koningsdag en meer!

door Sabine
Languages / Talen:
 

April is weer voorbij, dus tijd voor de terugblik! Hoewel het niet een heel boeiende maand was heb ik toch wel een paar heel toffe dingen gedaan. Zo werd ik door mijn man verrast met een reisje voor mijn verjaardag en was het een heel goede maand voor mijn bedrijf. Ook kreeg ik totaal onverwacht nóg een bizar mooi cadeau van Jimmy. Neem een kijkje in mijn dagelijkse leven in Colombia in april!

Afronding Mastermind Intensive

Op 4 april was het zo ver: na 3 maanden intensieve training, fantastische vrouwen ontmoet, veel inspiratie opgedaan en vooral ontzettend veel geleerd over mezelf en zelfstandig ondernemen was dit de laatste meeting met de coaches en deelnemers van de training Mastermind Intensive. Het voelde echt alsof ik nu in het diepe werd gegooid en nu alleen aan de slag moest. Wat ik heel waardevol vond waren de contacten die ik heb gemaakt met andere vrouwelijke ondernemers. Het was een hele investering, maar ik kan het iedereen aanraden. Ga je een eigen bedrijf starten? Zoek een goede business coach! Het gaat ook erg goed met mijn bedrijf en daar ben ik super blij mee en heel dankbaar voor.

Een reisje naar Popayán

Van 8 tot 10 april nam mijn lieve Jimmy mij mee op reis als cadeau voor mijn verjaardag. Ik wist tot het moment dat we op het vliegveld stonden niet waar naartoe, dus het was enorm spannend. Maar gelukkig kwam ik er snel achter: Popayán! Al lang wilde ik daarheen en nu was het moment. Het was een fantastische reis, heerlijk samen tijd doorbrengen in zo een mooie stad. Ook genoten we van de natuur en lekker eten. Wat een fantastisch leuk verjaardagscadeau!

 

En leuk samen in de botsautootjes 😀

 

Jarig: nóg een verrassing

Op 11 april was ik jarig (en voor het eerst in jaren een keer niet ziek op deze dag) en nam Jimmy me opnieuw mee, deze keer uiteten in Bogotá. Om precies te zijn bij Crepes & Waffles Artisanal: heerlijk! Echt een aanrader dus. Mocht je ook heen willen, je vindt het restaurant op carrera 5 met calle 70a in Zona G. We genoten samen van heerlijk eten en na afloop werd ik tot mijn grote verbazing opnieuw verrast. Ik dacht natuurlijk dat het reisje naar Popayán wel genoeg was voor mijn verjaardag, maar Jimmy deed er nog een schepje bovenop.

Hij haalde een prachtig ingepakt pakketje uit zijn tas en wat blijkt: een nieuwe telefoon! En niet zomaar één: de allernieuwste Samsung Galaxy (S9). Wauw! Nu was mijn oude telefoon ook al meer dan vier jaar oud, kon er geen app of foto meer bij en was deze super langzaam, maar aan een nieuwe kopen had ik toch nog niet gedacht. Jimmy vond echter dat met mijn online bedrijf ik ook alles online moet kunnen doen en daar hoort een goede telefoon bij. Ik ben zo enorm blij met dit cadeau en geniet elke dag van mijn nieuwe telefoon. Waar ik nu opeens prachtige foto’s mee kan maken, podcasts op kan zetten, allemaal handige apps mee kan downloaden (zoals Canva, Lightroom en Wikiloc) en die enorm snel is. Wat een schat is het toch, die man van mij ♥

 

Wandelen in Parque Puente Sopó

Deze maand ging ik meerdere keren samen met Juaco wandelen in het mooie Parque Puente Sopó. Ook Jimmy ging een keer mee en hoewel ik er al vaker geweest ben, had ik nooit deze prachtige paddenstoelen gespot. Gewoon het perfecte plaatje: rood met witte stippen. Oftewel: de Vliegenzwam. Volgens mij had ik die zelfs nog nooit eerder in real life gezien. Prachtig zijn ze hè? Ik had net mijn nieuwe telefoon en heb meteen wat fotografie uitgeprobeerd. Zo mooi geworden!

 

Weer naar de sportschool

Omdat ik vanuit huis werk en ook nog op het platteland woon, is het niet meer zo makkelijk om aan sport te doen. Ik beweeg wel aardig wat tijdens het wandelen met Juaco, maar ik wilde graag weer meer. In Sopó zijn kleine sportscholen, maar met de bus kost dat toch wel weer wat tijd om er te komen. Maar gelukkig was daar mijn buurjongen die elke dag naar de sportschool gaat en ons tips heeft gegeven over hoe dit ook te regelen. Binnen no-time maakte Jimmy ons lid en meteen diezelfde avond zat ik in de sportschool. Het is stukken goedkoper dan in Bogotá (7 euro per maand versus 45 euro per maand in Bogotá) en ook veel minder druk. De apparaten zijn niet de nieuwste, maar dat geeft niet. Er is een trainer en die geeft opdrachten voor oefeningen, veel met eigen gewicht en hulpmiddelen buiten de apparaten. Hartstikke leuk. Ik ga nu sinds drie weken vier keer per week naar de sportschool. Heerlijk om weer actiever bezig te zijn!

 

Hoe vierden wij Koningsdag in Bogotá?

Niet alleen in Nederland werd Koningsdag weer uitgebreid gevierd, ook in Colombia gebeurde er van alles. Samen met Jimmy ging ik naar de residentie van de ambassadeur van Nederland om vooral heel veel kaas (van HolaAndes), poffertjes en stroopwafels te eten. Ik vond het minder leuk dan voorgaande jaren, maar het was heerlijk om even tijd met Jimmy te hebben. Hoewel het feest tot laat doorging maakten wij ons al om 9 uur uit de voeten. We besloten naar Zona G te gaan om ergens taart te eten en koffie/thee te drinken. Koningsdag was dus hartstikke leuk 🙂

 

Genieten van de volle maan

Eind april was het volle maan en wat was die weer mooi! Hier op het platteland is het altijd hartstikke donker in de avond, dus als ik Juaco ga uitlaten neem ik een zaklamp mee om mijn weg te vinden en niet over de vele stenen te struikelen. Maar als het volle maan is is dat helemaal niet nodig: de maan verlicht het landgoed en zelfs de bergen zijn te zien in het donker. Heb jij mooie volle-maan-foto’s gemaakt?

 

Wat brengt mei?

Mei begint goed met een reisje naar de noordkust. Lekker een paar dagen opwarmen in de zon. Ons streven was om elke maand zo’n 3 dagen samen op reis te gaan en tot nu toe lukt dat perfect. Ook in juni staat er al iets gepland! Verder ben ik druk met mijn bedrijf, Juaco en sporten en geniet ik vooral van het leven op het platteland. Wat mei nog meer brengt: geen idee. Maar er komt vast weer van alles op mijn pad!

 


Op naar de zomer in Nederland! Wat was jouw hoogtepunt in april?


 

Lees meer!

28 reacties

Marcella 23 mei 2018 - 11:37

Mooi hoor! En ik wil nog steeds een Crepes & waffles in NL!!!! Zoooooooo lekker allemaal.
Xxxxxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2018 - 14:30

Dat zou zo gaaf zijn, kan bijna niet anders dan succesvol zijn 😀

Reply
Marcella 14 mei 2018 - 11:10

Ik heb jouw verjaardag gemist, maar je man allerminst. Wat heeft hij veel leuks voor je geregeld! Lief! Mooie maand had je. Fijn dat je bedrijf groeit, je weer lekker bent gaat sporten en volop geniet. En deze maand lekker weer op pad, fijn! Goed voornemen om elke maand 3 dagen weg te gaan!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2018 - 14:30

Dankjewel! Het was echt super leuk!

Reply
Co | Op reis met Co 8 mei 2018 - 23:46

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Klinkt als een fijne maand, goed om te horen dat je bedrijfje al goed op weg is 🙂 En Popayán klinkt echt als een fijne plek, superleuke verrassing!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2018 - 14:29

Dankjewel! (beetje laat haha)

Reply
Lizette 8 mei 2018 - 11:51

Wat een heerlijke maand Sabine! Jimmy heeft je goed in de watten gelegd, en terecht 😉 Maaruh, nu 4x per week naar de sportschool! Wow, dat is wel fanatiek! Goed bezig hoor!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 14:51

Jaaa zeker! Haha ja 4 x is best ambitieus 😛 Merk ook wel dat ik goed moet slapen en eten daarnaast. En als het een keertje een weekje niet lekker gaat ga ik 3 keer.

Reply
Els 5 mei 2018 - 02:15

Als ik het zo lees was het weer top! Ga zo door!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 14:56

Zeker!

Reply
Jeanine 4 mei 2018 - 07:05

Nog gefeliciteerd! Wat super om te horen dat het goed gaat met je bedrijf. Dat moet een heerlijk gevoel zijn. Ik wist helemaal niet dat ze op de ambassade ook volop aan koningsdag deden. Leuk om te zien!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 14:57

Dankjewel Jeanine! Ja hier is het elk jaar feest met Koningsdag haha. Voorheen deden ze ook een oranje fietstocht door de stad, maar dat was dit jaar niet… geen idee waarom.

Reply
Wanda 3 mei 2018 - 16:11

Hou Sabine, allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat fijn joh dat je dit jaar eens niet ziek was met je verjaardag en gewoon lekker erop uit kon met je man om uitgebreid je verjaardag te vieren! Leuk zo’n verrassingsweekendje weg! Ik zie mijn vriend zoiets echt nog niet regelen zonder dat ik er iets van af weet haha… Mijn april was ook goed gevuld maar eindigde helaas iets minder omdat de griep alsnog toesloeg.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 14:58

Dankjewel Wanda! Jimmy had er ook best wel moeite me het voor zich te houden hoor 😛 Oww hoop dat je inmiddels weer bent opgeknapt! x

Reply
Ellie Schmitz 3 mei 2018 - 15:10

Wat ís het toch heerlijk ‘je maand’ te lezen, Sabine! Ik heb weer genoten ?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 15:15

Dankjewel Ellie, lief!

Reply
Saskia 3 mei 2018 - 14:16

Mooie zo’n volle maan<3 En tof hoor in de botsauto's. Heerlijke maand, op naar een nieuwe vol mooie en nieuwe herinneringen 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 15:16

Haha ja zeker, dankjewel!

Reply
Sofie 3 mei 2018 - 12:57

Alsnog een fijne verjaardag gewenst 🙂 Een maand vol mooie herinneringen 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 15:16

Dankjewel Sofie!

Reply
Janet | thatonetime 3 mei 2018 - 12:36

Ohh gefeliciteerd! Je bent flink verwend zo te lezen, leuk!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 15:17

Ja zeker! 😀 Dankjewel!

Reply
Karlijn 3 mei 2018 - 04:20

Wat een heerlijke maand, en wat een fijne verjaardagscadeaus! Veel plezier aan de kust, heerlijk om even naar de zon te gaan 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 15:18

Dankjewel! Ja het was echt wegsmelten daar haha

Reply
Morgaine 3 mei 2018 - 04:12

Heb ik jou wel ergens gefleliciteerd? Volgens mij niet? Bij deze, beter laat dan nooit, alsnog van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag! En jouw samsung, lol, die was al vier jaar oud, de mijne is een S2, dus uhhhh lol… maar die doet het dan ook traag, vele foutmeldingen dat iets niet werkt bla, binnenkort krijg ik de S5… iets meer nieuw 😉

Geniet van alles, en vooral je nieuwe foon! En de rest, en volle maan foto’s heb ik niet gemaakt, wel bijna vol vorige week ergens, tijdens mijn wandeling met Kareltje.

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 15:19

Haha dankjewel! 😛 Oww een S2! Ja die stamt inderdaad helemaal uit het jaar 0 whaha 😛 Leuk dat je ook naar een nieuwere gaat! 😀

Reply
Wilma 2 mei 2018 - 22:54

Geweldig! Supe zeg al die kadoos ! Geniet er van. Groet.
Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 15:17

Dankjewel lieve Wilma!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!