Home Het dagelijkse leven Terugblik op januari 2018: zelfontwikkeling, onze oudere adoptiehond, een verandering in ons leven en meer!
Terugblik januari 2018 - ik in Tatacoa - featured

Terugblik op januari 2018: zelfontwikkeling, onze oudere adoptiehond, een verandering in ons leven en meer!

door Sabine
Languages / Talen:
 

En zomaar opeens is januari 2018 alweer over. Op 31 december ging ik op tijd slapen en ik werd wakker in het nieuwe jaar. Het klimaat bleef natuurlijk hetzelfde en voor het derde jaar op rij was ik wederom blij dat de Nederlandse winter mij bespaard bleef. In januari waren er een aantal leuke ontwikkelingen: lees hoe het leven achter de schermen op het Colombiaanse platteland er aan toe gaat. Enjoy!

Op vakantie in eigen land: met de auto naar San Agustín en de Tatacoa Woestijn

Mijn schoonmoeder was op bezoek en Jimmy de eerste week van januari vrij, dus stapten we met zijn drieën in de auto op weg naar het zuiden om het departement Huila te ontdekken. Ik heb daarmee twee bestemmingen van mijn Colombia Wishlist af kunnen strepen. Na een bezoekje aan de prachtige Tatacoa Woestijn reden we nog een uurtje of 5 verder naar San Agustín voor de beroemde archeologische beelden, prachtige natuur, paardrijtochten en een koffie-finca. Ondanks dat het niet echt quality-time was hebben we wel een fantastische vakantie gehad en geniet ik na drie jaar wonen in Colombia nog steeds ultiem van dit prachtige land.

 

Het begin van succes: de Mastermind Intensive

Op 12 januari begon de training waar ik al lang naar had uitgekeken: de Mastermind Intensive. Over mindset, marketing, groots dromen, de ideale klant en actie ondernemen. De eerste bijeenkomst was een live-sessie waar ik via Zoom bij kon zijn. Ik moet er drie maanden elke week een keer om 5.00 AM mijn bed voor uit, maar ik heb het er voor over. Ik leer wat ik echt wil en hoe ik dat kan bereiken. Een fantastische manier van zelfontwikkeling en om te groeien met mijn business. Binnenkort zullen er dus enige veranderingen gaan plaatsvinden omtrent mijn bedrijf, waar ik veel zin in heb!

 

 

Lunchen in Zipaquirá

Later in januari gingen Jimmy en ik samen met de auto naar het stadje Zipaquirá, zo’n 35 minuten rijden van Sopó. De beroemde zoutmijn bezochten we jaren geleden al eens en nu ontdekten we het centrum van de stad. De prachtige kerk en gekleurde huisjes maken dit een leuke bestemming, maar het museum dat we zomaar vonden was pas echt een succes en niet te missen bij een bezoek. Hierover binnenkort meer!

 

Last-minute naar Colombia: mijn ouders kochten hun ticket!

Zo last-minute hebben mijn ouders nog nooit een verre reis gepland. Slechts drie weken voor vertrek kochten ze hun ticket naar Colombia en over een week komen ze al aan! Omdat het hier in huis zo koud is heb ik een extra warme deken gekocht en nemen mijn ouders zelfs thermokleding mee. We gaan vooral leuke dingen doen in de omgeving van ons huis en genieten van het samenzijn. Ook wil ik een reisje van een paar dagen maken, waarschijnlijk wordt het Popayan, maar er is nog niets geboekt. In ieder geval: we hebben er allemaal veel zin in!

Mijn ouders tijdens hun vorige bezoek, in Barichara

 

Favoriet op Instagram

Afgelopen maand plaatste ik weer vele foto’s van Colombia op mijn Instagram. Eén daarvan kreeg veel meer likes dan normaal (meer dan 300), namelijk een foto van Tatacoa. Een foto later van de woestijn kon ook rekenen op extra likes. Kortom: Tatacoa is populair. Niet zo gek, want deze plek is bijzonder fotogeniek. Benieuwd naar de foto? Dit is ‘m!

 

We adopteerden een oudere hond

Op 20 januari gingen we na lang twijfelen eindelijk naar het asiel om te kijken naar een hondje. Ik speelde al lang met de gedachte een hondje te adopteren en hoewel het van Jimmy niet zo hoefde, gingen we toch kijken. Het was niet direct het plan om meteen een hondje mee te nemen, maarja dan ben je daar en zijn er maar 4 oudere kleine hondjes waarvan er met één direct een klik is. En dus namen we hem meteen mee. Hij heet Juaco en is 7 jaar oud. Na maar liefst 5 jaar in het asiel te hebben gewoond hopen wij hem nu een liefdevol thuis te geven. Het is nog behoorlijk wennen voor hem, maar we hopen dat de stress die hij heeft na een tijdje gaat afnemen. Over een aantal weken komt er een update op mijn blog, met daarin het verhaal van Juaco, wat hij heeft meegemaakt, waarom we een ouder hondje wilden adopteren en hoe de eerste weken zijn verlopen. Op de dag van adoptie werd deze foto gemaakt van Jimmy en mij samen met Juaco.

 

Leesvoer

Afgelopen maand schreef ik naast de blogs op deze website ook twee andere artikelen:

Op BESABINE schreef ik deze maand veel over reizen, maar ook plaatste ik een artikel over hoe ons leven er eigenlijk uit ziet op het Colombiaanse platteland ⇒ Verhuizen van de stad naar het platteland: hoe ziet ons leven er nu uit?

 

Februari: een verandering in ons leven

Naast dat februari in het teken staat van het bezoek van mijn ouders, nieuwe klanten voor webdesign en de training Mastermind Intensive, gaat er deze maand ook het één en ander veranderen in ons leven. Vandaag (31 januari) was namelijk de allerlaatste dag voor Jimmy als arts-in-opleiding. Vanaf vandaag is hij dus officieel anesthesioloog en dat betekent dat hij nu voorlopig “slechts” 50 uur per week gaat werken (dat is als vakantie, aldus Jimmy). Hij zal dus meer thuis zijn en dat is voor ons beiden een grote verandering en vooral heel fijn. Zijn inauguratie vindt plaats over 1,5 week en dan is de periode van vier bijzonder zware jaren eindelijk over. En ik ben natuurlijk supertrots op hem! Maar Jimmy kennende verzint hij wel weer wat nieuws om te doen naast die 50 uur werk, dus ik ben benieuwd.

Jimmy aan het werk als vrijwilliger-anesthesioloog bij stichting Operación Sonrisa, oftewel Operation Smile, waar ze arme kindjes met een hazenlip opereren

 


Het nieuwe jaar is dus goed begonnen. Wat was jouw hoogtepunt van januari?


Benieuwd naar nieuwe content over reizen in Colombia, ons leven op het platteland en het verhaal van Juaco? Volg mij dan op Facebook of via mail!


 

Lees meer!

34 reacties

Jenn 20 februari 2018 - 09:06

Wat een mooi begin van het nieuwe jaar, en wat een prachtig hondje! Heel veel geluk ermee 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 februari 2018 - 21:56

Dankjewel! Vandaag is hij naar de kapper geweest en helemaal geknipt haha 🙂 Ik blijf ook genieten van jou lieve hondjes!

Reply
Eva 20 februari 2018 - 06:42

Wow wat een mooi begin van het nieuwe jaar zeg!! Wat ontzettend goed dat hij zn studie heeft afgerond, hoera!
Wij hebben eind vorig jaar een ouder hondje geadopteerd, de struggles zijn hier wel bekend dus. Vooral zijn verlatingsangst is echt een trauma waar je mee moet leren omgaan, maar zo bijzonder ook om hem te zien veranderen en steeds rustiger te zien worden 🙂 Hoop dat het met Juaco ook voorspoedig verloopt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 februari 2018 - 21:55

Ah wat lief dat jullie ook een ouder hondje hebben geadopteerd! Ik moet eigenlijk meer weggaan om hem er aan te laten wennen denk ik. Vandaag ging hij een paar uurtjes naar de opvang en toen ik hem wegbracht… gillen en gillen. Vreselijk zielig 🙁 Ik hoop inderdaad dat hij er op den duur ten minste enige mate aan gaat wennen. Gelukkig gaat het bij jullie beter! Liefs!

Reply
Marcella 12 februari 2018 - 10:00

Ik heb even de video van de training bekeken. Ziet er goed uit en klinkt ook onwijs interessant! Wat tof dat je gewoon via je scherm kunt aanhaken! Alhoewel het wel erg vroeg voor je is… Wel super! Ik ben heel benieuwd welke keuzes je gaat maken. Jeetje, dat jullie hondje 5 van zijn 7 jaar in het asiel zat! Hoe fijn dat hij nu bij jullie is! Ik ben heel benieuwd naar het artikel over hem! Mijn kat Twix is nu 3 jaar en we hebben haar inmiddels 9 maanden in huis. Toch kunnen we haar nog niet aaien. Het wennen duurt lang… Maar ik heb het gevoel dat ze wel happy is! Ik zal er ook een artikel over schrijven. Wat had je een fijne vakantie trouwens. Geniet met je ouders, ze zijn er zeker al?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 februari 2018 - 18:41

Dankjewel! Mijn ouders zijn er nu inderdaad 😀 Ben benieuwd naar je blog over je katje. 5 van de 7 jaar vind ik ook heel veel 🙁 Gelukkig lijkt hij nu heel gelukkig inmiddels en tevreden.

Reply
Shamira | Wander Rebel 6 februari 2018 - 06:39

Gefeliciteerd met Jimmy! Fijn dat hij nu echt aan de slag kan en jullie meer tijd samen krijgen. Tof ook dat je ouders zo snel langskomen. Gelijk hebben ze, want het is hier op het moment behoorlijk koud haha 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2018 - 06:20

Dankjewel lieverd! Zo leuk dat Jimmy en ik eindelijk meer samen kunnen doen. Mijn ouders zijn nu onderweg, zoveel zin in. Heb allemaal leuke dingen om te gaan doen samen. Fijne februari ook voor jou!

Reply
Wanda 5 februari 2018 - 13:22

Super joh dat Jimmy klaar is met zijn studie! Gefeliciteerd hoor! En ja, dat hondje… super schattig natuurlijk. Ik kan me wel voorstellen hoor dat je overstag bent gegaan zodra je hem zag! En wat tof zeg dat je ouders zo plotseling jullie kant op komen! Qua kou zijn ze inmiddels wel wat gewend want echt warm is het hier ook niet haha…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2018 - 06:25

Dankjewel Wanda! Jimmy is super blij en ik ook 🙂 Mijn ouders zijn nu onderweg en komen straks aan. Onwijs veel zin in. De laatste dagen is het heerlijk warm hier dus veel fijner dan in Nederland 😀 Jij ook fijne maand meid!

Reply
Natasja 3 februari 2018 - 17:21

Wat een schattig hondje!! Je bedrijfswebsite ziet er mooi uit!! Succes

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2018 - 06:26

Dankjewel Natasja! Binnenkort gaat er nog wat veranderen op de site, want alleen webdesign gaat over blijven 😀

Reply
Co | Op reis met Co 3 februari 2018 - 11:15

Dat klinkt als een hele toffe maand! En superleuk dat je ouders langskomen ?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2018 - 06:26

Jazeker! Ze zijn onderweg! 😀

Reply
Saskia 3 februari 2018 - 10:40

Oh wat een super fijn nieuws allemaal! Met een glimlach gelezen en ook vooral naar de mooie foto’s die erbij staan. Mooi ook die laatste foto<333

Op naar een nieuwe mooie fijne maand! Ik kijk erg uit naar onze verjaardagsviering eind deze maand. Fijn weekend!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2018 - 06:28

Dankjewel Saskia! <3 Jij ook een heel fijne maand gewenst en fantastische verjaardagen!

Reply
els 3 februari 2018 - 09:29

Wat fijn voor Jimmy en wat een goed werk als vrijwilliger voor die arme kindjes die waarschijnlijk eeuwig dankbaar zullen zijn! Ja, sleep die blokken hout maar in grote getalen aan………
xxxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2018 - 06:29

Ja heel fijn! Er is ook weer heel veel hout voor de komende weken 😀 Al is het nu wel wat warmer gelukkig, hopen dat dat zo blijft voor de tijd die jullie er zijn. xx

Reply
Nesrin 2 februari 2018 - 16:10

Wat fijn voor Jimmy en voor jou dat zijn opleiding nu klaar is. Poeh en die 50 uur..das niet mis.
Gefeliciteerd met Juaco, ik vind hem er heel lief uitzien.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2018 - 06:29

Dankjewel! Ja onwijs fijn voor ons dat Jimmy klaar is. Hij kan nu ook eindelijk dingen doen die hij al jaren wilde maar nooit tijd voor had.

Reply
Sofie 1 februari 2018 - 14:33

Oh gefeliciteerd met jullie hondje. Wat een dotje én 5 jaar in het asiel?? De stakker :'(
Ook gefeliciteerd voor Jimmy!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2018 - 06:31

Dankjewel! Ja wat een tijd he voor het hondje. Zo zielig. Ik hoop dat hij gelukkig is bij ons thuis. Hij wordt in ieder geval veel geknuffeld haha

Reply
Attie en Kees 1 februari 2018 - 14:00

Hè Sabine gefeliciteerd met Jimmy. Wat fijn dat hij nu wat meer tijd krijgt. Vorige week een tijdje met Els gekletst en toen vertelde ze het nieuws al. Fijn dat ze volgende week naar jullie toekomen. Je mag wel een flink hout voorraad aanleggen voor die koukleum van een moeder van je ?
Maar misschien is de thermokleding voldoende. Geniet maar van hun bezoek want het is best alweer een tijd geleden dat je ze in het “echt” hebt kunnen knuffelen . Liefs van ons Attie en Kees

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2018 - 06:35

Dank jullie wel, wat lief! Het hout is inmiddels bijgevuld dus dat zit goed 😀 Het is hier de laatste dagen ook wat warmer dus hoop dat dat aanhoudt. Ze zijn nu onderweg en echt enorm veel zin in! En nu Jimmy meer tijd heeft kunnen we veel meer samen zijn. Jullie ook een heel fijne februari gewenst! Liefs

Reply
Marcella 1 februari 2018 - 12:25

Wat een leuk nieuws allemaal! Fijn hoor! Heel veel plezier! Binnenkort skypen met onze furbabies erbij?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2018 - 06:32

Jaa leuk binnenkort skypen! Lijkt me zo leuk met de hondjes via het beeld tegenover elkaar 😀

Reply
Rianne 1 februari 2018 - 08:59

Gefeliciteerd met Jimmy! Wat fijn dat hij nu iets minder kan gaan werken. Verder ben ik benieuwd naar je verhaal over de hond, wat leuk dat je bekeerd bent tot hondenliefhebber! En buiten de stad is het leven voor een hond waarschijnlijk ook veel beter 🙂
En je foto van de Tatacoa woestijn is echt super mooi, lijkt me gaaf om daar eens naartoe te gaan!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2018 - 06:38

Dankjewel meid! Zeker een keer naar Tatacoa gaan, wel buiten het hoogseizoen alsjeblieft haha 😛 Ik had ook echt nooit verwacht dat ik honden ooit zo leuk zou gaan vinden, wat een openbaring! Heel fijne maand ook voor jou! x

Reply
Thea de Vries 1 februari 2018 - 08:44

Jimmy, van harte geluk gewenst!!!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2018 - 06:31

Jimmy zegt dankjewel! 😀

Reply
Rowan 1 februari 2018 - 08:32

Wat een mooie maand was januari voor jullie! Gefeliciteerd met Jimmy! En wat een lief hondje hebben jullie geadopteerd zeg. Ik hoop dat hij bij jullie een hele fijne tijd gaat krijgen, dat heeft hij wel verdiend na 5 jaar in het asiel! 🙁

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2018 - 06:39

Dankjewel! Ja dat heeft hij zeker verdiend na 5 jaar. Echt zo sneu voor zo een beestje. Ik verwen hem goed dus hoop dat hij net zo blij is als ik haha

Reply
Karlijn 1 februari 2018 - 02:56

Wat een fijne maand, en wat leuk dat jullie een hondje hebben geadopteerd. Wel zo gezellig, daar op de finca! Zeker als Jimmy nog steeds 50 uur per week moet werken. Grappig dat hij dat als ‘vakantie’ ziet. Zegt wel iets over de werkdruk in het ziekenhuis!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2018 - 06:40

Haha ja hier hebben ze geen regels voor maximale uren werken als arts. Of überhaupt. Bizar die werkdruk, maar gelukkig is er nu wat druk minde. Jij ook fijne maand meid!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!