Home Het dagelijkse leven Terugblik op januari 2019 | Fotoshoot, motorrijden, nieuwe hondjes, hiken en meer!
Besabine dagelijkse leven Colombia terugblik januari

Terugblik op januari 2019 | Fotoshoot, motorrijden, nieuwe hondjes, hiken en meer!

door Sabine
Languages / Talen:
 

Terug van weggeweest: de terugblik op afgelopen maand! De eerste maand van het nieuwe jaar was een heel leuke en drukke. We hebben veel dingen gedaan, nieuwe plekken ontdekt, veel gewerkt en toffe plannen gemaakt voor de rest van dit jaar. Ondertussen woonde ik op 31 december 2018 alweer vier jaar in Colombia en wonen we bijna 1,5 jaar in onze finca op het platteland. Ik maak tegenwoordig van alles wat ik doe foto’s met mijn telefoon, want de Samsung Galaxy S9 heeft echt een ge-wel-di-ge camera. Sommigen zeggen zelfs dat deze beter is dan een spiegelreflex en echt ik snap waarom. Geniet dus van prachtige plaatjes en vele verhalen uit mijn dagelijkse Colombiaanse leven!


1 Januari: voor het eerst achterop de motor!


Het jaar begon meteen met een overwinning. Ik wilde nooit achterop de motor bij Jimmy, doodeng. Dus zei hij: laten we dan op 1 januari gaan, dan zijn er weinig mensen op de weg. Dus zo gezegd zo gedaan. En gaaf dat het was! Zo zie je maar weer wat je allemaal meemaakt als je buiten je comfort zone gaat. We reden een prachtige rit via Sesquilé naar Guatavita en langs het meer van Tominé weer terug naar huis. Zo’n 3 uur met stops erbij. Het was geweldig en ja ik wil nog een keer!

 


Grote vakantie, dus is de sportschool gesloten


Hier stond ik dus even van te kijken. Eind december werd doodleuk aangekondigd dat tijdens de grote vakantie, die maar liefst zes weken duurt, de sportschool ook gesloten is. Dat geloof je toch bijna niet? Dus ben ik al bijna 1,5 maand niet meer naar de sportschool geweest. Afgelopen week is de sportschool weer open gegaan, dus ik zal komende week weer gaan beginnen. In januari heb ik daarom veel meer gewandeld. Lekker met Juaco naar het dorp of het park en wandelen maar. Eigenlijk wel een heel fijn alternatief, zeker met het prachtige weer deze maanden! Deze foto’s zijn trouwens genomen in Parque Puente Sopó.

 


Hiken: naar de top bij Sisga


Op een zaterdag besloten we te gaan hiken en regelden we een gids bij het meer van Sisga. Samen met twee andere wandelaars nam hij ons mee naar de top van een berg vanaf waar we een waanzinnig uitzicht hadden. Het was een pittige klim, maar dat was het zó waard! Ook de terugweg naar beneden was prachtig met de diepte en uitzichten voor ons. Wat is Colombia toch mooi! Wil je zien en lezen over deze wandeling of deze zelf ook lopen? Check dit artikel met veel meer foto’s, de route en praktische informatie.

 


Nieuwe hondjes op de boerderij


In december overleed totaal onverwachts de Duitse Herder Orejas. Hij was pas twee jaar oud en waarschijnlijk is hij gestikt in een steentje, daar speelde hij altijd graag mee. Hij wordt nog steeds enorm gemist door iedereen, het was zo een lieve en zorgzame hond. Na een week of twee adopteerde de eigenaar een hondje van 5 maanden oud die ze Natilla noemden. Natilla is trouwens ook een traditioneel Colombiaanse kerstpudding, en erg lekker 🙂 Begin januari kwam er nog een hondje, de acht maanden oude Mora. Een Border Collie. Ook dit hondje komt uit het asiel en is daarvoor waarschijnlijk geslagen. Ze was zo ontzettend bang, zelfs als je een bal gooide rende ze weg van angst. Ook als ik een takje pak om te gooien rent ze weg met haar staart tussen haar benen. Toch is ze inmiddels wel meer ontspannen en lijkt ze haar thuis gevonden te hebben. Beiden zijn schatten van hondjes die veel vreugde en liefde brengen.

 


Fotoshoot voor mijn bedrijf


Vorig jaar augustus deed ik de eerste twee fotoshoots voor mijn bedrijf, en nu, een halfjaar later, was het tijd voor de derde. Samen met fotograaf Simon Bosch reden we naar een finca helemaal ten zuiden van Bogotá. In totaal 3 uur in de auto, maar het was het waard! Een prachtige plek waar we ongestoord konden fotograferen, zonder op veiligheid te moeten letten. We hebben er een dagje uit van gemaakt met heerlijk eten en vele kledingwissels. De resultaten zijn net binnen en ik ben er zó blij mee! Nu kan ik weer een halfjaar vooruit tot de volgende fotoshoot. Mis jij ook goede foto’s van jezelf? Zeker eens een fotoshoot laten doen. Dat is niet alleen leuk, maar je wordt ook echt blij van het resultaat!

 


Lekker eten


In januari aten we veel lekkers en gingen we diverse keren uiteten. Ook bakte ik weer eens pannenkoeken voor de lange wandeling in Chingaza. Heerlijk! Hier een fotoreeks van wat gerechten.

Koken met onze nieuwe pannen van Tefal die we hier in de winkel vonden. Heerlijk!

 

Tijdens de fotoshoot maakten we fallafel en tabouli salade, zo lekker!

 

Ontbijten in Bogotá bij Canasto Picnic Bistro. Niet alleen heerlijke gerechten, maar ook mogen hondjes gezellig mee naar binnen.

 

Het is altijd leuk om nieuwe vegan restaurants in Bogotá uit te proberen. Jimmy nam me mee naar The Pot, echt heerlijk vegan Aziatisch gegeten! Je kunt zelf uitkiezen wat je allemaal bij elkaar stopt en het is echt creatief gemaakt. Als je vegan wilt eten in Bogotá is dit echt een aanrader.

 


Juaco 1 jaar bij ons


Op 20 januari een jaar geleden adopteerden we Juaco. En dat moest natuurlijk gevierd worden! Omdat we niet weten wanneer hij geboren is vierden we ook direct zijn achtste verjaardag. Of hij echt acht jaar is weten we niet zeker, maar veel zal het niet schelen. We namen hem mee naar Bogotá om te wandelen en een nieuw bedje voor hem te kopen. Zijn oude had hij een paar weken daarvoor open gekrabt. Zijn nieuwe bedje vindt hij helemaal fijn en is ook veel sterker materiaal voor zijn nageltjes. Heerlijk met een zachte doek eroverheen. Juaco adopteren was toch wel één van de mooiste momenten van 2018 en we zijn echt dolgelukkig met hem. En hij volgens mij ook met ons.

 


Wandelen in Guatavita


We gingen ook nog wandelen bij Emablse de Tominé vanaf Guatavita. Ik ben daar al ontelbaar veel keren geweest en nooit heb ik het zo druk gezien als deze dag. Het kwam waarschijnlijk door de vakantieperiode waarin Guatavita dan blijkbaar erg populair is onder Bogotanen. Toch wandelden we fijn naar het water en genoten we van de prachtige ondergaande zon.

 


Hiken: Nationaal Park Chingaza


Het Nationaal Park Chingaza staat al jaren op ons lijstje maar nooit was het er van gekomen. Tot deze maand dus. Dit enorm grote nationale park dat bekendstaat om Páramo ligt vlak naast Bogotá. Er zijn vele hikes te doen en als eerste kozen we voor Lagunas de Siecha. Op slechts een uur van ons huis over een helse weg kwamen we bij het bezoekerscentrum. In 4 uur tijd liepen we naar 3.700 meter hoogte en weer terug naar 3325 meter. En wat was het GAAF! Echt waanzinnig mooi. Ook vlakbij ons is een andere wandeling in Chingaza en we hopen deze heel binnenkort te wandelen. Deze maand volgt het artikel over deze hike met alle informatie die je nodig hebt om ook in dit Colombiaanse natuurwonder te gaan hiken.

 


Plaatjes van mijn dagelijkse leven op de finca


 

Avondwandeling de berg op naast ons huis

 

We hebben een thermometer gekocht en nu snap je eindelijk waarom ik hier altijd met een poncho aan zit 🙂 Dit is de temperatuur ín huis in de ochtend.

 

Toen ik begin december uit Nederland kwam kreeg ik deze prachtige rozen van Jimmy. Ze stonden maar liefst 1,5 maand…

 

Wie Is De Mol in Colombia kijken!

 

Na weken droogte regende het een paar dagen extreem hard. Inmiddels is het alweer weken droog

 

Wat een mooie dorp is Sopó toch!

 

Naar de kapper geweest 🙂

 

Prachtige plaatjes op de finca

 


Persoonlijk: hoe gaat het?


Het gaat goed! Ik heb bijna 3 maanden niet geblogd en ik begon het echt te missen. Door het vele werk dat ik heb met mijn eigen bedrijf lukt het niet altijd om te bloggen, maar deze maand is het heel goed gegaan en er staat ook weer veel leuks gepland voor februari.

Binnenkort brengen we een bezoekje aan Nederland en verderop in het jaar willen we een langere reis gaan maken. Waar naartoe is nog niet helemaal bekend, maar misschien wordt het Azië. Jimmy is zowaar bijna 3 weken vrij, dus we hebben eindelijk wat tijd om samen te reizen. Iets waar ik enorm naar uitkijk.

Je hebt vast meegekregen dat er op 17 januari een aanslag werd gepleegd in Bogotá. Een paar spannende dagen waar de spanning in het land te voelen was. Inmiddels is de rust wedergekeerd en is het afwachten hoe het verder gaat verlopen in het land. Ondertussen zijn er wel veel spanningen in Venezuela, maar hopelijk komt er heel binnenkort eindelijk een einde aan de horror die Maduro heet.

Ik werd trouwens naar aanleiding van de aanslag gevraagd voor een kort interview op Radio 1. Je kunt het hier terugluisteren.

Ondertussen gaan we binnenkort ons huurcontract weer verlengen, of tenminste: dat is de bedoeling. En hopen we hier weer een jaar extra te wonen. Voorlopig blijven we dus in Colombia. Jimmy werkt wat minder en doet allemaal leuke dingen. Zoals motorrijden en hij is bezig allerlei duikdiploma’s te halen om instructeur te worden (een bijbaantje kan er nog wel bij haha).

Foto: Simon Bosch

 


Hoe gaat het met jou? Wat was jouw hoogtepunt van januari? Geniet je van de winter in Nederland of ben je wel weer toe aan de warmte? Let me know!


Dit artikel bevat een samenwerking met een bedrijf. Klik hier voor meer informatie.


Kopfoto: Simon Bosch

Lees meer!

14 reacties

Wanda Bisschop 6 februari 2019 - 05:52

Wat fijn om weer een update van je te lezen! Logisch hoor dat het bloggen er bij in schiet als je het zo druk hebt met je eigen bedrijfje! Je zult inderdaad niet zeggen dat deze prachtige foto’s met een smartphone zijn gemaakt, ze zijn echt super mooi om te zien en verrassen mij opnieuw dat de natuur in Colombia zo ontzettend prachtig is. Iets waar ik inderdaad in elke aflevering van Wie is de Mol natuurlijk ook weer terug zie! Wat een leuk vooruitzicht trouwens dat jullie naar Nederland komen en later nog een langere reis kunnen gaan maken! Mijn januari bestond vooral uit werken, lekkere lunches met collega’s en inderdaad de nodige sneeuwoverlast. Ik verlang wat dat betreft echt naar zon en hogere temperaturen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 februari 2019 - 11:12

Dankjewel voor je leuke reactie! Ja ik moet ook altijd aan jou denken als ik hoor dat het in NL gaat sneeuwen hahaha. Geen idee hoe het nu is, maar in ieder geval komt de lente eraan!

Reply
Jenn 5 februari 2019 - 03:05

Wat een heerlijk uitgebreid overzicht, mooie foto’s en al dat eten!! Ik heb ook een fijne januari gehad, maar het hoogtepunt was onze mini-vakantie aan het eind van de maand 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 februari 2019 - 11:09

Dankjewel voor je reactie! Wat fijn dat jullie op vakantie zijn geweest. Ik moet nodig weer even bij je komen lezen hoor ik al! 😀

Reply
Els 3 februari 2019 - 06:06

Mooi verhaal!
Ga zo door!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 februari 2019 - 12:39

Dankjewel! xxx

Reply
Deborah 3 februari 2019 - 05:16

He wat leuk weer wat van je te vernemen 🙂
Wat een prachtige foto’s weer ook die van jou voor je site. Leuk om ze nu te mogen zien.
In januari veel gesport en lekker actief bezig geweest. Maar ben nu toch wel toe aan de lente, warmere dagen en zonlicht haha.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 februari 2019 - 12:40

Dankjewel, lief! En ja kan me voorstellen dat je weer toe bent aan de lente. Ik ben zelf ook erg blij dat ik de winter niet hoef mee te maken haha 🙂

Reply
schrijfsels 3 februari 2019 - 03:48

Fijn om weer van je te horen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 februari 2019 - 12:41

Lief! xx

Reply
Thea 3 februari 2019 - 03:41

Wat wij in januari deden? Genieten van onze lieven in Colombia, en je advies gevolgd. Een kleine week in Barichara geweest, tjonge wat is het daar mooi! Nog bedankt voor de goede adviezen Sabine, we hebben genoten. Ook de geadviseerde restaurantjes waren top! Liefs van ons beiden

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 februari 2019 - 12:42

Zó ontzettend fijn dat jullie zo genoten hebben! Ben super blij dat ik kon helpen. Barichara kan ook bijna niet mis gaan 😀 Nu genieten van de mooie foto’s en herinneringen! Liefs

Reply
Yvonne 3 februari 2019 - 03:04

Leuk om weer wat van je te lezen! Zo’n uitgebreid verslag met veel foto’s!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 februari 2019 - 12:42

Dankjewel, lief!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!