Home Het dagelijkse leven Terugblik juli 2018: fotoshoot, op de fiets door Bogotá, mijn dagelijkse leven in Colombia en meer!
Terugblik juli 2018 - featured

Terugblik juli 2018: fotoshoot, op de fiets door Bogotá, mijn dagelijkse leven in Colombia en meer!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Terwijl het in Nederland zinderend heet is en velen op vakantie zijn, komt bij ons de regen nog steeds met bakken uit de lucht. Er kan al weken niet worden paardgereden omdat het gras te drassig is. Terwijl het allang droog zou moeten zijn. Een heel vreemd jaar wat klimaat in Colombia betreft. Maar niet getreurd, want ondanks de regen heb ik veel leuks gedaan afgelopen maand en waren er ook een paar heel mooie dagen waar ik heerlijk van het zonnetje heb genoten. Ook heeft Jimmy een nieuwe baan, deed ik een mega investering, had ik een supertoffe professionele fotoshoot voor mijn bedrijf en ontmoette ik heel leuke nieuwe mensen. In deze terugblik vind je ook weer een fotoserie waarin ik je een kijkje geef in mijn leven op het Colombiaanse platteland!

Jimmy heeft een nieuwe baan

Begin deze maand bleek dat één van de ziekenhuizen waar Jimmy werkte failliet was gegaan en iedereen dus op straat stond. Hoewel hij geen nieuwe baan nodig had werd hij als enige anesthesioloog aan een ander groot ziekenhuis voorgesteld. Het bleek dat ze hem een vast contract wilden geven, iets dat voor medisch specialisten niet heel gebruikelijk is. Maar natuurlijk wel heel wenselijk, want normaal moet hij soms maanden wachten op salaris en nu krijgt hij gewoon elke maand een vast salaris. Bovendien heeft hij nu gewoon vaste uren zonder verrassingen. Ik hoopte dat hij nu iets minder gaat werken maar dat lijkt er niet echt in te zitten. Toch zijn we er wel heel blij mee, omdat het nu wel iets makkelijker wordt om te gaan plannen. Mocht je nu denken: waar heeft ze het over? Lees dit artikel terug over de bizarre werksituatie van Jimmy.

 

Leuke date met een Nederlandse zelfstandig ondernemer

Hoewel ik met Nederlandse klanten werk en heel veel plezier heb in ondernemen, mis ik weleens ‘live’ afspraken om te brainstormen met inspirerende mede-ondernemers. Op nieuwe ideeën komen en elkaar versterken. Want dat is zó fijn! Gelukkig was daar Karlijn, die een jaar geleden verliefd werd op een Colombiaan en nu voor de derde keer een bezoek bracht aan haar geliefde in Bogotá. We leerden elkaar kennen via Instagram en besloten samen te gaan lunchen in Bogotá. Ik nam haar mee naar Wok voor sushi en we kletsten uren vol over onze bedrijven. Het was fantastisch gezellig en een paar weken later kwam ze zelfs met haar Colombiaan op bezoek bij ons op de boerderij. Ik hoop natuurlijk dat ze snel weer komt 😀

Dat drankje rechtsboven op de foto is trouwens echte aromatica. Oftewel thee met fruit. Het is ontzettend lekker en het fruit kun je gewoon opeten. Als je in Colombia bent bestel dit dan zeker eens!

 

Professionele fotoshoot + meer investeringen

Al heel lang wilde ik voor mijn bedrijf professionele foto’s laten maken, maar een fotograaf vinden in Colombia is niet zo makkelijk. Er zijn er velen, maar vooral gericht op bruiloften of ze hebben geen online portfolio. Uiteindelijk kwam ik met Simon Bosch in contact en in een week tijd deden we twee shoots samen van 3 uur. Het was echt een fantastische ervaring en de foto’s die ik al gezien heb zijn geweldig! Ik hoop eind deze week de uiteindelijke foto’s te krijgen, waarmee ik mijn website een meer professionele look kan geven én dan heb ik eindelijk foto’s voor social media. Benieuwd? De foto’s zul je met name hier voorbij zien komen. Naast deze fotoshoot deed ik eind juli nóg een (grote) investering in mijn bedrijf, namelijk voor een mentor die met mij een sales funnel gaat opzetten. Ik begin met dit traject deze week en heb er enorm veel zin in. In jezelf investeren is zó leuk! Doe jij dat ook weleens?

 

Quality time tussen de tipi’s

Jimmy en ik zien elkaar maar weinig, maar als we een dagje of middag samen hebben proberen we altijd wat leuks te doen. Afgelopen maand gingen we voor de tweede keer naar een restaurant in de bergen, ver buiten de gebaande paden. Hier kun je overnachten in een tipi en heerlijk wandelen. Het is midden in de natuur en het eten is er echt heerlijk. Het was dan ook deze keer weer erg gezellig samen! Meer informatie over deze geweldige plek vind je hier. Of boek hier je verblijf. Ook leuk: vroeger had ik als huisdier een wandelende tak (ja echt). Die gaf ik klimop te eten, maar ik vond het doodeng om ‘m op te pakken. Nooit heb ik een wandelende tak in het wild gezien, maar nu dus wel! Er zat er namelijk één op het hout in de toilet in het restaurant. Ik vond het zo bijzonder, daar moest ik echt even een foto van maken haha. Heb jij weleens een wandelende tak gezien?

 

Fietstocht door Bogotá

Eind juli werd ik door Local Hero Travel uitgenodigd om mee te gaan op een fietstocht door Bogotá. Er is natuurlijk de bekende tocht door La Candelaria, maar een lokale organisatie wil graag ook een tocht door Bogotá buiten de gebaande paden aanbieden. En dat is natuurlijk precies in mijn straatje. Dit was dus een test om te kijken of het wat is. Hoewel het regende was het onwijs leuk en gezellig met Camila (de local hero waarmee ik samenwerk). We gingen van Usaquén naar La Soledad, van de rijkste buurt van Bogotá naar middenklasse. Echt ontzettend leuk! Hier vind je trouwens de route.

 

Het Colombiaanse dagelijkse leven in foto’s

Wat beleefde ik nog meer in juli? En hoe ziet het dagelijkse leven in Colombia eruit? Geniet van deze fotoserie!

Zelden ben ik zó nerveus. De WK-wedstrijd tussen Colombia en Engeland was bloedstollend. Met ook nog eens een niet al te gezellige uitslag. Vervolgens vierde Colombia wel feest alsof ze het WK hadden gewonnen… Ach ja het blijft Colombia. 

 

Uiteten met een vriend die ook hier op het landgoed woont. Pizza!

 

Prachtige plaatjes op het landgoed: zon, regen en de regenboog

 

Ontbijten met Karlijn en haar Colombiaanse vriend bij ons thuis: jammie!

 

Natuurlijk kan typisch Colombiaanse warme chocolademelk (in water) met kaas niet ontbreken. Ken je dit gekke drankje nog? Check hier het recept. Als je durft natuurlijk 😉

 

Juaco ging naar de honden-spa en was daarna helemaal gelukkig met zijn nieuwe look

 

Ondertussen ging ik zelf ook naar de kapper

 

Het is hier 7.15AM als ik broodjes ga halen in het dorp Sopó. Er is nog niemand op straat, dus even een foto maken van de prachtige kerk op het centrale plein.

 

Hoewel ik de eclips moest missen waren er toch wel een paar momenten afgelopen maand waar de maan en de sterren héél mooi uitkwamen

 

Genieten met Juaco in het zonnetje

 

Let’s go granadilla! Dit fruit is en blijft één van de lekkerste van Colombia.

 

Als afsluiter: wat een uitzicht op de vroege ochtend vanaf ons balkon!

 

Wat brengt augustus?

Augustus belooft weer een fantastische maand te worden. Ik krijg de foto’s van de shoot, ga nieuwe pakketten lanceren en beginnen met de nieuwe training die ik volg. Ook moet er ergens deze of volgende week weer een veulentje geboren worden, dus ik hoop nóg een paardenbevalling mee te maken. Verder komt er ongetwijfeld nog veel meer leuks om ons pad! En hoop ik ondertussen dat de regen eens stopt…

 


Wat ga jij doen in augustus? Is het nog uit te houden in de hitte, of vind je het juist wel fijn?


In dit artikel staat een affiliatie link. Klik hier voor meer informatie


 

Lees meer!

34 reacties

Koen 29 augustus 2018 - 02:07

Wat een fantastische uitzichten vanaf jullie balkon

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 september 2018 - 20:14

Absoluut, geniet er elke dag van!

Reply
Sophia 27 augustus 2018 - 05:17

Hoi Sabine, ik heb een gekke vraag (wellicht dat mijn vraag compleet ‘off topic’ is, maar ik weet niet waar ik mijn vraag elders moet plaatsen). Binnenkort reis ik voor het eerst naar Colombia. Heel veel zin in. Wat ik echter maar niet kan vinden op internet, is een drogisterij zoals wij dat kennen in de zin van Etos en Kruidvat. Hebben ze in Colombia soortgelijke drogisterijen en hoe heten ze daar dan? Alvast bedankt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 september 2018 - 20:18

Hoi Sophia, die zijn er zeker! Sowieso zit er bijna op elke straathoek een kleine drogist, maar in de grote steden vind je ook kruidvat look a likes 🙂 De bekendste (en fijnste vind ik zelf) is Farmatodo. Deze zit alleen niet in elke grote stad, wel veel in Bogotá, Chía, Barranquilla, Santa Marta en Cartagena. In andere grote steden zijn er weer anderen. Farmatodo is echt een soort Kruidvat en eigenlijk nog leuker vind ik zelf. Zoek maar even op google, daar vind je alle locaties en dus ook degene het dichts bij je hotel.

Reply
Sophia 9 september 2018 - 14:33

Hola Sabine, dank je voor je reactie. Ik ga zodra ik aankom in Colombia meteen op jacht naar deze winkel, ik ben benieuwd. Nog een klein vraagje, weet jij hoeveel postzegels er op een kaart moeten die vanuit Colombia naar NL gestuurd wordt, je weet wel, zo’n ansichtkaart. Wil wat kaarten naar NL sturen maar ik weet niet hoeveel postzegels er op moeten. Thanks!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2018 - 18:03

Ik heb welgeteld 1 keer een kaart verstuurd , en dat deed ik bij het postkantoor. Zij doen er dan een postzegel / stempel op. Een goed postkantoor is 4-72. Zoek bijvoorbeeld op Google 4-72 Bogotá en dan krijg je een kaartje met locaties. Daar kun je je kaarten sturen!

Reply
Sophia 15 september 2018 - 16:19

Hi Sabine, nog een allerlaatste vraag, ik vroeg me af of pinautomaten in Colombia ook de Engelse taal hebben? Ik spreek geen Spaans en hoop dat de geldautomaten in Colombia ook de optie bieden om een andere taal te selecteren, Engels bijvoorbeeld. Of zijn de meeste pinautomaten alleen in het Spaans?

Rowan 18 augustus 2018 - 04:42

Klinkt als een fijne en productieve maand! Leuk om je dagelijks leven te zien aan de hand van foto’s! En WAUW wat een uitzicht heb jij van je balkon zeg, lijkt mij echt genieten!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 september 2018 - 20:19

Haha ja echt genieten, elke dag weer!

Reply
Elisa 16 augustus 2018 - 16:14

Wat fijn dat Jimmy nu een vaste baan heeft, hoop voor je dat hij toch wel iets minder gaat werken. Goed dat je in jezelf investeert, dat is zo belangrijk! Ben benieuwd naar de foto’s van de fotoshoot trouwens 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 september 2018 - 20:13

Jaa de foto’s komen beetje bij beetje online op mijn Instagram van mijn bedrijf. En zo direct eentje als kopfoto in de nieuwe terugblik. Waarin investeer jij graag?

Reply
Marcella 15 augustus 2018 - 08:37

Mooie investeringen heb je gedaan! Je inspireert me, ik wil al een tijdje een SEO training doen en wil ook meer over fotografie leren. Maar eens achteraan! Het uitzicht vanaf jullie huis is trouwens echt geweldig! Is het intussen opgehouden met regenen? Hier is het juist gaan regenen 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 september 2018 - 20:12

Wat leuk om te horen! Zeker doen de cursussen die je wilt. Ben intussen ook weer andere cursussen gaan volgen en is zó leerzaam. Investeren is zo leuk, dat ik mezelf echt even moet afremmen komende tijd haha

Reply
Deborah 6 augustus 2018 - 04:55

Eindelijk eens de tijd kunnen nemen om je blog te lezen.
Wat een fijn nieuws dat Jimmy een nieuwe baan heeft met vaste uren!
Ik ben heel benieuwd naar de foto’s voor je bedrijf. Investeren in je eigen toko is leuk zeker als je er resultaat van gaat merken.
Wat heeft jullie Juaco het toch goed bij jullie 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 september 2018 - 20:11

Ja zeker, zo fijn! Juaco heeft het zeker goed, maar afgelopen maand was niet zo leuk voor hem… Daarover alles in de nieuwe terugblik!

Reply
Saskia 5 augustus 2018 - 04:49

Wat een fijne, drukke maand! <3 Super leuke foto's, vooral die 3 landschap foto's naast elkaar. En gefeliciteerd met de baan van Jimmy inclusief vaste uren! Wat super fijn.

Reply
Saskia 5 augustus 2018 - 04:53

Ik zag net dat ik je via Instagram nog niet eens volgde! Nu wel 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 augustus 2018 - 10:06

Haha leuk! Dit is wel mijn bedrijfsaccount en niet over Colombia, maar natuurlijk nog steeds hartstikke leuk 😀 <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 augustus 2018 - 10:06

Dankjewel! Ik maak tegenwoordig heel veel foto’s met mijn mobiel omdat deze zulke prachtige plaatjes schiet haha 😀

Reply
Yvonne 3 augustus 2018 - 23:40

En werkt Jimmy nu in een Ziekenhuis ipv in vier?

Reply
Yvonne 3 augustus 2018 - 23:17

Leuk weer om te zien en te lezen. En heel fijn voor jimmy! Waarom draagt die kapster een mondkapje?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 augustus 2018 - 10:08

Dankjewel Yvonne! Jimmy moest ontslag nemen in 1 ziekenhuis omdat het niet te combineren was, dus hij werkt er nu in 3. Tenminste eentje minder 😉 Veel mensen dragen een mondkapje in Colombia, is heel normaal. Voor hygiëne. Daarnaast is het ook heel normaal om een mondkapje op te doen als je ziek bent. Ook gewoon op kantoor bijvoorbeeld.

Reply
Ellie Schmitz 3 augustus 2018 - 15:43

Wat een leuke maand, ik heb genoten van je verslag en de mooie foto’s. Felicitaties voor Jimmy met zijn nieuwe baan! Succes met alles en veel leuks toegewenst in augustus, kijk nu al uit naar het verslag ?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 augustus 2018 - 10:09

Dankjewel Ellie, heel lief! JIj ook een heel fijne maand gewenst 😀

Reply
Jenn 3 augustus 2018 - 08:01

Mooie foto’s, leuk om zo terug te kunnen blikken. Die chocolademelk met kaas wil ik nog steeds een keer proberen, maar daar wacht ik wel even mee tot het buiten iets kouder is.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 augustus 2018 - 10:10

Haha ja dat is met de tropische temperaturen in NL nu niet zo lekker denk ik 😀 In Colombia drinken ze het ook alleen in de koude gebieden, niet in de warme.

Reply
Jessica 3 augustus 2018 - 06:03

Wat leuk dat je weer een andere Nederlander hebt leren kennen. Dat mis je uiteindelijk toch wel een beetje hè? 🙂 Ik vond de bloedmaan trouwens heel tof, maar de dagen erna waren de sterrenhemel en de maan zelfs nog mooier en leken ze dichterbij <3 Wens Jimmy geluk met z'n nieuwe job en jij natuurlijk ook weer een hele fijne maand gewenst! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 augustus 2018 - 10:12

Dankjewel Jessica! Deze NL-er woont hier niet, dus de volgende meeting is via skype haha 🙂 Ik mis vooral brainstormen over werk, dus zelfstandig ondernemen. Dat is gewoon fijner met iemand die weet waar je het over hebt haha 😀 Ja zo jammer dat ik de maan heb gemist, echt tof dat jij m wel hebt gezien!

Reply
Wilma 2 augustus 2018 - 11:22

Gefeliciteerd met de nieuwe job Jimmy.
Geweldig de fotos weer. Hier warm. 35.
Met asthma niet echt leuk als het zo warm blijft. Maar goed voor je het weet is weer sneeuw.
Fijne tijd samen!!
Groet
Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 augustus 2018 - 10:13

Dankjewel! Haha ja precies, nog even van genieten 😛 Bij jullie duurt het waarschijnlijk ook niet heel lang of wel? Minder lang dan in NL denk ik of heb ik het mis? Fijne maand voor jullie ook! Liefs.

Reply
els 2 augustus 2018 - 07:07

Dat was alweer even geleden dat er een blog verscheen.
Fijn dat alles ‘op rolletjes’ loopt! Die foto’s van het landgoed zijn erg mooi! En die van Juaco natuurlijk ook!
Veel succes voor de komende maand
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 augustus 2018 - 10:14

Ja het schiet er steeds bij in. Heb ook geen nieuwe reisjes gemaakt. Hoop deze maand weer iets meer te posten… Ja mooi die foto’s, toen ik dat zag zo met die wolken ben ik meteen het balkon op gesneld haha 😛 Liefs xx

Reply
Wanda 2 augustus 2018 - 03:46

Nou, misschien moeten we dan de Nederlandse zon en jullie regen even met elkaar mixen! Wij maken ons nu alweer op voor een hittegolf, dus een beetje regen is meer dan welkom! Leuk om te lezen dat het met je bedrijf zo lekker loopt en dat je overstroomt van energie en plannen! Mooi ook dat Jimmy nu een vast contract heeft! En ja, dat uitzicht… in één woord WOW!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 augustus 2018 - 10:15

Haha ja dat zei ik ook al tegen iemand: jullie een beetje van ons, wij een beetje van jullie 😀 Nouja met die hitte geniet je misschien straks een beetje meer van de kou 😛 Fijne maand gewenst ook voor jou en je man! Liefs xx

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!