Home Het dagelijkse leven Terugblik op juni 2016

Terugblik op juni 2016

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Juni is voorbij en wat is het weer snel gegaan! Een bewogen maand waar van alles is gebeurd, zowel leuke als minder leuke dingen. In deze terugblik lees je gebeurtenissen waarover ik nog niet heb geschreven, en geef ik een kort vooruitzicht op juli: de maand van de liefde!

Gezondheids-struggles

De maand juni stond behoorlijk in het teken van mijn gezondheid. Zo belandde ik in het ziekenhuis, kwam ik twee keer bij de Colombiaanse huisarts én was ik voor de tweede keer in minder dan 3 maanden weer eens ziek. Afgelopen weekend kwam de buikgriep opzetten, waardoor ik vier dagen aan huis gekluisterd was. In Nederland was ik nooit ziek, hier echter vinden de Colombiaanse bacteriën en virussen mij met het grootste gemak. Hierdoor moest ik een leuke lunch afzeggen, net als een presentatie die ik zou geven in het Holland Huis aan een groep Nederlanders die op Life Science & Health handelsmissie zijn in Colombia. Ik werd gevraagd over mijn ervaringen met werken in Colombia te komen vertellen, maar dat feest ging dus niet door. Inmiddels doe ik alles weer, maar helemaal over is de buikgriep nog niet. Duurt zo’n één a twee weken aldus Jimmy.

 

De hoogtepunten in juni

Juni was ook een maand vol geluksmomentjes. Hier een aantal op een rij!

Gouden sandaaltjes

Voor de bruiloft komende maand had ik nog steeds schoenen nodig. Een hele opgave met mijn moeilijke voeten. Samen met Jimmy ging ik op zoek en al snel vonden we een paar sandalen. Ik wilde goedkope schoenen met een kleine hak. De 12cm-hakken waar de Colombiaanse vrouwen op lopen zijn niet aan mij besteed. We vonden gouden sandalen die ook nog goed zaten. Of nouja, goed… Ik zit er stevig in en alles sluit aan. Ze doen echter al pijn aan mijn voeten als ik er alleen al naar kijk, en de zool is veel te hard. Maarja voor dat ene dagje ga ik dat gewoon even trotseren. Daarna hoef ik ze nooit meer aan. Hoop ik. Het gaat om onderstaande gouden muiltjes. Wat vind je ervan?

 

Verjaardag Jimmy: een nieuw koffiezetapparaat

Eigenlijk was dit Jimmy zijn geluksmomentje: want jeetje wat is hij blij met het koffiezetapparaat wat hij van mij heeft gekregen! We hadden er geen, hij zette jarenlang koffie met een percolator, maar nu wilde hij meer mogelijkheden. Jimmy houdt enorm van koffie en is ook graag bezig met het zetten van het meest perfecte kopje koffie. We kopen altijd gemalen Colombiaanse koffie, en dat is binnen no-time op. Nu heeft hij dus een echt koffiezetapparaat waar hij waanzinnig blij mee is. Iedereen die bij ons thuis komt krijgt een uitgebreide demonstratie. Heel leuk om te zien dat hij er zo gelukkig mee is!

 

Sushi eten

Vegetarische sushi is echt de beste uitvinding ever! Ook deze maand hebben we ons weer uitgeleefd bij de sushi-bar. We ontdekten er eentje van ons favoriete sushi-restaurant in een winkelcentrum. Echt wat kan ik dáár van genieten.

 

Naar de Nederlandse film

Zomaar kreeg ik een uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Bogotá voor de première van de Nederlandse film De Surprise. Alleen al van het Hollandse-tintje in Colombia heb ik enorm genoten. Daarnaast was het ook nog eens een geweldige film.

 

Andere leuke momentjes

Begin juni sprak ik af met twee Nederlandse vrienden, heel gezellig. Mijn broertje was jarig deze maand en ook was het Vaderdag. En net als met Moederdag viel er bij zowel mijn vader als bij mijn broertje een leuk cadeautje op de deurmat. Lang leve cadeauservices bij Internetwinkels. Ondertussen had ik enkele bel- en skypeafspraken met vriendinnen in Nederland: altijd gezellig!

Een blogsuccesje

Vorige week plaatste ik het artikel Hoe veilig is Colombia echt? De 10 grootste risico’s! en die bleek zomaar behoorlijk populair. Tegen alle verwachtingen in verbrak dit artikel in 24 uur tijd al mijn blogrecords en werd het veelvuldig gedeeld op Facebook. Zonder enige moeite werd de tot dan toe nummer 1 van dit jaar, het verhaal over hoe Jimmy mij ten huwelijk vroeg, van de troon gestoten. Normaal let ik niet zo op de statistieken per post, maar deze sprong er als vanzelf tussenuit en is inmiddels al meer dan 950 keer gelezen. Ik vond het een heel bijzondere gewaarwording om te merken dat mensen iets dat ik heb bedacht en geschreven zo leuk vinden. Een mooi geluksmomentje van de afgelopen maand!

 

Andere blogfavorieten van juni

Naast bovenstaand succesje heb ik deze maand 12 andere artikelen gepubliceerd. De nummers 2 en 3 best gelezen waren Hoe is het om te werken in Colombia? en Gezondheidszorg in Colombia: naar het ziekenhuis. Mijn persoonlijke favoriet van juni is Fotoblog: de kolibrie in beeld (+ leuke weetjes!). Niet alleen een geweldig leuk en leerzaam stuk om te schrijven, maar ook geniet ik zelf elke keer weer van de foto’s van deze prachtige beestjes!

 

Vooruitblik op juli

Juli staat in het teken van de liefde én er staan een paar leuke weekendjes weg op de planning!

3 jaar samen

Medio juli is het zover: dan zijn Jimmy en ik 3 jaar samen! Waarschijnlijk hebben we op de dag zelf geen tijd om dit te vieren, maar we zullen vast ergens die week uiteten gaan (sushi ofzo). En: er komt een artikel online over deze 3 jaar samen in foto’s! Dus: stay tuned!

Bruiloft

Een week later trouwt Jimmy zijn zus. Of eigenlijk zijn ze al getrouwd in Duitsland, maar het feest is hier. Er moet nog veel gebeuren aan mijn verschijning die dag. Zo ontbreken er nog sieraden en op de dag zelf word ik verwacht de hele ochtend in de beauty-salon te zitten voor mijn haar en make-up. De bruiloft begint om 5 uur en eindigt ergens in de vroege uurtjes. Geen idee wat er allemaal gaat gebeuren tijdens deze typisch Colombiaanse bruiloft, maar er komt uiteraard uitgebreid verslag over.

Weekendjes weg

Voor de bruiloft vliegen we voor 3 dagen naar Cartagena. Ik houd totaal niet van die hitte, maar toch wel leuk om er weer even heen te gaan. Kan ik eindelijk foto’s maken met de spiegelreflex en een artikel schrijven over de meest toeristische stad van Colombia!

Ook is de bedoeling dat we het laatste weekend van juli naar Popayan gaan. Jimmy doet vrijwilligerswerk voor een organisatie waar ze (arme) kindjes met een hazelip opereren. Vaak is dat dus in armere gebieden. Deze keer zou hij uitgezonden worden naar Popayan, of ergens daar in de buurt. Ik wil al heel lang naar Popayan, dus ik hoop dat het er nu eindelijk van gaat komen!

 

Wat voor leuks in juli staat er bij jou op de planning?


 

Lees meer!

44 reacties

Jessica 10 juli 2016 - 14:27

Wat gaaf dat je werd uitgenodigd om een Nederlandse film te kijken, leuk! Hopelijk voel je je inmiddels alweer een stuk beter (en eet je weer heel veel vega sushi hihi)! Het koffieapparaat ziet er inderdaad goed uit, als ik in de buurt ben kom ik wel op de koffie haha. En ik werd helemaal blij van jouw enthousiasme over het blogsucces, heel leuk en helemaal verdiend!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 juli 2016 - 22:19

Ja superleuk! Inmiddels ben ik weer helemaal beter. Nu maar hopen dat het voor tenminste een halfjaar wegblijft 🙂 Dankjewel ook! En je bent welkom voor de koffie 😛

Reply
Wanda 5 juli 2016 - 14:39

Wat vervelend joh dat je zoveel problemen hebt gehad met je gezondheid waardoor je ook leuke evenementen hebt moeten afzeggen! Leuke sandaaltjes trouwens maar ik ga ze niet eens passen! Er naar kijken, zorgt al voor een pijnlijke frons op mijn gezicht joh! En ja, juli… op dit moment heb ik alleen een afspraak voor een high tea staan maar ach, ons kennende kan het ook zomaar weer compleet anders lopen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2016 - 15:12

Ja dat was wel heel jammer… en ik moet nog een keer geopereerd worden weet ik nu. Beetje balen maar is niet anders. Die schoenen daarbij heb ik precies hetzelfde hoor 😉 Maar het had erger gekund met een nog hogere hak, hier kan ik tenminste nog een soort van op lopen 😛 Een high tea is zo leuk! (en lekker vooral 😉 ) Veel plezier!

Reply
yvonne 5 juli 2016 - 04:13

schoenen kunnen uit. ik heb weleens voorbij zien komen dat er een slippermand op een bruiloft werd neergezet. Werd gretig gebruik van gemaakt. De mand was zo leeg. En met een lange jurk zie je je schoenen toch niet 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2016 - 15:07

Ja dat hoop ik echt! En precies: dat zie je toch niet 🙂

Reply
Koen 4 juli 2016 - 07:33

Mooie foto, die van vrouw in Cartagena. Zou zomaar in de jaarlijkse Oxfam/Novib kalender kunnen staan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2016 - 15:00

Ah lief, dankjewel voor het mooie compliment! Binnenkort ga ik weer nieuwe foto’s maken in Cartagena 🙂

Reply
Michelle 2 juli 2016 - 07:35

Wat een fijne maandoverzicht! Ondanks dat je ziek bent geweest, heb je toch hele leuke dingen meegemaakt! Op naar een nieuwe maand..

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:38

Dankjewel! Ja gelukkig overheersten de leuke dingen wel 🙂

Reply
Natasja 1 juli 2016 - 13:38

Leuke schoentjes!! Daar ga je vast de blits mee maken!! Wauw wat een mooi aantal zeg je nummer 1 blog… Was ook leuk om te lezen, maar ik vind je blogs sowieso heel leuk!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:36

Dankjewel! Haha ik denk dat ik de laagste schoentjes van iedereen heb 😛 Dankjewel ook voor je mooie compliment! xx

Reply
Stéphanie 1 juli 2016 - 11:58

Je schoentjes zijn erg leuk en ik denk dat het best meevalt hoor, het is en kleine hak 🙂 Gaaf dat je blog over veiligheid in Colombia zo vaak wordt gelezen, ik vond hem zelf ook super interessant. Wat fijn dat jullie zoveel korte reizen en uitjes op de planning hebben staan deze maand, ik ben benieuwd naar je blogs! Ik ga volgend weekend weer eens op bezoek bij mijn zusje in Frankrijk, daar kijk ik onwijs naar uit!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:35

Dankjewel! Dat hoop ik 🙂 Ja op hogere hakken kan ik echt niet lopen, deze gaan net haha. Wat leuk dat je naar je zusje in Frankrijk gaat! Lekker in de zomer, even wat mooier weer opzoeken. En wellicht de finale van het EK met Frankrijk kijken 🙂

Reply
Billy 1 juli 2016 - 09:49

het leukst is natuurlijk de vakantie die ingaat op 21 juli, en al meteen naar Barcelona mogen afreizen voor het huwelijk van mijn petekind.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:34

Oh ja dat gaat heel leuk worden voor jullie!! Heel veel plezier alvast!

Reply
Esther 1 juli 2016 - 09:26

Sabine heb al op meedere feesten gezien dat die mooie maar niet comfortabele schoenen tijdens het feest ook uitkunnen…nog een tip wellicht!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:33

Oh dat zou fijn zijn! Thnx voor de tip! Al kan ik me dat bijna niet voorstellen op zo een chique bruiloft… zou wel grappig zijn!

Reply
Zo simpel is dan geluk 1 juli 2016 - 08:32

Je gouden muiltjes zijn er mooi! Hopelijk is het te doen voor je om ze een dag te dragen. Lijkt me wel bijzonder hoor om een Colombiaanse bruiloft mee te maken. Ik ben benieuwd naar de gewoonten. Ik wens je een fijne maand toe!
Het hoogtepunt voor mij zal het concert van Beyoncé worden half juli, daar kijk ik echt naar uit.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:32

Dankjewel! Ik ben al aan het oefenen met lopen haha. Verschil is alleen dat het daar 20 graden warmer is haha. Dus voeten gaan lekker uitzetten. Nouja dat ene dagje overleven ze vast! Wat tof dat je naar het concert van Beyoncé gaat zeg! Dat zal vast heel speciaal worden! Veel plezier alvast!

Reply
Karlijn Travels 1 juli 2016 - 08:20

Heel leuk om je maandoverzicht te lezen! Wel erg balen van het kwakkelen met je gezondheid, ik hoop dat je je snel helemaal beter voelt. En goed bezig met bloggen! Ik kijk al uit naar je foto’s van Cartagena, lijkt me een prachtige stad 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:31

Dankjewel! Gaat al wat beter gelukkig 🙂 Nu die teen nog haha. Ja Cartagena is heel mooi! Ik heb al foto’s maar toen had ik de Nikon nog niet. Wil mooiere foto’s maken haha. Hoezo perfectionistisch? 😛 Cartagena is heel klein, in 1 of 2 dagen heb je alles gezien. Echt een totaal andere stad dan de rest van Colombia, dat maakt het ook zo interessant!

Reply
Elaintje 1 juli 2016 - 07:45

Mooie maand heb je gehad, behalve het ziekenhuis zijn dan. Dat is wel balen, met als voordeel dat je directe beschikking hebt over een arts. Ben benieuwd naar die bruiloft. Ik ga hier binnenkort waarschijnlijk ook naar een Hindoestaanse bruiloft en ben heel erg benieuwd! Beterschap!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:29

Dankjewel! Oh wat tof meteen naar een Hindoestaanse bruiloft! Je maakt wat mee daar het komende jaar 😀 Ben benieuwd hoe dat is trouwens!

Reply
Japke 1 juli 2016 - 07:28

Leuk, je terug- en vooruitblik! Je hebt aardig veel geblogt, meer dan ik doe op t moment. Enne…ik ben dol op gouden schoenen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:29

Dankjewel! Haha leuk dat je van gouden schoenen houdt! Ik dus helemaal niet hahaha, ik heb ze alleen omdat ze bij de jurk passen. Als ik in NL zou wonen zou je ze mogen hebben na de bruiloft 😛

Reply
Ester 1 juli 2016 - 07:20

Wat een drukke maand heb je gehad, en gelukkig ook vele leuke dingen naast de ziektes. Ik ben in NL ook nooit ziek, maar alle drie de keren dat ik in Mexico was ben ik in het ziekenhuis beland. Hopelijk voel je je weer helemaal fit! En heel bijzonder om straks de bruiloft van je schoonzusje mee te maken, tijd om wat inspiratie op te doen 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:28

Ja zeker! Jij herkent dat dus ook, dat ziek zijn! Heeft denk ik zeker wel met ons afweersysteem ofzo te maken, wat de bacteriën en virussen hier niet kent. Ooit wen ik er vast aan 🙂 (hoop ik haha). Ja ben benieuwd naar die bruiloft! Is totaal niet onze stijl, dus worden twee heel verschillende bruiloften. Maar wel leuk om te zien! 😀

Reply
Yvonne 1 juli 2016 - 06:05

Wat een leuke schoentjes inderdaad. Kan me voorstellen dat je jezelf voor zo’n dagje wel over het ongemak heen wilt zetten als je dan deze leuke schoentjes aan kan! En wat leuk om te merken dat je artikel over de veiligheid van Colombia zo goed wordt gelezen, toch iets wat veel mensen zich afvragen denk ik. Ik denk dat je voor veel mensen een stukje onzekerheid hebt weg kunnen nemen. Op naar Colombia dus. 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:26

Dankjewel! Ja ik hoop dat mensen anders over Colombia gaan denken. Sowieso wel door alle reclame in Nederland denk ik. Het toerisme is wel aan het aantrekken 🙂

Reply
Nesrin 1 juli 2016 - 04:12

Mooie momenten Sabine! Ik hoop dat je gezondheid snel weer helemaal goed is. Ik vond het artikel over gevaren in Colombia ook echt top.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:25

Dankjewel! 😀

Reply
kliefje 1 juli 2016 - 02:03

Leuke schoenen, beetje laag alleen ;))))
Ik hoop dat je nou een goeie gezondheidsmaand in het verschiet hebt, het is echt waardeloos als je je steeds zo rot voelt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:25

Hahahaha echt iets voor jou om dat te zeggen 😛 Ja voor jou is dit niks deze hak haha. Ik vind hoge hakken ook heel mooi moet ik zeggen, ik kan er simpelweg niet op lopen. Voor dit soort gelegenheden is dat wel vervelend. Misschien toch eens wat vaker oefenen 😉

Reply
Els 1 juli 2016 - 01:46

Help, als ik die dunne hak van die schoen zie ben ik al bang voor je enkels. Echte ‘zitschoenen’ volgens mij! Neem de tips van Galina ter harte en loop ze thuis een beetje in.
In die sushi krijg ik nu al zin!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:24

Als ik zit voel ik ze niet nee haha. Ik heb er al een dag op gelopen en dat ging best aardig. Morgen weer!

Reply
Rowan 1 juli 2016 - 01:29

Wat vervelend van je gezondheid, ik hoop dat je snel weer helemaal de oude bent! Prachtig, je blogsucces! Lijkt mij heel bijzonder en leuk om te zien dat je artikel ZO gewaardeerd wordt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:23

Dankjewel! 🙂 Ja vond dat echt leuk om te zien! x

Reply
Galina 1 juli 2016 - 01:27

Yay you voor het blogsucces!! Altijd fijn om erkenning voor je werk te krijgen en je schrijft ook gewoon heel leuk, dus helemaal verdiend! Voor wat betreft de schoenen zou ik twee dingen doen: van die speciale siliconen pads kopen om in het schoentje te leggen waardoor de zool wat minder hard wordt. Ik zou daar niet op besparen en goede kwaliteit kopen, want als ze dik genoeg zijn maken ze echt verschil. Je hebt ze voor verschillende plekken in de schoen, dus misschien kun je voor zowel de bal van je voet als de hak zo een kussentje kopen. Daarnaast zou ik ze dragen tijdens het schoonmaken. Dan loop je veel en kan je voet alvast wennen. Als je het vaker doet merk je dat je het langer volhoudt 🙂

Reply
Galina 1 juli 2016 - 01:28

O en natuurlijk veel beterschap!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:23

Dankjewel! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:23

Dankjewel! 😀 En ook bedankt voor het goede advies voor de schoenen! Ik heb het vandaag meteen opgevolgd en de halve dag met die schoenen aan gelopen. Ging op zich wel redelijk. Heb nog geen blaren 🙂 Morgen weer even erop lopen. Ik ga ook kijken voor pads. Ik heb er misschien nog wel een paar thuis. Helaas kunnen ze niet bij mijn voorvoet want dat zit al heel strak, daar kan niks meer tussen. Maar bij de hiel wel, daar doet het ook het meeste pijn. Echt bedankt voor je advies! Daar kan ik wat mee 🙂

Reply
Myriam 30 juni 2016 - 23:06

Heerlijk Sabine, hoop dat je snel helemaal genezen bent ook,xx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juli 2016 - 21:21

Dankjewel! x

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!