Home Het dagelijkse leven Terugblik juni 2018: spannende tijden, sneeuw, mijn dagelijkse Colombiaanse leven in foto’s en meer!
Terugblik juni 2018 - ik in LOs Nevados - Featured

Terugblik juni 2018: spannende tijden, sneeuw, mijn dagelijkse Colombiaanse leven in foto’s en meer!

door Sabine
Languages / Talen:
 

Ik kan bijna niet geloven dat het al juli is. Serieus: de tijd vliegt voorbij. Opeens zijn we al op de tweede helft van dit jaar. Terwijl ik het bezoek van mijn ouders in februari nog vers in mijn geheugen heb. Het was een drukke maand en ook juli begint druk. Alleen maar goed natuurlijk, dat betekent immers dat het goed gaat met mijn bedrijf. Wellicht heb je gemerkt dat ik wat minder artikelen heb geschreven deze maand. Vijf om precies te zijn. En dat voelde best goed. Vandaag de terugblik op juni, waarin ik je meeneem in mijn leven op het Colombiaanse platteland. Ik schiet tegenwoordig met mijn nieuwe telefoon enorm veel foto’s, en daar kun jij nu van genieten. In dit artikel vertel ik je wat ik allemaal heb gedaan afgelopen maand en waar ik eigenlijk mee bezig ben hier aan de andere kant van de wereld. Ook trakteer ik je op een korte fotoserie van mijn dagelijkse leven!


In de Colombiaanse sneeuw


Begin juni vierde Jimmy zijn 31e verjaardag. Om dit samen te vieren regelde ik 3 dagen weg naar de sneeuw in Colombia. Een verrassingsweekend waar we in prachtig Parque Los Nevados een bijzonder mooie wandeling maakten. Op dit indrukwekkende stukje Colombia klommen we naar 4.750 meter hoogte, naar Gletsjer Santa Isabel. Door de hoogte en vrieskou een spannende wandeling met een werkelijk geweldig eindpunt. Je staat immers niet elke dag in Colombia met beide benen in de sneeuw. Het was echt een reis om nooit te vergeten! Klik hier als je benieuwd bent naar het hele verhaal over deze trekking of als je dit ook zelf wilt gaan doen!

 


Mijn eigen bedrijf


Begin juni was ik nog even nerveus dat ik door de zomervakantie in Nederland geen nieuwe klanten zou aantrekken. Zo een onnodige onzekerheid die veel zelfstandig ondernemers kennen. En nergens voor nodig zo bleek. Sterker nog: ik heb meer klanten dan ooit. Dit resulteert er wel in dat ik wat minder tijd heb voor mijn blog. Maar eigenlijk vind ik het wel goed zo. Ik doe beide dingen vol energie en dat voelt beter dan met tegenzin een blog te schrijven omdat ‘het moet’. Ik geniet van alles, maar het moet wel leuk blijven. Ik probeer dus eens per week te posten en als het een keertje wel lukt twee keer per week. Overigens heb ik allerlei nieuwe ideeën voor mijn bedrijf, die binnenkort online komen. Afgelopen maand ben ik ook actief aan het Instagrammen geslagen voor mijn bedrijf. Benieuwd? Klik hier! Zo leuk om hier mee bezig te zijn. Echt genieten dat ondernemen!

 


Spannende tijden


Misschien kun je je het artikel nog herinneren dat ik in juni schreef over toekomstplannen en moeilijke keuzes?  Over het werk van Jimmy en gevangen zitten in Colombia. Daar kwamen zo ontzettend veel lieve reacties op, echt bedankt! (ik ga overigens nog reageren op iedereen, excuus voor de vertraging). Ik geloof echt dat als je iets heel graag wilt en daar naar toe leeft, er over droomt en visualiseert, dat het ook echt kan gebeuren. Na dit artikel kwam er bericht uit onverwachte hoek, van iemand die het artikel op dat moment nog niet eens gelezen had. Te toevallig en echt een teken dat dit iets kan zijn. Iemand die ons wil helpen met een serieuze aanvraag in een land waar Jimmy makkelijker aan het werk zou kunnen. We hebben ons helemaal ingelezen en we zien het helemaal voor ons: dit zou hét wel eens kunnen zijn. Nu is Jimmy dus bezig met het opstellen van een motivatiebrief en als zijn diploma groen licht krijgt gaat hij het hele traject van applicatie en een visum verkrijgen in. Heel spannend dus! Waar dit gaat zijn? Dat blijft nog even achter de schermen, eerst gaan we kijken of het überhaupt écht kan lukken. Natuurlijk deel ik het hier met jou als het zo ver is!

 


Een weekendje weg naar het einde van de wereld


Verderop in juni had Jimmy zowaar een zondag vrij, dus besloten we laat op zaterdagmiddag naar een hotel te vertrekken. Lekker even weg en op zondag heerlijk wandelen in de natuur. We kozen voor Jardín Colibrí, een hotel waar ik al eerder ben geweest maar dat zó bijzonder is dat ik er elke maand wel naartoe kan. Ook Jimmy was direct verliefd en samen genoten we van de natuur, het lekkere eten, het kleurrijke huisje en vooral van het heel ver weg zijn. Hoewel dit paradijsje op slechts zo’n 15 kilometer van ons huis ligt lijkt het echt het einde van de wereld. Er is niets in de buurt en het gezin leeft grotendeels zelfvoorzienend. Het huisje is echt een wondertje in de natuur en als je de kans krijgt raad ik je deze bijzondere plek zeker aan! Ook al was het maar één dag, het voelde echt als weg.

 


Winkelen, lunchen en voetbal in Guatavita


We bezochten ook het schattige witte dorpje Guatavita, min of meer bij ons om de hoek. We komen hier vaak, maar deze keer met een duidelijk doel. Of eigenlijk drie doelen. Namelijk voetbal, lunch en een cadeautje kopen in mijn favoriete winkeltje daar. Colombia speelde tegen Polen en dit keken we vanuit een restaurant waar we heerlijk vegetarisch lunchten. Dat ze in een simpel tentje zo een uitgebreid vegetarisch maal hebben maak ik niet vaak mee, en het was ook nog eens super lekker. Vegetarisch eten in Colombia is immers niet vanzelfsprekend. Het was de eerste wedstrijd die ik zag dit WK en erg leuk. Vooral omdat we dik wonnen natuurlijk. De laatste wedstrijd was wat minder gezellig…

Na de lunch en wedstrijd gingen we op ons derde doel af: een winkeltje in Guatavita waar een ouder echtpaar werkelijk prachtige kleding verkoopt. Deze mevrouw maakt de wollen poncho’s en jasjes zelf samen met andere vrouwen uit het departement Cundinamarca. Als ik een cadeautje voor iemand nodig heb kom ik hier graag, want ze hebben altijd wat moois. Nu hadden we een cadeautje nodig voor een baby’tje en natuurlijk gevonden. Het blijkt dat ze tegenwoordig ook jasjes voor honden breien, dus wie weet in de toekomst een leuk cadeautje voor Juaco!

 


Het dagelijkse leven in Colombia


Hier nog wat kiekjes uit mijn dagelijkse leven! Wat doe ik eigenlijk allemaal?

 

Genieten van de zon! Een update over mijn lieve Juaco vind je trouwens hier.

 

Ik heb tegenwoordig veel de auto en dat is echt HEERLIJK! Samen met Juaco rijd ik nu veel naar het dorp om te wandelen met hem en boodschappen te doen. Ideaal.

 

Eten in één van de duurste restaurants van Bogotá: Harry Sasson. Dit was de afsluiting van Jimmy zijn verjaardag en een cadeautje van mij. Dit is dus niet voor elke maand, maar soms mogen we onszelf best eens verwennen.

 

Jimmy was een dagje thuis en samen gingen we wandelen met Juaco op het landgoed. 

 

Groente en fruit kopen op de boerenmarkt. Ik word altijd vrolijk van die kleurtjes.

 

Dit monster viel uit Jimmy z’n jas…

 

We wonen hier alweer 8 maanden en ja het is nog steeds fantastisch!

 

Weer een nieuwe muurschildering ontdekt in Sopó! Is ‘ie niet mooi? Dit is geschilderd naast deze andere wonderbaarlijk mooie streetart

 

Als afsluiter deze prachtige zonsondergang. Ik stond precies op de juiste plek met het uitzicht op ons huis en de paarden.

 


Wat heb jij voor leuks gedaan in juni?


 

Lees meer!

33 reacties

Sophie 21 februari 2019 - 01:54

Wat en mooi artikel en mooie foto’s! Ik wil zo graag naar Colombia! Het plan is om komende juni te gaan, maar ik vraag me af of het dan lekker weer is? Ik lees echt zo’n wisselende dingen over het weer dat ik er geen wijs uit kan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 februari 2019 - 09:35

Dankjewel! Het weer is niet te voorspellen helaas 🙂 Maar buiten het droogseizoen kun je regen verwachten. Vaak in Bogotá en Eje Cafetero meer regen, als je pech hebt elke dag, en andere plekken, zoals aan de kust, minder regen. Maar het kan ook voornamelijk droog zijn. Als je echt zonzekerheid en warm weer wilt is Colombia buiten het droogseizoen niet de beste plek 🙂 Maar als af en toe regen, op sommige plekken wat meer, niet uitmaakt is Colombia fantastisch!

Reply
ivonne 2 augustus 2018 - 12:50

Even doorgeklikt naar je eigen bedrijf, wat een mooie site (maar dat kan natuurlijk niet anders met deze insteek 😉 ). Ik hoop dat het allemaal gaat lukken voor Jimmy en ben heel benieuwd in welk land jullie terecht gaan komen. Fijn dat je doet waar je zin in hebt, nu de laatste schakel nog rond krijgen.

Reply
Saskia 14 juli 2018 - 15:34

Wat een prachtige terugblik. Ik ben helemaal verliefd op die laatste foto<3
Ziet er echt super fijn uit, prachtige foto's!
Je woont prachtig op die plek!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2018 - 10:03

Dankjewel! Haha ja die foto was echt een mazzeltje zeg! Precies zo met die zon en het paard. Is daarna niet meer gelukt maar gelukkig heb ik deze foto nog 😀

Reply
Lizette 13 juli 2018 - 06:25

Weer een heerlijke kiekjes, Sab! En wat fijn dat je bedrijf goed gaat en goed loopt! Het is je gegund. Nu hopen dat die kans voor Jimmy ook door gaat, dat zou heel fijn zijn! Ik duim mee 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2018 - 10:04

Dankjewel Lizette, wat lief! x

Reply
Florentine 9 juli 2018 - 11:07

Heel erg leuk om zo’n terugblik te zien!!! Ik heb precies hetzelfde, ik kan echt niet geloven dat het al juli is. Wat heb jij onwijs veel meegemaakt de afgelopen tijd. Heel gaaf.
Liefs, Florentine

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2018 - 10:04

Dankjewel! Ja echt bizar hoe snel de tijd gaat … 😀

Reply
Wanda 9 juli 2018 - 05:23

Wow, die laatste foto! Echt om zo in te lijsten joh! En ja, wat blijf ik het heerlijk vinden om op deze manier van jullie avonturen in Colombia mee te mogen genieten! Iedere keer verras je me weer met al die mooie plekjes en zou ik bijna het vliegtuig willen pakken. Fijn dat het met je bedrijf ook zo goed gaat, het is toch een grote stap met veel onzekerheid maar gezien je inzet en je doorzettingsvermogen komt dat allemaal goed!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2018 - 10:09

Dankjewel voor je leuke reactie! Ik ben zo blij met de camera op mijn nieuwe telefoon, die maakt echt mooie foto’s, zoals deze dus. Was ook echt een mooi moment 😀

Reply
els 7 juli 2018 - 15:08

Ja wat een maand zeg! Je bent goed bezig met je bedrijf! toppie hoor. Ook kwamen er bij mij reacties van trouwe lezers die ongerust zijn over de werkweek van Jimmy! Hopelijk komen er kansen voor hem.
xxxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2018 - 10:10

Ja zeker! En kijk nu wat een kans voor JImmy! 😀 Al is nog maar de vraag of hij echt minder gaat werken… Maar de laatste weken is hij wel wat vaker thuis geweest. Dus ik heb hoop! xx

Reply
Deborah 6 juli 2018 - 08:21

Wauw wat een sprekende foto’s toch weer. Zalige terugblik!!
En ook heel fijn dat het zo goed gaat met je bedrijf. Plezier hebben in wat je doet is zo belangrijk!! Je straalt het uit 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2018 - 10:11

Dankjewel! Inderdaad heel belangrijk 😀 Heb ik eerlijk gezegd nooit zo ervaren in mijn werk… Dus extra leuk dit!

Reply
Karlijn 6 juli 2018 - 02:57

Zo fijn dat het zo goed gaat met je bedrijf! En ook fijn dat 1 keer per week bloggen nu ook goed voelt. Het is ook eigenlijk onzin om jezelf wat dat betreft zoveel druk op te leggen. Ik hoop echt dat er een goede oplossing komt voor Jimmy’s werk. Ik duim voor jullie!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2018 - 10:12

Dankjewel Karlijn! Ja dit voelt echt veel beter en ik zie geen verandering in statistieken dus helemaal prima. Scheelt een hoop stress 🙂 Jimmy heeft een mooie kans gekregen deze maand (niet dat hij daar door heel veel minder werkt trouwens), daarover in de volgende terugblik!

Reply
Ellie Schmitz 5 juli 2018 - 08:37

Heerlijk om te lezen en te zien wat je hebt gedaan, Sabine. Maar dubbel heerlijk dat er misschien ander werk voor Jimmy in het verschiet ligt en jullie vooral ook meer samen kunnen zijn, tenslotte willen we dat allemaal met ‘onze liefste’. Mooie juli maand toegewenst ?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2018 - 10:18

Dankjewel! Ja het zou zo heerlijk zijn als hij tenminste 1 dag per week thuis kan zijn 😀

Reply
Rob 5 juli 2018 - 07:06

Hi Sabine, met verbijstering hebben we jouw verhaal van een tijdje terug gelezen over de extreem veel uren die Jimmy momenteel werkt. Is niet goed voor Jimmy, niet goed voor jou, niet goed voor jullie relatie maar ook niet goed voor zijn patienten. Het is uiterst verantwoordelijk werk dat hij doet, je moet daarvoor uitgerust zijn, met zoveel werkuren kan de vemoeidhid toch een keer toeslaan, en dan kun je fouten maken die niet meer te herstellen zijn, en zelfs levens kunnen kosten. Het roer moet dus echt om, hopelijk vinden jullie een oplossing, als je daarvoor moet emigreren, het zij zo. Je kunt dan altijd weer op vakantie terug naar Colombia.
Bij ons is het precies andersom, wij zijn 24 uur oer dag samen, maar ja wij zitten nu eemaal in een andere levensfase, hopen natuurlijk dat we nog een aantal jaren zodanig gezond zijn dat we verre reizen kunnen bljjven maken, hopelijk eerstvolgende winter terug naar Colombia, maar dan ook naar Ecuador.
Vanaf eind mei zijn we nu op reis met onze caravan, achtereenvolgens langs Bad Bentheim Hannover, Berlijn, Cresden, Praag, Zell am See en nu aan de Chiemsee vlakbij Munchen. Zijn nu bijna 6 weken bij super mooi weer onderweg, nog 2 weken, volgende stop is Ruedesheim aan de Rijn. Nederland vinden we prima maar niet meer dan 5 maanden per jaar en dan natuurlijk in de zomer.
We wensen je veel sterkte bij hetvinden van een oplossinv voor jullie problemen, en ben heel benieuwd waar naar toe je mogelijk gaat emigrerebn

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2018 - 10:20

Jullie hebben zulke toffe plannen! En ja inderdaad jullie zijn altijd samen 😀 Helaas is dit in Colombia bij de wet niet goed geregeld en werken veel artsen dus veel te veel. Ik vind het ook totaal onverantwoordelijk maar helaas is er niks aan te doen. Een 24 uurs dienst is al best pittig, maar helemaal normaal en geaccepteerd hier. Nu denk ik wel dat Colombianen beter bestand zijn tegen dit soort werkuren dan wij Nederlanders. Het is zo normaal en iedereen werkt enorm veel. Ze zijn het gewend. Maar toch: ik hoop dat hier ooit een stokje voor gestoken wordt!

Reply
Jenn 5 juli 2018 - 05:54

Mooie foto’s en terugblik! Ik ben niet bang voor spinnen, maar jakkes, zo een wil je toch niet in je kleren vinden…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2018 - 10:21

Dankjewel! Haha kun je je voorstellen hoe zo een spin is voor iemand die wel bang is voor spinnen (ik dus) 😛 😀

Reply
Jessica 5 juli 2018 - 04:34

Wat een heerlijke foto’s, jullie wonen op zo’n mooi plekje 🙂 En gun jezelf inderdaad soms wat rust met de blog. Ik merkte het de afgelopen maanden, creatief was ik gewoon ff leeg wat betreft schrijven. Eerst wilde ik er niet aan toegeven maar nadat ik even afstand nam van het schrijven merk ik nu dat ik juist weer helemaal creatief ben opgeladen en er met meer enthousiasme aan werk 🙂 Hopelijk gaat het lukken met de motivatiebrief van Jimmy, ben benieuwd!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2018 - 10:22

Dankjewel! Het voelt ook goed om wat minder te bloggen. Ik schrijf nu ook eens per week een blog voor mijn eigen bedrijf en met 2 blogs voor BESABINE zou dat toch wel veel worden… Bij jou was het idd ook stil, maar volgens mij ben je weer helemaal terug met zoveel leuks!! xx

Reply
Koen 5 juli 2018 - 04:20

Ik moest voortdurend aan je / jullie denken tijdens de voetbalwedstrijd Engeland – Colombia. En ik baalde dat jouw nieuwe vaderland verloor. Maar of dit voetbal-nieuws doordringt tot jullie finca weet ik natuurlijk niet. Hahaha. Mooi logje – zoals heel vaak.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2018 - 10:17

Haha ja zeker wel! 😀 Wij hebben geen tv, maar deze wedstrijd heb ik toch gekeken online. Echt ik kreeg bijna een hartaanval, wát spannend. En wat en domper, ze hadden het zeker wel verdiend.

Reply
Geri 5 juli 2018 - 03:01

Wat een goed nieuws dat er mogelijk een oplossing komt voor jullie dilemma. Ik heb er echt over lopen nadenken. Vooral dat je zoveel alleen bent trof me. Ik ga heel erg voor jullie duimen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2018 - 10:15

Dankjewel Geri voor je lieve reactie! Je hoeft je echt geen zorgen te maken, alles komt goed! Het duurt waarschijnlijk wel nog een paar jaar, maar we zijn zeker bezig voor een betere toekomst. Liefs xx

Reply
Kris10 5 juli 2018 - 02:59

Fijne maand juni! Wij gingen op vakantie naar Portugal en aten veel ijsjes!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2018 - 10:14

Wat heerlijk! Portugal is zo mooi, wil er ook nog vaker heen!

Reply
Yvonne 4 juli 2018 - 23:59

Wat een fijne blog. Veel positief nieuws! ( niet dat je niet negatief mag schrijven hoor)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2018 - 10:13

Dankjewel Yvonne! 🙂

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!