Home Het dagelijkse leven Terugblik op maart 2019 | Vakantie in Nederland en Spanje en het dagelijkse leven in Colombia
Terugblik maart vakantie Sevilla en Nederland

Terugblik op maart 2019 | Vakantie in Nederland en Spanje en het dagelijkse leven in Colombia

door Sabine
Languages / Talen:
 

Maart: een maand vol reisjes. Jimmy en ik vlogen samen naar Nederland, twee dagen later stapte hij in de auto naar Oostenrijk om een week lang te gaan snowboarden, en ik vloog met mijn ouders naar Sevilla voor een stedentrip van vijf dagen. Vlak nadat we allebei weer terug waren in Nederland vlogen we weer naar huis in Colombia. In deze terugblik op maart lees en zie je alles over mijn tijd in Nederland en Spanje én natuurlijk over het dagelijkse leven in Colombia. Inclusief een fotoverslag.


Street art ontdekken in ons dorp Sopó


Vlak voordat we op reis gingen wilde ik heel graag nog een blog plaatsen over de prachtige street art in ons dorp Sopó. Colombia staat bekend om de bijzondere street art, met name in de grote steden. Maar ook daarbuiten vind je indrukwekkende en kleurrijke muurschilderingen die je aandacht moeiteloos vasthouden. Ik ben dol op het dorp waar we wonen en laat je met liefde zien hoe mooi het hier is. Hoewel ik bijna dagelijks langs de street art loop maak ik daar nooit bewust foto’s van. Dus ging ik begin maart op pad speciaal voor deze blog om de mooiste muurschilderingen vast te leggen. Hier lees je de blog met een wandelroute en de mooiste beelden van street art in Sopó!

 


Naar de Colombiaanse KvK om mijn inschrijving als bedrijf te verlengen


Elk jaar eind maart moet elk bedrijf de inschrijving bij de Cámara de Comercio (Colombiaanse KvK) verlengen. Normaal kan dat gewoon online, maar als buitenlander moet je naar een kantoor omdat er andere dingen moeten worden gedaan. Dus had ik nog voor de vakantie een afspraak gemaakt. Ik werd direct geholpen en na een halfuur stond ik weer buiten, met mijn vernieuwde inschrijving bij de KvK! Normaal gesproken betaal je hiervan ook nog een best hoog bedrag afhankelijk van je inkomsten, maar voor mensen onder een bepaalde leeftijd kost het maar een paar euro. Nu kan ik dus weer een jaar vooruit.

 


Op vakantie naar Nederland


Van 14 t/m 25 maart waren we in Europa, waarvan ik zes dagen in Nederland was. Heerlijk om iedereen weer te zien! Hier een kort fotoverslagje.

 

Vliegen met een Priority Pass

Maar eerst een tip voor de reizigers onder ons. Vlieg je vaak met veel overstappen of lange afstandsvluchten? Dan kan het best fijn zijn om op de luchthaven te kunnen ontspannen in fijne stoelen en met eten en drinken zoveel en wat je wilt. Daarvoor hoef je geen business class te vliegen: je kunt er een Priority Pass voor kopen. Jimmy kreeg deze pas bij zijn creditcard en jeetje wat fijn! Hiermee krijgt hij 5 entrees in VIP-lounges per maand. Met zijn tweeën kunnen we dus heen en terug één keer in de VIP-lounge.

En dat kwam goed uit, want zowel heen als terug hadden we een lange overstap van vijf uur in Madrid, waar we dus dankbaar gebruik hebben gemaakt van deze pas. Heerlijk rustig ontspannen tussen twee vluchten in een mooie lounge. Waar eten en drinken voor je klaar staat en je lekkere stoelen en goede wifi hebt. Ik kan het je absoluut aanraden als je lange overstappen of vaak lange vluchten maakt. De Priority Pass kun je hier via Internet bestellen.

 

Wat doe je in Nederland als je nooit in Nederland komt?

Naast familie en vrienden zien wil ik in Nederland vooral genieten van die typisch Nederlandse dingen. Zoals…

⇒ Rondlopen in de supermarkt en je verbazen over de extreme hoeveelheid verschillende producten

Ik vond het overigens best wel heftig om te zien dat er tegenwoordig zelfs 6 soorten stroopwafels zijn, zoals sinaasappel- en aardbeistroopwafels. Net als hagelslag: gewoon hagelslag is blijkbaar niet spannend genoeg meer, er moeten nu 20 soorten zijn. Ik heb een kwartier voor dat schap staan zoeken naar de gewone hagelslag. Weer even het besef in wat voor luxe men in Nederland eigenlijk leeft en er zelfs steeds meer bij moet. Hier in ons dorp ben ik al blij als er olijven of gedroogde tomaten zijn om door het eten te doen. Dat is hier een luxe.

 

⇒ Broodjes kaas eten en thee drinken met een koekje erbij

Zo leuk: in Nederland krijg je altijd een koekje bij de thee. Staat zo gezellig en nog lekker ook. En broodjes kaas eten natuurlijk! Van dat heerlijke volkoren brood. Daar kan ik echt geen genoeg van krijgen. Net als salades met geitenkaas.

 

⇒ Lunch organiseren voor vrienden

Ik kan niet altijd bij iedereen persoonlijk langsgaan, zeker deze keer niet, dus heb ik een lunch georganiseerd om toch iedereen te kunnen zien. Het was heel gezellig en zo fijn om te kunnen kletsen in real life. De lunch was uiteraard helemaal vegetarisch, inclusief vega-wraps en lekkere salades uit van die bakjes bij de Albert Heijn. En wist je dat je tegenwoordig soep-pakketjes kunt kopen? Die hoef je alleen maar te koken en te malen en dan heb je heerlijke soep. Kant-en-klaar eten en van die voorgesneden groente-zakjes en dergelijke kennen ze hier niet, dus elke keer weer even van genieten.

 

⇒ Gezellig eten bij broertje en schoonzus en heel veel rummikubben

Die echte Hollandse gezelligheid, daar kan ik zo van genieten. Dat knusse en lekker lang tafelen. Mijn schoonzusje kan ook nog waanzinnig lekker koken, echt heerlijk. De tafel gezellig gedekt en kaarsjes aan. Niet op de foto, maar wel gedaan: rummikubben. Leuk met de hele familie!

 


Stedentrip Sevilla


Na een paar dagen vertrok ik met mijn ouders naar Sevilla. Een stad die al lang op mijn lijstje stond om te bezoeken. Om één of andere reden voelde ik me altijd al aangetrokken tot Sevilla. En wat was mijn gevoel juist: een fantastische stad waar ik makkelijk nog veel langer had kunnen blijven. Het was super gezellig met mijn ouders en we hebben echt genoten van deze sprookjesachtige plek. Ook het klimaat was heerlijk, zeker vergeleken met het koude en regenachtige Nederland. Het was 5 dagen lang werkelijk prachtig weer. In de ochtend en avond fris en overdag heerlijk rond de 25 graden met alleen maar zon.

Het eerste artikel over Sevilla staat inmiddels online: het meest indrukwekkende plein ter wereld. En er volgen er meer de komende tijd! Hier een kort fotoverslag.

 


Terug in Colombia: ritje op de motor


Inmiddels is het regenseizoen in Colombia begonnen, maar toch besloten we op een druilerige dag een ritje op de motor te maken. Zoals meestal naar Guatavita. Steeds meer begin ik te wennen aan achterop de motor zitten, wat heel prettig is. Al vind ik de haarspeldbochten nog steeds wel eng. In ieder geval was het weer een leuk uitje met z’n tweetjes.

 


Een leuke maand dus, maart. In april vier ik mijn verjaardag, gaan we onze backpackreis van juni voorbereiden en staan er wat leuke uitjes op de planning. Wat ga jij doen in april?


 

Lees meer!

18 reacties

Antje De Cuyper 14 april 2019 - 00:15

Dag Sabine, ik geniet echt van je leuke verslagen en je superhandige tips. Ik kom dit jaar nog naar je geliefde Colombia. Hoera! Jij doet met telkens meer zin krijgen

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 mei 2019 - 09:32

Dankjewel, wat leuk om te horen! Heel veel plezier in Colombia!

Reply
Wanda 13 april 2019 - 03:00

Heerlijk joh dat je even in Nederland bent geweest en je familie en vrienden weer even in het echt hebt kunnen zien en spreken. Leuk ook dat je nog met je ouders naar Sevilla bent geweest, een stad die ook hoog op mijn lijstje staat, dus ik heb genoten van je prachtige foto’s! En ja, wat de supermarkten hier betreft… ik verbaas me daar ook regelmatig over hoor en vind het aanbod ook te veel, waardoor je soms gewoon niet meer weet wat je dan moet kopen. Onze plannen voor april? Vooral veel klussen aan ons vakantiehuisje zodat we er hopelijk in mei echt gebruik van kunnen gaan maken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 april 2019 - 18:32

Oh jeetje ik moet even bij je komen lezen over jullie vakantiehuisje, wat leuk! En fijn dat je het herkent van de supermarkten. Blijft me verbazen elke keer weer. Dankjewel voor je leuke reactie! xx

Reply
Wilma 8 april 2019 - 11:25

Watch een mooi verslag weer!
Ongelooflijk die supermarkten he. Hier ook wel hollands spul tell koop maar duur
Leuk die oude steden. Also je ooit iets moois Wil zien moet je naar Leningrad gaan.
Maar je hebt AL zoveel moois gezien.
Groet.
Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 april 2019 - 18:33

Dankjewel Wilma! Ook voor de tip voor een stedentrip 😀 Hier is weinig Hollands te koop, of je moet heel goed zoeken maar heb daar eigenlijk geen behoefte aan ook. Vooral de simpelheid vind ik heerlijk haha. Groetjes!

Reply
schrijfsels 7 april 2019 - 08:27

Mooi verslag!
Mijn oudste en jongste zijn blij weer in NL boodschappen te kunnen doen na hun (af)studeren in Letland. Middelste is heel gelukkig met een AH in Brussel.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 april 2019 - 18:34

Dankjewel! Ja begrijpelijk als je dat gewend bent. Ik ben blij dat ik hier geen keuzestress heb haha 😀

Reply
Koen 7 april 2019 - 08:08

Ik denk dat dit een mooi overzicht is. Maar … de grote hoeveelheid foto’s maakt het onmogelijk voor mij om ‘alles’ binnen te halen. Mijn Mozambikaans internet schiet tekort. Snik. Dat was ook al mijn probleem met je vorige maand-overzichten.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 april 2019 - 18:43

Oeps! Wat jammer dat het niet lukt met de foto’s. Ik ben zelf dol op foto’s en vind dat juist heel leuk in die overzichten (en eigenlijk elke blog haha). Soms doe ik er zelf ook wel even over om alles te plaatsen als Internet hier traag is, maar dan nog denk ik dat het sneller is als bij jou als ik dat goed begrijp haha

Reply
Sandra 7 april 2019 - 02:19

Die enorme hoeveelheid aan producten in supermarkten dat was inderdaad het eerste waarover ik mij verbaasde. Het valt zo enorm op als je een tijd weg geweest bent uit Nederland. IHet was een heerlijke maand april voor je met prachtige foto’s.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 april 2019 - 18:44

Dankjewel! Wat fijn ook dat je het herkent. Dat simpele leven is zo gek nog niet haha xx

Reply
Yvonne 7 april 2019 - 02:07

Fijn dat je zo’n heerlijke tijd hebt gehad! Sinaasappelstroopwafels en aardbeiensmaak? Nog nooit gezien.. maar ik haal dan ook alles bij Lidl, daar is 1 soort van alles. Maar alsnog snap ik je verbazing over de overvloed hier heel goed.. en dan nog zijn er velen die klagen en ontevreden zijn.. zo gek!! Ik heb trouwens genoten van de foto’s van de muurschilderingen, zo kleurrijk en mooi!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 april 2019 - 18:47

Dankjewel, lief! Dat was inderdaad in de AH. Heel gek ja dat er veel geklaagd wordt. Mensen in Nederland hebben het zó goed. Misschien té goed, en dan komen er vanzelf dingen om over te klagen 🙂

Reply
Alie 7 april 2019 - 01:56

Geweldig verslag weer. En wat een prachtfoto’s van Sevilla. Ook de muurschilderingen bij jou in de buurt. Wat kleurrijk. Je proeft uit je verhalen dat je het geweldig naar je zin hebt in Colombia. Groetjes

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 april 2019 - 18:44

Dankjewel, wat leuk om te horen! Ik ben inderdaad erg gelukkig hier in Colombia 😀 Groetjes!

Reply
Yvonne 7 april 2019 - 00:55

Wat heerlijk dat je zo hebt genoten!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 april 2019 - 18:43

Dankjewel!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!