Home Het dagelijkse leven Terugblik op november 2016: trouwen, bezoek uit Nederland en meer
Genieten in november

Terugblik op november 2016: trouwen, bezoek uit Nederland en meer

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Het is alweer december. Het jaar is zó snel voorbij gevlogen! Net als de maand november trouwens. Vandaag blik ik terug op afgelopen maand, waarin ik trouwde met mijn grote liefde, een vriendin uit Nederland op bezoek kwam en ik voor het eerst een Zumba-les heb gevolgd. Op dit moment zit ik met mijn ouders in het prachtige Barichara om van alles te ontdekken en uit te rusten. Dus geen lange blog-avonden deze week, maar wél een leuke terugblik. Kijk dus in vogelvlucht terug op deze maand én ontdek waar en met wie wij komende maand kerst vieren!

Wat heb ik eigenlijk allemaal gedaan?

Het klinkt een beetje gek, maar ik moet deze keer echt héél goed nadenken wat ik eigenlijk heb gedaan in november. Behalve dan op stap geweest met mijn vriendinnetje en mijn bruiloft, kan ik het me gewoon niet goed meer herinneren. Ik denk dat dat op zich al een teken is dat ik even wat rustiger aan moet doen. Met alle voorbereidingen, reisjes, vroeg opstaan, werken en bloggen is tijd voor mezelf er nogal bij ingeschoten. Ik ben dan ook zo moe, dat de 1,5 week die ik nu op vakantie ben wel echt heel goed uitkomt. Ik hoop dat ik veel kan slapen en mezelf weer op de rit krijg, want rondlopen op de automatische piloot is gewoon echt niet zo fijn. Ik zit bomvol inspiratie om over te schrijven, maar de tijd is zo schaars. Ik hoop dat het met wat rust alles er straks helemaal mooi uitkomt!

Een vriendin op bezoek!

Wat een geluksmomentje van afgelopen maand zeg! Mijn lieve vriendinnetje op bezoek, met wie ik fantastische reizen heb gemaakt, gezellig op de bank Netflix heb gekeken en met wie ik weer als vanouds heb gelachen. Ik vond het fantastisch dat ze er was! Eerder deze maand schreef ik hier dit stukje over, want het hebben van vrienden in Nederland als je bent geëmigreerd is zo ontzettend waardevol!

 

Voor het eerst een Zumba-les

Marcella, mijn vriendin uit Nederland, is dol op Zumba. En ik was altijd doodsbang dat ik het niet zou kunnen en er als een soort van houten plank tussen zou staan. Toch heeft ze mij over weten te halen en dus stonden we de avond voor haar vertrek op de dansvloer bij een Zumba-school in Bogotá. Toen het eenmaal begon vond ik het al meteen hartstikke leuk! Lekker bewegen, ook al bakte ik er niet zoveel van. Die man ging zo snel, kon het even niet meer bijhouden. Toch vond ik het helemaal leuk en ben ik vastbesloten nog een keer te gaan om het onder de knie te krijgen! Heb jij wel eens aan Zumba gedaan?

In het huwelijksbootje

Begin november trouwde ik met mijn grote liefde Jimmy. Mijn Colombiaan die ik bijna 4 jaar geleden ontmoette en die al snel mijn hart stal. Eindelijk mag ik hem nu mijn man noemen. En echt lieve mensen, wat voelt dát goed! Ik ben dan ook dolblij dat we het gewoon volgend jaar weer over mogen doen. Daarover gesproken, deze maand ga ik met mijn ouders naar trouwjurken kijken! In een winkel waar ik al ben geweest. Vond het daar zo prettig en mooi, hoop echt dat ik daar dé jurk ga vinden. Ohja en wil je graag onze trouwfoto’s zien? Klik dan hier!

 

Koeien melken

Zoals je misschien weet ben ik dol op koeien. Zo niet, lees dan even dit terug. Toen ik met Marcella op deze boerderij vlakbij Salento verbleef waar ze vele koeien hielden, heb ik meteen mijn kans gegrepen en gevraagd of ik mocht helpen melken. En je ziet ‘m al aankomen: dat mocht! Zat ik daar dus dolgelukkig op een krukje voor zo een grote koe gelukkig te zijn…

 

Op de weegschaal

Of beter gezegd: niet meer op de weegschaal. Ik heb zoveel gegeten afgelopen maand en niet gesport door alle drukte, dat er zeker minstens 2 kilo bij zijn gekomen. Niet dat ik totaal ontevreden ben, maar dit moet er wel weer af. Maar gezien het gebrek aan tijd en de vele reisjes deze maanden, is dit even moeilijk. Ik baal er een beetje van, zou graag weer wat strakker in mijn vel willen zitten. Ik durf niet eens meer op de weegschaal, dus ik weet niet precies hoeveel kilo’s het werkelijk zijn. Zodra ik weer tijd heb ga ik er vol tegenaan. Voor nu is het maar een beetje opletten en vooral blijven genieten van dat lekkere eten hier (pepernoten en stroopwafels uit Nederland bijvoorbeeld!). Want genieten is uiteindelijk veel belangrijker.

Mijn favoriete Colombiaanse traditie!

Ik zit op dit moment in een heerlijk hotelletje in prachtig en zeer rustig Barichara met mijn lieve ouders. Morgen vindt mijn favoriete Colombiaanse traditie plaats: Las Velitas. Ik ben zó benieuwd hoe dit zal zijn in Barichara! We hebben al kaarsen in huis gehaald en prachtige zelfgemaakte houders gekregen van een collega van mij. Dus ook wij gaan morgenavond de straat op. Meer informatie over activiteiten in de kerstmaand in Colombia vind je trouwens hier.

 

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Op dit moment ben ik dus vooral even met mijn ouders bezig. Ik probeer elke maandag, woensdag en donderdag te posten, maar mocht het een keer niet lukken, dan weet je waardoor het komt. Maar… ondertussen heb ik veel nieuwe dingen gedaan en volop inspiratie voor nog meer moois van Colombia! Zo komt er binnenkort onder andere dit voorbij (inmiddels geschreven, klik op de link!):

En nog veel meer!

Wij vieren kerst (twee dagen voor kerst want Jimmy moet werken) in onderstaand huis samen met Jimmy, mijn ouders en zijn moeder…. Zoveel zin in!

 

Muziek uit Colombia: mijn favoriete nummer van afgelopen maand:

 


Fijne feestmaand gewenst!


 

Lees meer!

37 reacties

Morgaine 10 januari 2017 - 04:47

Inmiddels deze periode ook weer voorbij, nog 51 weken en we zitten er weer, dus ja heerlijk om terug te lezen in elk geval, hahahaha De rest ga ik vanzelf nog tegen komen, dit achteruit lezen is echt best wel grappig zo 😉

En die koeien, dan ook echt onze bonte koeien he, die er staan, ja ik snap dat je helemaal happy was, ik denk dat ik maar eens koe ga opzoeken die ik haken kan… hmmm wat zeg ik nu weer 😛

X

Reply
Morgaine 10 januari 2017 - 04:51

uh mijn spaans is niet zo goed, whahahaha

https://www.youtube.com/watch?v=E61_4UkdUSw

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 januari 2017 - 12:30

Hihi ik moet altijd zo lachen om dat echte Spaanse accent 😛 Ziet er helemaal niet zo moeilijk uit trouwens, een koe haken 😀 Kan ik mijn eigen vacitas maken 😀

Reply
Morgaine 11 januari 2017 - 12:31

Wat let je, oh ja, tijd.. hahahaha 😉

Reply
Ester 25 december 2016 - 13:33

Wat een prachtige foto’s, die momenten mogen wel terugkomen in elke terugblik 🙂 Jullie stralen zo!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 januari 2017 - 16:54

Ah lief, dankjewel!

Reply
Jeroen 23 december 2016 - 11:39

Wat leuk dat je koeien mocht melken.☺

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 januari 2017 - 16:55

Haha ja dat was heel leuk! Ik houd enorm van koeien en had dit nog nooit gedaan. Ik zag dé kans daar op de boerderij 😀

Reply
Jeroen 23 december 2016 - 11:38

Super leuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!☺

Reply
Faabs 18 december 2016 - 13:57

Een heerlijke maar hectische maand zo te lezen. Wat fijn dat je ouders er zijn, heel veel genieten met elkaar !

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 december 2016 - 11:18

Dankjewel! Ja dat was het zeker, december ook haha 😀 Maar in ieder geval lekker genieten met mijn ouders!

Reply
Paul 12 december 2016 - 16:51

Wat fijn dat jouw vriendin uit Nederland is overgekomen, en je kerst met jouw ouders kunt vieren! Waar ik nieuwsgierig naar ben is of het jou lukt om in Colombia nieuwe vriendschappen op te bouwen? Kun je daar eens een stukje over schrijven (over hoe je dat hebt aangepakt)?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 december 2016 - 15:03

Ja heel fijn! Ik begin eigenlijk nu pas nieuwe vrienden te krijgen, maar niet zoals het was in Nederland. Hier zijn vrienden vooral op het werk. En daarbuiten zie ik regelmatig andere Nederlanders die hier ook wonen. En vrienden via mijn man natuurlijk. Ik weet niet of ik genoeg te vertellen heb hierover, maar over een tijdje kan ik er vast meer over schrijven!

Reply
yvonne 12 december 2016 - 13:16

Wat leuk om te lezen weer!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 december 2016 - 10:37

Dankjewel!

Reply
Saskia 10 december 2016 - 06:09

Oh wat een prachtige terugblik. Ik geniet zo van je foto’s en woorden over jullie trouwen. Genieten!<3 Veel succes en vooral plezier met de zoektocht naar de bruidsjurk! Fijn weekend<3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 december 2016 - 10:38

Dankjewel Saskia, zo leuk om te horen! 🙂

Reply
schrijfselsvanmij 9 december 2016 - 08:23

Heel veel plezier deze maand samen met degenen die jij liefhebt en die jou liefhebben!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 december 2016 - 10:38

Dankjewel! Ik heb er zoveel zin in!

Reply
Jennifer 9 december 2016 - 04:57

Wat leuk dat je ouders er zijn! Veel plezier samen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 december 2016 - 10:39

Dankjewel! Het is zo gezellig hier! 😀

Reply
Els 8 december 2016 - 21:17

November was gewoon een topmaand, december wordt ook vast een topper! Staat je goed, zo onder die koe!?
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 december 2016 - 10:39

Ja absoluut! Zo gezellig dat jullie er zijn!! 😀 xxx

Reply
Jenn 8 december 2016 - 08:34

Wat een fijne maand heb je achter de rug! Ik heb de zumba dvd’s, dus ik doe het wel eens thuis voor de tv. In het openbaar dat durf ik toch niet…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 december 2016 - 12:03

Ja absoluut! Ik wil het echt nog eens doen. Maar ik ga denk ook eerst wat meer oefenen voor de tv hahaha

Reply
Nesrin 8 december 2016 - 08:20

Ik heb nog nooit aan zumba gedaan maar ik zou dit wel een keer willen proberen. Mooie samenvatting Sabine.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 december 2016 - 12:04

Dankjewel! Moet je zeker eens doen, zal je vast leuk vinden lekker bewegen! 😀

Reply
Lizette 8 december 2016 - 04:03

Niet zo gek dat je in de maand van je bruiloft niet meer zo goed weet wat je verder allemaal gedaan hebt. Het was ook zo indrukwekkend! En zo fijn dat je vriendinnetje op visite kwam en je nu met je ouders lekker kunt bijkomen op een prachtige plek. Die kilo’s, ik zie ze op de foto in ieder geval niet (leuk pakje heb je aan trouwens op de hoofdfoto!), maar ik deel je frustratie als je dan ook nog eens realiseert dat je ze er waarschijnlijk niet binnenkort af krijgt met alle gezellige dagen in het vooruitzicht. Ach, komt vast goed! Super leuk om je zo happy tussen de koeien te zien! Fijne december gewenst!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 december 2016 - 12:05

Dankjewel! Wat lief! November was een fijne maand met leuke reisjes, en nu op half december heb ik alweer superveel gedaan. Mijn ouders kijken hun ogen uit hier hahaha 😛 Jij ook heel fijne feesdagen alvast! xx

Reply
Karlijn 7 december 2016 - 14:55

Weer een mooi overzicht van een bijzondere maand! Probeer de komende tijd maar een beetje rustig aan te doen, bij te komen en aan jezelf te denken. In elk geval heel fijn dat je ouders er zijn, gezellig! En dat van die weegschaal: dat herken ik helaas. Ik ben bang dat minstens de helft van mijn verloren wereldreiskilo’s er alweer aanzit 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 december 2016 - 13:56

Dankjewel! Haha ohjee heb jij hetzelfde probleem met de kilo’s 😀 Ontdekte ik ook nog een chocolademuseum, ja dat schiet niet op natuurlijk 😛 Nu probeer ik een beetje te relaxen 🙂

Reply
Wilma 7 december 2016 - 10:44

Wateen heerlijke ge keren zo!! Endenk aanjezelf hoor! Geniet en geniet en geniet. Ditis een opdracht.
En wat een heerlijk weerdaar!! Hier ook hoor, -28 en windchill -36.Dusgenieteven ook voor mij….
Doe de groetenook aan je ouders enookzij een fijne vakantiebruidsjurkenjacht tijd.l
Groet, Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 december 2016 - 10:37

Haha dankjewel! Ik zal zeker gaan uitrusten. Ben ik nu al mee bezig 😀 Haha lekker weer bij jullie, zo koud!! Dat lijkt me best wel moeilijk hoor, hoe kleed je je dan goed? Dan heb je speciale dingen nodig neem ik aan? Groetjes, Sabine

Reply
Marcella 7 december 2016 - 04:27

Wat een heeeeerlijke plek om Kerst te vieren! En fijn dat je even rustig aan kunt doen, zo te lezen heb je wel even een pas op de plaats nodig. Denk goed om jezelf lieve Sabine! Oeh, die foto dat je de koe melkt is tof!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 december 2016 - 10:35

Jaaa echt super! Dankjewel, ik heb zeker even rust nodig. Dus dit kan ik wel goed gebruiken 🙂

Reply
Margo 7 december 2016 - 02:12

Heerlijk weer jouw samenvatting! Fijn dat je ouders er zijn en een geweldig vooruitzicht om in dat huis te kunnen verblijven. Ik kijk alweer uit om erover te kunnen lezen. Fijne dag vandaag!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 december 2016 - 10:29

Dankjewel! Nog een paar dagen dan gaan we al 😀 heb er veel zin in. De cadeautjes gaan mee, zo leuk!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!