Home Het dagelijkse leven Terugblik november 2019 | Een kijkje in mijn dagelijkse leven in Colombia
Wonen in Colombia

Terugblik november 2019 | Een kijkje in mijn dagelijkse leven in Colombia

door Sabine
Languages / Talen:
 

Het is bijna ongelooflijk dat de laatste maand van het jaar alweer is aangebroken. Ik zeg het vast elk jaar, maar de tijd gaat zó snel. November was een maand vol leuke dingen, hard werken en protesten in Colombia. In deze terugblik neem ik je mee in mijn leven in Colombia, met vele verhalen en foto’s.


Weekendje Guaduas


Het is altijd leuk om nieuwe bestemmingen buiten de gebaande paden in Colombia te ontdekken. Deze keer was het witte dorp Guaduas aan de beurt. Gewoon te bezoeken op een dag- of weekendtrip vanaf Bogotá en echt hartstikke leuk. Veel historie, pittoreske straatjes, lekker eten en een prachtige omgeving. Ohja en niet te vergeten: een heerlijke temperatuur van 25 graden. Lees hier alles over Guaduas.

 


3 Jaar getrouwd


Op 2 november waren Jimmy en ik 3 jaar getrouwd en dat moest natuurlijk gevierd worden. Net als vorig jaar gingen we eerst lekker eten en daarna de middag in een zeer luxe spa doorbrengen. Namelijk in het Elixia Spa in het Dann Carlton Hotel, één van de duurste hotels van Colombia. En ja het is het zó waard. Heerlijk relaxen, weinig mensen, een geweldige massage van een uur, sauna en zwemmen met een prachtig uitzicht over de stad. Heerlijk om dit elk jaar te doen! Klik hier voor meer informatie over een dagje luxe relaxen in de spa in Bogotá.

 


Wandelen in Guatavita


Ja ik ging alwéér naar Guatavita. Dat dorp verveelt gewoon nooit. Heerlijk wandelen langs het water, genieten van de witte huisjes en de uitzichten en lekker eten. Gewoon fijn voor een ochtendje weg! Guatavita is trouwens een ideale dagtrips vanaf Bogotá.

 


Naar Piscilago: het grootste waterpark van Colombia


Eind november ging ik een weekendje naar Melgar, op ongeveer 2,5 uur van Bogotá. Niet alleen is dat dé plek als je wilt dansen en feesten in 30 graden, maar ook vind je hier het waterpark en dierentuin Piscilago. Ik was een beetje sceptisch vooraf, maar het was echt geweldig. Supertoffe glijbanen, vele zwembaden, prachtige uitzichten en het is ook nog een dierentuin. Nu ben ik niet zo dol op dierentuinen, maar het is toch best bijzonder om in je bikini tussen de tijgers te lopen. Een geweldige tussenstop op je reis tussen Bogotá en de Tatacoa woestijn of juist tussen Tatacoa en Salento. Meer weten? Volgende week het artikel over Piscilago!

 


Protesten in Colombia


Op 21 november begonnen net als in andere Zuid-Amerikaanse landen ook in Colombia protesten. Mensen protesteren tegen geweld tegen studenten, tegen president Duque, tegen hervormingen in het pensioenstelsel en tegen nog veel meer. De protesten op 21 november verliepen verbazend vredig, met alleen in Cali en Bogotá in de avond rellen. Op 22 november was er echter wel veel geweld. Inmiddels zijn er dagelijks protesten in grote steden en weg-blokkeringen tussen Cali en Popayán. Gelukkig verlopen de laatste dagen de protesten in Bogotá wel vredig, het heeft alleen een grote impact op de mobiliteit in de stad. Hoe de protesten zich verder gaan ontwikkelen zal de tijd uitwijzen. Wil je meer informatie? Hier een artikel over wat er gaande is.

Op mijn Facebook pagina geef ik in deze post bijna dagelijks een update over de belangrijkste dingen omtrent de protesten, met name in Bogotá en andere plekken die reizigers aangaan.

Zelf merk ik overigens weinig van de protesten. Het enige is dat naar Bogotá reizen nu echt met een minimum beperkt moet worden omdat het verkeer opeens totaal ontregeld kan zijn. En veel inwoners van Sopó die in Bogotá werken hebben daar dus ook last van. Maar in Sopó zelf is het totaal rustig.

 


Een kort fotoverslag


Als je in Colombia gaat autorijden is dit heel normaal om tegen te komen

 

Van deze fruitsalade met ijs en kaas kan ik nooit genoeg krijgen

 

Van deze vegetarische sushi met mango bij Wok ook niet trouwens

 

Mijn prachtige dorp Sopó

 

In de mist tijdens mijn ochtendwandeling met Juaco

 

Doe als Juaco: zoek de zon op en geniet van het uitzicht

 


Wat brengt december?


Wegens de grote vakantie in december en januari in Colombia liggen er in het dorp een aantal dingen stil. Zo gaat de sportschool voor 2 a 3 maanden dicht en moet ik dus even overstappen op een andere sportschool die wel open is. Verder werk ik en ga ik met Jimmy en mijn schoonfamilie 5 dagen naar dit vakantiehuisje in Boyacá. En ja dat wordt de derde keer in dat huisje. Voor kerst ga ik nog een aantal appeltaarten bakken voor mensen om mij heen, zoals ik elk jaar doe. En één voor onszelf ook natuurlijk. En verder gewoon genieten van het heerlijke leven in Colombia.

 


Wat ga jij doen in December?


 

Lees meer!

14 reacties

Morgaine 4 december 2019 - 07:43

Gaan we zeker doen, dat genieten 😉 Zo de weg op, Picasso voelt de bui al hangen, mag de woonkamer niet meer uit, whahaha

x

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 januari 2020 - 12:29

Hahaha arme Picasso, hoop dat alles goed is gegaan! xx

Reply
Saskia 3 december 2019 - 02:24

Gefeliciteerd met jullie jubileum. <3 En wat een fijne foto's zeg, vooral die laatste!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 januari 2020 - 12:29

Dankjewel! xx

Reply
Ellie Schmitz 2 december 2019 - 12:46

De levenslust spat er vanaf, echt leuk je te lezen, Sabine ❣️

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 januari 2020 - 12:30

Dankjewel, lief! xx

Reply
Morgaine 2 december 2019 - 03:39

he gat… ijs met kaas, de foto zo onsmakelijk erbij, het idee in het hoofd, zegt ook nee.. hahahaha en nee, ga het ook niet proberen 😛

Ik kom niet meer bij… nou goed… protesten daar, niets van mee gekregen, zie jouw updates ook erg weinig voorbij komen nu je het erover hebt, maar oke, zo gaat dat op fb… soms vraag je je weleens af of iemand er nog is, ga je kijken, zijn ze er net als jijzelf elke dag wel of om de dag… erg irritant dus eigenlijk.

December, ja, Sint natuurlijk met mijn kleinzoon, op werk en dan ben ik jarig, heel veel verjaardagen, dus feestmaand? ja, voor ons ook, maar dan binnen de familie, en iedereen jarig… vandaag ook weer, gisteren… 4 dec. en 6 dec. ikzelf, 11 dec. 16 dec. 21 dec. oh krijgen we nog kerst? oh zo… 28 dec. en op 31 dec…. verjaardagen dus… dus zeg het zelf maar? 😛 (en dit is puur familie, we gaan overigens op 3 jan. meteen verder)

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 december 2019 - 11:04

Hahahaha echt je weet niet wat je mist! Is inderdaad een beetje een aparte combinatie, maar hier heel normaal en echt zó lekker. Echt één van mijn favoriete Colombiaanse gerechten.

Heel fijne dagen deze maand voor jou en je familie! Wat een gezelligheid met iedereen en kleinzoon erbij. Geniet ervan!! xx

Reply
Esther 1 december 2019 - 22:10

Jaaa Sabine leuke blog! Was het erg druk in Piscilago? Ik ben erg benieuwd hoe je het nou vond… in november ook ons gezellig bezoekje met heerlijke fruitsalade, wandeling, hondenervaring en even bijkletsen. Moeten we vaker doen, in Bogota, in Sopo of elders! Bedankt weer voor je leuke blog!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 januari 2020 - 12:30

Was super leuk! Viel mee met de drukte. Inmiddels een hele blog over geschreven met alle info 😀

Reply
Wanda 1 december 2019 - 11:59

Allereerst gefeliciteerd met jullie 3-jarige trouwdag! En wat een leuke manier om dit te vieren, ik snap je volledig hoor dat dit een terugkerend iets wordt, zou ik ook doen als ik mijn vriend zo ver zou kunnen krijgen om mee te gaan, maar hij vindt dat soort dingen helaas niks aan. Bijzonder trouwens dat een sportschool straks gewoon 2 tot 3 maanden dicht is, zijn ze dan niet bang dat de mensen daarna niet terugkomen maar blijven sporten bij een andere sportschool?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 januari 2020 - 12:32

Nee iedereen staat juist te popelen om weer terug te gaan. Als het goed is gaat de sportschool EINDELIJK maandag open haha

Reply
Yvonne 1 december 2019 - 05:40

Al veel te lang niet komen lezen bij jou. 🙂 Ook hier vliegt de tijd. Nu dus meteen maar een aantal blogs achter elkaar.. Wow, wat een boel dingen heb je gedaan in november, super hoe je Colombia zo stukje bij beetje kunt verkennen Sabine! Nog gefeliciteerd met jullie 3-jarig huwelijk en geniet samen van de laatste maand van het jaar.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 januari 2020 - 12:33

Dankjewel! Ook lekker late reactie hier hahaha

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!