Home Het dagelijkse leven Terugblik op oktober: verhuizen naar de finca, een nieuw visum, figurantenwerk en meer!
Terugblik november - featured

Terugblik op oktober: verhuizen naar de finca, een nieuw visum, figurantenwerk en meer!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Yes, ik ben er weer! Na de behoorlijk hectische maand oktober en een blogpauze van twee weken ben ik weer helemaal opgeladen. Sterker nog: ik zit boordevol energie. En ik denk stiekem dat mijn nieuwe woonplek hier een groot aandeel in heeft. Maar daarover natuurlijk alles in deze terugblik op oktober!

Doktersafspraken

Omdat we begin oktober al wisten dat we eind oktober naar het platteland zouden gaan verhuizen, besloot ik al mijn jaarlijkse controles in oktober te proppen. Zes afspraken om precies te zijn. In totaal zelfs acht, maar twee moesten de eerste week van november. Laat jij ook jaarlijkse controles uitvoeren voor je gezondheid? Ik vind het belangrijk om te doen en eigenlijk is eens per jaar maar heel weinig en het kost dus niet zoveel moeite. En, niet onbelangrijk, gelukkig waren de resultaten van alle onderzoeken helemaal goed.

 

Een nieuw visum

Ja hoor, mijn nieuwe visum is binnen! Ook dit kostte best wat moeite, veel meer dan voor mijn eerste visum. Ik werd er behoorlijk nerveus van en op een moment dacht ik dat ze me nooit een resident visum zouden gaan geven. Maar na twee weken steeds opnieuw formulieren moeten insturen kreeg ik eindelijk de verlossende mail: ik kon mijn visum komen ophalen. Jeetje wat een opluchting. Opeens bedacht ik me hoe stressvol zo een hele procedure voor buitenlanders in Nederland moet zijn. En voor de Venezolanen in Colombia. Na mijn visum heb ik direct een nieuwe ID-kaart aangevraagd en nu ben ik niet meer ’temporal’, maar ‘residente’, en mag ik de komende vijf jaar in Colombia wonen en werken. Hoewel het een beetje stressvol was, verloopt de visum-procedure in Colombia bijzonder soepel. Alles gaat digitaal en is goed geregeld. Daar kunnen andere landen zeker van leren. Overigens verandert er komende december het één en ander wat betreft visa. Op mijn Facebookpagina komt daarover een update met nieuwe uitleg zodra het zo ver is.

We zijn blij!

 

Sociale afspraken en brood bakken

Ondertussen wilde ik ook nog afspreken met vrienden en reizigers in Colombia. Zo gezegd zo gedaan en dus zat ik in oktober bij onder andere Crepes & Waffles (2x), Maha, op een kleed in een park en meerdere keren bij mijn favoriete café El Altillo in Usaquén. Heel gezellig allemaal en ik ben gezegend met zulke lieve (Colombiaanse en Nederlandse) vrienden! Ook dit wilde ik allemaal zo veel mogelijk in oktober inplannen, om te voorkomen dat ik in november meteen elke dag vanuit ons nieuwe huis terug zou moeten naar Bogotá. Daarnaast is Jimmy weer aan het bakken geslagen en maakte hij de lekkerste broden die er ook nog bijzonder goed uitzagen.

 

Opnames voor een videoclip

Wie mij op Facebook volgt had de eerste foto al gezien van mij in mijn toeristen-outfit voor de opnames van een promotie-video over Colombia. Er werden figuranten gevraagd, ik solliciteerde en werd een paar dagen later uitgekozen. Ik dacht dat het net als bij Narcos met een hele groep buitenlanders zou zijn, maar het bleek dat ik de enige buitenlandse vrouw was en ik samen met een Engelsman voor toerist moest spelen. Niet als figurant, maar gewoon in de hoofdrol. Heel bijzonder. Er waren meerdere scenes en per scene zo’n vijf takes. De opname duurde uiteindelijk een uur of drie, dus nog best snel. Binnenkort komt de video uit en ook die vind je natuurlijk op mijn facebook-pagina + een kijkje achter de schermen! Jimmy was er namelijk bij en hij heeft vele leuke video’s gemaakt van de opnames. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat.

 

Verhuizen naar het platteland

En toen opeens was het zo ver: de verhuizing naar een finca op het platteland! Dagenlang was ik bezig met spullen in dozen stoppen, toen kwam de vrachtwagen en stond opeens alles in Sopó. En toen moest dat weer uitgepakt worden. Dagen ben ik er mee bezig geweest, maar toen het eenmaal klaar was mocht het resultaat er zijn. Het is zo prachtig! Op mijn Facebook-pagina heb ik updates geplaatst met foto’s en video’s en dat blijf ik vrolijk doen.

 

Wonen in een Colombiaanse finca: fantastisch!

Wat ís het hier fantastisch! De eerste nacht was doodeng. Al die geluiden, de honden die aanslaan, de hanen om vier uur in de ochtend, de spinnetjes en vliegen, de paarden onder ons… het was echt even wennen. De tweede en derde nacht sliep ik meteen alleen omdat Jimmy nachtdienst had, en ook dat was even een uitdaging. Het wordt hier namelijk echt heel donker. Niet zoals in Bogotá waar je gewoon alles goed kunt zien, maar écht donker. Maar na een dag of drie ging slapen beter en begon ik te wennen aan ons nieuwe huis. En wat is het hier leuk. Elke dag word ik wakker met een uitzicht waar je u tegen zegt, de rust om ons heen, de frisse lucht, de honden waarmee ik goede vriendjes ben geworden, de paarden, het veulentje van een maandje oud, de koeien achter ons huis…

 

En dan het dorp Sopó. Meteen de eerste dag heb ik uitgevonden hoe het werkt met de bus en het blijkt heel makkelijk. Ik ga gewoon voor ons huis langs de weg staan en wacht totdat er een busje langskomt. Zodra ik instap ben ik in tien minuutjes in Sopó. Vanuit daar gaat een bus naar Bogotá. Die reis heb ik nu twee keer gemaakt en is prima te doen. Afhankelijk van waar ik heen moet ben ik tussen de 1,15 en 2 uur bezig. Naar Bogotá hoef ik alleen voor afspraken, want in Sopó en omstreken is alles. Vele supermarkten, groentewinkels, banken, bakkers, alles wat we nodig hebben. Het is een typisch Colombiaans dorp en alles gaat dan ook op z’n Colombiaans, en dat vind ik heerlijk.

 

Daarnaast ben ik helemaal tot rust gekomen in de finca. Kan ook bijna niet anders op deze plek. Geen uitlaatgassen die me in de ochtend wakker maken, altijd frisse lucht en een enorm rustgevende omgeving. Op ons terras, lekker buiten, doe ik oefeningen (ben met yoga begonnen via youtube) en ga ik soms even zitten om gewoon naar de bergen en de paarden te kijken. En ook niet onbelangrijk: Internet werkt fantastisch! Het is zelfs sneller dan in Bogotá. Wie had dat nu ooit gedacht…

 

Ook Jimmy is heel gelukkig hier en het blijkt prima te doen met de auto naar zijn werk. Het voordeel is dat hij niet elke dag heen en weer hoeft, alleen maar twee of drie keer per week. De rest van de dagen blijft hij in Bogotá voor nachtdiensten. Als hij hier is genieten we samen van ons huis, waar we kunnen frisbeeën in de achtertuin en in slechts een kwartier staan we in een prachtig natuurgebied. De komende tijd ga ik nog veel meer ontdekken in Sopó en omgeving, wat natuurlijk allemaal op de blog komt. Ideaal voor diegenen die graag buiten de gebaande paden willen reizen.

 

Kortom: we zijn hier helemaal op ons plek, we vinden het fantastisch hier en we hopen dat we nog lang in de finca kunnen blijven wonen!

 

Wat brengt november?

En toen was het opeens al 9 november 2017, het begin van leuke nieuwe content op mijn blog. Zo komt er maandag een leuke samenwerking online, waar ik heel enthousiast over ben, en ga ik je in november laten kennismaken met mijn nieuwe woonplaats. Volgende week neem ik je mee naar een prachtig mooi natuurgebied in Sopó, waar je het bijzondere Páramo kunt bewonderen, en hopelijk gaan we eind november naar Boyacá omdat Jimmy daar wil gaan duiken. Ik ga niet mee duiken, maar de omgeving van Tota is één van mijn favorieten in Colombia en daar valt nog genoeg te ontdekken. Ook lijkt het me leuk om een home-tour te doen, dus misschien (als het lukt) maak ik een leuke video van ons huis.

Ook krijgen we komend weekend voor het eerst bezoek uit Bogotá, van wat Colombiaanse vriendinnen. En wil ik deze maand naar Bogotá gaan om eindelijk de inschrijving van mijn bedrijf te gaan regelen. Mocht je meer willen weten over mijn bedrijf: mijn website is net online gekomen! Ook ben ik volop bezig met een site te maken voor mijn eerste klant. Voor mezelf beginnen was de beste keus ooit, ik vind het geweldig.

 


Waar kijk jij naar uit in november?


Wil je op de hoogte blijven van mijn leven in Colombia en van updates over (reizen in) Colombia? Volg mij op Facebook!

Om af te sluiten een prachtige video die ik tegenkwam op Internet, die ik je niet wilde onthouden. De video is gemaakt door Arwin Visser en toont het indrukwekkende en nog onbekende gebied Bahia Solano in Chocó. Geniet!

 


 

Lees meer!

54 reacties

ivonne 6 december 2017 - 14:49

Eindelijk kom ik dan je huis eens bekijken, fijne plek hoor. Ik kan me helemaal voorstellen dat het een enorme overgang is, maar mijn voorkeur zou dit plekje wel hebben boven de stad. En dan ook nog een mooi visum voor de komende 5 jaar, gefeliciteerd. Geniet ervan samen en alvast hele fijne feestdagen op de nieuwe stek.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 december 2017 - 10:32

Dankjewel Ivonne! Het went steeds en steeds meer en het is echt zo fijn. Fijne feestdagen alvast!

Reply
Anita 19 november 2017 - 06:32

O..wat een fijne terugblik. Wat fijn dat jullie daar helemaal op je plek zijn. Het ziet er ook echt uit als een heerlijke plek om te rust te komen. Vakantie heb je niet meer nodig 😉 Geniet ervan!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 november 2017 - 15:17

Dankjewel! Het is inderdaad wel echt zo een vakantiehuisje ja 😀 Echt heel rustgevend!

Reply
Stéphanie 14 november 2017 - 14:17

Ahhh wat een leventje zeg daar, het ziet er prachtig uit en jullie stralen helemaal. Ik kijk uit naar al je verhalen! Uiteraard heb ik even een kijkje genomen op je website. Het ziet er strak en duidelijk uit. Tof dat je deze stap hebt genomen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 november 2017 - 14:10

Dankjewel, wat lief! Het is inderdaad best wel een fijn leventje zo haha 😀

Reply
Marcella 14 november 2017 - 05:02

Wat heerlijk dat het jullie zo goed bevalt op het platteland. Je klinkt zó enthousiast, superfijn! Ik hoop dat jullie er nog een tijd kunnen blijven wonen! Ik ga je bedrijfswebsite even bekijken. Mooi dat ook dat je goed bevalt. Ik twijfel er ook al een tijdje over om te starten als ZZP’er en volgend jaar biedt de mogelijkheid voor mij. Misschien maar eens doen?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 november 2017 - 14:13

Ja zeker doen! Als het echt is wat je wilt, gaat het je zeker bevallen. Die vrijheid wil ik nu al niet meer kwijt haha 😀

Reply
Jessica 13 november 2017 - 09:09

Jullie nieuwe plekje is echt zo leuk <3 Wat veel doktersafspraken trouwens! Maar zoals je zegt, eigenlijk zouden veel mensen hun gezondheid wat serieuzer moeten nemen, ik doe het eigenlijk alleen als ik me echt heel belabberd voel en dan is het vaak al te laat ;p Een fijne november gewenst!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 november 2017 - 14:14

Dankjewel! Ja het is even irritant met dat heen en weer gereis en steeds weer op die uitslagen wachten, maar wel fijn te weten dat alles goed is. Het gaat ook wel om ernstige dingen dus beter goed controleren. Jij ook fijne november!

Reply
Karlijn 13 november 2017 - 03:59

Wat fijn om te lezen dat je zo’n goede maand hebt gehad! Het leven op de finca lijkt me heerlijk, het ziet er fantastisch uit. Geniet ervan en veel succes met je bedrijf!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 november 2017 - 14:16

Dankjewel Karlijn! Behalve de levensgrote spinnen is het hier echt fantastisch 😀

Reply
Lizette 13 november 2017 - 02:49

Gezondheid? Check! Visum? Check! En verder vooral veel genieten! Wat wonen jullie er prachtig!! kan me helemaal voorstellen dat je er soms gewoon gaat zitten en rondkijken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 november 2017 - 14:16

Haha dankjewel! Ja heerlijk hier! Heb me nog nooit zo ontspannen gevoeld 😛

Reply
Elisa 12 november 2017 - 15:59

Wat fijn om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben! Het is ook wel echt een prachtige omgeving volgens mij, daar zou ik ook wel aan kunnen wennen. Ben benieuwd naar de samenwerking trouwens, leuk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 november 2017 - 14:20

Dankjewel! Ja echt heerlijk hier, Kijk de hele dag naar de paarden en de bergen. Is ook echt goed voor de inspiratie dit!

Reply
Marjoleine 12 november 2017 - 10:15

Jullie nieuwe woning ziet er prachtig uit! Kan me voorstellen dat je je daar heel gelukkig voelt 🙂 Fijn ook dat je een nieuw visum hebt en de komende jaren in Colombia kan blijven.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 november 2017 - 14:21

Dankjewel voor je reactie! Het is echt heel fijn hier vergeleken met Bogotá. Meteen een heel motiverende werkplek met uitzicht op de bergen en de dieren 🙂

Reply
Deborah 12 november 2017 - 10:07

Wat een prachtige omgeving!!
En tof dat je voor jezelf gaat beginnen. Heel spannend allemaal. Ik denk dat de omgeving waar je nu zit zorgt voor voldoende inspiratie. Succes er mee.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 november 2017 - 14:22

Dankjewel! Jaaa echt wat een inspiratie en energie heb ik hier! De rust en natuur doet echt wonderen zo blijkt 😀

Reply
Paul 12 november 2017 - 08:04

Jullie nieuwe woning ziet er prachtig uit. Ik ben benieuwd naar de omgeving. Veel succes met de start van jouw eigen onderneming, Sabine.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 november 2017 - 14:24

Dankjewel Paul!

Reply
Wanda 11 november 2017 - 06:40

Wat fijn om te lezen dat het jullie zo goed bevalt! De omgeving ziet er werkelijk prachtig uit en ik kan me voorstellen dat je je daar helemaal tot rust komt en alleen maar geniet. Mooi dat de voorzieningen in het dorp aanwezig zijn zodat je niet steeds naar de grote stad moet. En ja, je eigen bedrijfje… spannend maar nu in je nieuwe omgeving weet ik zeker dat het allemaal goed komt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 november 2017 - 14:26

Dankjewel Wanda! IK heb ook echt enorm veel energie hier. Het is gewoon verbazend haha 🙂 Het dorp is heel makkelijk te bereiken en vind het heerlijk dat ik nog maar weinig in Bogotá ben nu.

Reply
Nesrin 10 november 2017 - 15:53

Goed nieuws allemaal, heel fijn om te lezen. Die finca en de omgeving daar, nou het schone lucht komt haast door het scherm hier heen. Leuk dat je een update hebt geplaatst en ik kijk uit naar alle nieuwe posts die gaan komen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 november 2017 - 21:21

Dankjewel! Het is ook echt zo heerlijk hier. Geniet er elke dag van!

Reply
Frits 10 november 2017 - 10:11

Beste Sabina
Ik ben van plan om in Februari 2018 weer Colombia en Bogota te bezoeken!
Een kennis gaat een hostel opzetten in Paipa’
Paipa is erg toeristisch en een mogelijkheid om daar te leven!
Het is niet te ver van Bogota!
Kan jij iets schrijven over Paipa?
Als ik in Bogota ben wil ik jou opzoeken met mijn Colombiaanse vriendin om over de mogelijkheden te praten en om jou huis te zien!
Groetjes Frits

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 november 2017 - 21:24

Hoi Frits, leuk dat je weer naar Colombia komt! Paipa is inderdaad een toeristisch stadje, vooral onder Colombianen. Heb nog content liggen om er over te schrijven, dus er komt sowieso iets over. Als je iets specifieks wilt met een hotel of iets dergelijks kunnen we daar natuurlijk altijd iets leuks voor afspreken. Dat kunnen we dan bespreken inderdaad. Laat maar weten wanneer je in de buurt bent, Sopó is prima te doen op een dagtrip vanuit Bogotá, dus moet lukken! Groetjes, Sabine

Reply
Jennifer 10 november 2017 - 08:16

Heerlijk! Zit er echt goed uit, en kan me heel goed voorstellen dat je blij bent met frisse lucht <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 november 2017 - 21:24

Haha ja heeel blij 😀

Reply
Daisy || Diyaata 10 november 2017 - 04:34

Wauw meis wat woon je prachtig zeg! Echt een film plaatje 🙂 Ik ben benieuwd naar de reclame waar je in speelt, wat leuk dat je een hoofdrol hebt gekregen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 november 2017 - 21:26

Ja kan het zelf soms ook niet goed geloven dat we hier nu echt wonen, zo mooi is het. Als het me lukt zal ik een keer een filmpje maken met een home tour, lijkt me sowieso wel leuk om te doen. Dan kunnen jullie live meekijken 🙂 Dankjewel voor je leuke reactie!

Reply
Jeanine 9 november 2017 - 16:13

Wat een geweldige update! De finca is prachig. Ik moet ook nog naar een aantal doktersafspraken. Sowieso morgen een en binnenkort voor een coloscopie ivm een erfelijk gen. Zeker belangrijk om dat goed bij te houden. Wat gaaf dat je een hoofdrol had in die clip en de broodjes zien er heerlijk uit.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 november 2017 - 21:27

Dankjewel! Goed dat je ook dat soort dingen laat controleren. Als er ooit iets is is het altijd beter er zo vroeg mogelijk bij te zijn. Fijn weekend!

Reply
Sofie 9 november 2017 - 13:50

Oh wat fijn om te lezen dat jullie het daar naar jullie zin hebben op de finca! Heerlijk <3 Dat zou ook meer mijn ding zijn dan in de grote stad.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 november 2017 - 21:28

Ja ik blijk toch echt wel meer een dorpsmeisje dan een stadspersoon te zijn geloof ik haha 🙂

Reply
MyriamC 9 november 2017 - 11:18

Wat heerlijk zeg, allemaal zo’n leuke dingen. Ben direct op je website gaan kijken … ziet er mooi uit!
Ik wens je heel veel succes met je eigen bedrijf en natuurlijk ook met jullie nieuwe thuis.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 november 2017 - 21:47

Dankjewel Myriam! Echt zo fijn om voor mezelf te werken, en zeker op zo een mooie plek ook nog.

Reply
Esther 9 november 2017 - 08:23

O Sabine wat heerlijk dat je er weer bent en nog heerlijker om te zien hoe goed het is! Ik was even bezorgd na je bericht over de eerste nacht, maar dat was dus gelukkig niet nodig! Super! We komen hoop ik ook gauw langs daar! Moeten we even denken hoe we dat met de honden doen want daar zijn onze dochters echt panisch bang voor…. tot gauw en blijf genieten!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 november 2017 - 21:51

Dankjewel Esther voor je lieve reactie! Het waren gelukkig alleen de eerste nachten die spannend waren 🙂 Al vond ik net een enorm grote spin in mijn jas, daar moet ik ook nog wel even aan wennen haha 😛 Jullie zijn helemaal welkom hier, zo leuk als jullie langskomen! Er is hier en grasveldje met een mini speeltuintje: schommels, klimrekje en een glijbaan. Er komen we eens vaker kinderen van de jongen die hier woont. Ikzelf ben ook altijd panisch voor honden (geweest). Eerst ook voor deze, maar het blijken echt de liefste honden ooit. Ik knuffel echt de hele dag door met ze haha. Ook met Duitse herder Orejas. Sowieso komen ze niet binnen dus binnen en op het terras is er niets aan de hand. En ze zullen zien dat ze heel lief zijn. Maarja ik heb makkelijk praten: als iemand dat zei tegen mij over hun honden geloofde ik er ook niks van 😉 Maar hoop in ieder geval dat het een keer gaat lukken om langs te komen, heerlijk in de natuur!

Reply
Els 9 november 2017 - 07:46

Wat een gezellig en positief blog. Je kunt ‘lezen’ dat je weer opgeladen bent!
Veel woonplezier in Sopo!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 november 2017 - 21:52

Dankjewel mams! Jullie zullen ook eens gaan ervaren hoe het hier is. Behalve de grote spinnen heerlijk haha 😀 xx

Reply
Florentine 9 november 2017 - 07:11

Ohh wat bijzonder! Het lijkt me geweldig daar 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 november 2017 - 21:53

Ja absoluut geweldig! 😀

Reply
Rianne 9 november 2017 - 05:28

Wat leuk dat het allemaal zo positief is, het lijkt me een heerlijke plaats om te wonen als ik je foto’s zo zie. En je wordt nog eens een actrice, haha!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 november 2017 - 21:54

Haha dat denk ik niet, als ik zou moeten praten had ik die job never nooit gekregen 😛 hahaha

Reply
Margo 9 november 2017 - 05:20

Wat fijn om je terugblik weer te lezen. En wat wonen jullie daar heerlijk zeg!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 november 2017 - 22:00

Dankjewel Margo!

Reply
Geri 9 november 2017 - 04:31

Je hebt een mooie, duidelijke website gemaakt. Je richt je echt op Europa, begrijp ik? Geld in euro’s/euri uitgedrukt?

Wat een prachtige plek om te wonen. Doe je ’s avonds gordijnen dicht? Het hoeft natuurlijk niet, want er is geen inkijk. Ikzelf doe het altijd. Ik vind die zwarte gaten altijd zo eng. Ik vroeg me dit af, nadat ik over het alleen thuis zijn las.

Veel plezier en fijn dat internet het zo goed doet. Ik wacht op alle mooie verhalen die gaan komen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 november 2017 - 22:03

Dankjewel Geri! Ja deze website richt zich echt op Nederland/Nederlanders/Belgen en in euro’s inderdaad. Ik wil nog een website maken voor webdesign in Colombia. Die wordt in het Spaans en in pesos.
Ja het is hier echt prachtig en ook heel motiverend. Werkt veel beter zo dan in een donker appartement. We hebben (nog) geen raambekleding. Eerst dacht ik dat ik dat wel wilde, maar eigenlijk is het niet echt nodig. Ben nu zo aan die ramen gewend… misschien dat het ooit nog weleens komt, maar het heeft geen prioriteit nu. Vind het juist ook wel fijn om te kunnen zien wat er buiten gebeurt.
Dankjewel voor je leuke reactie! Liefs x

Reply
Shirley 9 november 2017 - 01:38

Wat fijn om te lezen dat het zo goed bevalt. Het klinkt echt alsof jullie een goede keuze hebben gemaakt. Supergrappig dat je de hoofdrol bleek te hebben in die video. Ben benieuwd!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 november 2017 - 22:04

Dankjewel! Het voelt wel echt als de juiste keuze 😀

Reply
sandra 9 november 2017 - 01:18

Wat heerlijk om in zo’n omgeving te wonen. Ondanks de drukt van het starten van een bedrijf kom je helemaal tot rust. Je website is super mooi! Heel veel succes met je bedrijf. Het gaat jou vast lukken. xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 november 2017 - 22:09

Dankjewel Sandra! Heel bijzonder hoe relaxt ik me voel… Opeens zijn vele prikkels weg en dan houd je precies over wat je wilt. We spreken elkaar snel meid, fijn weekend! Liefs xx

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!