Home Het dagelijkse leven Terugblik op april 2016
Terugblik april 2016

Terugblik op april 2016

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

April zit er weer op, dus tijd om terug te blikken op deze bewogen maand. Een maand waarin ik me meerdere keren het liefst thuis wilde opsluiten om meer ongeluk te voorkomen, maar mezelf toch naar buiten wist te slepen. Gelukkig maar, want april bracht ook veel leuke dingen! Benieuwd naar wat er allemaal is gebeurd?


De maand van het kwaad?

Meestal heb ik niet zóveel ongeluk in één maand. April doet wat ‘ie wil, dat blijkt maar weer.

5 april: het horrorcontract. Vanaf 5 april begon de ellende met mijn contract. Daarover lees je hier. De rest van de maand bestond uit stress en allerlei onverwachte wendingen. Op de laatste werkdag in april kregen we te horen dat het als het goed is toch nog allemaal goed gaat komen…

11 april: jarig en ziek. Was dat even een saaie verjaardag: ziek op de bank.

14 april: een bloederig verjaardagsdiner. Lees hier terug hoe ik tijdens mijn verjaardagsdiner met Jimmy mezelf op een nogal beschamend moment in mijn duim snee. Mijn moeder sprak de magische relativerende woorden: nou ja dit is in ieder geval niet zo erg als het topje van je vinger afsnijden (dat ik een paar jaar geleden voor elkaar kreeg). Dus.

27 april: een natte Koningsdag in Bogotá. Bijna vijf uur fietsen door de stromende regen tussen alleen maar oranje Colombianen. Helaas viel dit evenement een klein beetje in het water.


Geluksmomentjes

Snel verder met de hoogtepunten!

12 april: een verjaardagsverrassing op mijn werk. De dag na mijn verjaardag werd ik door mijn collega’s verrast met taart, ballonnen en zang. Echt zo lief! Foto’s van deze verrassing vind je op mijn Facebook-pagina (gepost op 12 april).

14 april: een nieuwe zonnebril. Mijn verjaardagsdiner was niet alleen maar bloederig. Naast een klein litteken hield ik er namelijk ook een prachtige zonnebril aan over! Ik voelde me helemaal als hernieuwd na jaren dezelfde bril. Nog steeds word ik helemaal blij als ik ‘m opzet!

 

16 april: een galajurk gevonden! Vorige maand kon je lezen dat ik op zoek was naar een galajurk voor een bruiloft in juli. Ik was van plan deze te laten maken, maar ik wilde eerst wat passen om te kijken wat mij goed staat. En ja je raadt het al: ik vond dé jurk! En nee ik heb deze niet gekocht, maar gehuurd. In een geweldig leuke galajurken-winkel deed ik de jurk zonder enige verwachting aan en dat bleek meteen liefde op het eerste gezicht. Ik voelde me net een prinsesje. Mijn droomjurk was gevonden! Deze mag ik voor €84 huren voor het hele weekend, inclusief een tasje. Ondanks dat ik de jurk huur wordt hij toch voor me ingekort. Daarvoor moet ik eerst schoenen kopen en dan terugkomen om de lengte op te meten. Na de bruiloft breng ik de jurk weer terug voor de volgende klant. Ideaal toch? Ik ga nog geen foto’s laten zien, daarvoor moeten jullie nog even wachten tot na de bruiloft. Maar ik ga wel de kleur alvast verklappen: blauw met goud!

21 april: verjaardagslunch op mijn werk. Na mijn verjaardag namen mijn collega’s mij mee voor een lunch in het veganistische restaurant Maha. Ik vind dat altijd zo lief, want voor Colombianen is vlees echt heilig. Ik heb dan ook enorm genoten van deze lunch en het warme gezelschap. Ook kreeg ik een geweldig leuk cadeautje, namelijk het boek ‘El color de Bogotá’, met prachtige foto’s en informatie. En als toetje hadden ze een waanzinnig lekkere appelcake gekocht. Een groot succes!

 

22 april: linzentaart en groente-crêpes. Eigenlijk kookt Jimmy bijna nooit, maar als hij kookt, dan doet hij het goed. Zo ook deze dag, waar hij zonder enig recept iets heerlijks op tafel toverde. Namelijk groente-crêpes en linzentaart, om het maar even zo te zeggen. Hier in Colombia worden heel veel linzen gegeten, meestal met rijst (echt mijn favoriet trouwens), maar het kan dus ook anders. Hoe hij het heeft gemaakt weet ik niet precies, hij zei iets over eieren, bloem en linzen, maar lekker dat het was! Echt enorm genoten.

 

25 april: Spoorloos in Colombia. Er waren verschillende mensen die mij erop wezen dat de aflevering van Spoorloos vorige maandag in Colombia was opgenomen (dank daarvoor!). Dus meteen teruggekeken en echt: wat een trots! De beelden, het land, het is gewoon zoals het is: fantastisch mooi. Het geeft ook een prachtig beeld van Bogotá. Echt even een geluksmomentje. Mocht je de uitzending nog willen zien, dan kun je deze hier terugkijken (ook vanuit België).

27 april: Koningsdagreceptie. Op 27 april bezochten we de Koningsdagreceptie in het huis van de ambassadeur. Supergezellig tussen al die lange Hollanders. En sinds 1,5 jaar weer eens roggebrood met kaas gegeten. Jammie!


Blogfavorieten van april

Het best gelezen artikel van april was ‘Werken in Colombia: een bizar contract‘. Mijn persoonlijke favoriet was de tag ‘Daar waar mijn huis woont‘. Deze ging niet alleen over wonen in Bogotá, maar ook vond ik het heel leuk om eens te vertellen waar ik eigenlijk ben opgegroeid.

 


Wat ga ik doen in mei?

  • Voorlopig zit ik even zonder contract, dus heb ik lekker vakantie!
  • Ik ga vooral aan mijn promotie werken en leuke blogs schrijven. Zo komt er een Reisfotochallenge aan over het vrijwilligerswerk in Ghana dat ik ooit deed én deze week post ik mijn Instagram top 3 van april plus het verhaal achter de foto.
  • In tijden ben ik weer eens een boek aan het lezen: Colombiaans Carnaval. Binnenkort een recensie!
  • Ook ga ik op zoek naar schoenen voor onder mijn droomjurk en wil ik leuke blauwe of gouden accessoires kopen voor in mijn haar.
  • Nu ik vrij ben kan ik weer eens wat meer aandacht besteden aan koken en bakken, dus deze maand ga ik wat experimenteren met lekkere (veganistische of vegetarische) gerechten.
  • En het is natuurlijk bijna Moederdag! Helaas kan ik dan niet bij haar zijn, maar we gaan er toch iets leuks van maken.
  • Mei wil ik vooral in het teken zetten van positiviteit. Ook al is het hier bepaald geen lente, de lente zit wel in mijn hoofd!

Wat was jouw hoogtepunt van april?


Lees meer!

44 reacties

Wanda 5 mei 2016 - 13:29

April was inderdaad nogal een dubbele maand bij jou! Gelukkig sta je ook wel heel positief in het leven en komt het in mei vast wel weer allemaal goed!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:43

Ja klopt, dat gaat helemaal goed komen!! 😀 Dankjewel! x

Reply
Faabs 3 mei 2016 - 13:39

Ook jij een roerig maandje dus, hopelijk wordt mei een maand met vooral fijne momentjes. En beter weer 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:43

Ja best wel! Voor jou ook een fijne maand met veel zon! x

Reply
Zo simpel is dan geluk 3 mei 2016 - 12:06

Vervelend van de tegenslagen, maar gelukkig waren er ook nog fijne momenten. Ik hoop dat je snel meer duidelijkheid krijgt over je contract en dat het goed komt. Ik ben trouwens heel erg benieuwd naar je galajurk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 12:24

Ja dat hoop ik ook! Ik ben ook benieuwd naar mijn jurk haha, hij is nog in de winkel dus ik moet zelf ook nog wachten 😀

Reply
Sas 3 mei 2016 - 08:39

Ik ben erg benieuwd naar je gala jurk! Leuk om dit overzichtje te zien. Op naar een (nog) mooiere maand Mei!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 11:05

Dankjewel! Ja zeker op naar een mooie maand 😀 Het begint al goed met de vrije dagen in ieder geval 😀

Reply
Jessica 2 mei 2016 - 17:44

Leuk overzicht weer en ik vind het juist wel leuk dat je zowel de leuke als de minder leuke momenten vermeldt. 🙂 Geniet van je verdiende vakantie! Ik stuur je vanuit Nederland wat extra positiviteit en zon, want ja dat hebben we inmiddels daadwerkelijk hier! 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 11:04

Dankjewel! Ja die minder leuke dingen zetten echt een stempel op april, dus kunnen echt niet weggelaten worden (en ja het leven is ook niet perfect haha). Wat lief van je meid!!! Ik voel de warmte al hiernaartoe komen 😀 xxx

Reply
Yvonne 2 mei 2016 - 16:18

Wat fijn dat je een mooie galajurk gevonden hebt! En wat fijn dat het met je werk dan uiteindelijk toch nog is goedgekomen. Maar niet fijn dat je daarvoor eerst een maand in de stress hebt gezeten. Nooit goed, dit soort dingen. Gelukkig waren er meer leuke dingen in april, wat gebeurt er dan veel in zo’n maand eigenlijk. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 11:02

Ja die maand stress daar baal ik wel een beetje van, zo slecht voor je. Gelukkig kan ik nu even uitrusten en merk nu al dat dat me heel goed doet 🙂 Dankjewel!

Reply
Ester 2 mei 2016 - 14:43

Gelukkig heb je ter compensatie van wat ongeluk ook meer dan voldoende leuke momenten gehad deze maand! Benieuwd naar je jurk, je houd het wel spannend 😉 En ik kan me voorstellen dat ondanks de onzekerheid van je contract het toch wel even fijn is om wat rust te hebben. Tijd om veel leuke dingen te doen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 11:00

Ja gelukkig! Ja ik kan ook nog geen foto maken want ik heb de jurk niet in huis. helaas want zou m best af en toe even aan willen hahaha. Ik mag m pas ophalen een dag voordat we naar Cartagena vertrekken.

Reply
Koen 2 mei 2016 - 12:22

Ons hoogtepunt in april was onze verhuizing (in Mozambique) van ons huurhuis naar ons eigen huis. En natuurlijk was ook de verjaardag-party in Amsterdam – helemaal in het teken van eighties – van mijn dochter een hoogtepunt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:56

Wat heerlijk dat jullie verhuisd zijn! Heb ik daar een blog over gemist? Of heb je er nog niet over geschreven?

Reply
Falderie 2 mei 2016 - 11:26

De positieve dingen overheersen toch duidelijk. Gelukkig maar! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:56

Ja gelukkig! Dat dacht ik de eerste week even niet haha

Reply
Els 2 mei 2016 - 08:25

Een pittige maand maar ik ben blij dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren haha.
De vinger weer genezen, contract komt bijna uit de printer! Wat wil je nog meer.
Vorig jaar waren wij met Moederdag in Bogota, een leuke feestdag in Colombia waar veel mensen uit eten gaan op deze dag. Je bent geen moeder maar misschien kun je er bij Jimmy toch een etentje uitslepen………………(ideetje misschien?)
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:55

😛 Ha ja we gaan uiteten ter ere van jou 😀 Goed plan!! 😀 Was heel gezellig vorig jaar trouwens, wat gaat de tijd toch snel! xx

Reply
Nesrin 2 mei 2016 - 06:00

Ik ben ontzettend benieuwd naar de jurk. Ik hoop dat je een mooie mei maand zult hebben. Geniet van de vrije dagen.
Enne die bril staat je top!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:54

Dankjewel!! Ik wil de jurk ook zo graag weer aan hahaha, moet helaas zelf ook nog even wachten 🙂

Reply
Esther 2 mei 2016 - 05:41

Ik zie het al, die twee weken vliegen om!
Geniet ervan, hopelijk na die twee weken een project bij Colciencias op de mat!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:53

Haha ja daar ben ik ook een beetje bang voor hahaha 🙂 En ja dat project komt er wel!

Reply
Mirjam 2 mei 2016 - 04:38

Na wat dieptepunten gelukkig ook wat hoogtepunten 🙂 Leuk weer om te allemaal te lezen. Benieuwd naar de jurk met die mooie kleuren combi.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:53

Dankjewel! Ik wil m ook graag aan die jurk, maar mag m pas in juli ophalen haha.

Reply
Carla van Vliet 2 mei 2016 - 04:30

Gelukkig heeft een medaille twee kanten… 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:52

Ja precies! 😀

Reply
Morgaine 2 mei 2016 - 03:55

Nou hop, klikkerdeklik naar mijn recepten die ook vega kunnen, tijd om soep te koken, hahahaha

Het is nu wel even heerlijk dat je even vrij hebt ook, een vakantie inderdaad meer tijd voor iets anders even en dat contract komt helemaal goed! Weet ik zeker!

En mijn hoogtepuntje, ja dat blijft natuurlijk Fayenne even vast te houden en te bezoeken 😉

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:52

Haha ik ga eens kijken wat ik er van kan maken! Ik heb op 1 mei meteen wat nieuws uitgeprobeerd. Heb hier een vegetarisch en veganistisch kookboek liggen. Alleen ik kan niet alle ingrediënten hier vinden dus af en toe wat aanpassen. Maar dat is geen probleem eigenlijk. Heb gevulde tomaten gemaakt. Misschien schrijf ik er weer eens een receptenblogje over 🙂 Ja heerlijk voor jou met Fayenne! Was ook zo een prachtig lieve foto! xx

Reply
Natasja 2 mei 2016 - 03:08

Dat komt vast allemaal wel weer goed. Geniet gewoon lekker van je vrije tijd ook heerlijk om weer even dingen te doen waar je normaal niet aan toe komt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:50

Ja doe ik zeker! 😀 Dankjewel!

Reply
gerhilde maakt 2 mei 2016 - 02:11

Blij dat er toch ook hoogtepunten waren in april!
Ik ben benieuwd naar je galajurk! Mag ik het vreemd vinden dat een Colombiaanse galajurk moet ingekort worden voor een Nederlandse vrouw?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:48

Haha ja dat is inderdaad wel een beetje apart, want ik heb echt een Colombiaanse lengte. Maar aan de andere kant: vrouwen hier dragen normaal hele hoge hakken onder zo een jurk (van minstens 12 cm) en dan is het niet nodig in te korten. Ik had in de winkel ook zulke hoge hakken aan, maar ik kan daar echt niet op lopen. Dus ga ik lagere kopen en dan moet de jurk dus korter…

Reply
Marcella 2 mei 2016 - 01:59

Zonder contract zitten is niet leuk, maar je hebt wel erg veel leuke plannen! Ga je de Capture the Color-tag ook invullen? Ben erg benieuwd naar jouw foto’s! Ik heb gisteren 3 op reis in Colombia gezien. Was in de stad Medellin, die de afgelopen jaren ontzettend ontwikkelt is. Interessant om te zien! Maar uiteraard had ik liever beelden van Bogota gezien, daar was ik juist zo benieuwd naar!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:46

Ja die wil ik wel doen die Tag! Maar moet eerst ff op zoek naar geschikte foto’s. Heb er zoveel… Ik laat het je weten als ik m heb ingevuld! Ja die 3 op reis is al oud, maar heel leuk om te zien! Als je beelden van Bogotá wilt zien, kijk dan even Spoorloos terug van vorige week maandag. echt supermooi gefilmd! (heel Colombia trouwens, maar vooral ook Bogotá). De link naar de hele aflevering over Colombia staat in deze terugblik onderaan!

Reply
Jennifer 2 mei 2016 - 01:22

Jammer van de dieptepunten, maar mei wordt vast beter 🙂 Veel plezier met je vrije dagen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:45

Zeker weten! Begin al goed met vakantie 😀

Reply
Samaja 2 mei 2016 - 01:07

Mijn persoonlijk hoogtepunt was de verkoop van ons appartement. Ik had nooit durven hopen dat het zo snel zou gaan. Maar in zijn geheel was april voor mij ook een heel gemengde maand. Tja, zo is het leven nu eenmaal. Ik ben overigens heel erg benieuwd naar je galajurk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:44

Ja zeker wat is dat snel gegaan zeg! Daar mag je echt heel blij mee zijn inderdaad 😀 Ik heb echt zo een zin die jurk aan te doen. Ik heb m nog niet natuurlijk, dus moet zelf ook nog wachten tot juli 😀

Reply
Jaixy 2 mei 2016 - 01:07

Op naar een mooie mei maand! April had inderdaad voor jou wat dieptepunten.
Laten we hopen dat mei alles rechttrekt.
Hier is de lente begonnen. Met heel mooi weer.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:43

Zeker! Wat heerlijk zeg voor jullie de lente! Geniet er van! x

Reply
Thomas Suikerwafel 1 mei 2016 - 23:55

Wat mij betreft niet veel hoogtepunten in april. Het hoogste waar ik terechtkwam moet zowat onze slaapkamer zijn geweest, op het eerste verdiep.
Je had een gevarieerde maand met heel wat ups, en helaas ook wat downs. Mei wordt prachtig voor je, het staat in de sterren geschreven!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:43

Haha nou das al vrij hoog 🙂 Mei begint al goed iig met de vakantie 😀

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!