Home Het dagelijkse leven Terugblik op april 2017: de huwelijksreis geregeld, Netflix kijktip, jarig, Koningsdag en meer leuks!

Terugblik op april 2017: de huwelijksreis geregeld, Netflix kijktip, jarig, Koningsdag en meer leuks!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

April is weer voorbij dus tijd voor de maandelijkse terugblik! Lees hier over mijn dagelijkse leven, achter de schermen van mijn blog. Onder andere ontdek je wat ik heb gekregen voor mijn verjaardag, hoe Koningsdag in Bogotá werd gevierd en hoe het er voor staat met de voorbereidingen voor de bruiloft. En natuurlijk nog veel meer leuks!

Overstromingen in Colombia

Laat ik beginnen met datgene wat even niet zo leuk was: de overstromingen in Colombia. April was amper begonnen en het stadje Mocoa was al onderwerp van een natuurramp. Er vielen meer dan 300 doden en duizenden mensen raakten hun huis kwijt. Wat een drama! Verderop in april moesten onder andere ook Chocó en Manizales eraan geloven. In Bogotá bleef het vrij rustig, op een overstroming op de internationale luchthaven na. Laten we vooral hopen dat mei beter weer gaat brengen. Op mijn Facebook-pagina plaatste ik een interessant artikel van de NOS over hoe deze natuurrampen kunnen gebeuren, wat de Colombiaanse cultuur daar mee te maken heeft en wat de mens hier zelf aan bijdraagt.

 

Wandelen met familie in Tobia

Het eerste weekend van april kregen we bezoek uit Zwitserland van mijn schoonzus en haar man, en ook mijn schoonmoeder kwam voor twee nachtjes over uit Barranquilla. We besloten met z’n allen naar het heerlijke Tobia te gaan, deze keer om een wel heel bijzondere wandeling te maken naar een waterval. Het was erg gezellig, we hebben heerlijk gegeten en weer een prachtig stukje Colombia ontdekt!

 

Ziek

Mijn verjaardag kwam inmiddels steeds dichterbij en net als vorig jaar was het weer raak: ziek. Deze keer, echter, begon het bij Jimmy. Na een fantastisch diner bij een tante kreeg Jimmy buikgriep. Nu is hij niet een persoon die snel klaagt of zielig doet, maar deze keer was het wel echt erg. Hij is zelfs een dag thuis gebleven van werk, iets dat hij nooit doet. Ik dacht nog: hij wel ziek, ik niet… Maar na een paar dagen moest ook ik eraan geloven. Precies op mijn verjaardag ben ik, nog zwakjes, toch weer naar mijn werk gegaan. Het is trouwens al zo’n zes maanden geleden dat ik voor het laatst buikgriep had, en dat is echt een record voor mij. Ik denk dat mijn lichaam eindelijk na twee jaar gaat wennen aan Colombia. Heel fijn dus!

 

Jarig!

Op 11 april werd ik 32. Ik had er eigenlijk niet zo’n zin in, maar vanaf het moment dat Jimmy mij om 5 uur in de ochtend kwam feliciteren voelde ik me helemaal jarig! De rest van de dag kreeg ik zo enorm veel felicitaties binnen, ik was helemaal ontroerd. Dat zoveel mensen me feliciteerden maakte me echt de gelukkigste jarige op aarde! En had ik door alle lieve mensen om mij heen een fantastische dag. Daarvoor iedereen heel veel dank! Op mijn werk werd ik samen met nog twee jarigen verrast met heerlijke taart en de ochtend daarna trakteerden mijn collega’s ook nog op een verjaardagsontbijt. Zo lief! In de avond maakte Jimmy een heerlijk maal voor mij én kreeg ik ook nog een fles Coco Mademoiselle van Chanel cadeau (mijn favoriet!)! Als afsluiting van de dag kwam er om 9 uur in de avond een collega en vriendin van Jimmy zomaar heerlijke cupcakes brengen voor mijn verjaardag. Hoe lief is dat?

 

De huwelijksreis geboekt

April gaat ook de geschiedenis in als de maand waarin we onze huwelijksreis hebben geboekt. En niet alleen de vliegtickets zijn binnen, ook de reis zelf is al tot in de puntjes geregeld en uitgestippeld. Heb je het artikel hierover gemist? Lees dan hier terug waar we naartoe gaan! Het is in ieder geval in Europa. Nog 1,5 maand te gaan: zoveel zin in!

 

Voorbereidingen voor onze bruiloft: ringen, schoenen en locatie

Naast de huwelijksreis hebben we nog meer gedaan voor onze bruiloft. Zo hebben we de trouwringen gekocht, ben ik na uren zoeken eindelijk geslaagd voor mijn trouwschoenen (bij Bershka, helemaal geen echte trouwschoenen dus) en zijn mijn ouders bij de locatie wezen kijken. We kregen van hen een prachtig filmpje toegestuurd van de locatie en waar alles gaat plaatsvinden, zo leuk! Komende week ga ik mijn jurk laten aanpassen en een afspraak bij de nagelsalon regelen, en dan komt de grote dag echt in de buurt.

 

Voor het eerst in mijn leven: een massage!

Iets dat ik kan afstrepen van mijn lijstje ‘dingen te doen voor mijn 33e’, namelijk het krijgen van een massage! Afgelopen kerst kreeg ik van Jimmy een heel leuk cadeau, namelijk een spa massage voor twee. Deze maand hebben we een afspraak gemaakt en liepen we samen naar de salon. Ik vond het best spannend, geen idee hoe zoiets zou gaan. Maar echt wat was het heerlijk! In een heel fijne warme kamer met twee bedden, kaarsjes en ontspannen muziek werden we gemasseerd met heerlijk ruikende oliën. Jimmy viel natuurlijk weer in slaap, maar dat is een teken dat hij heel ontspannen was. Na een uur was het afgelopen en hadden we een hele lichaamsmassage en gezichtsmasker gehad. Toen was de jacuzzi aan de beurt en liepen we na afloop volledig ontspannen terug naar huis. Dit ga ik absoluut vaker doen!

 

Leuk: samen co-auteur op een wetenschappelijke publicatie

In april werd na zo’n twee jaar werk eindelijk onze systematische review gepubliceerd. Ik ben er mee begonnen toen ik net in Colombia woonde en een tijdje werkte bij de universiteit waar Jimmy zijn opleiding doet. Het leuke aan deze publicatie is dat we allebei co-auteur zijn. Het artikel gaat over het krijgen van een bepaalde hoofdpijn bij een lumbaalpunctie en het verband met de verschillende typen naalden die daarbij worden gebruikt.

 

Netflix kijktip: Food Choices

Eens wat anders dan het 13 reasons why waar velen het over hebben. Ik ben er nog steeds niet aan begonnen, jij wel? Wat ik wel heb gekeken was de zeer interessante documentaire Food Choices. Na lang aandringen van Jimmy, dat wel. Maar toen ik eenmaal begonnen was wilde ik niet meer stoppen. De documentaire vertelt je alles over wat een plantaardig dieet inhoudt, waarom dat zo gezond is en waarom dierlijk voedsel dat juist niet is (hier verbaasde ik me echt over!), wat ons eetgedrag met de aarde doet en nog veel meer. Er valt natuurlijk altijd wat op aan te merken, en het is ook niet bedoeld om je hele voedingspatroon à la minute overboord te gooien, maar het zet je zeker aan het denken. Echt een aanrader! Heb je geen Netflix? Dan kun je Food Choices ook op Youtube kijken (zonder ondertitels). Hieronder vind je de hele documentaire.

 

Eerst trailer kijken? Klik op de video hieronder.

 

Koningsdag in Bogotá 2017

En dan Koningsdag! Net als elk jaar was er ook nu weer een Ciclovía Naranja, oftwel: een oranje fietstocht. Hier had ik zelf even niet zoveel zin in, dus deze heb ik overgeslagen dit jaar. Wél ben ik naar de Koningsdag-borrel/feest geweest, in het huis van de ambassadeur. Dit is elk jaar weer reuze gezellig met een paar honderd (?) Nederlanders, kaas, leuke muziek en dans. Leuk om met alle Nederlandse vrienden bij elkaar te zijn. En nog leuker: er waren poffertjes! Zo gek hoe je dan opeens zo’n trek krijgt in Nederlands eten. Ook was er haring op roggebrood en allerlei worst. Maar dat eet ik allemaal niet natuurlijk. In ieder geval: maximaal genoten op de verjaardag van de koning! Het interview met Willem-Alexander heb ik trouwens ook teruggekeken, heel mooi.

 

En om af te sluiten: twee korte filmpjes van deze fantastische avond!

 

 


Verder ging ik twee keer met vrienden ontbijten bij Crêpes & Waffles, at ik veel te veel sushi en kocht ik nieuwe schoenen bij het Colombiaanse Bosi. Wat is jouw hoogtepunt van april?


Niks missen en op de hoogte blijven van leuke video’s, weetjes, evenementen en nog veel meer? Like dan hier mijn Facebook-pagina!


 

Lees meer!

43 reacties

Morgaine 13 mei 2017 - 04:31

lol, ik heb in 2 weken tijd, vandaar dat ik er even wat minder was op blog… 7 seizoenen The Good Wife gekeken ja is compleet! Wat een geweldige serie!

Docu’s kijk ik bijna nooit, ooit wel making a murderer en 13 reasons, blegh, ik snap niet waarom mensen dat gaan kijken, ja ik heb een stuk zitten kijken, maar ook weer eruit geknikkerd, hahaha

Spannend, je bruiloft hier, dat schiet op daar moest ik ook aan denken, mei alweer, dus…. nog een ruime maand? Tijd vliegt!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 mei 2017 - 12:45

Haha ik zag het ja, dat je verslaafd bent (of was dus haha) 😛 Ik heb 13 reasons why ook nog niet gezien en ga er denk ook niet aan beginnen. Kijk liever wat vrolijkers. Ja nog een maand!! Precies vandaag voordat we vertrekken 😀 Zin in!! xx

Reply
Morgaine 16 mei 2017 - 00:31

Echt super spannend! 😀

Reply
Peter 12 mei 2017 - 22:51

Leuk .ook mijn verjaardag was 11 april alleen 43 geworden..
En ook in Colombia(bello) taart gegeten op 11 April
inmiddels weer thuis is Spanje…
Maar in november voor 2 maanden naar colombia

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 mei 2017 - 12:44

Owww jij ook nog gefeliciteerd!! Die taarten hier zijn echt lekker altijd, sommigen wel een beetje apart haha. Leuk dat je weer voor 2 maanden komt! 😀

Reply
Peter 16 mei 2017 - 07:19

Ja plan is om hier(Spanje) in de zomer te gaan blijven werken en over 2 jaartjes een ranchito daar te kopen…
Van de winter eerst maar eens trouwen en alle papieren regelen…
Maar mijn toekomst ligt toch echt in Colombia…
Fantastisch land!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 mei 2017 - 10:48

Wat leuk!! Heel veel plezier en succes gewenst!

Reply
Fem 7 mei 2017 - 11:55

Nog (heel erg verlaat maar niet minder gemeend) van harte met je verjarie! (Maar ik geef eerlijk toe dat ik nu vooral even wil delen dat ik na het zien van de Koningsdagfoto’s ontzettende trek heb in poffertjes… ;))

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 mei 2017 - 23:54

Dankjewel, wat lief! Haha ja joh wat een verrassing waren die poffertjes! 😀

Reply
Rowan 5 mei 2017 - 04:15

Wat heb je (afgezien van het ziek zijn) veel leuke dingen meegemaakt! Nog gefeliciteerd met je verjaardag en wat leuk om te zien hoe jullie koningsdag hebben gevierd!

Reply
Natasja 5 mei 2017 - 10:17

Ik dacht al, vorig jaar was je toch ook ziek? Maar gelukkig voelde je je op je verjaardag weer wat beter. Leuk dat je Koningsdag gevierd hebt, het lijkt of het in Colombia meer leeft dan hier ???

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2017 - 15:46

Dankjewel Rowan, lief! En ja Natasja, dat heb je goed onthouden. Ziek op mijn verjaardag wordt een traditie geloof ik haha 😛

Reply
Joanne 3 mei 2017 - 14:26

Wat een hoop leuke dingen! Zo’n wellness dagje is heerlijk 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 11:50

Ja zo fijn! Ik heb nu alweer zin in de volgende keer 😀

Reply
Jenn 3 mei 2017 - 03:04

Mooie terugblik. Foodchoice ga ik onthouden, ik was nog op zoek naar tips voor interessante docu’s op Netflix 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 11:52

Dankjewel! Oh leuk, dat is zeker een interessante! Zeker ook voor jou nu je zo bezig bent met minder vlees eten!

Reply
Roos 2 mei 2017 - 11:09

Lumbaalpunctie? Klinkt medisch en ingewikkeld, haha. Wel super tof natuurlijk dat je een gepubliceerd artikel op je (gedeelde) naam hebt staan! 🙂 Drukke mand zo trouwens, je hebt veel gedaan en meegemaakt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 11:52

Haha ja dat is het ook 😛 Een publicatie is altijd leuk, en altijd gedeeld, anders niet te doen 🙂

Reply
Rachel 2 mei 2017 - 09:18

Wauw wat een tof verslag zeg, wat een prachtige en bewogen maand, los van het ziek zijn heb je weer prachtige herinneringen gemaakt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 11:53

Dankjewel! Ja het was een heel fijne maand, heb nu ook alweer zin in de volgende spa-dag 🙂

Reply
Els 2 mei 2017 - 04:30

Wat veel leuke dingen. Een bijzondere manier van verjaardag vieren op je werk. Gefeliciteerd met de publicatie van het artikel! Heel apart dat jullie daar samen aan meegewerkt hebben! Nu de komende maand, dat wordt er vast weer 1 met verrassingen?.
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 11:54

Ja veel leuks! Ook eindelijk dat artikel na 2 jaar 🙂 Ben benieuwd wat deze maand brengt want er staat nog niet veel op de planning 🙂

Reply
Jeanine 2 mei 2017 - 00:28

Wow, te veel dingen waarop ik wil reageren! Wat een leuke en drukke maand, inderdaad op natuurrampen na zoals Nesrin al zei. Vervelend van die buikgriep. Hopelijk wordt de frequentie nu minder inderdaad. En wat trouwschoenen betreft, ik draag ze nu nog. Veel leuker als je ze vaker aan kunt toch? Dat artikel dat je geschreven hebt lijkt me super interessant! Maakt dat echt wat uit, welke naald je gebruikt?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 11:58

Hé wat leuk dat jij ook je trouwschoenen nog gebruikt! Die van mij zijn niet geschikt voor in Bogotá, maar zeker wel in het warme Cartagena. Heb ik daar meteen leuke schoenen voor haha 😀 En ja de naald kan wel uitmaken voor het krijgen van hoofdpijn en complicaties. Raar hoe die kleine dingetjes invloed kunnen hebben 🙂

Reply
Niels 1 mei 2017 - 23:26

En dat allemaal in een maand gepropt? Dan heb je een leuke maand gehad met hoogte- en helaas ook een paar dieptepunten. Leuk om zo terug te lezen. Je Netflix tip ga ik binnenkort eens opvolgen 🙂 En een echte massage heb ik nog nooit gehad. Misschien iets voor mijn “doen voor je 33e” lijst? Als Jimmy er zo ontspannen van wordt dat hij in slaap valt kan het alleen maar meevallen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 11:59

Haha ja best wat hé 😉 Ja zeker doen die massage! Jimmy had er eigenlijk geen zin in, ging alleen maar mee omdat het ‘moest’, maar vond het uiteindelijk super fijn!

Reply
Nesrin 1 mei 2017 - 16:18

Wat een leuk overzicht! Behalve de overstroming dan :-(.

Heerlijk zo een massage, dit heb ik nog nooit gehad (mede 30’er hier haha) en volgens mij moet ik snel een afspraak boeken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 12:00

Dankjewel! En fijn dat ik niet de enige ben die nooit een massage heeft gehad haha 😉 Zeker een keer doen, je raakt er echt super ontspannen van!

Reply
yvonne 1 mei 2017 - 15:17

Wat gebeurd er toch veel in een maand he? Ik had wel een sneakpeak van je schoenen willen zien! Dat het geen trouwschoenen zijn maakt niks uit. Als ze maar goed zitten en mooi zijn. Leuk om de koninginnedagviering weer te zien! Mis je de vrijmarkt niet? Dat vind ik het leukste van Koninginnendag.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 12:03

Ja zeker, was ook best wel vol deze maand haha 🙂 Ja de schoenen, ik dacht er nog aan een foto te maken, maar ze zijn een beetje lastig te fotograferen zonder dat je begrijpt hoe ze eruit zien. Dus komt na de bruiloft ben ik bang haha 🙂 Ik mis de Vrijmarkt helemaal niet eigenlijk. Eerlijk gezegd deed ik vrij weinig op die dag in Nederland. Tijdens mijn studententijd werkte ik dan altijd, was gezellig en leverde meer op, en daarna ben ik 1 keer naar Amsterdam geweest en dat vond ik verschrikkelijk al die drukte. Ohnee 2 keer geweest in Amsterdam. Op tv kijken is wel leuk 🙂

Reply
yvonne 9 mei 2017 - 04:38

Ik wacht geduldig tot na de bruiloft 😉 En de vrijmarkt vind ik echt superleuk! Vraag mij ook vaak af of andere landen ook aan tweedehands markten doen.

Reply
Wanda 1 mei 2017 - 13:40

Wat een topmaand joh! Ondanks dat je ook nog even ziek bent geweest, toch een maand met eigenlijk alleen maar hoogtepunten! Leuk dat jullie allebei aan zo’n project hebben gewerkt en daar nu de erkenning voor krijgen! Zo’n massage doe ik weleens als ik naar Fontana ga maar heb zoiets nog nooit met mijn vriend erbij gedaan, die vindt dat hele welness gebeuren sowieso niet echt wat haha…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 12:05

Dankjewel! Ja ik ben ook erg blij met dat artikel, eindelijk af. Jammer dat je vriend niet mee wilt! Jimmy wilde eigenlijk ook niet mee trouwens haha, maar vond het uiteindelijk heerlijk!

Reply
Lizette 1 mei 2017 - 12:43

Wat een fijne terugblik! Minus de overstroming en het ziek zijn natuurlijk. Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag! En eindelijk een massage, kan me voorstellen dat je nu vaker wilt, Haha! Leuke foto van jullie bovenaan het bericht.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 12:06

Dankjewel! Ja die foto was tijdens de wandeling 🙂 Ja die massage was zo heerlijk! Echt onbegrijpelijk dat ik dat niet eerder heb gedaan haha

Reply
Michelle 1 mei 2017 - 12:05

Wat een fijn overzicht! Ik word helemaal jaloers van je stukje over massage! Ik moet ook een keer een spa boeken, lijkt me heerlijk! En ik ben benieuwd naar je stukje over Tobia. Die overstromingen zijn echt waardeloos. Vreselijk.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 12:07

Dankjewel! Ja echt doen, zo fijn een massage!! Ja balen van de overstromingen, of vooral de vele doden die daarbij vallen.

Reply
Daisy || Diyaata 1 mei 2017 - 07:23

Wat een mooi overzicht, best veel gebeurtenissen zo in 1 maand! Jammer dat je ziek bent geworden maar gelukkig komt het niet meer zo vaak voor! Koningsdag, super gezellig dat jullie het ook hebben gevierd. En poffertjes, wauw, die heb ik ook al lang niet op! Lekker!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 12:09

Dankjewel! Was een drukke maand 🙂 Ja joh die poffertjes! Was echt een grote verrassing want die waren er vorig jaar niet. Zo grappig hoe zoiets simpels zo lekker kan zijn haha

Reply
Stéphanie 1 mei 2017 - 06:08

Wat een bewogen maand maar los van het ziek zijn allemaal leuke dingen en veel gave vooruitzichten. Goed dat je eindelijk eens een massage hebt genomen. Een dagje welness vind ik op z’n tijd echt heerlijk. Echt even alles loslaten en dan het liefst in een privé sfeer, niet in zo’n massaal welnesscomplex.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 12:11

Ja die massage was echt verrassend! Ik ben in Nederland ook nooit naar zo een spa met van die baden geweest. En nooit een massage gehad dus. Wel eens in een thermaal bad in Colombia geweest. Was wel fijn, maar na een halfuur was ik het al zat haha. Hier zijn een heleboel van die kleine spa’s waar alleen maar een paar mensen werken. Heel fijn!

Reply
Karlijn 1 mei 2017 - 03:11

Altijd leuk om jouw maandoverzichten te lezen 🙂 Het klinkt als een fijne maand, op het ziek zijn en de overstromingen na dan! Leuk ook dat je eindelijk een massage hebt genomen. Ik vind dat echt het fijnste wat er is. Een van de redenen waarom ik zo dol ben op Zuidoost-Azië: betaalbare spa’s op elke straathoek 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 12:13

Dankjewel Karlijn! Haha ja hier is het ook veel betaalbaarder dan in Nederland. Al zal het in ZO-Azië nog wel veel goedkoper zijn hoor. Ik ga zeker nog een keer, ook heel fijn dat er 2 spa’s op loopafstand zitten 😀

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!