Home Het dagelijkse leven Terugblik op augustus 2016: de hoogtepunten van de maand!

Terugblik op augustus 2016: de hoogtepunten van de maand!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Augustus was een heel leuke maand, met alleen maar hoogtepunten! De maand waarin we op reis gingen naar Hongkong, en waarin ik het eerste artikel deelde over onze bruiloft. Maar er is meer gebeurd! Zo ben ik een soort van tante geworden én kreeg het radio-interview op RTVHolland nog een staartje. Benieuwd? Lees snel verder!

De hoogtepunten

Eigenlijk was augustus gewoon alleen maar leuk! Waarom? Dat lees je hier!

Fluitketel

Onze waterkoker heeft het leven gelaten, dus ging ik op zoek naar een nieuwe. Al snuffelend door de winkels kwam ik van alles tegen, maar ik vond er geen één geschikt voor onze keuken. Totdat ik dus deze fluitketel tegenkwam! Is ‘ie niet leuk? Zo lekker huiselijk vind ik dat: fluiten als het water kookt. Ben er superblij mee!

 

Boer zoekt vrouw terug op de buis!

Mijn voorliefde voor Boer Zoekt Vrouw, waar ik hier al over schreef, reikte deze maand tot in Hongkong. Want op maandagochtend zat ik gewoon voor mijn laptop mijn favoriete programma te kijken! Helaas viel ik door de jetlag in slaap en zag ik het in werkelijkheid pas de ochtend daarna. Kijk jij ook? Wat was het weer leuk! Heb nu al zin in de volgende aflevering!

 

Op reis naar Hongkong!

We zijn in Hongkong! Na een reis van bijna 35 uur kwamen we doodmoe aan in deze wereldstad. Inmiddels hebben we weer bijgeslapen en genieten we volop van de kleuren en geuren van Hongkong. Jimmy was 7 dagen op een congres, waar hij het heel leuk heeft gehad. Ondertussen ben ik de stad door gereisd en ken ik Hongkong inmiddels helemaal goed. En leuk dat het is! Ik ben spontaan verliefd geworden op deze stad, die zoveel meer te bieden heeft dan je denkt. Een mengsel van oost en west en van natuur en stad. Ideaal! Jimmy is vandaag klaar met het congres, dus genieten we nog één weekendje samen van al dit moois voordat we maandag weer terugvliegen. Deze maand kun je meer verhalen verwachten over onze reis!

 

Tante geworden van Nina!

Nooit gedacht, toch gebeurd: mijn broertje en zijn vriendin hebben een poesje in huis! Zij wilde heel graag, hij helemaal niet. Bang dat ze het huis zou slopen. Het is mijn schoonzusje toch gelukt: Nina mocht komen! Slechts een paar maanden oud en natuurlijk té schattig om te zien, werd mijn broertje meteen stapelverliefd. En Nina op hem, want ze is niet bij hem weg te slaan. Dit is meteen de keerzijde van emigreren: want oh wat zou ik Nina graag willen vasthouden! Als ik weer in Nederland ben in juni volgend jaar, dan is ze natuurlijk al gegroeid en heb ik dit kleine bolletje moeten missen. Gelukkig krijg ik elke dag zulke lieve foto’s opgestuurd; kan ik toch een beetje meegenieten! Kijk dan hoe schattig!

Fotocredits: Rik en Priscilla

 

In de media

In Mijn Geheim: Wereldvrouwen

Een tijdje geleden heb ik een interview gegeven aan het tijdschrift Mijn Geheim, voor de rubriek Wereldvrouwen. Het was ontzettend leuk en afgelopen maand werd het interview gepubliceerd! Mijn ouders hebben het tijdschrift thuisgestuurd gekregen, en ik ontving een pdf van het interview. Superleuk geworden!

 

Nieuw: RTVHolland – Sabine’s Colombia verhalen

Weet je nog dat ik vorige maand bij RTVHolland op de radio was met een interview? Dit krijgt nog een leuk staartje, want vanaf september ben ik elke eerste zaterdag van de maand te horen met een eigen radiocolumn. Zo leuk! De eerste column heb ik al opgenomen en ingestuurd. De eerste zaterdag van september zal deze te horen zijn op radio RTVHolland. Morgen dus, om precies te zijn. Klik op ‘luister live’ om te luisteren. Ik zal elke maand op mijn Facebook-pagina aankondigen wanneer mijn column ‘Sabine’s Colombia verhalen’ weer te horen is. De column duurt slechts ongeveer 4 minuten en elke maand vertel ik iets over mijn leven in Colombia.

 

Blogfavorieten

Het best gelezen artikel van augustus was natuurlijk die over onze trouwplannen. Meteen het startsein voor meer artikelen over de voorbereidingen voor ons huwelijk! Eigenlijk werden alle blogs die over trouwen gaan heel goed gelezen. De nummers twee en drie gaan namelijk beiden over de Colombiaanse bruiloft: het ja-woord en het spectaculaire feest. Bruiloften zijn zelfs zo populair, dat het artikel over mijn outfit tijdens de bruiloft in Cartagena op nummer 4 staat, terwijl dit al in juli werd gepubliceerd. Zelf vond ik het artikel met de foto’s van Cartagena heel leuk om te maken en ook om terug te kijken. Word er elke keer weer helemaal vrolijk van!

 

Wat brengt september?

Ik heb werkelijk geen idee! De eerste dagen zijn we nog in Hongkong, en wat ik daarna allemaal ga doen de rest van de maand staat nog helemaal open. Behalve dan dat we hopelijk heel snel de tickets gaan boeken voor mijn ouders die in december komen. Ook vliegen we zelf weer terug naar huis. Helaas, want ik zou nog wel wat langer willen blijven! En verder: we will see! 


Wat was jouw hoogtepunt van augustus?


 

Lees meer!

46 reacties

Sanne 6 september 2016 - 11:45

Leuk artikel! Ik heb vorige week ook boer zoekt vrouw gekeken, er zitten een paar hele leuke boeren bij! Goede aankoop, die fluitketel. Gekookt water uit de fluitketel maakt de thee echt lekkerder dan water uit een waterkoker, maar doordat de waterkoker soms wel lekker snel en makkelijk is, pak ik die toch vaker. Gefeliciteerd met je column, leuk!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 23:08

Dankjewel! Leuk! Inderdaad leuke boeren 😀 Dankjewel! Ja die fluitketel: ideaal! Ietsje langzamer inderdaad, maar dat hindert niets 😀

Reply
Jessica 5 september 2016 - 13:17

Wat een tof artikel, heeel erg leuk! 🙂 En wat fijn dat je ouders een “echt” exemplaar hebben. Ik vind dat soms wel jammer als ik artikelen heb geschreven die dan ergens offline verschijnen, want die kan ik vaak in het buitenland dan helemaal niet vinden natuurlijk en tegen de tijd dat ik dan terug in Nederland ben ligt het volgende nummer alweer in de winkel ;p Wat een schattige poes trouwens, en dat zegt wat! Ik ben namelijk helemaal niet zo’n fan van katten haha ;p

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 23:05

Dankjewel! Ja dat echte exemplaar komt naar Colombia in december gelukkig haha 😛 Inderdaad jammer dat veel dingen alleen offline zijn. Zeker als je leeft als digital nomad zoals jij! Ja dat poesje is echt te schattig!

Reply
Emma - Travelhotspots 5 september 2016 - 10:03

Klinkt als een leuke en diverse maand! Leuk dat je een interview hebt gegeven over Wereldvrouwen! Kun je dit ook ergens online terugvinden? Ik ben niet in Nederland de komende maanden, maar lijkt mij leuk om te lezen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 23:00

Dat was het zeker! Volgens mij is het niet online, maar stuur me even een mail onder contact en dan stuur ik je het interview in pdf!

Reply
sunny mama 5 september 2016 - 00:51

Een van de hoogtepunten uit dit lijstje vind ik toch wel je eigen radiocolumn! En wat mij is bijgebleven uit augustus m.b.t. Colombia is de overeenkomst met de Farc. Of ben ik nu wat naïevig optimistisch?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:54

Ja dat is het zeker 🙂 Dankjewel! Ja klopt, er is weer een stap naar vrede gezet. Het klinkt wel iets mooier dan dat het is, denk ik zelf. Eerst zien hoe het gaat lopen, want veel Farc leden zijn het er niet mee eens en de bevolking ook niet, hoe dit gaat. Waarschijnlijk wordt er toch voor gestemd in het referendum, simpelweg omdat men van de oorlog af wil. Helaas zijn er nog vele andere guerilla groeperingen die nog steeds actief zijn.

Reply
Wanda 4 september 2016 - 13:17

Wat super leuk joh dat je je eigen radiocolumn nu hebt! Gefeliciteerd hoor! En ja, zo’n jong katje… ik zou de verleiding ook niet kunnen weerstaan hoor! Onze kat is nu 14 jaar en we zeggen steeds dat we hierna geen jonkie weer willen, ook omdat we best wel vaak weg zijn, maar toch… helemaal geen huisdier is ook zo saai…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:50

Ja heel leuk en spannend! Dankjewel! Ik vind haar ook zo lief! Jimmy heeft niets met katten, dus bij ons komt er geen één in. Ik denk zelf ook niet dat ons huis daar echt geschikt voor is eigenlijk.

Reply
Ester 4 september 2016 - 12:13

Wat spannend Sabine, een eigen radio column! Ik ben heel benieuwd 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:49

Dankjewel! Ja is inderdaad spannend, moet er ook even inkomen geloof ik 🙂

Reply
Nesrin 3 september 2016 - 15:10

Wat een mooie kitten, prachtig beestje.

Ik kijk uit naar jouw Hong Kong verhalen en wat gaaf dat je gewoon in Mijn Geheim staat!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:47

Dankjewel Nesrin! Ja was best tof! 😀 haha

Reply
Fem 3 september 2016 - 11:17

Hoej, een eigen radio-column, wat gaaf! Ben benieuwd! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:44

Haha dankjewel! 🙂

Reply
Deborah 3 september 2016 - 04:18

Wat een toffe maand heb jij achter de rug. Ik heb een gemist geloof ik. Snel even bijleven op je blog!!
Mijn hoogtepunt was denk ik eindelijk de start van het nieuwe voetbalseizoen ? eindelijk weer bezig zijn met mijn hobby.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:44

Dankjewel! Ik heb door de vakantie ook een enorme achterstand in blogs lezen… 🙂 Zoals die van jou dus haha. Ik kom ook snel weer lezen!

Reply
Niels 3 september 2016 - 03:28

Weer een leuke maand geworden! Leuk dat je op de radio mag komen. Zijn ze ook terug te luisteren? Mooie kat trouwens! Ik kan me voorstellen dat je die ook wilt vasthouden. Ik ben benieuwd wat voor leuke avonturen je in september allemaal gaat beleven.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:43

Dankjewel! 😀 Ik weet niet zeker of ze op de site van RTVHolland staan. Ik zou graag de opname op mijn blog willen zetten zodat iedereen kan luisteren, alleen ik moet even uitvinden hoe ik dat kan doen zonder dat het zo een groot bestand wordt. Het is 74 mb en dat is echt te veel om er elke maand op te zetten…

Reply
Els 2 september 2016 - 16:29

Leuk allemaal hoor. Je hebt in ieder geval geen saai leven!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:40

Haha nee precies 🙂

Reply
Sofie 2 september 2016 - 15:32

Wat leuk die media-dingen 🙂
Oooooh én Nina!!!!! Zo lief dotje. Dat koppie <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:40

Haha dankjewel! Ja wat een schatje he! 😀

Reply
carolien 2 september 2016 - 15:17

Wat een avonturen komen er op je pad: Hong Kong, een radio column, dat mooie interview… gaaf hoor. geniet ervan!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:40

Haha ja allemaal opeens! Dankjewel!

Reply
Faabs 2 september 2016 - 14:30

Wat een geweldige maand heb je gehad. En wat tof dat je blog en je avonturen bekender worden via de pers ! En terecht 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:39

Dankjewel! Ja heel grappig, in november komt er weer een interview! 😀 Dankjewel, zo lief van je!

Reply
Rowan 2 september 2016 - 11:24

Wauw dat was een maand vol hoogtepunten, wat ontzettend gaaf zeg!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:38

Ja echt! Dankjewel!

Reply
Co 2 september 2016 - 10:54

Klinkt als een hele leuke maand! Geniet nog even van je tijd in Hong Kong!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:37

Dankjewel! We zijn vandaag thuis gekomen. Echt wat een jetlag… gelukkig was dat zeer de moeite waard!!

Reply
Natasja 2 september 2016 - 06:02

Wat leuk!!! Een eigen column op de radio!! En in mijn geheim je mooie verhaal!! Super!! En dat poesje van je broer en schoonzus is echt schattig om te zien…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:35

Ja supertof! Dankjewel! Ja zo schattig, echt jammer dat ik haar niet kan vasthouden!

Reply
Marion 2 september 2016 - 03:52

Liefde voor de koe! Wat een schatje. Net als dat katje. Leuk, een interview voor Mijn Geheim. Heb ik een poos terug ook gedaan, was echt superleuk en ook gezellig. Zo leuk om te bewaren voor later. Geniet nog van je laatste dagen in Hong Kong!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:34

Haha ja hè? 😛 Leuk dat je ook in Mijn Geheim stond! Ik krijg het tijdschrift in december van mijn ouders, zo leuk!

Reply
Anita 2 september 2016 - 03:23

Wat een fijne maand! Wat tof dat je een eigen radiocolumn krijgt en leuk natuurlijk dat je in een tijdschrift stond. Ik ben heel erg benieuwd naar je verhalen over Hongkong. Veel plezier nog!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:33

Dankjewel! Hongkong was zó tof! 😀

Reply
Marja 2 september 2016 - 03:02

Leuk om over je leven in Bogota te lezen. Ook wij reizen af en toe naar Zuid-Amerika om de zoon van mijn man te bezoeken die in De Colombiaanse hoofdstad woont.
Ik zou het fijn vinden als je je ziet als een echte Nederlandse. Voor ons is Holland slechts de provincie.
Ga vooral door met schrijven!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:33

Dankjewel Marja! Wat leuk dat jullie ook naar Bogotá komen! Jullie zullen het heel leuk hebben hier en in de prachtige omgeving! Je hebt ook helemaal gelijk: het is Nederland en niet Holland, al kom ik zelf wel uit de provincie Noord-Holland. Ik vind het wat lekkerder klinken, maar misschien zal ik het toch veranderen! Dankjewel!

Reply
Gerlinde 2 september 2016 - 01:48

Gaaf zeg, dat interview en die verhalen. Echt mooi. Benieuwd naar je verhalen over Hong Kong. En het poesje, aww <3 wat een dropje.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:32

Dankjewel! Ja wat een schatje he! 😀

Reply
Karlijn Travels 2 september 2016 - 01:43

Wat een fijne maand, en wat leuk dat je elke maand op de radio te horen bent! Nog veel plezier in Hongkong, ik vind het ook echt een briljante stad 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:31

Dankjewel! Ja ik heb bij jou gelezen over Hongkong en dat je het zo leuk vindt: snap nu helemaal waarom 😀

Reply
Jennifer 2 september 2016 - 00:45

Wat tof van je maandelijkse item! Ik heb stiekem je andere uitzending nog niet geluisterd, maar dat doe ik vanavond even. En ja die Werelddeal Weken, ik wou er mee naar Ghana… Kan het alleen als je maar een maand blijft, “helaas” blijf ik bijna het driedubbele haha.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:31

Ja superleuk! Haha ja er zitten helaas ook wat haken en ogen aan. Jammer dat je geen korting krijgt, scheelt een hoop!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!