Home Het dagelijkse leven Terugblik op augustus 2017: een eigen bedrijf, Buenos Aires, Iguazú en meer!
Terugblik augustus 2017 featured3

Terugblik op augustus 2017: een eigen bedrijf, Buenos Aires, Iguazú en meer!

door Sabine
Languages / Talen:
 

Wat vliegt de tijd: de eerste maand in Buenos Aires zit er alweer op! Nog maar zo’n 3,5 week te gaan en dan vliegen we alweer terug naar huis in Bogotá. Nog maar even niet aan denken, want we hebben het hier nog veel te leuk. Hoe zijn de afgelopen weken geweest? Wat heb ik allemaal gedaan, hoe staat het met mijn werk en hoe goed ken ik Buenos Aires inmiddels al? Neem net als elke maand weer een kijkje in mijn dagelijkse leven, alleen deze keer vanuit Buenos Aires!

Het dagelijkse leven

Nu ik de hele dag op mezelf ben aangewezen, geen werk meer heb en ook nog in een ander land ben, zien mijn dagen er een beetje anders uit dan thuis. Ik probeer op tijd in bed te liggen, maar meestal is het later dan gepland. Dan slaap ik ook langer door dus, en word ik meestal pas tussen 8 en 9 wakker. Soms zelfs later. Ik slaap dus heerlijk veel, blijkbaar heb ik dat nodig. Na het ontbijt ga ik de stad in. Ik probeerde elke dag iets nieuws te ontdekken in Buenos Aires, maar op een gegeven moment heb je zoveel gezien dat ik gewoon een dagje ga wandelen in het park. Op vrijdagochtend loop ik naar de markt om goedkoper groente en fruit in te slaan voor de hele week. Ik loop sowieso veel, meestal rond de 2 uur per dag. Daarna lunch ik thuis en ben ik in de middag bezig met werk, blog, foto’s, skypen met familie of vrienden, schoonmaken, koken, naar de wasserette en andere dingen. In de avond is Jimmy thuis en eten we gezellig samen. En dan is de dag alweer om… Ik vermaak me dus prima en heb meer dan genoeg te doen. In de weekenden gaan Jimmy en ik er samen op uit. Zo leuk!

 

Buenos Aires

Na een maand in Buenos Aires heb ik al aardig wat gezien. Ik vind het heerlijk om in de ochtend of na de lunch te gaan wandelen in één van de parken of een museum te bezoeken. Binnenkort komen er wat blogs met tips om te doen in Buenos Aires. Onder andere een artikel over groen Buenos Aires: de parken in de stad. Ik ontdek de stad op een budget manier en bezoek dus geen dure bezienswaardigheden. Er is enorm veel gratis te doen, van de Botanische Tuin tot mooie musea. Het is nog winter in Argentinië, maar ik word steeds nieuwsgieriger naar hoe de lente en de zomer er hier uitzien. Helaas zullen we dat niet meemaken deze keer, maar stiekem hoop ik op de eerste tekenen van de lente in september!

 

Mijn werk: de keus is gemaakt!

Ondanks dat ik het diep van binnen eigenlijk al wel wist, heb ik het nu eindelijk ook uitgesproken: ik ga voor mezelf beginnen! Heel spannend! Ik heb het idee, maar het moet nog goed worden uitgewerkt en zelfs een naam voor de website moet nog bedacht worden. Ook daar zijn ideeën, maar de knoop is nog niet doorgehakt. Er moet vooral veel worden uitgezocht en geregeld op financieel- en belastinggebied, aangezien ik in eerste instantie wil gaan werken voor Nederlandse klanten. Waar ben ik dan belastingplichtig (Colombia of Nederland), moet ik wel of geen Nederlands btw-nummer hebben, of ga ik het hele bedrijf registreren in Colombia? Er is wel wat informatie over te vinden, maar iedereen lijkt het op een andere manier gedaan te hebben. Ook de website ga ik binnenkort maken. En daarna is het nog lang niet klaar aangezien dan het moeilijkste stuk pas komt: klanten vinden. Ook de prijzen bepalen en facturen en offertes maken moet nog gedaan worden. En vast nog veel meer. Spannend en ontzettend leuk tegelijk. Tips voor het starten van een eigen bedrijf zijn heel erg welkom! Ik vind het stiekem een beetje eng, maar als ik het niet gewoon doe zal ik nooit weten of het lukt. Ik heb er in ieder geval mega veel zin in! Uiteraard komt er een vermelding hier op mijn blog als het helemaal klaar is.

 

Terugblik op onze bruiloft in Nederland

Augustus stond tevens in het teken van het nagenieten van onze bruiloft. We ontvingen alle trouwfoto’s en later in de maand ook de trouwvideo. Helemaal blij natuurlijk! Ik maakte een trouwalbum als verrassing voor mijn ouders, een mooi canvas met een fotocollage als verrassing voor mijn broertje en schoonzusje, schreef persoonlijke fotocollage-bedankjes voor alle gasten en publiceerde eindelijk de fotoreportage + verhaal van onze bruiloft in het bos. Heb je dat gemist? Lees en kijk het hier terug! Deze maand komt ook de video online hier op BESABINE. We zijn er zo enorm blij mee. Echt een mooie aanvulling op de foto’s. Nu rest alleen nog het fotoboek voor mijn schoonmoeder en natuurlijk voor onszelf, maar dat kan pas gemaakt worden zodra we weer terug zijn in Bogotá. Heb er nu al zin in!

 

Bolívar Magazine is in nood!

Zoals je misschien weet schrijf ik voor Bolívar Magazine, hét Nederlandse tijdschrift geheel over Colombia. Een heel leuk blad met informatie over alle uiteenlopende onderwerpen (sport, reizen, geschiedenis, actualiteiten en meer), leuke reisverslagen en mooie foto’s. Met een team van enthousiaste schrijvers en een zeer toegewijde redactie wordt er vier keer per jaar een nieuwe versie in elkaar gedraaid. Hartstikke leuk natuurlijk, maar helaas gaat het niet zo goed met de verkoop. Om de tweede jaargang in te gaan (inclusief een naamswijziging naar Colombia Magazine én een verlaging van de prijs van een jaarabonnement!) zijn er meer abonnees nodig, anders zal het blad helaas verdwijnen. Dat zou natuurlijk enorm jammer zijn! Daarom wil ik je vragen: ken je iemand die dit tijdschrift over Colombia helemaal leuk zou vinden of ben je zelf geïnteresseerd in een abonnement, aarzel niet en klik op deze link om je in te schrijven! Het nieuwste en laatste nummer van dit jaar komt uit rond 1 december en staat helemaal in het teken van kerst in Colombia!

 

Weekendje Iguazú

Hier komt nog een aparte blog over, maar ik kan het niet laten je alvast te trakteren op een foto, want wat wás het weer spectaculair! Voor mij de tweede keer, maar dat was geen enkel probleem. Deze watervallen zijn zo enorm indrukwekkend, je wordt er echt weggeblazen. Het is lastig dat vanaf een foto te zien (Jimmy geloofde ook niet dat het écht zo mooi is), maar als je daar staat weet je niet wat je meemaakt zo bijzonder. Binnenkort meer!

 

BESABINE op Instagram

Nu ik meer tijd heb ben ik ook weer wat actiever op Instagram en vind ik het weer helemaal leuk. Het volgen/ontvolgen spelletje dat nog steeds hardnekkig de Instagram-wereld lijkt te beheersen probeer ik maar gewoon te negeren. Wil je alvast meer van Buenos Aires en ons leven hier zien? Elke dag vind je er een nieuwe foto! Volgen kan hier.

 

Internet problemen

Internet in Buenos Aires lijkt niet bijzonder goed te zijn. In huis valt het regelmatig uit en natuurlijk precies op de dag dat ik deze blog schrijf is er een groot probleem in ons gebouw en al 24 uur geen Internet. En de vraag is hoe lang dit nog gaat duren. Na een tijdje besloten we maar in een café te gaan zitten met wifi, maar ook hier valt het steeds uit. Ik heb deze terugblik dus met veel pijn en moeite geschreven en het heeft me door het belabberde Internet ook uren en uren gekost. Ik hoop maar dat het snel is opgelost want hier word ik niet echt vrolijk van, zeker niet aangezien ik Internet simpelweg nodig heb voor mijn nieuwste ideeën en werkzaamheden. Bizar eigenlijk hoe afhankelijk we hiervan zijn geworden…

 

Wat brengt september?

In september hoop ik meer vorm te geven aan mijn bedrijf, uitgezocht te hebben waar en hoe ik belasting moet betalen en alles moet regelen, een website te bouwen en we willen graag nog een keer een dagtripje buiten Buenos Aires maken. Of dat allemaal gaat lukken in de drie weken die we hier nog zijn weet ik niet, maar leuke plannen maken kan altijd! De volgende terugblik schrijf ik weer vanuit ons huis in Bogotá. Zal wel even lastig worden het afscheid eind deze maand. Positief is dat ik dan mijn lieve Colombiaanse vrienden weer kan opzoeken, met wie ik ook allemaal leuke plannen heb gemaakt! Maar eerst de laatste maand Buenos Aires: wordt vervolgd!

 

Belangrijk om te weten voor reizigers in Colombia tussen 6 en 10 september

Wellicht heb je het al op Facebook voorbij zien komen, maar hier nog een keer: de Paus komt naar Colombia en het hele land is in rep en roer. Als je in Bogotá, Medellín, Cartagena of Villavicencio bent op één van deze dagen kun je je voorbereiden op een totale chaos en is het waarschijnlijk dat je je plannen zal moeten wijzigen of tenminste vertraging zal oplopen. Hier vind je gedetailleerde informatie over het schema, de veranderingen, afgesloten wegen en wijken, etc. gedurende de dagen 6 t/m 10 september. Vind het niet zo erg dat ik dit moet missen… 🙂

Mocht je het je afvragen: deze foto met tekst heb ik gemaakt via de Shutterstock Editor, een heel handige tool!

 


Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en meer leuks? Volg mij op Facebook!


 


 

Lees meer!

57 reacties

Morgaine 6 oktober 2017 - 04:16

De Paus bezoekt Colombia, nou het is dat ik het dus hier lees, ik had geen idee, whahahaha Ik snap dat je dat liever gemist hebt, ik zou ook keihard weg rennen 😉

Verder, ben je alweer terug, en is de tijd omgevlogen, wederom prachtig allemaal, en ja jullie huwelijk is denk ik toch wel het hoogtepuntje van het hele jaar, als je het mij vraagt 😀

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 oktober 2017 - 17:14

Hahaha ja precies, hard wegrennen 😛 Fijn dat je het ook zo leuk hebt gehad! Volg je verhalen met veel plezier! (al soms met enige vertraging haha). En ja precies, de bruiloft was absoluut een hoogtepunt! 😀 xx

Reply
Morgaine 12 oktober 2017 - 01:57

Jouw vertraging, mijn vertraging, hahahaha Al komt het wel omdat jij nog steeds in mijn reclame map terecht komt samen met Els.. en dan vergeet ik het ook :O

X

Reply
Margo 29 september 2017 - 03:36

Wat leuk dat je voor jezelf start! Niet onverwachts ?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 september 2017 - 05:37

Haha dankjewel 🙂

Reply
Inez 28 september 2017 - 04:04

In 2015 ging ik op reis naar Argentinië en gingen we ook naar Buenos Aires en Iguazu. Foto’s geven inderdaad geen goede weergave van de watervallen, al zijn ze nog zo prachtig. The real thing is toch nog nét iets beter! 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 september 2017 - 05:40

Wat tof dat je er ook geweest bent! Precies wat je zegt ja, er daadwerkelijk staan is echt zo een andere ervaring. Heel indrukwekkend.

Reply
Paul 20 september 2017 - 14:58

De foto van Iguazú ziet er spectaculair uit. Ik ben benieuwd naar de blogpost. En naar wat voor bedrijf je precies gaat starten…?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 september 2017 - 21:23

Jaaa Iguazu is zo gaaf! Post staat inmiddels online. Als je eens in de buurt bent zeker niet te missen 😀 Ik ga tekstschrijven met name, maar heb wat meer ideeën die ik nog goed moet uitwerken.

Reply
Jessica 17 september 2017 - 06:50

Jaaaaa zo gaaf dat je voor jezelf gaat beginnen meid 😀 We hadden het er 2 jaar geleden in Colombia al over en ik weet vrij zeker dat je het zeker weten goed gaat doen 🙂 Ben erg benieuwd naar de plannen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 september 2017 - 21:22

Dankjewel Jessica! Nog steeds bezig met opzetten maar er zit schot in de zaak inmiddels 😀 Zo spannend!

Reply
Marcella 14 september 2017 - 13:59

Ik ben heeeeel benieuwd naar je bedrijfsplannen! Succes met alles uitzoeken en opzetten. Leuk! Iguazú staat op mijn wishlist. Ik ben erg benieuwd of het op de Niagara Falls lijkt. Die vond ik absoluut te gek! Geniet van je laatste dagen in BA! Het lijkt me echt een toffe stad!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 september 2017 - 21:21

Dankjewel Marcella! De blog over Iguazu staat inmiddels online. Niagara Falls zijn kleiner dan Iguazu, maar volgens mij ook super indrukwekkend. Iguazu is echt in het oerwoud, heel bijzonder. Ik zou zelf Niagara ook weleens willen bezoeken trouwens, ben heel benieuwd!

Reply
Shamira | Kompas 24 14 september 2017 - 09:56

Wat een spannende, maar ook een leuke uitdagende stap om voor jezelf te gaan starten! Het klopt inderdaad wat al eerder is aangegeven door Sanna. Omdat je te weinig tijd doorbrengt in Nederland ben je uitgeschreven in NL en ingeschreven in Colombia, daardoor is het niet mogelijk om een eenmanszaak (daar zou het dan waarschijnlijk om gaan) in Nederland in te schrijven. Wat betreft belasting hangt het ook vooral af waar je klanten vandaan komen. Is dat wereldwijd of in Colombia, dan kun je dat gewoon opgeven in Colombia. Maar als je klanten voornamelijk uit Nederland komen dan dien je officieel in Nederland belasting af te dragen. Wat zonde is, want de tarieven zijn hier een stuk hoger natuurlijk en omdat je niet in Nederland staat ingeschreven heb je volgens mij ook geen recht op de ondernemersvoordelen zoals wat aftrekposten en belastingvoordelen. Dan loop je best wat mis.

Lang verhaal =p Is vertalen nog een optie( NE EN SP)? Op die manier zou je het grootste deel van je klanten wereldwijd of uit Colombia kunnen halen, waardoor de belastingplicht in Nederland komt te vervallen. Financieel gezien lijkt dat gunstiger, maar ik ben geen serieuze kenner dus ga vooral nog op onderzoek uit 🙂 Maar wellicht kun je er wat mee.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 september 2017 - 12:37

Dankjewel Shamira voor je uitleg! Ik heb inmiddels de juiste informatie ingewonnen en ook als de meeste klanten uit Nederland komen ben ik belastingplichtig in Colombia. Ik ga nu dus alles opzetten in Colombia. Het is even gedoe maar dan heb ik hopelijk ook wat haha 🙂 Ik zal ook wel inkomsten uit Colombia hebben, oa met vertalingen inderdaad die ik al a en toe doe. Maar waar de klanten vandaan komen maakt dus niet uit, het gaat erom vanuit waar je werkt. Ik heb niets meer met Nederland te maken dus ook het bedrijf ga ik inschrijven in Colombia. Super ingewikkeld allemaal in ieder geval haha 🙂

Reply
Daisy || Diyaata 9 september 2017 - 07:01

Wauw, ik heb een tijdje niet veel kunnen lezen en ik loop gelijk enorm achter. Ik ben blij dat je het zo goed naar je zin hebt daar! Wat heerlijk dat je tot rust kunt komen en deze nieuwe cultuur kunt leren kennen. Een eigen bedrijf, whaa! Even in de comments gespiekt, tekstschrijver, helemaal leuk. En die foto van je bruiloft, love it.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 09:25

Dankjewel Daisy voor je leuke reactie! 🙂

Reply
Roos 6 september 2017 - 13:32

Zo hè, tijd vliegt! Fijn dat je zoveel tijd voor jezelf hebt om gewoon ’te rommelen’ en te werken aan dingen die er nu voor jou toe doen, en dat uitslapen is ook niet altijd erg natuurlijk. 😉
Eigen bedrijfje? Zo gaaf! Wat voor bedrijfje wordt het, of heb ik dat ergens gemist (of staat het in een andere blog? ik lees nu niet al te logisch bij, hehe). Succes ermee iig! :D\
En die trouwfoto’s… Ze blijven prachtig om te zien. Jullie hadden met recht een droombruiloft! X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 09:26

Dankjewel! Ja de tijd vliegt inderdaad haha, vreselijk 🙂 Ik ga tekstschrijven trouwens, maar het moet allemaal nog goed opgezet worden, er komt meer over iig! 😀

Reply
Shirah 6 september 2017 - 09:21

Super dat je voor jezelf gaat beginnen! En wat is die trouwfoto móói!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 09:27

Dankjewel! 🙂

Reply
Christa 6 september 2017 - 02:57

Wat spannend, je eigen bedrijf! Maar fijn om knopen door te kunnen hakken en er voor te gaan. Het leven als zelfstandig ondernemer kan onzeker zijn, maar je hebt aan den lijve ondervonden dat dat in loondienst net zo goed het geval kan zijn. Heel veel succes met het laatste regelwerk allemaal Sabine!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 09:28

Dankjewel Christa! Je hebt helemaal gelijk trouwens, zeker in Colombia kun je ook van de ene op de andere dag op straat staan weten we inmiddels haha 😛 Alles is onzeker en dat heeft ook wel weer wat 😀

Reply
Wanda 4 september 2017 - 15:06

Wat super leuk dat je voor jezelf gaat beginnen! Lijkt me echt ontzettend spannend! Wat ga je precies doen dan? Ik zie iets voorbij komen van tekstschrijver?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 09:29

Ja klopt! Heel spannend! 😀 Zeker ook al het geregel erachter met financiën. Weet er niks van dus ook leuk om te leren!

Reply
Nesrin 4 september 2017 - 14:26

Gefeliciteerd Sabine! Wat ontzettend knap dat je deze stap hebt gezet. Heel veel succes met het uitvogelen hoe het belastingtechnisch werkt, ik hoop dat het in je voordeel werkt 😉

Ik kijk uit naar de video die deze maand op jouw blog komt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 09:29

Dankjewel Nesrin, echt zo spannend! Heb er ook super veel zin in! 😀

Reply
Lizette 4 september 2017 - 10:32

Weer een heerlijke maand! Wat tof dat je voor jezelf gaat beginnen! Ik ben heel benieuwd wat je gaat doen. En hoe het zal gaan, spannende tijd! Gelukkig ben je dan wel meer zelf in control dan de manier waarop je de laatste keer voor een baas werkte met toch wel andere manier van aansturen dan in NL over het algemeen. En BA , bij het zien van je foto’s wil ik zo graag weer eens terug! Dit is een van de plekken waar ik het zo jammer van vind dat het zover weg is en dus niet even voor een citytrip kan. De parken zijn vooral in San Telmo, toch? Ik vond het ook heerlijk daar gewoon lekker rond te hangen. Veel succes en plezier in september!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 09:33

Dankjewel lieve Lizette! BA is inderdaad een heerlijke plek voor een stedentrip, alleen inderdaad veel te ver haha 🙂 De grootste parken zijn in Palermo en Recoleta en een reserva in het zuiden. Heerlijk om doorheen te wandelen! En ja zo spannend een eigen bedrijf! Heb er ook superveel zin in om te beginnen en al deze nieuwe dingen te gaan leren!

Reply
Sanna 4 september 2017 - 10:13

Hi Sabine, m.b.t. je vragen over eigen bedrijf: als je dat wilt kan ik je hier wel mee helpen. Immers, ik zit exact in hetzelfde schuitje… Alvast een antwoord: als je zelfstandige bent en geen S.A. of B.V. (wat ik even aanneem), dan moet je je bedrijf wel in Colombia vestigen omdat je per jaar te weinig tijd in Nederland doorbrengt om je bedrijf daar te kunnen registreren. Je hebt dan dus helemaal niets met Nederland te maken. Je Nederlandse klant importeert een dienst, jij exporteert een dienst (als je tekstschrijver bent). Facturen stuur je zonder BTW/IVA. De gemiddelde accountant in Nederland kan jouw Nederlandse klanten hiermee helpen, heb ik nooit problemen mee. Het kan wel een uitdaging zijn om de DIAN uit te leggen wat je doet en de juiste registratie te krijgen… Maargoed, mail me maar even als je meer informatie wilt over hoe ik het heb gedaan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 september 2017 - 10:31

Oh dankjewel voor je uitleg! Had deze reactie nog niet gezien toen ik op de andere reageerde. Ik dacht al dat het zoiets zou zijn. Ik ken ook iemand in Colombia die juist bezig is een btw nummer aan te vragen omdat de Nederlandse klanten het anders niet fijn vinden. Al die verschillende verhalen maken het nogal verwarrend haha. Echt super bedankt voor je informatie! Ik zal je zeker mailen als ik meer wil weten ?

Reply
Esther 4 september 2017 - 09:11

Zet hem op Sabine, komt helemaal goed! Gauw weer terug hier en dan even afspreken! Geniet eerst nog maar even van BA….mooie stad!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 09:58

Dankjewel Esther! Heb nu al enorme zin om lekker bij te gaan kletsen 😀

Reply
Els 4 september 2017 - 07:02

Jeetje, wat gaat de tijd snel!!
Een leuke terugblik en veel succes met de opzet van eigen werk.
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 09:59

Dankjewel mams! xx

Reply
MyriamC 4 september 2017 - 05:43

Super dat je voor jezelf gaat beginnen. Gaat zoveel voldoening geven. You go girl!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 10:00

Dankjewel, ik heb er zoveel zin in! 😀

Reply
Karlijn 4 september 2017 - 04:43

Wat gaaf dat je voor jezelf gaat beginnen! Lijkt me een hele goede keuze. ik ben benieuwd wat je precies gaat doen. Succes met het verder uitwerken van alles en geniet nog even van Buenos Aires!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 10:02

Dankjewel Karlijn!

Reply
Maaike 4 september 2017 - 04:13

Leuke maand! En super dat je voor jezelf gaat beginnen! Ik heb hetzelfde idee zodra onze baby iets groter is en zat met dezelfde vraag. Aangezien ik uit Nederland uitgeschreven ben, zal ik gewoon hier in Spanje alles registreren en de klanten zijn dan internationaal.
Succes ermee en veel plezier nog de laatste weken in BA!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 10:03

Dankjewel Maaike! Ja daar ben ik inmiddels achter 🙂 Alles gaat via het land waarin je woont. Zal nog wel even ingewikkeld worden, maar heb er superveel zin in! Jij ook veel plezier en succes alvast!

Reply
Geri 4 september 2017 - 03:47

Wat leuk. De knoop is doorgehakt. Ik ben zo benieuwd naar alles wat je gaat meemaken met je eigen bedrijf. Je hebt nu de kans om het te gaan proberen, grijpen die kans.
Dat volgen/ ontvolgen op Instagram volg ik vol verbazing. Ik had duizenden volgers kunnen hebben wanneer ik al die vriendelijke aanbiedingen had opgevolgd. Ook een raar wereldje. Ik zie foto’s die niets bijzonders zijn duizenden keren geliked worden. Ik haal mijn schouders er maar over op.
Het is zo leuk je verhalen te volgen. Nu weer over Argentinië. Leuke foto van de laptop. Is dit de kamer waar je nu werkt?

Veel plezier nog de laatste paar weken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 10:06

Dankjewel Geri voor je leuke reactie! En ja dat is waar ik werk. De tafel stond eerst aan de andere kant van de studio in een donker hoekje, waar ik helemaal gek werd haha. Toen heb ik m verplaatst naar het raam, heerlijk! En ja je hebt gelijk: die likes is ook een wonder haha

Reply
Rianne 4 september 2017 - 03:18

Wat gaaf om je eigen bedrijf te beginnen! Veel succes ermee! Ik ben ook heel benieuwd waar je dan belasting moet gaan betalen.

Ik begrijp helemaal wat je bedoelt met dat vervelende volgen/ontvolgen spelletje dat veel mensen spelen op Instagram. Ik heb hierdoor mn Instagram een beetje links laten liggen. Ik zat erover te denken om het gewoon puur voor de foto’s te gaan doen, maar ik ben nog steeds niet echt begonnen… en ik heb nu juist zoveel foto’s na mn interrail reis 🙂

Nog een hele fijne tijd verder in Buenos Aires! Leuk dat je het zo naar je zin hebt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 10:12

Dankjewel Rianne! IK heb dat ook gedaan met Instagram, een beetje verwaarloosd. Maar toen ben ik dus weer volop begonnen om de foto’s en dat bevalt me prima. Ik volg niemand meer terug behalve als ik die persoon echt leuk vind en als die dan meteen weer ontvolgt doe ik het hetzelfde. Zo irritant. Dan maar wat minder volgers. Dat geeft wel rust trouwens merk ik en maakt het veel leuker. Ben benieuwd naar al jouw foto’s!!

Reply
Thea 4 september 2017 - 02:48

Mooie toekomstplannen Sabine, dat gaat je vast lukken!
Nog veel plezier in Buenos Aires.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 10:10

Dankjewel Thea!

Reply
Stéphanie 4 september 2017 - 01:45

Wat gaaf dat je voor jezelf gaat beginnen! Ik ben benieuwd wat je precies wilt gaan doen 🙂 Fijn dat je het zo naar je zin hebt in Buenos Aires en dat je allerlei leuke plekken ontdekt. Je maakt mij nieuwsgierig naar de groene plekjes in en rondom de stad!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 10:13

Dankjewel Stéphanie! Ik ga tekstschrijven en daarmee doen wat ik eigenlijk altijd al wilde. Heb er zoveel zin in!

Reply
Sandra 3 september 2017 - 23:35

Wat een mooie terugblik. Tijd vliegt. Hoe ouder ik word, hoe sneller,lijkt wel. Ik ben benieuwd waar jij nu belasting moet betalen maar volgens de info die ik heb is het toch wel waar de werkzaamheden uitgevoerd worden, maar ik hoor het wel. Leuk dat je het al kenbaar maakt. Heerlijk, om je tijd zo in te kunnen delen. Dat is wel wat ik mis na mijn terugkomst. Geniet nog van BA

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 10:14

Dankjewel Sandra! Ja ik dacht als ik het hier zeg kan ik niet meer zomaar terug als ik weer eens een aanval van onzekerheid heb hahaha 😛 Liefs x

Reply
Yvonne 3 september 2017 - 22:11

Wat leuk om te lezen weer! Spannend hoor je eigen bedrijf. Fojn ook dat je je zo vermaakt in Buenos Aires. En ik hoop dat Bolivar Magazine het gaat overleven. Zou zonde zijn als het stopt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 september 2017 - 10:00

Dankjewel! Dat hoop ik ook 🙂

Reply
Jan 3 september 2017 - 19:25

Je woont toch in Colombia….heb je toch niets te maken met Nederland en BTW…. en wat voor bedrijf begin je?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 september 2017 - 19:28

Wel als de klanten uit Nederland komen en dus mijn salaris 🙂 Er zijn veel verschillende berichten over hoe dit werkt als je in het buitenland woont maar de inkomsten uit Nederland komen. Ik begin als tekstschrijver overigens.

Reply
Sanna 4 september 2017 - 10:21

Hi, ik denk dat niemand je in loondienst wil nemen vanuit Nederland. Bedrijven vinden dat vaak een te groot risico omdat ze dan gebonden zijn aan allerlei sociale verplichtingen die ze wellicht lastig na kunnen komen omdat je in Colombia woont. Wat Jan zegt klopt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 september 2017 - 10:28

Hoe heb jij dat geregeld Sanna? Als het op freelance basis is? In loondienst lijkt me sowieso een ander verhaal.

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!