Home Het dagelijkse leven Terugblik op februari 2017: roadtrips, bubble tea, het begin van een eigen bedrijfje en meer!
Typisch Colombiaans eten

Terugblik op februari 2017: roadtrips, bubble tea, het begin van een eigen bedrijfje en meer!

door Sabine
Languages / Talen:
 

De korte maand februari is alweer voorbij, dus tijd voor de maandelijkse terugblik! Net als altijd kijk ik vandaag terug op wat er allemaal is gebeurd in mijn dagelijkse leven, en lees je hier dus met name dingen die niet op de blog zijn verschenen. Ga er lekker voor zitten en ontdek weer een beetje meer over het leven in Colombia!

Met de auto rijden door Cundinamarca

Zoals je in de vorige terugblik kon lezen, hebben we een nieuwe auto! En die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden op de zandwegen buiten Bogotá. Daarnaast durfde ik er in Bogotá niet meteen in te rijden, dus oefenen buiten de stad stond deze dag ook op de planning. We reden door een stukje onbekend Cundinamarca, stonden in de file in de bergen en bereikten nooit onze bestemming. Meer weten over deze kleine roadtrip? Klik hier!

 

Paprika-plantjes in huis

We zijn aan het uitzoeken wat we thuis zelf kunnen verbouwen, en dus bezochten we het Home Center om te kijken wat ze daar aan zaadjes verkopen. Heel veel zo bleek, maar niet al het groente en fruit is geschikt om te verbouwen in een fris klimaat op grote hoogte. Paprika zou te doen moeten zijn, dus kochten we de zaadjes, een grote bak en wat kleine bekertjes en grond, om thuis de zaadjes in bekertjes grond te stoppen. Inmiddels is er uit drie bekertjes een plantje aan het groeien, en bij de andere drie gebeurt nog niets. We zijn heel benieuwd of het echt gaat werken en we straks onze eigen paprika’s hebben!

 

Bubble Tea drinken in Bogotá

Toen ik een Colombiaanse vriend ging uitleggen dat hij écht het Taiwanese bubble tea moet proberen tijdens zijn reis naar New York, stuitten we op Internet toevallig op een bubble tea bar in Bogotá. Ik ontdekte dit bijzondere drankje voor het eerst in het New Yorkse Flushing Queens, en was er meteen helemaal weg van. En Jimmy ook. Dus je begrijpt: dit moesten we ook in Bogotá gaan drinken. Samen met een vriend, die nog nooit van bubble tea had gehoord, begaven we ons op een zondag naar The Bubble Tea Bar in Bogotá (locatie: carrera 15 No. 93 – 41). Een klein barretje met een beperkte keuze en smaken. De smaak was goed, maar de bubbels zijn niet hetzelfde als in de bubble tea uit New York of Hongkong. Heel leuk om te proberen en de middag heerlijk te ontspannen in Parque 93.

 

Naar de film: La La Land

Ergens op een maandag kwam ik er achter dat er een film bestond die La La Land heet en heel goed zou moeten zijn. Met ook nog één van mijn favoriete actrices: Emma Stone. De film bleek ook in Bogotá te draaien en nog diezelfde middag zat ik na mijn werk met een heerlijk worteltaartje en chai thee appel/kaneel in de bioscoop. Wat een geweldige film was dat zeg! En ook nog vele Oscars gewonnen weten we inmiddels. De pijnlijke vergissing aan het einde van de Oscar-uitreiking vergeten we maar snel weer. Heb jij La La Land al gezien?

 

Een warmterecord in Bogotá

Wie mij op Facebook volgt heeft het misschien al gezien: op 8 februari 2017 werd de warmste dag ooit gemeten in Bogotá! Tenminste, dat zegt men. Met maar liefst 25 graden konden we opeens in t-shirts lopen en smolt ik bijna weg in de bus. Het leek opeens een soort van Nederlandse zomer waar het leven meer buiten plaatsvindt. Inmiddels lijkt het regenseizoen aangebroken en kunnen we elke middag genieten van een heerlijke tropische regenbui.

 

Dagtrip: met vrienden raften

Het laatste weekend van februari gingen we weer Bogotá uit met de auto, deze keer voor een dagtrip met vrienden. Natuurlijk wilden we een nieuw deel van Cundinamarca ontdekken, en dus besloten we naar Tobia te rijden. Tobia is een mini-dorpje bestaande aan zo’n drie straten, ongeveer 45 minuten verder dan San Francisco. In de vroege ochtend is het nog fris, maar al snel warmt het op, en ben je slechts één dagje uit het koude Bogotá in de zomer. Tobia staat bekend om de extreme sports die je er kunt doen, en dus gingen we raften. En ik kan je verklappen: het was zó gaaf! Je kunt er ook heerlijk eten, zoals de typisch Colombiaanse fruitsalade op de kopfoto. Binnenkort de foto’s én video’s van dit geweldige uitje!

 

Jimmy’s Bakkerij: de start van een eigen bedrijf?

Al een tijdje denken we er over een eigen brood bedrijfje te starten. Jimmy verbetert keer op keer zijn recept, en inmiddels is het brood echt ontzettend lekker en gezond. Omdat Colombia geen broodland is, is het vaak lastig goed en lekker brood te vinden dat ook nog gezond is. Jimmy maakt zijn brood niet alleen met volkoren meel, maar ook met linzen meel. Een tijdje geleden hebben we een granen maler gekocht om linzen te malen tot meel, en daar is hij mee aan het experimenteren geslagen. Afgelopen week is er een begin gekomen aan ons bedrijfje: de eerste twee broden zijn verkocht! En ook de derde en vierde klant hebben een bestelling gemaakt. Hoe we het geheel gaan opzetten moet nog vorm krijgen, maar gewoon maar beginnen en kijken hoe het brood bij de mensen in de smaak valt is de eerste stap. Zo leuk!

 

Maart: in het teken van mijn gezondheid

Maart staat vooral in het teken van mijn gezondheid. De eerste dag van maart begon namelijk met een operatie. Ik moest onder algehele anesthesie, wat de eerste keer was voor mij. Ik ben enorm nerveus geweest en dan opeens is het allemaal voorbij. Ik vond het vooral een goede positieve ervaring, waardoor ik de volgende keer zeker minder bang zal zijn. Jimmy mocht (heel fijn!) bij de operatie zijn, maar hij heeft niet de anesthesie gedaan. Nu moet ik twee weken thuis herstellen, terug voor controle en krijg ik ergens deze maand de uitslag van het weefselonderzoek. Waarvoor en waaraan ik ben geopereerd laat ik even in het midden. Misschien ga ik er nog over schrijven, want de verschillen met Nederland in protocollen en cijfers zijn interessant om te vertellen, maar misschien ook niet. Het belangrijkste is dat ik me goed voel en gezond ben, en ik veel rust houd om zo snel mogelijk weer de oude te zijn. Voor nu: keep calm and just keep smiling!

 


Op naar maart dus, alle leuke films op Netflix kijken en veel voorbereiden voor onze bruiloft! Wat ga jij doen deze maand?


 

Lees meer!

50 reacties

Jessica 18 maart 2017 - 05:04

Zo leuk dat Jimmy z’n eigen brood kan bakken, het is ook onwijs lekker! En wat rot dat je geopereerd moest worden zeg, dat heb ik helemaal gemist! Wel goed je rust nemen de komende tijd hè 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 maart 2017 - 17:33

Jaa en het recept is inmiddels helemaal veranderd, het is nu nog veel lekkerder. We bakken nu om de beurt en verkopen een paar broden per week. IK heb veel rust genomen na de operatie, gaat nu weer helemaal goed gelukkig! 😀

Reply
Marieke 12 maart 2017 - 10:10

Leuke blogs allemaal! Veel is herkenbaar haha. Ik heb je een berichtje gestuurd via fb, heb namelijk een vraag waarmee je mij wellicht kan helpen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2017 - 10:54

Dankjewel Marieke! Inmiddels heb ik je al beantwoord 🙂

Reply
Florentine 10 maart 2017 - 07:48

Goed om te lezen! Beterschap ❤️❤️
Wat spannend dat de bruiloft nu zo dichtbij komt!! Ben erg benieuwd wat je aan zult hebben..! Veel liefs, Florentine

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2017 - 10:53

Dankjewel! Ja zo dichtbij en er moet nog zoveel geregeld worden… 😀 Maar zin in! Liefs x

Reply
Michelle 7 maart 2017 - 15:47

Hopelijk voel jij je inmiddels weer helemaal top! Ik heb nog nooit Bubble Tea gedronken, hier in de stad zit wel een zaak waar je dat kan bestellen dacht ik. Misschien toch maar eens proberen. Grappig dat er bij jullie bijna geen brood wordt gegeten, hier kan ik mij bijna niet anders voorstellen. Waar lunch jij het liefste mee?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 12:59

Het gaat weer stukken beter gelukkig! Dankjewel 🙂 Brood is hier echt niet lekker ook vaak, veel te zoet en te droog. Bah haha. De lunch is hier het avondeten. Als ik thuis lunch eet ik meestal een broodje of eieren ofzo, maar in een restaurant of op mijn werk eet ik een complete warme maaltijd voor de lunch. In de avond dan iets kleins.

Reply
Stéphanie 6 maart 2017 - 01:46

Veel beterschap Sabine. Het maakt niet uit wat de reden van de operatie is, het is niet niks. Gaaf dat jullie zijn gaan raften. Dat vond ik zelf ook een toffe activiteit. Kom maar op met die actie foto’s en video’s 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:01

Dankjewel! Raften is zo leuk! Grappig ook dat ik het alleen nog maar hier in Colombia heb gedaan, ben wel benieuwd hoe het is in andere landen. Als ik eens ergens de kans krijg ga ik het ook meteen weer doen. Houd er van!

Reply
Els 5 maart 2017 - 16:52

Weer veel leuke dingen! Succes met broodbakken en natuurlijk beterschap!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:01

Bedankt! Liefs xx

Reply
Anita 5 maart 2017 - 05:46

Klinkt als een leuke maand, behalve dan die operatie. Heel veel beterschap! En succes met jullie eigen bedrijfje, klinkt goed.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:01

Dankjewel! Het was ook een heel leuke maand gelukkig 🙂

Reply
Roos 4 maart 2017 - 15:12

Leuk idee, een broodbedrijfje; vooral als er niet zoveel broodaanbod is in Colombia.
Goed aan het herstellen van je operatie? Beterschap!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:02

Dankjewel! Ja we komen echt goed en lekker brood tekort hier haha. Er is wel brood, maar vaak niet te eten of hartstikke zoet.

Reply
Nesrin 4 maart 2017 - 12:12

Beterschap en sterkte, ik hoop dat het herstel goed gaat.

Wat goed dat jullie een eigen bedrijf willen beginnen! Rust goed uit en snel beter worden.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:03

Dankjewel! Het gaat al stukken beter 🙂

Reply
Simone | Paper Travels 4 maart 2017 - 01:26

Hopelijk alles goed en in ieder geval beterschap.
Spannend ook jullie – mogelijk – eigen bedrijfje! Klinkt als een leuk begin!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:04

Dankjewel! Zo leuk om te doen dat brood, en ook zo lekker in vergelijking met het Colombiaanse brood haha 🙂

Reply
yvonne 3 maart 2017 - 07:55

beterschap voor jou. Leuk om te lezen weer zo’n overzicht. En ben benieuwd naar de paprikaplantjes. Wat leuk van Jimmy’s brood. Zier er ook wel erg lekker uit.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:05

Dankjewel! Het brood is ook zoooo lekker! Hij maakt nu ook kleine bolletjes. Heerlijk!

Reply
Kliefje 3 maart 2017 - 02:53

Ahhhh, waardeloos joh. Hoop dat je snel weer opknapt! Dikke kus.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:07

Dankjewel, lief!

Reply
nederlanderincali 2 maart 2017 - 17:37

Ik wens je een heel voorspoedig herstel.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:09

Dankjewel!

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 2 maart 2017 - 17:32

Allereerst: sterkte en beterschap, een operatie is niet niks. Maakt niet uit waar het voor is. Leuk dat jullie paprikaatjes gaan verbouwen, dat zijn dus van die ondernemingen die bij mij dan zouden mislukken. En een bakkerij, gaaf! Dan kan je een broodblog erbij gaan beginnen 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:10

Dankjewel Elisa! Haha ja we willen een website erbij maken om brood te verkopen, wordt wel in het Spaans dan. Maar misschien kan ik eens een recept delen, al wil Jimmy die eigenlijk niet vrij geven hahaha 😀

Reply
Marcella 2 maart 2017 - 15:27

Lekker dat jullie op pad zijn geweest met de auto. En dat je een heerlijke warme dag hebt gehad! Veel sterkte met het herstellen van je operatie. Klinkt toch heftig als het even duurt. Take care!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:11

Dankjewel!

Reply
Micheline 2 maart 2017 - 13:06

Veel beterschap Sabine! Hopelijk valt het resultaat van het weefselonderzoek mee. Ik duim voor je!
Ik ben ook zelf brood beginnen bakken want een echt lekker exemplaar hebben we hier nog niet gevonden. Het lukt me na enkele pogingen wel heel goed ☺
Bubble tea? Nog nooit van gehoord ☺

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:25

Dankjewel! Wat lief! Wat leuk dat je ook brood bakt! Zou het zo graag willen proeven haha 😀 Hebben jullie ook een machine of doe je het in de oven?

Reply
Micheline 9 maart 2017 - 13:58

In de oven… ruikt altijd heel lekker 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:59

Lekker!! Wij doen de bolletjes ook in de oven, die geur in de huiskamer…. heerlijk! 🙂

Reply
Lizette 2 maart 2017 - 12:57

Beterschap! Operaties zijn nooit leuk, zou het ook super spannend vinden. Wat fijn dat Jimmy erbij mocht zijn.
Maar wel een leuke terug blik op de vorige maand. Ben benieuwd hoe het met jullie bakkerij verder gaat. Die slow tea lijkt me ook wel wat!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:25

Dankjewel! Het gaat zo goed met het brood, echt leuk! We maken nu ook kleine bolletje, zooooo lekker 😀

Reply
Maaike 2 maart 2017 - 11:15

Van harte beterschap!! Ik hoop dat je snel herstelt van de operatie.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:26

Dankjewel! 🙂

Reply
Shirley 2 maart 2017 - 10:07

Mooie foto van jou onder je warmste dag-stukje. Beterschap & een voorspoedig herstel gewenst!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:27

Dankjewel! 🙂 Dat shirtje is ook nieuw, blauw is echt mijn kleur haha

Reply
Sandra 2 maart 2017 - 07:41

grrrr. 25 graden voelt voor ons koud aan op Bonaire, haha. Wordt snel beter en zorg goed voor jezelf. xxx Sandra

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:27

Hahaha ja kan ik me voorstellen! 😀 Dankjewel Sandra! x

Reply
Floortje 2 maart 2017 - 07:16

Wat een leuke maand hebben jullie achter de rug! Jimmy’s brood ziet er heel goed uit, dat lijkt me een erg lekker, vullend brood. Ik bak zelf ook graag, maar tot nog toe is het regelmatig sandwichbrood.
Beterschap en hopelijk voel je je gauw weer het vrouwtje!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:29

Dankjewel! Het is ook echt superlekker, zo handig de machine ook. In 3 uur is het klaar! Het vult goed en is gezond, eindelijk weer lekker brood haha

Reply
Rianne 2 maart 2017 - 03:51

Leuk artikel! Ik hoop dat je snel herstelt van je operatie, beterschap!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:29

Dankjewel Rianne! 🙂

Reply
Koen 2 maart 2017 - 03:51

Mooi zo’n gevarieerd maand-overzicht. En je laatste foto en tekst sporen me natuurlijk aan om je alle beterschap te wensen. Voor nu en een mogelijk volgende keer.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:30

Dankjewel! Het gaat gelukkig alweer stukken beter! 🙂

Reply
MyriamC 2 maart 2017 - 03:50

Rust goed uit Sabine en heel snel weer beter!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:30

Dankjewel Myriam!! x

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!