Home Het dagelijkse leven Terugblik op januari 2017: werkperikelen, shoppen, een nieuwe auto en meer!
Hiken in Colombia

Terugblik op januari 2017: werkperikelen, shoppen, een nieuwe auto en meer!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

De eerste maand van 2017 zit er weer op! Terwijl het in Nederland koud en wit was, scheen in Bogotá de zon. De Colombiaanse “zomer” houdt aan en daar genieten we natuurlijk volop van. Die winterdip in Nederland mis ik bepaald niet. Na twee maanden bezoek bij ons thuis hadden we in januari het huis weer voor ons alleen. De maand is voorbij gevlogen en bestond uit allerlei leuke dingen, maar ook chaos op het werk. Net als vorig jaar schrijf ik elke maand een terugblik, waarin ik je een kijkje geef in mijn dagelijkse leven in Colombia. Benieuwd? Lees snel verder!

Chaos op het Colombiaanse werk

Een nieuw contract. Of toch niet?

Verrassend: het was weer eens een grote chaos op het werk. Het jaar begon met een ontslag, waarna ik een ander, veel minder fijn, contract zou krijgen. Twee dagen later werd ik gebeld met de mededeling dat ik toch mijn huidige contract kon houden. Maar omdat ik toen al ontslagen was, moest ik opnieuw tekenen. Misschien kan je je de 25 stappen die het de vorige keer kostte om dit contract te krijgen nog herinneren? Je begrijpt dus dat ik hier niet bijzonder blij van werd. Blijkbaar hebben ze al mijn papieren die ik een halfjaar daarvoor had ingeleverd weggegooid, want ik moest alles overnieuw opsturen. Het duurde zo’n twee weken, maar ging gelukkig wel iets soepeler dan de vorige keer.

Kantoorchaos

Eenmaal op mijn werk maakte ik kennis met mijn nieuwe werkplek. Ik ben overgeplaatst naar een ander kantoor, waar ik nu alleen zit. Op zich wel fijn, want zonder al het geklets om me heen kan ik veel beter werken. Helaas was dit van korte duur, aangezien ze alle kantoren aan het verven zijn en alles en iedereen steeds verplaatst moest worden. Toen het kantoor van de directie beschadigd raakte was de chaos compleet: ook die moesten nu ergens ondergebracht worden. Mijn werkplek werd na slechts twee dagen werken dus ingepikt. Nu heb ik min of meer heel januari thuis gewerkt, maar ik kreeg toevallig net een telefoontje dat de kamer weer vrij is. Veel sneller dan verwacht. Morgen weer naar het werk dus!

 

Shoppen

Geloof het of niet, maar in maart van dit jaar is het twee jaar geleden dat ik mezelf heb getrakteerd op nieuwe kleding. Ik houd niet zo van winkelen en koop alleen iets als ik vind dat ik het nodig heb. Dat moment was nu aangebroken, dus heb ik mezelf naar het winkelcentrum gesleept en een halve dag besteed aan shoppen. Met een heel mooi resultaat! Twee nieuwe broeken en diverse leuke truitjes. Wat heerlijk om weer eens iets nieuws te hebben! Ik ben geslaagd bij de Falabella (een soort V&D) en bij Esprit. Ik ben benieuwd hoelang ik er nu over ga doen om weer iets nieuws te kopen, voorlopig ben ik in ieder geval tevreden!

 

De voorbereidingen voor onze bruiloft

Afgelopen maand heb ik een trouwkaartje gemaakt die nu bijna klaar is om op te sturen. Hij is zo mooi geworden, zou hem graag met je delen! Nog even wachten helaas (tot na de bruiloft). Verder hadden we een skype-afspraak met de fotograaf, om kennis te maken en de dag door te spreken. Ik heb nu al zin om onze foto’s te gaan bekijken! Ook zijn we aan het kijken voor vluchten naar Nederland. Die zijn nu nog heel duur en de Werelddeal Weken bij de KLM gelden hier helaas niet. We blijven alert op scherpe prijzen en hopelijk kunnen we in februari of maart onze vlucht boeken. Daarna gaan we onze huwelijksreis regelen. Waarheen weten we al, de vraag is of we het kunnen betalen. Zodra dit is geregeld komt er uiteraard een blog over!

 

Schrijven voor Bolívar Magazine

Hoe leuk: het eerste Nederlandstalige tijdschrift helemaal over Colombia is een feit! En nog leuker: ik schrijf mee! Begin januari leverde ik mijn stuk in (over de Bronx in Bogotá) en op 25 januari lag nummer één op de deurmat. Het tijdschrift heet Bolívar Magazine en gaat over alles dat met Colombia te maken heeft. Van mooie reizen tot voetbal. Klik hier voor meer informatie, een proefexemplaar of een (digitaal) abonnement. Voor de volgende versie ben ik al druk aan het schrijven: daarin verschijnen er twee artikelen van mij!

 

Genomineerd voor favoriete reisblogger van 2017 én favoriete Instagram account

Ergens in december werd ik genomineerd voor favoriete reisblogger én favoriete Instagram account van 2017 bij Wereldwijzer. Een hele eer natuurlijk en ik ben er ook echt heel blij mee. Begin januari begon de stemronde, maar helaas is het zo ontzettend moeilijk om te stemmen, dat velen dat niet doen. Heel begrijpelijk. Je moet je eerst aanmelden (al een heel gedoe) en daarna weer terugvinden waar en hoe je moet stemmen. Ondanks de grote moeite hebben er toch een aantal mensen dat account aangemaakt en op mij gestemd: daarvoor eeuwige dank! Helaas gaat die titel favoriete reisblogger niet meer lukken, maar mijn Instagram account kan nog steeds winnen! Mocht je zin hebben om uit te vogelen hoe je op Wereldwijzer jezelf kunt aanmelden en daarna te stemmen: stem dan op mij (voor 10 februari)! Klik hier voor de link.

 

Een nieuwe auto!

Waarom?

Onze oude auto was alweer drie jaartjes oud en heel veel gebruikt, dus tijd voor een nieuwe! Daarnaast verdween vorig jaar Hyundai uit Bogotá, dus hadden we geen garage meer. Onze oude auto was laag en we hebben er zoveel mee gereden op slechte wegen dat de onderkant meerdere keren is beschadigd. We wilden dus graag een wat hogere auto waarmee we beter over de Colombiaanse wegen kunnen rijden. Jimmy zocht uit welke opties er zijn en begin januari gingen we samen naar Chevrolet.

Een auto kopen in Colombia

Jimmy had totaal niet verwacht dat ik meteen ‘ja’ zou zeggen tegen zijn uitgekozen auto, maar toen de meneer een foto liet zien was ik meteen verkocht. Wat een mooie wagen! Nooit had ik gedacht dat we zo snel een auto zouden kopen. De mensen bij Chevrolet waren ook zeer aardig en behulpzaam. We werden zelfs begroet met een stevige omhelzing. Welkom in Colombia… Om zes uur liepen we de winkel in en twee uur later hadden we een nieuwe auto gekocht. Zelfs zo nieuw dat hij nog niet in de winkel was en we konden er dus pas een paar dagen later een proefrit in maken.

Geld bij elkaar sprokkelen

Een gloednieuwe auto is leuk, maar het geld hadden we er eigenlijk helemaal niet voor. Voordat we de auto zouden krijgen moesten we dus eerst al het geld bij elkaar sprokkelen. Daarvoor moest onder andere de oude auto verkocht worden. Dat bleek geen moeilijke klus: Jimmy plaatste deze op Internet en twee dagen later was ‘ie verkocht. De rest haalden we uit eigen potjes en omdat we niet bij de bank wilden lenen, was schoonmoeder daarvoor een goede optie. Na twee weken hadden we al het geld bij elkaar en gisteren konden we onze nieuwste aanwinst ophalen! Jimmy is echt dolgelukkig en ik moet bekennen dat ik zelf ook nog nooit zo enthousiast ben geweest over een auto.

Wat hebben we eigenlijk gekocht?

Een Chevrolet Tracker (een SUV), het allernieuwste model uit 2017. Een model die in Nederland niet bestaat. We waren het meteen eens over de kleur: donkergrijs. De wagen heeft een automatisch dakraam, gepolariseerde ramen, een touchscreen, all-wheel-drive en is een automaat. Ik durf er zelf nog niet in te rijden (automaat is nieuw voor mij), dus dit weekend gaan we buiten Bogotá zodat ik kan oefenen én we meteen wat zandwegen onveilig kunnen maken. Onze eerste grote aankoop als getrouwd stel is een feit!

 

RTVHolland: uitzending januari 2017

Nog steeds heb ik mijn eigen column op radio RTVHolland en de uitzending van januari kun je nu hier terugluisteren:

 

Hoe staat het met mijn doelen?

Voor het jaar 2017 had ik een aantal doelen opgesteld, en ik moet zeggen: het gaat goed! Ik ben gezonder gaan eten en weer gaan sporten. Door het thuiswerken van de afgelopen weken heb ik goed kunnen uitrusten en heel veel geslapen. Vaak werd ik om half 10 wakker en keek ik verbaasd op mijn klok dat ik zo enorm lang heb geslapen. Heerlijk!

 

Met een positief gevoel en een Duitse toerist voor een paar dagen bij ons op bezoek ga ik februari in. Genieten van de zon, onze nieuwe auto en van elkaar! Met komend weekend een ritje buiten Bogotá op de planning naar een bestemming waar we nog niet geweest zijn. Zin in! Wat was jouw hoogtepunt in de eerste maand van het nieuwe jaar?


 

Lees meer!

40 reacties

Jessica 21 februari 2017 - 20:29

Ik loop een beetje achter met het lezen van de blogs, maar januari zag er weer goed uit bij jullie! Ik snap dat je steeds meer zin krijgt in de bruiloft met het regelen van al die dingen 🙂 En je mag jezelf best zo nu en dan trakteren op wat leuke kleding, snel een keer een aan-foto posten!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 februari 2017 - 10:55

Haha logisch, je bent in een paradijs volgens mij haha 😀 Ja klopt, soms jezelf een cadeautje geven is zooo leuk! 😀

Reply
Daisy || Diyaata 10 februari 2017 - 10:04

Wat een fijne nieuwtjes! Prachtige auto hebben jullie gekocht. Ben heel benieuwd naar je bruiloft uitnodiging, dat heeft echt iets speciaals vind ik. Enne, zo lang niet geshopt?! Wow! Je aankopen zien er mooi en kleurrijk uit.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 februari 2017 - 11:59

Dankjewel! Ja ik houd echt niet van shoppen haha 😛 De uitnodiging vind ik ook zo mooi, dat ik m helemaal zelf heb gemaakt geeft nog iets extra’s 🙂

Reply
Dicky 9 februari 2017 - 10:30

Hallo Sabine
je heb zo in de eerste maand alweer heel wat beleefd zeg.
jullie mooie auto.een trots bezit zeg,en wat fijn dat je samen met je ouders kerst hen kunnen vieren.
Sabine ik heb vanmiddag ook nog gauw even gestemd hoor voor je instagram account hoop dat het helpt.
en zo moeilijk was het niet om het te doen, liefs en groeten uit Holland.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 februari 2017 - 12:00

Dankjewel Dicky! Wat ontzettend lief van je! Heel veel groetjes vanuit het warme Colombia!

Reply
Wanda 8 februari 2017 - 15:01

Wow, wat een mooie auto Sabine! Dat wordt straks heerlijk tuffen! Grappig, dat dit type hier dan niet leverbaar is! Wat ontzettend leuk dat je voor dat blad schrijft en dat je ook nog je eigen column voor de radio hebt! Je bent goed bezig, meid! Mijn januari? Tja, het is bepaald niet mijn favoriete maand dus hoogtepunten, los van wat leuke afspraken met vrienden, waren er dan ook niet echt…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 15:50

Dankjewel! We zijn er ook echt superblij mee, zelfs ik heb er al in gereden inmiddels. Zo leuk! Ja januari in Nederland is echt iets heel anders dan hier, waar de zon schijnt en het 20 graden is. Ik had ook altijd last van een dipje. Gelukkig gaat de tijd snel en voor je het weet begint de lente!

Reply
Michelle 8 februari 2017 - 09:18

Wat een fijne samenvatting om te lezen, een hoop mooie en leuke dingen heb je meegemaakt. Ben erg benieuwd naar je trouwkaart en de toekomstige huwelijksreis.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 09:54

Dankjewel Michelle!

Reply
Galina 7 februari 2017 - 04:57

Ik moest even twee keer terug lezen om te kijken of ik het nou goed had begrepen over je ontslag, je schrijft er zo kalm over 😉 Gelukkig is alles goed afgelopen. Jullie auto is echt heel mooi, lijkt me ideaal om Colombia mee te verkennen! Benieuwd naar jullie trouwkaartjes natuurlijk 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 09:55

Haha ja ik ben inmiddels aardig gewend aan dit soort ongein op mijn werk 😛 Alles komt weer goed zeg ik altijd haha. Met de auto hebben we inmiddels al een heel stuk buiten de stad gereden en het was zooooo leuk! En het bleek helemaal niet moeilijk 😀

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 5 februari 2017 - 15:38

Fijne maand heb je gehad. Te gekke auto hebben jullie gekocht, heel mooi! Daar ga je vast veel mooie tripjes mee maken :-). Wel balen van je werk zeg, wat een gedoe steeds. Hoop dat je snel een goedkope vlucht naar NL kan vinden.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 09:56

Dankjewel! Ja over die vlucht begin ik me wel een beetje zorgen te maken. Hoop echt dat de prijzen gaan dalen want dit is niet te doen.

Reply
Niels 5 februari 2017 - 14:05

Leuke auto! Automaat went vanzelf. Als je geschakeld kunt rijden dan lukt een automaat ook. Andersom is een stuk moeilijker! Ook leuk om je weer te horen op de radio. Leuk om te horen dat je ook weer een stukje kan uitslapen. Een luxe 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 09:58

Dankjewel! Ik heb er inmiddels al mee gereden buiten Bogotá. Het was even wennen maar bleek echt super fijn! Nu maar hopen dat ik later inderdaad nog kan schakelen haha 🙂

Reply
els 5 februari 2017 - 06:04

Je bent lekker bezig! Veel plezier met de nieuwste aankopen!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 09:59

Dankjewel! x

Reply
yvonne 4 februari 2017 - 16:41

Mooie auto hoor! automaat rijden is voor mij ook nieuw. Heb het tot nu toe een paar keer gedaan maar blijft wennen. Al zal jij straks niet beter weten omdat je waarschijnlijk geen schakel meer rijd 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 09:59

Dankjewel Yvonne! Ik heb er inmiddels in gereden en vond het ook erg wennen, maar het bleek wel echt heel fijn. Veel makkelijker en relaxter. 🙂

Reply
Sofie 2 februari 2017 - 13:42

Fijn overzichtje! Ik shop ook niet graag!! Eindelijk nog iemand die niet graag shopt 🙂

Wat goed dat je doelen goed gaan 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 10:00

Dankjewel! Haha leuk dat we dat gemeen hebben 😛 De meeste vrouwen snappen dat nooit haha

Reply
Micheline 2 februari 2017 - 13:15

gefeliciteerd met jullie mooie auto. Geniet ervan!!! Wat een gedoe altijd met je contracten 🙁

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 10:01

Dankjewel! Hij rijdt zoooo lekker! 😀 Ja dat werk hier bezorgt stress, maar gelukkig was het deze keer redelijk makkelijk opgelost 🙂

Reply
Lizette 2 februari 2017 - 13:14

Een boordevolle terugblik, leuk om te lezen, bezig bijtje! Echt een hele toffe auto hebben jullie gekocht zeg! En ik ben heel nieuwsgierig naar waar jullie van plan zijn op huwelijksreis te gaan… 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 10:02

Dankjewel! Ja grappig dat als je gaat terugkijken je pas ziet hoeveel je eigenlijk hebt gedaan haha. De auto is echt zo leuk! ben er helemaal weg van haha 😛 Het rijden gaat ook goed!

Reply
Stéphanie 2 februari 2017 - 13:00

Wow, een SUV! Super gaaf! En wat knap van je dat je zo lang niet had geshopt. Ik denk niet dat ik het zo lang zou kunnen uithouden. Veel plezier met je nieuwe aankopen 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 10:04

Dankjewel! Ja de auto is zooo tof! Heb er inmiddels in gereden buiten de stad en dat ging echt goed. Veel makkelijker over hobbelige zandwegen en de automaat is eigenlijk ook wel ideaal. En ja als je van shoppen houdt is 2 jaar wel veel haha, ik heb er zelf geen moeite voor hoeven doen 🙂

Reply
Myriam 2 februari 2017 - 11:21

Allemaal leuk nieuws Sabine!!! Fijn om te lezen!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 10:05

Dankjewel Myriam! 🙂

Reply
Roos 2 februari 2017 - 10:08

Stoere auto! 😀 2 jaar geen nieuwe kleren kopen? Wow, zo lang red ik dat niet. Ik moet ongeveer elk half jaar nieuwe broeken kopen vanwege ’the big-leg-problem’ en iets met bovenbenen die tegen elkaar schuren bij het lopen, dus slijtage, blabla.
Bedoel je trouwens 10 februari voor die favo instagrammer? 10 januari is een beetje lastig, haha. 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 10:07

Dankjewel! En ja 10 februari hahaha 😛 Had het meteen veranderd, dankjewel! 😀 Oww dat is balen dat je zo vaak nieuwe broeken nodig hebt! Voor mij was het echt geen moeite om niks te kopen, al die drukte en warmte in de winkels… 😛

Reply
Jennifer 2 februari 2017 - 08:33

Leuk overzicht, ben weer helemaal bij 🙂 Gefeliciteerd met de auto, mooie!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 10:07

Dankjewel! 😀

Reply
Melle 2 februari 2017 - 05:38

Zo leuk om te lezen en hoera een eigen auto YEEHEES! #burgergoals. En ik vind het zo leuk om je stem te horen! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 10:08

Dankjewel Melle! Voor mij is het zo vreemd om mijn stem te horen haha 😛

Reply
MyriamC 2 februari 2017 - 03:52

Ik wist helemaal niet dat er ook een Instagram verkiezing was. Nu wel dus, en ik heb snel gestemd!
Wat een mooie auto. En heerlijk hè, om wat hoger te zitten. Wij hebben onlangs ook een SUV gekocht me alles erop-en-eraan (Nissan X-Trail) en ik ben er helemaal verliefd op. Ik wens jullie veel veilige kilometers.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 10:10

Zo lief, dankjewel!!! 😀 Haha ik ben ook helemaal verliefd op onze nieuwe wagen! Rijdt zo super fijn en makkelijk, heerlijk! Geniet ook van jullie nieuwe auto!

Reply
Nesrin 2 februari 2017 - 03:44

Wat een gave auto! Gefeliciteerd!
Ook gaaf dat je voor een tijdschrift schrijft, dit lijkt mij ontzettend leuk om te doen. Gelukkig ging het nu wel wat soepeler met je contract. Bizar eigenlijk dat het daar zo kan lopen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2017 - 10:11

Dankjewel! De auto is zo gaaf! Blijkt ook heel makkelijk te rijden 😀 Ja echt leuk om daarvoor te schrijven!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!