Home Het dagelijkse leven Terugblik op juli 2016: de maand van de liefde
Colombiaanse bruiloft

Terugblik op juli 2016: de maand van de liefde

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Juli 2016: een bijzondere maand. Niet alleen was ik te horen op radio RTVHolland en werd ik geïnterviewd voor een Nederlands tijdschrift, maar ook maakte ik voor het eerst een typisch Colombiaanse bruiloft mee. En er is meer gebeurd wat niet op mijn blog is verschenen. Wat precies: dat lees je hier!

Mijn gezondheid

Laat ik maar beginnen met het minst leuke: de gezondheidsstruggles. In twee maanden tijd had ik buikgriep, werd ik verkouden en nu ben ik wéér verkouden + keelontsteking. Die laatste is natuurlijk het gevolg van een nacht niet slapen en schreeuwen tijdens de bruiloft waar de muziek op volume hoogbejaard stond.

De dermatoloog

Verder ben ik weer naar de dermatoloog geweest die besloot me door te sturen naar de orthopeed, die dan vervolgens mijn teen nogmaals kan opereren. Omdat de wond nog steeds aan het genezen is en ik niet mank wil lopen in Hongkong wacht ik hier nog even mee. Geen idee waar ik het over heb? Lees dan hier terug wat er is gebeurd.

De tandarts

Normaal tijdens een verkoudheid heb ik erg gevoelige tanden, maar afgelopen keer was de pijn in mijn kiezen niet meer uit te houden. Dus zat ik op een late avond met Jimmy bij de spoedeisende tandarts hulp. Daar werd een foto gemaakt waarbij ik nog nooit zo goed beschermd ben tegen de straling (plaatje in mijn mond, loden schort aan met kraagje). De tandarts zag duidelijk dat er door de verkoudheid een zenuw naar beneden was gezakt die de pijn veroorzaakte. Oplossing? Wachten tot het overgaat en medicatie tegen de pijn. Ook was te zien dat er een verstandskies uit moet. Dat kon er ook nog wel bij. Ik kan me nog maar al te goed de laatste keer herinneren waarbij ik een ontsteking kreeg en mijn mond een maand niet kon openen. Bewaar ik ook tot na Hongkong dus.

 

De hoogtepunten in juli

Juli was een heel leuke maand die met name in het teken stond van de liefde!

3 jaar samen

Op 14 juli waren Jimmy en ik drie jaar samen. Wat voelt dat toch goed zeg, weer een jaartje erbij. Nog geen seconde heb ik spijt gehad van mijn emigratie naar Colombia en elke dag geniet ik met mijn liefste.

 

Koffie drinken met een mede-emigrant

Dat is zo leuk van bloggen: mensen die je mailen met vragen over emigreren of reizen naar Colombia. Want geloof het of niet: Colombia lijkt steeds meer in trek. Met één van hen heb ik afgelopen maand afgesproken. Een Nederlander getrouwd met een Colombiaanse: wat een leuk stel! Ik hoop ze snel weer te zien in hun nieuwe huis buiten de stad. Ook leuk: hij bracht twee pakken stroopwafels mee! Jeej! Inmiddels al op trouwens.

Volle maan

Op woensdag 20 juli was het volle maan en wauw wat mooi om te zien zo boven de bergen in Bogotá! Toen ik in de avond thuis kwam heb ik dan ook meteen mijn camera gepakt en wat foto’s gemaakt. Blijft bijzonder de maan die de stad verlicht.

 

Familie op bezoek

Een week voor de bruiloft van mijn schoonzus en haar man kwamen ze uit Zwitserland eerst twee nachtjes bij ons logeren. Het leek me leuk ze allemaal mee te nemen naar één van mijn favoriete plekken buiten Bogotá: San Francisco. We bezochten de kolibrie-tuin en reden naar de top van de berg. Daar gingen we met z’n vieren op de foto, wat resulteerde in dit plaatje:

 

Wie mij op Facebook volgt heeft deze foto wellicht al voorbij zien komen. Ik heb hierop een aantal reacties gekregen en zelfs appten vriendinnen mij. Bij deze even alle onduidelijkheid de wereld uit: nee, ik ben niet zwanger 😉 .

Een Colombiaanse bruiloft

En toen was het zo ver: dé bruiloft van het jaar! Wat een geweldige ervaring! Een over the top feest waarbij ik mijn ogen uitkeek. Wat is Colombia toch ontzettend leuk. Fantastisch was het, ik ben er nog steeds van in de wolken!

 

Hoe gaat het op mijn werk?

Werken in Colombia is soms zeer frustrerend en dat kwam er deze maand maar weer eens goed uit. Er zijn allerlei problemen en als die er niet zijn dan worden ze vanzelf wel weer gemaakt. Ik begin een beetje gek te worden van al die compleet onnodige ruzies. Dan zegt die weer dit en krijgt die een mail waar vreemde beschuldigingen in staan. Ik snap echt niet waarom ze hier niet gewoon normaal met elkaar kunnen omgaan. Jammer, want het heeft een behoorlijke uitwerking op mijn concentratie. Hopen dat dit snel opgelost wordt.

Blogfavorieten

Ondanks de vakantieperiode in Nederland heeft mijn site wéér meer bezoekers getrokken. Deze maand waren er maar liefst twee artikelen die alle records hebben verbroken en nu zelfs in de jaarlijkse top 3 staan. Dat waren Een Colombiaanse bruiloft: de outfit foto’s en 3 jaar samen: ons verhaal in foto’s. Ook het artikel Over emigreren: de cijfers en meer trok veel lezers. Ik ben zo dankbaar voor alle bezoekers die elke maand weer mijn blog weten te vinden. Bij deze wil ik iedereen bedanken voor het lezen en voor de vele lieve reacties die ik heb gekregen. Dat doet me zo ontzettend goed!

 

In de media

Afgelopen maand stond ik met een interview op Traveljunks en kwam ik op de radio bij RTVHolland. Verder werd ik geïnterviewd voor een Nederlands tijdschrift (informatie onder ‘Wat brengt augustus?’). Zo leuk om te doen allemaal! Wil je het radio-interview terugluisteren? Dat kan hier:

 

Wat brengt augustus?

  • Augustus staat voornamelijk in het teken van Hongkong. Nog een paar weken en dan vertrekken we! Aan het einde van augustus kun je dus de eerste blogs verwachten van ons avontuur aldaar.
  • Op 9 augustus ligt het tijdschrift Mijn Geheim in de winkels waarin je in de column Wereldvrouwen een interview met mij vindt. Het was zo leuk om dat te doen en ik ben zelf ook erg benieuwd hoe het eindresultaat eruit ziet.
  • Komende woensdag en de maandag daarop verschijnen de laatste blogs over de Colombiaanse bruiloft, met onder andere foto’s van de bruid en de mooiste trouwfeestzaal die je ooit zag!
  • Deze maand verschijnt het eerste artikel over de planning van onze eigen bruiloft. We hebben nog eens goed nagedacht en hebben onze plannen veranderd. Wat dat precies inhoudt dat lees je binnenkort!

 

Een heerlijk zomernummer!

Ik sluit af met dé nieuwste hit in Colombia, namelijk het nummer La Bicicleta van Shakira en Carlos Vives. Shakira is net als Jimmy opgegroeid in Barranquilla en dit heerlijke vrolijke nummer is daar ook opgenomen. Stil blijven zitten gaat bijna niet meer als je dit hoort!

 

Een fijne augustus gewenst!

 

Lees meer!

40 reacties

Dicky 2 augustus 2016 - 15:31

Ik heb weer erg genoten van je mooie verhaal van de Colombiaanse bruiloft.
was je niet helemaal kapot van al dat gefeest wel leuk hoor maar al die indrukken.
en de drukte om je heen, wat zag er mooi uit,en gelijk heb je dat je je niet zo heb laten beschilderen.
je ben al zo mooi van jezelf,ik ben ook benieuwd naar jullie bruiloft,en dan ook je make-up bescheiden houden.
staat je zo mooi, jullie zij een prachtig stel samen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 21:10

Dankjewel Dicky, heel lief! Ik was direct na het feest en alles niet echt kapot, dat kwam pas een dag later. Toen werd ik verkouden en had ik een week last van mijn keel 🙂 Dankjewel ook voor je mooie woorden. Ik wil tijdens mijn eigen bruiloft ook niet dichtgeplamuurd worden. Jimmy (en ikzelf ook) houdt juist zo van mijn sproetjes en door al die poeder gaan die weg. Fat wil ik niet. Blijft bescheiden dus die make-uo 🙂

Reply
Jessica 2 augustus 2016 - 13:36

Wat een maand weer Sabine! Wat balen dat het qua gezondheid wat minder gaat 🙁 Verstandskiezen trekken is niet leuk, heb ik dit jaar jammer genoeg ook moeten doen (ijs eten is dan wel weer leuk). Ben benieuwd wat jullie nieuwe plannen voor jullie bruiloft gaan zijn, whieeeh! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 21:08

Een hoop gebeurd haha 🙂 Ik hoop ook dat het wat rustiger wordt wat mijn gezondheid betreft… Oei ook je verstandskiezen laten trekken! Ik heb er niet echt zin in nee haha. En ik houd niet zo van ijs ook nog hahaha 😛

Reply
Deisy 2 augustus 2016 - 06:38

Wat een heerlijk overzicht om zo terug te kijken. Wel vervelend van de mindere dingen, hoop dat jij je wel weer helemaal 100% voelt want ziek zijn is helemaal niets 🙁 Wat gaaf trouwens van dat interview: you go girl! Gelijk natuurlijk even geluisterd en wat ben je toch een inspirerend persoon hea. Zag trouwens je layout haha: ik heb exact zelfde thema gekocht voor mijn volgende layout: hoe grappig hihi 😉 X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 21:06

Dankjewel Deisy! Leuk dat je het interview hebt geluisterd 🙂 En bedankt voor je hele lieve woorden! Leuk dat je dezelfde layout hebt gekocht! Ik zie m tegenwoordig steeds vaker voorbij komen. Is ook wel een hele fijne met zeer veel mogelijkheden. Veel plezier ermee! xx

Reply
Els 2 augustus 2016 - 05:01

Leuke terugblik! Ja, je hebt een roerig leven!
Leuk nummer van Carlos en Shakira!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 21:03

Dankjewel! 🙂 Ja heerlijk nummer, staat vaak op repeat 😀 xx

Reply
susan 2 augustus 2016 - 03:00

Super mooie foto van je! Sterkte met alle gezondheidsperikelen, enne, ja, ook ik dacht het meteen bij het zien van die foto 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 21:03

Dankjewel! 🙂 Haha ik had van tevoren niet goed ingeschat dat zoveel mensen meteen aan zwangerschap denken 😛

Reply
Gerlinde 1 augustus 2016 - 16:25

Van harte gefeliciteerd met de drie jaar!
Minder van de dingetjes en het gedoe op je werk maar dat komt ook vast goed.
Heel fijne reis gewenst alvast. Levert vast ook weer prachtige foto’s op (die met de maan, wow!)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 21:02

Dankjewel! Ik heb ook zoveel zin in Hongkong! Nog een paar weken wachten en dan is het zo ver!

Reply
Ester 1 augustus 2016 - 15:40

Leuk om te lezen Sabine, wat een drukke maand heb je gehad! En gelukkig naast de gezondheidsklachten ook heel veel mooie gebeurtenissen! Komt jouw zwager uit Zwitserland of is hij Colombiaans? Ik zie het niet zo 1-2-3 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 21:01

Dankjewel! Ja ik richt me graag op de leuke dingen 🙂 Mijn zwager komt uit Duitsland haha 😉 Ze hebben eerst ook heel veel jaren in Duitsland gewoond en zijn pas eind vorig jaar geëmigreerd naar Zwitserland 🙂

Reply
Michelle 1 augustus 2016 - 12:00

Vervelend dat je telkens zo ziek was of ergens last van had! Soms lijkt het ineens allemaal tegelijk te komen hé, niet waar je op zit te wachten als je bijna op vakantie gaat. Want wow HongKong, wat een gave ervaring zal dat zijn! Ik kijk nu al uit naar je blogjes erover. Ook ben ik stiekem erg benieuwd hoe jullie je trouwdag voor je zien en het plannen ervan 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 20:59

Ja komt inderdaad allemaal tegelijkertijd. Beetje vervelend maar komt vast goed! In Hongkong kan ik me ook even op andere dingen richten dan hier en dat is altijd fijn 🙂 De blog over de trouwplannen komt nog voor Hongkong online 😀

Reply
Yvon 1 augustus 2016 - 11:26

Ben al een tijdje moet op je blog geweest; wat ziet het er goed uit en wat ben je gegroeid! Super!
Vervelend dat je zo met je gezondheid loopt te kwakkelen; hopelijk wordt het snel allemaal wat beter.
En alvast veel plezier in Hong Kong! Wanneer gaan jullie? Hopelijk is de orkaan tegen die tijd voorbij! En mocht je nog tips willen; je weet me te vinden!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 20:58

Dankjewel! 😀 Ik heb het gelezen inderdaad van de orkaan in Hongkong! We zitten ook precies in het orkaanseizoen. We gaan 22 augustus, dus over 3 weken. Dan is deze wel voorbij denk ik, hopen maar dat er geen nieuwe is. Ik zal zeker aan je denken als ik tips wil: dankjewel!

Reply
gerhilde maakt 1 augustus 2016 - 11:06

Ik dacht toch ook even aan een zwangerschap bij het zien van die foto. 🙂 Benieuwd naar jullie trouwplannen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 20:57

Haha ja velen 😀

Reply
Wanda 1 augustus 2016 - 08:33

Ha, ik dacht het dus ook hoor! Zijn hand lag zo mooi beschermend op je buik, maar dan is het gewoon een ontzettend lieve foto! Vervelend joh dat je steeds zo met je gezondheid worstelt. Hopelijk gaat het vanaf een stuk beter en kun je straks lekker genieten van Hong Kong! Je hebt me nu wel nieuwsgierig gemaakt naar de gewijzigde plannen voor je bruiloft hoor! Maar ik wacht geduldig af hoor!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 20:57

Haha grappig dat jij dat ook dacht! 🙂 Het is inderdaad gewoon een heel lief gebaar van Jimmy eigenlijk. Ik voel me alweer stukken beter, hopen maar dat dat nu een tijdje zo blijft. In Hongkong ga ik ook lekker relaxen. Ik zal proberen het artikel over onze bruiloft daarvoor nog te posten! 😀

Reply
yvonne 1 augustus 2016 - 08:02

Lekker nummertje en leuk interview. Leuk om te weten hoe jouw stem nu klinkt;-)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 20:54

Haha dankjewel! Vind ik ook altijd leuk om bij anderen te horen 🙂

Reply
Thea de Vries 1 augustus 2016 - 04:41

We hebben je interview geluisterd, leuk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 20:53

Dankjewel, wat leuk dat jullie hebben geluisterd!

Reply
Morgaine 1 augustus 2016 - 03:57

hahahaha ja die foto, op FB was het mij nog niet opgevallen, nu scroll ik en zie ik die hand pontificaal op je buik en dacht hetzelfde nu…. hahahaha

En dat telkens ziek worden van jou, dat zit mij niet lekker hoor, echt niet, maar goed, je woont samen met een arts, dus ik weet dat je in goede handen bent 😉

Het werk, pffffffffffff lijkt mij erg ja, maar goed, ik heb net ook zo’n soort mini ervaring gehad, en het is echt gek, dat mensen zo met elkaar om kunnen gaan, daar was ik al verbaasd over, laat staan als ze allemaal met elkaar ruzie gaan lopen maken, ik hoop voor jou dat het snel weer rustig zal zijn, zodat jij je gewoon kunt concentreren.

En ja, die foto blijft prachtig, die jurk, hoe je eruit ziet 😀

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 20:53

Haha ja Jimmy moest er erg om lachen dat mensen dat dachten 😛

Dat ziek worden is ook wel erg vervelend. Ik denk dat het een combinatie van drukte en wonen in Bogotá is. Ik ben die luchtvervuiling en drukte niet gewend en het maakt me snel gestresst. En van stress gaat de weerstand achteruit en word je ziek. En mijn lichaam is sowieso al niet de sterkste helaas… Beetje balen wel.

Ja dat werk is echt een puntje. Word er echt gek van af en toe. Als er even niemand in de kamer is voel ik mezelf gewoon ontspannen.

Dankjewel nogmaals! 😀 xx

Reply
Jennifer 1 augustus 2016 - 03:18

Je bent zo mooi! Ik ben heel benieuwd naar jullie veranderde bruiloftplannen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 20:51

Dankjewel! 😀 Ik zal het artikel snel gaan schrijven haha 🙂

Reply
sunny mama 1 augustus 2016 - 02:44

Wat een geweldig nummer. Ik ben altijd (al jarenlang) fan geweest van Shakira!
En wat een vrolijkheid in deze blogpost, ondanks de gezondheidsperikelen. Erg leuke plannen heb je voor de (nabije) toekomst, echt dingen om naar uit te kijken. En… ik had het radio-interview gemist, dus heel leuk om het hier terug te horen. Normaal schrik ik dan altijd eventjes van iemands stem doordat ik me die heel anders had voorgesteld, maar nu was dat niet het geval. Je klinkt precies zoals ik verwacht had.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 20:50

Ja super nummer! Vind m zo leuk! Wat leuk trouwens dat ik net zo klink als dat je had verwacht 🙂 Ikzelf vind het ook altijd spannend om iemand anders te horen, om te kijken of het is zoals ik dacht. 🙂

Reply
Lizette 1 augustus 2016 - 02:12

Wat een vervelende struggles met je gezondheid… Hoop dat je snel verder opknapt en in ieder geval voor Hongkong in orde bent. Wat zag je er prachtig uit op de bruiloft! De jurk en je haar zo, staat je echt onwijs goed! En bij die andere foto dacht ik ook even.. “hmmm”, maar het is duidelijk hoor, hij houdt gewoon zoveel van je dat hij je overduidelijk helemaal vast wil houden 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 20:49

Dankjewel! Haha ja die hand… hij moest er zelf erg om lachen dat mensen dachten dat ik zwanger was haha. De jurk was liefde op het eerste gezicht 😀

Reply
Marion 1 augustus 2016 - 01:29

Prachtig die volle maan. Kan ik ook zo immens van genieten. Wat gaaf dat je naar Hongkong gaat. Ik kan me daar niets bij voorstellen, ben ook niet zo Azië gericht, maar kijk nu al uit naar je artikelen erover! Shakira! Love her!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 20:48

Ik kan daar ook enorm van genieten, van een volle maan. Er waren met mij ook zoveel anderen op straat die foto’s stonden te maken. Zo leuk ook! Ik ben ook erg benieuwd naar Hongkong. Ben eerder in Azië geweest maar daar nog niet. Shakira is zo leuk! Ze is erg populair in Colombia, is ook haar thuisland natuurlijk. Ik moest eerst een beetje wennen aan de Spaanse liedjes, maar nu ik dat ook kan verstaan is dat net zo leuk als de Engelse 🙂

Reply
Thomas Pannenkoek 1 augustus 2016 - 00:03

Wat prettig om je eens te horen spreken. Heel logisch natuurlijk, maar altijd grappig bevestigd te zien dat het echte Hollandse accent aan je foto mag gekoppeld worden :).
Ruim gevulde maand opnieuw, heel veel aandacht voor de liefde. Altijd warm!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 20:46

Haha leuk dat te horen 😀 Ik kom uit de buurt van Amsterdam, dus is ook echt Hollands hahaha.

Reply
Jaixy 31 juli 2016 - 21:36

Dank je wel Sabine voor je leuke nlogjes. Jou verhalen over jou leven nemen mij mee. Alles wat je meemaakt, alles wat je vertelt, ik neem het in mij op.
Je werk, de bruiloft, de uitstapjes. Het medische waar je tegenaan loopt.
Het zijn voor mij dingen die hier in Nederland zo anders zijn.
Ik vind het super mooi om te lezen dat je zo gelukkig bent. In Colombia, maar vooral met Jimmy. Dat is een rijkdom.
Door jou enthousiastme, maar ook realistische kijk op Colombia raak ik steeds meer enthousiast om jou tweede thuisland ooit te bezoeken.
Dus hij komt steeds hoger op mijn verlanglijstje.
Wel moet ik zelf iets beter in conditie zijn om samen met mijn lieve vriend deze reis te kunnen gaan doen. Maar daar gaan we voor hoor!
Te gek dat jullie naar Hongkong gaan! Ga onwijs genieten. En ook in augustus zal ik regelmatig jou verhalen blijven lezen hoor. Ook alles rondom de Colombiaanse bruiloft. En ik ben heel benieuwd hoe jullie eigen bruiloft ideeên zullen zijn.
Kortom ik geniet enorm van jou verhalen.
Dank je wel.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 augustus 2016 - 20:45

Jaixy echt bedankt voor deze hele lieve woorden! Ik krijg het er warm van 🙂 Zo fijn om te horen. Je bent echt van harte welkom in Colombia bij ons thuis! Nogmaals bedankt, liefs!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!