Home Het dagelijkse leven Terugblik op juli 2017: geluksmomentjes, ontslag, feest, film en meer!
Ik terugblik juli 2017

Terugblik op juli 2017: geluksmomentjes, ontslag, feest, film en meer!

door Sabine
Languages / Talen:
 

Juli was nogal een bewogen maand, met een lach en een traan. Neem in deze terugblik weer een kijkje in mijn dagelijkse leven in Colombia. De maand begon heel leuk, maar eindigde iets minder vrolijk. We zijn net aangekomen in ons appartement in Buenos Aires, waar we de komende twee maanden zullen verblijven. Maar eerst blik ik terug op juli!

Terug in Bogotá: opruimen!

Op 2 juli kwamen we na twee fantastische weken in Nederland en 36 uur in Houston weer thuis aan in Bogotá. Ik moest even wennen aan de drukte en luchtvervuiling, en was me ook meteen weer bewust van de veiligheidssituatie. We kwamen om half 6 in de ochtend aan en om 7 uur moest Jimmy alweer op zijn werk staan. De jetlag leek eerst wel mee te vallen maar kikte er na een dag weer volop in. Ons huis leek net een vuilnisbelt van kleding en andere spullen. Door alle drukte en jetlag was ik de hele week niet in staat op te ruimen, ik moest immers ook gewoon weer werken. Pas de zaterdag daarna besloot ik: nu is het genoeg. Jimmy was nog steeds werken en ik laste een grote schoonmaak in. Zo’n 8 uur later was alles schoon en netjes: badkamer, bed, vloer, huiskamer en de tafel. Drie volle vuilniszakken met troep zijn de prullenbak ingegaan. Ik heb namelijk maar meteen letterlijk álles opgeruimd, dus ook de kasten. Toen Jimmy thuis kwam wist hij niet wat hij zag, opeens was het zo mooi netjes! Op de eettafel heb ik een plekje gemaakt voor het mooie foto-cadeau en de kaarten voor onze bruiloft. Alles staat er nog steeds (behalve dan dat de foto mee is gegaan naar Buenos Aires)!

 

Naar de film: Despicable Me 3!

Ooit had ik geen idee wat Minions waren, totdat vriendinnetje Marcella op bezoek kwam in Bogotá, mij de eerste Despicable Me liet zien, en ik was verkocht. Ik had het al maanden geleden in mijn agenda gezet: Despicable Me 3 komt uit op 2 juli! Ook Jimmy was wel nieuwsgierig dus gingen we een paar dagen later naar de film in Centro Comercial Andino. We bestelden sushi die ze tijdens de film gewoon kwamen afgeven in de zaal (wat een luxe!), het was alleen niet te eten haha. Geen sushi meer in de bioscoop dus. De film daarentegen was echt fantastisch! We hebben ons serieus rot gelachen (vooral om de zingende Minions). En ik heb de tweede Despicable Me niet eens gezien (niet hier op Netflix helaas). Maar goed, mocht je nog twijfelen: zeker gaan! Hier alvast de trailer.

 

Geluksmomentje: prachtige regenboog op het werk

Meerdere keren afgelopen maand regende het terwijl de zon scheen waarna er een prachtige regenboog tevoorschijn kwam. En met de bergen op de achtergrond wordt alles nóg mooier! Het was op mijn werk waar ik het zag en iedereen met mij stilstond om dit verschijnsel te bewonderen. Elke keer nadat ik het terrein van mijn werk had verlaten werd de regenboog nóg feller en een paar keer kwam er zelfs een tweede bij. Helaas kon ik toen wegens veiligheid geen foto meer maken. Maar deze hieronder is ook bijzonder goed gelukt!

 

Eindelijk weer een boek gelezen

Ik moet bekennen dat ik tegenwoordig niet zo veel meer lees als dat ik ooit deed. Tijdsgebrek. Echt literatuur of andere boeken waar ik veel bij moet nadenken lukken gewoon niet door de onrust in mijn hoofd en drukte. Maar een chicklit lees ik maar al te graag! Dus bestelde ik ergens begin juni ‘Mijn niet zo perfecte leven‘ van Sophie Kinsella bij Bol.com en liet het boek afleveren bij mijn ouders. Terug in Bogotá ben ik er aan begonnen en was het zo uit. Niet iedereen houdt van Sophie Kinsella, maar ik vind haar echt geweldig. Lekker niet hoeven nadenken terwijl de meest gekke en komische situaties komen voorbij. En zo ook weer in dit boek. Een echte aanrader dus!

 

De eerste keer: een cursus geven op het werk

Begin juli kreeg ik de vraag of ik een cursus wilde geven voor collega’s, twee sessies van twee uur. Ja natuurlijk! Eigenlijk was ik helemaal niet zenuwachtig en vond ik het alleen maar heel tof. De cursus ging over PubMed, voor diegenen die dat niet kennen: een database om wetenschappelijke publicaties te vinden. Veel collega’s zoeken niet op de juiste manier en vinden dus ook niet wat ze zoeken. Dus zette ik een presentatie van zo’n 70 dia’s in elkaar. Van tevoren heb ik weinig voorbereid behalve de dia’s goed doorgenomen en tijdens de cursus deed ik dus alles uit mijn hoofd. Ik kan me nog herinneren dat ik ooit een presentatie gaf en alles heb voorgelezen, dus dit was best wel een mooie overwinning! De deelnemers waren ook nog eens erg enthousiast en vonden het helemaal duidelijk, dus ik blij.

 

Wandelen: Quebrada la Vieja

Ergens op een zondag besloten we weer eens een wandeling te maken en we kozen voor Quebrada la Vieja. Deze wandeling gaat de berg op direct vanuit de stad, heel leuk. Het was echter hartstikke druk. Toch hebben we genoten van een paar uurtjes in het bos om frisse lucht te halen. Binnenkort komt er een artikel over deze wandeling die vooral erg leuk is doordeweeks!

 

Ellende op het werk: mijn baan kwijt

En toen na twee jaar werken bij het Nationaal Kanker Instituut van Colombia moest ik ontslag nemen. Het waren daardoor helaas niet twee leuke laatste weken van juli. Wil je er meer over weten: waarom, wat ga ik nu doen en op wat voor bizarre manier is dit gebeurd? Klik dan hier om het hele verhaal te lezen.

 

Feest op het werk: 83 jaar bestaan

Op de dag waarop ik mijn ontslag indiende bestond het instituut 83 jaar. Ik was ook nog ziek en had bijna geen stem meer, dus ik kon helemaal niets zeggen tijdens de lunch. De muziek stond zo enorm hard dat spreken voor iedereen een beetje onmogelijk werd. Toch was het ondanks alles wel erg gezellig en heb ik genoten van de vele optredens van collega’s!

 

Wat heb ik nog meer gedaan? Nieuwe koffer, doneren en brood.

Omdat we met twee koffers per persoon naar Argentinië reizen, maar we er maar één hadden, zijn we twee nieuwe koffers gaan kopen. Ik kocht een heel toffe knalblauwe van Samsonite, maar toen we thuis kwamen bleek de meneer in de winkel gelogen te hebben over de afmetingen. Hij zei dat het 158 cm in totaal was (het stond nergens op helaas), maar thuis bleek de koffer 175 cm te zijn. En de koffer mag maximaal 158 cm groot zijn. Dus ging Jimmy weer terug naar de winkel om te ruilen. Moeilijk moeilijk, maar uiteindelijk lukte het. Alleen de blauwe was er niet meer, dus is het een witte geworden. Is weer eens wat anders. Of het ding lang wit blijft valt te bezien, maar het gaat uiteindelijk om de kwaliteit. Verder heb ik een donatie gedaan aan Amsterdam City Swim, specifiek aan vriend Maarten die mee gaat zwemmen om geld in te zamelen voor ALS. Hij doet vaker van dit soort dingen voor het goede doel en dat vind ik hartstikke tof! Ook pakte ik het sporten weer op en kookte ik allerlei lekkere veganistische gerechten. Ergens eind juli ging ik ontbijten met oud-collega’s die nog steeds goede vrienden zijn, altijd erg gezellig! We ontdekten ook nog een vegan winkel en veganistische en glutenvrije pasta die super lekker bleek te zijn. Ohja en Jimmy bakte een heerlijk brood met pitten uit Nederland…

 

Mijn allerlaatste werkdag

En toen, op 31 juli, was daar het onvermijdelijke moment van afscheid nemen. Mogelijk voor twee maanden, mogelijk voor altijd. Velen wilden iets doen met mij, zo had ik de hele dag door ontbijt, lunch en drankjes doen met mijn lieve collega’s. Ik heb zoveel geleerd op deze werkplek de afgelopen twee jaar. Over de cultuur, over mezelf, van mijn lieve collega’s… ik zal dit nooit vergeten en zodra we weer terug zijn ga ik eerst iedereen bezoeken. Ik ga ze missen en het werk ook. Zo dankbaar dat ik zoveel lieve mensen om mij heen heb.

 

En nu: een nieuw begin in Buenos Aires!

De komende twee maanden genieten we in Buenos Aires van alles dat het leven te bieden heeft. Omdat ik nu geen baan meer heb kan ik me richten op heel veel andere dingen. Die tijd heb ik ook wel nodig, want ik heb veel te doen:

  • Promotie afmaken
  • Fotoreportage van onze bruiloft maken zodra we de foto’s hebben
  • Bedankjes maken voor alle gasten
  • Freelance werk doen om bij te verdienen
  • Blogs schrijven
  • Buenos Aires ontdekken
  • Bedenken wat ik nu wil gaan doen met werk/leven
  • En dat tot uitvoering brengen…

 


Kortom: ik heb er zin in!


In dit artikel is gebruik gemaakt van een affiliatie link. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

34 reacties

Morgaine 11 augustus 2017 - 04:07

Gaaf, geniet ervan!

Reply
Marcella 10 augustus 2017 - 06:49

Mooi, die regenboog! Ik ben er gek op! Heerlijk joh, om zo het huis op te ruimen. Geeft toch ook lekker veel rust weer! Je hebt een mooie todo voor Buenos Aires. Veel succes & plezier!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2017 - 14:50

Dankjewel meid! Opruimen werkt echt verlichtend haha 😀 De regenboog werd nog mooier nadat ik de foto had gemaakt, nog feller en er kwam een tweede bij, maar toen was ik alweer op een plek waar ik even geen foto kon maken haha

Reply
Roos 8 augustus 2017 - 10:38

Die laatste foto is leuk! 😉 Prachtig ook die regenboog; juist door die bergen erachter lijkt het net een soort surrealistisch fantasy-verschijnsel. Alsof de gebouwen uit de lucht komen vallen, zeg maar. Leuk ook al die opmerkingen op jullie trouwfoto! 🙂
70 dia’s zijn best pittig veel. Knap dat je dat allemaal uit je hoofd hebt gepresenteerd hoor. Ik zet vaak opmerkingen onder de betreffende dia en print dan de hele bende uit. Soms helpt het, soms leidt het alleen maar af, hehe.
Altijd fijn als winkels het een beweren en het ander blijkt waar te zijn. En dan ook nog moeilijk doen over ruilen; gelukkig is het wel gelukt met die koffers. Nogmaals veel plezier in Buenos Aires, waar je als het goed is nu al redelijk aan het settelen bent. 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 augustus 2017 - 22:00

Dankjewel voor je leuke reactie! Normaal gesproken kon ik nooit uit mezelf een presentatie geven, ik bereidde altijd alles voor op de manier die jij zegt: dingen onder de dia’s zetten en alles uitprinten. Maar ik merkte dat ik dit gewoon allemaal zo goed wist dat het niet nodig was. Ik had het zonder presentatie bij wijze van spreken ook kunnen vertellen. Heel prettig.
Die regenboog wordt inderdaad nóg mooier door de bergen erachter 🙂 Die mis ik wil hier in Buenos Aires. Verder mis ik niet zo veel, het is hier fantastisch haha! 😀

Reply
Roos 14 augustus 2017 - 08:55

Nou, trots op wezen dus! 😀 Vaak weet je ook meer dan je denkt en zijn al die ‘notities’ eigenlijk de uiting van de angst om iets te vergeten.

Reply
Anita 8 augustus 2017 - 04:37

Wat een bewogen maand en wat een verhaal over je ontslag. Heel vervelend en stressvol. Gelukkig staat er nu een nieuw avontuur op je te wachten. Heel veel plezier in Buenos Aires, maar dat zal vast wel lukken. Net als al je andere plannen 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2017 - 14:51

Dankjewel Anita! Heerlijk hier in Buenos Aires en eigenlijk ook best fijn dat ik me nu even op andere dingen kan richten dan werk 😀

Reply
TypischKim 4 augustus 2017 - 08:58

Ik kende dat boek van Sophie Kinsella nog niet, ga ik zeker eens bekijken!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2017 - 14:51

Zeker doen, als je van Sophie Kinsella houdt is ook deze erg leuk!

Reply
Michelle 4 augustus 2017 - 03:06

Wat een bewogen maand! Kan me voorstellen dat het ontslag nemen erg dubbel voor je voelde. Want ondanks dat je het naar je zin er had, kijk je natuurlijk ook uit naar je komende avontuur 🙂 Heel veel succes en geluk in jullie tijdelijke, nieuwe appartement en heel veel plezier daar!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2017 - 14:56

Dankjewel! Het is eigenlijk wel even lekker om geen vastigheid te hebben, lekker mijn tijd zelf indelen 🙂 En Buenos Aires is zo leuk! 😀

Reply
Els 3 augustus 2017 - 15:51

Wat een maand!!
Veel plezier in B.A.
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2017 - 14:56

Dankjewel mams! xx

Reply
Margo 3 augustus 2017 - 14:25

Oei, je baan kwijt! Ik ga je andere artikel hierover lezen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2017 - 15:02

Bedankt voor het lezen 🙂

Reply
Sofie 3 augustus 2017 - 14:15

Leuk overzichtje! Ik las nog nooit iets van Sophie Kinsella, ik ben wel nieuwsgierig eigenlijk. Die regenboog is prachtig!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2017 - 15:03

Dankjewel! Er was iets van 3 keer zo een mooie regenboog afgelopen maand in Bogotá. Wat een mazzel!

Reply
Deborah 3 augustus 2017 - 08:35

Oh.. Ik heb je ontslag gemist… Ik ga zo even terug lezen.
Drukke maand achter de rug, dan dan weer wel. Mooi, die foto met de regenboog!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2017 - 15:04

Dankjewel! Ja mooie regenboog, was 3 keer die maand zo, heel apart. Met die bergen op de achtergrond geeft het ook een nog mooier effect 🙂

Reply
yvonne 3 augustus 2017 - 06:48

Veel plezier in Buenos Aires!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2017 - 15:05

Dankjewel Yvonne!

Reply
Nesrin 3 augustus 2017 - 06:33

Och jee…Ik heb jouw ontslag verhaal gemist, ik ga zo klikken en lezen. Gelukkig zijn er ook mooie dingen en wauw wat knap dat je na zo een reis, met jetlag en alles het huis hebt opgeruimd. Geniet van Buenos Aires!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2017 - 15:05

Dankjewel! Ook voor het lezen van dat lange artikel haha 🙂 Ja het opruimen was wel een week later hoor, kon me er echt niet toe zetten daarvoor. Wat een verschrikking die jetlags haha 🙂

Reply
Geri 3 augustus 2017 - 03:29

Wat een mooie foto met je collega’s. En nu ben je dus in Argentinië. Spannend hoor. Een hele nieuwe wereld om te ontdekken. Sterkte bij het verwerken van de nare dingen en heel veel plezier bij alle goede dingen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2017 - 15:15

Dankjewel Geri! Ja was zo gezellig met hun, gelukkig hebben we de foto’s nog 😀

Reply
Koen 3 augustus 2017 - 03:29

Adem in, Adem uit … eerst maar eens de knop omzetten. Even het ‘moeten’ parkeren en jezelf in de stand ‘mogen’ zetten want voor je het weet zijn de twee maanden voorbij en ben je weer in Bogota.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2017 - 15:17

Dankjewel Koen voor het wijze advies 🙂 IK merk nu ook al dat de tijd zo enorm snel gaat, we zijn hier al meer dan een week! IK ben nogal een druk typetje en heb nu al het gevoel dat ik niet genoeg heb gedaan in die week haha 😛

Reply
Sandra 3 augustus 2017 - 02:48

Inderdaad een maand met leuke dingen, maar ook iets minder leuks. Ik vind het jammer voor je dat je niet meer kan werken daar! 🙁 Wel fijn dat je de afgelopen 2 jaar veel hebt geleerd en leuke mensen hebt ontmoet. Weg waardevol, toch? Die regenboog trouwens: zo fel en mooi!
Enjoy van Buenos Aires! Succes en vergeet echt niet te genieten van de leuke dingen daar hè. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2017 - 15:19

Dankjewel lieve Sandra! Genieten doe ik zeker hier! 😀

Reply
Jennifer 3 augustus 2017 - 02:26

Een bewogen maand voor je! Ik wens je alle goeds in Buenos Aires, en hoop dat je straks terug in Colombia iets kunt gaan doen wat je leuk vindt <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2017 - 15:21

Dankjewel! Dat hoop ik ook 🙂

Reply
Morgaine 3 augustus 2017 - 02:04

Zo, dat is heel wat allemaal bij elkaar, leuke en minder leuk en ik denk dat jij, of je nu wel of niet terug komt daar, die mensen nog wel gaat blijven ontmoeten in de toekomst. Een paar maandjes omdat het toch echt wel kan 😉 Even rust en bezinnen is weinig mis mee. Er komt vast iets veel beters voor terug, wedden? 😉

Geniet van Buenos Airos, ik zou het wel weten namelijk, hahahaha verkennen, verkennen en nog eens verkennen, voor je het weet zijn deze 2 maanden ook weer voorbij 😀 Dus geniet en lekker veel met de camera op stap!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2017 - 15:24

Dankjewel voor je lieve reactie! Ik ga ze zeker nog veel zien, we hebben ook veel app contact, altijd leuk! Zo fijn trouwens dat ik hier gewoon foto’s kan maken met de grote camera, in Bogotá is dat op veel plekken niet een goed idee en voel ik altijd zenuwen als ik dat ding een keer meeneem. Veel veiliger hier! Vandaag naar de moskee geweest en er was natuurlijk geen toerist te bekken dus heb meteen een leuke Argentijnse ontmoet haha 😀 Heerlijk dat reizen! Liefs xx

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!