Home Het dagelijkse leven Terugblik op mei 2016: een reis geboekt!
San Francisco, Colombia

Terugblik op mei 2016: een reis geboekt!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Afgelopen maand was in meerdere opzichten een heel fijne. Twee weken vrij, een weekendje alleen weg, recepten uitgeprobeerd, een nieuwe blog-lay-out, mijn nieuwe contract getekend én een toffe reis geboekt! Benieuwd waar naartoe? Lees dan snel verder!

Twee weken vrij: wat heb ik gedaan?

Vanwege het ontbreken van een contract was ik twee weken vrij. Dit had ik echt even nodig. Niet alleen om uit te rusten, maar ook om mij meer te kunnen richten op mijn blog. Met goede en tevreden resultaten kan ik zeggen. Bloggen is gewoon zo leuk! Daarnaast heb ik ook veel gelezen én nieuwe recepten uitgeprobeerd.

Recepten

Ik ben niet bepaald een kookwonder, maar toch vind ik nieuwe recepten uitproberen wel heel leuk. Nu ik daar de tijd voor had heb ik me uitgeleefd in de keuken met heerlijke resultaten. Hier een greep uit mijn creaties.

  • Vegetarische gevulde tomaten

In de kast vond ik het vegetarische kookboek Veggiestan, met heerlijke recepten uit het Midden-Oosten. Ik koos voor een recept dat niet te moeilijk was, maar toch iets heel anders dan normaal. De gevulde tomaten waren erg lekker en als niet-keukenprinses behoorlijk goed gelukt!

 

  • Foe Yong Hai met zoetzure gembersaus

Op de blog van Suus vond ik dit recept voor Foe Yong Hai met zoetzure saus. Een gerecht dat ik vroeger altijd at bij de Chinees, maar nooit zelf heb gemaakt. Aan de slag dus! Ik kocht alle ingrediënten en maakte de vegetarische versie van dit heerlijke gerecht. Het viel ook bij Jimmy goed in de smaak en is dus zeker voor herhaling vatbaar!

 

  • Zelf kaas maken

Begin mei ontdekten we hoe makkelijk je zelf vegetarische kaas kunt maken. Ik doe het nog steeds en heb inmiddels gevarieerd met kruidenkaas en kaas met peper. Zo lekker! Ik doe het door het eten of op brood en geniet er erg van. Klik hier voor het verbazend makkelijke recept om zelf kaas te maken!

 

Besabine.com: een nieuwe lay-out

Al langer wilde ik een betaald thema voor mijn blog, maar nooit had ik tijd om alles eens goed uit te zoeken. Totdat ik twee weken vrij was dus. Na een paar dagen zoeken op themeforest.net vond ik eindelijk het thema waar ik verliefd op werd: Soledad. Niet alleen schrijven vind ik geweldig, ook mijn eigen lay-out maken is een passie geworden. Zo leuk om te knutselen totdat het is zoals ik het wil! Ik ben enorm blij met mijn nieuwe site en eindelijk ben ik ook tevreden met de lay-out van mijn mobiele site: zó mooi. Echt een geluksmomentje dit!

 

Mijn nieuwe contract getekend

Sinds 18 mei ben ik weer aan het werk. Het kostte maar liefst 25 stappen om mijn nieuwe contract te tekenen, maar dan heb je ook wat. Het ging dus niet helemaal vlekkeloos, maar uiteindelijk ben ik wel erg tevreden: leuk werk én veel vrijheid!

 

Blogfavorieten van mei

Deze maand heb ik 13 artikelen gepubliceerd. De twee best gelezen artikelen waren ‘10 dingen die ik niet mis uit Nederland‘ en ‘de schokkende waarheid over vluchtelingen in Colombia‘. Mijn persoonlijke favoriet is ‘been there, done that: in welke landen heb ik gereisd?‘. Zo leuk om weer eens terug te gaan naar de tijd voor Colombia, waarin ik de hele wereld overvloog. Ik kreeg er helemaal zin van om weer mijn backpack te pakken. Toen ik dit artikel schreef wist ik nog niet dat die wens al heel snel in vervulling zou gaan! Ook schrijven over bloggen vind ik altijd leuk: dat komt terug in het artikel ‘achter de schermen: ik als blogger‘.

 

Hoogtepunten in mei

Naast mijn nieuwe thema en de twee heerlijke weken vrij, waren er nog drie hoogtepunten deze maand. Allemaal in het teken van reizen!

Alleen een weekendje weg: San Francisco (Colombia)

Jimmy moest voor werk naar de VS, dus trok ik er gewoon zelf op uit! Na tijden weer eens alleen weg vond ik heerlijk. Soms is dat gewoon heel fijn. Daarnaast was de plek waar ik was een waar paradijs. Ik kijk er nog steeds met veel geluk op terug! Lees (en kijk!) hier over het prachtige San Francisco.

 

Foto’s maken in Guatavita

Vorige week zaterdag besloot ik weer even Bogotá te verlaten en reed ik met een vriend naar het dorpje Guatavita, ruim een uur van Bogotá af. Ik ken het dorp en nabijgelegen meer al goed, maar nooit had ik er foto’s gemaakt met de Nikon. Nu wel dus en binnenkort komen deze natuurlijk op de blog! Hier alvast een voorproefje van dit prachtige dorpje:

 

Een reis geboekt: we gaan naar Hongkong!

Jeetje wat een vreugde in de laatste week van mei! Mijn wens om meer te reizen werd opeens werkelijkheid, toen Jimmy aankondigde naar een belangrijk anesthesie-congres te gaan. Een congres helemaal aan de andere kant van de wereld. En guess what? Ik ga mee! Waarheen? Hongkong! Zo gaaf! Het congres duurt maar 6 dagen, maar omdat deze reis voor ons zo ontzettend ver is, blijven we twee weken. Om precies te zijn: we vertrekken maandagavond en komen woensdagavond aan. Een reis van 32 (!) uur, met twee overstappen (Mexico-Stad en San Francisco) en twee keer 5 uur wachten (en nee zo een lange reis vind ik niet leuk, maar je moet er wat voor over hebben). We gaan al heel snel: eind augustus. Twee weken Hongkong! Tijd genoeg om deze plek helemaal binnenstebuiten te keren op een zo goedkoop mogelijke manier. We zullen in drie hotels verblijven om zo de stad extra goed te leren kennen en tijdens het congres trek ik er alleen op uit. Echt ik kan niet wachten, heb er zo een zin in! Hongkong baby!

Met dit geweldige gevoel sluit ik mei af en begin ik juni met een lang weekend van drie dagen én volgende week gaan we naar de première van een Nederlandse film (The Surprise) in Bogotá! Voor jou een fijne maand gewenst met veel leuks en nog meer zon!

In dit artikel zijn affiliate links gebruikt. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

49 reacties

Marcella 10 juni 2016 - 14:17

Wauw, wat leuk dat je naar Hongkong gaat! Groot gelijk dat je lekker mee gaat, goed vooruitzicht! Hopelijk ben je ter plekke de lange reis snel weer vergeten en kunnen jullie lekker genieten. Verder had je ook een prima maand zo te lezen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 juni 2016 - 18:54

Ja echt tof! Ben jij daar geweest? Ik heb er echt enorm veel zin in, ondanks de reis haha

Reply
wilma 8 juni 2016 - 12:29

wow. je bent een bofferd. recepten die ga ik eens nadoen hoor!! Ik hou er ook wel van om steeds iets te proberen.
Op dit moment doe ik niks. Duf van de anesthesia. tympanoplasty surgery. En het is ook nog eens super heet hier, 32 graden en dan duf…
Kom later weer terug!
groet, Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 juni 2016 - 18:31

Dankjewel! Ja die recepten zijn lekker! Vooral die Foejong Hai, had geen idee dat dat zo makkelijk zou zijn haha 🙂 Zo wat is het warm bij jullie! Ik heb ook gister een operatie gehad, zit nu ook even aan huis gekluisterd. Jij beterschap! Liefs

Reply
Wanda 6 juni 2016 - 16:47

Wat een geweldige mooie afsluiting van mei joh! Straks dus heerlijk nog 2 weekjes erop uit en ook nog naar Hongkong! Nou, kom maar op met al die verhalen en dito foto’s! Ik had het al wel eerder gezegd maar je nieuwe lay-out is echt super! Heel fijn om te lezen ook. Ik denk dat ik straks als we terug zijn van Zweden mij daar ook maar eens goed in ga verdiepen, ben deze week wel al vrij maar het zit allemaal alweer zo vol gepland dat ik er helaas nu geen tijd meer voor heb.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:18

Ja absoluut! 😀 Ik ga veel schrijven over Hongkong, ben 6 dagen alleen als Jimmy op het congres is dus ik ga alles ontdekken haha. Dankjewel ook voor je compliment over de lay-out! Kostte mij ook veel tijd hoor, en heb het pas gedaan toen ik vrij was. Dan kun je het gewoon in één keer goed doen. Ga jij maar eerste lekker van Zweden genieten! 🙂

Reply
Ester 6 juni 2016 - 09:25

Wat een fijn uitzicht! Die reis daarbij gelaten, maar met een paar goede boeken kom je de wachttijd wel door. En wat benen strekken tussen het lange zitten is nooit verkeerd, moet je maar denken 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:15

Ja echt superleuk vooruitzicht! Ik ga zeker mijn e-reader meenemen. De eerste vlucht is in de nacht dus hoop dan een beetje te kunnen slapen. De derde vlucht is ook in de nacht denk ik. Normaal probeer ik altijd wat te lopen en te staan. 14 uur zitten is echt niet goed 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:08

Hahaha ja echt zo gaaf! 😀

Reply
Faabs 5 juni 2016 - 14:23

Wat een fijne maand mei heb je gehad en wat geweldig de reis naar HongKong !

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:27

Dankjewel, was heel fijn! Heb zo een zin in Hongkong! 😀

Reply
Maaike 5 juni 2016 - 11:22

Whoop whoop, Hong Kong! Wat een supergaaf vooruitzicht en groot gelijk dat je meegaat. Je site ziet er mooi uit, knap dat je dat zelf hebt uitgevogeld. Ik kom voor nu nog niet verder dan een gratis thema, maar stiekem wil ik ook `meer`. Die tomaatjes zien er erg lekker uit en ik ga het recept voor foe yong hai checken, want dat was altijd mijn favoriet!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:21

Jaa Hongkong haha! Ik ben ook begonnen met een gratis thema, ook met een gratis site. Ik kan een betaald thema je echt aanraden. Je kunt er zo veel meer mee! Het zit ook duidelijk veel beter in elkaar. Ook gewoon heel leuk en fijn om mee te werken. 🙂

Reply
Billy 4 juni 2016 - 08:05

ik heb de indruk dat die fantastische foto’s van jou nu nog mooier uit de verf komen met je nieuwe layout, Sabine!
Je hebt echt wel een schitterende achtergrond om te werken hoor, is bij mij helemaal niet zo idyllisch…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:17

Dankjewel! Ja dat zou goed kunnen, die nieuwe layout heeft een hoop verbeterd 🙂

Reply
bentenge 4 juni 2016 - 07:22

Schitterende foto van de plaats waar je gaat werken ! Have fun Sabine.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:15

Dankjewel! Is best een mooie werkplek, één van de oudste wijken van Bogotá. Helaas niet een veilige wijk 🙂

Reply
Roos 4 juni 2016 - 06:42

Oh doe mij dat receptje van die gevulde tomaat even plz! 😀 Gevulde tomaten zijn echt heerlijk! En Hongkong? Wow, supergaaf!! 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:14

Haha ja tof hè 😀 Ik zal een foto voor je maken en stuur m je op. Als je m over een week nog niet heb stuur me even een berichtje op FB! Ik vergeet nog weleens wat namelijk 😉

Reply
Els 3 juni 2016 - 14:21

Leuke dingen allemaal, toppie!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:13

Jazeker! 🙂 x

Reply
Elisa 3 juni 2016 - 14:13

Hong Kong, gaaf!! Wel een lange reis zeg, jeetje! Dat van dat contract is echt ongelofelijk, wat je allemaal moest doen! Maar je hebt er iets moois voor terug. Je site is echt superleuk en nog bedankt voor je hulp, ik heb er onwijs veel aan gehad!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:13

Ja heel tof! Zie wel een beetje op tegen die reis hoor… Ik houd al helemaal niet van vliegen en nu 3 vluchten achter elkaar… Gelukkig blijven we 2 weken! En graag gedaan voor de hulp! Jouw site is ook supermooi geworden!

Reply
Jennifer 3 juni 2016 - 13:23

Wat leuk dat jullie op reis gaan! Ik hoef er zelf niet per se heen, maar kijk wel uit naar je blogs hierover. Stiekem toch wel een beetje benieuwd 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:12

Ja heel tof! Dat gaat ook wel erg uit de richting van Ghana natuurlijk 😉 Er komt verslag over dus dan ben je er toch een beetje geweest 😉

Reply
Yvonne 3 juni 2016 - 12:22

Oehhh wat ziet dat eten er allemaal goed uit zeg, heerlijk. En wat leuk: een nieuwe reis op de planning. Hong Kong! Nooit geweest, ben benieuwd!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:11

Dankjewel! Ik ben ook erg benieuwd naar Hongkong 🙂 Komt verslag over!

Reply
Zo simpel is dan geluk 3 juni 2016 - 08:01

Gefeliciteerd met je nieuwe contract. Gaaf dat jullie naar Hongkong gaan. Ik ben nu al benieuwd naar je ervaringen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:10

Dankjewel! Ik ben ook heel erg benieuwd! Komt verslag over natuurlijk haha 🙂

Reply
Deborah 3 juni 2016 - 07:36

Aaaah wat een heerlijk blog om te lezen.
Wat een mooie en fijne maand mei heb jij achter de rug. En nog zoveel moois en leuks in het verschiet!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:09

Dankjewel! 🙂 Heb er allemaal veel zin in!

Reply
Daphne | Travelshot.nl 3 juni 2016 - 05:56

Wat een mooie plannen zeg, echt gaaf Hong Kong!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:09

Ja heel leuk allemaal! Ben zo benieuwd naar Hongkong! 🙂

Reply
Rowan 3 juni 2016 - 05:12

Wat een heerlijk maand en wauw Hong Kong!! Wat gaaf!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:09

Ja echt zo tof! Echt veel zin in! Komt verslag over natuurlijk 😉

Reply
Patricia 3 juni 2016 - 03:32

Wat een fijne overzicht en zo heerlijk productief. Hongkong wauw! Ik ben toch wel een beetje jaloers. maak er wat leuks van en geniet ervan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:07

Haha dankjewel! Ja is ook wel echt tof om naar Hongkong te gaan! Is al zo lang geleden dat ik in Azië ben geweest! Al zie ik wel lichtelijk op tegen die lange reis hoor…

Reply
Sandra 3 juni 2016 - 01:17

Wat fijn dat je een nieuw contract hebt! Yay. Ik kon trouwens nu pas achter de tag die je hebt ingevuld die je op mijn blog tegen kwam. Heb ‘m net doongelezen hihi. Leuk!! En hóe super tof is het dat je gewoon twee weken naar Hong Kong gaat? Whaah gaaf! En ook zo snel al. Geniet van de voorpret! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:05

Ja heel fijn! 😀 Haha ja die tag had ik al een tijdje geleden ingevuld, is zo een leuke! Bijna alles is al geregeld voor Hongkong, heb er zo een zin in! 😀

Reply
Morgaine 3 juni 2016 - 01:10

Zo die zag ik niet aankomen van de foe yong hai, en dan ga je nog naar China ook, hahahaha ga je het daar ook vast eten om te vergelijken 😛

Wat goed, en heerlijk, dan verwacht ik ook heel veel foto’s natuurlijk van China natuurlijk!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:04

Haha ja die was zo lekker! Verdiende absoluut een plekje in de deze lijst 😀 Ben wel benieuwd hoe die in Hongkong smaakt, meestal is dat eten in het land zelf heel anders haha. En ja er komen natuurlijk een hoop verslagen over Hongkong! 😀 x

Reply
Margo 3 juni 2016 - 01:03

Doe je leuk zo die maandsamenvattingen! En super, naar Hongkong!!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:03

Dankjewel! Ja tof hè! 😀

Reply
Samaja 3 juni 2016 - 00:57

Het was inderdaad wel een heel leuke maand voor jou! En een reis in het vooruitzicht, dat alleen al is geweldig om naar uit te kijken. Spannend!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:03

Ja absoluut! Leuk ook de voorbereidingen 😀

Reply
Thomas Pannenkoek 3 juni 2016 - 00:09

Tja, die zon laat het even afweten de laatste dagen, maar geen paniek, de aardappelen doen het fantastisch in de grond!
Mooi gevulde maand, die meimaand van je. Veel gebeurd, vooral.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:02

Haha mooi zo! Ja hoorde ergens dat er veel regen valt en overstromingen zijn in Europa…

Reply
Inge 3 juni 2016 - 00:09

Wauw Sabine, wat heb je ongelofelijk leuke dingen gedaan! En een super vrolijk overzicht ook, ik zat het daadwerkelijk met een glimlach te lezen. Zo gaaf, al jouw reisjes. San Fransisco lijkt mij ook heel tof! (If you’re going to SAN Fransisco, be sure to wear some flowers in your hair)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 juni 2016 - 23:01

Dankjewel! 🙂 Was echt een leuke maand! Wel San Francisco in Colombia haha, is wat minder hip dat de versie in de VS denk ik. Die zou ik trouwens heel graag eens willen bezoeken die stad!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!