Home Het dagelijkse leven Terugblik op oktober 2016: bijna trouwen, huizen kijken en meer leuks
Huizen kijken in Guatavita

Terugblik op oktober 2016: bijna trouwen, huizen kijken en meer leuks

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Oktober is weer voorbij en nu beginnen leuke en spannende tijden. We krijgen bijna twee maanden lang bezoek, de kerstperiode breekt aan én we gaan trouwen! Ja, je leest het goed: het is geregeld! Lees hier over wat wij in oktober achter de schermen hebben uitgespookt, met de mooiste foto’s, de leukste (en één heel enge) gebeurtenissen én ontdek wanneer wij gaan trouwen!


Op het werk: kinderen met kanker vieren Halloween

Op 21 oktober was dé dag waar kinderen met kanker weer even kind konden zijn. Een mooie dag met prachtige versierde gangen en kinderen in de mooiste creaties die snoepjes kwamen ophalen. Ik nam mijn spiegelreflex camera mee en maakte een mooie fotoreportage die je hier kunt terugkijken.

 

Reisjes geboekt!

Mijn goede vriendinnetje Marcella komt over een paar dagen en begin december mijn ouders, dus: we hebben reisjes geboekt! Met mijn ouders ga ik naar Cartagena en 5 nachten naar Barichara. Hier ben ik al geweest maar er valt nog genoeg nieuws te ontdekken. Want hoe toeristisch Barichara ook is, de meeste omliggende dorpjes worden vaak overgeslagen. Plus dat we in Barichara de prachtige nacht van de kaarsjes mee gaan maken. Ben zo benieuwd! Met Marcella ga ik naar Eje Cafetero en het tweede reisje moeten we nog bedenken. In ieder geval wordt het leuk!

 

Felice blijft slapen en neemt mee: Tony’s chocolade!

Een paar weken geleden kwam Felice van Rugzakvolreizen.nl in Bogotá wonen en werken, en dus heb ik mijn nieuwste Nederlandse stadsgenoot meegevraagd op een roadtrip. Omdat ze aan de andere kant van Bogotá woont kwam ze de avond van tevoren slapen, zodat we vroeg konden gaan rijden. Zo gezellig! En wat nam ze mee? Tony´s chocolade uit Nederland! Heel bijzonder, want voor jou is dit vast al heel bekend, maar ik ken het alleen maar van de blogs waar ik het af en toe voorbij zie komen. Toen ik een dag later een hap nam was het einde alweer zoek: zó lekker! Binnen drie dagen was het op (oeps). Heel gevaarlijk die Tony’s.

 

Een roadtrip maken: off the beaten track

En wéér gingen we op stap! Deze keer met z’n vijven, waaronder Felice dus. We reden 15 uur lang en kwamen langs de mooiste plekken. Waaronder onbekende schattige dorpjes en een prachtige route. De foto’s van het spectaculaire meer komen volgende week online!

 

Jimmy’s veganistische maaltijd

Dat Jimmy goed kan koken is geen geheim en ook nu zette hij weer een heerlijk maal op tafel. Deze keer geheel veganistisch. Ik weet niet precies wat en hoe precies, maar in ieder geval aten we focaccia brood en veganistische burgers gemaakt van rijst en linzen. Heerlijk en erg gezellig een keertje uitgebreid thuis te eten met z’n tweetjes. Dat doen we bijna nooit namelijk. We hebben trouwens niet al die burgers opgegeten; elke dag nam Jimmy er weer eentje mee naar zijn werk voor de lunch.

 

Bol bestelling: 5 dvd’s uit NL. Joepie!

Ja hoor, eindelijk die Nederlandse films! Als mijn ouders komen begin december nemen ze een hele berg spullen voor mij mee, waaronder dus 5 films van Nederlandse bodem. Ik kijk er nu al ENORM naar uit om ze te gaan kijken! Ik heb overigens nog veel meer bij mijn ouders af laten leveren. Ze hebben er helemaal een extra koffertje voor gekocht…

 

Een barbecue in huis

Het plan: een barbecue op het dak van ons gebouw met collega’s van Jimmy. Maar om één of andere reden is zoiets plannen met een stel Colombiaanse artsen niet te doen. Dus besloten we maar wat vrienden uit te nodigen. We maakten hapjes, vegetarische burgers en kochten bergen eten. Iedereen kwam minstens 1,5 uur te laat opdagen, maar gelukkig was tenminste iedereen er. Toen we wilden beginnen begon het natuurlijk te regenen (Bogotá is eigenlijk niet echt een barbecue bestemming) dus hebben we de hele zooi weer naar ons appartement gebracht. Alles in de oven of op het vuur en eten maar. Letterlijk in het water gevallen, maar toch gezellig en erg lekker!

 

In mijn eentje naar Bridget Jones Baby

EINDELIJK! Op 27 oktober kwam ook hier in Colombia de nieuwste Bridget Jones uit. Ik heb er zo lang naar uitgekeken. Het bleek dat de film slechts een week in de Colombiaanse bioscopen draait, dus er was enige haast bij om te gaan. Ik heb weer heerlijk gelachen en genoten van Bridget. Ook het einde vond ik erg grappig trouwens. Ben benieuwd of dat voer is voor een vierde Bridget Jones. Ik vind deze films zo leuk, wat mij betreft gaan ze door tot Bridget Jones in het bejaardentehuis.

 

Op huizenjacht in Guatavita

Zoals je misschien weet willen we graag een keer weg uit Bogotá, of tenminste voor het grootste deel van de tijd. Wel willen we dichtbij de stad blijven wonen voor ons werk. Dus waarom niet gewoon alvast naar huizen en een mooi landgoed gaan kijken? Precies. Ergens in oktober reden we dus naar mijn geliefde Guatavita en wat omliggende dorpjes en zagen veel moois. We hopen binnenkort nogmaals die kant op te gaan om de andere kant van het meer te gaan bekijken. Geen idee wanneer dit allemaal gaat gebeuren, maar rondkijken en fantaseren over wat we willen is altijd leuk!

 

Een aardbeving van 5.4 op de schaal van Richter

Op 30 oktober werd Colombia weer eens opgeschrikt door een wat zwaardere aardbeving. Na de eerste keer dat ik dit meemaakte in maart 2015 ben ik best wel nerveus voor aardbevingen en weet ik meteen wanneer er eentje is. Ik was net als de vorige keer alleen thuis toen alles begon de schudden. De gordijnen, de lampen en zelfs de televisie. Ik bedacht me geen seconde en rende met sleutels en telefoon op mijn sloffen naar buiten. Gelukkig bleek de aardbeving maar van korte duur en kon ik snel weer terug. Een kracht van 5.4 op de schaal van Richter. Tot 1,5 uur later opnieuw een aardbeving plaatsvond. Deze keer iets lichter met een kracht van 5.0. Het blijft angstig, ook omdat Colombia niet echt gunstig is gelegen wat aardbevingen betreft.

 

Blogfavorieten

Afgelopen 31 oktober postte ik het 200ste artikel! En omdat ik steeds beter gevonden word in Google, staan de vreemdste posts bovenaan in de top 3 van de maand. Op nummer 1: Hoe is het als je kind gaat emigreren? Het verhaal van mijn ouders. Nummer 2: Hoe gevaarlijk is Colombia echt? De 10 grootste risico’s! En nummertje 3: 8 maanden tot onze bruiloft: de gastenlijst, trouwjurken en meer! Mijn eigen favoriet? Ik vind alle posts over Colombia off the beaten track geweldig om te schrijven en te fotograferen.

 

En last but not least: dit is mijn allerlaatste artikel als ongetrouwde vrouw!

Ja, je leest het goed! Alle papieren kwamen aan in Colombia, vertaald en wel. Meteen naar de notaris, een datum geprikt en klaar. En ondanks dat het iets heel intiems gaat worden, gaan we toch helemaal mooi en ga ik van tevoren in de make-up en naar de kapper. Ook trek ik een mooie jurk aan én vieren we onze trouwdag in de avond met vrienden. Nog deze week vind je hier de eerste post als man en vrouw, mét daarin ons Colombiaanse zelfgemaakte trouwkaartje. En daarna komen natuurlijk ook de foto’s nog! Ohja en niet te vergeten een bruiloft in Nederland (hoe dat ook alweer zat lees je hier). Ik heb er zo ONTZETTEND veel zin in!

Wil je niets missen van onze trouwdag in Colombia, de bruiloft in Nederland en alle voorbereidingen? En ben je benieuwd naar mijn outfit? Volg mij dan op Facebook of Google+, of schrijf je in om op de hoogte te blijven via e-mail om elke nieuwe post in je mailbox te ontvangen!

 

Liefde in muziek

En wat past er beter bij ons voorgenomen huwelijk dan dit prachtige lied van Manuel Medrano? De originele versie heb ik al voorbij laten komen op mijn Facebook pagina; nu Afuera del Planeta akoestisch. Echt heel mooi! Met een eveneens prachtige tekst (Spaans).

 


Ik wens iedereen een liefdevolle november toe ♥

 

Lees meer!

63 reacties

Ester 12 november 2016 - 19:50

Heerlijk dat je ook zo van BJD hebt genoten. Mijn guilty/not so guilty pleasure. Ik kreeg mijn vriend niet mee, maar gelukkig heb ik een hele lieve vriendin met dezelfde smaak 😉 Op naar de volgende delen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 november 2016 - 13:50

Hahaha ja die van mij zei ook: ik ga niet mee! Met van die grote ogen, hij zag zichzelf al als enige man in die zaal zitten 😛 Nouja maar inderdaad: op naar de volgende! 😀

Reply
Jessica 9 november 2016 - 10:35

Haha ja Tony Chocolonely is wel echt een van de dingen die ik op reis mis, en ik ben niet eens een gigantische chocoladefan! Mocht ik ooit weer een keer richting Colombia komen weet ik dus wat ik mee moet nemen haha 😉 En wat leuk dat jullie in de buurt van Guatavita een huisje aan het zoeken zijn. Niet de verkeerde bus pakken hè! (this joke never gets old haha)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 november 2016 - 10:25

IK HEB ER WEER EEN GEKREGEN!!! Joepie!! Van mijn vriendinnetje 😀 Dat al die chocolade en pepernoten slecht zijn voor de lijn vergeten we gewoon even deze twee maanden 😛 En ja die bus… ik zal het nooit vergeten hahaha

Reply
Sofie 5 november 2016 - 14:10

Ohnee, was de film gedubt? 🙂 Oh wat leuk dat er een Nederlandse in Bogota is komen 🙂 Ik ken ook iemand in Bogota maar het is een rasechte colombiaan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 november 2016 - 13:38

Nee hoor, gewoon in het Engels! Hier in Colombia kun je altijd kiezen uit de originele versie of de Spaanse versie. Ik kies altijd voor het origineel natuurlijk 😀 Leuk dat je nog iemand in Bogotá kent! Toch eens de oceaan overvliegen 😛

Reply
Morgaine 4 november 2016 - 05:38

De reep in 3 dagen? Dat is lang, hahahaha nu kan ik er ook maanden over doen hoor, maar soms is het ook in een dag weg 😉

En jeetje, 200 blogposts alweer, ondertussen ben je gehuwd en nog zoveel meer, en de woorden ander huis en dan landgoed laten vallen, whahahaha geweldig! Ik hoop dat jullie een heel mooi plekje gaan vinden 😀

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 november 2016 - 11:43

Hahaha ja best lang he, heb mezelf echt in moeten houden 😛 Ja er is iets veranderd in mijn burgerlijke staat inmiddels haha 😛 Ik ben ook heel benieuwd hoe het met dat huis zal gaan, het huis in Bogotá houden we sowieso ook. Is wel even een projectje dit. In ieder geval nu getrouwd en daar ben ik ZEER gelukkig mee 😀 <3

Reply
Nesrin 3 november 2016 - 15:50

Wat leuk allemaal Sabine! Al het eten ziet er ontzettend goed uit. Leuk dat je een Nederlands stadsgenootje hebt.

Dus je bent nu officieel getrouwd?! Gefeliciteerd! Ik blijf je zeker volgen, kom maar op met alle feestelijke blogposts.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 23:00

Dankjewel! Jaaa nu officieel getrouwd! Zo leuk 😀 De eerste foto’s staan nu online!

Reply
Roos 3 november 2016 - 11:19

Mooi maandje zo. 🙂 3 dagen met een Tony’s is nog best netjes hoor; ik heb het gepresteerd om zo’n reep in 1 dag weg te werken, hahaha.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 12:43

Hahaha dat is inderdaad wel een record 😛 Snap ik ook, want is echt zó lekker die Tony’s 😀

Reply
Daisy || Diyaata 3 november 2016 - 07:45

Super slim dat je die Nederlandse dvd’s hebt besteld! En oh my god, deze week trouwen? Wha! Heel benieuwd naar de foto’s! Wat een mooi verslag met echt prachtige foto’s weer.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 12:44

Dankjewel! Morgen de eerste foto’s online 😀 Ja die dvd’s daar kijk ik erg naar uit! Soms is dat gewoon even fijn, gewoon een lekker Hollandse film 🙂

Reply
Marlies 2 november 2016 - 18:02

Alvast gefeliciteerd met jullie trouw!
En wat ziet dat eten er lekker uit! Ik hoop dat ik ooit een vent vind die lekker kan koken en dit ook leuk vind! haha.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 12:45

Dankjewel! Ja die man van mij kan er wat van hahaha. Meestal probeert hij ook gewoon van alles uit en lukt het ook nog. Ik ben niet zo een held in de keuken dus dit komt wel mooi uit. Helaas heeft hij niet zoveel tijd om te koken, maar áls hij tijd heeft… 🙂

Reply
Esther 2 november 2016 - 14:00

O en Sabine, mag ik de films van je lenen als je ze hebt gezien? Of we regelen een film-marathon….

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 14:51

Natuuuuurlijk!! 😀 Gezellig!

Reply
Annemarie van Loo 2 november 2016 - 11:59

Spannend hoor! Wensen jullie een top dag toe!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 14:50

Dankjewel!!! 😀

Reply
Natasja 2 november 2016 - 11:52

Ha zo ben ik toch weer een beetje bij!! Wauw je gaat dus deze week trouwen wat super cool!!! Ik ben zeer benieuwd naar de foto’s !! Geniet van je mooie dag!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 14:50

Haha ja precies 🙂 Dankjewel!!! 😀

Reply
Melle 2 november 2016 - 10:38

Ik vind het tof om je zo te volgen, heel bijzonder! Dankjewel dat we zo mee kunnen leven <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 14:48

Ah lief dankjewel!

Reply
wilma 2 november 2016 - 09:59

Ge feliciteerd!! O wat een heerlijke blog weer om te lezen. Ik zie jullie nog weleens een koe hebben. Kun je lekker kaas maken voor op brood en kaas voor in de soep, ik bedoel in de choclatemilk!
Een hele fijne tijd met allemaal en ik hoop dat iedereeen een goede vlucht heft.
Geniet en ook een groet aan Jimmy!
Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 14:48

Dankjewel! 🙂 Haha ja die koe… 😛 De dag was super, morgen de eerste foto’s! Geen vluchten trouwens, het was in Colombia met z’n tweetjes…

Reply
Alie van Piggelen-de Vries 2 november 2016 - 09:29

Prachtige verhalen weer. Een mooie dag toegewenst hoor vandaag. (volgens mij) Groetjes

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 14:46

Dankjewel! 🙂

Reply
Josanne - Reisbloggers 2 november 2016 - 09:17

Weer heerlijk om te lezen!
Wat akelig lijkt me zo’n aardbeving!

Geniet van het huizenzoeken!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 14:45

Dankjewel! Ja een aardbeving is echt niet grappig, maar gelukkig is er niks ergs gebeurd. Huizenzoeken is altijd leuk haha 😀

Reply
carolien 2 november 2016 - 08:44

Spannend, je gaat dus een hele leuke tijd tegemoet. Eerst de trouwerij en daarna komt dat leuke huisje vast ook wel! Ben nu al benieuwd naar je volgende blogpost! heel veel geluk en geniet van alles!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 14:31

Ja klopt! 🙂 Ben benieuwd waar we terechtkomen uiteindelijk haha. De eerste foto’s staan morgen online!

Reply
Geri 2 november 2016 - 08:17

Van harte gefeliciteerd. Wat een leuk blog is dit. Natuurlijk het grote nieuws van de trouwerij.

Maar ook, wat zien die burgers er heerlijk uit

Leuk verhaal een verregende barbecue op het dak

Wat een prachtig kindje

Zie ik nu een Hollandse koe 😉

Wat een prachtig meer

Nogmaals, gefeliciteerd. Een heel fijne dag.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 14:30

Dankjewel Geri! 😀 Haha ja die barbecue… gelukkig was het heel gezellig. En die burgers waren ook erg lekker. Van bonen gemaakt!

Reply
Maaike 2 november 2016 - 08:13

Leuke maand!! Ik wens jullie alvast een prachtige trouwdag 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 12:49

Dankjewel! En ja was een héél leuke maand 😀

Reply
Myriam 2 november 2016 - 08:07

Spannend Sabine. Ik wens jullie een fantastisch mooie trouwdag.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 12:48

Dankjewel Myriam! 🙂

Reply
Dicky 2 november 2016 - 07:59

Besabine ik wens een mooi Colombiaanse bruilofts- dag toe samen met Jimmy.
ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat gebeuren,kan niet wachten,weer bedankt voor je leuke verslag.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 12:48

Dankjewel Dicky! Wat lief! Het was zo mooi! Morgen de eerste foto’s 😀

Reply
Floortje 2 november 2016 - 06:51

Wat leuk!!! Veel plezier en geniet, geniet met volle teugen!!!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 12:47

Dankjewel Floortje! 😀

Reply
Samaja 2 november 2016 - 06:50

O, wat spannend! Ik wens je alleszins een prachtige dag toe! Ik ben overigens razend benieuwd naar je outfit!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 12:47

Dankjewel! De eerste foto’s komen héél snel 😀

Reply
Esther 2 november 2016 - 06:38

Hihihihi ik vroeg me al af wanneer je het bekend ging maken! Genieten genieten genieten! Wij vieren met je mee….

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 12:46

Haha dankjewel! Wat was het leuk! 😀

Reply
Marcella 2 november 2016 - 05:30

Oeh, deze week is het al zover: leuk! Ga je trouwen op mijn verjaardag, 4-11? 😉 Zou grappig zijn! Ik wens jullie een heel fijne dag, geniet er volop van! Ik kijk uit naar je eerste blog als getrouwde vrouw 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 14:52

Ohh morgen ben je jarig! Fijne dag alvast 😀 En nee dat is niet de datum 😛 Dankjewel ook! 🙂

Reply
Naomi in Wonderland 2 november 2016 - 05:04

Waaaaa proficiat alvast! Super super leuk. En verder, wat leuk dat je ouders met een extra koffertje reizen, snap ik volledig.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 14:52

Dankjewel!! 😀 Ja dat extra koffertje is dus echt nodig nu hahaha. Ik ben benieuwd wat een berg spullen er straks uitkomt 😛

Reply
Karlijn Travels 2 november 2016 - 04:21

Wat een fijne maand, erg leuk weer om te lezen! En wat geweldig dat jullie nu al gaan trouwen, gefeliciteerd en geniet enorm van jullie dag!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 14:53

Dankjewel! Dat is gelukt! 😀

Reply
Darling Doormat 2 november 2016 - 04:18

Felicitaties aan jullie beiden! Draag de vreugde van deze dag dicht bij je hart nu jullie als man en vrouw jullie levensweg verder bewandelen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 14:53

Dankjewel! Heel lief!

Reply
Ilona 2 november 2016 - 03:14

Sabine, ik lees je blogs altijd met heel veel plezier. Wat is oktober een bijzondere maand voor jou; veel reizen in dat mooie Colombia, kijken naar huizen voor de toekomst, genieten van vrienden, familie en lekker eten maar ook een enge aardbeving (2x). Ik wens je alvast heel veel plezier en succes met je huwelijk en als getrouwde vrouw ;)! Gaaf dat je altijd je dromen en droomman ben achterna gegaan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 23:02

Dankjewel Ilona, voor je lieve berichtje en het meelezen! Het was zo een mooie dag ons trouwen, echt fantastisch! 😀

Reply
Falderie 2 november 2016 - 02:21

Alvast proficiat met jullie trouw!

Hier speelt Bridget Jones gelukkig wat langer, ik ga binnen twee weken kijken.
Enige spijtige: Daniel Cleaver (Hugh Grant) speelt deze editie niet mee… 🙁

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 23:03

Dankjewel! Jaa leuk dat je ook gaat! Hugh Grant is er niet bij nee, maar zijn vervanger is net zo leuk hoor 😀

Reply
Felice 1 november 2016 - 23:31

Hahaha ik moest echt lachen toen ik opeens Tony’s Chocolonely voorbij zag komen! Haha geniaal! Zoveeeel zin in morgen! M’n eerste Colombiaanse bruiloft! Jullie bruiloft! Nog 1 nachtjeeee….en dan zijn jullie man en vrouw:D

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 23:04

Hahaha ja die was ook wel echt zoooo lekker 😀 Het was zo een mooie dag gister! Echt nogmaals dank voor je aanwezigheid en je prachtige foto’s! xx

Reply
Yvonne 1 november 2016 - 22:57

Leuke maand en leuke vooruitzichten! Voorlopig dus genoeg te lezen hier. Komt goed uit, ik hou van lezen. En vooral tijdens mijn nachtelijke wakkerligpartijen zoals nu 😉 Mooi liedje ook!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 23:09

Jaa absoluut! Fijn dat je je nachtelijke uren kunt vullen zo haha 🙂 Maar wel naar joh dat je wakker ligt…

Reply
Yvonne 5 november 2016 - 01:47

Ach komt goed. Het is niet standaard maar heb soms van die periodes waarin ik niet slaap.

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!