Home Emigreren Terugblik op september 2017: bye bye Buenos Aires, verhuizen(?), toekomstplannen en meer!

Terugblik op september 2017: bye bye Buenos Aires, verhuizen(?), toekomstplannen en meer!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

September is voorbij en daarmee is er ook een eind gekomen aan ons avontuur in Buenos Aires. Na veel vertraging wegens stakingen bij Avianca kwamen we op 29 september zo’n vier uur later aan in ons eigen vertrouwde Bogotá, waar tenminste ik weer even moet inkomen na die fantastische tijd in Buenos Aires. In dit artikel blik ik terug op een september die niet altijd makkelijk was, maar ook juist heel fijne momenten kende en nieuwe inzichten heeft gegeven. Over Buenos Aires, moeilijke momenten, lekker eten, dagjes weg, toekomstplannen en meer!

Dagjes weg en quality-time

Buenos Aires heeft enorm veel te bieden, maar de omgeving ook! Wat een luxe dat Jimmy opeens twee maanden lang niet hoefde te werken in het weekend. Vanaf nu is dat feest weer voorbij, dus hebben we er afgelopen maand extra van genoten. Samen de omgeving verkennen en echt tijd samen hebben is zo ontzettend fijn. Genieten van het zonnetje in het gaucho-dorp San Antonio de Areco en dromen over prachtige landhuizen in San Isidro. Lekkere Argentijnse taartjes eten op gezellige terrasjes en rustige tuinen bezoeken. Het laatste weekend bezochten we veelzijdig Tigre, maar daarover later meer!

 

Soms is emigreren helemaal niet leuk

Er zijn momenten waarop ik echt baal dat ik aan de andere kant van de wereld woon. Begin september was zo een moment, toen een goede vriend overleed. Toen we te horen kregen dat hij ziek was, was dat al een enorme schok, maar dat het zo snel zou gaan had ik echt niet verwacht. Dat we hem voor het laatst op onze bruiloft zouden zien kan ik nog steeds maar moeilijk bevatten. Eigenlijk dat hij er überhaupt niet meer is geloof ik bijna niet. Een begrafenis ervaar ik altijd als een stukje afsluiting, een moment waarop je met anderen kunt praten, een laatste groet kunt brengen en de familie en vrienden kunt steunen. Maar naar de begrafenis, daar konden we dus helaas niet heen. Te ver weg. Ik heb het gevoel dat als we weer een keer in Nederland zijn hij er ook gewoon weer is. Dit soort gebeurtenissen doen elke keer weer beseffen hoe kwetsbaar het leven is.

 

 

Buenos Aires heeft ons aan het denken gezet

Dan ben je dus in Buenos Aires en blijkt het leven hier echt totaal anders dan in Bogotá. Zoveel rustiger, de prachtige groene parken, de kindvriendelijkheid (er gaan zoveel kinderwagens op straat, is in Bogotá niet gebruikelijk), de gezellige terrasjes, veilig(er) over straat (zelfs in de avond), de lente die aanbreekt, alfajores… En ja er zijn ook zoveel minpuntjes: overal hondenpoep, de kakkerlakken, iedereen rookt, de hoge kosten van alles behalve van het openbaar vervoer en het gebrek aan bergen, om maar wat te noemen. Maar toch, Buenos Aires heeft ons aan het denken gezet. Hoe lang willen we nog in Bogotá blijven? Is dit een goede optie om te wonen? Willen we überhaupt wel of niet (ooit) weg uit Colombia? En waarheen dan want Jimmy kan letterlijk nergens zomaar als arts werken. Deze stad heeft wat losgemaakt en eigenlijk wilde ik nog lang niet weg.

 

De Arabische keuken ontdekt

Of nouja, we wisten natuurlijk dat er een Arabische keuken was, maar zowel in Colombia als in Argentinië gingen we eigenlijk nooit uiteten in een Arabisch restaurant. Totdat we er een paar tegenkwamen in Buenos Aires. En echt wát lekker! En zo makkelijk vega(n) ook nog. Heerlijk brood, hummus, aubergine, falafel, noem maar op. Heel vaak zijn we niet uiteten geweest, maar als we gingen kozen we vaak voor de Arabische keuken. Kijk hoe lekker dat eruit ziet! ⇓

 

Hoe staat het met mijn eigen bedrijf?

Helaas is het niet gelukt om de hele website voor mijn bedrijf af te hebben bij terugkomst, maar stil gezeten heb ik ook niet. Zo heb ik gebeld met een Nederlandse in Colombia die me alles heeft verteld over het financiële deel, factureren en het inschrijven bij de Colombiaanse KvK (zo dankbaar voor deze hulp!), heb ik een domeinnaam gekocht en ben ik nu bezig met de website maken, heb ik heel veel informatie opgezocht over alles dat ik nodig heb, veel over marketing geleerd en ben ik bijna klaar met mijn bedrijfsplan. Ook heb ik andere ideeën die ik wil gaan doen voor Colombiaanse klanten, dus daar ben ik ook mee bezig en ook daar moet een website voor komen. Hoe ik klanten moet gaan vinden weet ik nog niet precies, maar in Colombia bazuin ik aan iedereen rond wat ik doe en dat ze me kunnen inhuren. Nu is het eerst zaak mijn visum te verlengen voordat ik me ga inschrijven bij de KvK, de websites afmaken en klanten vinden. Ondertussen heb ik trouwens ook freelance werk gedaan, zoals vertalingen en artikelen schrijven voor het fantastische nieuwe nummer van Bolívar Magazine.

 

Buenos Aires is nog niet van ons af!

Ik kan er een heel artikel over schrijven, maar laat ik het voor nu even kort houden: de kans is heel groot dat Buenos Aires ons binnen niet al te lange tijd weer terugziet. Argentinië is namelijk een relatief makkelijke optie voor Jimmy om buiten Colombia als arts te kunnen werken, en hij heeft zijn diploma’s dus ook al ingeleverd bij het Ministerie van Onderwijs voor erkenning. Ergens binnen nu en een jaar zal hij examens moeten doen in Buenos Aires en gaan we dus even terug. Wanneer dat precies zal zijn is onbekend. En dan na opnieuw een onbekend aantal maanden of weken wachten is de erkenning klaar en mag hij werken als anesthesioloog in Buenos Aires, waarbij hij dan wel verplicht 5 jaar lang een aantal uren per week voor de overheid moet werken. Of we dan ook daadwerkelijk uit Colombia vertrekken of we het slechts als een open optie gaan houden weten we ook nog niet. Er zijn zoveel onzekerheden, zoveel ideeën en zoveel plannen, ik word er zelf ook niet meer wijs uit. Wordt ooit vervolgd dus.

 

Terug in Bogotá: de eerste gedachte

Na een vertraging van bijna vier uur wegens stakingen bij Avianca kwamen we vrijdagmiddag 29 september na twee maanden weer thuis in Bogotá. En dat viel best even zwaar. We werden opeens weer herinnerd aan die verschrikkelijke luchtvervuiling en complete chaos. In de taxi van de luchthaven naar huis keek ik Jimmy aan en vroeg ik me hardop af waarom we eigenlijk in vredesnaam in Bogotá wonen. Ondanks dat dit toch een heel toffe stad is kon ik al die pluspunten gewoon even niet tevoorschijn toveren. Ik kon alleen maar denken aan hoe mooi Buenos Aires was en hoe bizar die gigantische verschillen tussen twee hoofdsteden op hetzelfde continent eigenlijk zijn. Weer in mijn eigen bed slapen was vervolgens best lekker en twee dagen later was ik alweer helemaal gewend. Dat betekent overigens niet dat al die gedachten over wel of niet wonen in Bogotá meteen van tafel waren, en dus gingen we op de laatste dag van september meteen op onderzoek uit…

 

Een spannende beslissing: wel of niet verhuizen?

In Buenos Aires hadden we al bedacht dat we de tijd die we nog in Bogotá zijn eigenlijk niet in de stad willen doorbrengen. Wonen in Bogotá is niet bepaald gezond en de veiligheid speelt ook een grote rol. We willen al lang graag buiten de stad wonen, maar waar? Jimmy werkt gewoon door in Bogotá dus het moet wel enigszins haalbaar zijn wat reistijd betreft.

Na lang zoeken kwamen we uit bij een dorp dichtbij de stad dat ons erg aansprak. Een mevrouw die huizen verhuurt heeft ons een stuk of 5 appartementen laten zien. Op de laatste, een finca, werden we direct verliefd. Zo’n 4,5 kilometer ten zuiden van het dorp langs de doorgaande weg ergens in het weiland. Weg van alles, aan de voet van de bergen tussen de paarden. Een authentiek huis met een open haard, een gigantisch terras en een fantastisch uitzicht. Het is eigenlijk alles wat we altijd wilden, maar de knoop doorhakken is toch best wel spannend. Geld om nieuwe meubels te kopen hebben we nu niet, we zitten met ons huidige appartement waar we iets mee moeten, voor Jimmy betekent het een behoorlijke extra reistijd en over het algemeen zal ons leven met deze verhuizing drastisch veranderen. Ik wil het heel graag, maar vind de verandering ook best wel eng. Mogelijk huren we het alleen voor zes maanden om te kijken hoe het gaat, dan kunnen we daarna blijven of beslissen om toch wat anders te zoeken.

Vandaag zijn we opnieuw wezen kijken en hebben we besloten dat we dit huis graag willen huren. Er is alleen één probleem: omdat het zo ver buiten de bewoonde wereld is gelegen is er geen Internet en dit blijkt ook moeilijk te regelen te zijn. De komende dagen gaan we dit dus uitzoeken en als we geen (goed) Internet kunnen aansluiten gaat het helaas niet door (Internet is immers essentieel voor mij om te werken). Mogelijk dat we dan voor één van de andere appartementen in het dorp gaan, of dat we nog even verder zoeken. Ook dit wordt vervolgd dus.

 

Trots: mijn moeder geïnterviewd door VROUW!

Wie mij volgt op Facebook heeft het vast al gezien: het interview met mijn moeder op vrouw.nl! Ze vertelt over hoe het is om een kind te hebben die in het buitenland woont. Heel mooi verwoord met prachtige foto’s erbij. Ze vond het enorm spannend en leuk om te doen in de studio van de Telegraaf met alle camera’s, en dat was dus meteen een heel mooie ervaring voor haar. Met als resultaat een prachtig filmpje. Benieuwd? Kijk het hier terug!

 

Wat brengt oktober?

Mijn driejarige visum om te mogen wonen en werken in Colombia verloopt in oktober en dat wordt dus het eerste dat ik ga regelen. Als het goed is kan ik nu een visum residencia krijgen, voor hoeveel jaar dat dan is weet ik nog niet. Ik vind het aanvragen van een nieuw visum wel spannend, ook al is het een vrij recht-toe-recht-aan gebeuren in Colombia. Ook ga ik weer gezellig afspreken met vrienden, volop aan mijn bedrijf werken en mezelf natuurlijk inschrijven bij de Colombiaanse KvK. Spannend! Daarnaast wil ik ook weer meer van Colombia gaan zien. Jimmy moet voor werk in oktober of november naar Ibague en dan kan ik dus mooi mee. Financieel is het een beetje moeilijk op het moment, dus even afwachten hoe het loopt. Al het geregel, de overpeinzingen over de toekomst die heel leuk zijn maar ook veel energie kosten, mijn eigen bedrijf opzetten, misschien verhuizen, het huis dat voor de tweede keer dit jaar na een reis een enorme zwijnenstal is en nog wat anderen dingen maken mijn hoofd behoorlijk vol, waar ik nogal onrustig van word. Ik hoop een soort van balans tussen alles te vinden en de rust in mijn lichaam weer terug te brengen naar een prettig niveau. Veel te doen dus deze maand!

 


Wat was jouw hoogtepunt in september?


 

Lees meer!

51 reacties

Marcella 24 oktober 2017 - 08:49

Was benieuwd hoe het gaat met de plannen voor je bedrijf, dus heb ook deze update nog even gelezen. Ben erg benieuwd wat je nu precies gaat doen. Veel succes met alles regelen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 oktober 2017 - 10:12

Dankjewel! Ik ga tekstschrijven (populair wetenschappelijk, informatieve teksten, over voeding, volksgezondheid en reizen), scriptiebegeleiding en WordPress websites maken. Mijn site is bijna klaar!

Reply
Marcella 27 oktober 2017 - 03:01

Klinkt goed, leuke functie!

Reply
wilma 10 oktober 2017 - 21:14

Wat een Leuk idee buiten wonen. I’m jealous! Cellphone doesn’t like Dutch so I use English.
Is there not a second-hand store for furniture? Paint it and voila you have something different. If i had a moneytree I gladly would help you.
Can Jimmy not work here in Canada? We have here so many doctors from different countries.
That interview with your mom is so sweet!! She is a lovely woman and you may be proud at your mom!
Love from the North.

Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 oktober 2017 - 13:23

Dankjewel voor je lieve reactie Wilma! Ze hebben hier wel een soort van marktplaats. Een tweedehands winkel ken ik niet. Het is wel heel makkelijk om meubels te laten maken in Colombia. Dus dat komt goed! Ja en werken in Canada is voor Jimmy net zo moeilijk als in de VS. Weet ook niet hoe al die andere buitenlandse artsen dat doen haha. Waarschijnlijk gaan daar ook jaren van erkenning en geregel aan vooraf 🙂 Ben ook heel trots op mijn mams! 😀 Liefs

Reply
Shamira | Kompas 24 8 oktober 2017 - 13:22

Wat een maand vol gebeurtenissen! Fijn dat Buenos Aires zo goed is bevallen en dat er mogelijkheden zijn voor Jimmy om wellicht in de toekomst daar te kunnen werken. Gezien jullie gedachtes over verhuizen etc. denk ik dat het toch fijn is om te weten dat er in ieder geval verschillende opties zijn. Voor nu wens je ik vooral veel sterkte met het verlies van je goede vriend en veel succes met het opzetten van je onderneming. Misschien fijn om na alles weer even thuis te zijn om alles op een rijtje te kunnen zetten. Komt vast goed! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 oktober 2017 - 13:20

Dankjewel! Zit alweer in een mega drukke maand, maar als ook dit allemaal gedaan en geregeld is komt er hopelijk weer een beetje rust. Voor Jimmy is het echt bijzonder lastig. Hij zou best graag willen werken in Nederland of in de VS, maar het duurt zeker zo’n 3 jaar voordat hij zijn diploma’s daar kan erkennen. Heel moeilijk allemaal. Maar voor nu zijn we hier tevreden! x

Reply
Roos 7 oktober 2017 - 15:26

Ph wat naar van je overleden vriend, gecondoleerd! 🙁 Kan me goed voorstellen dat je dan flink baalt dat je in een ander land zit en geen afscheid kunt nemen.

Spannend die verhuisplannen! Je enthousiasme over Buenos Aires is zo duidelijk, het zou echt fijn zijn als Jimmy daar een baan kan vinden (na al dat papiergedoe uiteraard) en jullie daar samen gelukkig verder kunnen. Ik denk dat elke stad/elk dorp wel z’n mankementen heeft. Uiteindelijk moet je daar wonen waar je je goed voelt, ’thuis’ voelt.
Oh ennuh, succes met het verder opzetten van je bedrijfje! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 oktober 2017 - 13:18

Dankjewel Roos! Ja dat was echt niet fijn. Zou een leuke stedentrip zijn voor jou, Buenos Aires 😀

Reply
Saskia 5 oktober 2017 - 03:10

Wat een hoop hersenspinsels.. Ben benieuwd of jullie nieuwe huisje doorgaat en of er internet mogelijk is. Ik ga voor jullie duimen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 11:09

Dankjewel! Inmiddels weten we dat het doorgaat. Binnenkort een artikel met foto’s en info!

Reply
Jeanine 5 oktober 2017 - 00:17

Wat klinkt buenos aires dan heerlijk. Op kakkerlakken na dan! Zo benieuwd of jullie in de toekomst gaan verhuizen. Vreselijk dat er een goede vriend van jullie is gestorven en je daar niet goed afscheid van hebt kunnen nemen. Lijkt me inderdaad raar. Ik moet het interview met je moeder nog gaan kijken, echt zo benieuwd!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 11:10

Ha ja ik ben ook heel benieuwd of we ooit naar BA gaan haha 🙂 In ieder geval gaan we wel verhuizen binnen Colombia 😀

Reply
Wanda 4 oktober 2017 - 13:31

Wat een hoop dingen joh… Argentinië is echt voorbij gevlogen en heeft jullie duidelijk aan het denken gezet. Ik snap heel goed dat er een hoop onzekerheden bij komen kijken. Dat huisje ziet er prachtig uit maar inderdaad, geen internet is haast geen optie voor jou. Het is natuurlijk ook je manier om in contact te blijven met familie en vrienden. Mijn september was qua uitstapjes een rustige maand maar toch speelde er van alles op de achtergrond, dus ja, dat gevoel van geen rust in je hoofd dat herken ik wel!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 11:15

Zonder Internet kan ik ook überhaupt niet werken haha. Inmiddels weten we dat er als het goed is wel internet is. Het is altijd afwachten natuurlijk hoe het zal zijn, maar we gaan het proberen in ieder geval!

Reply
Anita 4 oktober 2017 - 07:47

Wat een heftige maand (met gelukkig ook fijne momenten). Spannend al die beslissingen die je moet nemen. Ben benieuwd of en waarheen jullie gaan verhuizen. Die finca klinkt echt fantastisch, hopelijk valt er iets te regelen met het internet. Succes met het vinden van je balans en nog gecondoleerd met je vriend.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 12:03

Dankjewel voor je fijne woorden! De verhuizing gaat er komen 🙂

Reply
Nesrin 4 oktober 2017 - 04:29

Heftig dat je niet afscheid hebt kunnen nemen van de goede vriend, het lijkt mij heel naar om dit op afstand mee te maken.

Wat gaaf dat je moeder in Vrouw heeft gestaan, ik klik zo door het filmpje.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 12:04

Ja heel naar was dat. Nadeel van emigreren 🙂

Reply
Morgaine 4 oktober 2017 - 03:06

Lastig he? al die keuzes en opties, spannend, heel spannend, ik wens jullie toe dat het huisje op nr. 1 het kan en gaat worden, dat het internet gewoon er is en zal zijn voor jou 😀

Ik heb nog een hoop terug te lezen in elk geval 😀

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 12:13

Dankjewel, en ja heel lastig 🙂 Op dit moment nogal stressvol met het visum. Ging vorige keer veel makkelijker. Zal blij zijn als alles gedaan is 🙂 xx

Reply
Morgaine 8 oktober 2017 - 02:01

Eigenlijk gek, want nu ben je gehuwd… <3

X

Reply
Sanne Grieten 4 oktober 2017 - 02:35

Best ingewikkeld. Ik kan je enkel vertellen dat je niets overhaastig mag beslissen. Neem vooral je tijd en je zal zien dat alles goed komt moest je er veel over nadenken. Ook heel spannend voor jullie nu, veel succes!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 12:14

Dankjewel voor je goede advies! De keus voor het huis is inmiddels gemaakt. Nu het visum nog om in Colombia te mogen blijven. Dat is nu prioriteit nummer 1, maar duurt allemaal zo lang… Komt wel goed uiteindelijk.

Reply
Margo 4 oktober 2017 - 00:48

Bij lange teksten haak ik meestal af, maar jouw blog las ik weer tot het einde aan toe. Wat heb je veel gedaan in september en grootse plannen alweer voor de komende weken en maanden. Ik duim voor jullie dat de puzzelstukjes juist in elkaar passen!
Leuk filmpje met je mama; heeft ze goed gedaan!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 12:15

Dankjewel! Is ook eigenlijk een beetje te lang hoor, maar moest het gewoon even kwijt haha 🙂

Reply
Peter van Spijkeren 2 oktober 2017 - 22:04

Hola Sabine,

Je volgende residencia permanente is voor vijf jaar.
Alles regel je via het internet, bij mij verliep het allemaal vlot.
Eenmaal geregeld ben ik naar Bogota gegaan en binnen 45 minuten stond ik weer buiten.
Ook de afspraak voor nieuwe cedula kon daar worden gemaakt.

Succes,
Peter.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 11:14

Dankjewel oor je reactie! Het loopt bij mij helemaal niet zo vlot als de vorige keer en ik ben een beetje nerveus voor dat ik geen residencia krijg. Ben er nu al een week mee bezig en krijg steeds mails dat ze meer documenten willen hebben. Heb net een CERTIFICADO MOVIMIENTOS MIGRATORIOS aangevraagd, maarja dat duurt weer 3 werkdagen voordat ik het kan ophalen. En daarin staat natuurlijk dat ik niet 3 jaar aaneengesloten in Colombia ben geweest, want toen ik mijn visum kreeg ging ik pas 2,5 maand later in Colombia wonen en ik ben net ook 2 maanden weggeweest. Mijn huidige visum verloopt de 19e en volgens mij is het ook niet goed als je je cédula aan gaat vragen nadat de oude al is verlopen, maar dat zit er wel in dus. Baal er echt van en levert veel stress. Als het niet kan dan ga ik nog een keer voor de TP10, maar dan heeft het me wel onnodig geld gekost. Contact krijgen met die mensen daar lijkt ook onmogelijk 🙁 Nouja wordt vervolgd en hopen maar dat ze niet moeilijk gaan doen over die 4 maanden (en een aantal vakanties) dat ik niet in Colombia was.

Reply
Sofie 2 oktober 2017 - 13:26

Wat een moeilijke beslissingen maar wel handig dat je 6 maand kan proberen om op de finca te wonen! Daar zou mijn persoonlijke voorkeur naar gaan, ik ben écht geen stadsmens.
Succes!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 12:16

Ja zeker, maar inmiddels is de beslissing gemaakt en we gaan daar wonen. Ben benieuwd hoe het gaat! Binnenkort meer info over de plek en de woning en alles 🙂

Reply
Mille Pagine 2 oktober 2017 - 12:48

Wauw, wat veel verschillende vragen ineens! Kan het nog niet uit ervaring begrijpen, maar uit rationeel oogpunt wel. Veel wijsheid en succes, ook van mij!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 12:16

Dankjewel, heel lief!

Reply
Micheline 2 oktober 2017 - 11:15

De chaos in je hoofd is werkelijk te voelen in dit verslag! Veel succes met al jullie plannen al zal dit zeker niet zomaar in 1 2 3 te verwezenlijken zijn…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 12:17

Dankjewel! En ja in mijn lijf ook haha 🙂

Reply
Felice 2 oktober 2017 - 10:15

Chica! Kom terug 😀 Haha nee, ik zal je niet gekker maken, maar uiteraard kijk ik weer uit naar jullie komst in BA. Leuk om te horen dat dat vanwege Jimmy zijn examens alweer vrij ‘snel’ zal zijn. Laat je niet gek maken, kijk waar het schip strandt, en wauwwww wat een tof nieuws van die Finca! Kus uit BA!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 12:19

Haha dankjewel Felice! 😀 Zit nu eerst ook met dat visum, zo vervelend als er steeds extra documenten gevraagd worden 🙁 Nouja hopen maar dat dit snel voorbij is want word er echt gek van. En dan mogelijk straks in Buenos Aires nog een keer alles hahaha 😛 Tot snel meid! x

Reply
Karlijn 2 oktober 2017 - 10:12

Wat een heftige maand, met veel veranderingen en onzekerheid 🙁 Ik ben blij dat Buenos Aires jullie in elk geval zo goed is bevallen. Heel veel succes met alles, het komt uiteindelijk allemaal goed!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 12:21

Dankjewel Karlijn! Komt zeker goed uiteindelijk!

Reply
yvonne 2 oktober 2017 - 04:23

Dat zijn een hoop veranderingen. Ik snap dat je hoofd overloopt. Soms is het zo lastig om een goede keuze te maken he?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 12:22

Ja zeker lastig, en ook alles wat er bij komt zoals de visum-dingen en andere zaken waar je weinig invloed op hebt. Maar uiteindelijk komt het allemaal goed 🙂

Reply
Maaike 2 oktober 2017 - 03:39

Moeilijk he om ver weg te zijn als er zoiets gebeurt… Wij hebben ook in augustus slecht nieuws gekregen vanuit Nederland en ik heb nog steeds niet ernaar toe kunnen gaan, omdat mijn drie maanden oude dochtertje nog geen paspoort heeft! (Hopelijk binnen een paar weken nu.)
Nou, spannende tijden dan voor jullie, succes met alles en gewoon je hart volgen, dan pakt het altijd goed uit!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 12:23

Dankjewel Maaike voor je lieve woorden! Wat naar dat jullie ook niet zomaar terug kunnen, zeker op zo een moment waar het even zo nodig is. Jij ook succes dus en ook genieten van je gezinnetje! x

Reply
Els 2 oktober 2017 - 03:05

Ja, twee keer zijn wij in Colombia geweest, twee keer konden wij niet een begrafenis van beste vriendinnen bijwonen. Dat is inderdaad niet fijn.
Denk goed na over de toekomst, doe geen overhaaste dingen en teer nog lekker een poosje op deze heerlijke maanden die achter jullie liggen!
Xxxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 12:25

Ja echt ongelofelijk dat dat steeds gebeurde toen jullie weg gingen. Heel naar was dat ook. Zeker als je het niet aan ziet komen. Vreselijk gewoon. Inmiddels ben je alweer op de hoogte van alles 🙂 x

Reply
Thea 2 oktober 2017 - 03:00

Oei wat zal het een enorme omschakeling zijn van Buenos Aires naar Bogotá, dat kan ik me heel goed voorstellen. Grootste plannen hebben jullie, ik hoop dat jullie dromen waarheid mogen worden. Ons hoogtepunt in september? Geboekt voor een reis naar Bogotá in oktober, naast veel samenzijn met onze lieven daar willen we dit keer graag leren te reizen met de bus! Sterkte en veel succes met alles!

Reply
Els 2 oktober 2017 - 03:08

Thea veel plezier in Colombia! Dat reizen met de bus is ons ook gelukt, dus gaat het jullie ook lukken!
Héél veel plezier en geniet van elkaar!!!
Groetjes, els

Reply
Thea 2 oktober 2017 - 04:05

Eerder schreef ik in reactie op de het filmpje dat jij maakte voor vrouw.nl, dat Sabine trots mag zijn op haar moeder. Maar jij mag ook zeker trots zijn op jullie dochter! En genieten gaan we zeker, dank je wel!

Reply
Els 2 oktober 2017 - 14:01

Dank je wel, dat is lief!
Maar ook jullie dochter en kleinkinderen doen het goed! Ook om trots op te zijn!
Geniet in oktober ook vooral van de kids.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 12:26

Dankjewel Thea! Jullie heel veel plezier in Colombia! Ben benieuwd hoe het zal gaan met de bus, maar wordt vast helemaal leuk! Liefs

Reply
MyriamC 2 oktober 2017 - 02:59

Zoveel vragen, zo weinig antwoorden. Moet inderdaad heel vermoeiend zijn. Maar vroeg of laat valt het allemaal in de plooi. Ik wens je wijsheid en succes!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 12:26

Dankjewel Myriam, daar ga ik ook maar vanuit 😀

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!