Home Het dagelijkse leven Terugblik september 2018: overstroming, dans & muziek, röntgenfoto’s en meer!
Terugblik september 2018 kijkje in dagelijkse leven Colombia

Terugblik september 2018: overstroming, dans & muziek, röntgenfoto’s en meer!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Inmiddels zijn we alweer even in oktober nadat september voorbij vloog. Er zijn geen grote dingen gebeurd, maar wél kan ik een uitgebreid kijkje in ons Colombiaanse leven geven. De maand stond, net als augustus, weer in het teken van Juaco. Maar deze keer gericht op zijn herstel na het gips. Verder hebben we van alles leuks gedaan. Zoals een mooie wandeling gemaakt, naar de VIP-bioscoop geweest, genoten van dans en muziek in Sopó, nieuw servies gekocht en nog veel meer. Geniet van een kort verslag met veel foto’s uit mijn dagelijkse leven, inclusief prachtige plaatjes van waar wij wonen! En Juaco strak in stropdas…


Naar de VIP bioscoop


Dit was best wel bijzonder en als je in Colombia bent écht een leuk uitje! We wilden naar de film Mamma Mia! in winkelcentrum Fontanar (aanrader dat winkelcentrum trouwens!). Je bleek hiervoor alleen VIP-kaartjes te kunnen kopen, maar eigenlijk wisten we helemaal niet wat dat inhield. Dus gingen we maar gewoon naar de bioscoop en zouden we wel zien. Nou dat pakte een beetje anders uit dan verwacht… Eerst bleken we de VIP-kaartjes niet bij de gewone kassa te kunnen kopen, maar beneden bij de VIP-kassa. Zo gezegd zo gedaan.

Vervolgens verlieten we de normale bioscoop ruimte met plastic stoelen en tafeltjes en kwamen we in een enorm luxe zaal van glitter & glamour.

Met open mondjes liepen we door naar de zaal en wat bleek: alleen maar grote leren stoelen met tafeltjes, lampjes en menukaarten. De stoelen konden automatisch met een druk op de knop uitgeschoven worden, om heerlijk met de benen omhoog de film te kunnen kijken. En of dat nog niet genoeg was, konden we tijdens de film nog eten en drinken bestellen ook. Eerst op de uitgebreide menukaart kijken, op de knop drukken en enkele minuten later kwam een ober onze bestelling opnemen. En zo’n 10 minuten later brengen. Gewoon allemaal tijdens de film.

De film was niet alleen erg leuk, maar de VIP bioscoop maakte het ook nog eens een extra toffe ervaring. Zeker een aanrader! Lees hier alles over naar de bioscoop gaan in Colombia. Meer foto’s zien van de VIP bioscoop? Klik hier.

 


Juaco uit het gips


Eindelijk na vier weken mocht Juaco uit het gips. Ik was er enorm blij mee en hij nog meer, maar makkelijk was het zeker niet. De laatste week in het gips had hij al aardig leren lopen met dat blauwe gevaarte, dus toen dat er opeens af was moest hij dat weer helemaal opnieuw leren. Het duurde zo’n 2 weken voordat hij weer wat makkelijker kon lopen. Inmiddels rent hij zelfs weer en gaat het allemaal wat sneller, al is het niet meer zoals het was. Hij is langzamer en sneller moe. Ik vermoed dat hij nog wel wat kan verbeteren de komende weken. En omdat de arts dacht dat hij misschien pijn heeft, heeft hij nu ook druppeltjes tegen de pijn. Gelukkig is Juaco wel hartstikke vrolijk en huppelt hij nog steeds dolenthousiast naar de auto als hij weet dat we weg gaan.

Twee weken nadat het gips eraf was gehaald moest hij terug op controle. Daar werd een röntgenfoto gemaakt waarop heel goed te zien is wat er eigenlijk is gedaan tijdens de operatie. Nu gaan we pas weer op controle eind oktober en ik heb goede hoop dat het alleen maar beter zal gaan met mijn lieve Juaco.

 

Nadat hij uit het gips was ging ik met mijn schoonmoeder even naar een homecenter om een prullenbak voor haar te kopen. En Juaco ging gezellig mee!

 


Dagje wandelen


Op een zondag was Jimmy heerlijk een dagje vrij. We ontbeten op het terras om vervolgens naar Casa Agrreste te gaan om te wandelen. Eén van de medewerkers nam ons mee de bergen in langs watervalletjes en prachtige natuur. Heerlijk en echt een aanrader. Er komt binnenkort een aparte blog over! Juaco zat toen nog in het gips, maar we wilden hem wel meenemen om er ook even uit te zijn. Dus bedacht Jimmy om hem in een tas te doen. Hij vond het allemaal wel best en tijdens de wandeling genoot ook hij van de momentjes dat hij even los kon lopen. Het was een heerlijke dag!

 


September in foto’s: een kijkje in mijn dagelijkse leven in Colombia


Nieuw servies gekocht

Eindelijk! We gebruiken al een jaar het servies van mijn schoonmoeder namelijk. Ons nieuwe servies past ook nog eens prachtig bij ons huis.

 

Cultuur in Sopó

Colombia zit altijd vol verrassingen. Zo ook het dorp waar ik woon. Ik ging alleen maar eten ophalen wat ik had besteld, maar kwam terecht in een prachtige stoet van dans en muziek. Bekijk hier de video’s.

 

Ochtendwandeling

 

Sopó overstroomd

Toen de VS werd geteisterd door orkanen had dat ook een paar dagen invloed op het weer in Colombia. Op een avond was ik in de sportschool en begon het te hozen als nooit tevoren. De sportschool zou waterdicht moeten zijn, maar niets was minder waar. Het leek alsof er geen dak op zat, zoveel regen kwam er binnen. Iedereen was onder de indruk en niemand wilde meer de weg op. Na een tijdje besloot ik toch naar huis te gaan, en dat was best wel eng. Om in de auto te stappen moest ik eerst tot boven mijn enkels door het water. En toen kwam ik op de weg die meer weg had van een rivier. Putten in de weg kwamen omhoog en overal kwam water vandaan. Het bizarre was dat dit allemaal alleen maar kwam door een regenbui van zo’n 40 minuten. En toen Jimmy een uur later op de sportschool aankwam was al het water weer weg… Zo bizar is het klimaat in Colombia.

 

Pizza time!

Of eigenlijk een paar keer pizza time 😀

 

Geluksmomentje

 

Kalif says hi!

 

Drie keer per week naar de sportschool

 

Heerlijk uiteten in Centro Comercial Fontanar

 

Met de buurjongetjes: zó schattig!

 

Juaco geknipt, gewassen, gepoederd én strak in stropdas

 

Jammie: chai thee en amandel croissant

 

Is dit een hint? Juaco wil op reis…

 

Om af te sluiten: prachtige zonsondergang en nachtelijke wandeling

 


Hoe kijk jij terug op september?


In dit artikel staat een affiliatie link. Klik hier voor meer informatie.


Kopfoto: Simon Bosch


 

Lees meer!

9 reacties

Morgaine 13 oktober 2018 - 05:07

September was hier een heerlijke maand, met veel onverwachte dingen, werk, thuis, kleinzoon, dochter en schoonzoon, vrienden, vriendinnen over de vloer, naar mijn ouders toe, kortom, hoe leuk het ook was in Friesland, ben nog altijd blij om thuis te zijn nu 😉

Een familie reünie van mijn Friese kant, maakte de maand september af, whahahaha Hoe verzin je het 😉

Prachtige foto’s ook weer van jou trouwens, en ik loop duidelijk heel wat maandjes achter, of ik ze dit keer ga inhalen? weet ik niet, ben blij dat Juaco het goed doet in elk geval!

X

Reply
Jessica 9 oktober 2018 - 03:13

Wat woon jij toch op een heerlijke plek Sabine! 🙂 Die meisjes in die jurkjes zijn trouwens onwijs schattig zeg!

Reply
Sofie 8 oktober 2018 - 12:27

Leuk overzichtje met prachtige foto’s, wat een mooi omgeving daar

Reply
Wanda 8 oktober 2018 - 09:46

Wat een unieke ervaring joh zo’n VIP bioscoop, echt een leuke avondje uit op deze manier! Fijn dat het met Juanco weer de goede kant op gaat! En ja, die foto’s van jullie dorp, ik blijf me er iedere keer weer over verbazen hoe mooi Colombia is! Van die overstroming had ik inderdaad het nodige meegekregen, moest toen inderdaad nog even aan je denken.

Reply
Els 8 oktober 2018 - 09:29

Leuk verslag. Ja wel een beetje eng (ook voor de auto) om de weg op te gaan.
Fijn dat het goed gaat met Juaco.

xxx

Reply
Yvonne 8 oktober 2018 - 02:16

Leuk die vipbioscoop. Dat kennen we hier ook maar heeft niet zo’n contract als met de gewone bioscoop( meestal zijn een aantal rijen vip of een balkon) . Want op plastic stoeltjes zitten lijkt mij helemaal niks. Wat leuk dat Juanco in een tas past. Dan valt het pas op hoe klen hij is.

Reply
Ellie Schmitz 8 oktober 2018 - 00:05

Mooi inkijkje in je dagelijkse leven. Leuker je zo te kunnen volgen ?

Reply
Ellie Schmitz 8 oktober 2018 - 00:07

Het moet natuurlijk zijn ‘leuk je zo te kunnen volgen…

Reply
Esther 7 oktober 2018 - 21:41

Wat een mooie plaatjes weer! Die overstroming in Sopo had ik even helemaal gemist! Hier heeft het ook gehoosd maar toch niet zo erg als bij jullie. Volgende keer misschien toch maar iets langer wachten met weer de weg op gaan…met al die gaten en overstroming weet je maar niet waar je opeens in wegzakt! Ik hoop tot gauw weer een keertje!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!