Home Het dagelijkse leven Top 5: het meest opvallende nieuws uit Colombia in april 2015

Top 5: het meest opvallende nieuws uit Colombia in april 2015

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Wat speelt zich naast mijn leven eigenlijk allemaal nog meer af in Colombia? Hier vind je de top 5 van de meest heftige, opvallende en leukste gebeurtenissen van de afgelopen maand.


1.   Heftig verkeersongeval

Het is al dagen op het nieuws: het zeer heftige verkeersongeval op de weg tussen Bogotá en Villavicencio. Wat er precies is gebeurd is nog steeds niet helemaal duidelijk, maar wel weten we dat er minstens 11 doden en 15 (zwaar)gewonden zijn gevallen.

Volgens de eerste berichten zouden de remmen van een zware vrachtwagen het begeven hebben, waardoor die op een weg met veel haarspeldbochten op meerdere auto’s is gebotst en zelf op één of andere manier op zijn kop is beland. Er doen echter ook verhalen de ronde dat de chauffeur mogelijk in slaap is gesukkeld tijdens het rijden. Ik las ergens dat ze nu willen instellen dat vrachtwagenchauffeurs na bepaalde tijden niet meer mogen rijden. Lijkt me een prima plan met die enge wegen hier zonder verlichting en mét ravijnen. Zeker in het regenseizoen waar deze al gevaarlijke weg zo mogelijk nog gevaarlijker is. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familie.

2.   Witte straten in Bogotá

Groot nieuws: zware hagelbuien hebben op diverse plaatsen in de stad de straten wit gekleurd. Een wel heel bijzonder verschijnsel, want vaak komt dat niet voor. Voor de buurtbewoners is het dolle pret: foto’s maken in de witte massa’s, hoe leuk is dat?

Overigens geven deze hagelbuien ook hinder daar enkele daken zijn ingestort door de 10 centimeter dikke laag witte korrels. Grappig is dat die witte taferelen dichtbij ons huis zijn, maar wij er helemaal niets van merken. Een plaatselijke bui noemen we dat.

3.   Het wilde westen

Afgelopen week heeft zich een ware wild west show afgespeeld op ongeveer 500 meter afstand van ons huis. Een wilde achtervolging met schoten en alles er op en eraan.  De daders werden uiteindelijk gepakt door de politie. Wat zich precies heeft afgespeeld voorafgaand aan deze achtervolging is nog niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk ging het om een soort afrekening in het criminele circuit. De dode was een zakenman met een crimineel verleden. De daders vonden het nodig om zijn keel door te snijden. De schrik onder de buurtbewoners zat er goed in. Deze taferelen komen namelijk (gelukkig) niet zo vaak voor in deze buurt.

4.   Hoog bezoek

Nog groter nieuws: de Paus komt naar Colombia in 2016. Iets wat voor deze religieuze bevolking natuurlijk heel bijzonders is. Iedereen is enorm vereerd en op het journaal kunnen ze het over niets anders meer hebben. De Paus schijnt te gaan praten met slachtoffers van de FARC. En men hoopt door dit bezoek een einde te kunnen maken aan het conflict tussen de overheid en de FARC. Ik denk echter dat dit een heel grote droom van velen is, die niet werkelijkheid gaat worden. Helaas.

5.   Een bijzondere bruiloft

Geen nieuws uit Colombia, wel nieuws ín Colombia: de bijzondere bruiloft waar een drieling tegelijk in het huwelijksbootje stapt. Dezelfde jurk, hetzelfde kapsel, dezelfde kus. Wel andere mannen gelukkig. De Braziliaanse 29-jarige drieling doet normaal gesproken al alles samen en hun grote droom om samen te trouwen kunnen ze nu ook van hun to-do-before-you’re-30-lijstje strepen. Ook leuk voor de gasten trouwens, die nu opeens maar liefst drie kansen hadden om het bruidsboeket te vangen.

 


 

Lees meer!

0 reactie

wiebie74 4 april 2015 - 05:07

Leuk, hoewel niet alles even leuk nieuws is natuurlijk, om te lezen! We krijgen hier erg weinig mee van wat er in Colombia speelt. Grappig dat er daar dus ook hagelbuien vallen!

Reply
Sabine 4 april 2015 - 10:29

Is misschien ook maar beter dat er niet zoveel nieuws uit Colombia is in NL, want meestal komt Colombia er niet goed vanaf als het in het nieuws is hahaha

Reply
Morgaine 4 april 2015 - 02:40

Zo zie je maar weer, hoeveel nieuws er op de wereld bestaat die andere landen niet eens halen!
En natuurlijk, vind ik het laatste nieuws van de drieling het leukste om te lezen, hahaha

Wist je dat? We hier nu de Nationale Tweelingentest op tv hebben? Maandag is de finale, en ja er zit ook een drieling bij die echt net als deze drieling is praktisch. Nu vraag ik me ook af, of ze met zijn zessen op een rijtje gaan wonen, in 1 groot huis gaan zitten, of wat dan ook, hahaha

Reply
Sabine 4 april 2015 - 10:23

Ohh wat grappig van die tweelingtest! Ik wist dat niet nee. Echt zo grappig inderdaad, zo’n drieling die alles samen doet. Ik denk dat ver van elkaar wonen niet eens zou kunnen met zo een sterke band. Zou echt geestig zijn, alles drie in het zelfde huisje, naast elkaar. Zelfde inrichting en alles, behalve andere kleur muren, om te kunnen onderscheiden hihi

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!