Home Het dagelijkse leven Van een feestje in de soep
Minigolf in Bogotá

Van een feestje in de soep

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Twee maanden geleden bestond het Nationaal Kanker Instituut alweer 81 jaar. En dat moest natuurlijk groots gevierd worden. Dus werden we met z´n allen opgetrommeld naar een hele grote gymzaal in Cubo, een groot en luxe sport- en congrescentrum ergens in Bogotá. Daar in die sportzaal gebeurde van alles wat ik niet kende van Nederland én won ik ook nog een leuke prijs!

Het feestje begon al om 9 uur in de ochtend. En duurde tot 3 uur in de middag. Met mijn collega besloten we er met de lunch naartoe te gaan. Wat nog een hele uitdaging bleek om daar met de bus te komen. Op een gegeven moment zaten we bijna bij het vliegveld toen we besloten dat het misschien handig zou zijn om hier uit te stappen en een andere bus te pakken. Na een rit van dus bijna twee uur kriskras door de stad kwamen we eindelijk aan.

 

De gymzaal stond vol met mooi gedekte tafeltjes met een buffet aan de zijkant. We hadden zo een honger gekregen dat we meteen gingen aanvallen op al dat eten. Ondertussen speelde er een band op toontje Colombiaans: zo hard mogelijk. Met elkaar praten werd opeens schreeuwen, wat resulteerde in een keelontsteking de dag erna die bijna drie weken duurde. Die harde muziek is heel normaal hier in het land, zelfs op kinderfeestjes. Hoe harder de muziek hoe beter.

 

Terwijl ik dankbaar mijn salade zit weg te happen en vooral geniet van het toetje vindt er een loting plaats. Allemaal hebben we een nummertje toebedeeld gekregen en jawel, ik word uit de grote bak met nummers getrokken! Als één van de honderd andere winnaars, dat dan weer wel.

Na dit heugelijke moment komt er nog wat dans en nog meer muziek en gaan ook de collega´s de dansvloer op. Ik denk even terug aan het laatste werkfeestje dat ik had in Nederland en dat ging er toch wel even anders aan toe. Zonder een druppel alcohol, nog vroeg in de middag, zag dit er ongeveer zo uit:

En toen bleek ook nog dat ze zelfs aan de andere kant van de oceaan de polonaise kennen!

 

Maar goed, dat terzijde. Want een paar weken geleden heb ik dus mijn cadeautje verzilverd en mocht ik samen met vriendlief een hele dag gebruik maken van de faciliteiten van Cubo, dat grote luxe sportcentrum dus, én kregen we ook nog een gratis lunch. Dus beladen met een tas vol sportspullen en handdoeken stapten we in de bus en begonnen we al om half tien aan ons sportieve én ontspannen dagje. Zo hebben we even gefitnest, gerelaxt op die lekkere zachte banken, en heerlijk geluncht. Maar het leukste was toch wel de minigolf op het dak van het mooie gebouw, met een waanzinnig uitzicht. Natuurlijk won ik (bijna) en kleedden we ons daarna om voor een duik in het banenbad. Mét badmuts, want dat is verplicht hier. Ondertussen werd ik knettergek van die kluisjes waar je steeds een munt van 500 peso’s in moest gooien en die je nooit meer terugkreeg. Niet handig als je vier verschillende sporten gaat doen en je steeds in dat kluisje moet zijn.

 

De dag eindigde nog geweldiger met een bezoek aan de sauna en het Turks stoombad. Gescheiden voor mannen en vrouwen. Badkleding is in tegenstelling tot in Nederland in sauna’s hartstikke verplicht, net als dat ook hier aparte douches waren (waar ik mijn kont amper kon keren). Ik stapte in de heerlijke sauna, toen weer onder de koude douche, weer sauna. Heerlijk. Té lang geleden. Vervolgens naar het stoombad. Drie stoombaden in één met wat glazen deuren ertussen. Elk stoombad een eigen temperatuur. Van 30 tot 60 graden. En een paar koude douches gewoon ín het stoombad. Heerlijk genieten op de stenen banken in de stoom. Opeens kwam er een vrouwtje binnen met een hele grote bos knalgroene kruiden. Je weet wel, van die kruiden die je in de soep gooit. Alsof ze die net uit haar moestuin had geplukt en het de normaalste zaak van de wereld is om de opbrengst vervolgens in een stoombad te deponeren, verspreidde ze de kruiden over de verschillende waterpoeltjes. Na een paar minuten begon het er steeds meer op te lijken dat ik zelf in de soep was beland. De geur van kruidige bouillon werd steeds heviger. Wat een geweldige uitvinding voor in een stoombad. Het rook zo heerlijk dat ik nog lekker bleef zitten. Totdat ik echt het gevoel had dat de soep het kookpunt bijna ging bereiken. Dus stapte ik toch maar onder de koude douche en verliet ik met enige moeite de heerlijke kruiden ‘Turco’, zoals ze dat hier noemen.

Helemaal rozig ga ik naast vriendlief op de bank zitten. Ik ben zo uitgerust door deze dag dat ik zo in slaap zou kunnen vallen. Het is inmiddels al bijna zes uur en dus bedenken we wat we eigenlijk willen gaan eten nu. We kijken elkaar aan en die vraag wordt als vanzelf beantwoord: om één of andere onverklaarbare reden hebben we namelijk allebei ontzettende trek in van die lekkere warme en kruidige groentesoep…

 

Lees meer!

55 reacties

Simone 27 oktober 2015 - 09:44

Wat grappig dat ze daar ook de polonaise kennen. Echt heel anders he, met die heupen zo dansen, ziet er leuk uit. Ik moest wel lachen om je groentesoep stukje! Blijkbaar werkt dat erg goed! Ik kan na zo’n dag bubbelen en sauna ook echt helemaal uitgeteld zijn, maar wel voldaan. Heerlijk is dat. Af en toe heeft een mens dat gewoon even nodig!

Reply
Sabine 27 oktober 2015 - 21:07

Ja die Colombianen kunnen dansen joh! 😀 Vooral mijn vriend trouwens, die danst echt de sterren van de hemel. Zijn we niet gewend van de Nederlandse man 🙂 En inderdaad, af en toe jezelf verwennen met een sauna of stoombad bezoek is echt heeerlijk!

Reply
carlavanvliet1 20 september 2015 - 07:06

Die polonaise!!! haha! Mooi verhaal weer en nog gefeliciteerd met je prijs!

Reply
Sabine 20 september 2015 - 19:22

Dankjewel! Ja tof hè die polonaise? Ik stond er ook even van te kijken 😀

Reply
attie en kees 18 september 2015 - 16:13

Mooi verhaal weer Sabine!

Reply
Sabine 19 september 2015 - 18:06

Bedankt!

Reply
attie en kees 18 september 2015 - 16:12

Een beetje Spaargarenbloed in de aderen zeker 🙂 die houden niet van dansen.

Reply
Sabine 19 september 2015 - 18:06

Haha 😀 Ik vind dansen wel leuk trouwens, kan het alleen voor geen meter 😉

Reply
Alie van Piggelen-de Vries 18 september 2015 - 06:59

Prachtig!

Reply
Sabine 18 september 2015 - 07:34

🙂

Reply
Esther de Vries 18 september 2015 - 09:57

he tantetje wat leuk dat je ook Sabine´s blog volgt! Zo ben je ook op de hoogte van de hoogte en dieptepunten op mijn werk!

Reply
Godelieve 17 september 2015 - 11:50

Grappig dat een feest al om 9 uur in de morgen begint.
Hier staat muziek ook hard op feestjes tenminste laatst wel toen we de gouden bruiloft van mijn schoonzusje en zwager vierden. Ik kon echt niemand meer verstaan.
Leuke prijs heb je gewonnen, wel gek van die lockers die je muntjes opaten.
Nu heb ik opeens zin in groentesoep 😉

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:25

Ja die muziek vind ik altijd een beetje jammer. Het is just gezellig om te kletsen! De prijs was zeker leuk! Altijd fijn een (gratis) dagje uit 😉

Reply
Morgaine 17 september 2015 - 11:02

hahahaha dat feestje vieren zonder alcohol dat zeg ik altijd al, dat alcohol totaal overbodig is om een feestje te vieren, lol… Ik drink dus niet 😉 Of amper en juist op feestjes niet eigenlijk.

En die sauna, heerlijk klinkt dat! Ik moet mijn vriendin maar even contacten met wie ik binnenkort geloof ik ga, voor mij voor het eerst in jaren dan ook weer, lol, ook hier te lang geleden. En die kruiden, geweldig!

X

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:24

Dat zeg ik ook altijd 😀 Ook ik ben alcoholvrij 😉
Ik ga nu elke week naar de sauna in de sportschool. Zo fijn! Helaas geen verse kruiden in het stoombad daar. Maar toch super lekker! Leuk dat je ook gaat trouwens. Je zal er vast van genieten! X

Reply
Morgaine 18 september 2015 - 03:48

Ik moet nog even contacten met mijn ride, hahaha en waarom neem jij die soep dan niet mee zelf voor op de sportschool, hahaha

Reply
smeetsannemieke 17 september 2015 - 10:05

heerlijk zeg van een gezellig feestje na een heerlijk relaxt dagje dit kunnen ze je niet meer afpakken

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:22

Inderdaad zo is het! 🙂

Reply
Florentine 17 september 2015 - 08:44

Wat gaaf om te zien! En wat onwijs leuk dat jullie naar de sauna en Turksstoombad zijn geweest!
Lekker veel foto’s gemaakt!! ?

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:21

Bedankt! Was ook echt leuk! Ik ga nu eens per week in de sportschool ook naar de sauna. Zo heerlijk… 🙂

Reply
Els 17 september 2015 - 08:19

Hoe bedenk je het, een golfbaan op een dak!
Leuk dat het ziekenhuis dat allemaal doet voor zijn personeel!
Xxxx mam

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:21

Ja heel leuk! We zijn flink verwend 😉

Reply
Northflix 17 september 2015 - 08:18

Wat grappig dat het zo vroeg al begon en ze daar ook de polonaise kennen.
En die sauna… Daar zou ik nu ook wel willen zitten!
(Badkleding verplicht vind ik trouwens prima!)
Het regent hier en het is zo koud dat ik mijn winterjas gister al aan heb gehad.

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:20

Ja die Colombianen kunnen echt alles dansen. Kom ik aan met mijn amateurgehuppel. Ook niet de dansvloer op geweest dus 😉 wel leuk om te zien.
Die badkleding vind ik ook juist fijn in de sauna! Ik hoor inderdaad dat het weer koud wordt bij jullie. Hier is geen winter dus draag het hele jaar hetzelfde 🙂

Reply
wonenincaldese 17 september 2015 - 08:07

Dus als ik een volgende keer een heerlijke soep aan het bereiden ben, moet ik aan jou in badkleding denken. Je hebt het er zelf naar gemaakt 🙂

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:17

Whahaha :p Nou lekker dan 😉

Reply
Johanna 17 september 2015 - 08:05

Oh dat geweldige salsa dansen – zijn ze een stuk beter in dan wij! Ben jaloers!

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:17

Ja hier nog eentje jaloers 😉 Echt ik ben vastbesloten ooit op dansles te gaan. Ben alleen een beetje bang dat ik daar geen ritmegevoel ga ontwikkelen 🙂

Reply
Peter 17 september 2015 - 07:23

Wat een prachtig verhaal weer Sabine en heel geestig geschreven. Dat was dus eerst een gezellig feest en daarna een dag echt genieten!

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:15

Bedankt! Was hartstikke leuk!

Reply
Zef 17 september 2015 - 05:34

Klinkt erg goed en ziet er gezellig uit. Ik heb door het herfstweer ook wel zin in een soepje.

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:15

Ja was het ook! Ja soep is zo heerlijk als het buiten guur is!

Reply
saskia 17 september 2015 - 05:33

Ideaal dat badkleding daar in de sauna verplicht is, dat mis ik weleens hier in nl haha. Klinkt overigens als een heel gaaf feest.

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:14

Ja dat is zeker fijn. Ik ga tegenwoordig ook in de sportschool naar de sauna en die is wel gemengd. Dan ben ik toch wel erg blij met in ieder geval nog een heel klein stukje stof haha 🙂

Reply
Ester 17 september 2015 - 04:15

Klinkt als een heerlijk feest! Voetjes van de vloer en dansen maar 🙂 En niet slecht, zo’n gewonnen dagje uit. En was de soep ’s avonds lekker? 😉

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:13

Haha nou ik heb alleen toegekeken ben ik bang 😉 ik kan echt niet dansen en dan tussen die natuurtalenten. .. hihi. Veiliger achter de camera :p

Reply
Jaixy 17 september 2015 - 03:38

Wat een leuke prijs heb je gewonnen!
Haha nee iedereen zou je hier voor gek verklaren als en feestje van 9-15u was.

Leuk om dit te lezen.

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:11

Bedankt! 🙂 ja was el bijzonder allemaal eigenlijk. Ben zelf helemaal niet van de dans enzo maar er naar kijken is wel leuk 😉

Reply
BlogbyDenisee 17 september 2015 - 02:53

Ziet er leuk uit, leuke foto’s heb je gemaakt!

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:10

Dankje! Zijn nog best aardig gelukt in die hal met mijn mobiel 🙂

Reply
gerhildemaakt 17 september 2015 - 02:00

Wat een geweldige prijs om te winnen! De keelontsteking die je kreeg van het roepen is minder fijn natuurlijk.

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:10

Ja was echt leuk! Die keelontsteking wat minder ja. Duurde ook echt onwijs lang 🙂

Reply
Marion 17 september 2015 - 01:25

Gezellig die muziek en dat dansen! Veel beter dan die Hollandse kaasworstfeestjes! Ik ga binnenkort ook weer een keer naar de sauna. Gezellig met mijn moeder. Ik ga echt altijd met badkleding. Maaaaar…. ik heb een sauna entree geboekt (ja, je hebt een primeur hier) waar badkleding niet is toegestaan! Dit in het kader van de Rewild Your Life challenge waar de opdracht luidt: Get Naked. Ik ben nog nooit naar sauna geweest zonder badkleding. Niets voor mij, maar ik ga het doen. Fijn dat je zo’n lekker dagje hebt gehad!

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:09

Owww spannend! Ben benieuwd hoe dat was! Gemengd ook? In de sauna waar ik ging in nl waren alleen vrouwen. Dat vind ik niet erg. Maar met mannen erbij… Hier komt toch wel een blog over hè? 😉

Reply
Marion 17 september 2015 - 20:39

Gemengd ja, maar dat maakt me niet zoveel uit eigenlijk. Uh, ik denk niet dat ik daar een heel artikel over ga schrijven hoor hahaha!

Reply
Elise 17 september 2015 - 01:17

Dat klinkt heerlijk. Sauna is te lang geleden voor me, moet ik snel eens gaan doen. Dan wel met bikini aan, ik haat het gegluur dat ik meestal krijg haha.

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:07

Ja ik vind die bikini ook helemaal niet erg! Ik ga inmiddels ook eens per week in de sportschool naar de sauna. Is echt heerlijk. Ook met badkleding en die sauna is wel gemengd. Dus wel zo fijn aangezien ik sowieso al veel word aangestaard wegens mijn witte huid en blonde haar 🙂

Reply
Jenny - ikreis.net 17 september 2015 - 01:08

Buitenlandse feestjes zijn soms niet te volgen. Maar achteraf zo grappig!

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:05

Haha inderdaad! Vond het ook erg leuk om mee te maken 🙂

Reply
Thomas Pannenkoek 16 september 2015 - 23:55

Leuk feest lijkt me, maar voor die polonaise zou ik heel zeker passen.
Sinds kort is het zo dat je ook in België en Nederland een badmuts op moet om golf te spelen – daar ben je alvast van gespaard gebleven :).
Vorige week ging ik voor de eerste keer na de zomer naar de sauna. Ik mag er niet aan denken dat zoiets mét badpak zou moeten en gescheiden man/vrouw. Zo kun je maar half genieten…

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:05

Een badmuts om golf te spelen. .. daar is geen typefout? :p Ik heb ook gepast voor de polonaise. Voor alle dans eigenlijk 😉 Tja en die sauna begrijp ik wel ja. Voor de vrouw is badkleding wel fijner denk Ik 🙂

Reply
Thomas Pannenkoek 17 september 2015 - 23:50

Neen, geen typfout :).

Reply
Joke 19 september 2015 - 07:40

Toch niet, één keer gedaan met bikini omdat het verplicht was. Heel vervelend als je dan wat gaat eten. Dat is zo nat onder je badjas. Voor mij nooit meer, tenzij ik in Combombia op vakantie zou gaan natuurlijk.

Reply
kliefje 16 september 2015 - 23:35

Oh, de sauna! Wat een zaligheid. En zo’n feestje? Ehm… Niet mijn ding 😉

Reply
Sabine 17 september 2015 - 20:03

Ja heerlijk! Nee ik ben ook niet zo van deze feestjes, maar wel leuk om een keer te zien hoe dat hier gaat. Gedanst heb ik ook niet, want dat ziet er niet uit 😉

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!