Home Het dagelijkse leven Zie ginds komt het vliegtuig

Zie ginds komt het vliegtuig

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Vandaag is het Sinterklaas. Ja echt. Veel heb ik er niet van meegekregen en vieren doe ik het eigenlijk ook niet. Maar als echte Hollandse in Colombia moet er natuurlijk toch wel iets gedaan worden met deze traditie. Dus vierden we Sinterklaas op het werk én bereikte mij het nieuws dat onze Goedheiligman ook de oceaan gaat oversteken…

 

De afgelopen twee maanden hebben we van bezoek uit Nederland en België bergen pepernoten, chocoladeletters en schuimpjes gekregen. Vooral die chocoladepepernoten zijn mijn op en top favoriet en waren dan ook al snel verdwenen. De rest heb ik bewaard voor op het werk. Want ondanks dat ik dit feest al jaren niet meer vier, is er natuurlijk niets leukers dan Colombianen kennis te laten maken met deze Hollandse traditie.

Dus zaten we afgelopen donderdag in het kantoor van Esther te wachten op Sinterklaas. Terwijl mijn collega’s nietsvermoedend zitten te kletsen klinken er plotseling een paar harde dreunen op de deur. Totaal niet voorbereid op dit Sinterklaas-geweld vlogen mijn collega’s bijna een meter omhoog uit hun stoel. Door de schrik barstte iedereen spontaan uit in een langdurige lachbui. Is dít nu Sinterklaas? Ik deed de deur open en vond daar de zak van Sinterklaas met daarin al het snoepgoed! Joepie!

DSC_0232

Maar voordat we aanvallen, moet er natuurlijk eerst gezongen worden. Dus vinden we op YouTube sinterklaasliedjes met tekst erbij, een soort karaoke dus. Terwijl Esther en ik uit volle borst meezingen brabbelen onze collega’s maar wat aan. Echt té leuk om te zien!

 

Na het zingen kijken mijn collega’s hun ogen uit als we met zijn allen naar de intocht in Meppel kijken. Is dat Sinterklaas? Waarom een wit paard? En kijk al die schattige blonde kindjes! Ondertussen openen we de zak van Sinterklaas en halen er allemaal lekkernij uit. Pepernoten, schuimpjes, chocoladeletters… hmmm. Met enige aarzeling proberen mijn collega’s alles uit. Al snel blijkt dat dit helemaal lekker is en blijven de zure gezichten die ze trekken als ik ze drop voorschotel ons bespaard. Terwijl ze nog steeds met grote ogen naar de intocht zitten te kijken, eten we onze buikjes vol met snoepgoed.

Na dit gebeuren is iedereen zeer tevreden en hebben onze collega’s heel wat geleerd over die gekke Hollanders. We sluiten af met een hilarisch filmpje met Sinterklaas-bloopers dat Esther heeft gevonden. Meteen leuk voor de Colombianen om wat van Nederland te zien.

 

Maar hoe zit het dan met al die Nederlands-Colombiaanse kindjes die vandaag allemaal heel graag bij Sinterklaas op schoot willen? Gelukkig heeft onze Goedheiligman daar een oplossing voor gevonden. Vandaag worden namelijk al deze kindjes met hun pappa’s en mamma’s in het huis van de ambassadeur verwacht, waar Sinterklaas helemaal uit Nederland naartoe komt met al hun cadeautjes! Ikzelf ben er niet bij, want ik heb geen kindjes en er is niet voldoende budget om ook alle Nederlanders zonder kindjes uit te nodigen. Maar wel heb ik van alles gehoord over dit grote spektakel waar Esther met kids wél bij zal zijn. Hartstikke spannend natuurlijk, want hoe kan Sinterklaas nu op 5 december in Nederland én in Colombia zijn?

Lang leve het tijdsverschil! Zes uur maar liefst. Sinterklaas vertrekt dus samen met zijn Pieten gewoon iets eerder uit Nederland en vliegt in een paar uurtjes tijd even naar Colombia en komt daar begin van de middag aan in Bogotá. Waar alle kindjes met smart op hun cadeautjes zitten te wachten. Als dát maar goed gaat…


Lees meer!

93 reacties

Jessica 15 december 2015 - 23:42

Haha geniaal Sabine! In sommige landen houden ze overigens in december Kinderdag in plaats van Sinterklaas 😉 Geen idee of ze zoiets ook in Colombia hebben? Volgens mij hebben jullie in ieder geval goed van het snoepgoed genoten 😀

Reply
Sabine 16 december 2015 - 20:10

😀 Geen idee of ze dat hier hebben eigenlijk… niet meegemaakt in ieder geval. We hebben heel veel genoten van alles…. de weegschaal was niet zo goed gestemd 😉

Reply
Marcella 9 december 2015 - 13:33

Leuk om jullie collega’s te laten kennismaken met Sinterklaas. Je had van dat meezingen eigenlijk even geluidsopnames moeten maken 😉 Fijn dat je zoveel Sinterklaassnoep had, zo was je net even terug in Nederland!

Reply
Sabine 9 december 2015 - 20:40

Haha ja iemand heeft een filmpje gemaakt maar vond ik niet passen om dat online te zetten 🙂 Was wel heel grappig! Dat snoep enzo maakt het gemis naar Nederland niet zo groot haha

Reply
Marcella 10 december 2015 - 01:33

Je eerste jaar in Colombia is bijna om. Bevalt het je goed?

Reply
Sabine 10 december 2015 - 09:01

Ja echt supergoed! Is zo snel voorbij gegaan!

Reply
aroundsan 8 december 2015 - 19:23

Haha, wat geniaal dat je je collega’s kennis hebt laten maken met het Sinterklaas feest! Lijkt me zo grappig om te doen. Erg leuk én lekker dat het bezoek dit allemaal heeft meegenomen!

Reply
Sabine 8 december 2015 - 19:29

Ja is echt superleuk die uitwisseling van culturen 😀 Helaas is al het snoepgoed al op haha

Reply
Jeanine 8 december 2015 - 15:44

Hahah vooral die sinterklaas in een boom is epic in dat filmpje. Dus je kunt even voorruit met dat snoepgoed, of is het inmiddels al op? Leuk dat er in daar toch nog een beetje sinterklaas gevierd wordt voor de kids.

Reply
Sabine 8 december 2015 - 16:03

Haha ja best grappig hè 😛 Het meeste snoepgoed is al op haha 😉 Is ook niet zo erg eigenlijk 😛

Reply
Ester 8 december 2015 - 07:24

Wat een fantastisch idee Sabine 🙂 Wat een feest voor jouw collega’s. Ze boffen maar met jou 🙂 Ik heb dit jaar voor het eerst in 10 jaar weer eens surprise gevierd met vrienden. Wat was dat heerlijk. Het kost even wat tijd, dat dichten en knutselen, maar ook het proces was ontzettend leuk.

Reply
Sabine 15 december 2015 - 14:18

Haha dankjewel! Samen met mijn andere Nederlandse collega gedaan! Was zó leuk! Leuk dat jullie surprise hebben gedaan! Ik heb dat nooit gedaan in de familie eigenlijk, alleen op school 🙂

Reply
Anna Naomi 8 december 2015 - 06:35

Leuk om dat in het buitenland te vieren! Sinterklaas snoepgoed zou ik inderdaad ook verkiezen boven drop 😉

Reply
Sabine 8 december 2015 - 16:00

Ja zeker! Ja ik heb ook liever andere dingen dan drop hoor 🙂

Reply
Sytse 7 december 2015 - 16:02

Ohh wat cool dat het daar ook wordt gevierd! Hopelijk heb je genoten! X

Reply
Sabine 7 december 2015 - 16:49

Ja zeker genoten! Vooral van die pepernoten 😀

Reply
Pirre 7 december 2015 - 14:59

Wat grappig zeg, leuk om te lezen ook hoe zo’n typisch NL’se traditie ergens anders ook wordt gevierd! Leuk leuk 😀

Reply
Sabine 7 december 2015 - 15:03

Dankje 🙂 Ja heel leuk dat het überhaupt gevierd werd ook voor de kindjes!

Reply
Wanda 7 december 2015 - 14:09

Wat grappig joh dat het bij jullie ook gewoon wordt gevierd en dat iedereen dan bij de ambassadeur wordt uitgenodigd! Ik zelf heb helemaal niks met Sinterklaas, als kind al niet trouwens. Vind de kerstperiode een stuk gezelliger en sfeervoller…

Reply
Sabine 7 december 2015 - 14:20

Ja bijna met alle echte Hollandse feestdagen doen ze iets 😀 Heel leuk! Ikzelf heb nu ook niet meer zoveel met Sinterklaas, alleen nu omdat het opeens toch anders is als je in het buitenland woont 🙂 Maar de laatste jaren in NL deed ik er niks meer aan, vind ook kerst veel leuker!

Reply
Boekenworm 7 december 2015 - 14:08

Wat een geweldig verhaal!! Wat fijn om hen op deze manier een beetje van onze cultuur te laten genieten! Ze hebben hem letterlijk kunnen proeven, geweldig gewoon!

Reply
Sabine 7 december 2015 - 14:17

Dankjewel! Ja was echt geweldig voor hen en voor ons ook leuk die interesse 😀

Reply
irenelouiseblog 7 december 2015 - 12:52

Super leuk en lekker!! 🙂 X

Reply
Sabine 7 december 2015 - 13:33

Jazeker! Heerlijk die pepernoten haha 🙂

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje 7 december 2015 - 12:31

Wat leuk dat jullie het daar toch vieren. En heel grappig om te lezen hoe je collega’s reageren.

Reply
Sabine 7 december 2015 - 13:36

Haha ja dat was ook bijzonder grappig om te zien 😀 Vergeten ze vast niet snel meer haha 😛

Reply
wilma 7 december 2015 - 11:07

hier ook geen sinterklaas hoor. Santa is hier en ook daar doen we niet aan. Toen onze jongste van 6 een sign zag van Santa zei ze: It is all fake. He is just someone.
Vorig jaar ze ze eens: Santa is real right. So we said no he is not real. En kwaad dat ze was. De volgende morgen uit bed tegen zuslief: Santa is not real!! haha wat een nachtrust al doet bij kinders.
Groet, vanuit de North!!
Wilma

Reply
Sabine 7 december 2015 - 11:14

Hahaha grappig hoe dat gaat bij kinderen die net wel / net niet geloven 😀 Wel makkelijk voor jullie trouwens als ze er niet meer in geloven 🙂

Reply
Vetexbart 7 december 2015 - 09:23

Een heel leuke post Sabine! Tof dat je ook ginder toch nog een beetje Sinterklaas viert, ik heb mijn schoen ook gezet en kom nu zeker een maand of twee toe met de kilo’s chocolade 🙂

Reply
Sabine 7 december 2015 - 09:25

Dankjewel! En: whahaha die chocolade! 😛

Reply
sunny mama 7 december 2015 - 08:44

Haha… die bloopers zijn echt geweldig!
Ik vrees dat een dergelijk typische Hollandse traditie misschien toch een beetje moeilijk over te brengen is op Colombiaanse kindjes… Ik denk dat je daarmee moet opgegroeid zijn om het fenomeen ‘Sinterklaas en Zwarte Piet’ ergens een ‘logische plek’ te kunnen geven.
Er is namelijk niets ‘logisch’ aan… 😉

Reply
Sabine 7 december 2015 - 09:07

Haha ja klopt, maar de Nederlands-Colombiaanse kindjes groeien hier ook wel een beetje mee op hoor. Die kunnen ook gewoon Sinterklaas journaal kijken en krijgen cadeautjes opgestuurd uit NL. Ze vinden het helemaal geweldig!

Reply
zosaar 7 december 2015 - 08:02

Het lijkt me heel bijzonder om zo’n Hollandse traditie in een ander land te vieren!

Reply
Sabine 7 december 2015 - 08:13

Ja zeker! Geeft altijd weer een ander gevoel dan gewoon in NL, meer trots ofzo..

Reply
Esther de Vries 6 december 2015 - 20:49

Ik vind het trouwens wel heel confronterend bij het kijken van de intocht dat het voor de niet-Nederlanders zo’n schok is, die Zwarte Piet. Zonder uitzondering vindt iedereen het zeer discriminerend en eigenlijk niet te begrijpen dat dit in Nederland al die jaren zonder discussie zo is gevierd, en pas de laatste jaren er discussie over is. Ik had het eigenlijk nooit zo gezien, omdat je er zo mee opgroeit en Piet voor mij altijd heel positief was. Maar hier, in het buitenland, kijkend door ogen van anderen, begin ik de hele discussie eigenlijk steeds beter te begrijpen…

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:52

Ja daat ben ik het helemaal mee eens. Aan de ene kant vind ik wel dat die traditie gewoon moet blijven, Zwarte Piet komt uit de schoorsteen, zo zeggen we altijd. Maar aan de andere kant als ik dan die heel donkere Pieten zie samen met collega’s gaat mijn hart toch wel iets sneller kloppen. Opeens besef je dat zij er wellicht ook niet zo over denken als de Nederlanders en dat begrijp ik eigenlijk maar al te goed.

Reply
Rob Alberts 7 december 2015 - 09:02

Zal Nederland volgend jaar een inhaalslag maken om het Blackface gehalte tijdens Sinterklaas uit te bannen?

Er zitten zoveel mooie en leuke elementen in het Sinterklaas Feest. Het racistische element moet er makkelijk uit te halen zijn!

Vriendelijke groet,

Reply
Sabine 7 december 2015 - 09:24

Ja klopt, want die Pieten moeten wel blijven hoor! 😀 Ik hoop dat het goedkomt ook, want dit verpest het wel steeds een beetje voor de kinderen (en hun ouders).

Reply
Florentine 6 december 2015 - 20:38

Zo leuk om te lezen! Kan me voorstellen dat het geweldig is om Colombianen kennis te laten maken met een Nederlandse traditie als deze.. En hoé heerlijk dat je allemaal Sinterklaas snoep had daar!! Chocoladepepernoten kan je natuurlijk ook niet missen… hihi! Liefs

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:50

Dankjewel! Het was echt gezellig en heel geslaagd! Ik had ook al eens Alles is liefde gekeken met een collega toen keek die al zijn ogen uit whaha. Ja jammer dat die chocoladepepernoten zo snel op waren. Had er nog een paar bewaard maar die bleken niet veilig voor mijn vriend… dus foetsie nu 😛

Reply
wonenincaldese 6 december 2015 - 15:30

Wat een onwijs leuke manier op toch Sinterklaas te vieren!

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:48

Ja leuk he? Vonden onze collega’s ook! Opeens als je in het buitenland woont zijn die tradities en feestdagen uit Nederland toch wel leuk om te vieren 🙂

Reply
Sherry 6 december 2015 - 14:44

Superleuk met dat filmpje erbij!

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:47

Dankje! 😛

Reply
Faabs 6 december 2015 - 12:16

Leuk zoals jullie dat op het werk hebben gedaan ! Zie je collega’s gewoon omhoog schieten van hun stoelen grinn. Fijn dat ze hebben genoten van de hollandse lekkernijen. Ben wel benieuwd of je ze kennis gaat laten maken met oliebollen !

En Sint die komt overal he, ook de kindjes daar worden niet vergeten natuurlijk !

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:46

Hahaha ja was ook echt hilarisch om te zien 😛 We lachen echt wat af hier met die mengeling van twee gekke culturen 😀 Oliebollen… geen idee eigenlijk. Goed idee wel, zal eens kijken of ik die kan maken!

Reply
Sanne, life coach Den Haag 6 december 2015 - 08:48

Grappig dat je het eigenlijk niet zo vierde, maar er nu toch een hele happening van hebt gemaakt samen met de anderen. Leuk! En ga je Kerst vieren daar?

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:45

Ja haha inderdaad 😛 Maar alleen op het werk hoor, thuis hebben we er niets aan gedaan 🙂 Kerst? Ja joh ik kan niet wachten!!! 😛 Mijn huis is al in kerst sinds half november 😛

Reply
Sanne, life coach Den Haag 7 december 2015 - 08:06

haha leuk zeg!!

Reply
Paul 6 december 2015 - 08:23

Geweldig filmpje! En leuk dat je zo wat Nederland naar Colombia brengt.

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:44

Dankje! Ja de Colombianen vonden het ook heel leuk en vooral lekker al die zoetigheid! 😛

Reply
carlavanvliet1 6 december 2015 - 08:14

Heerlijk om te lezen! Het leuke vind ik het over en weer uitwisselen van gewoontes! Bij mijn taalles aan vluchtelingen blijkt ook hoe fijn ze het vinden om te vertellen hoe het er bij hen aan toe gaat; een verjaardag vieren bijvoorbeeld. En dan kunnen ze mij uitlachen als ik woorden in hun taal probeer uit te spreken! Stond iedereen maar zo open voor elkaar… 😉

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:44

Dankje! Ja dat uitwisselen is zo leuk en ook zo belangrijk denk ik. Je hebt ook zo gelijk: stond iedereen maar open voor elkaar…

Reply
bentenge 6 december 2015 - 07:47

Dan is die supersonische Concorde nog ergens goed voor 🙂 Wat een zalig logje ! Dank je wel SintSabine !

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:43

Hahaha ja inderdaad! Bestaat die trouwens nog? Bedankt voor je compliment! 😀

Reply
M.M.M. Dirks 6 december 2015 - 05:50

Leuk dat je de Colombianen zo meeneemt met de Nederlandse tradities 🙂

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:42

Ja heel leuk he? Weet Vicky er ook veel over of vieren jullie geen Sinterklaas?

Reply
Deborah Hamar 6 december 2015 - 05:22

Wat geweldig dat je dit ook zo kunt delen met je collega’s. Leuk om van elkaars cultuur te leren op deze manier.

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:40

Ja zeker! Zo zou het vaker moeten gaan eigenlijk, interesse in elkaars cultuur 🙂

Reply
Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla 5 december 2015 - 17:33

Gaaf dat je de intocht aan je collega’s hebt laten zien. Wat zullen zij wel niet gedacht hebben. Sinterklaas is toch wel heel erg leuk en best uniek. Super leuk dat je daar kunt genieten van al het lekkers.

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:40

Ja zeker uniek! Echt ze keken hun ogen uit 😛

Reply
Billy 5 december 2015 - 16:10

oh, 2 dagen eerder dan hier in België?

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:39

Ja… wanneer in België dan? Ik dacht 6 december in België? Maar de 7e dus?

Reply
valhalla 5 december 2015 - 15:38

Haha superleuk die actie op je werk. En dat filmpje… :’)

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:39

Ja tof he? Zijn zo geïnteresseerd hier! Dat filmpje kende ik zelf nog niet, echt heel leuk!

Reply
Simone 5 december 2015 - 14:28

Jaaa kindjes zijn absoluut niet dom!! Dat filmpje, whaha. Mijn vriend zit tegenover me en vroeg: Wat ben jij nou weer aan ’t kijken?’ Leuk met al die geluidseffecten whaha. Nou geniet van je chocoladeletters en chocopepernoten! 😀

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:39

Dankje! De helft is al op inmiddels. De fysiotherapeut zal blij zijn 😛

Reply
Rob Alberts 5 december 2015 - 11:50

Prachtige vondst dat tijdverschil …….

Vrolijke groet,

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:35

Haha dankje!

Reply
Falderie 5 december 2015 - 08:00

Wat een heerlijk verhaal! De Sint denkt aan iedereen, ook wie verder weg woont.. 😉

Reply
Sabine 5 december 2015 - 10:17

Haha dankje! Ja joh zoveel moeite voor die paar Nederlandse kindjes hier, echt een topman hoor! 😀

Reply
gerhildemaakt 5 december 2015 - 06:20

Leuk gedaan! Schitterend dat de Sint ook ik Colombia komt!

Reply
Sabine 5 december 2015 - 10:16

Dankje! Ja leuk he? 😀

Reply
Marion 5 december 2015 - 04:28

Die actie van Sinterklaas met je collega’s! Wat moet jij een lol gehad hebben. Geweldig! Mooi dat er voor de Nederlands-Colombiaanse ook wat geregeld is. Supertof! Kunnen zij toch ook Sinterklaas vieren. Ik ga nu even de bloopers kijken. Ik weet al wat er gaat komen, maar het blijft iedere keer weer huilen van het lachen!

Reply
Sabine 5 december 2015 - 10:16

Ja echt ik heb me rotgelachen! Sowieso elke keer als er iets Nederlands is… laatst hadden we dropveters, nou joh wat een lol weer 😛
Veel plezier met de bloopers! Heb m ook al een paar keer bekeken inmiddels 🙂

Reply
Els 5 december 2015 - 04:12

Haha leuk verhaal. ….. maar wie o wie klopte er dan op die deur?? ????
Xxx

Reply
Esther 5 december 2015 - 07:26

Wie denk je…Zwarte Piet natuurlijk!

Reply
Els 5 december 2015 - 07:39

Ooo … Ja natuurlijk! ?
Veel plezier vanmiddag met de kindjes!
Top dat de ambassade dit doet!

Reply
Sabine 5 december 2015 - 10:16

😛

Reply
Sabine 5 december 2015 - 10:15

Haha Zwarte Piet inderdaad! 😀 x

Reply
Morgaine 5 december 2015 - 03:04

Hahahaha wat ik zo mooi vind door de tijd heen, is dat jouw collega’s er echt open voor staan, dat ze jou hun tradities leren en mee laten doen, maar zij andersom dus dito! Dat is pas integratie 😉 Vooral dat brabbelen dan. 😀

En van het feest straks, kon je niet vragen of jij de officiele fotografe kon zijn? Ben je er toch bij zonder verdere verwachtingen, hahaha misschien voor volgend jaar!

X

Reply
Sabine 5 december 2015 - 10:14

Ja mooi is dat hè? Ik leer graag over hun cultuur maar zij ook over die van mij. Ik heb zelfs met een collega de film Alles is Liefde gekeken, je had zijn gezicht moeten zien whaha. Verbazing alom 😛 Ze zouden graag naar Nederland op vakantie gaan. Ik vind het trouwens echt wel een mooi voorbeeld van hoe integratie zou moeten zijn en het ook in NL veel makkelijker zou maken. Als iedereen gewoon respect heeft en geïnteresseerd is in elkaar cultuur. Maar dat terzijde…
Haha ja ik heb wel gevraagd of ze mensen nodig hadden om te helpen met wat dan ook, maar dat hadden ze niet 🙂
x

Reply
Morgaine 5 december 2015 - 12:21

oh dat laatste jammer! Ik zit nu Sint en de Leeuw te kijken, hahaha was gisteren op tv….

Reply
natasjaslifestyle 5 december 2015 - 02:20

Wat ontzettend leuk, en wat zullen de kindjes vol verwachting zijn!

Reply
Sabine 5 december 2015 - 10:12

Ja zeker! Die gaan uit hun dak straks! 😛

Reply
Hans en Thea de Vries 5 december 2015 - 02:00

Goed gedaan Sabine, leuk verhaal weer

Reply
Sabine 5 december 2015 - 10:12

Dankjewel! Volgens mij hebben de kleinkinderen (en de ouders 😛 ) echt genoten van jullie opgestuurde snoepgoed!

Reply
Thomas Pannenkoek 5 december 2015 - 01:41

Elke reden is goed om te vieren 🙂 ! Sinds ik geen cadeautjes meer krijg ben ik geen Sinterklaas-fan meer.

Reply
Sabine 5 december 2015 - 10:11

Hahaha ja ik vier ook al jaren niet meer 🙂

Reply
Marjolein in het klein 5 december 2015 - 01:13

Wat leuk dat je je collega’s zo laat kennismaken met Nederlandse tradities! Oh ja die chocolade pepernoten, zo lekker.. 🙂

Reply
Sabine 5 december 2015 - 10:11

Haha ja echt mijn favoriet 😛 Ja echt heel leuk is dat! Ze zijn ook echt geïnteresseerd 😀

Reply
Esther de Vries 4 december 2015 - 22:54

Ha! Ze kregen een halve hartverzakking met dat gebons op de deur! Hilarisch!
Ik zie dat Lan Colombia van je blog gebruik maakt om Sint een aanbieding te doen om snel hier te zijn! Hier zijn ze “vol verwachting” van de komt van Sinterklaas, om 14:00 onze tijd (dan is het toch echt al ruim sinterklaasavond om 22:00 uur in Nederland) wordt hij verwacht in het huis van de ambassadeur… Ons fototoestel is kapot (Sinterklaas kapoentje, een camera in mijn schoentje?), dus ik zal met het fototoestel wat foto’s proberen te maken!
Overigens hoorde ik dat men in Eje Cafetero koekjes maakt die bijna net zo zijn als pepernoten..ben benieuwd, ik ben ze nog niet tegen gekomen en geniet van de Sinterklaas-lekkernijen. Heb hier thuis ook nog wat chocoladepepernoten, daar gaan we toch echt thuis van genieten!

Reply
Sabine 5 december 2015 - 10:10

Hahaha ja klopt! Echt ik heb me rot gelachen 😀 Ja die reclame wil ik echt weg hebben, moet echt eens aan een eigen domein beginnen… Balen trouwens van het fototoestel! Je had onze oude wel kunnen gebruiken!
Grappig dat er steeds meer berichten opduiken van Nederlandse dingen hierzo 🙂
Heel veel plezier vanmiddag! Wat zullen de kinderen genieten! x

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!