Home Hongkong Van Bogotá naar Hongkong: mijn meest verre reis ooit
Hongkong

Van Bogotá naar Hongkong: mijn meest verre reis ooit

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Totaal aan de andere kant van de wereld: daar ligt Hongkong ten opzichte van Colombia. Afgelopen maandag stapten we in het vliegtuig naar het Verre Oosten om zo’n 35 uur later te landen in Hongkong. Nog nooit in mijn leven maakte ik zo een lange reis om ergens te komen. Hoe gingen de vluchten, wat zijn de eerste indrukken én alvast een voorproefje van de blog voor aankomende maandag: de mooiste skyline ter wereld. Reis met ons mee naar Hongkong!

Van Bogotá naar Hongkong

Een reis van 35 uur, dat klinkt als heel veel en ik kan je vertellen: dat is het ook. Zowel in Mexico als in San Francisco moesten we onze koffers van de band halen en opnieuw inchecken. Daarna uren wachten op de volgende vlucht. Na drie uur wachten, problemen met de creditcard (inmiddels opgelost) en een veel te dure lunch stapten we voor de derde keer in 15 uur tijd in het vliegtuig. Deze keer een Boeing 747: groot dus. Helaas was het een nogal oud vliegtuig en hadden we dus geen schermpje. En 14 uur zitten zonder tv… dat is best pittig. Nu heeft United bedacht om een soort wifi aan boord te maken, zodat je met je computer of telefoon films kunt kijken. Maar dan moet dit het natuurlijk wél doen. Uiteindelijk lukt het op de mobiel van Jimmy en kijk ik Dreamgirls en 101 Dalmatiërs in het klein en landden we na 14 uur vliegen veilig en doodop in Hongkong.

 

Aankomst in Hongkong

Aangekomen in Hongkong stappen we in een mooie bus naar het centrum. Een bus met airco en waar zowel in het Chinees als in het Engels keurig netjes de haltes staan aangegeven. Zonder enige moeite komen we bij het hotel, dat nog luxer is dan we dachten. De twee heren aan de balie spreken perfect Engels en vertrouwden onze situatie duidelijk niet. Ze konden maar niet geloven dat er iemand écht 12 nachten blijft logeren. Dat was nog nooit gebeurd zeiden ze. Na betaling en wat kletsen kwamen ze helemaal los en kregen ze door dat we echt van plan zijn 12 nachten hier te overnachten. Onze kamer is geweldig en heeft een spectaculair uitzicht. Heerlijk! Toen ik na 2 dagen eindelijk weer kon douchen schrok ik me een ongeluk: ik had enorme vochtophoping in mijn enkels en voeten. Echt, ik leek wel een olifant. Komt natuurlijk door de 3 vluchten en het vele zitten. Gelukkig was de zwelling vandaag al iets minder en begin ik nu langzaam mijn eigen smalle voetjes weer terug te krijgen.

 

5 eerste indrukken van Hongkong

Na een kwartier in de bus merkte ik pas dat we aan de linkerkant van de weg reden. Even wennen met oversteken.

De wijk bij ons hotel ruikt naar bami met zoetzure saus.

Hongkong is een mengsel van dure winkels, luxe wijken, Chinese chaos en leuke dubbeldekker bussen.

Hongkong zit in het zomerseizoen wat resulteert in een zeer warm en drukkend klimaat van ergens tussen de 30 en 35 graden. Echter, door de extreem lage airconditioning in winkels, restaurants of andere ruimten tikt de temperatuur binnen bijna het vriespunt aan. Klinkt dat ietwat overdreven? Geloof me: dat is het niet.

We zijn hier pas één dag maar hebben nu al bubble tea op! Dat vonden we zo lekker in New York Chinatown, dat kan dus niet missen in Hongkong!

 

De mooiste skyline ter wereld?

Ondanks het slaapgebrek en de jetlag hebben we de eerste dag al heel veel gedaan en vooral veel gelopen. We zijn onder andere naar The Peak geweest voor hét uitzicht over Hongkong. Een uitzicht dat ook wel de mooiste skyline ter wereld wordt genoemd. Of wij dit ook vonden? Dat lees je volgende week. Kijk aankomend maandag de foto’s en oordeel zelf!

 


Stiekem zijn we nu al een beetje verliefd op deze stad. Wil je niets missen van onze citytrip in Hongkong? Volg mij dan op Facebook of Google+! Krijg je liever een e-mail in je inbox elke keer dat er een nieuw artikel wordt geplaatst? Meld je dan hier aan voor de e-mailnieuwsbrief! — Alles terugkijken van onze trip naar Hongkong kan hier, inclusief de beste tips!


 

Lees meer!

48 reacties

Jessica 5 september 2016 - 12:18

Ik ben een beetje spuit 11, maar wat een reis zeg! En dan ook nog zonder schermpjes 🙁 Ik vloog vanaf San Francisco met Wow Air terug naar Nederland en wij hadden ook geen schermpjes 🙁 Maar dat heb je natuurlijk met een budgetmaatschappij en gelukkig had ik m’n laptop bij me 🙂 Gek genoeg heb ik nog nooit bubble tea op, dus dat moet ik maar eens snel een keer proeven!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 23:03

Hahaha ja echt niet te doen! Het is echt een zeer vermoeiende reis, niet iets om heel vaak te doen. Heb ook weer een behoorlijke jetlag helaas. Gelukkig was het de moeite waard 😉 Ik las in een reactie dat bubble tea ook in Nederland te krijgen is! Ik kwam er trouwens achter dat het helemaal niet Chinees is, maar Taiwanees. Vandaar dat er zo weinig van te vinden was in Hongkong 😛

Reply
Wanda 31 augustus 2016 - 14:04

Pff, 35 uur vliegen… je moet er echt wel wat voor over hebben hoor! Mijn verste vliegreis was naar Calgary, zo’n 12 uur en dat vond ik al best pittig. En ook inderdaad, veel vocht vastgehouden. Hong Kong lijkt me een beleving op zich, heerlijk om zo met je verhalen en foto’s mee te kunnen leven!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 22:01

Ja behoorlijk ver! Van Bogotá naar Nederland ben ik altijd zo’n 15 uur bezig met overstap. Dat is opeens niet zoveel meer hahaha 😛 Dankjewel, leuk om te horen!

Reply
Sanne 31 augustus 2016 - 03:26

Jee, 35 uur! Dat is echt pittig. En dan 14 uur zonder echt tv schermpje, dat is best wel afzien. Het lijkt me heerlijk, een wijk die naar bami en zoetzure saus ruikt. Yumm.. ik ben bang dat ik dan constant aan eten denk. 🙂 12 Dagen in Hong Kong, heerlijk toch!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:55

Ja dat is echt niet mijn favoriete tijdverdrijf hahaha 😛 Het eten hier is zoooo lekker!!! Ga ik missen straks. Heel de stad ben ik bang 😉

Reply
wilma 30 augustus 2016 - 13:43

ja reizen door de US vraagt geduld. Extra tijd inplannen bij overstappen is niet weg!
Op reis naar Holland via US zat oude man gezellig een beertjes video te kijken. Dacht: Cool, wat kijkt iedereen? Heb even rond gekeken, zo leuk als je terugkomt van een toiletstop!!
Fijne dagen nog!!
Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:50

Ik moet zeggen dat het uiteindelijk erg meeviel. We waren echt binnen een halfuur de douane door. Gelukkig… Nu nog terug 🙂

Reply
Sofie 30 augustus 2016 - 09:09

Het lijkt me echt wel een bijzondere stad en land.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:49

Dat is het zeker, ben er helemaal weg van 😀

Reply
Roos 27 augustus 2016 - 12:26

Je enthousiasme werkt aanstekelijk. :O Nu wil ik die skyline zien! Haha. 35 uur vliegen lijk mij echt niks, maar soms moet je er wat voor over hebben. Ben blij dat jullie het nu al zo naar jullie zin hebben! Oh ennuh, wat is Bubble Tea?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:32

Hahaha 😛 Zeker de moeite waard die 35 uur! Zou ook nog wel veel langer willen blijven 😀 Bubble Tea is een thee in melk of water in alle smaken die je maar kunt bedenken, waar ze bubbels in doen. Dat zijn een soort parels die je opzuigt door een groot rietje. Heel lekker 😀

Reply
Jenny - IkReis 27 augustus 2016 - 07:55

Hongkong lijkt me heel leuk, ik ben er zelf nog nooit geweest. Het eten en drinken lijkt me geweldig.

Veel plezier!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:30

Dankjewel! Hongkong is echt te gek, ben helemaal verliefd geworden hahaha

Reply
Nathalie 26 augustus 2016 - 16:45

Wat leuk dat jullie in Hong Kong zijn! Dit was mijn eerste verre reis samen met Bart in 2010! Ik vond het uitzicht vanaf de peak erg mooi! Wij hebben er ook een paar toffe hikes gemaakt: de Dragon back hike (relatief makkelijke hike) en een deel van de MacLehose Trail: iets zwaarder, maar echt adembenemende uitzichten! Heel veel plezier nog!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 06:28

Oh wat tof! Ja dat uitzicht was het eerste dat we hebben gedaan haha 🙂 Thnx voor de tips! We hebben nu twee wandelingen gemaakt, maar ik moet toegeven dat het niet makkelijk is met die hitte. Ik kom bijna niet vooruit haha. Dankjewel!

Reply
Elaintje 26 augustus 2016 - 15:33

Wauw, wat een lange reis! De eerste indrukken klinken goed. En hoe zat het dan met het hotel. Men blijft normaal veel korter of juist langer? Ik ben nog steeds heel benieuwd naar bubble tea. Veel plezier!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 06:26

Dankjewel! Mensen blijven normaal veel korter, denk 3 of 4 nachten ofzo 🙂 Bubble tea is zo lekker en ook leuk om te drinken! Al klinkt dat een beetje raar haha 😛

Reply
Stéphanie 26 augustus 2016 - 11:19

Dat je nog energie hebt om een blog te schrijven haha. Leuk dat je ons toch laat meegenieten! Ik ben benieuwd naar je volgende blogs. Ik zag dat je de natuur al was ingegaan, ziet er veelbelovend uit. De cover foto van dit artikel vind ik trouwens prachtig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 06:24

Ja net aan hoor haha 😉 Ik moet mezelf echt even wakker houden, ben zo moe! Dankjewel!

Reply
Billy 26 augustus 2016 - 10:34

Aardrijkskundig gezien ligt Colombia helemaal niet aan de andere kant van de wereld ten opzichte van Hongkong, Sabine. Lijkt eerder op de overtocht van Europa naar Amerika. Maar door de omzwervingen die jullie moesten maken duurde de vlucht natuurlijk een stuk langer. Ik mag er niet aan denken, zo lang in een vliegtuig, brrrrrrr!
Op het eerste zicht wel een indrukwekkende stad, maar al die hoogbouw schrikt me wel af…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 06:24

Ja dat klopt 🙂 Maar zo voelt het wel, ook omdat de wereld is opgedeeld in zones en in tijdszones is het wel aan de andere kant van de wereld, vandaar ook het tijdsverschil van 13 uur. Vanaf Amerika San Francisco is het 14 uur, dat is ook veel langer dan van Europa naar de VS (al hangt het er wel vanaf waar in de VS, Amsterdam – San Francisco is ook niet naast de deur 🙂 ). Het is zeker een indrukwekkende stad, maar wat je zegt is ook weer waar: die hoogbouw is aan de ene kant bijzonder om te zien, maar aan de andere kant heet het ook iets beknellends… Gelukkig is er ook veel natuur hier!

Reply
Myriam 26 augustus 2016 - 10:12

35 uren onderweg … ik moet er echt niet aan denken.
Die airco … overal waar het zo extreem heet is, bevries je bij wijze van spreken als je ergens binnen komt. In Dubai hadden wij altijd een vestje bij – voor in het restaurant, in de mall, … – hoewel het buiten (in de winter) vlot over de 30 graden ging. Ik heb er geen last van, heb in onze slaapkamer thuis de airco ook vrij koud staan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 06:18

Is ook wel erg veel hoor, zeker niet ideaal 🙂 Ik heb nu ook steeds een vestje en een sjaal mee. Belachelijk eigenlijk dat dat dus nodig is haha. Wij hebben de airco nu ook aan, maar op een normale temperatuur. 20 graden geloof ik. Volgens mij staat ie in winkels op 5 graden haha 😛

Reply
Myriam 27 augustus 2016 - 14:40

Was ik nog vergeten te vermelden dat je zowel in België als in Nederland ook bubble tea kan krijgen, bij http://www.8tea5.com. Mijn neefje werkt in de vestiging in Antwerpen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 september 2016 - 21:34

Oh wat tof! Dat wist ik dus niet 😀

Reply
Els 26 augustus 2016 - 09:58

Werkelijk een schitterende foto!!
Ik hoop dat je op de terugweg maatregelen neemt om de olifantenvoetjes en enkels te ontlopen!
Veel plezier verder!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 06:15

Dankjewel! x

Reply
Marion 26 augustus 2016 - 09:54

Wat een reis zeg! Ik kreeg net een hele raren gerachter over het vliegen, maar die zal ik je besparen ? Ga genieten, meid! Wij genieten mee!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 06:15

Haha ja beter, ik vind het al doodeng 🙂 Dankjewel! Leuk te horen 🙂

Reply
Natasja 26 augustus 2016 - 09:20

Wauw 35 uur vliegen… Maar dan ben je wel ergens he? Haha dat het ruikt naar Bami met zoetzure saus ??? Mooie foto’s prachtig!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 06:14

Haha ja echt 😛 Dankjewel!

Reply
Jens 26 augustus 2016 - 08:48

Hong Kong is fantastisch, je kunt trouwens ook de oversteek per boot naar het vastland van China maken. Dan heb je wellicht wel een visum nodig, maar ja, als je daar 12 dagen bent. 35 uur reizen is lang. Voor de volgende keer Azie is het wellicht een idee om via Nederland te vliegen (als de ticketprijzen dat toelaten). Bogota-Amsterdam 11 uur – een paar daagjes uitstappen voor familiebezoek en dan Amsterdam-Hong Kong en dat is weer iets van 11 uur. Op de terugweg dezelfde route, zo heb je ook twee mini-vakanties (of langer) in Nederland. Dan is een duurder ticket wellicht helemaal niet zo duur. Veel plezier!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 06:14

Thnx voor de tip! Ik zou wel graag nar Macau willen, denk dat ik dat wel ga doen. Via Nederland was ook een optie, maar was veel duurder. Daarnaast hadden we niet de tijd om nog een tussenstop te maken. We hebben nu echt bizar weinig betaald voor een ticket. Alleen deze prijs kun je al betalen naar Nederland 🙂 Dankjewel!

Reply
Esther 26 augustus 2016 - 06:53

Prachtige plaatjes en veelbelovend! Gek he, dat in die warme gebieden ze de airco zó ontzettend koud zetten? Constanza kreeg spattende vaatjes in dr ogen aan de kust in Colombia door die temperatuurverschillen. Ik snap dat je met 35 graden airco lekker vindt, maar zet die dan op 25 en niet om -5 of zo…. vreemd fenomeen! Geniet van de resterende van de 12 nachten!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 06:08

Dankjewel! Ja echt heel vreemd. De omschakeling is gewoon veel te groot. Dus zelfs in die hitte neem ik maar gewoon mijn sjaal mee haha

Reply
Morgaine 26 augustus 2016 - 04:01

Wauw, 35 uur reizen, kan mij er niets bij voorstellen, 4 a 6 uur? Is het max wel geweest aan deze kant, of dat nu per vliegtuig was of een auto? Volgens mij… Van Almere op 1 dag naar Luxemburg is denk ik het meest ver geweest… Of het is in stukken gehakt natuurlijk, 3 uur heen, ergens even zijn en dan 3 uur terug of 4 uur, whatever, maar echt.

De skyline, dat kunnen ze wel zeggen, maar dan zul je eerst alle skylines van de wereld een keer gezien moeten hebben in het echt voor je hier echt een oordeel over kunt geven,e n volgens mij is er geen mens die dat kan doen in een lifetime! Gezien er landen bestaan die gesloten zijn maar ook de meest prachtige skylines kunnen hebben, weet ik dankzij Reizen Waes natuurlijk bijv. Of dat men er met heel veel moeite toch is geweest, maar dan nog langer niet overal is geweest. Zelfs die gasten van Travel Veronnica, RTL of of NPO3 niet. Doen ze ook met meerderen, hahahaha

Geniet ervan! En gek van dat hotel dat niemand ooit 12 dagen is gebleven, dat is nog kort voor ons doen denk ik dan? 14 dagen is meer normaal? 😉

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 06:01

35 uur is ook wel echt heel veel hoor… Naar Colombia bijvoorbeeld reisde ik altijd zo’n 14 a 15 uur met een overstap. Is ook vele maar minder dan de helft van dit.

Haha ik weet niet of het nodig is alle skylines van de wereld te zien 🙂 Maar inderdaad je bent nooit zeker. Is daarnaast ook nog een persoonlijk iets natuurlijk, kwestie van wat iemand mooi vindt. Of je kunt zeggen de mooiste tot nu toe 🙂
14 dagen in een hotel? Nee dat denk ik niet hoor… Zeker niet bij een stedentrip. Mensen blijven altijd 3 of 4 nachten, of zelfs minder. Hongkong is echt een stopover plek voor mensen die daarna doorvliegen naar Oceanië bijvoorbeeld, dus die blijven maar kort. 12 nachten is inderdaad wel veel denk ik 😀 x

Reply
kliefje 26 augustus 2016 - 03:49

Heel veel plezier jullie!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 05:53

Dankjewel!

Reply
Rowan 26 augustus 2016 - 02:37

Wauw 35 uur! Wat een reis! Maar gelukkig: je bent er! En zo te horen heb je het nu al naar je zin! Ik ben benieuwd naar je avonturen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 05:53

Ja echt veel te lang… Het is echt leuk hier! Helaas ben ik nog steeds enorm moe. Maar we hebben genoeg dagen nog dus komt goed!

Reply
Jennifer 26 augustus 2016 - 01:59

Wat interessant! En suuuuper lange vluchten haha

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 05:52

Ja veel te lang haha

Reply
Lizette 26 augustus 2016 - 01:25

Wow, gaaf hoor! Toch wel een bestemming voor op mijn bucketlist! Ik heb ook wel eens zo lang gereisd en dat is inderdaad slopend. Wat erg dat je dan ook geen uitgebreid entertainment systeem hebt! Dat is waar ik me dan meestal toch wel mee vermaak. Geniet er lekker van!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 05:52

Dankjewel! Ik ben echt nog steeds doodop. Hoop vannacht goed te kunnen slapen 🙂 Ja die ontbrekende tv vond ik wel echt balen. 5 uur is nog wel uit te houden, maar 14 uur… Gelukkig kon ik het uiteindelijk op de telefoon kijken. Beter iets dan niets haha.

Reply
Joke 26 augustus 2016 - 00:55

Wat een uitputtingsslag, zeg! Maar het ziet er nu al naar uit dat het het dubbel en dik waard zal zijn.
Wat de airco betreft: en dan te bedenken dat wij aangemoedigd worden om in de winter de verwarming op 21° ipv 22° te zetten om global warming tegen te gaan… Met alle Chinezen, maar niet met den deze… denken zij in China dan. Volgens mij lopen die constant met een snotneus rond. Kan niet anders op deze manier.
Nieuw hotelrecord verbroken, dus! Mag wel een extra korting opleveren, niet?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 05:50

Ja ik ben nog steeds enorm moe helaas, maar gelukkig is dit wel echt een heel toffe bestemming! En ja je hebt gelijk: al die airco’s hier… en veel mensen lopen ook te niezen op straat. Ik heb maar een vestje en sjaal mee elke dag, voor in de restaurants 🙂

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!