Home Amazone Mini-gids Amazone Colombia | Avontuurlijke reis naar het regenwoud
Amazone rondreis Colombia

Mini-gids Amazone Colombia | Avontuurlijke reis naar het regenwoud

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

De Amazone is een bestemming die je eigenlijk gezien moet hebben tijdens je rondreis Colombia. Een plek zo anders dan de rest van het land. Ver weg van grote steden, witte stranden en koffie finca’s. Een plek die jouw kennismaking met het prachtige Colombia compleet maakt. Hoe kom je in de Amazone? Wat is er te doen en te zien in het regenwoud? Waar verblijf je tijdens je reis door de jungle? Aan welke kosten moet je denken? Wat is de beste reistijd en hoeveel dagen heb je nodig? Wat neem je allemaal mee? In dit artikel vind je een uitgebreide mini-gids voor Amazonas Colombia. Voor een bijzondere reis naar de longen van de aarde.


Het Amazone gebied in Colombia uitgelegd


Als we het hebben over de Amazone denk je al snel aan het departement Amazonas in het zuiden van Colombia. Grenzend aan Brazilië en Peru. Maar precies dat departement is eigenlijk maar een klein stukje van de hele Amazone die Colombia rijk is.

Hoe zit dat?

Het Amazone regenwoud is met 6,7 miljoen km² het grootste regenwoud op aarde. Dit Amazone gebied is verspreid over negen landen, namelijk Brazilië (60%), Peru (13%), Colombia (9%), Venezuela (5%), Bolivia (5%), Guyana (3%), Suriname (2%), Ecuador (1,5%) en Frans-Guyana (1,5%). Meer dan de helft van al het overgebleven regenwoud op aarde ligt in het Amazone gebied.

De 9% van het Amazone gebied in Colombia komt neer op 483 119 km², bijna 40% van de hele oppervlakte van Colombia. In deze 40% wonen 1.143.631 mensen, vind je 10 nationale parken en lopen 5 grote rivieren. Waaronder de enorme Amazone rivier.

Het totale oppervlak van de Colombiaanse Amazone is verdeeld over maar liefst 10 departementen: Amazonas (waarvan Leticia de hoofdstad is), Caquetá, Cauca, Guainía, Guaviare, Meta, Nariño, Putumayo, Vaupés en Vichada. Hierin vind je ook diverse grotere steden, waarvan Leticia, San Jose de Guaviare en Mocoa wellicht de bekendste zijn.

De Amazone is meer dan Leticia en Puerto Nariño

Dit betekent ook dat er nog veel meer te zien is in de Amazone dan alleen het zuidelijkste puntje, het departement Amazonas, waar wij zijn geweest en waar de meeste reizigers aan denken bij de Amazone.

Zo liggen ook San Jose de Guaviare, Nariño en Caño Cristales in het Amazone gebied. En zijn er dus meer toegangswegen tot de Amazone.

In dit artikel heb ik het over het zuidelijkste puntje van de Colombiaanse Amazone, Amazonas, waar je alleen kunt komen met het vliegtuig. Ook San Jose de Guaviare en Caño Cristales zijn het beste en veiligste met het vliegtuig te bereiken, maar andere delen van de Amazone kun je bezoeken met de bus.

Wil je ook San Jose de Guaviare en Caño Cristales bezoeken?

Het Amazone gebied in Colombia is met elkaar verbonden, zo is onze gids meerdere keren te voet van San Martin de Amacayacu naar Putumayo gelopen. Een tocht van 5 dagen door het oerwoud. Te voet en met de boot kom je een eind. Dit is echter niet voor toeristen. Wil je zowel Amazonas, San Jose de Guaviare en Caño Cristales bezoeken? Dan moet je dus drie keer naar Bogotá reizen om vanaf daar je bestemming te bereiken.

 


De beste reistijd voor de Amazone


De Amazone aan de kant van Leticia kent grofweg 2 seizoenen: regenseizoen en droogseizoen. Het regenseizoen loopt van november t/m april/mei; tussen mei en november is het droogseizoen. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 25 graden. Overdag in de volle zon kan het makkelijk aanvoelen als meer dan 30 graden, terwijl je in de jungle in de nacht een dikkere deken nodig hebt om warm te blijven.

Wij bezochten het Amazone gebied tijdens het einde van het droogseizoen. Het regenseizoen ziet er in het regenwoud echter totaal anders uit. Een wereld van verschil kun je wel zeggen.

Het water in de Amazone rivier stijgt tijdens het regenseizoen namelijk zo’n 10 meter. Ja je leest het goed, 10 meter. Dat betekent dat waar je tijdens het droogseizoen naartoe moet lopen, je dat in het regenseizoen met de boot kunt doen. Het betekent ook dat er in het regenwoud heel veel bomen onder water staan.

Je kunt je voorstellen dat de Amazone er dus totaal anders uitziet in deze twee seizoenen. Ik ben ook best benieuwd naar dat regenseizoen en eigenlijk wil ik ook nog wel een keertje terug om dat mee te maken.

De beste reistijd is het hele jaar door

Doordat beide seizoenen uniek zijn en een andere ervaring geven, is de beste reistijd naar de Amazone het hele jaar door. Of afhankelijk van waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Want:

 • In het regenseizoen zijn er meer muggen en daardoor meer Malaria en Gele Koorts;
 • Omdat je tijdens het regenseizoen dichter bij de toppen van de bomen bent (je vaart immers 10 meter hoger) heb je meer kans om apen of andere grote dieren in de bomen te spotten;
 • Ook slangen laten zich eerder zien als het wat vochtiger is, dus meer kans op grote slangen heb je in het regenseizoen;
 • Omdat het water hoger staat tussen november en april hebben dolfijnen meer ruimte en heb je meer kans om grijze en roze dolfijnen te spotten, vooral in de kleinere meertjes;
 • Vanzelfsprekend regent het in de regenperiode ook meer, maar vaak zijn dat hevige buien in de middag en regent het niet de hele dag;
 • Daardoor is de grond waarop je loopt ook een stuk modderiger, maar door de laarzen die je sowieso aan moet zal je daar niet heel veel last van hebben;
 • Overigens kan het in het droogseizoen ook regenen, zo hebben wijzelf ook meerdere keren onze regenkleding aan en weer uit moeten trekken.

Kortom: de beste reistijd voor het Amazone regenwoud is er niet. Bedenk voor jezelf of je een voorkeur hebt om de Amazone bij hoog water of bij laag water te zien. Of kies gewoon de tijd wanneer je naar Colombia gaat.

 


Amazonas Colombia | Wat is er te zien en te doen?


Heel veel! En nog veel meer dan dat wij hebben gedaan. Hier een overzicht:

Ontdek Leticia

Als je naar het departement Amazonas gaat kom je altijd eerst in Leticia terecht. De meeste reizigers blijven daar niet en dat was ook niet ons plan, maar omdat we de boot misten door vertraging van onze vlucht moesten we een nachtje blijven. Geen straf, want in Leticia zijn best bijzondere en interessante dingen te zien en te doen. Om maar niet te spreken van de lokale keuken.

 • Bezoek het interessante Etnografisch Museum in Leticia. Prachtig opgezet en je leert er alles over het regenwoud en de inheemse stammen die er leven.
 • Ga om 5 uur in de avond naar Parque Santander om de duizenden parkieten te bewonderen die daar dan neerstrijken. Een erg bijzonder schouwspel dat je niet wilt missen.
 • Bezoek het park ook overdag, een groene oase midden in de stad.
 • Als je tijd hebt kun je in een dagje vanuit Leticia een paar uurtjes met de boot naar zowel Peru als Brazilië.
 • Ja en dan die lokale keuken waar ik het over had… Als je durft kun je hier Mojojoy eten, een lokaal gerecht van levende óf geroosterde wormen. Geen kleintjes maar enorme wormen van meer dan 5 centimeter. Alex was zo stoer om er eentje te proberen, hier luister je zijn ervaring.

Lees in dit artikel alles over Leticia en hoe je bij de bezienswaardigheden komt.

 

Nachtwandeling door de jungle

Toch wel het spannendste onderdeel van het regenwoud: er doorheen lopen als het pikkedonker is. Maar hoe eng ook, dit is absoluut een aanrader om te doen. Zo zagen wij tarantula’s en bijzondere kikkers. Ons nachtelijke avontuur door de Amazone kun je teruglezen en kijken door op de link te klikken.

 

Puerto Nariño: Een echt Amazone dorp

Een wereld zonder auto’s en motors, wat een verademing. Letterlijk. Puerto Nariño is na Leticia het grootste dorp in het Colombiaanse regenwoud van het departement Amazonas en moet je gezien hebben. Prachtige uitzichten over de Amazone, lekker eten, mooie musea en een eerste kennismaking met de inheemse stam Tikuna. Zo kun je hier hun houten huizen zien die zijn beschilderd met muurschilderingen.

Vanuit Puerto Nariño kun je met de boot naar het Tarapoto meer om dolfijnen te zien en de enorme curious walking tree te bewonderen. Ook vanuit de haven in Puerto Nariño kun je trouwens al dolfijnen spotten, heel tof!

Lees hier alles over Puerto Nariño.

 

Bezoek apen opvangcentrum Maikuchiga

Helaas wordt er in de Amazone nog steeds gejaagd op apen. Daarnaast worden apen ook in Colombia gebruikt om toeristen te vermaken en is het een populair huisdier voor de lokale bevolking. Allemaal praktijken die apen bedreigen met uitsterven en hun leven niet fijner maken.

Om zowel de apen als het regenwoud waar zij in leven te beschermen werd opvangcentrum Maikuchiga opgericht. Hier worden apen opgevangen die zijn gered als huisdier of toeristenspeeltje. Maikuchiga is een rustige fijne plek waar de apen geheel vrij leven en goed worden verzorgd. Een aanrader.

Je kunt er ook vrijwilligerswerk doen met dieren, stage lopen of een doctoraat doen. Interessant voor mensen die studeren voor bioloog of dierenarts.

Lees hier alles over apen opvangcentrum Maikuchiga.

 

Muurschilderingen in Mocagua

Om bij het apen opvangcentrum te komen moet je door het inheemse dorpje Mocagua. Hier woont de Tikuna stam in houten huisjes met waanzinnig mooie muurschilderingen. Deze hebben allemaal een betekenis en op een speciale street-art tour kunnen ze je er alles over vertellen.

Wij deden deze tour niet, maar bewonderden de muurschilderingen tijdens de wandeling naar de apen.

 

Piranha’s vissen en eten

De Amazone rivier zit vol met dolfijnen, exotische vissen en piranha’s. De piranha is dan ook een geliefde vis om te eten. Tijdens je bezoek ga je vissen in de rivier en als je mazzel hebt vang je een piranha. Wij hadden die mazzel niet, maar José, de eigenaar van Casa Gregorio waar we verbleven, ving er wel eentje. Die in de avond vers op het bord van Alex lag. Ik ben vegetariër, maar hij vertelde dat het een bijzonder lekkere vis is.

 

Maak kennis met de inheemse stam Tikuna

De inheemse stam Tikuna woont verspreid over de Amazone van zowel Brazilië, Peru als Colombia. Het is een grote inheemse stam die het regenwoud als geen ander kent. De Tikuna leven voornamelijk van agricultuur, handwerk, jagen en tegenwoordig ook het toerisme.

In het dorpje San Martin de Amacayacu kun je kennismaken met de Tikuna. Midden in het dorp staat Casa Gregorio, het hotel waar wij verbleven (zie verder). Met een gids maak je een wandeling door het dorp en leer je alles over de Tikuna en hun leefwijze. Erg bijzonder om te zien.

Lees hier alles over San Martin de Amacayacu en de inheemse stam Tikuna.

 

Maak een wandeling door het regenwoud

Naast een nachtwandeling moet je het regenwoud natuurlijk ook overdag gezien hebben. Ontdek bijzondere insecten, plantensoorten die je nooit eerder zag, enorme bomen en lianen en als je mazzel hebt zie je ook grotere dieren zoals een Toekan of apen. Onderweg naar de plek waar je de jungle ingaat kom je ook nog dolfijnen tegen. Een niet te missen excursie in de Amazone!

Lees hier alles over welke dieren je ziet in het Amazone regenwoud.

 


Hoeveel tijd heb je nodig voor de Amazone?


Voor Leticia, Puerto Nariño en omgeving zou ik zeker 5 dagen uittrekken, inclusief reizen. De heen en terugreis kost je namelijk al een dag, dus met 5 dagen ben je 3 dagen en 4 nachten echt in de Amazone. Dat is een mooie kennismaking. Er is echter nog meer te zien en te doen dan dat wij hebben gedaan, dus je zou er makkelijk nog 1 of 2 dagen aan vast kunnen plakken.

Minder dan 5 dagen is bijna de moeite niet. Stel je gaat 3 dagen, dan ben je 2 dagen aan het reizen en dan heb je 1 dag om dat deel van de Amazone te ontdekken.

Mijn advies is dus om minimaal 5 dagen uit te trekken voor Amazonas Colombia.

 


Hoe regel je je reis naar de Amazone?


Het beste en makkelijkste is om je reis te boeken bij een hotel waarbij alle excursies zijn inbegrepen en waar ze je helpen om in het regenwoud te komen.

Wij regelden onze reis bij Casa Gregorio. Gerund door een Nederlandse met haar Colombiaanse man en een verblijf in een inheems dorp in de jungle. Een erg bijzondere ervaring kan ik je vertellen. Klik op de link voor alle informatie die je nodig hebt. 

In de Amazone kun je vrijwel niks zelf doen, je hebt overal een gids en een boot voor nodig. Daarom is het aan te raden om dit vooraf goed te regelen, zodat je geen tijd verliest met zoeken ter plekke. Op deze manier kun je zoveel mogelijk uit je Amazone reis halen en veel zien.

Als je toch op eigen houtje wilt gaan houd er dan rekening mee dat er in de Amazone geen Internet is. Het is dus sowieso verstandig om voordat je in Leticia in de boot stapt een hotel gereserveerd te hebben. Na dit moment is er bijna geen vorm van communicatie meer mogelijk.

 


Vervoer in en naar Amazonas Colombia


Vluchten naar Leticia

Om in Leticia te komen is er maar één optie mogelijk: met het vliegtuig. Veel keus is er niet. Niet wat betreft maatschappijen en ook niet in tijden. Je kunt kiezen uit een vlucht met Avianca, Latam of VivaAir. Wij vlogen met Latam.

Belangrijk om rekening mee te houden is dat als je de laatste boot van de dag, om 2PM, wilt halen dat je dan ten minste een uur vooraf moet landen in Leticia. Dit is op het moment van schrijven alleen mogelijk met Latam. Bij ons had Latam vertraging en misten we alsnog de boot, maar als deze geen vertraging heeft zou je de boot moeten kunnen halen. Als je met Avianca of VivaAir vliegt moet je sowieso overnachten in Leticia voordat je verder kunt reizen naar Puerto Nariño.

Vervoer in de Amazone

In Leticia verplaats je je te voet of met de motortaxi. Zodra je Leticia met de boot verlaat is het daarmee echter gedaan. Na Leticia is de enige optie van vervoer de boot of de benenwagen als je ergens aan land bent.

Van Leticia naar Puerto Nariño en terug

Dagelijks gaat de Express boot van Leticia naar Puerto Nariño. Deze doet er 2 uur over en stopt op diverse plekken om mensen af te zetten of op te halen. Dit betekent ook dat je niet per se naar Puerto Nariño hoeft te gaan, maar je ook ergens anders kunt uitstappen.

De eerste boot vertrekt om 7AM, de laatste om 2PM. Hetzelfde geldt voor de terugreis naar Leticia vanaf Puerto Nariño. In beide gevallen moet je zo’n 30 minuten vooraf bij de boot zijn.

Verwacht geen groot schip, dit is maar een klein bootje. Het beste is daarom om vooraf te reserveren, zodat je zeker bent van een plekje en je niet per ongeluk toch in Leticia moet blijven. Als je je verblijf regelt bij Casa Gregorio reserveren zij jouw bootreis.

De boot kost 32.000 pesos per persoon per tocht. Dus heen en terug per persoon 64.000 pesos.

Je vindt de Express boot richting Puerto Nariño in de haven van Leticia, aan het einde van calle 8. In het regenseizoen vertrekken de boten direct daar, maar in het droogseizoen moet je nog zo’n 10 minuten over bruggetjes en door de modder over Fantasy Island lopen om bij de boot te komen. Heb je veel koffers? Vraag dan iemand om voor een paar duizend pesos je koffers naar de boot te tillen.

 


Hoeveel kost een reis naar het Colombiaanse Amazone gebied?


De Amazone is niet de goedkoopste bestemming in Colombia. Alleen al niet omdat je er naartoe moet vliegen en daarna weer terug naar Bogotá, je kunt geen goedkope bus of taxi nemen.

Daarnaast kun je niet zomaar in je eentje het regenwoud ontdekken, je moet dus of een hotel regelen waarin alle excursies bij inbegrepen zitten (all in) of ter plekke excursies met gids boeken. Hoe je het ook wendt of keert: je hebt een gids nodig om de Amazone te zien. En ook dat kost geld.

Hier ons kostenoverzicht voor 2 personen:

 • Vliegtickets retour Bogotá – Leticia: 810.400 pesos voor 2 personen;
 • Toeristenbelasting bij aankomst in Leticia: 35.000 pesos per persoon;
 • Taxi vanaf de luchthaven naar de Express boot/hotel en terug: 10.000 pesos per rit, 20.000 pesos heen en terug;
 • 1 Nacht in Casa Hotel Maüne in Leticia: 70.000 pesos;
 • Bootreis Leticia – Puerto Nariño heen en terug: 32.000 pesos per persoon per reis, 64.000 per persoon in totaal;
 • 4 Nachten in Casa Gregorio (inclusief al het eten en drinken, gids, vervoer en excursies): 2.700.000 pesos voor 2 personen.

In totaal komt dat uit op 3.798.400 pesos (855 euro, november 2021) voor 2 personen.

Deze kosten hangen wel van een aantal dingen af, het kan goedkoper!

 • Vliegtickets kopen zonder ruimbagage, dus met alleen handbagage reizen. Scheelt zo 100 euro.
 • Een nog goedkoper hotel zoeken in Leticia, er zijn ook hostels voor 50.000 pesos per nacht.
 • Wij kozen voor de grootste kamer met king size bed in Casa Gregorio, dat is de duurste. Een kleinere kamer is goedkoper.
 • Het hangt af van de periode waarin je reist: hoogseizoen is duurder dan laagseizoen.
 • En van hoeveel dagen je verblijft.
 • Als je geen vertraging hebt scheelt dat een overnachting in Leticia.

Je kunt dus prima 200 a 300 euro goedkoper uit zijn.

 


Om rekening mee te houden als je naar het regenwoud reist


Er is geen Internet

In de Amazone is Internet schaars. In Leticia heb je kans dat je in een hotel of restaurant zoveel Wifi kunt vinden dat je er een appje mee kunt versturen, maar meer moet je er niet van verwachten. Na Leticia is er geen Internet meer. Zoals ik eerder aangaf is dit een goede reden om vooraf alles te regelen, aangezien je dus niet eventjes op Google Maps kunt opzoeken waar er een goed hotel is. Communiceren met je telefoon gaat na Leticia ook niet meer. Het beste is om alles in Bogotá al geregeld te hebben.

Breng ook je familie op de hoogte dat je 5 dagen offline bent in de Amazone.

De Amazone is geen plek voor digital nomads

Wellicht overbodig om te vermelden, maar aangezien er veel ondernemers tegenwoordig als digital nomad de wereld over reizen toch wel handig. Er is geen Wifi in de Amazone dus je kunt ook niet werken. Naast Wifi is ook elektriciteit schaars, dus de hele dag op je laptop werken wordt dan ook lastig.

Hoewel ik geen digital nomad ben neem ik wel vaak mijn laptop mee op reis. Ik doe immers werk dat locatie onafhankelijk is en af en toe werk ik tijdens het reizen aan mijn bedrijf. Naar het Amazone regenwoud vertrok ik echter zonder laptop. Heerlijk om even écht offline te zijn.

Er zijn geen pinautomaten in het regenwoud

Wat natuurlijk heel logisch is, maar als je hier even niet bij stil staat heb je een klein probleem 🙂 De laatste plek waar je kunt pinnen is Leticia. Echter, dit gaat alleen als je daar tijd voor hebt en die tijd heb je niet als je direct vanuit het vliegtuig in de boot stapt.

Zorg daarom dat je al in Bogotá al het geld bij elkaar verzamelt dat je nodig hebt voor in de Amazone. Dit gaat om een paar miljoen pesos of zelfs meer. Een enorme smak geld, zeker in Colombia. Bewaar je geld op een veilige plek en laat vooral aan niemand zien dat je zoveel geld bij je hebt. Houd bijvoorbeeld 100.000 pesos in je broekzak om dingen als de taxi mee te betalen en berg de rest goed op.

Hier meer tips voor geld pinnen en veilig bewaren in Colombia.

In de Amazone kun je bijna niks kopen

Of nouja, na Leticia dan. En In Leticia vind je ook niet alles. Kortom: je moet alles meenemen dat je nodig hebt. Letterlijk. Want hoewel je in Puerto Nariño iets basics zou kunnen kopen, zijn er in San Martin de Amacayacu bijna geen winkels. Alleen basis levensmiddelen en dingen als een tandenborstel kun je hier kopen.

Ik zou persoonlijk je koffer zo licht mogelijk inpakken of zelfs alleen met handbagage reizen. Je hebt namelijk ook niet veel nodig. De basics zoals shampoo, je tandenborstel, tandpasta, een haarborstel, kleding, dat soort dingen. En je dagelijkse medicatie. Wat je nog meer nodig hebt specifiek voor de Amazone lees je hieronder.

 


Welke vaccinaties heb je nodig en wat neem je mee naar de Amazone?


De Amazone is een gebied waar Gele Koorts en malaria voorkomen. Daarom is een Gele Koorts vaccinatie nodig. Je wordt er niet op gecontroleerd, maar voor je eigen gezondheid is dit wel aan te raden. Daarnaast neem je het beste een malaria noodpakket mee, vraag dit in Nederland als je je vaccinatie gaat halen.

Een goede zorgverzekering voor op reis is ook geen overbodige luxe, mocht je toch ziek worden in de Amazone.

Wat stop je in je koffer?

Zoals eerder gezegd kun je in het Amazone gebied vrijwel niks kopen, dus moet je alles meenemen. Naast de basics wordt dit aangeraden:

 • Een pet of hoed tegen de zon;
 • Je zonnebril;
 • Een lange broek die snel droogt;
 • Shirts met lange mouwen, handig tegen de zon en tegen insecten;
 • Voldoende van deze shirts om te kunnen afwisselen;
 • Je zwemkleding en slippers of sandalen;
 • Een goede zaklamp met extra batterijen (je telefoon is niet voldoende);
 • Anti-muggen crème of spray (heb je echt nodig);
 • Zonnebrandcrème factor 50;
 • Een hervulbare waterfles;
 • Een waterdichte zak voor je camera en telefoon, deze bijvoorbeeld;
 • Lange sokken voor in de laarzen, zodat deze niet gaan schuren.

Welke medicatie neem je mee naar de Amazone?

In de eerste plaats je persoonlijke dagelijkse medicatie. Niet vergeten, want dit is echt niet te koop in het regenwoud. Daarnaast zijn de volgende medicamenten ook handig om mee te nemen:

 • ORS;
 • Antihistamine tegen allergie of muggenbeten (kun je voor een euro kopen bij elke drogist in Colombia, vraag naar Cetirizina);
 • Diarreeremmers;
 • Pleisters, ook voor blaren;
 • Paracetamol.

Wat wel nodig is maar wat je krijgt bij Casa Gregorio

Hoge laarzen voor de wandelingen door de jungle krijg je bij Casa Gregorio. Deze zijn essentieel, maar hoef je dus niet zelf mee te nemen. Ook regenkleding hebben zij voor je. Daarnaast is een klamboe handig, maar ook deze hangt al voor je klaar.

 


Hoe past de Amazone in je rondreis door Colombia?


De Amazone ligt enorm afgelegen en dat is een veelgehoorde reden om deze regio over te slaan. Het kost immers tijd (zo’n 5 dagen) en geld (zie hierboven) en zeker veel budgetreizigers hebben beiden niet. Toch is de Amazone heel goed in te passen bij je rondreis Colombia. Er is immers maar 1 mogelijkheid om in Leticia te komen: vanaf Bogotá.

Dat betekent dat je de Amazone of als eerste bezoekt na een paar dagen Bogotá, of als laatste voor je terugreis vanaf Bogotá naar Nederland of België of juist verder Zuid- of Midden-Amerika in. Op deze manier heeft de Amazonas geen invloed op de rest van je reisplan door Colombia, je moet er alleen wat extra tijd voor inlassen.

Hetzelfde geldt voor als je San José de Guaviare of Caño Cristales wilt bezoeken. Boek een vlucht bij aankomst of juist voor vertrek, zodat je daar niet speciaal voor terug moet naar Bogotá.

Heb je na je reis door de Amazone bij terugkomst in Bogotá snel weer een nieuwe vlucht? Naar huis of naar je volgende bestemming? Dan kan het handig zijn om te verblijven in een hotel dichtbij de luchthaven in Bogotá.

Hier vind je 16 reisroutes Colombia om inspiratie op te doen voor je rondreis. Vanaf de Amazone kan eigenlijk alles, je komt immers weer terug in Bogotá.

 


Hoe hoog staat de Colombiaanse Amazone op jouw bucketlist?


Klik hier voor meer informatie over reizen naar de Amazone in Colombia!


Elke nieuwste blog als eerste in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!


In dit artikel staan affiliate links. Klik hier voor meer informatie.


Lees meer!

Laat een reactie achter

error: Content is protected!