Home Curacao Roadtrip Westpunt Curaçao: 13 hoogtepunten om te bezoeken
Wat te doen op Westpunt Curaçao

Roadtrip Westpunt Curaçao: 13 hoogtepunten om te bezoeken

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Westpunt Curaçao, het westen van het eiland, heeft veel te bieden. Verrassende natuur, prachtige stranden en kleine dorpjes. Ideaal voor een roadtrip Curaçao. Ikzelf ben twee keer naar het westen gereden, verder weg van de bewoonde wereld en weinig verkeer. Heerlijk! In dit artikel vind je 13 dingen om te zien en te doen ten westen van Willemstad. Veel plezier!


Westpunt Curaçao


Westpunt is een dorpje helemaal in het westen van Curaçao, en de naam van het westelijke deel van Curaçao. Vanaf Willemstad doe je er ongeveer 50 minuten tot een uur over om naar Westpunt te rijden. Als je deze kant van het eiland wilt zien, is het het beste om een auto te huren, bij SunnyCars bijvoorbeeld.

 


Roadtrip Westpunt Curaçao: 13 hoogtepunten


Deze roadtrip neemt je mee naar het westen van Curaçao. Vanaf het noordwesten van Willemstad, via het noorden naar Westpunt, en via het zuiden weer terug. De 17 bezienswaardigheden zijn in chronologische volgorde via deze route.

1. De grotten van Hato

Te beginnen met de grotten van Hato. Direct bij de luchthaven van Curaçao, ten noorden van Willemstad, vind je de 300.000 jaar oude grotten van Hato. Het is de meest populaire grot op het eiland, en open voor toerisme sinds 1991. Binnen kun je de beroemde terrassen bekijken. Om bij de grote te komen moet je 49 treden beklimmen, en bovenaan heb je een mooi uitzicht over het gebied.

Entreekosten: 17,50 gulden of 10 dollar.

Hier vind je alle informatie, actuele prijzen en openingstijden.

 

2. Hofi Pastor

Hofi Pastor is een natuurpark in het noordwesten van Curaçao. Het park maakt deel uit van een katholieke parochie en heeft als doel het natuurgebied met de flora en fauna te beschermen. Je vindt er een opvallende kapokboom, een zijde-katoenboom die veel wordt verbouwd in tropische regio’s vanwege de vezels. Helaas had ik zelf geen tijd meer om naar Hofi Pastor te gaan, maar dit park staat zeker op de lijst voor de volgende keer!

Lees hier meer over Hofi Pastor, de entreekosten en openingstijden.

 

3. De Christoffelberg beklimmen

De volgende stop is de Christoffelberg. Het hoogste punt van Curaçao en waanzinnige natuur. De Christoffelberg ligt in het Christoffelpark, en vanaf de top van de berg zie je pas hoe groen Curaçao eigenlijk is. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het westen van het eiland. De wandeling naar boven is pittig, zeker het deel waar je moet klimmen, maar een absolute must om te doen als je op Curaçao bent. Voor mij één van de hoogtepunten tijdens mijn vakantie!

Lees hier alles over het beklimmen van de Christoffelberg.

 

4. Shete Boka Nationaal Park

Als je vanaf het Christoffelpark 5 minuten verder naar het westen rijdt, kom je bij Shete Boka Nationaal Park. Dit is dé plek om de ruige noordkust van Curaçao te bewonderen en te ervaren. De woeste zee die tegen de rotsen beukt, de heerlijke wind en prachtige uitzichten maken dit een bijzondere ervaring. Ik vond Shete Boka de mooiste natuur op Curaçao en had dit niet willen missen. Een must-see!

Lees hier alles over Shete Boka Nationaal Park.

 

5. Watamula Hole

Op het meest westelijke punt van Curaçao vind je een groot gat in de rotskust: Watamula Hole. De plek waar volgens de lokale bevolking het eiland ademt. Dit komt doordat de rotsen en overgebleven resten van het koraal poreus zijn en de lucht door de golven uit het gesteente wordt geblazen. De weg er naartoe is nogal een uitdaging, niet geasfalteerd en met veel gaten. Maar Watamula Hole zien is zeker indrukwekkend!

Hier vind je Watamula Hole.

 

6. Grote Knip en Kleine Knip

Iets ten zuidoosten van het dorp Westpunt vind je de stranden Grote Knip en Kleine Knip. Eén van de meest populaire stranden om naartoe te gaan. Hier kun je mooi snorkelen of een strandbedje huren. Zelf vond ik vooraf Kleine Knip erg mooi.

Lees meer over deze stranden hier.

 

7. Playa Lagun

Als je na Kleine Knip verder rijdt richting Willemstad kom je langs Playa Lagun. Dit was zonder twijfel mijn favoriete strand. Prachtig mooi, klein en hier kun je fantastisch snorkelen. Dit is ook de plek om vooral in de ochtend zeeschildpadden tegen te komen. Die hier, in tegenstelling tot bij Playa Piskadó, niet gelokt worden. Een aanrader!

Lees hier meer over de mooiste stranden op Curaçao.

 

8. Hofi Mango

Hofi Mango is een prachtig natuurpark waar je heerlijk kunt wandelen. Hoewel het park pas sinds maart 2023 open is voor publiek, werd Hofi Mango al in 1707 opgericht als plantage voor mango’s en andere gewassen, zoals suikerriet. Het suikerriet werd geperst in een speciaal gebouwde suikermolen; een windmolen naar Nederlands model. Deze historische suikermolen is de enige in het Caribisch gebied en is het middelpunt van Hofi Mango. Het huidige park werd gesticht door bekende komiek Jandino Asporaat.

Wandel in Hofi Mango door het indrukwekkende oude bos van mangobomen. Bewonder de vele cactussen en dwaal door het palmenbos. Er is een aangelegde wandelroute, die je via een trap naar de top van de heuvel leidt. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het groene bos.

Hofi Mango is een erg mooi park en zeker de moeite waard om te bezoeken. Ik zou er alleen al voor de rust en de prachtige natuur nog een keer naartoe gaan!

Hier lees je alles over Hofi Mango, entreekosten en openingstijden.

 

9. Santa Martha Baai uitzichtpunt

Naast het prachtige uitzicht vanaf de Christoffelberg is het uitzicht over de Santa Martha Baai een must-see op Curaçao. Betoverend mooi! Het is een kleine omweg op de route tussen Westpunt en Willemstad, maar meer dan de moeite waard. Je vindt het uitzichtpunt op de Santa Martha Baai hier. Je kunt er parkeren en vanaf het muurtje over deze prachtige baai staren. Als je van mooie natuur en uitzichten houdt zeker niet overslaan. Kom later op de dag als je de zonsondergang wilt zien met dit uitzicht, daarvoor is de Santa Martha Baai ideaal.

 

10. Playa Carara

Als je over hetzelfde weggetje vanaf het uitzichtpunt op de Santa Martha Baai verder rijdt, kom je bij een verborgen strandje waar bijna niemand lijkt te komen: Playa Carara. Vanaf het kiezelstrandje loop je zo het water in, of geniet van de zonsondergang op deze prachtige plek.

Je vindt Playa Carara hier.

 

11. Karakter

Karakter is een bekend strand aan de westkant van het eiland in Willibrordus. Het hoort bij het resort Coral Estate waar je kunt verblijven. Hier vind je rust, weg van de drukte op de de stranden in het oosten van Curaçao. Karakter is niet alleen een mooi strand, maar ook een populair restaurant om lekker te eten. Direct aan de zee met mooie uitzichten. Ikzelf heb hier heerlijk vegetarisch gegeten en gesnorkeld. Als je op zoek bent naar meer rust, dan is Karakter een goede plek om een dagje of een paar uurtjes door te brengen.

Hier vind je Karakter op Curaçao.

 

12. Kokomo Beach

Bij Kokomo Beach kun je snorkelen, er is een restaurant op de rots met een mooi uitzicht, en de beroemde schommel voor je Instagram foto. Een mooi strand, dat snel druk zal worden in het hoogseizoen. Het fijne van dit strand is dat het een beetje afgelegen licht, net ten westen van Willemstad. Je hebt daardoor niet de drukte van de stranden in Jan Thiel en door de centrale ligging ben je er zo.

Hier vind je Kokomo Beach. 

 

13. Boka Sint Michiel & fotoshoot op Curaçao

Sint Michiel is een dorpje net ten westen van Willemstad. Niet een druk strand vol toeristen, maar meer een plek om het lokale leven te aanschouwen.

Ikzelf deed bij Sint Michiel een fotoshoot met Eiland Meisje, een professionele fotograaf op Curaçao. Leuk voor je vakantiefoto’s op het eiland, alleen, met vrienden of met familie. Omdat ik alleen reisde wil ik graag een leuke herinnering, daarnaast is een fotoshoot altijd leuk om te doen!

Hier vind je Boka Sint Michiel.

 


Restaurants in Westpunt op Curaçao


Sol Food

Dit restaurant in Westpunt schijnt heel goed te zijn, maar is alleen open op vrijdag, zaterdag en zondag. Daarom heb ik het helaas gemist, maar misschien kun jij er wel een bezoekje brengen.

Sol Food vind je hier.

 

Blue View Sunset Terrace

Net voorbij het dorpje Westpunt kom je langs het restaurant Blue View Sunset Terrace. Hier kun je lekker eten met een geweldig uitzicht over Playa Forti en de klif bij Restaurant Playa Forti. Vanaf de klif springen mensen naar beneden de zee in, en dat is best gaaf om te zien. Het eten is goed, maar ik vond het wel aan de dure kant voor wat je krijgt.

Je vind Blue View Sunset Terrace hier.

 

Restaurant Playa Forti

Direct naast Blue View ligt Restaurant Playa Forti. Ook vanaf hier heb je prachtige uitzichten over Playa Forti en de rotskust. Vanuit dit restaurant kun je vanaf de hoge klif de zee in springen. Het eten is lekker, maar basic. Niets speciaals. Echter, de mooie uitzichten maken dit een fijne plek om te zitten.

Hier vind je Restaurant Playa Fori.

 

 

Karakter Beach Lounge

Direct aan het strand bij Karakter vind je dit fijne restaurants. Goede service en goed eten. Ze hebben niet standaard gerechten, maar maken er echt een kunstwerk van. Voor mij één van de lekkerste restaurants waar ik heb gegeten op Curaçao.

Je vindt de Karakter Beach Lounge hier.

 


Trek 1 of 2 dagen uit om Westpunt Curaçao te ontdekken. De mooie stranden, bijzondere natuur en mooie uitzichten.


Check deze mini-reisgids Curaçao voor alle bezienswaardigheden op het eiland, en praktische tips.


In dit artikel staat een affiliate link. Klik hier voor meer informatie.

Lees meer!

Laat een reactie achter

error: Content is protected!